MORPOL S.A.

Duninowo

Opinie o MORPOL S.A.

AnglistkA 2017-04-17 23:46
Ile obecnie jest na rękę za Godzinę pracy i ile godzin dziennie się pracuje od której do której?
gość 2017-04-18 21:12
Od 7 do 18 , a na rękę standardowo 13 zł /h brutto , plus premia , ale wszystko zależy na jakie stanowisko się dostaniesz , duży plus że dostajesz od razu umowę o pracę na okres próbny na 3 mieś. a nie jak gdzie indziej zlecenie ...
Pozdrawiam .
Morpol 2017-04-19 16:58
Dokładnie wszystko zależy od tego na jaki dział pójdziesz , normalnie pracujesz 4 dni w tygodniu po 11 godzin od 7 do 18 , są też działy gdzie pracują od pon. do piątku po 8 godzin i nieraz na dwie zmiany , ogólnie większość Morpolu pracuje systemem 2 dni pracy od 7 do 18 i potem jeden dzień wolny , czyli 2 na 1 , np pracujesz poniedziałek ,wtorek - środa wolna- potem czwartek piątek , sobota i niedziela masz wolne , nawet jak niedziela jest pracująca , choć bardzo rzadko (tylko w sezonie) to masz 100% więcej płatne .
Pozdrawiam
2
Alla 2017-04-19 18:46
I 13 zł brutto masz na początek, potem jak jesteś dobry dostajesz dodatkowo akord i plus premia. W sumie na godzinę masz około 17-18 zl plus premia która przydziela brygadzista. Są dwie przerwy w ciągu dnia i jest zupa
4
pracownik 2017-04-22 19:34
Morpol to najlepsze miejsce pracy w powiecie Słupskim , dowożą do pracy za darmo , wypłaty na czas , ogólnie oceniam bardzo dobrze .
Pozdrawiam
7
gość 2017-04-24 20:33
Dajcie spokój , może i praca ok , ale ci pseudo- brygadziści i kierownicy to katastrofa i problem , debile bez wykształcenia i przede wszystkim doświadczenia ,przyjmowani „z ulicy" po znajomości , później cwaniaczą że nie wiadomo co . Do tego wredni jak nic ,dać takim władzę to jak broń palną ślepemu i psychicznemu , mają zwykłych pracowników za nic i tyle , nie ma nic gorszego ...
Pozdrawiam
6
pracownik 2017-04-25 20:30
Nie ma co narzekać , praca jak wszędzie a ludzie są różni , ogólnie płacą w terminie i jest ok.
5
Gość 2017-04-26 07:52
Odezwali się „Biurokraci Morpolu”
O zupkach … zapomnij.
O więcej niż 13 zł/h … zapomnij.
O miłej atmosferze … zapomnij.
Pamiętaj !
Jesteś w „polskim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
6
Andrzej1967 2017-04-26 22:11
(usunięte przez administratora) to założył (usunięte przez administratora), norwedzy jak przejęli po nim firmę lata temu to płakali. Jak tam pracowałem za malka i 3 lata za norwegów to bez porównania. Norwedzy sypnęli kasą i się ruszyło. Pracownicy też mają lepiej. Ja im dużo szczęścia życzę bo dużo moich znajomych dalej pracuje w morpolu.
3
Gość 2017-04-27 12:57
Nie pisz za innych !
Wszystko kosztem społeczeństwa, a co w zamian?
Najniższa krajowa 13 zł za godzinę ciężkiej pracy?
6
Buuuuu 2017-04-27 23:18
Bidula!!!!
1
Gość 2017-04-30 14:29
Idź „BIDULO” do ciężkiej roboty za najniższą krajową !
5
gosia 2017-05-03 15:17
Pracuje na plastrach, i ostatnio miałam na rękę 24 zł\h. Można więcej ale ekipę mam w porządku na tyle, że mi szkoda się przenosić na inny dział, dużo zależy od tego na jaki dział pójdziesz na początku bo się szybko przyzwyczajasz.
1
ana 2017-05-03 17:38
Jutro ide pierwszy dzien do pracy , jeszcze nie wiem na jaki dzial trafie , troche sie stresuje przeraża mnie ta liczba godzin
Alicja 2017-05-04 12:57
@ana, w takim razie powodzenia! Koniecznie podziel się z nami swoimi wrażeniami po pierwszych dniach w pracy. Chętnie poznamy Twoją opinię.
Gosc 2017-05-06 16:50
A jak sprawdza się Pan Bartek K jako brygadzista zwiazane z jego miejscem suszi
Zainteresowana 2017-05-17 16:52
Planuje złożyć cv na laboranta albo kontrolera produktów pakowanych. Jak wyglada praca w tych działach ? Godziny pracy są takie same jak np w dziale filetowania ? Jak z zarobkami?
Morpol 2017-05-18 13:19
Dzień dobry,

na wymienionych stanowiskach pracy obowiązuje system 2:1, to oznacza: 2 dni pracy po 11 h i jeden dzień przerwy. Zarobki ustalane są indywidualnie. W razie dodatkowych pytań bardzo prosimy o kontakt mailowy na adres rekrutacja@morpol.com (w tytule prosimy podać nazwę stanowiska).

Aplikować można także poprzez stronę internetową:

Stanowisko: Laborant http://morpol.com/pracownicy/oferty-pracy?position=48

Stanowisko: Kontroler Jakości http://morpol.com/pracownicy/oferty-pracy?position=47

Zachęcamy do kontaktu i złożenia CV.
Gość 2017-05-18 18:03
Witam mam wykształcenie srednie technik mechanik ale nigdy nie pracowalem w tym zawodzie czy warto skladać podanie na mechanika bo słyszałem w radiu że są przyjęcia
1
Morpol 2017-05-19 16:48
Dzień dobry,

na wspomniane przez Pana stanowisko przyjmujemy osoby również bez doświadczenia lub zaraz po szkole. Firma zapewnia niezbędny instruktaż.

Jeśli ma Pan dodatkowe pytania prosimy o kontakt mailowy na adres: kadry@morpol.com

Zachęcamy do złożenia CV.
2
Agnieszka 2017-05-22 15:48
Witam, czy na stanowisko laborant/ kontroler jakości przyjmowane są osoby bez doświadczenia, od razu po studiach?
Morpol 2017-05-23 13:22
Dzień dobry,

Pani Agnieszko, dużo zależy od zakresu wykonywanych obowiązków. W dziale Kontroli Jakości na początkowych stanowiskach nie jest wymagane doświadczenie a jedynie wykształcenie profilowe.

Natomiast na stanowisku laboranta niezbędna jest, zdobyta na praktykach (np. letnich), wiedza, która jest weryfikowana w trakcie procesu rekrutacyjnego. Sam staż pracy nie jest wymagany.

Firma ze swojej strony zapewnia instruktaż, szkolenie oraz wdrożenie stanowiskowe pracownika.

W razie dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu mailowego na adres: rekrutacja@morpol.com (w tytule prosimy podać nazwę stanowiska).
Pracownicy 2017-06-01 13:59
Kiedy podwyżki płac dla pracowników , czujemy się oszukani , na początku 2017 zapowiedziano zmianę systemu płac które miały znacząco wpłynąć na wzrost wynagrodzeń wszystkich pracowników , później Morpol odpowiada iż na wdrożenie tego potrzebuje 10lat , czy myślicie że ludzie którzy u was pracują są ułomni albo upośledzeni , żeby dać się dalej tak wprowadzać w błąd , otóż nie .
Zwracam się do zarządu o wznowienie rozmów z pracownikami nt. podwyżki płacy nominalnej
Pozdrawiam
Gość 2017-06-06 14:33
Witam,

Wdrożenie czego kolwiek przez IT 10 lat . . .

Czy też macie takie wrażenie ?

Pozdrawiam
Freakshow 2017-06-14 11:31
Ma ktoś numer do kadr na rekrutację?
Amator75 2017-06-22 08:46
Dokładnie tak,bardzo duże redukcje w filecie w Norwegii a zwiększanie w Polsce i widzę po komentarzach że norwedzy wprowadzają swoją politykę i zasady już w Polsce, chodzi mi o tą atmosferę w pracy (donoszenie na kolegów,nie chorowanie itp.jak również podnoszenie statystyki blablabla ... Czyli jednym słowem "wielkie gówno", ludzie zaczynają stąd odchodzić lub całkiem zjeżdżają do kraju
moni 2017-06-25 19:51
Z pracy w Morpolu byłam zadowolona, głównie z kasy, załapałam się jeszcze na norwegów i też było spoko a może nawet lepiej. na tyle ok, że po dwóch latach gdzie indziej myślę czy nie wrócić i właśnie szukam czy czegoś nie mają.
Rybak 2017-06-26 20:44
Brygadzista [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] najwięcej premii otrzymalem 150zl za ciezka prace i nie obijanie sie. Smieszne bo lizopupy dostaja po 300 do 500zl premii a maja luzna robote pogadaja i chodza co chwile jarać. Dramat ale cóż. Niedlugo sie zwalniam a pracuje 1.5 roku zaklad 2.
Najwięcej zarobilem 2800 gdy bylo 3 na 1 najmniej 2300zl.
Najbardziej mecza te 12h i parówy które nigdy nie mają czasu zastąpić a chodzą i rece w kieszeni. ... Jakies pytania?
3
MAX 2017-06-28 23:17
Tu jest napisana prawda , to i tak nie miałeś źle bo ja pracuje na zakładzie nr 3 , moje zarobki to 1800 -2200 zł , co wy na to ... o premii zapomnijcie , chyba że plotkujecie i podpierniczacie ludzi .
ona 2017-06-29 12:26
Pracuję w morpolu od 6 lat i powiem tak, można mieć wiele zarzutów bo niezadowoleni zawsze się znajdą, ale jedna rzecz się nie zmieniła: pensja jak była tak i teraz zawsze jest na czas i w zasadzie nic dodac nic ująć.
W.T. 2017-06-29 20:07
Racja, moze nie ma kokosów (chociaż znam takich co i 4000 na rękę wyciągają ale też nie ma tak jak na budach z ciuchami i jedzeniem, że raz kasa jest a raz nie ma.
1
PRACOWNIK 2017-06-30 13:06
Ciężka praca fizyczna po 11/12 godzin w smrodzie i zimnym za marne pieniądze , Morpol na umowie nie gwarantuje nic więcej niż minimalną stawkę godzinową , czyli 13zł brutto , reszta to dodatki za akord i premie uznaniowe , których jednak nie muszą płacić i mało kto je dostaje , wystarczy że weźmiesz 1 dzień na żądanie albo chorobowe czy nawet należny urlop a tracisz te wszystkie pseudo-dodatki , bo tak to trzeba nazwać . Są jeszcze mandaty za różne rzeczy , po dostaniu mandatu też tracisz premię .Nawet jeśli nie zrobiłeś żadnej z powyżej wymienionych „wykroczeń" to i tak nie gwarantuje że będzie premia ...
Dodatkowym minusem są często opóźnione odjazdy autobusów spod zakładu , a w sezonie to już tragedia .
NIE POLECAM .
pracownik 2017-07-03 10:37
Ja pracuję na etykieciarni i jest mi tam dobrze. Jedni narzekają, że mało im płacą, stawki za niskie i brygadzista zły a inni się cieszą, ze pracę mają i biedy nie klepią, co człowiek to opinia.
OcoKaman 2017-07-03 20:37
Dział pakowanie... Przerabiamy rybę w 20parę osób która "wyprodukuje" 100+ osób na dzień. Koordynator Jacek B. zarządził -że za każdego spada podłogowego = - 50zł. Walnie ci cała tacka masz po premii bądź obniżoną stawke i po premii nawet na 2 miesiące! I nie wstyd temu człowiekowi że my widzimy ile ton ryby jest wyrzucane i to całymi paletami! Tego pajaca trzeba zjechac jak burą s-ukę. Przyjęli ukraińców.... jak coś spartaczą to my robimy. Robota przy stole - tylko starzy pracownicy. A pensja? Jak stała w miejscu tak i dalej stoi. W szatni duszno, na plastrach duszno...Papier toaletowy szary - gdzieniegdzie jest normalny. Ludzi generalnie traktują jak ułomne bydło. Naroiło się kontrolerów jakości i koordynatorów którzy NIC NIE ROBIĄ. Koordynator przychodzi na 5h pracy a kontroler jakości siedzie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] połowę czasu pracy - ot tak przejadają nasze pieniądze. O dupowłazach nie wspomnę. i tu parę słów do zarządu morpolu - Srajcie dalej na własne podwórko to zostaniecie sami z ukraińcami, bo teraz jest rynek pracownika a wam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się poprzewracało. Pozdrawiam
1
Pracownicy Morpol S.A 2017-07-04 22:35
Dokładnie tak jest , mogę tylko potwierdzić , więcej pajaców koordynatorków i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w białych i żółtych fartuchach a na pewno szybciej ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] upadnie , czego szczerze życzę tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pseudo norwegom , zrujnują ten zakład do końca .
Wszystko tylko nie podwyżki , oni szuakją tylko kar i zabierają premię za wszystko co się da .
Powiem tak i jest to skierowane do nowych właścicieli Morpolu i do tego pedała tajsa czy jak mu tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tą śmierdzącą rybą tam skąd przyszedłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i złodzieju , zatrudnij sobie norwegów albo duńczyków cwaniaku zjebany za 13 -15 zł brutto /godz. !!!!
2
Adam 2017-07-05 16:23
Chciałbym przenieść się na sushi, czy warto?
Rob_ert 2017-07-05 20:37
A ja chciałbym wiedzieć czy jak przyjdę do pracy do Morpolu to będę miał darmowe dojazdy i opiekę medyczną czy to tylko takie gadanie?
Pracwonik 2017-07-06 07:43
Tak. Będziesz miał darmowe dojazdy i opiekę medyczną.
Gość 2017-07-06 07:44
Nie warto.
Pozdrawiam
2
Morpol 2017-07-06 09:32
Dzień dobry,

firma Morpol zapewnia swoim pracownikom darmowy transport do i z pracy (mamy własne autobusy) zaś na terenie zakładu znajduje się punkt medyczny, w którym przyjmuje lekarz, i z którego mogą nieodpłatnie korzystać pracownicy firmy.

Pozdrawiamy.
? 2017-07-06 18:08
Ty gburze!!! Odejdz od nas.
Były Pracownik 2017-07-06 23:12
Już odszedłem , a z ciebie taka „Faja" że podpisać się nie umiesz , gburem to są właściciele Morpolu co was dymają z kasy - zejdź gościu na ziemię , realia są takie że aby lepiej zarobić musisz mieć grubo ponad 200 godzin plus premia i akord , wtedy możesz jak to mówią „wyciągnąć" około 3 tyś zł , takie rzeczy tylko w sezonie .
Nikomu nie bronię , każdy może spróbować swoich sił ...
2
eh.. 2017-07-11 13:24
To ty zejdź na ziemię, zwolniłeś się i teraz wylewasz swoje frustracje na Bogu ducha winnym ludziom.
2
Wybawiciel 2017-07-11 17:02
@? pisze dobrze. Większość ludzi musi ostro pracować, żeby dorobić się uczciwych pieniędzy, a jak by tego było mało brygadziści od zwykłego widzimisię ucinają premię co skutkuje mniejszym zarobkiem. Gdyby wprowadzić porządek z osobami, które tym wszystkim zarządzają (czyt. min. brygadziści) i pozatrudniać inteligentne osoby na odpowiedzialne stanowiska to i ludzie i szefostwo było by zadowolone (ludzie nie byli by traktowani jak śmiecie, dzięki czemu lepiej wykonywali by swoje obowiązki).
To są moje przekonania i raczej prawdziwe ponieważ mało kto chciał by być traktowany jak śmieć.
Pozdrawiam
3
E.W.A. 2017-07-13 10:07
Co można niby zrobić z takim ziejącym nienawiścią człowiekiem...tylko przytulić do serca i poklepać po plecach ;)
1
były pracownik 2017-07-13 15:28
A ty rozpędź się i walnij w ścianę , ale tak porządnie jak cie tak boli prawda o tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dewotko morpolowa .
3
Świnoujście 2017-07-21 18:39
A u nas jest firma HKscan która może nie jest nie wiem jak wspaniała ale przynajmniej płacą 3500 brutto dla operatora. Tylko za dużo obcokrajowców. Więc jak chcecie lepiej zarobić to zapraszam do nas. Wy będziecie zadowoleni bo lepsza kasa i my bo więcej naszych w pracy.
Nad gorliwy 2017-07-21 22:50
pracuje kilka lat i ten rok jest chyba najgorszy brygadzista to bóg musisz się uśmiechać i kłaniać w pas bynajmniej na bio produkt każdy wie że uśmiech to odpowiedzi na głupotę be pozdrawiam debila Ja ?
1
bhp 2017-07-25 13:02
@Morpol

Witam.
Prowadzicie jeszcze rekrutacje na BHPowca w Duninowie? Aplikacje wyslalem miesiac temu i nawet nie zostala otworzona wiec nie wiem czy czekac na Was czy mam szukac dalej.

Pozdrawiam :)
1
Kolo 2017-07-26 20:13
Witaj.
Nie pracuję akurat w dziale Hr, ale z tego co wiem, to u nich są opóźnienia lecz nie wiem z jakich powodów. Najlepiej to zadzwonić i się spytać. Teraz panuje tam taka reguła , że każdego kto złożył CV muszą wziąć na rozmowę.
1
Zostaw swoją opinię o MORPOL S.A. - Duninowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MORPOL S.A.