brak logo

morpol.sa

Duninowo

Opinie o morpol.sa

Marcin 2016-08-09 16:08
Witam. Czy są na dzień dzisiejszy jakieś wolne etaty ? Pozdrawiam
ARKO 2016-08-09 17:50
a czemu nie zawierać znajomości???Skoro pracujesz z ludźmi praktycznie cały dzień,to kiedy poznać kogoś?W nocy???Na każdym dziale ekipy są raczej zgrane,nie możesz sobie z czymś poradzić "znajomy"Ci pomoże...
1
Kaska 2016-08-09 18:07
Sa etaty. Szukaja ludzi. Do kadr zadzwon najlepiej ( usunięte przez administratora )
1
Gil 2016-09-09 22:23
Witam czytam wasze opinie tematy stawki godzinowe i powiem, ze ten Co narzeka na temat stawki MA 2 lewe rece ja przez 3 Lata za 11 zl po 15 godzinowe dniowki I jak trzebabylo to w niedziela pracowalem czasami 11 godzin w pracy z rodzina po pracy zero a mam 3 dzieci wiec taka praca jak wasza to zlotoe pieniadze stars sie dowas dostac do pracy pozdrawiam od pluga odciagniety Rambo Co niczego sie nie boje
1
oikj 2016-09-09 22:35
No to dobrze, że jes tu nich szansa na odpowiednie zarobki @skaio, bo doskonale wiedzą jak zadbać o niezłe zatrudnienie i stawki. Zastanawiam się jednak czy pokazują się teraz u nich jakieś oferty pracy, wiecie może? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
xxxxx 2016-11-01 20:48
Hej,a jak jest na magazynie jakie zmiany i jakie zarobki.pozdrawiam
xxxxx 2016-11-01 20:50
Hej,a jak jest na magazynie jakie zmiany i jakie zarobki.pozdrawiam
jolcia 2016-11-07 10:43
pracuję tam od dwóch lat i nie narzekam jak się chodzi cały czas do pracy to można zarobić jeśli chodzi o atmosfere tez nie jest zle trzeba nawiązywac kontakty dużo zależy też od tego jakiego ma się brygadzistę ja mam bardzo fajnego lepiej nie mogłam trafić dlatego atmosfera w pracy też jest fajna a będzie ok pozdrawiam :)
1
x 2016-12-17 23:34
Hej, wie ktoś dlaczego od wielu miesięcy co rusz zamieszczają nowe ogłoszenia, że szukają mikrobiologa/laboranta? Sami tak rezygnują? Czy może powiększają ilość personelu?
Anka 2016-12-18 15:42
Powiekszyli hale wiec powiekszaja ilosc personelu. Najpierw puszczaja tzw. wewnetrzna rekrutacje do ludzi z morpolu, a jak sie nikt nie zglosi to szukaja na zewnatrz.
svad 2016-12-31 13:35
stawki są cięte od 2017 roku. Ten sezon to była porażka. Generalnie zależy na jaki dział się trafi ale trzeba pamiętać że są dni co trzeba ostro pracować. W sezonie 2015 a 2016 różnica w wypłacie z 1-1,5k. trochę dołujące aczkolwiek zobaczymy co będzie w roku 2017, jak będzie tak samo to uciekam gdyż dużo ofert pracy jest w okolicy. No i ból jeszcze jeden - coraz więcej ukraińców - jak coś spierdolą to oczywiście polacy muszą ich babola odkręcać - i zawsze ZA DARMO. Z mojego punktu widzenia oni chcą zastąpić polaków ukraińcami. Jeszcze wrócą na kolanach!
gość 2017-01-01 13:12
O co chodzi z tymi stawkami , bo podobno mają być jakieś zmiany ale właściwie to nikt jeszcze nie wie .

Poza tym nie wierzę że będą ciąć stawki bo to oznaczałoby natychmiastowe odejścia z pracy dużej liczby pracowników , nie wszystkich zastąpią pracownikami z Ukrainy .
gość 2017-01-04 12:28
Witam , czy ktoś orientuje się jak wygląda w MORPOLU praca mechaników . Czy wiecie ile zarabiają ? , w jakim systemie zmianowym pracują ? , Ogólnie czy chwalą sobie pracę i czy warto złożyć cv .Za odpowiedź z góry dziękuję .
gość 2017-01-05 10:05
Morpol jest firmą godną polecenia , co do mechaników to mój znajomy tam pracuje i chwali sobie .
Ogólnie jest to firma w pełni wypłacalna , wypłaty są zawsze przed 10 , sam się tam wybieram
Pozdrawiam i polecam .
gość 2017-01-12 10:01
Znam ludzi którzy kilkakrotnie zwalniali się z Morpolu i za każdym razem twierdzili że tam nie wrócą i większość z nich potem wraca . Jak wszędzie są plusy i minusy pracy w Morpolu , ale wypłata jest zawsze na czas , a co pracy to zależy jak się trafi , ale pracować trzeba wszędzie .

Pozdrawiam.
2
G osc 2017-01-12 23:10
A jak przygotować się do rozmowy. Jak to wygląda?
gość 2017-01-13 10:08
Zależy na jakie stanowisko chcesz się dostać , najpierw złóż CV , najlepiej osobiście w kadrach .
Kadry czynne od 7 do 15 od pon. do piątku .

Pozdrawiam.
... 2017-01-16 23:10
A jakie sa stawki na laboranta? Warto skladac?
Amator75 2017-02-19 18:54
Będzie więcej pracy na filety,zamykają dużo fileta w Norwegii i przenosi marine harvest do monopolu.pozdrawiam z Norwegii
1
gość 2017-02-23 18:29
O co ci dokładnie chodziło z tym zamykaniem , znaczy że właściciel przenosi produkcję filetów z Norwegi do Polski ....

Pozdrawiam
2
polanda 2017-02-27 22:19
jestem zainteresowana pisz dorota6310@hotmail.com
kimka 2017-03-02 23:27
Zlikwidowali PGR-y ,to otworzyli Morpol.Ludzie zasuwają ,gorzej niż w PGErze.
1
Norweg 2017-03-03 14:42
Niedługo właściciel Morpolu , firma „Marine Harvest " przenosi linie pakowania fileta z łososia z Norwegii do Morpolu w Duninowie w PL , będą potrzebować kilkaset osób , bo tyle mniej więcej w Norwegii miejsc pracy jest likwidowane . Wszystko to nowa strategia firmy o obniżaniu kosztów produkcji i umiejscowieniu wszystkiego w jednym miejscu , w Duninowie .
W Norwegii pozostaną tylko hodowle łososia , cała reszta do Polski ...

Pozdrowienia z Norwegii .
1
pracownik 2017-03-05 12:30
Jak się nie podoba to możesz się zwolnić , jesteś pewnie typowym pracownikiem morpolu , bierzesz miesięcznie około 3 tyś. zł na rękę , autobus dowozi za darmo , żadnych kosztów dojazdu , ale najlpeiej narzekać . Zatrudnij się gdzie indziej jak ci nie pasuje marudo , najlepiej w Słupsku za 1600 zł minus koszty dojazdu to docenisz Morpol .

Pozdrawiam
3
Paweł 2017-03-17 11:40
Uczciwie traktują godziny pracy i wynagrodzenie za nie. Praca jest ciężka, tempo też spore. Ale wynagrodzenie wpływa regularnie, z przełożonym można się dogadać. Jest naprawdę ok.
3
gość 2017-03-18 15:37
A masz jakieś namiary żeby się tam dostać , bo jak pytam w kadrach to mówią że nie wiadomo kiedy będą przyjmować .
Pozdrawiam
Alla 2017-03-19 11:09
Właśnie zaczęli przyjmowanie ludzi. Potem nie wiadomo kiedy będą przyjecia
1
gość 2017-03-22 15:09
A ile przyjeli ludzi ??? Problem w tym że nie załapałem się na te przyjęcia , kiedy będą znowu przyjmować ?
Podobno w tamtym roku przyjmowali w drugiej połowie kwietnia , ciekawe jak będzie teraz ...
Alicja 2017-03-30 12:14
Zachęcam do sprawdzania ofert pracy morpol.sa! Znajdziecie je na stronie firmy: http://morpol.com/pracownicy/oferty-pracy
gość 2017-03-31 14:22
Tyle to każdy wie , lepiej napisz do kogo bezpośrednio udeżyć żeby tam pracować ....
Pozdrawiam
Pracownicy Morpol S.A 2017-04-05 09:28
My pracownicy Morpol S.A żądamy podwyżki godzinowej stawki podstawowej z 13 zł brutto na 20 zł brutto inaczej niedługo nie będziecie mieli nikogo do pracy , już teraz kilkaset osób w ramach protestu przebywa na chorobowym .
Pozdrawiamy .
1
Pracownicy Morpol S.A 2017-04-05 09:39
W Polsce koszty życia są coraz wyższe , a nasze zarobki na poziomie 13zł/h brutto , -nawet wliczając premie , która de facto jest zmienna i nie musi być przyznana - są zdecydowanie za niskie , wręcz śmiechu warte za tą ciężką pracę po 11/12 godzin , jeśli myślicie że zastępowanie polaków -ukraińcami to jest wyjście , to powodzenia dla kretynów z zarządu którzy tak myślą ... szkoda wam kasy na podwyżki dla rodaków ,pomyślcie zanim wydacie kase na pseudo firmę -mafię opłacaną z zakładowej kasy Morpolu do sprawdzania pracownika czy jest naprawdę chory !!!
Skończy się to zbiorowym pozwem do sądu i tą sprawę macie już przegraną !!!
1
Faciata 2017-04-07 18:33
Załóżcie własny związek zawodowy. Brońcie swoich praw!
1
gość 2017-04-07 21:09
Związek zawodowy w Morpolu już wkrótce , trwają intensywne prace wraz z prawnikami z Regionu i Związkiem Solidarność w tej sprawie .
Pozdrawiam
1
Faciata 2017-04-08 06:37
Gniewnych zapraszamy na forum gp24
Faciata jednego kandydata - chcieliśta to mata
Pozdrawiamy
1
Gość 2017-04-08 08:21
Dobry pomysł! Natychmiastowa rejestracja i mogą nam na wałek skoczyć. Przyjedzie ze 100 górników i będzie wielki dym, a zarząd do wymiany. Dosyć już tej katorżniczej roboty za uwłaczające psie pieniądze! Firma nastawia człowieka przeciw człowiekowi, co powoduje nieustanne konflikty i porady lekarskie. Po trzech miesiącach pracy każdy pracownik powinien przejść badania psychiatryczne i zostać skierowany do sanatorium na koszt Morpolu. Każdy kto trafił do tego polskiego obozu pracy traktowany jest jak maszyna do pracy, jak zombie. Za urlop na żądanie - potrącenie, za należny urlop - potrącenie, za przerwy na posiłki -odliczenie czasu pracy. Gdzie tu kodeks pracy! Z tymi łajzami można rozmawiać jedynie z pozycji siły. Związek zawodowy, to właśnie ta siła!
2
gość 2017-04-08 15:13
Pewnie jesteś etatowym pracownikiem tego szamba. Za najniższą krajową 13 zł/godzina, to twoje dzieci będą mogły jedynie marzyć o lodach. Związek zawodowy - tak! Ty - nie!
2
NSZZ Solidarność Region Gdański 2017-04-09 13:30
Jest oficjalne porozumienie między grupą pracowników Morpol S.A a związkiem zawodowym Solidarność , Region Pomorski / Gdańsk .Na podstawie obowiązujących przepisów prawnych kodeksu pracy z początkiem maja 2017 w strukturach Morpol S.A zaczyna swoją działalność Związek Solidarność .
Zapraszamy do współpracy wszystkich chętnych , zgłoszenia pod nr.tel. 58 301 88 54

Pozdrawiam
1
Gość 2017-04-11 12:10
Zarząd Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność”
80-855 Gdańsk, Wały Piastowskie 24
Przewodniczący; sekretariat tel
58 308 43 52
58 301 88 54
3
AnglistkA 2017-04-17 23:46
Ile obecnie jest na rękę za Godzinę pracy i ile godzin dziennie się pracuje od której do której?
gość 2017-04-18 21:12
Od 7 do 18 , a na rękę standardowo 13 zł /h brutto , plus premia , ale wszystko zależy na jakie stanowisko się dostaniesz , duży plus że dostajesz od razu umowę o pracę na okres próbny na 3 mieś. a nie jak gdzie indziej zlecenie ...
Pozdrawiam .
Morpol 2017-04-19 16:58
Dokładnie wszystko zależy od tego na jaki dział pójdziesz , normalnie pracujesz 4 dni w tygodniu po 11 godzin od 7 do 18 , są też działy gdzie pracują od pon. do piątku po 8 godzin i nieraz na dwie zmiany , ogólnie większość Morpolu pracuje systemem 2 dni pracy od 7 do 18 i potem jeden dzień wolny , czyli 2 na 1 , np pracujesz poniedziałek ,wtorek - środa wolna- potem czwartek piątek , sobota i niedziela masz wolne , nawet jak niedziela jest pracująca , choć bardzo rzadko (tylko w sezonie) to masz 100% więcej płatne .
Pozdrawiam
Alla 2017-04-19 18:46
I 13 zł brutto masz na początek, potem jak jesteś dobry dostajesz dodatkowo akord i plus premia. W sumie na godzinę masz około 17-18 zl plus premia która przydziela brygadzista. Są dwie przerwy w ciągu dnia i jest zupa
1
pracownik 2017-04-22 19:34
Morpol to najlepsze miejsce pracy w powiecie Słupskim , dowożą do pracy za darmo , wypłaty na czas , ogólnie oceniam bardzo dobrze .
Pozdrawiam
1
gość 2017-04-24 20:33
Dajcie spokój , może i praca ok , ale ci pseudo- brygadziści i kierownicy to katastrofa i problem , debile bez wykształcenia i przede wszystkim doświadczenia ,przyjmowani „z ulicy" po znajomości , później cwaniaczą że nie wiadomo co . Do tego wredni jak nic ,dać takim władzę to jak broń palną ślepemu i psychicznemu , mają zwykłych pracowników za nic i tyle , nie ma nic gorszego ...
Pozdrawiam
1
pracownik 2017-04-25 20:30
Nie ma co narzekać , praca jak wszędzie a ludzie są różni , ogólnie płacą w terminie i jest ok.
Gość 2017-04-26 07:52
Odezwali się „Biurokraci Morpolu”
O zupkach … zapomnij.
O więcej niż 13 zł/h … zapomnij.
O miłej atmosferze … zapomnij.
Pamiętaj !
Jesteś w „polskim obozie pracy”.
1
Andrzej1967 2017-04-26 22:11
(usunięte przez administratora) to założył (usunięte przez administratora), norwedzy jak przejęli po nim firmę lata temu to płakali. Jak tam pracowałem za malka i 3 lata za norwegów to bez porównania. Norwedzy sypnęli kasą i się ruszyło. Pracownicy też mają lepiej. Ja im dużo szczęścia życzę bo dużo moich znajomych dalej pracuje w morpolu.
2
Gość 2017-04-27 12:57
Nie pisz za innych !
Wszystko kosztem społeczeństwa, a co w zamian?
Najniższa krajowa 13 zł za godzinę ciężkiej pracy?
1
Buuuuu 2017-04-27 23:18
Bidula!!!!
Zostaw swoją opinię o morpol.sa - Duninowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie morpol.sa