brak logo

Sławomir Mielnik, piekarnia - cukiernia Mielnik Sp. z o.o.

Straszyn

Opinie o Sławomir Mielnik, piekarnia - cukiernia Mielnik Sp. z o.o.

Przemek Fijałkowski 2009-09-07 19:51:54
Nie wiem i nie rozumiem co wielu z was ma do piekarni (usunięte przez moderatora) Jestem dopiero praktykantem zacząłem tu prace od 2 września i twierdze ze jest miła atmosfera itp wszystko jest ok i nie wiem dlaczego nazekacie ze pieczywo jest nie dobre to nie prawda z tego co wiem to jedzenie jest dobre bo czasami zostaje cos do degustacji z kazdego rodzaju pieczywa... i nikt nie nazeka a co do waszych pensji to mnie nie interesuje bo jestem praktykantem i nie zarabiam takich pieniedzy takich jak wy ja jestem dobrego zdania na temat tej piekarni
a 2009-09-14 21:49:30
Ja osobiście nie polecam tej pracy no zależy na jaki sklep traficie . Tyle że zazwyczaj miejsce jest wolne tam gdzie są najgorsze kierowniczki , tam najczęściej zwalniają się pracownicy . Ja właśnie się zwolniłam i jest miejsce wolne. Byłam na kilku sklepach wszędzie się wymaga tylko kierowniczki robią to w różny sposób . Wypłaty nie najgorsze ale atmosfera w pracy i jak jesteś traktowan, jest tak ważne jak wypłata . Powinni się zastanowić osoby odpowiedzialne dlaczego osoby się zwalniają na jednym czy drugim sklepie a na pozostałych mniej albo w ogóle .
Dlatego zastanów się przed podjęciem pracy w sklepie .
Mała 2009-09-24 00:34:29
No właśnie pracujesz dopiero od 2 września a raczej masz praktyki to nic dziwnego że nie wiesz co ludzie mają do piekarni "S. Mielnik." Ja pracuje 2 lata i wiem jedno mam dosyć !!!!!to prawda bardzo dużo zależy od kierowniczek, ale niektóre są bezkarne i wiele bym dała, żeby wiedzieć jak to zmienić bo bardzo mnie to boli ze niektóre robią sobie dosłownie co chcą a szefostwo po prostu ma to W (usunięte przez moderatora) tak jak i maneger bo najważniejsze są zyski nieważne jakim kosztem.DOBRE OSOBY DOSTAJĄ PO DUPIE
stara 2009-09-25 20:10:07
Ja też pracuje 2 lata i nie zgadzam się z tą opinią po pierwsze pani Jola ma od tego pana (usunięte przez moderatora) , po drugie ja zgłosiłam panu (usunięte przez moderatora) i pomógł mi przenosząc na inny sklep dzięki temu pracuje do dzisiaj , podoba mi się i nie zamierzam odchodzić . Z tego co wiem jeżeli osoba zgłosi coś Panu (usunięte przez moderatora) zawsze stara się przyjrzeć i ocenić sytuacje jeżeli jest osoba szczera uczciwa i sumienie pracuje to pomoże . Jeżeli nie jest pewny przenosi na dwa trzy sklepy żeby poznać opinię innych kierowniczek on dobrze wie że nie wszystkie kierowniczki sumienie oceniają pracowników . Po prostu przestańcie się bać tylko zadzwońcie lub zaczepcie go na sklepie a on wam pomoże . Ja też się go bałam ale tak naprawdę niema czego uwierzcie
Kot Filemon 2009-10-03 19:03:20
Pracowałem przez kilka lat i zdecydowanie odradzam. Potwierdzam fakt, iż premie otrzymują tylko osoby donoszące na kolegów i koleżanki. Zwroty pieczywa i innych wyrobów wyrzucane są do kontenera dla świń, nikt ich nie da pracownikom bo po co. Codziennie marnują się stosy pieczywa, ale to kogo to obchodzi (szkoda). Praca jest ciężka i często pracuje się ponad osiem godzin za ponad godziny nie otrzymuje sie dodatkowego wynagrodzenia. Zdecydowanie nie polecam.
agnieszka 2009-10-25 14:47:28
a ja pracuję w tej piekarni od lutego i powiem,że nie jest zle.jeżeli lubi się pracę w ruchu,z wieloma osobami,jest się tolerancyjnym i przede wszystkim lubi się porządek to polecam tą pracę.każda niedziela jest wolna,2 obowiązkowe soboty pracujące a za dodatkowe soboty kasa do rączki...bez przesady-ludzie mają gorzej a ci co narzekają niech się zwolnią i poszukają czegoś innego.
nikola 2009-11-22 21:02:41
nie wierze w podwyzki sory ale pracujac rok mialas kilka podwyzek?? zenada
XYZ 2010-01-04 19:32:08
Fajnie dwie soboty w miesiącu wolne i wszystkie niedziele superrrrrr. W Polsce obowiązuje 40 godzinny tydzień pracy, dotyczy to także pracowników piekarni i sklepów. Wypłacanie pieniędzy do ręki rewelacja czy jak przejdziemy na emeryturę to też dostaniemy co miesiąc pieniążki do ręki bo szanowny pan nabija sobie kasę krzywdząc pracowników. Należy także podkreślić, iż wynagrodzenia nie są adekwatne do wykonywanej pracy (są niskie jak za tą ciężką, fizyczną pracę).Pracowałem i zdecydowanie nie polecam nie tylko ze względu na ww. argumenty, ale także na brak kompetencji osób zarządzających piekarnią, panuje ogólny chaos.
2010-01-04 20:00:19
ta firma to wielka porażka
anonim 2010-01-17 20:30:48
Jeśli ktoś myśli,że tylko praca na produkcji i w sklepach jest u Mielnika karą, to proponuję popracować w biurze!!! Tam też można się dowiedzieć, że jest się niewiele wart!!!! Pracowałam więc wiem co mówię. Zdecydawanie nie polecam!!!
anonim 2010-01-17 20:30:49
Jeśli ktoś myśli,że tylko praca na produkcji i w sklepach jest u Mielnika karą, to proponuję popracować w biurze!!! Tam też można się dowiedzieć, że jest się niewiele wart!!!! Pracowałam więc wiem co mówię. Zdecydawanie nie polecam!!!
k 2010-01-21 21:50:21
Powiem tok , każdy może zmienić pracę na lepszą . Ja bym chciał takiego przełożonego jak Paweł . My jesteśmy odkąd odszedł dyrektor bezpańscy Nikt nami się nie zajmuje , nie wysłucha, nie wstawi się żeby coś zrobić dla nas . Na sklepach dziewczynki macie super Paweł kiedy trzeba to was opr .. ale zawsze w firmie was broni i coś dla was wywalczy. Zresztą bardzo dużo zrobił . Technolodzy dbają o piekarzy oni też narzekają na panie ale mają super wy narzekacie na Pawła a też macie dobrze . Szkoda że nie jest naszym przełożonym . Oczywiście ma wady jak każda i każdy z nas . My jeździmy po sklepach i wiemy jak jest
S 2010-01-23 17:01:13
Dajcie spokój nikt z nas nie jest święty , to my pracownicy robimy w firmie klimat i jak się pracuje , to wszystko od nas zależy . Szefostwo ani przełożeni nie mają zbytnio na to wpływu , co najwyżej pilnują czy dobrze wykonujemy swoją pracę !! bo dobrze wiecie że jest różnie jedni bardziej się przykładają drudzy po kontach się obijają i jak się źle pracuje to najczęściej przez ściemniaczy bo musimy za nich pracować .Tak jest na każdym dziale piekarnia , magazyn ,biuro , sklepy
Pozdrawiam wszystkich
ABC 2010-01-28 21:29:06
Witam serdecznie. Pracuje u Państwa Mielników od 6 lat i mogę tylko powiedzieć, że lepszego pracodawcy nie znajdziecie.
1
aa 2010-02-01 20:24:15
Pani Karolino, komentarze osób wypowiadających się na forum nie są żenujące, piszą prawdę o funkcjonowaniu piekarni, sklepów a nawet biura od tzw. zaplecza. Celem forum jest pokazanie "+" i "-" pracy, forma wypowiedzi często nie jest górnolotna, ale co tu upiększać pracownicy byli i obecni piszą o realiach pracy w piekarni. Uważam, że Pani stwierdzenie że wykonywanie pracy fizycznej nie wymaga kwalifikacji i umiejętności jest żenujące, nie będę pisać dlaczego bo wątpię żeby osoba o tak płytkim myśleniu to zrozumiała.
JA 2010-02-02 09:03:23
POTWIERDZAM
A........................... 2010-02-02 09:15:10
WSZĘDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIE MA.....................
PAŃSTWO (usunięte przez moderatora) -ŻADNYCH ZASTRZEŻEŃ ALE OSOBY WYTYPOWANE NA WYŻSZE STANOWISKA -ŻENADA
JA PRACUJĘ W SKLEPIE I NIE JEST ŹLE-KIEDYŚ BYŁO GORZEJ...........TYLKO TE PREMIE KTÓRE CIĄGLE UCINAJĄ ZA BZDURY..................TO MNIE NIE MOTYWUJE DO PRACY WRĘCZ PRZECIWNIE...............
anonimowy 2010-02-02 17:46:18
Czytając te wszystkie wypowiedzi zastanawiam się o co w tym wszystkim chodzi? przecież to ma być informacja dla osób szukających pracy,a te wszystkie "pyskówki" nic konkretnego nie mówią o firmie. Pragnę poinformować zainteresowanych,iż praca tutaj /jak każda/ nie należy do lekkich,ale właściciele są chyba jednymi z nielicznych pracodawców,którzy solidnie i terminowo wypłacają pensje,a jak wiadomo jest to dzisiaj dużym atutem.Ważną -jeżeli nie najważniejszą jest sprawa umowy o pracę. W naszej firmie każdy pracownik po ustawowym okresie próbnym podpisuje UMOWĘ O PRACĘ a nie jak to jest często praktykowane umowę zlecenie .
Dlatego nasza firma jest godna polecenia.A jeżeli chodzi o atmosferę w pracy-to tutaj pole do popisu mają kierownicy wszystkich działów,no i my sami.
pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniu satysfakcjonującej pracy








pracownica 2010-02-03 17:31:12
pracuję już w Firmie 6 lat.w tym czasie wiele rzeczy się zmieniło ale uważam że na lepsze.pozytywy:
-niedziele wolne-w handlu to wielki plus
-co drugi weekend wolny
-składki odprowadzane
-ubezpieczenie opłacane
-urlopy wykorzystywane
-UMOWA O PRACĘ NA PEŁEN ETAT
-jak zdarzy się zwolnienie lekarskie to nie trzeba się martwić że jak się po nim wróci to wypowiedzenie będzie na biurku
-kobiety będące na urlopach wychowawczych mogą wrócić na swoje stanowiska
-pracodawca wypłacalny
-prężnie rozwijająca się firma

Jeśli chodzi o atmosferę to sami ją tworzymy!
Jak każdy będzie wiedział co ma robić to nie będzie żadnych nie smaczków
NIKT NA SIŁĘ NAS NIE TRZYMA!
Są też negatywy(jak wszędzie) ale z perspektywy patrz ac na rynek pracy to pracodawca na piątkę!
2
była pracownica 2010-02-06 17:13:22
Cieszy mnie wiadomość, iż cytuję: wiele rzeczy zmieniło się na leprze - w końcu. Niestety nie potwierdzam słów "pracownicy", że po urlopie wychowawczym można wrócić do pracy. Ja dostałam wypowiedzenie a inne koleżanki zmianę warunków zatrudnienia - oczywiści na gorsze.
waldzio 2010-02-09 20:44:38
To dlaczego się nie przedstawisz skoro jesteś taka szczęśliwa ?
waldzio 2010-02-09 21:04:47
Gościu przestań wkręcać ludziom kit. Jeszcze rok temu moja żona pracowała przez 3 pierwsze miesiące na UMOWĘ ZLECENIE. Dopiero później podpisano z nią umowę na rok.
anonim 2010-03-07 07:50:37
witam.pracowalam w tej firmie 8 lat temu .i powim ,ze bylo i jest podejzewam nie ciekawie [usunięte przez moderatora] ,za byle co byly obcinane premie.Jezeli jedna cos nie zdazyla zrobic ,a byl [usunięte przez moderatora]to wszystkim obcinano z pensji.
[usuniete przez moderatora]Przez te dwa 2.5 roku co tam pracowalam poszlam raz na zwolnie to po zwonieniu jak przyszlam do pracy dostalam WYPOWIEDZENIE.powiem tak nie polecam nikomu tam pracowac Jest ok do CZASU przekona sie ten co tam bedzie pracowal po drugie nie potrawia z pracownikiem roztac jak powinno.Ze to jest zawsze wina jego a nie firmy ,nie potrafia sluchac co i jakie zale maja pracownicy.
halma 2010-03-16 09:59:51
Nie mam szczęścia do świeżego razowego ze śliwką na[usunięte przez moderatora] Do Waszego sklepu[usunięte przez moderatora]jeżdżiłam z przyjemnością bo chleb był zawsze świeży. To samo dotyczyło sklepu[usunięte przez moderatora]. NARESZCIE piekarnia pod nosm, ale ani dziewczyny ani mój ulubiony ze śliwką nie są "strawne".
Bułki za 60 gr wielkością przypominają te tańsze. Chleb wiejski jakby z poprzedniego dnia.
Jestem Waszą fanką ale pewne rzeczy nie podobają mi się.
NO LUDZIE 2010-03-31 19:53:38
Za jakość i wypiek pieczywa nie należy obwiniać ekspedientek bo to nie od Nich zależy. Jeżeli klient jest miły to obsługa jest dla Klienta również miła jeżeli przychodzi i tylko się namarudzi na wszystko to siła rzeczy ekspedientki również tracą chęć miłej obsługi dla tego klienta... Należy być wyrozumiałym i pozwolić Nam również czerpać przyjemność z Naszej pracy, a nie obwiniać Nas za rzeczy, na które nie mamy wpływu. Drogi Kliencie pamiętaj, że po drugiej stronie lady stoją ludzie tacy sami jak TY i oni również maja prawo do gorszego dnia....
pracownica 2010-04-22 16:56:18
hej ja aktualnie pracuje i Ci powiem, że wcale nie jest źle:) nie ma się czego bać dziewczyny są fajne i wg... A jak wiadomo zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie odpowiada. Grunt to zgrana ekipa:) pozdrawiam:)
1
K 2010-04-26 17:28:13
Witam ja pracuję w Tej firmie prawie 4 lata i jestem bardzo zadowolona wbrew tym wszystkim opiniom pisanym wcześniej. Mam wrażenie że ja pracuje w zupełnie innej firmie...
xxx 2010-04-28 12:22:03
praca [usunięte przez moderatora] to tragedia!!! szczerze nie polecam... [usunięte przez moderatora]
klientka 2010-04-30 23:39:48
jestem waszą stałą klientką,pieczywo nadal smaczne,co chwilę jakieś nowości.super.duże uznanie dla pań ze sklepu na podwalu w centrum gdańska,zawsze miłe,uśmiechnięte i bardzo pracowite.
ten co ostatnio - anonim 2010-09-11 12:32:18
hehehe omijać ! omijać ! są inne sklepy i inne piekarnie , i tak wszyscy pieką z tej samej mąki , a co do oszukiwania fiskusa i pracowników to już dawno pisałem o tym , ten człowiek to typowy polako-katolik , dla forsy zrobi wszystko , ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowników i klientów kocha tylko pieniążki
bbbh 2010-11-21 17:31:23
ja pracowałem u Milenika i wspominam ten okres jako okresn szykan, czepianuia się wszystkiego i zabierania częśc wypłaty za byle co. No tak zabierania z forsy płaconej pod stołem .
anonim 2011-03-29 13:16:59
anonim - 2009-02-16 16:58:06

A ja bardzo polecam tą pracę , jestem zadowolona . Pracuję ponad rok czasu i dostałam kilka podwyżek ,są premie motywacyjne i premie okolicznościowe za różne święta , można awansować . Jeżeli rzetelnie pracujesz jesteś za to wynagradzany !!! . Bardzo polecam

Pewnie podlizujesz się szefowi! Albo co gorsza
ktoś 2011-05-12 16:12:30
niedziela wolna? słucham?
jeśli byłyby niedziele wolne to skąd chleb w poniedziałek?
co z piątku czy soboty?
od południa w niedziele piekarnia rusza?
Dwie soboty?
zależy kto?
Władza tej firmy wszystkich podejrzewa o kradzież i kłamstwa.
pracownik dla nich musi wszystko a oni dla pracownika marne grosze.
anonim 2011-05-28 17:23:40
pracuje w mielniku od ponad roku tak jak w kazdej firmie czasem sie narzeka czasem cos niepasuje ale ja jestem zadowolona to NIEPRAWDA ze nieszanuje sie pracownikow premie dawane sa pod lada moze kiedy pracowal pawel bylo gorzej ale tearaz jest calkiem fajnie nigdy niemialam zadnych problemow i niemusialam na nikogo donosic zeby dostac wieksze pieniadze jezeli sie zle pracuje to logiczne ze niedostaje sie premii i wymysla sie takie bzdury.ja polecam fajna praca i dobre pieniadze
1
whsdw 2011-12-20 16:17:30
Witam pracuje tam i w sumie nie narzekam tylko gdy trafi sie zmiana z nienormalnymi ludzmi na produkcji to wiadomo ze nie mila atmosfera i wgl Ciotka wyluzuj;)... Wesołych Swiat ;)
kRYNIA 2012-02-20 19:35:26
Jestem stałą klientką sklepu piekarniczo-cukierniczego na Przymorzu przy Jagiellońskiej 38 .Obsługa tego sklepu z uśmiechem wita klientów jest uprzejma umiejąca polecić towar stosowny do oczekiwań klienta.Uwielbiam kupować pieczywo i ciasto w tym sklepie bo wszystko zawsze jest świeże ,estetycznie zapakowany i z uśmiechem podane.Pozdrawiam K.Replińska
nieznany 2012-04-22 18:35:29
mialam praktyki tam i jest super wszystkiego sie nauczylam i bym chciala tam pracowac
anonim 2012-05-15 13:07:25
Jeśli chodzi o pieczywo względnie smaczne ....
--Jedno małe ale proszę wyjaśnić mi co znaczy być \\\'\\\'zbyt miłym dla klientów\\\'\\\'- każdej firmie chyba zależy na pozyskaniu klienta,a nie na obsłudze z przekąsem na twarzy ..... Są i tacy którym trzeba wyjaśnić czemu ten a nie inny chleb będzie smaczniejszy.???
efera 2012-06-12 12:02:26
Kupowałam tam pieczywo i byłam bardzo zadowolona,jednak teraz często jest ono mieszane stare ze świeżym , a cena jego nie jest niska.Już tam nie kupuję!
Jola 2012-07-18 22:05:28
ja mieszkam na opolskiej tam ekipa to wielka porażka przeniosłam sie gdzie indziej bo tam bardzo nie miła obsługa coś trzeba zrobić z tym sklepem bo tak dalej będzie to stracicie klientów nie raz widziałam jak płaczą ekspedientki przez tą panią kerowniczke wstyd a tak pozatym oklum5b
Anonim 2013-07-12 07:15:05
Ile kasy oferują?
Nbhh 2013-11-29 23:09:54
Ja nie polecam. Mam duże zawodowe doświadczenie i pracowałam na 10000000% a potraktowano mnie jak śmiecia. Parodia a nie pracodawca
1
adam 2013-12-09 15:30:24
Zmieniło się coś odnosnie atmosfery w piekarni Sławomir Mielnik? Da sie teraz wytrzymać? O co pytają na rozmowach, sa jakies dni próbne, jesli chodzi o ciastkowego?
Magda 2014-04-05 14:57:16
Witam mieszkam na osiedlu 5 wzgórz. Chodzę do piekarni na Porębskiego. Nie jestem zadowolona z tego wzgledu ze po godzinie 17-stej jest mały wybór zarówno bułek jak i chleba i te odzywki pani ekspedientki ze o tej porze to nie ma czego się spodziewać. Wiec wole zakupy zrobić w centrum wracając pracy niż na Porębskiego.
asa 2014-04-10 11:02:09
Ja tez pracowalam tam rok czasu...porażka...strata czasu...mobing cholerny...dopiero u szydłowskiego zrozumialam ze mozna normalnie traktowac pracownikow:-)

Ada 2014-04-11 19:01:13
Jak czytam nie które wpisy to mnie jasny szlag trafia. Po pierwsze uczciwy pracodawca zawsze zatrudnia pracownika na umowę o pracę i jest to jego obowiązek, nie należny mu się w związku z tym żadna nagroda. Po drugie miałam okazję tam pracować i stanowczo odradzam.(usunięte przez administratora) Po trzecie nadal panuje zasada kary czyli zabieramy Ci część pensji jeśli nam się coś nie będzie podobać minimum 100 zł. (usunięte przez administratora)za ciężką pracę dostaje się minimalną płacę. I tak można wymieniać bez końca te negatywy. Jedyny pozytyw to zgrana załoga na sklepach.
właśnie przestałam tam pracować 2014-05-02 16:17:11
dziewczyny! jeśli szukacie pracy i zastanawiacie się nad staraniem się w Mielniku to STANOWCZO odradzam, jeśli was zatrudnią to po pierwsze traktowane będziecie jak osoby najgorszej kategorii, nigdy nie będziecie dłużej pracować w jednym sklepie tylko będą was rzucać to tu to tam nie licząc się w ogóle z waszym zdaniem ani z żadną logiką, będziecie miały problem z odzieżą do pracy - dostaniecie jakieś szmaty po kimś, zniszczone i niedopasowane rozmiarowo, będą się was czepiać o rzeczy od was niezależne jak np. wielkość sprzedarzy, jeśli chodzi o urlopy to nigdy nie dostaniecie ich w terminie jaki byście chciały, nawet gdy coś z koordynatorką "ustalicie" to i tak w ostatniej chwili się to zmieni zależnie od humoru tej koordynatorki albo po prostu dla tego że rzucą was akurat na inny sklep i tam wzięcie urlopu w waszym terminie będzie niemożliwe, jeśli nie chcecie być traktowane jak niewolnice to nie podejmujcie tam pracy!, lepiej poszukać czego innego ale nie Mielnik!
3
Mira 2014-05-02 23:37:46
Trochę mnie dziwi Twoja opinia, zawsze wydawało mi się, że w tej piekarni można zaznać normalnych warunków, ale dyskryminacja ????
xxx 2014-05-04 14:50:36
Normalne warunki? Smieszne. Traktuja Cię jak śmiecia. Co chwile na inny sklep. Mieszkasz na Chełmie dojezdzasz na Przymorze. Masakra jest wiele innych firm gdzie bardziej normalnie Cię traktują.
biker 2014-05-04 18:31:52
jakich? w okolicy? jak dla mnie wszystkie te firmy to jedna i ta sama historia. Robić wszędzie trzeba
Zostaw swoją opinię o Sławomir Mielnik, piekarnia - cukiernia Mielnik Sp. z o.o. - Straszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sławomir Mielnik, piekarnia - cukiernia Mielnik Sp. z o.o.