brak logo

Mzuri Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Mzuri Sp. z o.o.

admin 2015-08-21 12:36:13
Jakie benefity lub dodatki pozapłacowe oferuje firma Mzuri Sp. z o.o. ? Wiecie coś na ten temat? Twoja wypowiedź jest ważna!
Remi 2015-09-07 19:56:19
Ty jakis dziwny jestes???
Dodatki???
Benefity???
To jest wlasna działalnosc!!!
Sam sobie zaplacisz zus i pit i to co Ci zostanie to twoje benefity. ha ha ha
3
pracownik 2015-11-12 23:16:39
Chcesz cięzko pracować.To jest praca dla ciebie. Lubisz mało zarabiać... ok proszę bardzo... tam dostaniesz mało.

Czy są plusy ? tak plus to jest taki że możesz sie dużo nauczyć poznać sławka który ma mnóstwo mieszkań na wynajem. Możesz mu zadawać pytania itd. Możesz sie nauczyć jak powinno sie wynająć mieszkanie.

Jak oceniam firme ? słabo... sławek wymyślił ciekawy system a jego pracownicy potrafią mieć to gdzieś! ponieaż mało zarabiają.

Reasumując, jak chcesz to idz na 3 miesiące popracować. Naucz się czegoś pytaj. A pózniej uciekaj gdzieś gdzie lepiej płacą.
1
iladf 2015-11-22 22:56:03
Wysoka prowizja? Dostawalam 200 zl za mieszkanie!
Szkolenia? Wiecej dowiedzialem sie z gazety!
1
pracownik 2015-12-29 00:08:05
mola już nie pracuje.

Jestem zadowolony że pracowałem, bo sie dużo nauczyłem.
Jednak nadal uważam że nie warto tam pracować dłuzej niz 3 miesiące. Ja nie chce odbierać telefonów o 22 (czasami nawet gorzej). Na początku myślałem że tylko raz na miesiąc któs coś może chcieć, jednak prawie codziennie ktoś dzwoni po godzinach pracy. Nie wiem jak można zachować zdrowie psychiczne pracując w mzuri ?

Lepiej iść do korporacji zarobić 5k i samemu brać kredyty i rozwijać swój własny biznes. Bo w mzuri tyle nie zarobisz... Zresztą właściciel firmy sam powiedział że jego firma nie jest po to by pracownicy zarabiali kokosy tak jak w korporacjach. Podobno jego firma jest po to by pracownicy osiągneli wolność finansową, jednak nie wiem kiedy... Gadałem z kolesiem który pracuje już rok, póki co pracownik nawet nie marzy o własnym mieszkaniu pod wynajem, wielu pracowniku marzy o kilku dniach spokoju...

Jak już wspomniałem w firmie mzuri można zdobyć doświadczenie i warto tam popracować jakiś czas. Jest to LIDER na rynku, Mzuri ma procedury i golnie jakoś sobie radzi. Tylko prosze sobie nie myśleć że to jest praca lekka i przyjemna. Jest to praca ciężka i dosyć nisko płatna.

Reasumując moja rada jest taka pracuj w mzuri jak nie masz gdzie pracować, zdobywaj doświadczenie, pytaj się kierowników co robić i jak robić. A pózniej zmień prace na lepiej płatną :)
pracownik 2016-01-09 19:12:32
.....praca ciężka nawet w niedzielę i w święta,marzy się chociaż o jednym dniu wolnego w miesiącu, ale można jakos przeżyć, ta praca daje też dużo satysfakcji.Na pewno jest to praca dla ludzi zdyscyplinowanych mogących i chcących dużo i cięzko pracować, także jest to tylko dla ludzi, którzy nie liczą czasu, a najlepiej nie mają dzieci
pracownik 2016-01-20 20:11:06
praca daje satysfakcje ? Praca zaczyna sie skoro świt a kończy po zachodzi słonca... Tam sie cały czas pracuje ! Ludzie myślicie że fajnie jest pracować jako firma. Dają wam tyle kasy zeby opłacić zus i kupić jedzenie ! Jedna osoba po odliczeniu ZUSU spałty raty za laptopa i odliczeniu podatków miała na ręke 1400 !! zł Na stanowisku biurowym u lidera na rynku !

Rozumiecie to ?
Jak mówiłem szukasz doświadczenia to idź do mzuri
Szukasz pieniędzy do idź do korporacji np PwC tam już na dzień dobry dostaniesz więcej. A zapierdol mniejszy.
kropa 2016-03-09 09:14:16
a czy ktoś pracował w oddziale w Warszawie? Czy wiecie jakie są prowizje? Czy faktycznie za znalezienie dla klienta mieszkania na wynajem mzuri płaci tylko 200zł? Jakich warunków finansowych może spodziewać się nowy pracownik na stanowisku specjalista ds. inwestycji?
Pan Sławek oraz cała firma mzuri wydaje się być gronem specjalistów, którzy chcą wspólnie zarabiać pieniądze. W ofertach pracy piszą, że pomogą osiągnąć wolność finansową, to ważne ale czy faktycznie tak jest.
Jaka jest atmosfera w firmie? czy jest wesoło z nastawieniem na zarabianie pieniędzy czy też władza zarabia a pracownicy siedzą cicho i dziękują, że mogą mieć 2 tys?
Moim zdaniem ludzie, którzy znają się na rzeczy powinni zarabiać 4 tys + prowizje, tak by doświadczony pracownik mógł mieć te 10 tys. Dla mnie te kwoty wydają się być normalne, ale czy są możliwe do zarobienia w mzuri?
entuzjasta 2016-04-12 21:09:57
Krótko:
- szkolenia - więcej dowiesz się z prasy
- pakiet socjalny - szczególny nacisk na lekkoatletykę, biegasz od rana do nocy; ponadto:ciężary - sam wszystko nosisz i znosisz (cudze meble i własne dodatki)
- elastyczny czas pracy - całkowicie się zgadza, szkoda tylko że doba ma tylko 24 godziny, a tydzień 7 dni i nie chcą być elastyczne. Popatrzcie na ich motto: 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu !!!
- satysfakcja - pewnie tak? Syzyf pewnie też się cieszył za każdym razem jak ten wielki głaz nie toczył się po nim.
- pieniądze - tutaj najciekawsze: Pracujesz na dwa etaty a dostajesz za pół; wszystko musisz mieć swoje (komputer, drukarkę, skaner, aparat, samochód, paliwo, dostęp do netu, itp.); sam ponosisz wszystkie koszty, bierzesz na siebie wszystkie koszty, obowiązki i całe ryzyko. W zamian dostajesz kasę na poziomie minimum socjalnego.
Są także plusy, jakie, jak przeżyjesz to zrozumiesz.
Przepraszam, byłem niesprawiedliwy w ocenie. W ostatnim ogłoszeniu widziałem w ofercie ubezpieczenie zdrowotne, które oferuje Mzuri.
PS. koszt takiego ubezpieczenia to ok. 35 zł/m-c.
Ale pewnie przeważy to w podjęciu decyzji.
Powodzenia.
Co Was nie zabije, to Was wzmocni. Mzuri wzmacnia i to bardzo.
4
ma-jami 2016-06-08 22:12:53
Szczerze proponuję zatrudnić się w Mzuri, bez przerwy sa nabory na nowych pracowni k ow,jest duża rotacja.Jak wytrzymasz rok- to znaczy że przeszedłeś
prawdziwa szkołę życia, czasu nie będziesz miał na nic, bo w pracy będziesz od rana do wieczora, a zarobionych pieniędzy nie będziesz miał czsu wydać.
Idz spróbuj,,,
1
mmm 2016-06-10 15:30:06
nie polecam, własna działalność gospodarcza a traktują Cię jak etatowego pracownika, wymagania ogromne praw nie masz żadnych
1
check 2016-07-13 22:26:55
Drodzy,

Wielu z Was chyba "nie przetrwało" za długo w firmie skoro taka to ciężka syzyfowa praca nie warta żadnych pieniędzy. Jedyne z czym się zgodzę to wiedza, która rzeczywiście jest ogromna. W żadnej firmie i na żadnym stanowisku nie nauczyłam się tak szybko tak dużo jak tutaj.

@pracownik jeżeli odbierałeś telefon o 22 to Ci serdecznie współczuję, że nie szanujesz własnego czasu. Od tego są smsy informujące, że jesteś po pracy, albo oddzwonienie następnego dnia rano. Zwyczajnie osoby korzystające z usług Mzuri są osobami pracujący przy czym najpewniej mają czas na telefony i maile wieczorami, ale 99% rozumie, że to też jest czyjaś praca.

W żołnierskich słowach jak to wygląda na prawdę:
Zespół - młody, prężnie rozwijający się i koleżeński.
Szkolenia - oferta bezpłatna, szeroka i warta zachodu.
Płaca - najpierw trzeba się narobić, żeby zarobić, po czym z górki, jak tylko pokażesz, że jesteś warty docenienia.

Osobiście - polecam. Pracuję tu już kilkanaście miesięcy i nie zamierzam rezygnować :)
4
check 2016-08-18 14:22:36
Mam działalność gospodarczą i nie jest to nic strasznego, wręcz przeciwnie. :)
Mzuri 2016-08-23 15:12:36
Szanowni Państwo,

bardzo nam przykro, że opinie o pracy w naszej firmie nie są takie jakbyśmy sobie tego życzyli i że nie odczuli Państwo satysfakcji ze współpracy z nami. Ubolewamy, że tak wiele naszych byłych współpracowników źle wyraża się na temat współpracy z nami. Jednak nie chcielibyśmy tych wszystkich oskarżeń i negatywnych opinii pozostawiać bez komentarza.

Jesteśmy liderem na polskim rynku najmu. Obecnie nasz zespół tworzy ponad 85 współpracowników. Tak, współpracowników ponieważ działamy na zasadzie współpracy. Prawdą jest, że większość naszych współpracowników otworzyła działalność gospodarczą - taki system firma wybrała od początku, nigdzie tego nie ukrywamy, w ogłoszeniach o pracę również podajemy taką informację. Istnieje również możliwość zatrudnienia na umowę zlecenie, jednak ta opcja dotyczy tylko studentów.

Praca w Mzuri nie jest łatwa ale daje mnóstwo satysfakcji. Przynajmniej tym osobom, które współpracują z nami od lat i patrzą na tę współpracę długoterminowo. Dobrze wiedzą, że w okresie dynamicznego rozwoju firmy, pracy jest bardzo dużo. Bywają też chwile zwątpienia, wszyscy je mają - dyrektorzy, kierownicy, specjaliści, ale one mijają dzięki szczerym rozmowom i wzajemnemu wsparciu. Nasi współpracownicy patrzą długoterminowo, ponieważ wiedzą, że wkrótce sytuacja się ustabilizuje, praca będzie lżejsza, zarobki i satysfakcja również pójdą w górę. Ale na ten moment trzeba cierpliwie poczekać. Ponad połowa z 85 współpracowników zostało już wspólnikami Mzuri - otrzymało część udziałów firmy i to uważamy za nasz osobisty sukces.

Pensje faktycznie nie są wysokie. Ale ma to związek z powyższym akapitem. Dynamiczny rozwój nie pozwala nam jeszcze na tyle zarobić aby wynagrodzić lepiej naszych współpracowników. Jednak i tego przed Nimi nie ukrywamy, dobrze wiedzą, że potrzeba czasu. Motywujemy pracowników innymi sposobami. Konkursami, gdzie nagrodą jest np. 7-dniowa wycieczka do Kenii, prywatną opieką medyczną, dobrą atmosferą w pracy, wspólnymi spotkaniami min. 2 razy do roku itd.

Jeżeli patrzycie Państwo na pracę w Mzuri tylko "na chwilę" to faktycznie nie ma to sensu. Pracy jest dużo, czasem jest ciężko, pensje nie są najwyższe. Mzuri stawia na współpracę długoterminową, i takie osoby również stara się zatrudniać.

Nie chcemy również całkowicie odcinać się od tego co na tym forum piszą nasi byli współpracownicy lub osoby postronne. Oczywiście, że zdarza się, że nasi współpracownicy wychodzą z biura później niż powinni. Zdarza się to wszystkim - również prezesom, a przyczyn jest wiele, jednak Mzuri nie zmusza swoich współpracowników do pracy po godzinach. Takie sytuacje zdarzają się w zasadzie w większości miejsc pracy.

Praca w Mzuri?

Z pewnością warto, ponieważ wiedza, którą przekazujemy naszym współpracownikom jest dosłownie bezcenna. Możemy zapewnić, że nikt w Polsce nie wie więcej o obsłudze najmu niż my. Dlatego prowadzimy szkolenia, udzielamy wywiadów, wypowiadamy się jako eksperci. Chętnie dzielimy się tą wiedzą z naszymi współpracownikami, chcemy aby byli najlepsi w swoim fachu, w końcu są naszą wizytówką :-) Zapraszamy do składania aplikacji osoby nastawione na długoterminową, uczciwą i rozwojową pracę.

Pozdrawiamy,
Zespół Mzuri
Agata
1
Dżoana 2016-09-26 21:57:28
Krzysiu, zaraz dodadzą Tobie jeszcze jedno zajęcie a mianowiciie zajmowanie sie tym co inni nie robią, słabo już wyglądasz. Artur K. - dobrze że skasowałeś jedno zdjęcie ze szkolenia bo na nim było widać, że albo masz na wszystko wywalone albo sporo pijesz ostatnio. Natomiast dla Twojej żony duży PLUS. Drugi Artur, też słabo albo za dużo pracujesz albo za dużo jesz, chyba że ostatnio wziąłeś się za siebie. Sławek- przestań juz mówić ciagle o sobie bo rzygać się chce. I tak to wszystko wygląda od wewnątrz ale jakby zewnątrz. Siedziałam rok i się przypatrywałam. Dobrze że byłam cwanisza od was i nie dałam sobie wejśc na głowę. Szukajcie dalej naiwnych ludzi, mamcie ich swoimi sztucznymi osobowościami. Dla innych przestroga, że w tej firmie karty już rozdane, a praca wykonana jest nieszanowana tylko wymagana.
3
Mzuri 2016-09-28 15:21:44
Szanowna Pani,

zależy nam na opinii Klientów oraz współpracowników i dlatego też zwykle odnosimy się do komentarzy na temat Mzuri. Nie mamy jednak zamiaru komentować złośliwych uwag.

Z poważaniem,
Zespół Mzuri
Agata
Mzuri 2016-10-03 12:00:55
Witam serdecznie,

tak, aktualnie poszukujemy Konsultanta Biura Obsługi Klienta w Łodzi. Jeżeli jest Pan zainteresowany, prosimy o przesłanie CV na adres: rekrutacja (małpka) mzuri . pl . W tytule wiadomości prosimy wpisać: Rekrutacja - Konsultant BOK Łódź

Dziękujemy za zainteresowanie i życzymy powodzenia!

Pozdrawiam,
Zespół Mzuri
Agata
Mzuri 2016-10-14 15:30:04
Szanowna Pani,

Tak jak wspomnieliśmy kilka odpowiedzi wcześniej, nie mamy zamiaru komentować złośliwych uwag dotyczących naszych współpracowników czy założycieli. Apelujemy jednak o zachowanie dla siebie przykrych komentarzy - należy pamiętać, że osoby, o których piszemy również mogą czytać te opinie. Traktujmy innych tak jak sami chcielibyśmy być traktowani.

Z poważaniem,
Zespół Mzuri
Agata
checkit 2016-10-21 14:32:38
czy ktoś pracujący na tym stanowisku mógłby się wypowiedzieć? Warto?
krok 2016-10-23 13:32:56
Pracowałem, nie dziękuję, napatrzyłem się na to i jak masz szacunek do siebie to odradzam.
3
Ala 2016-11-05 06:49:03
Ej, cos z ta firma jest nie tak.
Zobaczcie ze kasuja komentarze.
Jest najwiecej konentarzy od ,,Agaty z Mzuri,,
Cos tu jest nie tak. Wyglada to na wykasowywanie opini.
Lepiej omijac jako pracownik i jako klient bo takie zachowanie jest dziwne.....
Pozdro
1
Low 2016-11-07 23:38:34
Komentarze może kasować tylko administrator strony, widocznie były nie zgodne z regulaminem - polecam się zapoznać ;-)

Niesamowite ilu ludzi nie doceniło swojej szansy w tej firmie i teraz obrzuca błotem za swój brak zaangażowania. Ciekawe jak jest naprawdę? Max 3 komentarze są z sensem. Jestem za tym żeby całą resztę też usunąć.
1
Pracownik 2016-11-19 06:16:58
Wierny pracownik, wierny piesek
O ile oczywiscie to pisze pracownik bo mam pewne watpliwosci.
Usunac wszystkie prawdziwe komentarze ?
No jasne! Tak jest najwygodniej.
1
Zostaw swoją opinię o Mzuri Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mzuri Sp. z o.o.