brak logo

Hanse Yacht

Greifswald

Opinie o Hanse Yacht

michu76nww 2015-01-14 19:53:15
jestem zaiteresowany pracą wHANSE YACHT . Proszę o o opinie i jakiś namiary [ meil , telefon ]
1
Tomasz Binek 2015-01-25 15:12:19
Pracowałem W Hanse Yacht przez firmę Tempus kontor jako stolarz meblowy. Jestem zainteresowany oferta pracy w Hanse Yacht w charakterze stolarza meblowego. Tomasz Binek
2
Gość 2015-02-05 20:55:03
Tomasz, nie udzieliłeś kompetentnej odpowiedzi na pytanie .. Nie zrozumiałeś pytania kolegi i odpowiedziałeś nieadekwatnie, do zadanego pytania. Kolego,praca polega na wykonywaniu zleceń powierzonych przez twoich majstrów, czyli tak, jak jest w każdej firmie.Potrzebna jest komunikatywna znajomość języka niemieckiego, wręcz branżowa oraz umiejętność wykorzystania dotychczasowego doświadczenia w stolarce meblowej i wykończeniu typu "tip-top". Adres firmy: Greifswald 17489, Ladebower Chaussee 11 .. P.S. Tomku, nie wprowadzaj innych w błąd, ponieważ nie pracowałeś jako stolarz, jedynie miałeś takie stanowisko, więc inaczej jest niż myślisz ....
Nabrany 2015-03-02 18:17:12
Syf kiła i mogiła!Bez języka nie zajeżdżaj,Zarobek 1100€ - hotel, 2 osoby 240€ za jedną.Żadnej pomocy z agencji,robota ma być tip- top,a nie idzie się dogadać z majstrem,częsty brak materiału [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie czego chc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i straty.Życzę powodzenia,bandytom po więzieniach,maże się uchowasz! tydzień!
8
kris 2015-03-11 20:01:05
za ja mam od 1550e do 2400e i mi jest ok i mam średnie stolarke to ja widziałem w telewizji tylko jestem juz 14 miesiency i jest ok robie przesz tk mieszkam na domku płace 250e i pełen luzik praca to szukanie samego siebie i ściema ja tu po euro przyjechałem nie do pracy a niemiecki od 1do10 moze 6?
2
cheated 2015-03-22 12:43:33
Bez znajomości języka niemieckiego nie ma sensu tam jechać bo wrócisz szybciej niż myślisz (nie dogadasz się z majstrem i po prostu możesz zostać zwolniony) choć zatrudniająca firma (która oddelegowuje cię do Niemiec) w ogłoszeniu oferująca pracę w hanse nie wymaga języka.
Dużo zależy do kogo trafisz i na jaki dział - ja akurat trafiłem na fajną robótkę ale za to Polacy na jakich trafiłem - zero pomocy (a od kogoś się trzeba nauczyć nowej technologi) tak samo zero kontaktu ze strony firmy która oddelegowuje.
wiedzą wcześniej o zwolnieniu pracownika a nawet nie dadzą o tym znać i nie interesują się powodem zwolnienia- porażka!!!
Nie znasz niemieckiego - szkoda twojego czasu.
bolo 2015-05-14 23:30:47
to ty podpierdalasz na 100 procent parwolik albo machcinski pewniw robisz z tą pałą wackiem w. to jest wopiero debil dyskryminuje na samym wejściu nowych chyba ze bedziesz nieżle dupe lizał jak ci wyzej to zostaniesz .przez takich jak wy hanse jachts może sie spodziewać procesu za przyzwolenie na mobbing i dyskryminację która stosuje wacław w. i jego bliskie przydupasy w kierunku swych podwładnych.czemu polak za granicą to taka kurwa jest
1
stolarz 2015-05-20 20:11:09
Niestety nie mogę się zgodzić z tymi wpisami !!!
Pracowałem w hanse ponad dwa lata za pośrednictwem firmy tempus,i bardzo mile wspominam pracę w tej firmie.
Nie wiem dlaczego bolo masz takie złe wspomnienia tą firmą i polakami którzy tam pracują. Może trafiłeś na dział produkcji w którym się nie sprawdziłeś.
Faktycznie praca z polakami za granicą jest czasami kłopotliwa i prawdą jest powiedzenie że jak rodak za granicą nie zaszkodzi - to już pomógł !!!
Moja opinia o tej firmie i pracownikach jest pozytywna i liczę na to że w przyszłości będę mógł jeszcze tam pracować !!!
2
Krystian 2015-05-21 21:43:29
szkoda mi cie, szkoda ze nie widzisz nic wiecej prucz zwyklej zawisci, ze sobie nie radzisz w zycu,pewnie to bledy wychowania albo wplyw kolesi.Pracowalem tam okolo 8 miesiecy i bylo roznie ale jak dla mnie teraz to naprawde lepiej patrzac na inne kraje w jakich bylem.W kazdym razie jesli ktos jest pewny swoich umiejetnosci zapraszam do szwajcarji.
3
one 2015-06-08 10:32:54
Czemu taka k..wa jest bo boi się że zajmiesz jego miejsce
1
obiektywny 2015-06-21 11:53:51
Witam,również pracowałem w HY (2 lata) na montażu na dużej taśmie,co do firmy-średniowieczem zajeżdża,stare maszyny,chaos w dowództwie i poganianie przez przełożonych,co do ludzi-od Taktu 1 do 6 fajna ekipa zarówno Niemców jak i Polaków,jak znasz robotę to język nie jest Ci aż tak bardzo potrzebny,jak nie to wytłumaczą.Tu pozdrawiam Marcina który jest tam chyba najbardziej normalnym gościem-pomoże ,wytłumaczy i pokaże co i jak,oraz Klausa brygadzistę.Ogólnie pracę w HY oceniam na mierny ze względu na brak dopieszczenia w kwestii materiałowej oraz narzędziowej,w latach 80-tych było podobnie w wielu firmach w Polsce.
1
Fachowiec 2015-06-25 22:53:35
Również pracowałem w Hanse Yachts. Niestety z powodu polityki firmowej, zostałem zwolniony, podobnie jak wielu innych fachowców. Zejbelek, aufdoplung, jakaś listeweczka, pół dnia ściemy ... robota idealna, pełny lajt, a wesoło jak nigdzie !!! a hotel ?? melanż pełną gębą :) fachowców w cholere od szkła, zwłaszcza w weekendy, jazda niesamowita :D 2 baby i 10-ciu szwagrów. bajka. co do 2giej bandy to: to nie jest tak, ze wszyscy tam sa sprzedawczykami, moze tam dwoch, trzech , ale ogolnie ekipa jest ok, w szczegolnosci malarze, dla których pzdr, zwłaszcza dla wielkiego Radka, przez którego omal raz nie straciłem palców, gdy pewnego dnia przycinając coś tam na pile i obracając się zobaczyłem jak przez pół hali toczy się wielka beka, która nie potrafiła się podnieść spod łódki i zaczęła zamiatać ogonkiem jak miejska zamiatarka. Ogólnie pozdrawiam chłopaków i marzę żeby tam wrócić, takiej lajtowej roboty za tą kasę jeszcze nie miałem. Jedyną osobą, która mnie tam wkur.. był Kaukaz, ale na szczęście już tam nie pracuje ... Poadrawiam :)
4
str 2015-06-30 19:59:26
Jak chcesz mieć 1200 e netto to startuj. ogólnie burdello jak dla mnie. Kombinują jak tanim kosztem drogie jachty robić, wieczne pretensje itp.
ROBERT 2015-07-21 09:50:00
KOLEGO NIEDOCZYTAŁEŚ 1200 EURO NETTO,A BEZPOŚREDNIO DLA HANSE YACHTS JEŚLI CHCIAŁBYŚ PRACOWAĆ TO 1280 EURO PRZY 3 KL.PODATKOWEJ,I TO TYLE OCZYWIŚCIE MOŻNA ZAROBIĆ OK.2000 EURO NETTO LECZ TYLKO PRZEZ ZEITARBEIT AGENTUR (POŚREDNIK)POZDRAWIAM
ROBERT 2015-07-21 09:52:45
KOLEGO NIEDOCZYTAŁEŚ 1200 EURO NETTO,A BEZPOŚREDNIO DLA HANSE YACHTS JEŚLI CHCIAŁBYŚ PRACOWAĆ TO 1280 EURO PRZY 3 KL.PODATKOWEJ,I TO TYLE OCZYWIŚCIE MOŻNA ZAROBIĆ OK.2000 EURO NETTO LECZ TYLKO PRZEZ ZEITARBEIT AGENTUR (POŚREDNIK)POZDRAWIAM
bolo 2015-09-01 21:48:06
ta firma i wacek w tokurwy
4
first2h 2015-12-04 12:43:46
heya!
Mam propozycje pracy od tej firmy przy laminatach.
Co się wyprawia na tym dziale ?
suseł 2015-12-19 11:36:50
ludzie !
komunikacja to podstawa do tego myślenie i doświadczenie zawodowe kreatywność poważne podejście do pracy a nie narobisz się i będziesz pracował jedna zasada nic nie zepsuj zrób ładnie i czysto rozwiązuj problemy mózgiem a nie młotkiem zastanów się zanim zrobisz szukaj sam co jest do zrobienia jeśli nie masz pracy zapytaj co jest jeszcze do zrobienia i umiejętność ściemniania też jest ważna bo nie każdy to potrafi piszę jako monter mechanik czyli w hanse jako ślusarz
ogólnie spoko tylko narzędzia to nieporozumienie trzeba sobie skompletować i ewentualnie pożyczać od niemców i nie warto się wyrywać przed szereg czyli pracować w niemieckim tempie powoli i spokojnie ;)
Amader 2016-01-21 12:05:47
Premie? Jakie premie ? Tu nie ma żadnych premii. A niby co sprzedawać ? Przecież tu się nic nie sprzedaje tylko pracuje przy budowie jachtów .
Ogólnie popieprzone to wszystko narzędzi brak nie ma szatni żeby się przebrać ani prysznica żeby się spłukać po szlifowaniu laminatów.
Przemek 2016-01-28 19:40:21
Mam ofertę jechać tam do pracy jako laminator . Mi ze ktoś jedzie tam z warmińsko mazurskiego wojewodztwa
leszczu_83 2016-01-28 19:57:08
Witam czy mógłby ktokolwiek kto przacuje w tej firmie i jest Polakiem odezwac sie do mnie? mam sie stawic w niedziele do hotelu i w pon do pracy na 5 50. Prosze o jakis kontakt, chciałbym sie kilka rzeczy dowiedziec. podaj adres, leszczu_83@wp.pl
leszczu_83 2016-01-29 00:07:55
Odezwij sie do mnie na e-mail, to mogę Cię zabrać, ale ja bede wyjeżdżał z kujawsko-pomorskiego, z okolic Bydgoszczy, napisz na: leszczu_83@wp.pl
Amader 2016-01-31 13:43:35
trzeba coś jasno wytłumaczyć tu się pracuje na godziny dostajesz oddelegwanie do hanse z TTSu masz 47 zł brutto na godzinę nie mylić z euro tylko w zł przyjeżdżasz sam musisz iść się zameldować w urzędzie miasta potem w urzędzie finansowym i od razu dostajesz grupę podatkowa z tych pieniędzy wypłacanych w złotówkach musisz kupić euro po aktualnym kursie żeby mieć na życie i opłaty ogólnie zarobisz ok 5500 do 6500 na rękę z tego płacisz za hotel 220 to ok 1000 zł do tego dojdzie ci abonament 18 euro a jak nie zapłacisz to ci z podatku ściągną albo zool cię złapie i już nie wypuści dopóki nie zaplacisz czyli niecałe 100 zł do kosztów dodaj koszta dojazdu z hotelu do pracy i koszta dojazdu do domu na sobotę i niedziele na ja mam 200 km to w dwie strony 400 zostaje na czysto ok 4500 zł nie mylić z euro no oczywiście jedzenia nie liczę czy warto ? każdy musi sobie sam odpowiedzieć
5
suseł 2016-02-06 14:06:36
No te 4500 zł na czysto to pod warunkiem że nie na pierwszej klasie podatkowej czasem wyjdzie mniej trzeba dodać że TTS nie interesuje się losem oddelegowanych pracowników musisz radzić sobie sam.
Filozofia TTS prosta wysłać najemników czerpać zyski nie przejmować się niczym a jak nie pasuje to wypad.
Rotacja rotacja i jeszcze raz rotacja:)
Oczywiście są ludzie którzy nawet za 3000 zł będą pracować w Niemczech.
No bo w Niemczech to można sie na wsi pochwalić hahahaha!!!!
2
xxx 2016-02-26 13:49:56
dokładnie tak jest jak napisałeś tak jest bo też tam pracowałem. brak materiału brak narzędzi i język musisz znać bo bez tego dupa!
MB 2016-02-27 13:06:30
Dzień dobry.Jak wygląda praca i zarobki na montażu związanym z Laminatem??
suseł 2016-04-09 00:21:25
darmowe zakwaterowanie to masz w budmex skanska exbud notech iwiele wiele innych firm a tu niestety 220 eu miesięcznie bulisz z własnej kieszeni tylko musisz zakupić te eurusy do tego nie ma koordynatora kierownika czyli sam musisz wszystko sobie załatwić a spraw jest sporo od meldunku po klasę podatkową ale co by nie powiedzieć 4 tyś złociszów na rękę po odliczeniu kosztów to dla większości rodaków majątek no może z pięć tyś max pegieerowcy nie macie innego wyjścia uczyć się języka i robić karierę ja wam życzę jak najlepiej a co mi tam nie życzę nikomu źle tylko się draźnię słucham nie odzywam się bo szkoda słów zachęcam żeby wam zrobić na złość a może nawet lepiej kto wię???????????
zapraszam nie jako specjalista od rekrutacji ale jako złośliwa qwa i to nawet na swoje miejsce chociaż przężyłem tu kilku dorobkiewiczów tak na swoje miejsce bo spierdalam stąd za,,,, a może do końca umowy i wspomnienia będą raczej do doopy ;)
3
suseł 2016-04-09 00:32:32
a i zapomniałem dopisać że zabierz ze sobą choćby podstawowe narzędzia w zależności czy stolarz czy mechanik bo tu nie dostaniesz !
a jak roboty nie zrobisz to różnie dwa dni dwa tygodnie dwa miesiące i wylatujesz chyba że od niemców będziesz pożyczał choćby wiertło na przykład fi 4 czy fi 6 i takie tam
2
suseł 2016-04-09 00:42:12
zarobki?????????
no przez tts ok 7 tyś ale koszta spore więc na czysto 5 tyś do 6 tyś pod hanse mniej i niech was nie zwiedzie dodatek mieszkaniowy wszystko oddacie w podatku wcześniej czy później po roku mija okres wsparcia i 1280 max eu miesięcznie z tego koszta dojazdu i mieszkania na czysto poniżej 1000 eu zejście na trzeciią klasę podatkową to większę zarobki miesięczne ale brak zwrotu podatku i często dopłata pozostanie na pierwszej to niższa wypłata ale niemcy i tak ci zwrócą nadpłatę można załatwić kindergeld ale jak tu słucham geniuszy i najmądrzejszych to mi się śmiać chce a sam biorę od dawna i na jakieś debilne uwagi odpowiadam żenie znam siię na tym haha ale to inny temat nie związany z pracą
1
suseł 2016-04-09 00:47:58
jakieś pytania jeszcze ??????
po ile euro?
ile godzin?
jak daleko do domu?
no czekam!
priv nie dam !
kiedyś poprowadziłem gościa i pożałowałem!
nie znam niemieckiego nie znam się na robocie nie znam niemców nie pracowałem w kilkunastu innych firmach
tak w kilkunastu dobrze czytacie ;)
1
Amader 2016-04-09 00:54:33
No teraz pojechałeś po "Bandzie" nie powiem po której , ale wiem ;)
Co mogę dodać ?
Kuwa mać !
Toż to wszystko prawda !
1
Amader 2016-04-09 00:58:30
No zamurowało mnie.
Ale co racja to racja.

Szacun /suseł/
1
suseł 2016-04-09 01:09:40
hej am-der
zamilknij bo wypłoszymy nowe mięso armatnie :)))
Amader 2016-04-09 01:12:13
Ty tesz pozdro od Dorotki z krainy czarów;)
suseł 2016-04-09 01:14:47
nie przypominaj mi !!!!!
katastrofa!!!!!!!!
nara;)
Amader 2016-04-09 01:29:46
Martyna ? ;):)
dżozef 2016-06-25 17:33:47
oj tak przypadkowo wszedłem i czytam i sporo jest prawdy ale nie jest tak źle podejście ttsu się troszkę zmieniło i nabierają doświadczenia na rynku niemieckim jest może nie idealnie ale źle nie jest czyli opieka coraz lepsza częste wizyty pani martyny osoby kontaktowe ubrania itd no oczywiście w porównaniu do zarobków w innych landach jest słabo ale dla osób z terenów przygranicznych to dobra alternatywa co wazne zaangażowanie pani martyny jest co raz większe i nabiera doświadczenia problem polega tylko na ilości zamówień i co z tym związane z praca i zapotrzebowaniem na fachowców
praca spokojna lekka ale wymagająca hotel we własnym zakresie ale to i tak lepiej niż w pl
Bolek 2016-08-25 11:58:37
Praca jest w miarę dobra, chce tylko przestrzec potencjalnych pracowników przed polaczkiem dorobkiewiczem Łukaszem Z. (zającem) grasującym na 4 bandzie, który za wszelką cenę dąży do "władzy". Zna dobrze niemiecki i tak manipuluje, oczernia polskich pracowników że już przez niego zostało zwolnionych kilku dobrych stolarzy. Gorszej łajzy nie widziałem więc uwarzajcie na niego.
8
amader 2016-09-01 14:38:42
jasne że nie ma nowych opinii bo wszyscy wywaleni z roboty i nendza z bryndzom kilku wybrańców dostało oferte przejścia do hansy reszta na zbity pysk
3
Zostaw swoją opinię o Hanse Yacht - Greifswald
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hanse Yacht