Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Heinrich Thiermann

zdjecie uzytkownika
paula - 2014-02-13 16:49:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja mam termin na 19 maja mam 23 lata, jestem z łódzkigo
zdjecie uzytkownika
zdziwiona - 2014-02-13 17:56:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aga - 2014-02-13 15:33:54]:
hej, ja dostalam dziś papiery na 19.05. Moje pierwsze pytanie brzmi, jakim cudem dostałam te papiery skoro nigdy w życiu do tej firmy nie aplikowałam, a po drugie skąd, pytam skąd mają mój adres?? Dziwne to jest dla mnie bo tego adresu, gdzie teraz mieszkam, nikomu a szczególnie takiej firmie nie udostępniałam..Poza tym, jakoś ostrożnie podchodzę do takich form ofert pracy, pojawiła się znikąd tak naprawdę i co, teraz mam tak po prostu uwierzyć, że ktoś proponuje mi pracę w Niemczech?? Mam sporo znajomych zagranicą i jakoś nawet im jest ciężko załatwić pracę komuś znajomemu, a tu znienacka trafia do mnie oferta i mam tak w ciemno jechać? Za dużo słychać w tv przypadków, gdzie kobiety trafiają...nie chcę tu nikogo umoralniać, to jest tylko i wyłącznie moja opinia i zarazem pytania, na które zapewne nie otrzymam odpowiedzi.. Tym co się decydują na to życze powodzenia, a tym co faktycznie tam byli mogę pogratulować odwagi..Ja na pewno w ciemno nie pojadę, i nie zaufam..
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
mario - 2014-02-13 17:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto jedzie i kiedy na hale powiedzcie
zdjecie uzytkownika
Wioletta - 2014-02-13 17:58:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monik - 2014-02-13 15:16:02]:
No ja tak wstępnie piszę na 14...a dużo też będzie zależało od pogody i wysypu borówki jaka to będzie data i wiadomo,że trzeba dzwonić samemu i się przypominać...u mnie tak naprawdę nie wiem do końca jak to będzie z tą pracą u Thiermana,czas pokaże...(i to piszę też do domi,bo widzę,że mojego meila administrator usunął)...teraz mam jechać w marcu z innej agencji też do pracy w Niemczech...ale nie na zbiór i wszystko będzie zależało od tego jak tam praca się potoczy,bo jest na 3 miesiące z możliwością przedłużenia...i dlatego narazie u Thiermana przesuwam sobie termin ze szparag na borówkę,ale czy zostanę w pracy z tej innej agencji...czy pojadę na borówkę do Thiermana to tak jak napisałam czas pokaże...ale chcę najpierw spróbować jechać w to pierwsze miejsce jak mam taką możliwość,bo mnie interesuje praca na dłuższy okres czasu..
zdjecie uzytkownika
smerfeta - 2014-02-13 18:00:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam prośbę byłby ktoś z Was tak uprzejmy, żeby odpowiedzieć mi na kilka pytać dotyczących tej firmy. Mam wyznaczony termin na 31 marca ale sie waham, bo mam pracę i nie wiem do końca czy warto. Bardzo proszę o pomoc.
zdjecie uzytkownika
Greno - 2014-02-13 18:43:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem 3 miesiące w tamtym roku na zbiorze szparag. W tym roku mam termin na kwiecień mimo tego że wo-gule nie prosiłem o wpis, ani nie ubiegałem się o prace w tym roku. Raczej nie skorzystam, gdyż nie mam miłych wspomnień. Przede wszystkim nie miły opiekun, wręcz chamski. Ciągle zmieniająca się cena za kilogram, zależnie od warunków pogodowych i ilości szparaga na polach. Nie zarobiłem tam tyle ile miałem zamiar, po odliczeniu kosztów wyżywienia i transportu. Pracowałem sumiennie, nie opuściłem ani 1 dnia w polu zawsze do 19 od 7 z przerwą obiadową. Bardzo ciężka i wyczerpująca praca.
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-02-13 18:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Greno - 2014-02-13 18:43:58]:
to powiedz mi ile wyszles na godzine tak mniej wiecej, liczyles, i nie rozumie praca od 19 do 7 ? pozdro
zdjecie uzytkownika
kaska - 2014-02-13 19:04:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aga - 2014-02-13 15:33:54]:
witam. tez dzis dostalam papiery na 19 maja 2014 jestem zze slaska
, hmmm malopolska tez w sumie 6 km do oswiecimia, mam w palanach jesli sie zdecyduje jechac autem
8996042 mgg jesli co
zdjecie uzytkownika
Greno - 2014-02-13 19:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tymi godz. to na odwrót miało być. Przy 2 dniowym polu- rzadkość (dużo szparaga, ładna pogoda) to z 20-25zł na godz., 1 dniowe pole(ładna pogoda) 18 zł a w deszczu 10zł. Średnio myślę że około 15 zł. Ale odlicz sobie 150 euro miesięcznie hotel i 1 posiłek, dolicz żywność którą będziesz musiał dokupić, 500-600 zł dojazd w 2 strony.
zdjecie uzytkownika
alicja - 2014-02-13 19:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zdziwiona - 2014-02-13 17:56:45]:
Faktycznie jestem pelna zdumienia ,ze dostalas papiery do pracy.skoro nie zglaszalas swojej gotowosci.Pierwszy raz spotykam sie z taka niescisloscia ale zapewniam,ze nikt na sile ciagac Ciebie tam nie bedzie,jest tyle zgloszen iz nikt nie bedzie plakal,ze nie przyjedziesz.Firma jest rzetelna, wyplacalna,a praca jak praca mozna sie przyzwyczaic.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-02-13 20:27:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Greno - 2014-02-13 19:50:58]:
to kiepsko, a pracowales normalnym tempem tak? To na moje oko wyszłeś z 3tys. na miesiac, to wogole sie nie oplaca tam jechac.. z tego co widze. A TAK PRZY okazji moze ktos mi powiedziec o co chodzi z tym gospodarstwem domowym, w biurze widać że maja zlewke na dzwoniacych i nie moge sie nic dowiedziec bo babka jak najszybciej chce sie rozlaczyc, troche zalosne to. Jak mam wypelnic poprawnie ten formularz, pracuje aktualnie na umowe w polsce, ale chce sie zwolnic i jechac tam. Prosze o pomoc.
zdjecie uzytkownika
Beata - 2014-02-13 20:37:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A może mi ktoś powiedzieć czy można tam przedłużyć umowę ? Bo nie chce pracować na czarno . Niech ktoś mi powie
zdjecie uzytkownika
paula - 2014-02-13 22:23:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ta firma jest sprawdzona i wypłacalna?? jak wygladają tam warunki?jak ustosunkowują sie do niej ludzie którzy już tam pracowali?
zdjecie uzytkownika
sali - 2014-02-14 00:15:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Greno - 2014-02-13 18:43:58]:
To ile średno ci wszlo za miesiąc na czysto
zdjecie uzytkownika
zosia - 2014-02-14 09:06:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Elżbieta - 2014-02-13 15:20:22]:
Jestem też z okolic Torunia i też mam na 14 na halę.
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2014-02-14 10:13:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam dostałem zaproszenie na wyjazd na szparagi do salemm był tam ktos moze lub jedzie w tym roku?
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-02-14 10:45:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ania1107904 - 2014-02-11 23:04:44]:
Ja też z Warm - mazur termin 12.05
zdjecie uzytkownika
MERRELL - 2014-02-14 11:22:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do STAŁYCH PRACOWNIKÓW Thiermanna,jaki tonaż wyciągacie na szparadze w przeciągu 8-9 tygodni pracy?,bo widziałem,że nie pracujecie ze skrzynkami w ręku ale z jakimiś wózeczkami na jednym kółku.
zdjecie uzytkownika
MERRELL - 2014-02-14 11:25:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jaka tak naprawdę jest stawka za kg szparagi,daje chociaż z 50centów???
zdjecie uzytkownika
tomi1983 - 2014-02-14 13:20:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja byłem tam i nie nażekałem ,a byłem na zbiorach rzepy
zdjecie uzytkownika
1313 - 2014-02-14 13:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aga - 2014-02-13 15:33:54]:
Rozumię,że jedziesz na truskawkę-byłabym wdzięczna gdybyś napisała jakim środkiem lokomocji wybierasz się jesteśmy z lubelskiego ale zgłosilismy się na borówkę
zdjecie uzytkownika
roman - 2014-02-14 14:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłem u thirmanna nie radze wam tam jechac na szparage byłem w tamtym roku i ludzi co nie miara pola stare nie dajace szparagi co badz puste kopce woli sie nawietrzycie tylko zobaczycie !i 700 euro za dwa miesiace przywieziecie nie wiem jak jest na truskawkach ale szparagi tragedia co badz>>>
zdjecie uzytkownika
ani - 2014-02-14 15:40:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto jedzie 31.03 z warm-maz i czym?
zdjecie uzytkownika
Domi - 2014-02-14 15:42:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [1313 - 2014-02-14 13:45:31]:
Hej a na jaki dzien się zapisałyście? Pytam bo też jestem z lubelskiego i wybieram sie na borowke :-) jestem z okolic łukowa a Wy?
zdjecie uzytkownika
beata - 2014-02-14 16:45:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ej ANI :) ją jak coś to jadę jakimś busem . Wysłałas już tam papiery ? :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x