MORPOL S.A.

Duninowo

Opinie o MORPOL S.A.

ana 2017-05-03 17:38
Jutro ide pierwszy dzien do pracy , jeszcze nie wiem na jaki dzial trafie , troche sie stresuje przeraża mnie ta liczba godzin
1
Alicja 2017-05-04 12:57
@ana, w takim razie powodzenia! Koniecznie podziel się z nami swoimi wrażeniami po pierwszych dniach w pracy. Chętnie poznamy Twoją opinię.
Gosc 2017-05-06 16:50
A jak sprawdza się Pan Bartek K jako brygadzista zwiazane z jego miejscem suszi
Zainteresowana 2017-05-17 16:52
Planuje złożyć cv na laboranta albo kontrolera produktów pakowanych. Jak wyglada praca w tych działach ? Godziny pracy są takie same jak np w dziale filetowania ? Jak z zarobkami?
Morpol 2017-05-18 13:19
Dzień dobry,

na wymienionych stanowiskach pracy obowiązuje system 2:1, to oznacza: 2 dni pracy po 11 h i jeden dzień przerwy. Zarobki ustalane są indywidualnie. W razie dodatkowych pytań bardzo prosimy o kontakt mailowy na adres rekrutacja@morpol.com (w tytule prosimy podać nazwę stanowiska).

Aplikować można także poprzez stronę internetową:

Stanowisko: Laborant http://morpol.com/pracownicy/oferty-pracy?position=48

Stanowisko: Kontroler Jakości http://morpol.com/pracownicy/oferty-pracy?position=47

Zachęcamy do kontaktu i złożenia CV.
Gość 2017-05-18 18:03
Witam mam wykształcenie srednie technik mechanik ale nigdy nie pracowalem w tym zawodzie czy warto skladać podanie na mechanika bo słyszałem w radiu że są przyjęcia
1
Morpol 2017-05-19 16:48
Dzień dobry,

na wspomniane przez Pana stanowisko przyjmujemy osoby również bez doświadczenia lub zaraz po szkole. Firma zapewnia niezbędny instruktaż.

Jeśli ma Pan dodatkowe pytania prosimy o kontakt mailowy na adres: kadry@morpol.com

Zachęcamy do złożenia CV.
2
Agnieszka 2017-05-22 15:48
Witam, czy na stanowisko laborant/ kontroler jakości przyjmowane są osoby bez doświadczenia, od razu po studiach?
Morpol 2017-05-23 13:22
Dzień dobry,

Pani Agnieszko, dużo zależy od zakresu wykonywanych obowiązków. W dziale Kontroli Jakości na początkowych stanowiskach nie jest wymagane doświadczenie a jedynie wykształcenie profilowe.

Natomiast na stanowisku laboranta niezbędna jest, zdobyta na praktykach (np. letnich), wiedza, która jest weryfikowana w trakcie procesu rekrutacyjnego. Sam staż pracy nie jest wymagany.

Firma ze swojej strony zapewnia instruktaż, szkolenie oraz wdrożenie stanowiskowe pracownika.

W razie dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu mailowego na adres: rekrutacja@morpol.com (w tytule prosimy podać nazwę stanowiska).
Pracownicy 2017-06-01 13:59
Kiedy podwyżki płac dla pracowników , czujemy się oszukani , na początku 2017 zapowiedziano zmianę systemu płac które miały znacząco wpłynąć na wzrost wynagrodzeń wszystkich pracowników , później Morpol odpowiada iż na wdrożenie tego potrzebuje 10lat , czy myślicie że ludzie którzy u was pracują są ułomni albo upośledzeni , żeby dać się dalej tak wprowadzać w błąd , otóż nie .
Zwracam się do zarządu o wznowienie rozmów z pracownikami nt. podwyżki płacy nominalnej
Pozdrawiam
2
Gość 2017-06-06 14:33
Witam,

Wdrożenie czego kolwiek przez IT 10 lat . . .

Czy też macie takie wrażenie ?

Pozdrawiam
Freakshow 2017-06-14 11:31
Ma ktoś numer do kadr na rekrutację?
Amator75 2017-06-22 08:46
Dokładnie tak,bardzo duże redukcje w filecie w Norwegii a zwiększanie w Polsce i widzę po komentarzach że norwedzy wprowadzają swoją politykę i zasady już w Polsce, chodzi mi o tą atmosferę w pracy (donoszenie na kolegów,nie chorowanie itp.jak również podnoszenie statystyki blablabla ... Czyli jednym słowem "wielkie gówno", ludzie zaczynają stąd odchodzić lub całkiem zjeżdżają do kraju
moni 2017-06-25 19:51
Z pracy w Morpolu byłam zadowolona, głównie z kasy, załapałam się jeszcze na norwegów i też było spoko a może nawet lepiej. na tyle ok, że po dwóch latach gdzie indziej myślę czy nie wrócić i właśnie szukam czy czegoś nie mają.
Rybak 2017-06-26 20:44
Brygadzista [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] najwięcej premii otrzymalem 150zl za ciezka prace i nie obijanie sie. Smieszne bo lizopupy dostaja po 300 do 500zl premii a maja luzna robote pogadaja i chodza co chwile jarać. Dramat ale cóż. Niedlugo sie zwalniam a pracuje 1.5 roku zaklad 2.
Najwięcej zarobilem 2800 gdy bylo 3 na 1 najmniej 2300zl.
Najbardziej mecza te 12h i parówy które nigdy nie mają czasu zastąpić a chodzą i rece w kieszeni. ... Jakies pytania?
3
MAX 2017-06-28 23:17
Tu jest napisana prawda , to i tak nie miałeś źle bo ja pracuje na zakładzie nr 3 , moje zarobki to 1800 -2200 zł , co wy na to ... o premii zapomnijcie , chyba że plotkujecie i podpierniczacie ludzi .
ona 2017-06-29 12:26
Pracuję w morpolu od 6 lat i powiem tak, można mieć wiele zarzutów bo niezadowoleni zawsze się znajdą, ale jedna rzecz się nie zmieniła: pensja jak była tak i teraz zawsze jest na czas i w zasadzie nic dodac nic ująć.
W.T. 2017-06-29 20:07
Racja, moze nie ma kokosów (chociaż znam takich co i 4000 na rękę wyciągają ale też nie ma tak jak na budach z ciuchami i jedzeniem, że raz kasa jest a raz nie ma.
1
PRACOWNIK 2017-06-30 13:06
Ciężka praca fizyczna po 11/12 godzin w smrodzie i zimnym za marne pieniądze , Morpol na umowie nie gwarantuje nic więcej niż minimalną stawkę godzinową , czyli 13zł brutto , reszta to dodatki za akord i premie uznaniowe , których jednak nie muszą płacić i mało kto je dostaje , wystarczy że weźmiesz 1 dzień na żądanie albo chorobowe czy nawet należny urlop a tracisz te wszystkie pseudo-dodatki , bo tak to trzeba nazwać . Są jeszcze mandaty za różne rzeczy , po dostaniu mandatu też tracisz premię .Nawet jeśli nie zrobiłeś żadnej z powyżej wymienionych „wykroczeń" to i tak nie gwarantuje że będzie premia ...
Dodatkowym minusem są często opóźnione odjazdy autobusów spod zakładu , a w sezonie to już tragedia .
NIE POLECAM .
pracownik 2017-07-03 10:37
Ja pracuję na etykieciarni i jest mi tam dobrze. Jedni narzekają, że mało im płacą, stawki za niskie i brygadzista zły a inni się cieszą, ze pracę mają i biedy nie klepią, co człowiek to opinia.
OcoKaman 2017-07-03 20:37
Dział pakowanie... Przerabiamy rybę w 20parę osób która "wyprodukuje" 100+ osób na dzień. Koordynator Jacek B. zarządził -że za każdego spada podłogowego = - 50zł. Walnie ci cała tacka masz po premii bądź obniżoną stawke i po premii nawet na 2 miesiące! I nie wstyd temu człowiekowi że my widzimy ile ton ryby jest wyrzucane i to całymi paletami! Tego pajaca trzeba zjechac jak burą s-ukę. Przyjęli ukraińców.... jak coś spartaczą to my robimy. Robota przy stole - tylko starzy pracownicy. A pensja? Jak stała w miejscu tak i dalej stoi. W szatni duszno, na plastrach duszno...Papier toaletowy szary - gdzieniegdzie jest normalny. Ludzi generalnie traktują jak ułomne bydło. Naroiło się kontrolerów jakości i koordynatorów którzy NIC NIE ROBIĄ. Koordynator przychodzi na 5h pracy a kontroler jakości siedzie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] połowę czasu pracy - ot tak przejadają nasze pieniądze. O dupowłazach nie wspomnę. i tu parę słów do zarządu morpolu - Srajcie dalej na własne podwórko to zostaniecie sami z ukraińcami, bo teraz jest rynek pracownika a wam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się poprzewracało. Pozdrawiam
2
Pracownicy Morpol S.A 2017-07-04 22:35
Dokładnie tak jest , mogę tylko potwierdzić , więcej pajaców koordynatorków i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w białych i żółtych fartuchach a na pewno szybciej ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] upadnie , czego szczerze życzę tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pseudo norwegom , zrujnują ten zakład do końca .
Wszystko tylko nie podwyżki , oni szuakją tylko kar i zabierają premię za wszystko co się da .
Powiem tak i jest to skierowane do nowych właścicieli Morpolu i do tego pedała tajsa czy jak mu tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tą śmierdzącą rybą tam skąd przyszedłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i złodzieju , zatrudnij sobie norwegów albo duńczyków cwaniaku zjebany za 13 -15 zł brutto /godz. !!!!
2
Adam 2017-07-05 16:23
Chciałbym przenieść się na sushi, czy warto?
Rob_ert 2017-07-05 20:37
A ja chciałbym wiedzieć czy jak przyjdę do pracy do Morpolu to będę miał darmowe dojazdy i opiekę medyczną czy to tylko takie gadanie?
Pracwonik 2017-07-06 07:43
Tak. Będziesz miał darmowe dojazdy i opiekę medyczną.
Gość 2017-07-06 07:44
Nie warto.
Pozdrawiam
3
Morpol 2017-07-06 09:32
Dzień dobry,

firma Morpol zapewnia swoim pracownikom darmowy transport do i z pracy (mamy własne autobusy) zaś na terenie zakładu znajduje się punkt medyczny, w którym przyjmuje lekarz, i z którego mogą nieodpłatnie korzystać pracownicy firmy.

Pozdrawiamy.
? 2017-07-06 18:08
Ty gburze!!! Odejdz od nas.
Były Pracownik 2017-07-06 23:12
Już odszedłem , a z ciebie taka „Faja" że podpisać się nie umiesz , gburem to są właściciele Morpolu co was dymają z kasy - zejdź gościu na ziemię , realia są takie że aby lepiej zarobić musisz mieć grubo ponad 200 godzin plus premia i akord , wtedy możesz jak to mówią „wyciągnąć" około 3 tyś zł , takie rzeczy tylko w sezonie .
Nikomu nie bronię , każdy może spróbować swoich sił ...
2
eh.. 2017-07-11 13:24
To ty zejdź na ziemię, zwolniłeś się i teraz wylewasz swoje frustracje na Bogu ducha winnym ludziom.
2
Wybawiciel 2017-07-11 17:02
@? pisze dobrze. Większość ludzi musi ostro pracować, żeby dorobić się uczciwych pieniędzy, a jak by tego było mało brygadziści od zwykłego widzimisię ucinają premię co skutkuje mniejszym zarobkiem. Gdyby wprowadzić porządek z osobami, które tym wszystkim zarządzają (czyt. min. brygadziści) i pozatrudniać inteligentne osoby na odpowiedzialne stanowiska to i ludzie i szefostwo było by zadowolone (ludzie nie byli by traktowani jak śmiecie, dzięki czemu lepiej wykonywali by swoje obowiązki).
To są moje przekonania i raczej prawdziwe ponieważ mało kto chciał by być traktowany jak śmieć.
Pozdrawiam
5
E.W.A. 2017-07-13 10:07
Co można niby zrobić z takim ziejącym nienawiścią człowiekiem...tylko przytulić do serca i poklepać po plecach ;)
1
Świnoujście 2017-07-21 18:39
A u nas jest firma HKscan która może nie jest nie wiem jak wspaniała ale przynajmniej płacą 3500 brutto dla operatora. Tylko za dużo obcokrajowców. Więc jak chcecie lepiej zarobić to zapraszam do nas. Wy będziecie zadowoleni bo lepsza kasa i my bo więcej naszych w pracy.
Nad gorliwy 2017-07-21 22:50
pracuje kilka lat i ten rok jest chyba najgorszy brygadzista to bóg musisz się uśmiechać i kłaniać w pas bynajmniej na bio produkt każdy wie że uśmiech to odpowiedzi na głupotę be pozdrawiam debila Ja ?
1
bhp 2017-07-25 13:02
@Morpol

Witam.
Prowadzicie jeszcze rekrutacje na BHPowca w Duninowie? Aplikacje wyslalem miesiac temu i nawet nie zostala otworzona wiec nie wiem czy czekac na Was czy mam szukac dalej.

Pozdrawiam :)
1
Kolo 2017-07-26 20:13
Witaj.
Nie pracuję akurat w dziale Hr, ale z tego co wiem, to u nich są opóźnienia lecz nie wiem z jakich powodów. Najlepiej to zadzwonić i się spytać. Teraz panuje tam taka reguła , że każdego kto złożył CV muszą wziąć na rozmowę.
1
gość 9 2017-07-29 20:59
Ostatnio przyglądam się całemu zamieszaniu wśród pracowników , jakie spowodował nowy system rozliczania pracowników. Ciekawa jestem czym kierowały się osoby, które tworzyły ten projekt. Nie wiem czy są tego świadomi, że bardzo krzywdząco potraktowano te osoby, które naprawdę ciężko pracują.Malo tego pracuja w mroźniach,gdzie ciężko wytrzymać 10 godz niebezpiecznych sprzetach Może wystarczy przyjśc na produkcję doświadczyć tego wszystkiego może będzie łatwiej to wszystko zrozumieć. Cala ta sytuacja doprowadzila do tego , ze ludzie miedxy soba zaczeli sie kłócić, a przecież chodzi o przyjazne stosunki w pracy. Nie wiem czy wiadomo , że to właśnie ci ludzie tworzą i budują tą firmę. To dzięki nim chwalimy się tak wysokimi wynikami na całym świecie, to oni budują markę, to oni dbają o wysoką jakość produktu, dzięki nim uzyskujemy liczne certyfikaty. Więc dlaczego w tak dużej korporacji oszczędza się na podstawie tej firmy. Ci ludzie to fundament. Kiedy ich zabraknie, zabraknie firmy.
7
Alicja 2017-08-09 13:28
@gość 9 jak wygląda nowy system rozliczania pracowników? Jakie konkretnie masz do niego zastrzeżenia? Jaką część firmy obejmuje? Takie informacje mogą być pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją do Morpol?
Przyszła pracownica 2017-08-24 15:46
Jakie działy są ,,najlżejsze'' ?
Chce się zatrudnić w Morpolu , ale na początek wolałabym coś czemu podołam . Nie jestem już niestety najmłodsza , a pracować trzeba .
Norweg 2017-08-24 15:51
Oczywiście że system rozliczania pracowników jest do D*PY tak jak całe IT w tej firmie.

Żal jest poprostu bo firma jest całkiem fajna, pracownicy ok - firma ma piękną przeszłość i świetlaną

przyszłość. Jest pięknie zarządzana widać że zainwestowano tam ciężkie pieniądze.

Jest to perełka pomorza jedyna nadzieja na zarobek dla 3 tys. osób z regionu.

Niestety z tak nieudolnym działem IT zawsze będzie kuleć .

Systemy się zawieszają, sprzęt dla pracowników to zabytek, supportu brak a kierownictwo tego działu

pracuje jak sędziowie mistrzostw siatkówki z Kataru. ( Money - Pocket )

Czy ktoś też ma takie odczucie ?



1
Biurowa 2017-08-29 15:34
Podobno jak ktoś się za dużo dowie o ich przekrętach w firmie poprostu wylatuje ...



1
Paula 2017-09-05 09:40
Pracowałam na świeżym nie cały rok, na nożu. Praca nie jest zła ale dopóki miałam sympatyczną ekipę, to było świetnie potem trafiłam na inną linię no i tam już był o kiepsko. Bo nie robiłam tak szybko jak kobiety z kilku letnim stażem. Niestety ale w takiej grupie odechciewa się pracować. Chciałabym wrócić do Morpolu, ale mam małe dziecko i zastanawiam się czy przyjęli by mnie na 8 godzin. I czy znowu wylądowała bym na tym nieszczęsnym świeżym czego bym w sumie nie chciała. Ogólnie, za te 3600, 3900 warto się przemeczyć byle ludzie byli sympatyczni ; )
qwerty12 2017-09-06 10:41
dostalam propozycje pracy na pakowniu dawny norweg. podobno praca na zmiany od 7 -15 i od 15 do 23? co myslicie warto przyjac? pracowalam kiedys na etykieciarni na starej hali
Alicja 2017-09-11 15:12
@Paula próbowałaś zwrócić się bezpośrednio do działu HR firmy? Kontakt znajdziesz na stronie internetowej http://morpol.com/pracownicy/oferty-pracy Z takim konkretnym pytaniem odnośnie pracy, zawsze warto skontaktować się z przedstawicielem firmy. Daj znać, jeśli podejmiesz decyzję o aplikacji.
Paula 2017-09-12 22:12
Dzwoniłam do nich 3 dni i oczywiście wszystkie kobitki zajęte ;) No ale, tak już tam jest że lepiej zgłosić się osobiście. I tak, wybieram się tam w piątek, zapytać o wszystko co mnie najbardziej interesuje, także mam nadzieję że od października ruszę :)
Horazon 2017-09-14 10:51
Pomyśl 2 razy zanim się zdecydujesz. W tej firmie pogarsza się ponieważ osoby na wyższych stanowiskach zajmują się pierdołami i nie widzą, że za plecami mamy mocną konkurencję. Ludzie są tu coraz bardziej wykorzystywani, a Te same wyżej postawione osoby mydlą wzrok zwykłych pracowników tym, że lepiej będą im płacić za harówę, o której oni nie są zbytnio świadomi.

Teraz wiadomość do wszystkich od stanowiska brygadzisty wzwyż, którzy nie traktują swoich podwładnych z należytym im szacunkiem.
To ci ludzie, do których nie macie szacunku tworzą tą firmę i jeśli nie zmienicie sowich nastawień i nie przekonacie ludzi, że mogłoby im się pracować tu lepiej, oni wszyscy odejdą do konkurencji, a tego raczej nie chcemy prawda?
1
Paula 2017-09-15 15:55
Na tę chwilę nie przyjmują na 8 godzin chyba, że na zmiany a niestety to mi nie odpowiada z braku dojazdu. Nie kłamie mówiąc że trochę mnie to ucieszyło ;) Ten zakład ma ogromny potencjał, a ich dewiza, że "inwestują w pracownika aby lepiej się pracowało" czy coś w tym stylu, to był i jest niezły bulshit.
Miałam bardzo sympatycznego brygadziste, ale z czasem (2 miechy) poprzewracało się chłopakowi w d***e. Tam wszystko i wszyscy kręci się wkoło pieniędzy a robole to robole dostają ochłapy.
1
były pracownik 2017-09-17 15:31
bardzo dobrze i trafnie napisana opinia , dodam że sam tam pracowałem i nikomu nie polecam takiej harówki za tą minimalną krajową ...

Pozdrawiam
Tomik 2017-09-19 11:37
Fajnie sie chowasz za sciemnionym nickiem Paula i pracowaŁEM...kolega z Pauli Fish ze strefy zapewne :)) pracownikow szukacie?
Paula 2017-09-19 21:43
PracowaŁEM. Napisał to mężczyzna w odpowiedzi na mój komentarz, więc logicznym jest, że pisze o sobie w formie męskiej. Nikt się nie chowa i nikt tu chyba nie pracował w Pauli Fish bo z tego co wiem, nikt nie chce tam pracować, nie wiem nie znam się ;)
Zostaw swoją opinię o MORPOL S.A. - Duninowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MORPOL S.A.