brak logo

Galeco Sp. z o.o.

Balice

Opinie o Galeco Sp. z o.o.

admin 2015-08-15 05:25
Zostań bohaterem rynku pracy. Opowiedz o firmie Galeco Sp. z o.o. na naszym forum i pomagaj innym w wybraniu drogi zawodowej.
2
JD 2016-02-06 13:54
Jak na "krakowską" firmę, nawet spoko na "podrzędnych" stanowiskach . Trochę gorzej jeśli chodzi o tzw.kadrę zarządzającą . Ogólnie dla pracowników bez większych ambicji i "własnego zdania" dobra przechowalnia .
5
Ambitny 2016-03-01 22:54
Co masz na myśli " bez ambicji "
Czy " ambicja " to chęć wygryzienia kogoś wyżej , czy ambicja wykonania swojej pracy jak najlepiej ?
Dobra Firma działa jak szwajcarski zegarek gdzie każdy człowiek ma swoje miejsce.
Jeśli przychodzisz do firmy gdzie jest dobry manager a Ty masz ochotę go wygryźć, to Ty nie jesteś ambitnym gościem tylko karierowiczem.
Znam kilka osób z tej firmy i nie sądzę aby nie byli ambitni.
Bo czy firma składająca się z ludzi bez ambicji jest w stanie osiągnąć taki poziom jak Galeco ???
JD 2016-03-12 16:22
"Ambitny" - czyżbyś się czegoś-kogoś obawiał ?! :) Rozumiem ,że w tej "korporacji" wykonujesz swą pracę jak najlepiej, z oddaniem - lojalnością godną tylko zaufanym - starym pracownikom ( którzy znają kilka osób z tej Firmy ) ...I oczywiście w swym mniemaniu jesteś zapewne "dobrym managerem " :)
P.s.a jaki w/g Ciebie poziom ma Galeco ???
3
JD 2016-03-12 16:33
"kamas" - w Biedronce ludzie też pracują ... i zapewne się też "rozwijają " , a już napewno są zadowoleni ... znam kilka osób, które w tej sieci miały nawet szkolenia dot.obsługi klienta
2
Ambitny 2016-03-12 23:33
Aby to sprawdzić trzeba tutaj przyjść i popracować.
Niestety nie jest to łatwe, bo ludzie nie chcą odchodzić i zwalniać miejsc dla innych.
Sporo ludzi pracuje ponad 10 lat.
Jeszcże raz powtarzam.
Czy firma realizująca ambitne cele może opierać się na ludziach nieambitnych ?
JD 2016-03-14 19:32
@Ambitny : przyszedłem ( nie przyszłem - bo miałem daleko ) , popracowałem i ...sprawdziłem . Ostatnimi czasy to "sprawdzanie" staje się dość proste - aktualne ogłoszenie o pracę ( kierownik magazynu ) ; ostatnie odejścia "starych" pracowników ( pracujących ponad 10 lat np. szef biura handlowego w Płocku )...
"Ambicja może przybierać dwojaką kwalifikację moralną, stąd potocznie mówi się o ambicji zdrowej lub chorej"...
Ten "nieambitny" cytat z wikipedii dla absolwentów psychologii - nie tylko w zarządzaniu... :)
3
d.j. 2016-06-01 15:29
moim zdaniem jednak nie warto : 1.skąd wiedza,że ludzie aplikują - czyżby wiedza z wewnątrz ?2. ludzie aplikują stale do wielu firm na wiele stanowisk... 3. firma galeco w większości przypadków nie tworzy nowych miejsc pracy tylko: ludzie odchodzą , więc powstają wakaty ; próbuje ratować słabnącą pozycję - udziały w rynku tworząc (dla niej ) nowe stanowiska pracy , np. PH itp...
4
d.j. 2016-07-12 11:06
Ofert brak może dlatego,że są wakacje....?! I np.nikomu z "zarządu" nie chce się rekrutować w tym okresie...
@Kamas,czy Ty chcesz zatrudnić się w tej firmie,czy z niej odejść? :).
4
" Zarząd " 2016-07-21 22:19
Coś mi się wydaje d.j. że jesteś czymś zrażony do Galeco.
Twoje opinie nie są obiektywne .
Skąd wiesz o słabnącej pozycji ? Czyżbyś pracował w konkurencji ? a może jesteś rozgoryczonym byłym pracownikiem który za brak efektów musiał odejść ?
Naprawdę nie mogę zrozumieć tego jadu płynącemu w kierunku dobrego polskiego pracodawcy.
Takie firmy mogą być przykładem jak rozsądnie pogodzić kapitalistyczne dążenie do zysku z uczciwym i w 100% oficjalnym wynagradzaniem pracowników.
A to że nie ma zbyt wielu rekrutacji wynika z bardzo małej rotacji kadr a nie wakacji " Zarządu "
Łatwo jest anonimowo prowadzić szkalujący hejt. Trudniej prowadzić otwartą szczerą dyskusję.
Może przyznasz
" Zarząd " 2016-07-21 22:26
Ze względu na stabilną sytuację kadrową nie przewidujemy istotnych rekrutacji.
Być może pojawią się oferty na 2 ciekawe stanowiska ale raczej bliżej października.
d.j. 2016-07-23 16:03
A jednak się "udało" ,choć przyznam, że mym "celem" nie była prowokacja ... :) a chęć uzyskania opinii innych 'podrzędnych' Pracowników.
Moja opinia, tak jak i Zarządu , nigdy nie będą obiektywne, ale chyba o to tu chodzi - aby wymieniać się zdaniem - opinią . I tak cieszę się ,że "doszliśmy " do sedna - cytat:"...pogodzić .... z uczciwym i ...oficjalnym wynagradzaniu Pracowników."( celowo przez duże P :). Będę się pewnie trochę czepiał ( pewnie z tego jadu :) , ale czy można nieuczciwie i nieoficjalnie... ? Pewnie tak, ale chyba nie dotyczy to "dobrego polskiego pracodawcy" ? Aby nie zanudzać - w skrócie : chodzi o relacje wewn. ,atmosferę i rozwój pracowniczy ,co w/g mnie ma oczywistą przekładnię na rynek/biznes.
P.s. myślałem,że w tej 'sekcji-forum' pisze się opinie o pracodawcach ...? a tu zadziałało w drugą stronę chyba :)
No cóż ...
6
Dzik 2016-09-04 18:25
Podobno zamykają nawet biura handlowe zagraniczne . Pewnie ogólnie kryzys w branży...
5
Kokotów 2016-09-05 16:10
Hej 'gość' , tak są dwie świeże oferty na pracuj . jeśli chcesz się 'załapać zwłaszcza do nich', to zacznij ziorać na portale , na których się ogłaszają :). Poza tym , chyba słabo działa Google tłumacz ! :)
1
magazynier 2016-09-07 16:26
@piczek , wyjaśnij proszę , kto dla ciebie jest "mały" a kto "duży " ? być może chodziło ci o wzrost, lub/i tuszę...? :)
ale przecież to chyba dyskryminacja i pewnie w galeco nie zatrudnia się np.poniżej 170 cm wzrostu i 100 kg wagi... ? :)
P.s. a da się "próbować ją " ???
kuleczka 2016-09-09 16:58
zarobki nawet spoko @daniel , ale traktowanie ludzi jak gorszy sort niestety
6
Aga 2016-09-10 17:58
@Nius - skoro tam pracujesz (tak sądzę po Twoich stwierdzeniach) ,to dlaczego byś' chyba polecał' ?
Jak dla mnie ta firma po prostu jest kolejnym tworem,jakich już na szczęście coraz mniej. Nie polecam,bo nie mają szacunku nawet dla siebie ,a co już dla ludzi z zewnątrz .

1
Klient 2016-09-11 16:45
I właśnie to wykorzystuje konkurencja- brak szacunku dla pracowników,to brak szacunku dla Klientów! Jeszcze chwila i koniec dobrego polskiego pracodawcy. A chore programy lojalnościowe są trochę przestarzałe i wyświechtane. Marketing powinien się douczyć.
2
poaoao 2016-09-13 18:13
Relaks i chillout
2
agronom 2016-09-13 18:16
no i macierzyński 4 lata ....
1
kociak 2016-09-17 16:00
Tak jak pisał zarząd wcześniej,pojawią się pewnie niedługo dwie' ciekawe' oferty- myślę,że to będą wakaty związane ze zwolnieniem (za brak wyników) sfrustrowanych kierowników regionalnych biur lub jeśli będzie kolejne dofinansowanie z programów unijnych,może nawet coś w siedzibie? !
Warto aplikować,polecam! :)
Shine 2016-09-27 17:34
@Nij - albo wróć się z polskim do podstawówki,albo przestań pić harnasia!
Ciekawe...,że poprawnie piszesz nazwę firmy łącznie z jej formą prawną i "ogólnie ,z tego co wiesz ..." jest w niej wszystko o.k?!
Jeśli tam pracujesz,to nie wstydź się tego i podziel się opinią!
Ja pracowałem u nich ,ale zostałem oszukany,więc nie polecam zatrudnienia w tej firmie.
4
Kokt 2016-10-17 17:46
A skąd wiesz? A coś poza finansami? Atmosfera,czas pracy,relacje wewn.,socjal ... ?
1
figo 2016-10-17 21:06
piczek a możesz to oznacza konkretnie że wynagrodzenie jest przyzwoite? to straszny ogólnik i nic z tego nie wiadomo. a może jestes typem pustelnika z bieszczad którego i 100 zł zadowala? doprecyzuj proszę
1
Nina 2016-12-18 16:50
Czytałam,że w najbliższym czasie,w związku z 20-leciem firmy oraz rozwojem rynków wschodnich będą nowe rekrutacje. Napewno będę aplikować. Podoba mi się m.in.propolskie podejście właścicieli.
1
Nina 2016-12-18 16:51
Czytałam,że w najbliższym czasie,w związku z 20-leciem firmy oraz rozwojem rynków wschodnich będą nowe rekrutacje. Napewno będę aplikować. Podoba mi się m.in.propolskie podejście właścicieli.
jaihuj 2017-02-02 15:35
swieta racja tez widzialem ten proszek i co prezes nic o tym niewie bo komus zalezy na tym zeby niebylo afery narkotykowej bo by duzo osob polecialo ACH ta kokaina
3
Sz.B. 2017-02-15 22:50
To co Pan pisze jest szokujące.
Dziwi mnie tylko, że nie przyszedł Pan do mnie z tą informacją natychmiast.
Jutro wprowadzam wewnętrzną kontrolę w dziale produkcji.
Jeśli te informacje się potwierdzą odpowiedzialni stracą pracę.
Jeśli są to oszczerstwa, sprawa zostanie skierowana do prokuratury o pomówienie.
Zachowania o których Pan pisze są niedopuszczalne i nigdy nie będą przeze mnie tolerowane.
17
Blizniak 2017-02-24 20:07
Pracuje w G aleco kilkanascie lat. Sa ludzie pracujacy po 20 lat - na roznych szczeblach organizacji - od magazynow, przez oddzialy po zarzad. Co roku swietujemy kolejnych 10latkow w skladzie, wiec chyba jest ok. Pensja zawsze w terminie, w grudniu swiateczne bony na zakupy (kilkaset zlotych), urlopy dawane bez problemow. Pewnie pojawiaja sie konflikty, nie wszyscy kierownicy sa idealni - zycie. Pisze bo poczulem sie zobowiazany. Pewnie sa firmy lepsze, nie watpie ze sa gorsze. Ta jest ok.
4
AP 2017-03-18 13:44
A jednak 'ruszyło ' zarząd i pana sz ... podobno ryba psuje od głowy. .. warto rozmawiać. ..:)
6
Zosia 2017-03-31 14:45
Ja również uznałam, że powinnam coś napisać, bo ktoś musi zdementować bzdury, które zostały napisanie o firmie Galeco! Pracowałam w wielu miejscach i zawsze miałam szczęście do pracy i ludzi. Tak też jest w Galeco - trafiłam jak zawsze super. Firma rodzinna, z indywidualnym podejściem do każdej osoby, świetna, przyjazna atmosfera pracy - miejsce, do którego wstaje się i idzie z ochotą. Każdemu życzę takiej pracy :)
1
Zuzanna 2017-04-12 14:56
@Zosia to świetnie, że tak dobrze czujesz się pracując w firmie. Jak w firmie przejawia się indywidualne podejście do pracownika, o którym wspominasz?
2
krk 2017-04-20 13:05
dział marketingu działa na niwie "Public relations" ... :)
2
Zostaw swoją opinię o Galeco Sp. z o.o. - Balice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Galeco Sp. z o.o.