brak logo

Pregis Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Pregis Sp. z o.o.

anonim 2011-07-05 14:39:56
A mi się wydaje, że Pregis w 2011r rozpoczął nową strategię (od zwolnienia ok 12 osób związanych ze sprzedażą) wychodzenia z rynku polskiego. Kandydaci do pracy weźcie to pod uwagę.
aaaa 2013-06-13 22:10:33
[usunięte przez moderatora] ! nie polecam.
1
anonim 2013-11-14 17:32:57
Ciężka praca fizyczna jeżeli chodzi o magazyniera. Żeby stać się częścią firmy trzeba się nie źle napracować przy rozładunku foli i piaski. Folia niby lekka ale rolki ważną w granicach pd 5 do 50 kg. Jest ciężko. Ale lepiej niż w innych firmach na strefie. Przez okres próbny 1200 - 1400 na rękę. Po 3 miesiącach mogą o tb zapomnieć i nadal robisz swoje i układasz rolki. Rolki spadają na okrągło. Więc duża determinacja od cb. W hali jest brak nawilżaczy powietrza. Powietrze jest bardzo suche, niszczy skórę. Dziwie się że taka firma a nie dbają o takie coś.
d 2013-12-07 11:29:56
Atmosfera w firmie bardzo dobra, wynagrodzenie średnie dla poczatkujących, po 3 miesiącach przejecie przez firmę. Jak ktoś ma trochę oleju w głowie to może się wybić.
bobi 2014-01-07 15:26:41
ci co narzekaja to przychodza nie do pracy tylko zeby odpierdzielic 12 godz i posciemniac a potem pretensje ze ich zwalniaja jak mu sie niechce to niech siedzi w domu a nie miejsce blokuje innym
MLL 2014-04-16 14:48:22
Witam ale czy mógłby ktoś konkretnie napisać jak wygląda praca , co należy do obowiązków i jak wygląda system . Dziękuje
chińskizwiadowca 2014-07-28 13:16:49
Praca w systemie czterobrygadowym czyli po 12 godzin. Dwa dni pracy od 6-18 potem 72 godziny przerwy i idziesz na dwie nocki 18-8. Potem 48 godzin wolnego i znowu na dniówki wracasz. W sumie jesteś w pracy jedynie 14 dni w miesiącu. Często są nadgodziny, płatne 100%, można sobie ładnie dorobić. System jest rewelacyjny tylko trzeba się wdrożyć. Praca nie jest lekka, zależy jak trafisz, wszystko zależy od szczęścia. Można trafić na takie stanowisko że nawet się nie zmęczysz a możesz na takie że odechce ci się wszystkiego :) Na początku trzeba zacisnąć zęby z tygodnia na tydzień będzie coraz łatwiej. Jeżeli robisz swoje, nie lecisz w kulki i nie chodzisz non stop na lewe zwolnienia to na prawdę praca warta polecenia, kierownictwo wszystko widzi i bardzo szybko robi odsiew cwaniaków.
4
marian 2014-09-01 18:06:06
Sam sie zastanawiam nad podjeciem pracy w tej firmie, tylko zastanawiam się czy dam rade być na nogach te 12 godzin ;) A jak z atmosfera w pracy i zarobkami ?
jola 2014-11-15 13:26:06
a cv gdzie składać? czy teraz są przyjęcia
anonim 2014-11-29 10:54:46
Byłem pracownikiem magazynu
Praca fajna, nie za ciężka i szybko czas płynął. Lecz niestety po trzech miesiącach gdy miałem przejść pod pregis nie przedłużyli mi umowy i podziękowali za współpracę. Kolegą którzy są pod work express lub inną agencje tez im podziękują pod koniec ich umowy. Nie chcą brać ludzi pod sobie, wolą zwolnić obecnych i zatrudnić nowych żeby dostać na nich pieniądze z państwa. Nie przedstawiono mi przyczyny dlaczego nie przedłużyli mi umowy. Osobiście znam osoby które porzuciły swoją pracę dla pregis i po dwóch tygodniach nie przedłużyli im umów z powodu dużej ilości osób do pracy. Zarobki nie za ciekawe,kolega z mojej zmiany pracuje na magazynie prawie 11 lat i zarobi max 2200zł z premia, który nikt nie dostał całych 20%
KAROLEK 2014-12-03 06:54:26
NIE POLECAM ! TAK JAK WYŻEJ KOLEGA NAPISAŁ WOLĄ ZWALNIAĆ NIŻ PRZEJMOWAĆ POD FIRMĘ. POZDRAWIAM KAROL
Rafał 2014-12-16 17:03:10
Nie polecam pracy w pregisie, koordynatorzy cwele wybierają sobie ludzi którym podoba się ich morda, nie ważne jak bardzo pracujesz to i tak ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo twoja gęba mu się nie podoba. Chyba ze będziesz im [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizał i kupował na każdego. NIE POLECAM!!!
Rafał 2014-12-16 17:04:35
Nie polecam pracy w pregisie, koordynatorzy cwele wybierają sobie ludzi którym podoba się ich morda, nie ważne jak bardzo pracujesz to i tak ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo twoja gęba mu się nie podoba. Chyba ze będziesz im [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizał i kapował na każdego. NIE POLECAM!!!
diablo 2015-01-11 09:36:21
Pracowałem w pregisie.nie jest tragicznie.koordynatorzy zalezy na jaka zmianie sie jest sa rozni.najbardziej pomocnym i ludzkim jest Darek.robota jak wszedzie .trzeba robić.team liderzy mamło pomagaja.zwolniłem sie z powodu wyjazdu za granice.
1
Anonim 2015-08-09 15:20:05
Pracowałem tam 3,5 Roku ,na początku było ciężko pózniej już super.Prawda jest taka że jak się pracuje i robi co się do niego należy to nikt się do niczego nie przyczepi a jak ktoś co chwilę znika na fajkę albo wali w wiadomo co no to się żegna z pracą(Jednak jak masz swoje zrobione to i tak możesz nawet co godzinę zapalić kwestia twojego nastawienia do pracy i innych osób),Darek i reszta ekipy naprawdę jest super pomogą i idą na rękę jak coś jest nie tak a praca może się wydaje ciężka ale jak organizm się wprawi to pózniej nie czujesz tego,ekipy z każdej zmiany super.Więc jak ktoś szuka fajnej pracy niech spróbuje ;) Dyrektor też pierwsza klasa ,przyjdzie pogada itp człowiek nie czuje tam stresu że "ktoś idzie" i trzeba stać na baczność przynajmniej u mnie tak było że im dalej w las tym lepiej się czułem.Przerwy są woda jest itp,niby nie można ale można jeść pić przy maszynach itp itd więcej nie zdradzę ;)
usher 2015-10-08 19:51:36
Ci co piszą że zostali zwolnieni bez podania przyczyny tak naprawde wiedzą dlaczego, po prostu sie nie nadawali, z różnych przyczyn np.lenistwo, częste chodzenie na fajkę, częste zwolnienia lekarskie itp. Ci którzy pracują rzetelnie i chcą pracowac przede wszystkim nie maja się czego obawiać. Jest jak w każdej podobnej firmie na początku trzeba sie pokazac z jak najlepszej strony a później to już jest coraz lepiej.
pipowiec 2015-11-12 21:38:03
(usunięte przez administratora) Przed podpisaniem umów przeczytajcie co należy się pracownikowi,gdy firma zakazuje pracy u konkurencji po ustaniu zatrudnienia. Wkrótce inni dołączą do osób pokrzywdzonych.
Kontrola PIP wskazana !
kamil 2015-11-12 21:42:34
Nareszcie ktoś się wezmie za koordynatorów którzy poniżają pracowników!!! Jejejejeje mój czas skończył się dawno wyrzucili mnie bez podania przyczyny nic ich nie obchodziło że dzieci będą głodne.Może czas już wymienić niby kierowników na innych?
halik 2015-11-13 13:28:48
widać,czytając opinie ,że problemem są koordynatorzy/wyżej s...niż sięgają/. Sama praca mogłaby być ciekawa gdyby firma popracowała nad kadrą. Nie zdecydowałbym się podjęcia pracy w firmie w chwili obecnej
Pracownik 2015-11-26 23:30:27
Jaka jest różnica między jiffy a balkonem..? Taka ze balkon utrzyma trzy osobową rodzinę
Max 2015-12-31 10:23:15
Witam Was. Czy u was dalej obowiązuje czterobrygadówka i praca w święta państwowe? Pracowałem tam jakoś 10 lat temu i robota była spoko. Zwolniłem się, bo firma planowała się wynieść na strefę z centrum Gliwic, a bez auta ani rusz :)Pytanie takie: czy jest możliwość u Was pracy tylko w weekendy i święta, czy to nie jest praktykowane?
pracownik 2016-01-02 20:58:25
niedlugo pojawią się oferty bo są braki bedą podwyzki praca ok system dalej 4 brygadowy koordynatorzy najlepsi ze zm b i c
pracownik 2016-01-18 17:55:29
jak polowa nowych leci jawnie w kulki tylko sciemniaja od przerwy do przerwy by mogl to na papierosie by siedzial non stop to po co nam taki pracownik ten kto solidnie w miare sie przyklada do pracy to przyjmuja z otwartymi rękami a praca wcale nie taka ciezka do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic wiadomo poczatki zawsze są ciezkie
1
pracownik 2016-01-18 17:56:32
jak polowa nowych leci jawnie w kulki tylko sciemniaja od przerwy do przerwy by mogl to na papierosie by siedzial non stop to po co nam taki pracownik ten kto solidnie w miare sie przyklada do pracy to przyjmuja z otwartymi rękami a praca wcale nie taka ciezka do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic wiadomo poczatki zawsze są ciezkie
2
zakkk 2016-02-20 22:05:16
Ludzie ratunku co tu sie wypisuje AAAAAAAAAAAAA fajna firma ??? to jest tragedia zarobki murzynskie praca murzynska traktowanie murzynskie w gorszym gnoju w zyciu nie pracowalem . szkoda mi mlodych ludzi ktorzy nasluchaja sie pierdolin o celach i dazeniu do nich i tak jebia ... moze wkrotce czas takich firm w naszym kraju sie skonczy... LUDZIE obudzcie sie jestescie murzynami EUROPY
1
erema 2016-02-23 20:38:12
Witam. ile pracownik pod firmą Jiffy (nie agencją) ma na rekę brutto? Jako pracownik agencji 10zł/h netto mam i nie wiem czy agencja wiecej nie zarabia?
lewy 2016-03-24 19:12:50
Pracowałem w tym szambie przez agencję ASS 4 dni o 4 za dużo gdy grzecznie podziękowałem za współpracę zostałem ukarany kwotą 100 pln za niedotrzymanie umowy odradzam każdemu kto chciałby tam pracować
@stabilny 2016-05-13 20:58:42
Pracuje tam ladnych pare(kilkanascie) lat. Jesli ktos chce pracowac to bedzie pracowal. Spokojnie mozna sie wspinac po szczeblach. Rekrutacje sa non stop. Wiadomo w wiekszosci przypadkow okres probny jest przez agencje, ale jesli ktos jest chetny i sumienny to po miesiacu ma umowe. Ale jak czytam te opinie dennych malolatow to szlag mnie trafia ...( ze do bani, ze trzeba zasuwac...). Najlepiej by bylo wziasc 5tys. I nic nie robic.
P.S. jak znajdziecie taka prace, gdzie placa za siedzenie i nic nie robienie to dajcie znac, chetnie sie tam przeniose.
3
kj 2016-06-24 23:00:43
@stabilny to fakt w każdej robocie trzeba zasuwać. Są dni że mniej, ale rzadko, a są dni że nie wiesz w co rece włożyć. Tak jest wszędzie. To fakt...
Bonzo 2016-11-15 08:32:24
był PIP, skontrolował i przyznał nagrodę - trzecie miejsce w konkursie pipowskim w województwie śląskim
1
Zostaw swoją opinię o Pregis Sp. z o.o. - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pregis Sp. z o.o.