MORPOL S.A.

Duninowo

Opinie o MORPOL S.A.

Pracownicy 2017-06-01 13:59
Kiedy podwyżki płac dla pracowników , czujemy się oszukani , na początku 2017 zapowiedziano zmianę systemu płac które miały znacząco wpłynąć na wzrost wynagrodzeń wszystkich pracowników , później Morpol odpowiada iż na wdrożenie tego potrzebuje 10lat , czy myślicie że ludzie którzy u was pracują są ułomni albo upośledzeni , żeby dać się dalej tak wprowadzać w błąd , otóż nie .
Zwracam się do zarządu o wznowienie rozmów z pracownikami nt. podwyżki płacy nominalnej
Pozdrawiam
4
Gość 2017-06-06 14:33
Witam,

Wdrożenie czego kolwiek przez IT 10 lat . . .

Czy też macie takie wrażenie ?

Pozdrawiam
Freakshow 2017-06-14 11:31
Ma ktoś numer do kadr na rekrutację?
Amator75 2017-06-22 08:46
Dokładnie tak,bardzo duże redukcje w filecie w Norwegii a zwiększanie w Polsce i widzę po komentarzach że norwedzy wprowadzają swoją politykę i zasady już w Polsce, chodzi mi o tą atmosferę w pracy (donoszenie na kolegów,nie chorowanie itp.jak również podnoszenie statystyki blablabla ... Czyli jednym słowem "wielkie gówno", ludzie zaczynają stąd odchodzić lub całkiem zjeżdżają do kraju
moni 2017-06-25 19:51
Z pracy w Morpolu byłam zadowolona, głównie z kasy, załapałam się jeszcze na norwegów i też było spoko a może nawet lepiej. na tyle ok, że po dwóch latach gdzie indziej myślę czy nie wrócić i właśnie szukam czy czegoś nie mają.
Rybak 2017-06-26 20:44
Brygadzista [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] najwięcej premii otrzymalem 150zl za ciezka prace i nie obijanie sie. Smieszne bo lizopupy dostaja po 300 do 500zl premii a maja luzna robote pogadaja i chodza co chwile jarać. Dramat ale cóż. Niedlugo sie zwalniam a pracuje 1.5 roku zaklad 2.
Najwięcej zarobilem 2800 gdy bylo 3 na 1 najmniej 2300zl.
Najbardziej mecza te 12h i parówy które nigdy nie mają czasu zastąpić a chodzą i rece w kieszeni. ... Jakies pytania?
3
MAX 2017-06-28 23:17
Tu jest napisana prawda , to i tak nie miałeś źle bo ja pracuje na zakładzie nr 3 , moje zarobki to 1800 -2200 zł , co wy na to ... o premii zapomnijcie , chyba że plotkujecie i podpierniczacie ludzi .
ona 2017-06-29 12:26
Pracuję w morpolu od 6 lat i powiem tak, można mieć wiele zarzutów bo niezadowoleni zawsze się znajdą, ale jedna rzecz się nie zmieniła: pensja jak była tak i teraz zawsze jest na czas i w zasadzie nic dodac nic ująć.
W.T. 2017-06-29 20:07
Racja, moze nie ma kokosów (chociaż znam takich co i 4000 na rękę wyciągają ale też nie ma tak jak na budach z ciuchami i jedzeniem, że raz kasa jest a raz nie ma.
1
PRACOWNIK 2017-06-30 13:06
Ciężka praca fizyczna po 11/12 godzin w smrodzie i zimnym za marne pieniądze , Morpol na umowie nie gwarantuje nic więcej niż minimalną stawkę godzinową , czyli 13zł brutto , reszta to dodatki za akord i premie uznaniowe , których jednak nie muszą płacić i mało kto je dostaje , wystarczy że weźmiesz 1 dzień na żądanie albo chorobowe czy nawet należny urlop a tracisz te wszystkie pseudo-dodatki , bo tak to trzeba nazwać . Są jeszcze mandaty za różne rzeczy , po dostaniu mandatu też tracisz premię .Nawet jeśli nie zrobiłeś żadnej z powyżej wymienionych „wykroczeń" to i tak nie gwarantuje że będzie premia ...
Dodatkowym minusem są często opóźnione odjazdy autobusów spod zakładu , a w sezonie to już tragedia .
NIE POLECAM .
pracownik 2017-07-03 10:37
Ja pracuję na etykieciarni i jest mi tam dobrze. Jedni narzekają, że mało im płacą, stawki za niskie i brygadzista zły a inni się cieszą, ze pracę mają i biedy nie klepią, co człowiek to opinia.
OcoKaman 2017-07-03 20:37
Dział pakowanie... Przerabiamy rybę w 20parę osób która "wyprodukuje" 100+ osób na dzień. Koordynator Jacek B. zarządził -że za każdego spada podłogowego = - 50zł. Walnie ci cała tacka masz po premii bądź obniżoną stawke i po premii nawet na 2 miesiące! I nie wstyd temu człowiekowi że my widzimy ile ton ryby jest wyrzucane i to całymi paletami! Tego pajaca trzeba zjechac jak burą s-ukę. Przyjęli ukraińców.... jak coś spartaczą to my robimy. Robota przy stole - tylko starzy pracownicy. A pensja? Jak stała w miejscu tak i dalej stoi. W szatni duszno, na plastrach duszno...Papier toaletowy szary - gdzieniegdzie jest normalny. Ludzi generalnie traktują jak ułomne bydło. Naroiło się kontrolerów jakości i koordynatorów którzy NIC NIE ROBIĄ. Koordynator przychodzi na 5h pracy a kontroler jakości siedzie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] połowę czasu pracy - ot tak przejadają nasze pieniądze. O dupowłazach nie wspomnę. i tu parę słów do zarządu morpolu - Srajcie dalej na własne podwórko to zostaniecie sami z ukraińcami, bo teraz jest rynek pracownika a wam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się poprzewracało. Pozdrawiam
4
Pracownicy Morpol S.A 2017-07-04 22:35
Dokładnie tak jest , mogę tylko potwierdzić , więcej pajaców koordynatorków i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w białych i żółtych fartuchach a na pewno szybciej ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] upadnie , czego szczerze życzę tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pseudo norwegom , zrujnują ten zakład do końca .
Wszystko tylko nie podwyżki , oni szuakją tylko kar i zabierają premię za wszystko co się da .
Powiem tak i jest to skierowane do nowych właścicieli Morpolu i do tego pedała tajsa czy jak mu tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tą śmierdzącą rybą tam skąd przyszedłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i złodzieju , zatrudnij sobie norwegów albo duńczyków cwaniaku zjebany za 13 -15 zł brutto /godz. !!!!
3
Adam 2017-07-05 16:23
Chciałbym przenieść się na sushi, czy warto?
Rob_ert 2017-07-05 20:37
A ja chciałbym wiedzieć czy jak przyjdę do pracy do Morpolu to będę miał darmowe dojazdy i opiekę medyczną czy to tylko takie gadanie?
Pracwonik 2017-07-06 07:43
Tak. Będziesz miał darmowe dojazdy i opiekę medyczną.
Gość 2017-07-06 07:44
Nie warto.
Pozdrawiam
3
Morpol 2017-07-06 09:32
Dzień dobry,

firma Morpol zapewnia swoim pracownikom darmowy transport do i z pracy (mamy własne autobusy) zaś na terenie zakładu znajduje się punkt medyczny, w którym przyjmuje lekarz, i z którego mogą nieodpłatnie korzystać pracownicy firmy.

Pozdrawiamy.
? 2017-07-06 18:08
Ty gburze!!! Odejdz od nas.
Były Pracownik 2017-07-06 23:12
Już odszedłem , a z ciebie taka „Faja" że podpisać się nie umiesz , gburem to są właściciele Morpolu co was dymają z kasy - zejdź gościu na ziemię , realia są takie że aby lepiej zarobić musisz mieć grubo ponad 200 godzin plus premia i akord , wtedy możesz jak to mówią „wyciągnąć" około 3 tyś zł , takie rzeczy tylko w sezonie .
Nikomu nie bronię , każdy może spróbować swoich sił ...
2
eh.. 2017-07-11 13:24
To ty zejdź na ziemię, zwolniłeś się i teraz wylewasz swoje frustracje na Bogu ducha winnym ludziom.
2
Wybawiciel 2017-07-11 17:02
@? pisze dobrze. Większość ludzi musi ostro pracować, żeby dorobić się uczciwych pieniędzy, a jak by tego było mało brygadziści od zwykłego widzimisię ucinają premię co skutkuje mniejszym zarobkiem. Gdyby wprowadzić porządek z osobami, które tym wszystkim zarządzają (czyt. min. brygadziści) i pozatrudniać inteligentne osoby na odpowiedzialne stanowiska to i ludzie i szefostwo było by zadowolone (ludzie nie byli by traktowani jak śmiecie, dzięki czemu lepiej wykonywali by swoje obowiązki).
To są moje przekonania i raczej prawdziwe ponieważ mało kto chciał by być traktowany jak śmieć.
Pozdrawiam
6
E.W.A. 2017-07-13 10:07
Co można niby zrobić z takim ziejącym nienawiścią człowiekiem...tylko przytulić do serca i poklepać po plecach ;)
1
Świnoujście 2017-07-21 18:39
A u nas jest firma HKscan która może nie jest nie wiem jak wspaniała ale przynajmniej płacą 3500 brutto dla operatora. Tylko za dużo obcokrajowców. Więc jak chcecie lepiej zarobić to zapraszam do nas. Wy będziecie zadowoleni bo lepsza kasa i my bo więcej naszych w pracy.
Nad gorliwy 2017-07-21 22:50
pracuje kilka lat i ten rok jest chyba najgorszy brygadzista to bóg musisz się uśmiechać i kłaniać w pas bynajmniej na bio produkt każdy wie że uśmiech to odpowiedzi na głupotę be pozdrawiam debila Ja ?
2
bhp 2017-07-25 13:02
@Morpol

Witam.
Prowadzicie jeszcze rekrutacje na BHPowca w Duninowie? Aplikacje wyslalem miesiac temu i nawet nie zostala otworzona wiec nie wiem czy czekac na Was czy mam szukac dalej.

Pozdrawiam :)
1
Kolo 2017-07-26 20:13
Witaj.
Nie pracuję akurat w dziale Hr, ale z tego co wiem, to u nich są opóźnienia lecz nie wiem z jakich powodów. Najlepiej to zadzwonić i się spytać. Teraz panuje tam taka reguła , że każdego kto złożył CV muszą wziąć na rozmowę.
1
gość 9 2017-07-29 20:59
Ostatnio przyglądam się całemu zamieszaniu wśród pracowników , jakie spowodował nowy system rozliczania pracowników. Ciekawa jestem czym kierowały się osoby, które tworzyły ten projekt. Nie wiem czy są tego świadomi, że bardzo krzywdząco potraktowano te osoby, które naprawdę ciężko pracują.Malo tego pracuja w mroźniach,gdzie ciężko wytrzymać 10 godz niebezpiecznych sprzetach Może wystarczy przyjśc na produkcję doświadczyć tego wszystkiego może będzie łatwiej to wszystko zrozumieć. Cala ta sytuacja doprowadzila do tego , ze ludzie miedxy soba zaczeli sie kłócić, a przecież chodzi o przyjazne stosunki w pracy. Nie wiem czy wiadomo , że to właśnie ci ludzie tworzą i budują tą firmę. To dzięki nim chwalimy się tak wysokimi wynikami na całym świecie, to oni budują markę, to oni dbają o wysoką jakość produktu, dzięki nim uzyskujemy liczne certyfikaty. Więc dlaczego w tak dużej korporacji oszczędza się na podstawie tej firmy. Ci ludzie to fundament. Kiedy ich zabraknie, zabraknie firmy.
7
Alicja 2017-08-09 13:28
@gość 9 jak wygląda nowy system rozliczania pracowników? Jakie konkretnie masz do niego zastrzeżenia? Jaką część firmy obejmuje? Takie informacje mogą być pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją do Morpol?
Przyszła pracownica 2017-08-24 15:46
Jakie działy są ,,najlżejsze'' ?
Chce się zatrudnić w Morpolu , ale na początek wolałabym coś czemu podołam . Nie jestem już niestety najmłodsza , a pracować trzeba .
Norweg 2017-08-24 15:51
Oczywiście że system rozliczania pracowników jest do D*PY tak jak całe IT w tej firmie.

Żal jest poprostu bo firma jest całkiem fajna, pracownicy ok - firma ma piękną przeszłość i świetlaną

przyszłość. Jest pięknie zarządzana widać że zainwestowano tam ciężkie pieniądze.

Jest to perełka pomorza jedyna nadzieja na zarobek dla 3 tys. osób z regionu.

Niestety z tak nieudolnym działem IT zawsze będzie kuleć .

Systemy się zawieszają, sprzęt dla pracowników to zabytek, supportu brak a kierownictwo tego działu

pracuje jak sędziowie mistrzostw siatkówki z Kataru. ( Money - Pocket )

Czy ktoś też ma takie odczucie ?



1
Biurowa 2017-08-29 15:34
Podobno jak ktoś się za dużo dowie o ich przekrętach w firmie poprostu wylatuje ...



2
Paula 2017-09-05 09:40
Pracowałam na świeżym nie cały rok, na nożu. Praca nie jest zła ale dopóki miałam sympatyczną ekipę, to było świetnie potem trafiłam na inną linię no i tam już był o kiepsko. Bo nie robiłam tak szybko jak kobiety z kilku letnim stażem. Niestety ale w takiej grupie odechciewa się pracować. Chciałabym wrócić do Morpolu, ale mam małe dziecko i zastanawiam się czy przyjęli by mnie na 8 godzin. I czy znowu wylądowała bym na tym nieszczęsnym świeżym czego bym w sumie nie chciała. Ogólnie, za te 3600, 3900 warto się przemeczyć byle ludzie byli sympatyczni ; )
qwerty12 2017-09-06 10:41
dostalam propozycje pracy na pakowniu dawny norweg. podobno praca na zmiany od 7 -15 i od 15 do 23? co myslicie warto przyjac? pracowalam kiedys na etykieciarni na starej hali
Alicja 2017-09-11 15:12
@Paula próbowałaś zwrócić się bezpośrednio do działu HR firmy? Kontakt znajdziesz na stronie internetowej http://morpol.com/pracownicy/oferty-pracy Z takim konkretnym pytaniem odnośnie pracy, zawsze warto skontaktować się z przedstawicielem firmy. Daj znać, jeśli podejmiesz decyzję o aplikacji.
Paula 2017-09-12 22:12
Dzwoniłam do nich 3 dni i oczywiście wszystkie kobitki zajęte ;) No ale, tak już tam jest że lepiej zgłosić się osobiście. I tak, wybieram się tam w piątek, zapytać o wszystko co mnie najbardziej interesuje, także mam nadzieję że od października ruszę :)
Horazon 2017-09-14 10:51
Pomyśl 2 razy zanim się zdecydujesz. W tej firmie pogarsza się ponieważ osoby na wyższych stanowiskach zajmują się pierdołami i nie widzą, że za plecami mamy mocną konkurencję. Ludzie są tu coraz bardziej wykorzystywani, a Te same wyżej postawione osoby mydlą wzrok zwykłych pracowników tym, że lepiej będą im płacić za harówę, o której oni nie są zbytnio świadomi.

Teraz wiadomość do wszystkich od stanowiska brygadzisty wzwyż, którzy nie traktują swoich podwładnych z należytym im szacunkiem.
To ci ludzie, do których nie macie szacunku tworzą tą firmę i jeśli nie zmienicie sowich nastawień i nie przekonacie ludzi, że mogłoby im się pracować tu lepiej, oni wszyscy odejdą do konkurencji, a tego raczej nie chcemy prawda?
1
Paula 2017-09-15 15:55
Na tę chwilę nie przyjmują na 8 godzin chyba, że na zmiany a niestety to mi nie odpowiada z braku dojazdu. Nie kłamie mówiąc że trochę mnie to ucieszyło ;) Ten zakład ma ogromny potencjał, a ich dewiza, że "inwestują w pracownika aby lepiej się pracowało" czy coś w tym stylu, to był i jest niezły bulshit.
Miałam bardzo sympatycznego brygadziste, ale z czasem (2 miechy) poprzewracało się chłopakowi w d***e. Tam wszystko i wszyscy kręci się wkoło pieniędzy a robole to robole dostają ochłapy.
1
były pracownik 2017-09-17 15:31
bardzo dobrze i trafnie napisana opinia , dodam że sam tam pracowałem i nikomu nie polecam takiej harówki za tą minimalną krajową ...

Pozdrawiam
Tomik 2017-09-19 11:37
Fajnie sie chowasz za sciemnionym nickiem Paula i pracowaŁEM...kolega z Pauli Fish ze strefy zapewne :)) pracownikow szukacie?
Paula 2017-09-19 21:43
PracowaŁEM. Napisał to mężczyzna w odpowiedzi na mój komentarz, więc logicznym jest, że pisze o sobie w formie męskiej. Nikt się nie chowa i nikt tu chyba nie pracował w Pauli Fish bo z tego co wiem, nikt nie chce tam pracować, nie wiem nie znam się ;)
pracownik 2017-09-20 18:09
Z tego co wiem to nie ma problemu z dojazdami firma dowozi pracowników własnymi autobusami z rożnych stron województwa.
Paula 2017-09-21 10:05
Owszem, ale na drugą zmianę nie mam dojazdu ani w jedną ani w drugą stronę. Autobus który wozi obecnie pracowników jedzie rano i o 18. I ani minuty później ani wcześniej. Nie będą specjalnie dla jednej osoby wysyłać autobusu" w nocy o północy " żeby dowieść do jakiejś dziury. Będę próbować w strzelinku, bo tam podobno przyjmują na 8 godzin.
Alicja 2017-09-27 09:30
@Paula czyli dojazd przez firmę zapewniany jest tylko w ściśle określonych godzinach. To pewnie cenna informacja dla osób, które takiego dojazdu by potrzebowały. Piszesz, że nie ma teraz możliwości pracy w stałych godzinach na jedną zmianę. Czy praca, którą Ci zaproponowali była dwu-, czy też trzyzmianowa? Możesz powiedzieć też na jakich stanowiskach są przyjęcia?
Paula 2017-09-28 08:14
Nie wiem czy nie zapewniają dojazdu ze Słupska, ale z tego co pamiętam to chyba nie, przynajmniej z mojej miejscowości nie ma takiego dojazdu. Przyjmują albo na regularny czas pracy czyli 11 godzin albo na 8 godzin na dwie zmiany, a na jakie stanowiska to nie wiem. Podejrzewam, że na świeży, tam wiecznie kogoś potrzebują. Albo i na inne działy, nie wiem, nie zostałam o tym poinformowana.
Ja przyjęłam się w Strzelinku, na 8 godzin jedna zmiana, może jakiś wielkich kokosów nie zbije ale będę mieć wolne weekendy i czas dla dziecka ;)
xyz 2017-10-02 13:17
brygadziści chcieliby nowych ludzi ale ludzie postawieni wyżej, którzy tak naprawdę nie znają się na robocie likwidują niektóre stanowiska pracy...szukając oszczędności. Ludzie którzy mają już dużo obowiązków mają ich coraz więcej. Firma schodzi na psy, poprostu zapomnieli że to my tworzymy jakość i takie a nie inne wyniki. Oszczędności niech najpierw szukają u siebie. Koordynatorów wywalić, mniej kontrolerów jakości i będzie wszystko grało. Pozdrawiam
2
Horazon 2017-10-03 13:51
masz 100% racji przyjacielu. skupili by się na prochownikach, a nie na swoich 4 literach to było by o niebo lepiej.
1
ainos 2017-10-09 13:18
Witam!
5.10.2017 wyslalam poprzez email swoją aplikacje na laboranta/mikrobiologa, lecz do tej pory nie otrzymalam zadnego telefonu. Czy jest jeszcze szansa na odzew czy moze juz nie potrzebuja pracownika na te stanowisko? Przy okazji, orientuje sie ktos jak wyglada praca takiego laboranta godzinowo i jak z zarobkami? Pozdrawiam
Pracownik 2017-10-10 09:59
Jako laborant pobierasz min. próby, badasz rybę itd. Ogólnie się nie znam na tym ale mniej więcej jakoś tak to wygląda. Co do godzin pracy wygląda to tak: 12 godzin przez 2 dni potem 1 dzień wolny. Ogólnie na 7 dni pracy pracujesz tylko 4. Z odpowiedzią jeszcze poczekaj bo dział HR bardzo wolno rozpatruje wnioski.
MORPOL S.A. 2017-10-12 09:28 [pracodawca]
Dzień dobry,

oferta pracy, o którą Pani pyta jest już nieaktualna.

Jeśli chodzi o sam proces rekrutacyjny, to kontaktujemy się tylko w odpowiedzi na wybrane aplikacje, z kandydatami, z którymi zdecydujemy się odbyć rozmowę rekrutacyjną. Informacja taka zawarta jest na dole każdej naszej oferty.

Pozdrawiamy
Zostaw swoją opinię o MORPOL S.A. - Duninowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MORPOL S.A.