brak logo

Icom Poland S.C. Świeca i Wspólnicy

Konin

Opinie o Icom Poland S.C. Świeca i Wspólnicy

szukający pracy 2013-09-01 20:27:47
Witam
czy moze ktoś opisac jak się pracuje w tej Firmie szukają kogoś na woj pomorskie ale słyszałem że to pomorskie to jeszcze mazury i okolice za 2 tys podstawy to marnie jak na taki rejon ale czekam na konkrety o klimat w pracy jak się sprzedają produkty itp
szukający pracy 2013-09-11 13:04:11
(usunięte przez administratora)krótkim zaciągnięciu języka tu i tam głównie u klietów firmy odpuściłem sobie dalszy proces rekrutacji szkoda że jak zawsze wszytsko na początku wygada ok a potem jest inaczej mysle że czas wyeliminuje takie firmy z rynku szczególnie branża dziecięca w sposób naturalny skreśli takich to branża bardzo szczela gdzie każdy o każdy o każdym wie wszytsko i jest super bo można sobie sprawdzić firme dzięki za opinie życzę wszystkim szukającym pracy powodzenia w jej znalezieniu nie koniecznie tu .....
2013-10-07 19:06:19
:) :) :)
Były pracownik "M" 2013-10-20 23:41:07
Przepracowałem w tej firmie chyba dostateczną ilość czasu (1 rok) i na tyle dobrze poznałem atmosferę tam panującą i ludzi tam pracujących by moja wypowiedź okazała się dla innych pomocna.

Zacznijmy może od samego dołu, czyli od współpraconików i bezpośrednich przełożonych.
Atmosfera na magazynie jest bardzo przyjazna, prawie na każdym magazynie leci muzyka, która jak wiadomo bardzo uprzyjemnia czas pracy.
Pracujący tam magazynierzy to w większości "swoje chłopy" z którymi nie ma problemów tak długo jak samemu się ich nie sprawia. Ty jesteś w porządku do nich to i oni będą w porządku wobec ciebie.
Kierownik magazynu jest człowiekiem z którym idzie się jak najbardziej dogadać i pożartować, ale kiedy trzeba to i opieprzyć potrafi i zapędzić wszystkich do roboty. Sam zapieprza jak wół i każdy kto go pozna będzie się dziwił jak on to wszystko wytrzymuje tyle czasu.
Pracownicy hurtoni to również bardzo pogodna, rzetelna i wesoła ekipa.
Gorąco polecam wszelką wspolpracę z powyżej wymienionymi ludźmi!

Natomiast należałoby też teraz wymienić ciemne strony tej firmy jak i zresztą mam zamiar uczynić.
O tyle o ile współpracownicy i kierownik magazynu są normalnymi ludźmi z którymi idzie załatwić wszystkie sprawy "po ludzku" to niestety, im wyżej się wspinamy w hierarchi firmy, tym gorzej to wszystko wygląda.
O przedstawicielach nie będę się dużo wypowiadał jako że zazwyczaj miałem mało z nimi kontaktu, ale wystarczy tylko powiedzieć że część z nich uważała że ich klienci i ich potrzeby są najważniejsze i to naszym obowiązkiem jest spełniać ich wymagania, nawet jeżeli z ich winy i braku wyobraźni musieliśmy zostawać po godzinach.

Powyżej mamy osobę na stanowisku dyrektorskim odpowiadającą za magazyn i pracowników.
( usunięte przez administratora )
xxx 2013-11-13 14:06:48
:):):) wróciło
były magazynier 2014-01-11 20:31:53
Szczerze odradzam pracę w tej firmie. Powiem krótko: najpierw obiecują gruszki na wierzbie (usunięte przez administratora) Żenada! Aby potwierdzić moje słowa wystarczy spojrzeć jaka w tej firmie jest rotacja pracowników lub dotrzeć do któregoś z nich i zapytać o opinie. icom=( usunięte przez administratora )
mm 2014-01-17 08:25:10
To prawda ,wszystko prawda nikomu nie polecam pracy w tej firmie...to jest prawdziwa masakra,prędzej czy póżniej każdy się o tym przekonona.
niedoszły pracownik 2014-01-25 12:21:17
Jakiś czas temu pojawiły się oferty pracy do ww firmy. Jako że niedawno się przeprowadzałam z rodziną na północ polski to byłam bardzo zainteresowana ta oferta! Najpierw postanowiłam wykorzystać moje znajomości i zasięgnąć opinii na temat tej firmy. (usunięte przez administratora)Jedyne słowa pozytywne które usłyszałam to na temat przedstawicieli Którzy są bardzo rzeczowi i odpowiedzialni(usunięte przez administratora) Panowie to są opinie waszych klientów. Mając takie opinie o firmie od razu zrezygnowałam z procesu rekrutacji.
bp 2014-02-05 09:58:08
NO tak !!! dlaczego mnie to nie dziwi???(usunięte przez administratora)i ja potwierdzam...dajcie sobie spokój z tą firmą.
ehh 2014-02-28 21:18:59
------------------ jeden wielki minus
mm 2014-03-05 11:45:04
Powiem tylko tak ...nie ma ,nie było i napewno nie bedzie żadnej pozytywnej opini na temat tej (usunięte przez administratora) firmy...(usunięte przez administratora) NADAL I SZCZERZE NIKOMU....NIKOMU NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE
bp 2014-03-17 15:16:00
I chyba nadszedł czas rozliczenia ....kij ma zawsze dwa końce...a prawda jest prawdą...i wyjdzie na jaw...właśnie tak.
xxx 2014-03-17 16:02:19
nio właśnie chyba w sądzie to każdy powie prawdę o tym (usunięte przez administratora)w końcu bo wezwania już przychodzą systematycznie do wszystkich pa pa Świeca trzymaj sie
mm 2014-03-17 21:00:53
No tak....może teraz do Nich dotrze co zrobili...a jeśli nie ...nie matwcie się...i tak ONI MAJĄ WIĘCEJ DO STRACENIA....niż MY WSZYSCY RAZEM.....i wierze że teraz nikt nie będzie kłam bo po co? dla Kogo? i za co? NAS JUŻ TAM NIE MA I MAM NADZIĘJĘ ŻE ZA CHWILĘ I TEJ FIREMKI NIE BĘDZIE.
ja 2014-03-19 10:25:24
i o to chodzi skoro( usunięte przez administratora ) to skasowałeś tzn czytałeś i to jest to a tak na marginesie to co czego się wystraszyłeś prawdy prawdy ha ha ha ha
były pracownik 2014-03-20 10:16:08
Brawo brawo brawo....na to czekałem..(usunięte przez administratora)
ha ha 2014-03-25 18:11:55
ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
o to chodzi
bp 2014-03-29 16:46:40
To tylko cisza przed burzą.....karta zawsze się obraca....ale czas to pokaże....i wtedy dużo osób poczuje ulgę.
ha ha 2014-03-29 21:30:10
zgadza się cisza przed burzą ogromną burzą jutro popiszmy więcej jak to w niedzielę ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
bk 2014-03-30 15:10:17
Czego będzie dotyczyła sprawa 17, w którym Sądzie się odbędzie ,o której godzinie?
bp 2014-03-30 21:48:42
Ten kto dostał wezwanie....napewno czeka,,,,na tę chwilę...a czego dotyczy?(usunięte przez administratora)
ja 2014-03-31 14:48:50
właśnie listonosz przyniósł mi wezwanie do sądu na 17 kwietna na ul. Młyńską Poznań wydział karny jupi :))) także (usunięte przez administratora)spotkamy się pozdrówki
bp 2014-04-04 18:56:19
maszyna ruszyła....i oby tak dalej....teraz tylko trzeba odkryć wszystkie kart...WSZYSTKIE
bp 2014-04-15 08:08:37
Nic was panowie nie nauczy pokory?szacunku?naprawdę czujecie się bezkarni? ponad prawdem? NA szczęście są kodeksy i paragrafy które postawią was do pionu.(usunięte przez administratora)
klient 2014-04-16 08:12:38
(usunięte przez administratora) Jedno mnie zastanawia ....dlaczego nie ma żadnej pozytywnej opinii od Waszych pracowników.
Jesteście podobno firmą roku.Ale pod jakim względem?Jakości towaru? rotacji pracowników w WASZEJ firmie ? Czy ilości negatywnych opinii ? To daje do myślenia.
bp 2014-04-21 16:40:42
koło toczy się dalej i dalej....maszyna działa....i o to właśnie chodzi.
xxx 2014-05-09 23:05:50
Świeca i jak tego to się nie spodziewasz kogo zobaczysz 2 czerwca w zagadka dla ciebie
ziutek 2014-05-21 10:03:15
cześć wszystkim gnębionym przez ICOM i wspólników. Mam za niedługo z nimi sprawę w sądzie. Proszę o kontakt wszystkich których podali do sądu. Mój e-mail: ziutek1964@poczta.onet.pl
w 2014-06-02 08:06:38
Najgorzej jest wtedy gdy dwoch wspolnikow rozwija firme i nagle jeden stwierdzi ,ze wpolnik juz mu niepotrzebny i zaczyna krecic interesy na wlasna reke.
bp 2014-06-02 20:17:22
I uważam że ktoś jeszcze powinien podziękować i przeprosić za złe słowa skierowane w moją stronę.Tylko tyle....ale może to za wiele...
bp 2014-06-08 21:12:37
no tak....kto spodziewa się przeprosin ????przecież to nie możliwe w przypadku tych panów....oni nikogo nie przeprosili a powinni wiele osób...i swoich pracowników i klientów ale jak kiedyś pisałem to nie ludzie to maszyny...więc...nie liczmy na nic....może tylko na to że wszyskie maszyny się kiedyś psują ...prędzej czy póżniej....czekamy...
ja 2014-06-09 21:50:51
oj tak czekamy i się doczekamy jak icom diabli wezmą ha ha ha ha ha ha ha ha ha
xxx 2014-07-11 15:16:12
nio to 19 września 2014 kolejna sprawa i kolejne wezwanie w sprawie obwinionego Świeca tak jest w wezwaniu oj stawie się obowiązkowo................. i będę dużo miec do powiedzenia przeciwko obwinionemu :)))))))))))))))))
bp 2014-07-17 21:08:56
NADAL NIC SIĘ NIE ZMIENIA W TEJ CHOREJ FIRMIE KOLEJNA OSOBA ZREZYGNOWAłA....nikogo to już nie dziwi ...a tabelki i raporty nie podniosą wyniku sprzedaży ale tego nikt w tej firmie nadal nikt nie rozumie...no ale cóż koniec i tak nastąpi prędzej czy póżniej.....a raczej prędzej hiiii.....i kolejne sprawy ruszają....więc wakacyjny czas nie dla WSZYSTKICH będzie miły....ale to kara za takie własnie postępowanie
staszeczek 2015-02-10 18:23:22
jak to jakie są cle i wartości firmy? to mamy Ci tutaj jakieś statuty i postulaty firmy przytaczać? no wydaje mi się, że to nie do końca o to chodzi. Ta firma jest hurtownią internetową, więc na pewno co jakiś czas potrzebują pracowników, no a jeśli planują rozwój konkretny już to na pewno potrzebują nowych ludzi do pracy.
bp 2015-02-25 23:35:49
Icom szuka do pracy - rozbawił mnie jeden szczegół: ludzie z wyrokami wymagają od pracowników zaśw. o niekaralności
2
wuja 2015-07-19 21:07:59
heh zaczyna się sezon i pewnie zaraz zacznie się nabór do firmy :) już widzę te ogłoszenia: ,,zarobki od 2 do 4 tys" hahahahahahahahaha nie będę się rozpisywał bo szkoda palców do stukania po klawiaturze, swoje w tej firmie przepracowałem. chciałbym tylko napisać, że warunki pracy jak i podejście ,,góry" do pracowników są żenujące i szczerze odradzam WSZYSTKIM pracę w tej firmie.
5
Mieczysław 2015-07-27 21:55:27
Widzę iż towarzysz świeczka na drugie ma Alek
1
Pracownik 2015-10-01 23:22:20
Firma beznadziejna
Zarobki marne
Łamanie prawa pracy na każdym kroku
NIE POLECAM
1
xxx 2016-01-31 12:20:14
:) :) :) :) :) :) :)
1
ino 2016-04-06 00:25:12
Nie polecam pracy w tej firmie, pracowałem przez jakiś czas..., klienci też mają negatywną opinię.....
2
zainteresowany 2016-08-11 11:06:03
widzę same negatywy, a w branży dziecięcej same nagrody , o co chodzi
Mój wuja 2016-09-07 14:14:15
Jak chcecie więcej... płaca minimalna, premie niskie i to nie zawsze wypłacane, albo też często obniżane. Warunki pracy - brudno, brudno, brudno.
wuja 2016-09-28 09:54:50
po pierwsze to nie ma czasu o to by o ten porządek zadbać, a po drugie jak wchodzisz w ,,takie miejsce" to już a dużo się z tym nie da zrobić...ale nie to było najgorsze. tak jak już było napisane wcześniej... obiecywane są wysokie zarobki, umowy, awanse... jednak to wszystko albo kończy się na obietnicach, albo dają Ci nowe obowiązki, ale za tym nie idzie ani zmiana umowy, ani podwyżka. jedyne co możesz dostać to za przeproszeniem zjebę od szefa...
1
3er 2016-09-28 13:29:39
każdy tak na prawde powinien dbac o porządek w pracy o swoje wlasnie miejsce pracy nie wyobrazm sobie żeby miało być inaczej w sumie a powiedzcie czy sa może tutaj jakies wolne miejsca pracy czy nie ??
1
Romisław 2016-11-01 22:07:51
Siema Wuja :D
Zostaw swoją opinię o Icom Poland S.C. Świeca i Wspólnicy - Konin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Icom Poland S.C. Świeca i Wspólnicy