logo Ceri International

Ceri International

Łódź

Opinie o Ceri International

krystek777 2015-03-12 07:11
Przyszedłem do firmy bez doświadczenia w branży, a po kilku miesiącach mam taaaaaaaaką wiedzę. Szefowie super. Praca odpowiedzialna, więc nie dla każdego. Socjal na poziomie.
11
irka3 2015-03-17 07:41
A czy możecie mi powiedzieć, na jakich stanowiskach można tam pfacowac? Jakie zadania?
1
andrey 2015-03-18 11:39
@irka3 Stanowiska naprawde rozne. Szukaja teraz duzo osob, takze bez doswiadczenia w branzy finansowej, jak przyjdziesz do nas na pewno wszystko Ci pokazemy, co i jak ;) Praca na wiekszosci stanowisk przy zagranicznych i polskich dokumentach bankowych. Zadania przy komputerze, czasem na wewnetrznych aplikacjach, ale bez obaw, przed jest szkolenie
4
Ron 2015-03-25 17:04
A jak najlepiej dojezdzac MPK z miasta do Ceri na zakladowej?
3
neo 2015-03-28 13:04
@Ron, z centrum dojeżdżam 96 na Zakładową, ale najlepiej wejść na stronę mpk i sprawdzić optymalną linię dla siebie. lokalizacja Zakładowej nie jest optymalna, ale dla ludzi z Olechowa, Janowa jak znalazł :) dobra praca na początek bo wymagania nie są mega wysokie na niższych stanowiskach, a jest szansa popracować, nauczyć się i przejść na wyższe, bardziej wymagające procesy co wiąże się z lepszymi pieniędzmi :) i fajna opcja dofinansowania do kursów językowych.
8
Betty 2015-04-04 11:27
Kochani, a powiedzcie mi co firma oferuje pracownikom oprócz pracy i wynagrodzenia? Jakieś inne korzyści? Zaczynam od czerwca (okres wypowiedzenia w obecnej pracy leci) i już się nie mogę doczekać ;) see you soon!
4
zm 2015-04-13 00:49
Betty, dobry wybór. W CERI masz dostęp do multisportu i możliwość uczestnicwta w kursach językowych na miejscu (z angielskiego czy niemieckiego). Jak ktoś się sprawdza, szybko awansuje. No i mamy jeszcze imprezy dla całej firmy.
9
daron 2015-04-16 16:32
Ja też zacząłem niedawno w ceri,z lekkim strachem, po to nigdy nie wiadomo jak się trafi, a i opinie słyszałem różne, Ale mogę uspokoić wszystkich zastanawiających się- jest OK. Widać, że szefowie myśla o pracownikach, a to już COŚ, praca OK -można się nauczyć nowych rzeczy, zebrac doświadczenie, a i szanse na awans podobniez są realne po jakimś czasie pracy. Napisze więcej, jak dłużej popracuje.
3
Monika 2015-04-21 23:22
A wiecie może czy zdarzają się nadgodziny? Jeśli tak czy są płatne czy tylko do odbioru?
5
słitas 2015-05-25 14:34
Na tym forum to chyba tylko hr z ceri siedzi - sztucznością wpisów czuć na kilometr.
13
Grysik 2015-06-27 12:03
co masz na myśli pisząc, że tylko HR siedzi? Masz inne zdanie na temat Ceri? Podziel się
3
1234 2015-10-06 16:18
Praca w sam raz dla studentów, bądź ludzi którzy mają inne plany i jakoś chcą przeczekać, multisport owszem jest jak i dofinansowanie do kursów tyle, że i tak mało osób je kończy gdyż tak czy owak odchodzą. Rotacja, nepotyzm, brak szacunku dla Ciebie i twojej pracy są na porządku dziennym.
8
MorgenStern 2015-11-05 12:59
hmmm... czytam pozytywne opinie i zastanawiam sie, czy mowa jest o tej samej firmie... a mam juz za soba doswiadczenie w innej lodzkiej korporacji, tam tez nie bylo kolorowo, jednak tam mialam prawo glosu i mozliwosc wplyniecia no to, w ktorym projekcie, procesie mam brac udzial. Niestety, w tym przypadku istnieja rzadzacy i podwladni.
3
Anka 2015-11-05 17:15
@MorgenStern chyba pomyłka. Ja zmieniałam zespół przy rekrutacji wewnętrznej, nie mieszaj ludziom w głowach. Bardzo cenię to doświadczenie i w poprzednim zespole i w nowym. Ludzie są świetni!
3
valdi91 2015-11-10 11:14
Ja zacząłem z lekką obawą, czy dobrze wybrałem firme, ale jest ok, płaca na czas, multisport, opieka medyczna, dobra atmosfera, jasne, że chciałoby się więcej zarabiać, ale place w lodzi sa jakie sa, na razie zbieram doświadczenie, a potem się zobaczy, czy będą lepsze możliwości w ceri czy trzeba szukac dalej.
3
kejpi 2015-11-16 20:37
@MorgenStern, nie wiem, w którym zespole byłeś / jesteś, ale z tego co się orientuje to pracownik ma prawo wypowiadania się, do tego celu służą spotkania zespołowe czy również można się umówić na rozmowę z przełożonym. A że nie zawsze nasz głos jest brany pod uwagę, to chyba normalna sprawa, nie zawsze to co dla nas jest dobre, jest dobre również dla firmy. Choć mi również udało się zmienić zespół podczas rekrutacji wewnętrznej i takich ludzi jest naprawdę sporo. Czekaj na odpowiednią chwilę, nie zniechęcaj się i będzie dobrze, a w międzyczasie warto się dokształcać :).
7
kasia1 2015-12-01 23:00
niskie zarobki dla specjalistów; może się coś zmieni w tej kwestii ale jeśli zbierzesz tu doświadczenie to chyba lepiej poszukać pracy na stawkach rynkowych
3
ktos444 2016-01-25 20:14
Najlepiej spytaj u źródła. Wydaje mi się, że cały rok można się zgłaszać.
3
takatam 2016-02-07 18:48
Jak to mawiają - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :)
Jak znasz niemiecki na dobrym poziomie to można sobie zapracowac na odpowiednią pensję. Ja zaczynałam od najniższego stanowiska i na poczatku slabo mi płacili ale po czasie udało mi się dostać na inny dział, moje umiejętności językowe są wykorzystywane na maxa i za tym poszła odpowiednia pensja. Atmosfera ok, ludzie spoko. Jest ok, nie ma się czego bac.
3
Misia 2016-07-19 07:49
Maciek, jaki staż? W CERI jest na pewno program praktyk letnich. Jak patrzyłam, to wymogiem nie jest doświadczenie, tylko zainteresowanie danym obszarem. Ale na ten rok nabór już chyba się skończył.
3
Misia 2016-07-19 07:50
Maciek, jaki staż? W CERI jest na pewno program praktyk letnich. Jak patrzyłam, to wymogiem nie jest doświadczenie, tylko zainteresowanie danym obszarem. Ale na ten rok nabór już chyba się skończył.
4
Nick 2016-07-22 07:49
(usunięte przez administratora) - UWAGA UWAGA to złodziejka, okradała swojego byłego pracodawcę !!!!! Obecnie pracuje w CERI
1
Deutsches Mädchen 2016-07-22 11:07
Witam, to zalezy co ma Pan/ Pani na mysli dobrze platne. Nikt z was chyba nie zdaje sobie sprawy, ze oni za 1 dzien waszej pracy dostaja ok. 150 €. Czyli policzcie sobie ile to jest w ciagu miesiaca. 150€/dzien.
Pozdrawiam.
4
Nick 2016-07-22 11:14
((usunięte przez administratora) - UWAGA UWAGA to złodziejka, okradała swojego byłego pracodawcę !!!!! Obecnie pracuje w CERI
3
Nick 2016-07-23 23:05
Katarzyna Kacprzyk - UWAGA UWAGA to złodziejka, okradała swojego byłego pracodawcę !!!!! Obecnie pracuje w CERI
5
Nick 2016-07-25 09:32
Katarzyna Kacprzyk - UWAGA UWAGA to złodziejka, okradała swojego byłego pracodawcę !!!!! Obecnie pracuje w CERI
2
Mimo 2016-07-25 13:36
Potrzeba im asystentów? Brzmi to dość kozacko, jakie są stawki miesięczne tutaj, powie mi ktoś jak to jest?
3
major 2016-11-08 16:24
2000 brutto przez Adecco. Firma nie jest zła, można trafić dużo, dużo gorzej...
5
Lida 2016-11-15 23:20
Korporacja jak każda inna. Współpracownicy z reguły w porządku, ale często pośpiech i stały stres, o którym nie mówi się na głos. Pensje raczej przeciętne, ale przy tak ogromnej odpowiedzialności za wykonywaną pracę mogą budzić frustracje.
4
goś 2016-11-16 13:12
Pracuję w Ceri od 2 lat. Wydawało mi się, że z kasą jest źle ale jednak patrząc na inne firmy jak Infosys to nie jest najgorzej. Dofinansowanie do miltisporta, karty medycznej oraz do posiłków na terenie firmy, kursy językowe. Ludzie w zespole wspaniali. Jakby większa kasa była to firma byłaby idealna.
Na początek kariery polecam!
4
Paulina 2017-03-01 14:16
@goś, dzięki za opinię! Bardzo przydatna. Pracujesz tam nadal?
tak 2017-03-01 16:06
@Paulina niedługo zaczynam wspópracę z ceri czekam na dokumenty do podpisu.
Paulina 2017-03-02 10:07
@tak no to super. Powodzenia! ;)
Nort 2017-03-06 12:32
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? I jak sprawdzana jest znajomość języków?
Paulina 2017-03-06 13:05
@Nort mam nadzieję, że podzieli się tu ktoś z Tobą swoimi doświadczeniami na ten temat ;) A o jakim stanowisku myślisz?
Tak 2017-03-06 22:11
@tak wszystko zależy od zespołu do jakiego aplikujez.
Paulina 2017-03-07 10:35
Nowe oferty pracy! Znajdziecie je na największych portalach ogłoszeniowych w Polsce :) Wybór jest naprawdę duży.
qaz 2017-05-19 14:53
Jakiego wynagrodzenia mogę się spodziewać na stanowisku asystenta ds. procesów niemieckojęzycznych ze słabą znajomością niemieckiego? Oczywiście zatrudnienie bezpośrednio przez Ceri.
5
ceriLUDEK 2017-06-03 13:01
jeśli chcesz się obecnie zatrudnić to i owszem bez doświadczenia i to najlepiej z wykształceniem podstawowym... pracuję w Ceri już 3 lata i nie polecam. Praca odpowiedzialna :D (taki mały żarcik) bez przesady na początku szkolenia jak wszędzie a później pomylisz sie to lądujesz na dywaniku. Ludzie są różni, presja pracy jest, motywacja-wynagrodzenie (zależy na którym dziale i jak długo pracujesz ale skoro prezes sam przychodzi na zebrania do działu w którym są zaległości podobno 12 dniowe i mówi że nie chodzi mu o to żeby nam płacić i że jak nie skorzystamy z jego oferty -100 zł brutto za cały weekend pracujący minimum 8 h oraz oczywiście w tygodniu to on znajdzie inne rozwiązanie...). Ogólnie opłaca się robić 120% normy ale to nie we wszystkich działach jest możliwe. Koordynatorzy/przełożeni "dziękują" nam za pracę (nie przekłada się to w wynagrodzeniu) Na działy anglojęzyczne dostać się graniczy z cudem... Generalnie jeśli jest rekrutacja wewnętrzna, mając poziom B2 to tak jak by się miało A1... Najszybciej dostaniesz się na dział z pracą zmianową ale na umowę zlecenie z agencji pracy tymczasowej i minimum 1000 h (czyli około 6 miesięcy) trzeba przepracować żeby dostać umowę z firmy. Znam 3 dobrych kierowników którzy rzeczywiście są chwaleni za to jak z ludźmi postępują i nie mówią o "polityce firmy", "konieczności robienia nadgodzin", nie "dziękują" nam za pracę słowami tylko starają się wynegocjować takie stawki dla zespołu żeby chciało się pracować. Nie poddają się praniu mózgu organizowanemu w weekendy przez firmę dla kierowników. Jeśli nie przywiązujesz aż tak bardzo uwagi do zarobków, masz dystans i umiesz czytać między słowami co "góra" mówi czy to na porannych spotkaniach czy na town hall meetingach, umiesz współpracować z ludźmi niedyskutujący z nimi tylko robiąc swoje i nie jesteś nastawiony/na na wysokie zarobki to ta praca jest dla ciebie :D konia z rzędem kto idzie do pracy i chce pracować dla korporacji non profit :D socjal: mulitisport, opieka w enelmedzie, kantyna (oczywiście tylko dla ludzi zatrudnionych w ramach umowy o pracę z CERI) nie podoba mi się również to że firma na spotkaniach przekłamuje dane... ogólnie jakieś 1,5 roku temu było spotkanie z "szefem wszystkich szefów" który stwierdził że 8/10 pracowników jest zadowolonych z pracy w całej grupie... No może i jest tylko że w Niemczech... u nas w ankietach wyszło zupełnie inaczej ale poszła informacja że pracuje nam się super. Nie obchodzisz polskich świąt takich jak 11 listopada, 3 maja tylko np 3 października czy 5 czerwca; to troche słabe bo jednak majówkę każdy chciałby mieć wolną zwłaszcza że sporo studentów tu pracuje ;) Generalnie nie polecam ale jak ktoś chce to niech aplikuje. przyjmują bez doświadczenia więc zawsze to plus u następnego pracodawcy ;) a jakiś czas można się przemęczyć :D
2
Pytanie 2017-06-15 10:27
A czy przyjmują w CERI osoby niepełnosprawne ? Mam 24 lata, przyznany stopień umiarkowany. Zaczynam studia - informatykę. Posiadam min 2 letnie doświadczenie (w różnych branżach). Słyszałam bardzo dobre opinie o tej firmie jednak boję się, że przyznane orzeczenie o niepełnosprawności zdyskfalifikuje mnie. Obecnie uczę się angielskiego i niemieckiego, bardzo chętnie korzystałabym z kursów doszkalających, które firma oferuje.
1
tak 2017-06-18 17:28
Przyjmą z niepełnosprawnością.
Klaudia 2017-06-19 12:36
Zaczynam prace w Ceri w Bialymstoku. Bede mialq umowe 1.5 etatu. Od jednego pracownika dostalam informacje ze bede pracowala po 8h tylko we wtorki, od innego pracownika dostalam sms ze mam sie pojawic w pracy w kompletnie inny dzien. Chce zaznaczyc ze mam dziecko 2 letnie. Moze sie ktos wypowiedziec z taka umowa o prace? Nie mam jeszcze sfinalizowanej umowy i ciagle sie zastanawiam czy wogole jest sens, tym bardziej ze pracuje gdzie indziej na 3.4 etatu.
Zdezorientowana 2017-06-29 03:07
Dużo się naczytałam opini o tej firmie - tych dobrych jak i negatywnych.. Ogólnie czym (oprócz pracodawcy na umowie) różni się praca w CERI z agencji od tej bezpośrednio z CERI?? Czy osoby z Agencji też biorą udział w spotkaniach działów.? Czy także muszą zostawać po godzinach? Czy jak popełnią błąd czy trafiają na "dywanik" ??
Olga 2017-07-25 22:04
Klaudia i jak praca w Ceri Białystok ? Powiedz coś o zarobkach warunkach, współpracownikach ?
Pracownik 2017-07-31 19:54
Ogólnie atmosfera ok ale wymagania nie są adekwatne do płacy.
Paulina 2017-08-03 06:55
@Pracownik a o jakich nieadekwatnych wymaganiach mówisz? To bardzo ważny aspekt dla każdego potencjalnego pracownika firmy. Jasny podział obowiązków często jest potrzebny, aby uniknąć nieporozumień.
Brak słów 2017-08-09 22:41
:) w samo sedno, nie POLECAM. Korpobzdura, z korpo a'la przełożonymi. po 4 latach śmiało mogę stwierdzić, ze jest co raz gorzej, napewno nie bedzie już lepiej. Za chwile większa cześć firmy zaczna stanowić ludzie zatrudnieni wyłącznie przez agencje, bo taniej. Jeśli szukacie pracy, do której idziecie z nędznym nastawieniem "dzień jak codzien, byle odwalić i czekać aż ktoś sie przyje*bie i z niczego zrobi gownoburze, bo rozmawiasz 30s albo oddychasz ... " to tak, polecam.
Pracownik banku 2017-08-17 12:21
Witaj, bardzo trafna ocena tego pracodawcy :)...... Placa zle!!! To jest przykre, bo zajednego pracownika placi im Commerbank 150 € dniowki....To zarabiaja na pracownikach krocie, a ludziom kit wciskaja. Szczegolnie Pan Krolik w Bialymstoku. Wstyd, wstyd, wstyd......
3
Paulina 2017-08-18 06:53
@pracownik banku czy stawki, które są wypłacane pracownikom, różnią się od tych, które były oferowane przy podejmowaniu współpracy? Skąd informacje ba temat konkretnych stawek - czy są one sprawdzone?
Pracownik banku 2017-08-19 07:21
Pracownikom sa proponowane niskie stawki. Z gory jest zakladane, ze wiecej nie moga dac, bo im sie to nie oplaca. A te wszystkie dodatki: karta sportu itd. to smiechu warte. W innych firmach to juz podstawa, a nie bonus. Na rynku brakuje ludzi wykwalifikowanych. Nic dziwnego, kto bedzie pracowal za takie pieniadze!!!! Pani na kasie w Biedronce ma dzis wiecej.
Zostaw swoją opinię o Ceri International - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ceri International