Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Heinrich Thiermann

Pracowałeś w firmie Heinrich Thiermann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Mostek - 2014-08-06 23:20:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsze jest to, że jedzie się w niepewne, bo część moich znajomych dobrze trafiła i nie narzekali. Jednak wszystko zależy od szczęścia, bo wydaje mi się, że nie wszędzie są tak tragiczne warunki. Na swojej stronie proponują złożyć swoje CV, ofertę pracy także pod tym względem wydaje mi się, że całkiem nieźle to rozwiązali. Zastanawia mnie tylko fakt, dlaczego nie mogą wszystkim zaoferować dobrych warunków i traktowania, tak żeby wszyscy byli zadowoleni? Przecież to podnosi aspiracje pracowników i według mnie podnosi również efektywność pracy - czyż korzyści nie wynikają dla obu stron przypadkiem?
zdjecie uzytkownika
arekte - 2014-08-07 23:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie nabieraj ludzi na platne smsy .
a tak wogóle to nie ma u tiermanna czegoś takiego jak rozmowa kwalifikacyjna !!!
LUDKI NIE DAJCIE SIE OKRASC ,WYSYŁAJAC SMSA:)
zdjecie uzytkownika
masz racje katastrofa - 2014-08-08 12:19:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [teodor - 2014-08-03 13:49:35]:
katastrofa warunki gorzej niz w budzie u psa takie samo traktowanie zadnego ubespieczenia po przewruceniu sie nawed do mnie nikt nie podszedl wstac i dalej do haruwy a za co za 0.80 centuw za kilogram hamstwo jakiego nikt sobie nie wyobraza pracujemy po 12 godzin czasami to za23 euro na dzien bo nie ma boruwki tak tlumacza no i jak nie zrobisz normy to dostajesz czerwony minus po 7 minusach wypiepszasz do domu bo jestes nieproduktywna ludziska jak najdalej z tego miejsca a grupowi to naprawde grupowi z obozu koncentracyjnego wstydze sie za nich bo sa naszymi rodakami a zachowuja sie jak skur.......yny z piekla rodem w pokoju mieszka 8 osub w tym 5 rumunek schacki i swawole i na koniec praca na akord sranie i sikanie na akord i spanie tez na akord za to bez pryerwy sniadaniowej
zdjecie uzytkownika
arekte - 2014-08-09 11:23:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O ZNOWU NACIĄGARA NA HOSTA SIE ODEZWAŁA - prawda_ona - TO OSZUST.NIE WYSYŁAJCIE SMSA ,NIE USŁYSZYCIE ŻADNEJ ROZMOWY KWALIFIKACYJNEJ TYLKO Z KONTA WAM POBIEŻE NIEZŁA KASE .
NO U HENKA NIE MA ROZMÓW KWALIFIKACYJNYCH
IDZ UCZCIWIE POPRACOAWC !! NIE NACIAGAC LUDZI KTÓRZY ZAROBKU SZUKAJĄ

zdjecie uzytkownika
lutek - 2014-08-09 16:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej..wlasnie wocilem ze zbiorw borowki..wszystkim odradzam..wynagrodzenie za caaaly dzien pracy wynosi ok.40 euro minus socjal 6 euro.W polsce za zbiory placa tyle samo..trzeba zrobic minimum 70% naljepszego zbieracza a wiadomo ze w kazdej grupie trafi sie kombajnista ktory eliminuje slabszych..zrobisz mniej niz 70% najlepszego zbieracza i dostajesz minus..thierman tylko dla rumunow niestety
zdjecie uzytkownika
ramona - 2014-08-10 12:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć drugi raz byłam u Thirmana i nie moge narzekac na warunki socjalne są ok. praca cieżka ale gdzie jest lekko. z rumunkami można się dogadać niektóre są nawet fajne. to prawda że mało płacą ale w polsce tego nie zarobie. jedna rzecz mnie tylko wkurza grupowe: są fajne jak Hania czy Grażyna ale nie chce więcej trafić do Anki to prawdziwa plotkara i nie ma szacunku do kobiet starszych od siebie dla niej liczą się tylko rumunki bo polki ma głęboko w d...
zdjecie uzytkownika
maria - 2014-08-12 10:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktos teraz 14.08 do motzow. Do mnie dzwonili, szukaja kobiet. Ja na rzepke. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
nu nu - 2014-08-12 17:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maria - 2014-08-12 10:28:32]:
Na co ty jedziesz na rzepe chyba zartujesz dawno nie ma chyba ze maja jakies puzne odmiany a rzepa byla od maja
zdjecie uzytkownika
jowita - 2014-08-14 00:38:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maria - 2014-08-12 10:28:32]:
wlasnie z tamtad wrocilysmy alstar przywiozl nas pod bioro o3 rano wsadzili nas i kazali czekac w tak zwanej poczekalni do otwarcia biura pomieszczenie po swiniarni szczury oswojone spaceruja jak koty jak nie ma sie doswiadczenia na borowce zarabia sie okolo 25 euro dziennie minus socjal na hali pracuje sie od 7 do 22 15 minutowe przerwy siedzac na betonie nawet nie ma lawek godzina przerwy na obiad zywia dobrze mosi byc sila bo by im niewolnicy mdleli jedynym plusem ze to sie przetrwalo bylo wsparcie grupowej hanny czlowiek o golebim sercu niech ja bog ma w swojej opiece malo zbierasz 7 minusow i polska na hali 16 godzin pracy izarabiasz od 48 euro do 70 pszeszlam pieklo na tej ziemi nawet wyjechac nie mozna kiedy sie chce tylko sroda i sobota jeden wielki s.... a jak slyszalam ale obiady sa pyszne to myslalam ze mnie trafi nie pojechalam na obiady ale do pracy od lat jezdze za granice pracuje po 10 godzin mam godne wynagrodzenie iwarunki mieszkanioweza ktore place czas na odpoczynek trafilam przez przypadek zpolecenia czuje sie przez ta osobe ktora mi to polecila oszukanajesli komus to odpowiada to niech jezdzi reasumujac to byl dzin ktory zmienil moje zcie jowita
zdjecie uzytkownika
ilona - 2014-08-14 01:12:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie z opinia jowity tez bylam pokoje 8 osobowe karaluchy skorki i inne robactwo 90 ludzi 2 prysznice praca na akord 0.75 centow za kg borowki kombajnistki zbieraja z wierzchu a nowicjuszki czyszcza srodki konskie muchy pokuta do krwi pogryziona ze porobily mi sie ropnie biegam po lekarzach i to lecze wracajac do akordu jedzenie mycie spanie i zakupy 2 razy w tygodniu tez na akord nie jestem paniusia ale cywilizowanym czlowiekiem tam gdzie pracuje sa kantyny ina przerwie moge usiasc zjesc inapic sie co chce z automatu wmagaja placa dbaja i szanuja czlowieka bylam pierwszy i ostatni raz grupowa Hanna to wspanialy czlowiek bziaczki dla niej koncze bo ksiazke mozna by napisac ilona
zdjecie uzytkownika
nu nu - 2014-08-14 13:52:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ilona i Jowita w jakiej miejscowości byliście
zdjecie uzytkownika
ilona - 2014-08-14 18:57:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nu nu - 2014-08-14 13:52:51]:
czy to jest wazne to nie miejscowosci ale wsie chodzi o warunki zarobki i traktowanie konkretnie o firme jesli nie wierzysz to jedz i sie przekonaj moze ci to odpowiada normalny czas pracy to 10 godzin i normalne zycie po pracy a nie zap...... po 16 godzin jak robot w polsce tak bys nie charowalcos mi sie wydaje ze jestes podstawiony aby mnie zlokalizowac i tak nigdy w zyciu tam nie pojade moja intuicja mnie nie myli zycze powodzenia
zdjecie uzytkownika
nu nu - 2014-08-14 20:53:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kobieto ja tam bylam 4 raz tylko chce wiedziec gdzie ten syf co piszesz w ktorej miejscowości
zdjecie uzytkownika
ilona - 2014-08-14 23:42:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nu nu - 2014-08-14 20:53:38]:
skoro bylas 4 razy to nie zgrywaj sie gdzie ten syf doskonale wiesz jak wyglada poczekalnia i kantyna na ktorej siedzisz w czasie przerwy jedzac sniadanie mysle ze ze na takich samych warunkach zyjesz w kraju jestes zalosna nie bylas gdzie indziej i nie wiesz jakie stawki sa na godzine i warunki socjalne to czysty wyzysk jak sie szanujecie tak was szanuja dla mnie ta firma i ten temat jest zamkniety
zdjecie uzytkownika
Dana - 2014-08-15 08:31:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie jesli macie inna prace to nie jedzcie do Thiermana tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdy nie uzbieracie 50 kg to macie tak zwana ;kreske ; i od 5 - 10 takich kresek zjezdzacie do Polski Ja bylam w ubieglym roku b.mi sie podobalo ale byla borowka a w tym roku to przeszlam horror borowki nie bylo i dostalam 9 kresek a brygadzistka P. (usunięte przez administratora)mowila ze mi sie niechce pracowac zarabialam od 20 do 40 euro dziennie i zjechalam do Polski po 2,5 tygodniu zarobilam marne grosze Mieszkalam na Varrel gospodazem domu jest P. Zuza bardzo nie przyjemna osoba i ludzie mowia ze w tym budynku straszy Wiecej tam nie pojade
zdjecie uzytkownika
jowita - 2014-08-15 09:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dana - 2014-08-15 08:31:11]:
tak mam inna prace Dana wraz z ilona jezdzimy z tej samej firmy do holandi tylko oni zawsze latem zatrudniaja studentow wiec pierwszy i ostatni raz pojechalysmy do tak renomowanej firmy mieszkalysmy w Burchorst do P.gospodarz nie mam nic inteligentna kobieta grupowa ok.cala reszta to jedno wielkie nieporozumienie ale jak to mowia co nas nie zabije to nas wzmocni przynajmniej zobaczylam jak wyglada [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w 21 wieku i jak niska maja samoocene polacy dajac sie tak wyzyskiwac i godzic na wszystko
zdjecie uzytkownika
Dana - 2014-08-16 07:39:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na odpowiedz lechia -- dflaczego wszystkich traktujesz ze sa pijakami i ze im sie nie chce pracowac to jestes w bledzie bo ja i wiele innych osob pojechalo uczciwie zarabiac a tam sie nie dalo za duzy stres z tymi kreskami powinni placic tyle ile kto uzbiera to ma za to zaplacone tak jak w innych firmach Ty jestes dziewczyno w bledzie i sama chyba jestes alkocholiczka a piszesz na innych
zdjecie uzytkownika
~ - 2014-08-16 09:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z Tobą Dana;)
zdjecie uzytkownika
mimi - 2014-08-17 20:04:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stanowczo nie polecam to dziadoska firma jakiej jeszcze nie widziałam. Po pierwsze płacą grosze jak na taką pracę i stawiają minusy jak się nie wyrobi normy ,grupowe wielkie damy bo rządzą i dowalają na każdym kroku . wszędzie indziej za granicą zarabia się dwa razy więcej jak tutaj. Warunki mieszkalne nie za dobre . Jedyne co dobre to tylko obiady he....
zdjecie uzytkownika
zrazona - 2014-08-25 15:06:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich czytajac wasze wypowiedzi i oceniajac ta firme to przychylam sie do tych co mowia ze warunki i czas pracy sa okropne.to prawda mieszzkanie po 8 osob lub 6 w malych klitkach nie pokojach. lazienki to jeden wielki syf...zaperdzielac tez musialam po 16 godz i za marne grosze smiechu warte. ci co mowia dobrze na temat tej firmy to mowia dlatego ze sa od kogos...jak masz znajomosci to wiecej zarobisz... a tak pani Hania jest super i Pani Basia jak dla mnie...
zdjecie uzytkownika
Tadeusz - 2014-08-26 08:07:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich,z teco co wyczytałem w Waszych opiniach wywnioskowałem ze tam na polach u Heńka Rumuni mają lepiej niz Polacy,Moze juz się Heniu przygotował na to ze Polacy mają większe wymagania i hcom coraz więcej zarabjać pieniędzy za swojom cięzkom prace,a wiadomo ze czym człowiek bogatszy tym bardziej hytry,taki Heniu Thiermann tez potrafi liczyć swoje pieniądze.Rozmawiałem z Rumunami,Oni fam u siebie w swoim kraju zarabiajom od 150 do 200euro na miesiąc.Heniu o tym wie ze ostatniom jego nadziejom w jego firmie będą Rumuni i dkatego kaze na początku dla Nich być bardzo miły,a potem jak juz ich będzie coraz więcej na polach u niego to stanie się znowusz piekło,haruwa od rana do nocy pot i łzy.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Bosy - 2014-08-26 10:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zrazona Mówicie, że warunki mieszkaniowe na łopatki nie rozkładają, ale według mnie powinna być możliwość samodzielnego wynajęcia pokoju czy mieszkania z ludźmi z którymi nie boisz się dzielić pokoju. Heinrich powinien umożliwić takie rozwiązanie nawet jeśli byłoby nieco droższe dla pracownika, to spokój zostałby zachowany.
zdjecie uzytkownika
xxxxxxxxxxxxxx - 2014-08-26 10:08:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tadeusz - 2014-08-26 08:07:28]:
Zgadzam się z Twoją opinią w 100% też odniosłam takie wrażenie , polaków jest coraz mniej duża przewaga rumunów , stawki niskie normy coraz wyższe ......... ciekawe co zrobią kiedy zostaną wprowadzone ujednolicone stawki godzinowe na poziomie 8,50 euro w 2016 roku , podobną się buntują ale jest to ponoć dyrektywa UE i będą musieli się dostosować
zdjecie uzytkownika
Tadeusz - 2014-08-26 13:17:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxxxxxxxxxxxxx - 2014-08-26 10:08:40]:
Jesli zeczywiście stawki za godzine się wyruwnajom w UE to Tierrmann znowusz będzie hciał do pracy Polaków a nie Rumunów.Juz niejeden Niemiec czy Anglik się przekonał ze Polak do pracy jest najlepszy na swiecie,jeszcze Thiermann będzie prosił Polaków zeby wrucili do niego do pracy,ale połowe z nich do tej pory znajdom sobie lepszom prace tam gdzie będom się czuli jak u siebie.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ona_ona - 2014-08-29 17:16:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wróciłam wczoraj z Borówki. Jak dla mnie było ok. Grymaszenie i płakanie pasuje mi idealnie do ludzi, którzy byli pierwszy raz gdziekolwiek za granicą. Thiermann jak by miał nas gdzieś nie podnosiłby ceny borówki w zależności od tego jak obrodziło pole. Jeśli chodzi o hotele, może nie są pięciogwiazdkowe, ale nie są też źle. Jest ciepło, nomralne prysznice i toalety. Rumuni to też ludzie , jeśli jest się miłym dla nich to oni są mili dla nas . Może nie zarobiłam kokosów, ale myślę że za rok, jeśli tylko będę miała jak, to jestem u thiermanna na borówce :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heinrich Thiermann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski