„Piekarnia Pellowski”

Wejherowo

Opinie o „Piekarnia Pellowski”

max 2014-06-03 16:29:05
Byłem na rozmowie w tej pseudo firmie. Miało być stanowisko kierowca i umowa o pracę, a się okazało że na pomocnika szukają frajera bo bez umowy. Czyste buractwo i patola to juz po samych wypowiedziach pseudo szefowej można rozpoznać. Rozmowa kwalifikacyjna przeprowadzona na dworzu na stojąco, to o czymś świadczy jak oni traktują ludzi :/ Nie polecam tam iść, strata czasu i również nie kupujcie ciastek bo drogie.
5
Tomek 2014-06-18 13:06:56
To chyba Cię nie przyjeli z braku umiejętności, skoro stanowisko pomocnika zaproponowali, zresztą z uwagi na słownictwo to chyba z Twoją kulturą osobistą coś nie tak. Sam sobie wystawiłeś ocenę a potem sie dziwisz?!
0
anonim 2014-06-18 16:56:33
Większość osób przychodzących na rozmowę o pracę ma postawę roszczeniową, że wszystko im się od razu należy. TOMEK zgodzę się z Twoimi stwierdzeniami w 100 procentach. ale pytanie do samej pracy i opinii maxa. Może po prostu kogoś wcześniej już przyjęli i nie chcieli Ciebie odsyłać z kwitkiem i została Tobie zaproponowana inna praca?
2
paula 2015-06-29 19:02:58
Szef to gbur, który myśli że może traktować ludzi jak śmieci. Wielki "Szefuncio", który młodych ludzi oszukuje, a starsze poniża. Lepiej by oswój zakład zadbał aby w nim szczury nie biegały. Do tego pana szacunku nawet mieć nie można, tak jak to On nie ma do nikogo. Wziął by się za coś innego bo chyba prowadzenie firmy za bardzo go wywyższa.. NIE POLECAM.
0
filip 2015-10-08 02:58:53
@anonim - przecież nie można przyjmować wszystkich, musi być jakaś selekcja, niestety tak jest, ale to jest całkiem normalne. Oby tylko atmosfera pracy się poprawiła, bo produkty jakie oferują są polecane przez klientów. Słyszałem, że skoro jest dobre u nich pieczywo, to będzie lżej na sercu, ma nadzieję, że tak będzie.
0
pracownik 2015-10-11 16:18:28
Pracowalam w tej firmie na tzw sezon , przy wyplacie okradaja pracownikow zawsze sobie cos odliczaja tzn niby cos było zle . wykorzystuja ludzi do szpiku kosci budki zimne i brudne bez ogrzewania brak toalety w ciastkach pety od papierosow , nie radze kupowac pieczywa
0
Skandal 2015-11-29 19:49:31
Od czego tutaj zaczac? A wiec gdzie sa odpowiednie instytucje co sprawdzaja czy ludzi nie wykorzystuje sie jak niewolnikow w XXI wieku?

Fakty wygladaja tak ze dniowka wynosi 70 zl za dzien pracy 12-sto godzinnej! W soboty tez trzeba pracowac bo ludzi nie ma. To wychodzi 5zl 80 groszy! To stawka glodowa, powinna byc niedopuszczalna. Zeruja na trudnej sytuacji bezrobotnych Polakow co pracy nie moga znalezc (z wiadomych powodow) i musza czasem przyjac tak niehumanitarne warunki. Osoby co pisza o zimnych i brudnych budach maja racje, nie ma toalety, ogrzewania.

Liczy sie tylko utarg co godzine. W umowie znalazlam nawet blad ortograficzny. Geniusze!

Praca jak i wyplacalnosc sa niezgodne z prawem gdyz za nadgodziny nie ma pieniedzy ktore sie naleza. Czemu nikt z tym nic nie robi!?

Jak Polak moze tak Polaka wykorzystywac..

Przeczytajcie to ludzie i sie zastanowcie jak traktowane sa osoby zatrudnione.

PS. Produkty czesto dostarczane sa brudne od blach niemytych i zbyt mocno spieczone.
0
rere 2015-12-10 18:33:54
@Skandal no cóż prawda jest taka ze kazdy wie i widzi na co sie pisze, na jakie warunki pracy i na jakie zarobki- miedzy innymi przez podpisanie umowy
0
Sikor 2016-02-08 11:20:21
Ludzie nie wiem o co wam chodzi umowa zlecenie fakt śmieciowa... Ale jak się przykladasz to nikt nie ma pretensji siedzimy na budkach umyć podłogę blachę nie jest ciężko mi chłopakowi. Powiniem dostac 3380 dostałem 4200 bo premia duża. . . Sierpień to samo z sprzedawcy później kierowcy stałam się kierownikiem ale kuzwa pracuje na sezon od 4 lat... I nigdy nikt mnie nie okroil czy coś na wypłacie premia za wysoki utarg od 50 do 100 zł i można dostać to codziennie fakt duża godzinowka
0
adam 2016-04-18 16:20:33
ale umowa to umowa @Sikor ale masz racje lepszy rydz jak nic
0
jasiek 2016-05-20 21:22:32
bardzo atrakcyjna jest oferta pracy dla piekarza, cukiernika z umiejętnościami,@adam, niestety jest to praca tylko na sezon. Szkoda, bo bardzo dobrze wynagradzana i oferują bezpłatne zakwaterowanie. Czy wiecie jak sie pracuje w tej piekarni, napiszcie coś
0
Henias 2016-05-21 11:13:36
Pracowałem w tej firmie jako cukiernik i jeśli nie masz problemów z grzałka i masz dobre umiejętności to przez sezon zarobiszdobra kasę.Polecam jeśli nie zależy ci na stałej współpracy.
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Piekarnia Pellowski”