Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Heinrich Thiermann

Pracowałeś w firmie Heinrich Thiermann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
maniek21 - 2014-09-22 14:34:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napiszcie jak tam na folii mam termin na 20 ppazdziernika pomozcie
zdjecie uzytkownika
ewa - 2014-09-24 11:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [time - 2014-07-29 15:44:01]:
dziwie sie ze ktos pisze o kierowniczkach polskich ze sa jak kapo .one sa tak fajne ze takie osoby przydałoby sie miec w polsce ,wtedy nie trzeba bybyło wyjezdzac za granice .szefostwo jest tam super.
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-09-25 14:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja bylam na poczatku roku na szparagach na hali pracowalam przy sortowaniu szparag,brygadzistki bardzo mile panie i pani Beata glowna kierowniczka tez bardzo wporzadku osoba.Ogolnie pracowalo sie dlugo i to caly czas zadnego dnia wolnego dziewczyny wporzadku ale nie wszystkie pamietam taka karolinke co przyjechala kurwila sie az ja wyrzucili wjazdu na Metzow juz nie bedzie miala miala ciotke brygadzistke dlatego ja trzymali ciotka pojechala do domu to ja wyrzucili poprostu masakra...
zdjecie uzytkownika
nu nu - 2014-09-25 14:42:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta - 2014-09-25 14:08:20]:
Pamietam ta dziewczyna i dodadku cpala i wygupiala sie dobrze ze to jej ciotka nie widziala bo wstyd byjej bylo
zdjecie uzytkownika
likes - 2014-09-25 20:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z mateuszem z chlodni sie kurwila a tamten tez nie lepszy dziewczyne w polsce ma juz od paru lat spolczuje lasce bycia z takim kims
zdjecie uzytkownika
optymista - 2014-09-26 19:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ewa - 2014-09-24 11:58:01]:
wez skrzynke wodki na rozgrzanie i przetrwanie :)
zdjecie uzytkownika
centra - 2014-09-26 20:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie dajcie sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] spokój z tym syfem w blocie będziecie zapierdalac
a w domkach warunki jak w obozie koncentracyjnym
zdjecie uzytkownika
cezar - 2014-09-28 11:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jezdze na szparagi co roku jak jest na foli prosze o odpowiedz ludzi kturzy jerzdza co roku
zdjecie uzytkownika
123 - 2014-10-02 11:35:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiadomo ju kiedy jest wyjazd na folie?
zdjecie uzytkownika
maniek21 - 2014-10-02 16:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [123 - 2014-10-02 11:35:39]:
ja mam na 20 paż. ale nie dzwonia zreszta jade pierwszy raz i nie wiem jak to wszystko sie odbywa pozdro.
zdjecie uzytkownika
optymista - 2014-10-05 10:20:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maniek21 - 2014-10-02 16:12:15]:
Szykuj sie na najgorsze! Paznokcie do wymiany :)
zdjecie uzytkownika
maniek21 - 2014-10-05 15:11:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumie o co chodzi z tymi paznokciami dlaczego do wymiany co oni je tam wyrywaja? prosze o kilka slow przyblizenia pozdro!!!
zdjecie uzytkownika
optymista - 2014-10-05 20:44:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maniek21 - 2014-10-05 15:11:50]:
nie wiem czy Pan w polu kiedykowliek pracował, tu jest ziemnia, zimno, mokro... i trzeba non stop ta folię ciagać, nasypywać kieszenie ziemią... i to jak najszybciej... widziałem ręce niejednej osoby z folii, które zostają na szparagi na wiosnę, bo jak wiesz folię się rozkłada i jesienia a kończy wiosną... także na akord... a jak nie wyrobisz akordu to może zapłacą godzinówkę 4,50 euro( w tym roku chyba najniższą podnieśli, bo tylu już wyjadaczy z folii zrezygnowało, że nowi nie są w stanie się tak zgrać aby wyrobić nawet normę akordową... - pamiętaj też, że trzeba robić dobrze, bo za darmo będziecie porprawiać. Sam też możesz być najlepszy, ale nic Ci to nie da, jak połowa będzie naje....b.ana i ledwo będzie łazić... ehh współczuję tym ludziom , bo doszło do tego że folia jest najgorzej płatną pracą za wykonywaną robotę u Henia. I dlatego tylu nowych przyjeżdża, bo starzy uciekają jak najbalej.
zdjecie uzytkownika
maniek21 - 2014-10-06 08:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [optymista - 2014-10-05 20:44:51]:
wielkie dzieki za odpowiedz i za info. czy naprawde tam pija? no dobra alkochol tez dla ludzi ale w rozsadnych ilosciach. trzeba jechac sprobowac samemu doswiadczyc jak to mowia co nas nie zabije to nas wzmocni. jeszcze raz dzieki OPTYMISTA za odpis pozdro!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
at - 2014-10-06 12:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maniek21 - 2014-10-05 15:11:50]:
odpowiem ci na pytania.jesli chodzi o paznokcie to po jakims czsie pracy przy wykopywaniu szparagow one czernija a potem schodza.rece bola bardzo prxy tej pracy.wazne by nie obcinac krotko pazurkow !!da to troche wiecej czsu bez bolu.co do picia to jest to chlanie a nie spozywanie alkoholu (oczywiscie nie wszyscy tak sie zachowuja)ale znaczna czesc.plecy na dole w krzyzu bola bardzo ,tak ze na kibelu ciezko usiasc.wez ze soba jakies tabletki przeciwbolowe,inaczej nie dasz rady .i nie jakis tam apap czy ibuprom .min ketonal ,ja mialem diplobert czy jakos tak (dla sportowcow na kregoslup).pomagaja lecz i tak boli.przygotuj sie na hamstwo i wyscig po co tylko sie da (posilek ,prysznic itp.).bylem wraz z zona tej wiosny stad to wiem.
to nie praca to oboz przetrwania !! zycze powodzenia, my juz nigdy sie tam nie wybierzemy
zdjecie uzytkownika
maniek21 - 2014-10-06 13:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [at - 2014-10-06 12:53:06]:
dzieki `AT` wlasnie potrzebowalem kilku słów otuchy przynajmniej jestes szczery i za to szacun Ja jestem uparty i tak i tak pojade jak zadzwonia oczywiscie.Pozdro!!!
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-10-07 14:56:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowalam na hali i nie jest tak zle jak piszecie moze na polu jest ciezko ale nie wszedzie
zdjecie uzytkownika
artur - 2014-10-07 18:41:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich,miałem jechać na szparagę do henia na wiosnę,ale nie zadzwonili,wiec ch...im w d..Znalazłem pracę w Bawarii,miałem 7eur na godz.w sortowni i o,6o c za kg na polu,mieliśmy 6 pól,traktor do wożenia szparagi i nikt nam d... nie zawracał.Wyszło ok. 8000zł na mc.Nie było cyrków z kasą,nie ma rumków i niech się Thiermann wypałuje ze swoim kołchozem.Nie było szparagi,to była czereśnia,truskawka,rozkładanie wodociągu,sadzenie truskawki itp.Naprawdę szkoda mi,was drodzy państwo,że tak ciężko musicie zapieprzać u tego złamasa.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
hyba - 2014-10-18 19:48:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
daj jakis bnamiar na ta bawarie
zdjecie uzytkownika
Miłek - 2014-10-20 08:35:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko zależy oczywiście od tego kto i ile jest w stanie poświęcić dla zarobku. Rozumiem, że praca jest istotna i ważna, ale trzeba się zastanowić jakie to będzie miało dalsze konsekwencje w przyszłości - np. poniszczone ręce. Nie jestem paniusią, twardej pracy się nie boję, ale wiem, że są ludzie, którzy o takich aspektach myślą. W razie czego myślę, że nie ma problemu żeby zrezygnować z pracy.
zdjecie uzytkownika
yyy - 2014-10-20 18:33:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktos jedzie teraz na folie?
zdjecie uzytkownika
maniek21 - 2014-10-21 08:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja czekam ale nie dzwonia mialem jechac 20-ego a tu lipa
zdjecie uzytkownika
re - 2014-10-21 18:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maniek21 - 2014-10-21 08:39:02]:
w zeszlym roku na folie jechali dopiero 10 listopda niewiadomo czemu w tym roku tak ustaili wczesny termin
zdjecie uzytkownika
maniek21 - 2014-10-21 19:02:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [re - 2014-10-21 18:11:56]:
biora nowych czy tylko starych wyjadaczy a moze tych i tych
zdjecie uzytkownika
SzparagoMan - 2014-10-22 20:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem u Henia jeszcze za czasów marek niemieckich, i powiem że jedynym problemem którym się ludzie martwili tam, była pogoda dziś pewnie to prawdziwy kołchoz.
Soboty i niedziele były wolne(był czas na pracę oraz odpoczynek), jeździło się na zakupy do miasta,w weekend piwko popijało.Podejrzewam że właściciel od tamtych czasów nic nie inwestuje w sprzęt i pomieszczenia socjalne dla pracowników, płacę obniża,dotacje na uprawy bierze a tanią siłę roboczą eksploatuje.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x