Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Heinrich Thiermann

Pracowałeś w firmie Heinrich Thiermann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
komando@@@ - 2015-08-04 11:53:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Morze mi ktoś napisać czy wypłacają tam pieniązki
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-08-04 11:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [iza - 2015-08-04 06:21:26]:
Witaj a kiedy do Ciebie dzwonili że masz przyjechać i jaki miałaś termin na umowie,bo ja na 25lipca ale do mnie nie dzwonili,też miałam jechac pierwszy raz
zdjecie uzytkownika
irek - 2015-08-04 12:46:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [komando@@@ - 2015-08-04 11:53:13]:
Firma wypłacalna z tego co wiem od znajomych którzy tam pracowali.Od razu po przyjeżdzie zaliczka 100euro.
zdjecie uzytkownika
www.prawda.5x.pl - 2015-08-04 16:22:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam serdecznie pracowałem w tej firmie ponad 2 lata. Bylem sumiennym pracownikiem, zawsze przychodzilem na czas. Bylem tylko 2 tyg na chorobowym, kiedy firma powiedziala ze obniza mi pensje, na pytanie dalczego nie dostalem odpowiedzi. Okazalo się osoba po znajomosci dostanie moja prace. Czy to jest sprawiedliwe pytam sie ????? nagralem rozmowe na ktorej wprost szef unika odpowiedzi na moje pytania , posluchajcie sobie i ostrzegam Was przed ta firmą
zdjecie uzytkownika
Beba - 2015-08-04 22:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda zbiór borówki? Czymś to się ,,czesze" z krzaka czy jak jagody po kuleczce zbiera? Nie rozumiem też sposobu , w jaki się tam rozlicza ten akord, czy jak to tam nazwać ten rodzaj pracy. Nad kreską, pod kreską, Ci, co mają mniej to jakieś potrącenia. Ci, co wiecej- premie. Własciwie o co w tym chodzi? Co do kasy, to wyplacalni. Ja z Leszna jechałam busem, za który zapłaciłam dopiero na miejscu z tych stu euro, jakie dają na wstepie. Pięćdziesiąt pozostaje na pozostałe szaleństwa typu zarło, paliwo, balety...zart. Po dwóch tygodniach następne pięćdziesiąt a cała reszta w dniu wyjazdu, pomniejszona o sumy wcześniej wyplacone na zaliczki.
zdjecie uzytkownika
nu nu - 2015-08-05 20:52:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [www.prawda.5x.pl - 2015-08-04 16:22:18]:
nie ma takiej sstrony pozatym jak ktos to otworzy to wirus sie pewnie wlaczy
zdjecie uzytkownika
paulis1828 - 2015-08-05 21:50:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moja mama tam byla w tym roku.. nie wytrzymala, mialo byc placone na godzine, byl akord polowe zarobionych pieniedzy z calego dnia zabierali jej na socjal, po 2 tyg wrocila do domu. nie miala nawet na powrot. nie polecam! pokoje w oplakanym stanie, szefostwo wola o pomste do nieba. praca dla desperatow. nie polecam
zdjecie uzytkownika
nunu - 2015-08-06 06:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto takich glupot jej powiedzial ze jest placone na godz zawsze byl akord 2 dni masz godz zeby sie nauczyc a potem akord nawet na hali jest akord a nie godz:)
zdjecie uzytkownika
nina - 2015-08-06 12:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wie ktoś czy w przyszłym tyg.warto jeszcze jechać mam na środę byc na miejscu,ale jadę pierwszy raz i nie wiem czy jest jeszcze co tam zbierać w tym czasie,czy naprawdę zbiór trwa do końca września może ktoś był lub cos wie i może mi doradzić.Chciałabym chociaż 4tygonie przepracować bo na krócej to chyba bez sensu jechać.
zdjecie uzytkownika
julka - 2015-08-06 17:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam czy jest jeszcze ktoś z terminem na sierpień co nie pojechał,ja miałam na 28lipca ale nikt do mnie nie dzwonił,sama próbowałam zadzwonić bezskutecznie.Moze ktoś jest w podobnej sytuacji,jak myslicie uda się jeszcze wyjechać czy raczej nie ma szans.a może komuś udało się dodzwonić i dowiedzieć się czy bedą jeszcze ściągać ludzi.
zdjecie uzytkownika
nu nu - 2015-08-07 07:42:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z ciekawosci chce sprawdzic ale to jest strona o samochodach , forum i opinie sciemniasz
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-08-07 12:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Beba - 2015-08-01 21:35:15]:
Cześć ja mam ten sam termin co Ty 17sierpnia,ale nigdy tam nie byłam.Dzwoniłam tam we wtorek i babka powiedziała żeby czekać na telefon,ale do dzisiaj nikt nie dzwonił.A jak myślisz uda nam się wyjechać czy z takimi terminami to są już osoby z list rezerwowych,bo czy 17 sierpnia to nie za póżno jak na borówkę.Może Ty wiesz coś jak tam jest na miejscu czy jest jeszcze duzo pracy przy zbiorach,czy raczej to jest już końcówka.A jeszcze jedno będziesz dzwonić sama do bióra czy czekasz jak sami zadzwonią.
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-08-07 12:40:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy są osoby co jadą na 12sierpnia środę na borówkę.
zdjecie uzytkownika
komando@@@ - 2015-08-08 15:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej warto tam jechac idzie zarobic
zdjecie uzytkownika
Beba - 2015-08-09 23:54:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ela - 2015-08-07 12:38:11]:
Hej ela. Trzeba czekać na telefon od nich. Na borówce nie byłam jeszcze. Dwa lata temu na szparagach. Miałam termin wtedy na dzień tygodnia poniedziałek. Telefonowali w piątek, by na poniedziałek juz tam być. Wszystko w terminie mimo, że na forum zgłaszało się wiele osób z opóźnieniem terminu. Ne ma sensu do nich dzwonić, jak będzie po terminie, ponieważ Oni, jak już dostałas termin proponowany maja Cię na liście a opóźnienia wynikają z róznych przyczyn. Na pewno nie z tego, że zapomnieli:) Jak już zadzwonią, łap telefon na busy i zapisz się, ponieważ ilość miejsc jest ustalona i przewożnicy muszą wiedzieć, ile osób będzie na dany termin. Tak przynajmniej było jeszcze dwa lata temu i chyba nic się nie zmieniło. Obserwujac borówke amerykańską u sąsiada na ogródku, myśle, że raczej jest jej sporo jeszcze do zebrania zwłaszcza, ze jeden krzak dojrzewa w róznym czasie, znaczy owoce. Myślę, ze jeszcze jest wystarczająca u Nich na plantacji tego cholerstwa, by się nie nudzić przy krzaku. Zobaczymy do piątku. To najpóźniejszy termin kontaktu od Nich, jeżeli chodzi o siedemnastego w poniedziałek:)
zdjecie uzytkownika
5ek5 - 2015-08-10 10:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
odradzam wam wyjazd na borowke jakoz ze wrocilem wlasnie moge sie wypowiedziec na temat zarobkow i ogolnych warunkow
zaczne od tego ze ktokolwiek tam teraz pojedzienic nie zarobi sezon sie konczy i nie ma co zbierac z niektorych pol zbiera sie juz 3/4 raz i borowka jest mala i pojedyncza a trzeba zbierac dokladnie bo grupowi chodza i patrza jesli wasze pole jest daleko wyjazd bedziecie miec okolo 5 na polu bedziecie o 6 przerwa okolo 12/13 ktora trwa max 1h u mnie bylo to 15 min dojazd na stolowke szybkie jedzenie i powrot nie bylo czasu na odpoczynek a z pola zjezdza sie roznie okolo 16-18 czaami wczesniej wplyw na to maja warunki pogodowe zdazy sie dzien w ktorym bedzie padalo to nic nie zarobicie a codziennie sciagaja socjal w wysokosci 6E co to zarobkow zarobicie grosze lub wogole jesli w miare dobrze zbieracie to teraz zarobicie okolo 25-35 euro - 6euro socjal wychodzi okolo 19-29 euro za caly dzien ciezkiej pracy powrot autobusem to 60 euro wiec mozecie nic nie zarobic a jak cos zarobicie to beda grosze odradzam wam
wiecej info pod nr GG -49706435
zdjecie uzytkownika
frank@@ - 2015-08-11 11:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem bezrobotnym gdzie mam podsteplowac te papiery
zdjecie uzytkownika
Beba - 2015-08-11 19:53:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W urzedzie pracy, jak jestes zarejestrowany jako bezrobotny.
zdjecie uzytkownika
GOŚĆ - 2015-08-13 12:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dana - 2015-07-31 12:39:14]:
120 kg dziennie tego drobiazgu? to chyba jakiś kombajn a nie człowiek. A co to znaczy jakieś "kreski" za które robi się zjazd do Polski. Proszę o wyjaśnienie, z góry dziękuję
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-14 17:56:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
Beba - 2015-08-14 17:57:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I doopa...termin na 17 sierpnia, warowałam przy fonie pół dnia i nikt nie zadzwonił. Borówki pousychały? No to czekam na walizie dalej.
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2015-08-16 23:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Beba borówki juz nie ma. grupy sie juz rozwiązuja powoli i nikogo nie sciągają. po duzej części pól przeszedł juz kombajn. nawet teraz jest mniej godzin pracy bo popołudnami juz coraz krócej się robi. już za późno
zdjecie uzytkownika
Beba - 2015-08-18 20:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno borówka jeszcze jest. Dostałam telefon z firmy na ptzyjazd w piątek.
zdjecie uzytkownika
n - 2015-08-19 08:05:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nir wiem czy ci sie oplaca jechac juz prawie wrzesien dlugo nie posiedzisz i zaraz wrucisz jak bedziesz wracac to napisz yutaj jak byli
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wysyłają Ci papiery, później dzwonią i mówią czy chcą Cię na polu czy na hali czy czym tam innym. Zgadzasz się lub negocjujesz inne stanowisko. Pytają czy już tak pracowałeś i tyle. Na przód biorą starych pracowników, a później całą resztę.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-19 17:24:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
Beba - 2015-08-19 17:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety z racji tego, niewielkiego ,,poślizgu" jade i tak na dość krótko. Ptzy płatnym urlopie i tak jestem na plus, nawet jak będzie tam bida z nędzą na tych borówkach. Wiele osób pisze i mówi, że sezon ma się ku końcowi i borówki jak na lekarstwo. Dla tych, którzy szukają dobrego dojazdu a jak na razie przewoźnicy są na urlopie podaję telefon na innego przewoźnika. Mnie zabiera spod domu i wiezie na miejsce. Niestety jeździ tylko rano, wiec kasę trzeba od razu przyszykować. Jest z Koszalina.721 032 908. Koszt przewozu, przynajmniej ze Szczecina , to 60 Euro Może akurat komus się przyda. Jak wrócę z krzykiem, to wbije tu i opowiem o pięknych widokach pustych krzaczorów na plantacji. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
bojoni - 2015-08-19 21:49:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może będą w stanie zaoferować w takim razie coś innego w zamian, nie wiem, może winorośla czy coś takiego, no ale co by nie było należy systematycznie utrzymywać kontakt z firmą bo współpraca z nimi stoi na bardzo wysokim poziomie i szkoda by było stracić takiego pradowacę jaki jest właśnie ta firma.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Heinrich Thiermann?
Zadaj pytanie
alert