brak logo

Heinrich Thiermann

Uchte

Opinie o Heinrich Thiermann

Maciek 2016-07-10 12:21:35
Napisze pw
iza 2016-07-10 14:07:47
A z jakiego woj.jedziesz zabiera z pod domu czy z jaks okreslonych miejsc ten allstar.czy on jedzie bezposrednio do Tchiermanna
julita 2016-07-10 15:49:24
Czy jedzie ktoś pierwszy raz allstarem przez woj.łódzkie trasa nr.3 na ich mapie przez Radom ,Piotrków Trybunalski itd.Czy ta firma jedzie tylko do Thiermanna czy zawozi ludzi do różnych miejsc w Niemczech.
Yellow 2016-07-10 19:03:45
Jadę z woj. podkarpackiego. Zabiera z określonych miejsc i jedzie do Thiermanna, ale po drodze zdarza się, że ludzie też wysiadają. No chyba, że jest to specjalny kurs do tej firmy.
basia 2016-07-10 21:42:50
Jedziesz na pole czy halę,ja jade pierwszy raz ale nie wiem gdzie bo jak dzwoniła to nie powiedziała ale przypuszczam że będzie to pole hala pewnie zajęta przez stałych pracowników.Byłaś tam kiedyś juz na borówkach,jak jest bardzo ciężko,w jakich godzinach się pracuje jest jakaś przerwa.Czy to prawda że dostaje się jakies kreski i Cię odsyłają do domu,dzo ludzi zjechało przez to w tamtym roku do Polski.
Yellow 2016-07-10 21:58:47
W pierwszy dzień przy rejestracji dowiesz się gdzie będziesz pracować. Ja byłam w tamtym roku na polu. Jest jedna dłuższa przerwa na obiad, a tak to praca od 7-19, ale godziny się mogą zmieniać, w zależności od tego czy jest dużo czy mało borówki. Jeśli ktoś jedzie pierwszy raz to wiadomo, że na początku jest ciężko, ale to kwestia przyzwyczajenia. Tak, jeśli zbierze się za mało to dostaje się kreski, jak ma się tych kresek dużo to odsyłają Cię do domu. W tamtym roku zjechało po kilka osób z każdej grupy, ale to takie osoby, które bardzo mało zbierały i nie miały chęci.
oro 2016-07-10 22:33:49
Hej, wiadomo czy w niedługim czasie będzie szansa na jakieś ogłoszenie pracy u nich? Nie ukrywam, że dobrze by bylo znaleźć zatrudnienie u nich, zwłaszcza, że jest szansa na to, że atmosfera znacznie dopisuje.
Maciek 2016-07-11 09:57:29
Mam pytanie co do zaliczki. Dają trochę tej zaliczki czy trzeba swoich więcej wziąć?
Yellow 2016-07-11 10:19:31
W pierwszy dzień dostajesz 50 euro, później co dwa tygodnie wypłacają taka sama kwotę zaliczki.
2
pomorskie... 2016-07-11 18:21:26
Jeśli ktoś jedzie na środę i chce wyjechać jutro z pomorskiego, albo zachodnio-pomorskiego to niech napisze tutaj albo na e-mail: makrampa97@wp.pl. Mamy jeszcze 2-3 wolne miejsca w samochodzie i chętnie byśmy kogoś zabrali ze sobą.
edzia 2016-07-11 20:03:09
Hej.Podobno jest tam już 1200 osób,borówka się rozkręca tak mówiła moja znajoma która jest tam na miejscu,ja dziś dzwoniłam i na środę jedzie jeszcze jedna grupa osób i na razie więcej im nie potrzeba bo sama chciałam pojechać i pytałam o piątek,to mówiła że nie potrzebują.Trzeba czekać jak się miejsce zwolni to będą dzwonic.Ja w tamtym roku pojechałam dopiero 24lipca i byłam 4tyg.Także jeśli do kogoś jeszcze nie dzwonili to sami dzwońcie w piątek i pytajcie może na nastepny tydzień bedą przyjmować.
Szymon Madeja 2016-07-12 16:40:02
Czy jedzie ktoś na 18.07 ?
Szymon Madeja 2016-07-12 16:41:59
Hej , mam termin z koleżanką na 18 , jeżeli by była możliwość zabrania się z wami to super :-)
aga 2016-07-12 18:42:24
Hej a dzwonili już do Was że macie przyjechać na 18,czy jeszcze nie.
judita 2016-07-12 19:14:36
Czy jedzie ktoś pierwszy raz na 18lipca do Scharinghausen.
jordan 2016-07-12 21:40:26
ile płacą za kilogram borówek amerykańskich i w jakim czasie można zebrac kilo borówek ?
juzek 2016-07-12 21:41:35
ile płacą za kilogram borówek amerykańskich i w jakim czasie można zebrac kilo borówek ?
Basiula 2016-07-12 22:17:57
Był ktoś na hali i może napisać jak jest?
ja 2016-07-13 10:02:31
Hej a jedziesz na hale na ktorego masz termin.
Basiula 2016-07-14 15:09:21
Czekam na telefon
ja 2016-07-14 17:21:21
A jedziesz pierwszy raz tam czy już byłaś,na którego masz termin w papierach.Bo ja miałam na 11lipca i pierwszy raz ale jeszcze nie dzwonili.
nowa 2016-07-14 17:50:54
Czy ktoś z łódzkiego będzie jechał do Scharinghausenn w przyszłym tygodniu.
paweł 2016-07-14 19:35:53
Witam!!! Ważny komunikat dla tych którzy maja zamiar wyjechać do tej firmy, zastanówcie się dobrze czy się Wam to opłaci? Na miejscu jest ponad 1200 osób a borówki do zbierania jest z każdym dniem mniej. Doszło do tego ze jedna grupa zbiera borówkę a 2 dni później wchodzi w to samo miejsce druga i dosłownie "szuka" dojrzałych owoców. Pogoda jest beznadziejna, mało słońca, pochmurno i prawie każdego dnia jest mały deszcz. Jeśli macie kogoś znajomego kto jest na miejscu to się z nim skontaktujcie i zapytajcie jak sytuacja wygląda z zarobkami. Mogę z pełną odpowiedzialnością napisać ze ten sezon będzie bardzo krótki i ludzie za wiele to nie zarobią a bankowo już Ci którzy mają zamiar dopiero tam pojechać.pozdro!!
3
Basiula 2016-07-14 22:05:35
Też miała termin na 11 lipca ale nadal zero kontaktu... Mam zamiar jechać pierwszy raz. A Ty na hale jedziesz czy na pole? Podasz maila?
r 2016-07-15 11:04:15
@paweł jakby tak było to nie by nie brali tylu osób
1
paweł 2016-07-15 19:53:50
Witam! Mogę tylko napisać ze trochę znam tą firmę i mogę się wypowiedzieć na jej temat, polityka tej firmy w tym roku jest taka ze ludzie mają zebrać jak największą ilość borówki w jak najszybszym czasie i niekoniecznie muszą przy tym zarobić. Ci którzy przyjechali 2-3 tygodnie temu to może jeszcze coś tam zarobią, oczywiście bez porównania do lat poprzednich ale Ci którzy dopiero mają zamiar przyjechać to.... życze powodzenia. Wg mnie to jeszcze około 3 tygodni i ludzie sami będą zjeżdżać bo nikt nie będzie tu siedział za 20 kilka euro, no może tylko Ci którzy bardzo potrzebują zarobić. pozdro!!!
aha 2016-07-15 22:50:21
Ale zobacz @r, że zależy im na pracownikach skoro nie pokazują się żadne oferty pracy, bo każdemu odpowiada bieżąca atmosfera w firmie jak i zarobki, które sa w stanie teraz zapewnić pracownikom, żeby ich zadowolić.
1
paweł 2016-07-15 23:23:11
Witam!!! Cytuje "Ale zobacz @r, że zależy im na pracownikach skoro nie pokazują się żadne oferty pracy, bo każdemu odpowiada bieżąca atmosfera w firmie jak i zarobki," Napiesze tylko tyle,ok w takim razie :"zapraszam serdecznie do tej firmy , pracy jest dla wszystkich, zarobki takie że każdy wyciągnie minimum babkę(100Euro) jak nie więcej" Człowiek chce doradzić bo widzi co się na bieżąco dzieje w tej "firmie" a tu takie teksty. W takim wypadku zapraszam wszystkich serdecznie, czekają na Was hektary, tony nie zerwanej borówki i dniówki takie o których nawet nie marzyliście. Życzę szczerze powodzenia:) Proszę tylko o to żeby każdy kto jest aktywny na tym forum wypowiedział się na tym forum po powrocie(chodzi mi osoby które pojechały po 18 lipca:) powodzenia!!!POZDRO!!!!
ola 2016-07-16 10:07:55
drogi pawle skoro ci nie odpowiada ta firma to nie jedz ale ludzi w blad nie wprowadzaj .Widze ze jestes wszystko wiedzacy nawet wiesz jak bedzie po 18 lipca.wkurzaja mnie takie wypowiedzi jak twoja bo co byles pierwszy raz i juz chciales po 100 euro zarabiac? nie wyszlo ico firma bee..Jezdze tam 6 lat i jest ok tylko trzeba chciec pracowac a jezdze na wycinanie szparagi tylko na motzow.Tak siedz sobie w polsce i szukaj pracy bo tu wiecej zarobisz.Co ci tak zalezy zeby ludzie tam nie jezdzili?jakas prowizje masz czy co?.Bylam na szparadze 2 miesiace zarobilam5.5 tys euro na czysto ale bylo roznie nieraz bylo zimno i zeby dniowka wyszla 50 euro to musialam sie olatac po rajkach bo malo bylo szparagi.nie rob glupich wpisow bo ci co chca jechac maja metlik w glowie po przeczytaniu twoich wypowiedzi
paweł 2016-07-16 20:41:14
Witam! Droga Olu nie twierdzę że jestem wszystko wiedzący i nie wiem jak to będzie po 18 lipca,
może akurat będzie super pogoda(a ma być od środy 27st) i borówka szybko dojrzeje i będzie ok. Nie wprowadzam ludzi w błąd tylko pisze jak jest bez owijania w bawełnę. Chciałbym Ci napisać ze nie jeżdżę do tej firmy pierwszy rok tylko jeżdżę tam od 9 lat więc wydaje mi się że jakieś, małe bo małe, ale pojęcie mam. Nie miałem na celu tego żeby zniechęcić ludzi do wyjazdu na borówki tylko napisać jak sytuacja wygląda na chwile obecną i żeby mieli jakieś rozeznanie. Wiele osób zadaje pytania na forum jak tam jest teraz więc pisze jak jest. Czy TY masz z kimś kontakt kto jest na miejscu i zbiera borówkę? Jeśli tak to proszę napisz jak wg tej osoby sytuacja wygląda. Ja mam informacje bezpośrednio od osób które zbierają borówkę z różnych grup oraz od osób które pracują w tej firmie na stałe(właśnie na borówce) a nie tylko na sezon i wiem co pisze.
Odnośnie robienia głupich wpisów to co ma wycinanie szparagi do zbierania borówki?
Przecież to 2 zupełnie inne światy tym bardziej że pracowałaś na Motzow`ie. Co do Twoich zarobków to ciesze się że udało Ci sie zarobić:) Ja żadnej prowizji nie mam, pisze tylko
jak sytuacja wygląda a wygląda tak że ludzie przyjeżdżają na parę godzin poszukać borówki na krzakach i wracają o 17 na hotel a np jutro(niedziela) wszyscy mają wolne(ciekawe dlaczego?pewnie dlatego ze jest niedziela:). W przyszłym tygodniu zjeżdżają ludzie bo niektórym nie opłaca się tu siedzieć za 25-30Euro. Dla ścisłości zależy mi na tym żeby ludzie mieli jakieś rozeznanie i wiedzieli na co się decydują a nie skończyli jak moi znajomi którzy jeżdżą na borówki od wielu lat, teraz pozałatwiali sobie w kraju urlopy żeby coś dorobić a teraz po 3 tygodniach wracają do kraju bo im sie to nie opłaca latać tutaj za parę euro. Gorąca prośba do osób które sa na miejscu lub dopiero co wróciły z firmy niech napiszą jak sytuacja wygląda. Jeśli ktoś ma pytania piszcie śmiało odpowiem szczegółowo. POZDRO!!!
1
bnnm 2016-07-16 23:25:40
drodzy Pawle i Olu - wasze wypowiedzi sa rózne i szczerze powiedziawszy nie wiem do której mam się odnieść ? która jest bliższa prawdy , a która przekoloryzowana ?
1
ola 2016-07-17 16:15:42
no wlasnie....... skoro jezdzisz tam od 9 lat to chyba wiesz ze niema codziennie wysypu borowki szparagi itp.raz jest a raz niema i czy to wina tirmana ze niema pogody?.ze szparaga czy z borowka jest tak samo jezeli jest zimno pada deszcz to nie ma ani szparagi ani borowki.Moja corka jest na borowce narazie jest malo bo jest zimno i deszczowo ale zielonych owocow jest bardzo duzo [powtarzam jej slowa].Podejrzewam ze bedzie sie cieszyc jezeli na czysto jej wyjdzie 30 euro bo jest pierwszy rok i wie ze nie bedzie rwala jak ci ktorzy przyjezdzaja pare lat.moze i niewiem wiele o rwaniu borowki bo jezdze na szparage.Wiem jedno jak bym sluchalasie wpisow i opini to bym pewnie nie pojechala ale uwierz mi zalowala bym.Jest roznie raz lepiej a raz gorzej ale nie znajdziesz firmy w ktorej jest ful wypas.Ja do tej firmy jezdze od 6 lat i mi sie podoba i oplaca wystarczy chciec pracowac.
wikto0ria 2016-07-17 16:22:48
dziwne, ja spotkałam osoby które były jednak bardzo zadowolone a taż były na szparagach i borówkach, musze je tylko zapytać o te owoce zielone dokładniej
paweł 2016-07-17 20:55:50
Witam! A spotkałaś osoby zadowolone z tego roku czy z tamtego:) nie czepiam sie :) więc mnie nie zjedźcie:)pozdro:)
2
paweł 2016-07-17 20:58:06
Witam! Droga Olu przecież ja nie napisałem że to wina Thiermann`a że nie ma pogody. Chodzi o to że w tym roku tej borówki jest bardzo mało, nikt nie wie co jest tego powodem, czy to przez przymrozki czy przez zbyt duże jej przecięcie, ile specjalistów tyle terorii. Zostały takie odmiany jak Duke czy Reka gdzie jeszcze jedno przejście i będzie po owocach(oczywiście musi być do tego pogoda)a już od tygodnia ludzie robią przeloty na bluecropie a nawet
na Elizebeth`ce która jest jedną z najpóźniejszych odmian więc to świadczy o tym że ludzie na praw dę szukają tej borówki. Jeśli na borówce jest ponad 1200 osób a tej borówki jest mało to jak mają zarobić?Tak jak napisałaś Twoja córka będzie się cieszyć z 30Euro ale są osoby które mają porównanie z lat poprzednich i mówią że jest źle. Dam Ci przykład sprzed 2 lat gdzie był taki wysyp że ludzie którzy zbierali po 80Kg(to dość dużo) mieli kreski(minusy) za to że nie wyrabiają średniej:)
Wtedy lekko można było zarobić 60-65 Euro i to bez wysiłku.A osoby zaprawione w boju wyciągały ponad 100Euro. Od środy ma sie poprawić pogoda więc jest szansa ze ta borówa dojrzeje.Z jednym musze się z Tobą zgodzić że czytając wpisy, opinie na róznych forach odnośnie pracy w tej firmie też bym nie przyejchał ale zrobiłem na przekór wszystkim przeciwnościom i nie żałuje.:)Tak jak napisałęm wcześniej chce tylko uświadomić te osoby które np mają inne opcje zarobku żeby lepiej dla nich nie pchały się na borówke bo w tym roku szału nie będzie i to wszystko Każdy ma swój rozum i zrobi jak uważa. Ja tylko pisze jak jest(jak Mariusz MAX Kolonko) pozdro!!!
ksoiek 2016-07-17 21:34:01
Chyba i tak nie ma co liczyć na to, żeby znaleźć zatrudnienie, bo ostatnio nie pokazało się żadne ogłoszenie pracy, a wiadomo coś o socjalach do zarobków?
Robert 2016-07-20 21:36:27
Witam! Wybiera się ktoś do tej firmy na poniedziałek 25lipca??
niki 2016-07-28 00:11:44
Nie wiem jak jest u Heinricha Thiermanna ( nie znam) ale bardzo gorąco nie polecam drugiej mniejszej plantacji w Uchte .Tam do końca nie wiadomo za ile się pracuje , dodatkowo panuje bardzo zła atmosfera do pracy mimo że jest tam garstka ludzi.
malpkaaa 2016-07-29 09:09:11
Czy orientuje się ktoś jak obecnie wygląda sprawa borówki w Niemczech ? na Leninie ?
Milusiek 2016-07-31 12:54:58
To tak...jestem w brimelo,obok varrel w grupie 17 Jarka.Borówki prawie nie ma.Dużo jezdzimy na chwasty.... nikt nie zarobil od lipca na dzien ponad 75€.Ci co sie staraja to dadza rade do 50€ dojść ale wiadomo za kg Dają nawet 1,50€.Straszna lipa.Ja zostaje do konca sierpnia chyba ze bedzie za dzien 30€ to nie bedzie sensu bo za dzień odbijają social 6€.Winą jest zbyt przeciete gałązki.Ogólnie atmosfera jest fajna,obiady też smaczne tylko brakuje tu wifi i borówki ;) Napisze od razu ze jestem od 4 lipca i zarabialen 40-50€ dziennie i jestem na czysto do teraz po odbiciu socialu 800€.Borówki już nie będzie,ludzie zjeżdżają,a zamiast wysypu to zbieramy po 30 borówek z krzaku...
oro 2016-08-01 16:42:21
Pewnie, że praca w firmie budowlanejj do najprostszych nie należy, ale na spokojnie można liczyć na stabilne zatrudnienie, bo umowa jest w pełni uczciwa.
ja 2016-08-03 18:04:00
Borówki bardzo mało,często pada sezon w tym roku nie należy do udanych.
oro 2016-08-04 22:34:04
Ja to chętnie bym się załapał na przedstawiciela handlowego ds. horeca, bo oprócz dobrej podstawy zarobków można liczyć pewnie na jakieś premie dodatkowe.
mimi 2016-08-11 18:30:21
Witam! A ja mam pytanko ktos jedzie na wrzesien na zioła? I jak to wygląda może ktoś da znać....
wert 2016-08-13 10:53:05
@oro a to oni szukali przedstawicieli handlowych'??
Edi 2016-08-15 08:55:14
Chciałam zapytać czy u thiermanna jest Internet,a jak nie to w jaki najlepiej się zaopatrzyć?
Edi 2016-08-15 08:55:49
Chciałam zapytać czy u thiermanna jest Internet,a jak nie to w jaki najlepiej się zaopatrzyć?
2
miko 2016-08-15 11:35:05
Ofert pracy do tej firmy trzeba szukać w internecie na goworku czy jakoś inaczej też trzeba się tym tematem interesować? Próbowałem zlokalizować rekrutacje na ich stronie internetowej, więc w sumie to nie wiem, czy przeglądanie goworka wystarcz, żeby być na bieżąco?
Anita 2016-08-24 17:32:44
Hej ja byłam w tej firmie na zbiorach borówki amerykańskiej od 4 lipca do 5 sierpnia tego roku powiem tylko tyle ze ludzi bardzo dużo a szczególnie Rumunów a borówka bardzo mało bardzo dużo ludzi zjechało zaraz na początku a co do kasy to bardzo mało się zarabia nie polecam .
oro 2016-08-30 16:00:55
Dobrze, że taki przedstawiciel handlowy ma szansę na dwuskładnikowe wynagrodzenie, ale czy wypłata jest na czas?
Zostaw swoją opinię o Heinrich Thiermann - Uchte
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann