brak logo

Galeco Sp. z o.o.

Balice

Opinie o Galeco Sp. z o.o.

admin 2015-08-15 05:25
Zostań bohaterem rynku pracy. Opowiedz o firmie Galeco Sp. z o.o. na naszym forum i pomagaj innym w wybraniu drogi zawodowej.
2
JD 2016-02-06 13:54
Jak na "krakowską" firmę, nawet spoko na "podrzędnych" stanowiskach . Trochę gorzej jeśli chodzi o tzw.kadrę zarządzającą . Ogólnie dla pracowników bez większych ambicji i "własnego zdania" dobra przechowalnia .
6
Ambitny 2016-03-01 22:54
Co masz na myśli " bez ambicji "
Czy " ambicja " to chęć wygryzienia kogoś wyżej , czy ambicja wykonania swojej pracy jak najlepiej ?
Dobra Firma działa jak szwajcarski zegarek gdzie każdy człowiek ma swoje miejsce.
Jeśli przychodzisz do firmy gdzie jest dobry manager a Ty masz ochotę go wygryźć, to Ty nie jesteś ambitnym gościem tylko karierowiczem.
Znam kilka osób z tej firmy i nie sądzę aby nie byli ambitni.
Bo czy firma składająca się z ludzi bez ambicji jest w stanie osiągnąć taki poziom jak Galeco ???
JD 2016-03-12 16:22
"Ambitny" - czyżbyś się czegoś-kogoś obawiał ?! :) Rozumiem ,że w tej "korporacji" wykonujesz swą pracę jak najlepiej, z oddaniem - lojalnością godną tylko zaufanym - starym pracownikom ( którzy znają kilka osób z tej Firmy ) ...I oczywiście w swym mniemaniu jesteś zapewne "dobrym managerem " :)
P.s.a jaki w/g Ciebie poziom ma Galeco ???
4
JD 2016-03-12 16:33
"kamas" - w Biedronce ludzie też pracują ... i zapewne się też "rozwijają " , a już napewno są zadowoleni ... znam kilka osób, które w tej sieci miały nawet szkolenia dot.obsługi klienta
4
Ambitny 2016-03-12 23:33
Aby to sprawdzić trzeba tutaj przyjść i popracować.
Niestety nie jest to łatwe, bo ludzie nie chcą odchodzić i zwalniać miejsc dla innych.
Sporo ludzi pracuje ponad 10 lat.
Jeszcże raz powtarzam.
Czy firma realizująca ambitne cele może opierać się na ludziach nieambitnych ?
JD 2016-03-14 19:32
@Ambitny : przyszedłem ( nie przyszłem - bo miałem daleko ) , popracowałem i ...sprawdziłem . Ostatnimi czasy to "sprawdzanie" staje się dość proste - aktualne ogłoszenie o pracę ( kierownik magazynu ) ; ostatnie odejścia "starych" pracowników ( pracujących ponad 10 lat np. szef biura handlowego w Płocku )...
"Ambicja może przybierać dwojaką kwalifikację moralną, stąd potocznie mówi się o ambicji zdrowej lub chorej"...
Ten "nieambitny" cytat z wikipedii dla absolwentów psychologii - nie tylko w zarządzaniu... :)
4
d.j. 2016-06-01 15:29
moim zdaniem jednak nie warto : 1.skąd wiedza,że ludzie aplikują - czyżby wiedza z wewnątrz ?2. ludzie aplikują stale do wielu firm na wiele stanowisk... 3. firma galeco w większości przypadków nie tworzy nowych miejsc pracy tylko: ludzie odchodzą , więc powstają wakaty ; próbuje ratować słabnącą pozycję - udziały w rynku tworząc (dla niej ) nowe stanowiska pracy , np. PH itp...
5
d.j. 2016-07-12 11:06
Ofert brak może dlatego,że są wakacje....?! I np.nikomu z "zarządu" nie chce się rekrutować w tym okresie...
@Kamas,czy Ty chcesz zatrudnić się w tej firmie,czy z niej odejść? :).
5
" Zarząd " 2016-07-21 22:19
Coś mi się wydaje d.j. że jesteś czymś zrażony do Galeco.
Twoje opinie nie są obiektywne .
Skąd wiesz o słabnącej pozycji ? Czyżbyś pracował w konkurencji ? a może jesteś rozgoryczonym byłym pracownikiem który za brak efektów musiał odejść ?
Naprawdę nie mogę zrozumieć tego jadu płynącemu w kierunku dobrego polskiego pracodawcy.
Takie firmy mogą być przykładem jak rozsądnie pogodzić kapitalistyczne dążenie do zysku z uczciwym i w 100% oficjalnym wynagradzaniem pracowników.
A to że nie ma zbyt wielu rekrutacji wynika z bardzo małej rotacji kadr a nie wakacji " Zarządu "
Łatwo jest anonimowo prowadzić szkalujący hejt. Trudniej prowadzić otwartą szczerą dyskusję.
Może przyznasz
" Zarząd " 2016-07-21 22:26
Ze względu na stabilną sytuację kadrową nie przewidujemy istotnych rekrutacji.
Być może pojawią się oferty na 2 ciekawe stanowiska ale raczej bliżej października.
d.j. 2016-07-23 16:03
A jednak się "udało" ,choć przyznam, że mym "celem" nie była prowokacja ... :) a chęć uzyskania opinii innych 'podrzędnych' Pracowników.
Moja opinia, tak jak i Zarządu , nigdy nie będą obiektywne, ale chyba o to tu chodzi - aby wymieniać się zdaniem - opinią . I tak cieszę się ,że "doszliśmy " do sedna - cytat:"...pogodzić .... z uczciwym i ...oficjalnym wynagradzaniu Pracowników."( celowo przez duże P :). Będę się pewnie trochę czepiał ( pewnie z tego jadu :) , ale czy można nieuczciwie i nieoficjalnie... ? Pewnie tak, ale chyba nie dotyczy to "dobrego polskiego pracodawcy" ? Aby nie zanudzać - w skrócie : chodzi o relacje wewn. ,atmosferę i rozwój pracowniczy ,co w/g mnie ma oczywistą przekładnię na rynek/biznes.
P.s. myślałem,że w tej 'sekcji-forum' pisze się opinie o pracodawcach ...? a tu zadziałało w drugą stronę chyba :)
No cóż ...
7
Dzik 2016-09-04 18:25
Podobno zamykają nawet biura handlowe zagraniczne . Pewnie ogólnie kryzys w branży...
6
Kokotów 2016-09-05 16:10
Hej 'gość' , tak są dwie świeże oferty na pracuj . jeśli chcesz się 'załapać zwłaszcza do nich', to zacznij ziorać na portale , na których się ogłaszają :). Poza tym , chyba słabo działa Google tłumacz ! :)
1
magazynier 2016-09-07 16:26
@piczek , wyjaśnij proszę , kto dla ciebie jest "mały" a kto "duży " ? być może chodziło ci o wzrost, lub/i tuszę...? :)
ale przecież to chyba dyskryminacja i pewnie w galeco nie zatrudnia się np.poniżej 170 cm wzrostu i 100 kg wagi... ? :)
P.s. a da się "próbować ją " ???
kuleczka 2016-09-09 16:58
zarobki nawet spoko @daniel , ale traktowanie ludzi jak gorszy sort niestety
7
Aga 2016-09-10 17:58
@Nius - skoro tam pracujesz (tak sądzę po Twoich stwierdzeniach) ,to dlaczego byś' chyba polecał' ?
Jak dla mnie ta firma po prostu jest kolejnym tworem,jakich już na szczęście coraz mniej. Nie polecam,bo nie mają szacunku nawet dla siebie ,a co już dla ludzi z zewnątrz .

2
Klient 2016-09-11 16:45
I właśnie to wykorzystuje konkurencja- brak szacunku dla pracowników,to brak szacunku dla Klientów! Jeszcze chwila i koniec dobrego polskiego pracodawcy. A chore programy lojalnościowe są trochę przestarzałe i wyświechtane. Marketing powinien się douczyć.
3
poaoao 2016-09-13 18:13
Relaks i chillout
2
agronom 2016-09-13 18:16
no i macierzyński 4 lata ....
2
kociak 2016-09-17 16:00
Tak jak pisał zarząd wcześniej,pojawią się pewnie niedługo dwie' ciekawe' oferty- myślę,że to będą wakaty związane ze zwolnieniem (za brak wyników) sfrustrowanych kierowników regionalnych biur lub jeśli będzie kolejne dofinansowanie z programów unijnych,może nawet coś w siedzibie? !
Warto aplikować,polecam! :)
Shine 2016-09-27 17:34
@Nij - albo wróć się z polskim do podstawówki,albo przestań pić harnasia!
Ciekawe...,że poprawnie piszesz nazwę firmy łącznie z jej formą prawną i "ogólnie ,z tego co wiesz ..." jest w niej wszystko o.k?!
Jeśli tam pracujesz,to nie wstydź się tego i podziel się opinią!
Ja pracowałem u nich ,ale zostałem oszukany,więc nie polecam zatrudnienia w tej firmie.
5
Kokt 2016-10-17 17:46
A skąd wiesz? A coś poza finansami? Atmosfera,czas pracy,relacje wewn.,socjal ... ?
1
figo 2016-10-17 21:06
piczek a możesz to oznacza konkretnie że wynagrodzenie jest przyzwoite? to straszny ogólnik i nic z tego nie wiadomo. a może jestes typem pustelnika z bieszczad którego i 100 zł zadowala? doprecyzuj proszę
1
Nina 2016-12-18 16:50
Czytałam,że w najbliższym czasie,w związku z 20-leciem firmy oraz rozwojem rynków wschodnich będą nowe rekrutacje. Napewno będę aplikować. Podoba mi się m.in.propolskie podejście właścicieli.
1
Nina 2016-12-18 16:51
Czytałam,że w najbliższym czasie,w związku z 20-leciem firmy oraz rozwojem rynków wschodnich będą nowe rekrutacje. Napewno będę aplikować. Podoba mi się m.in.propolskie podejście właścicieli.
1
jaihuj 2017-02-02 15:35
swieta racja tez widzialem ten proszek i co prezes nic o tym niewie bo komus zalezy na tym zeby niebylo afery narkotykowej bo by duzo osob polecialo ACH ta kokaina
4
Sz.B. 2017-02-15 22:50
To co Pan pisze jest szokujące.
Dziwi mnie tylko, że nie przyszedł Pan do mnie z tą informacją natychmiast.
Jutro wprowadzam wewnętrzną kontrolę w dziale produkcji.
Jeśli te informacje się potwierdzą odpowiedzialni stracą pracę.
Jeśli są to oszczerstwa, sprawa zostanie skierowana do prokuratury o pomówienie.
Zachowania o których Pan pisze są niedopuszczalne i nigdy nie będą przeze mnie tolerowane.
18
Blizniak 2017-02-24 20:07
Pracuje w G aleco kilkanascie lat. Sa ludzie pracujacy po 20 lat - na roznych szczeblach organizacji - od magazynow, przez oddzialy po zarzad. Co roku swietujemy kolejnych 10latkow w skladzie, wiec chyba jest ok. Pensja zawsze w terminie, w grudniu swiateczne bony na zakupy (kilkaset zlotych), urlopy dawane bez problemow. Pewnie pojawiaja sie konflikty, nie wszyscy kierownicy sa idealni - zycie. Pisze bo poczulem sie zobowiazany. Pewnie sa firmy lepsze, nie watpie ze sa gorsze. Ta jest ok.
5
AP 2017-03-18 13:44
A jednak 'ruszyło ' zarząd i pana sz ... podobno ryba psuje od głowy. .. warto rozmawiać. ..:)
8
Zosia 2017-03-31 14:45
Ja również uznałam, że powinnam coś napisać, bo ktoś musi zdementować bzdury, które zostały napisanie o firmie Galeco! Pracowałam w wielu miejscach i zawsze miałam szczęście do pracy i ludzi. Tak też jest w Galeco - trafiłam jak zawsze super. Firma rodzinna, z indywidualnym podejściem do każdej osoby, świetna, przyjazna atmosfera pracy - miejsce, do którego wstaje się i idzie z ochotą. Każdemu życzę takiej pracy :)
1
Zuzanna 2017-04-12 14:56
@Zosia to świetnie, że tak dobrze czujesz się pracując w firmie. Jak w firmie przejawia się indywidualne podejście do pracownika, o którym wspominasz?
2
krk 2017-04-20 13:05
dział marketingu działa na niwie "Public relations" ... :)
3
Zuzanna 2017-05-30 11:47
@krk nie jestem związana z firmą Galeco. Jestem pracownikiem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie między innymi dzięki Waszym komentarzom. A jak Ty oceniasz Galeco Sp. z o.o. jako pracodawcę?
1
WOJTEK 2017-07-11 07:49
Firma to ludzie....stąd niektóre nie fajne opinie o firmie. Pracowałem 5 Lat. Firmę jak najbardziej polecam.
Pozdrawiam całe Galeco. :-)
1
Unknow 2017-07-17 09:44
Pracuje w Galeco od ponad 2 lat w dziale PVC , praca nie jest trudna i nie wymaga jakich kolwiek doświadczeń . Plusem napewno jest to , że umowe na pełen etat dostaje sie po okresie próbnym ( 3 miesiące ) , wyplata zawsze trafia na konto w okreslonym dniu miesiaca i również "bony" swiateczne , ktore robia wrazenie pod wzgledem wysokosci :) ale rowniez , sa tez minusy ... Traktowanie ludzi jak wyzysk ( pokazesz , ze potrafisz zrobic wszystko , beda cie traktowac jak maszyne do zarabiania pieniedzy bez taryfy ulgowej ! ) . Pracownicy to jak w kazdej innej firmie , niektorzy sympatyczni , inni mniej . O gronie kierowniczym nie bede sie wypowiadal ... Mozna powiedziec , ze jest dwoch kierownikow dzialu PVC . Jak potrafisz dobrze "lizac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; za przeproszeniem , to w firmie bedziesz mial jak w niebie ... Sumujac , praca dobra na sezon ( 2-3 miesiace ) pozniej zaczyna wykanczac czlowieka , a raczej ludzie ....
2
Zuzanna 2017-07-17 12:12
@Unknow
piszesz, że jest to dobra praca na krótki okres czasu, jednak sam pracujesz już ponad 2 lata. Czyli jednak plusy w Twoim przypadku przeważają nad minusami? To też ważna informacja, że można liczyć na dodatki, choćby z okazji świąt. Rozumiem, że masz jednak pewne zastrzeżenia co do pracy kierowników. Jeśli są to duże nieprawidłowości, to myślę, że zawsze warto zgłaszać takie sytuacje bezpośrednio do firmy.
Grzesiek 2017-07-23 23:05
@Unknow
Czegoś nie rozumiem.
Piszesz, że masz umowę, regularnie Ci płacą a premie robią wrażenie.
Nie rozumiem na czym ma polegać wyzysk ?
Jak przychodzisz do pracy, to w ramach regulaminowego czasu pracy pracodawca ma prawo wykorzystywać Twoją wiedzę i doświadczenie dla własnych celów biznesowych.
Po to do cholery przyjął Cię do pracy abyś pomógł mu robić biznes.
Jeśli jesteś na tyle kumaty sam załóż swoją firmę.
Na tym polega kapitalizm.
W Polsce, USA a nawet w Chinach. No może za wyjątkiem Korei Północnej.
Tomi 2017-07-26 12:25
podkrakowska definicja kapitalizmu....p.s. zuza była zbyt delikatna, więc chłopak ( z pvc ) dostał 'większym kalibrem' ...:)
1
Mad 2017-08-07 22:21
Zuzanno...gdzie jesteś...?!
1
Zuzanna 2017-08-21 20:16
@Mad - w czym mogę pomóc? Czy Galeco Sp. z o.o. prowadzi obecnie procesy rekrutacyjne? Jak wygląda pierwsza rozmowa z pracodawcą? Na co warto zwrócić uwagę przygotowując się? Wasze doświadczenie może pomóc innym użytkownikom zainteresowanym podjęciem pracy.
Nika 2017-09-21 15:44
Chciałabym podjąć pracę w Galeko - jest jedna ciekawa oferta w dziale eksportu , ale po tych nieprzychylnych opiniach trochę się obawiam ... napiszcie proszę jak mam się przygotować do ew.rozmowy rekrutacyjnej i jakie jest podejście działu personalnego do młodych , jeszcze niedoświadczonych potencjalnych pracowników .
Zostaw swoją opinię o Galeco Sp. z o.o. - Balice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Galeco Sp. z o.o.