Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o morpol.sa

Pracowałeś w firmie morpol.sa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Gosia - 2011-07-11 17:18:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie tak powaznie,jak ta praca tam wygląda,chodzi mi o to czy nie wykorzystują zbytnio ludzi.Jestem obecnie bezrobotna i zastanawiam sie czy czasami tam nie uderzyc.Pozdrawiam ;)
zdjecie uzytkownika
***ALA** - 2011-11-02 18:56:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] Jest to normalny zakład pracy gdzie ludzie idą ciężko pracować i pracują nie wiem czy ktoś ich wykorzystuje bardziej niż jest w innych zakładach pracy pracujesz to zarobisz nabroisz to zostaniesz ukarany/a akordowo średnie zarobki to 1,500 za 20 dni pracy oczywiście że jak ktoś jest sprytny i posiada zdolności manualne to zarobi i 2,500tyś zł trzeba się przygotować że jest to umowa zlecenie nikt tam nie obiecuje że będzie lekko we wielu zakładach zarabia się 986zł netto za 8 i 9 godz i bardzo nie komfortowa sytuacja wiedzieć ze jak przychodzi koniec sezonu to zwalniają i nikt nie obiecuje że zostaniesz choć szansa jest prawdziwy dyskomfort psychiczny .Po za tym nic nie mam i im do zarzucenia Wiem każdy chce być zauważony ale się nie da bo tam pracuje w każdym sezonie około3000 ludzi i więcej nie ma takiej opcji aby wszystkich zauważono więc te pogłoski że liczy się dla nich tylko kasa to tak jest bo po to te firmę prowadzi nie dla ludzi tylko dla kasy co nie
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-05-06 15:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A teraz jak jest w tej firmie? jak tam się pracuje? Ile miesięcznie kasy się wyciąga? Jak jest z umową i socjalem? Proszę o pomoc osoby które tam pracowały lub pracują nadal. Z góry dziękuje
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-06-16 15:51:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz nie zarobisz. Jeżeli nie jest komuś potrzebna kasa "na teraz" to nie polecam. Lepiej poszukać sobie coś innego. Ja sama pracuje na plastrach, ale szczerze to od dłuższego czasu rozglądam się za czymś nowym.. A w Morpolu pracuję tylko dlatego, bo z czegoś muszę opłacać studia.
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-06-17 19:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No to chyba nie jest za ciekawie. Pracownik ale jeśli możesz to napisz taką orientacyjną miesięczną pensje
zdjecie uzytkownika
psota - 2013-06-23 23:04:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co za bzdury piszesz dziewczyno,przecież darmo tam nie pracujesz.
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-07-03 12:47:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
psota no to jak tam wkońcu jest? Bo szczerze powiem już nie wiem sam jak jest. Naprawdę jak możesz to napisz
zdjecie uzytkownika
JestjakJest - 2013-11-13 08:02:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są dni, że wszystkim puszczają nerwy, w szczególności brygadzistką jak mają te dni, a są dni, gdzie wręcz się chce iść do pracy i można złapać oddech. Różnie bywa i różni ludzie tam pracują. Zależy jak trafisz, jedni są lepiej wykształceni i skończyli więcej niż 8 klas podstawówki, a inni to dno z wodorostami. Nie pracowałem wszędzie, na każdym dziale, ale tam gdzie byłem to było ok. Ja zarabiałem ponad 2000 zł, a praca była tylko na sezon, studiowałem wtedy zaocznie i chciałem dorobić. Nie było problemu, żeby ustawić grafik pod moje zjazdy, ale z pracą bywało różnie, raz trzeba było zasuwać, a raz można było złapać oddech i na spokojnie popracować. Pracowałem tam, 2 lata temu i nie narzekałem.
zdjecie uzytkownika
miły - 2013-12-14 13:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie co tam się dzieje to wiedzą tylko Ci co tam pracowali lub pracują ,brygadziści to ludzie tylko nauczeni jak ganiać ludzi a nie potrafią być ludźmi bo tego się nie Morpol nie nauczy
zdjecie uzytkownika
miły - 2013-12-14 13:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moi drodzy obecnie pracuję tam i widzę cuda ,współpraca jest miedzy ludźmi ale nie u wszystkich bo inni się tylko ślizgają i czarują że niby pracują ale to wtedy inny dobrzy ludzie dostają po tyłkach bo za nich pracują , w naszej firmie najbardziej jest z tym źle że brygadziści nie przechodzą żadnych testów psychologicznych bo nie wszyscy powinni tam byc na takich stanowiskach ,bo jak widzę młodego człowieka ,który nawet nie potrafi sie wysławiać do ludzi tylko debilne słowa do podpaska mi się przekręca,PAMIĘTAJCIE ŻE PRZEZ JEDNEGO BRY. JAK ZWOLNIA TO WOJNY SIĘ NIE PRZEGRA ALE JAK INNI PRACOWNICY ZGINA TO KONIEC WOJNY/ miłego dnia koleżanki i wracam do pracy bo w WC tyle dymu że szooook
zdjecie uzytkownika
karol - 2013-12-19 09:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
miły mozesz napisac cos wiecej ? jak wyglądają warunki zatrudnienia w morpol - w sensie na jaki rodzaj umowy moze liczyc nowy pracownik ? i w jakie dni sie pracuje od pon do pt czy w weekendy tez sie zdarza ? atmosfera ogólnie ok ? zamierzam tam aplikować wiec dzieki za kazde info...
zdjecie uzytkownika
Młoda - 2013-12-19 21:13:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, ja bym też prosiła o jakieś info na temat obecnej sytuacji w tej firmie. Pracowałam tam 2 lata temu na sezon i bylo nieciekawie, sama banda gamoni ledwo po podstawowce i mlodzi chlopacy ktorzy tylko podrywaja nowe i mlode dziewczyny aż wytrzymac sie nie da bo dzien w dzien to samo. Mowisz takiemu zeby sie odczepil ale nie rozumieja. PRACOWALAM NA PLASTRACH I ETYKIECIE.POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
miły/a - 2013-12-29 20:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [karol - 2013-12-19 09:16:34]:
Karolu to wszystko zależy do kogo trafisz i są cuda i niewidy bo trzeba mieć szczęście aby trafić na dobrego szefa i kolegów a wszystkie działy przelaciała/ł i 90% zwolnić a ludzie są OK boją się ale można wytrzymać .Teraz mamy 2 dni pracy i wolne i do 18
zdjecie uzytkownika
MIŁA - 2014-01-03 16:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
w morpolu wielkie zmiany ludzie tyrali od 230 do 260 godz w Grudniu i co z tego jak wielkie nic zarobili mowa o plastrach gdzie stawki są po ucinane zero dodatków niby doliczaja 10% do wypłaty realia sa takie że (usunięte przez administratora)nas z kasy tłumaczą się tym że nowy system naliczania jest tylko ze wypłaty przekładają sie na 1700-2800 netto taki mamy dobrobyt
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2014-02-16 19:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli rzeczywiście jest tak, że zależy na kogo się trafi w morpolu to podajcie chociaz polecane działy, czy miejsca, z góry dzięki.
zdjecie uzytkownika
selenit - 2014-03-18 12:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w Morpolu i dobrze mi się pracowało.To jest praca dla ludzi,którzy cenią pracę,a nie tylko chca zarobić dużo i mało co robić.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
selenit - 2014-03-18 12:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najlepiej cenią sobie pracę ludzie,którzy mieli własny biznes.Oni potrafią się dopasować do każdej pracy i ją cenią,nie opieprzają sie.Idziesz do pracy,żeby pracować,a nie znajomości zawierać,trzeba być cierpliwym,niepodatnym na docinkii wykonywać polecenia brygadzisty.Fajnie było na hali U.
zdjecie uzytkownika
marek30 - 2014-04-21 17:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak wygląda sprawa z zarobkami w morpolu , bo słyszałem że zarabiają znowu bardzo dobrze i czy są jakieś przyjęcia do pracy
zdjecie uzytkownika
tomasz - 2014-05-13 13:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Co do zarobków to jest rzeczywiście lepiej niż kiedyś,bo teraz nikt nie ma tu mniej jak 2000 zł na rękę a są i tacy co mają 3000 zł i więcej i nie pisze tu o brygadzistach tylko o pracownikach , a jeśli chodzi o przyjęcia to ciężko powiedzieć ...ale można próbować bo jakieś tam pojedyncze przyjęcia są możliwe

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Antonius - 2014-05-20 02:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Orientujecie sie czy Marine Harvest porozumial sie z wladzami na temat nowej instycji w centrum logistyczno dystrybucyjne oraz hale przetworcza w ok Ustki
zdjecie uzytkownika
Moja - 2014-05-20 09:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3000 to już całkiem niezła kaska trzeba przyznać, ale pewnie jak to w tym kraju trzeba o nią powalczyć, chyba warto mimo wszystko...?
zdjecie uzytkownika
Ola - 2014-06-17 19:42:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam, gdzie mozna znalezc aktualne ogloszenia pracy?czy jest mozliosc dostania sie do administracji?
zdjecie uzytkownika
obeznana - 2014-08-05 14:55:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mobbing w tej firmie to codzienność. Obcinanie stawek, praca za pół darmo. NIe warto wyliczać ile zarobiłeś, bo i tak dostaniesz kilkaset zł mniej, a jak za dużo zarobisz, to premi nie dostaniesz. Miesiącami pracuje się po 3 dni pod rząd po 11-12 godzin a bywa że i 4 dni po 11 godzin. Jak do pracy nie przyjdziesz to grożą ci zwolnieniem. To nie kwestia wyboru. Szczerze nie polecam morpolu!!
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2014-08-11 23:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w morpol 4 ponad lata i nie narzekam ale rozmawiając z moimi znajomymi którzy tam nadal pracują mimo że ja już od 3 lat nie pracuje czyli 7 lat licząc tylko tych którzy zaczęli prace razem ze mną i pracują do dziś to tylko tyle mówią nie ma tak jak było kiedyś ,, chodzi o zarobki" juz się nie zarabia tyle co kiedyś ale cóż zawsze to jakaś praca jest dla tych którzy szukają pracy bo jej naprawdę potrzebują i którzy chcą pracować każda będzie dobra a w firmie gdzie na jednym dziale 2 zmianach liczba zatrudnionych osób przekracza 300 to nie ma tak żeby każdy każdemu przypasowal
zdjecie uzytkownika
Oligio - 2014-08-12 09:05:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@obeznana A niby dlaczego nie masz prawa do pieniędzy, które uczciwie człowiek zarobił? Myślę, że gdyby to była zawsze prawda to morpol nie zajmowałby takiej pozycji jaką posiada teraz, bo kto normalny by się zgodził na obcinanie pensji? Przetwórstwo rybne jest wymagającą działką i na pewno trzeba mieć obeznanie w temacie, a skoro Morpol planuje dalej tak się rozwijać musi dbać nie tylko o stałość zleceń ale również o odpowiednią motywację pracowników. Wtedy wszystko powinno wrócić na właściwe tory.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie morpol.sa
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x