Lava Group S.C.

Warszawa

Opinie o Lava Group S.C.

zadowolona 2009-09-27 10:41:15
JA jastem zadowolona i z zarobków i z atmosfery.
normalny 2009-11-07 10:15:35
ja nie narzekam - pracuje 8 godzin dziennie ale szefowie wymagaja to prawda - to nie jest firma dla obiboków i trzeba sie z tym pogodzic
obiektywnie 2010-01-19 20:58:53
Praca w lava group: -plusy *przez 10 miesięcy od 8.30 do 16.30 *w okresie przedświątecznym (listopad do połowy grudnia) od 8 do 18, ale za to później jest wolne między świętami, a sylwestrem, można sobie zaplanować bez problemu dłuższy wypoczynek. *długotrwała współpraca z największymi firmami, dzięki czemu można sobie wyrobić naprawdę wartościowe kontakty *w tej pracy nie można się nudzić, ciągle są jakieś e venty dla klientów, akcje wyprzedaże, prowadzą agresywny marketing, ale bardzo skuteczny *ciekawe produkty, właściwie sprzedają się same *Nie trzeba samemu wyszukiwać klientów, dostajesz gotową bazę i możesz ją tylko poszerzać *praca w zespołach 2-3 osobowych, każdy Key Account Manager ma asystentkę do dyspozycji tylko dla siebie, która wykonuje kawał dobrej roboty. Dzięki temu obsługa klienta jest jeszcze bardziej profesjonalna. *oferta na tyle ciekawe, ze budżet min 100 tys zł, a często nawet kilkaset tysięcy na miesiąc nie stanowi problemu, jeśli będziesz w tym dobry, co jest jest gwarancją wysokich prowizji *samochód służbowy *nie najgorsza podstawa *prezesi bardzo wymagający, lekko zakręceni na punkcie firmy, ale pozytywnie, to raczej plus *pozytywna atmosfera, zazwyczaj dobrze nastawieni do nowych osób -minusy *bardzo nastawieni na wynik, jak go nie ma jest dużo kontroli *nie ma wszystkiego od razu, najpierw wyniki później owoce czyli samochód, wyższe stanowisko, wyższa pensja *ubogi pakiet socjalny, właściwie żaden *dużo pracy, nie czasu na internet itp prywatne sprawy, ale to jest plusem- nie traci się czasu *słaby przepływ informacji między działem sprzedaży, a działem realizacji co generuje błędy
1
cleo 2010-01-19 21:49:27
absolutnie zgadzam się z obiektywną:)
lepiej bym tego nie ujęła !
anonim 2010-01-28 12:48:34
a ja bym chciala spróbowac pracowac w tej firmie :) jest to branaza która bardzo mnie interesuje , juz zlozylam aplikacje na acoount manager / malopolska :) zobaczymy .... wiecie moze jak odbywa sie proces rekrutacji i na co zwracaja uwage ?
Asia 2010-02-08 16:08:54
Napiszcie prosze o co pytaja na rozmowie kwalifikacyjnej? Jakie sa kryteria przyjecia do pracy? z gory dziekuje
anonim 2010-02-22 20:48:51
Czy ktos moze przyblizyc prace KAM'a w tej firmie ???
mala27 2010-02-23 20:27:06
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej. Rozmawiałam z p.Agnieszką. Wypytwała o motywację do pracy, doświadczenie i umiejętność pracy z klientami. Poprosiła o podanie referencji do poprzednich pracodawców. Następny etap to spotkanie z szefem sprzedaży. Wrażenia po pierwszym spotkaniu raczej pozytywne. Na pewno mają super marki i produkty.
obiektywizm 2010-05-26 22:34:17
Czy firma może działać jeśli pośredni szczebel zarządzający nie zna podstawowych zasad zarządzania zespołem?Czy firma może działać jesli jest w niej permanentna rekrutacja pracowników? Można dodać jeszcze kilkanaście błędów popełnianych w systemie zarządzania tej firmy, ale nie będę tego robić na forum-ale powinno to dać do myślenia... .
1
kam 2010-05-29 11:22:25
jestem za. Dobre produkty, klienci to duże firmy i korporacje. popieram ostatnie zmiany w organizacji pracy. Dalej w tym kierunku a firma będzie się rozwijać jeszcze szybciej, a ludziom będzie żyło się dostatniej :)
Pozytywna 2010-05-31 21:28:33
czy jako KAM można zarobić, czy tak naprawdę trudno jest wyrobić na te ( usunięte przez administratora ) netto. Czy duże prowizje to mrzonki czy realne możliwości?
kro 2010-06-02 10:15:02
pracowałam - polecam, dobra atmosfera i wynagrodzenie
anonim 2010-06-02 20:19:26
kro - 2010-06-02 10:15:02 aplikuje na stanowisko KAM i jestem szerze zainteresowana warunkami pracy. teraz rozniez pracuje jako PH, ale mam( usunięte przez administratora ) mnijesza podstawe niz oferuje LAVA! a pracy dwa razy tyle..kilkanascie wizyt dziennie i wieloskladnikowe cele.
kam 2010-06-08 21:11:50
Tak jak piszesz warunki na podstawie sa bardzo OK. Wiecej mozesz dorobic bonusami - pls uwierz mi sa do wypracowania. Duzo zalezy od ciebie i pracy twojej asystentki. powodzenia.
anonim 2010-07-14 21:33:23
srednio wychodzi (usunięte przez administratora)zl na miesiac, tak na luzie, pracowac trzeba jak wszedzie,pozytywnie nastawione szefostwo, mlodzi Prezesi, ktorzy madrze zarzadzaja firma
Mila 2010-08-30 13:11:44
Czy ktos wie jakie wynagrodzenie ma asystentka działu sprzedazy ;lub asystentka account managera? Interesuje mnie czyt również dostaje jakąś prowizję czy tylko podstawę? Z góry dziękuję za odpowiedź
/ 2010-08-30 17:50:37
Asystentka zarabia od (usunięte przez administratora) tys na rękę, miesięcznie, może także uzyskać premie uznaniową. Średnio tej premii jest (usunięte przez administratora) zl. Asystentki nie pracują na prowizjach.
x 2010-09-10 22:27:01
Nie polecam pracy w Lavie ,nie zna siędnia ani godziny kiedy podziękują za współpracę
1
naiwny? 2010-12-30 15:02:08
Dostałam propozycję wzięcia udziału w rekrutacji, do działu Kluczowych Klientów. Czy ktoś wie, jaką podstawę proponują na "dzień dobry?". I jak jest z atmosferą w pracy. Ilu tam jest pracownikó?
zz 2011-01-02 16:08:00
Firma zatrudnia (umowa o pracę) ok. 40 osób. W sezonie są zatrudniane dodatkowe osoby do sprzedaży, asystentki do biura oraz do magazynu (znakowanie i pakowanie).
Pracownik 2011-02-07 23:47:42
Troche już jestem w tej firmie i raz było dobrze a raz źle, ale tak jest w każdej firmie. Jeżeli o mnie chodzi to ja jestem zadowolona z tego że tu pracuje. Pracownicy są różni, ale nie można ich wszystkich wrzucać do jednego worka. Spotkałam się z wielką życzliwością. Asystenki zapracowane, ale zawsze pomogą nowemu pracownikowi się odnaleść. W firmie cały czas zachodzą zmiany. Rotacja jest duża tylko w sezonie i nie zgodzę się z tym ze sezon jest non stop. Każdy pracownik (Prezesi, kierownicy, KAM, asystentki) nakręcają tempo do pracy. Jeżeli ktoś lubi przyjść do pracy i 3 godziny myśleć co by tu zrobić to nienadaje się do pracy w tej firmie. Prawda jest taka że mi 8 godzin w Lavie mija jak 2 godziny i takie tempo pracy jest super. Mnie ta firma wiele nauczyła i mam nadzieję że jeszcze nauczy.

Życzę powodzenia w pracy w tej czy innej firmie.
anonim 2011-04-01 23:06:01
zanim przyszedłem do pracy w Lava czytałem to forum. Trudno było mi wyrobić sobie zdanie bo moja opinia po obejrzeniu firmy i spotkaniach rekrutacyjnych była na ok. pracuję już jakiś czas i nie rozumiem tych wpisów. . Poznałem już klientów i moim zdaniem da się zarobić
Jbo 2011-04-22 21:11:31
Ja widzialem ogloszenie, zastanawialem sie nad aplikacja, opinie rozne-podzielone, nie mam doswiadczenia w tym kierunku. Slyszalem ze wystepuja scenki sprzedazowe- nie bardzo wiem jak to wyglada i jak sie je odgrywa- na co glownie trzeba zwrocic uwage?
tworzenie bazy klientow w obecnym momencie rynkowym chyba nie jest latwe co?
Pozdrawiam
anonim 2011-04-28 20:04:23
Faktycznie dużo w tej firmie się zmienia raz na lepsze raz na gorsze,ale uważam że nie jest w lavie tak tragicznie, owszem zmienia się struktura działania dość często,ale kto chce pracować to da sobie rade.
a ja wierzę 2012-11-18 14:52:57
a ja wierzę, ludzie którzy zostali są naprawdę super!! nigdy nie było takiej atmosfery,
nie wierzę w te bzdety które wypisują ludzie na lewych zwolnieniach,
zzz 2012-11-18 15:19:17
zgadzam się z xxx, mają swój cel, idzie recesja i wiekszość pracodawców tnie koszty,
xyz 2012-12-23 15:51:06
na stronie Lavy jest ogłoszenie o przyjęciach na stanowisko KAM? Czyli podają błędne informacje na stronie?
1234 2013-01-17 01:04:47
giro - 2013-01-11 08:46:13ja pracuje i jestem zadowolony. Nie ma firmy w której sie wszystko podoba. Faktem jest że w Lavie utrzymają się tylko jednostki którym coś sie chce. Pozostali nie daja rady. Ludzie którzy tu pracują sa spoko. (usunięte prze administratora)
vnbg 2013-03-20 15:47:52
witam, czy firma aktualnie prowadzi rekrutację?
ola 2013-03-27 23:13:42
ja też światecznie pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych :)
hgy 2013-04-02 18:52:21
jeśli prowadzą rekrutację to polecam
dfgak 2013-04-03 09:28:32
nie polecam. A dlaczego i tak się nie dowiecie bo wpis zostanie usunięty więc nie piszę. A swoją drogą jest to obiektywna wypowiedź ciekawe czy też zginie z forum?
Jola 2013-05-13 13:35:01
Witam a jak teraz wygląda rekrutacja?
bleble 2014-01-06 18:07:14
Pracowałam 3 miesiące na zlecenie. Jest w porządku widać że pracownicu są za firmą. Pewnie można by mniej sie czepiać pracownika ale wynagrodzenie ok.
pyza 2014-01-08 17:30:02
witam,jak mozna zglosic kandydature do Lava???? nie ma opcji kariera na stronie
kori 2014-03-06 22:03:21
ewentualnie poszukaj troszeczkę w internecie. Dzisiaj już natchnąłem się na ich ofertę pracy na jednym z portali
Gorek 2014-04-14 07:07:27
A nie powiedziane, że obecnie szukają pracowników. Może to jedna oferta, ale do tej pory było a raczej długo długo nie było nic..
ert 2014-05-08 22:10:02
Wie ktoś może gdzie Lava Group wystawia swoje ogłoszenia o pracę, bo obecniej takiej szukam, a robia dobre pierwsze wrażenie.
samanta 2014-07-03 19:53:36
Nie powinno tak być, że starzy pracownicy tworza kółko wzajemnej adoracji i nowych nie traktuja powaznie, bo to w mlodych leży przyszlość Lava Group.
1
tymek 2014-09-30 13:17:19
Słuchajcie, mnie interesuje konkretnie to jaki typ pracy jest w tej firmie, chodzi o umowy dokładnie, czy jest szansa na to, żeby mieć normalną umowę w sensie o pracę, bo zlecenie to każdy może mieć, a jak ktoś ma taką, to jednak masz większe poczucie stabilności i ma się już pewna sytuacje,a na takiej mi zależy.
Tom 2014-11-15 00:45:04
Czy ktoś ostatnio napotkał się na jakąś ofertę pracy do Lava Group ? Bo poszukuje trochę i niestety nie natknąłem się nigdzie na jakiekolwiek anons w tej dziedzinie. A firma prezentuje się na całkiem fajną na miejsce racy. Nie wiem czy potwierdzacie czy zaprzeczycie mojemu entuzjazmowi ( chętnie posłucham wszystkich za i przeciw ). Czekam na odp.
fonti 2014-11-29 04:06:26
jeśli komuś jeszcze o uszy nie obiło się czym właściwie jest Lava Group to: - przede wszystkim kompleksowe rozwiązania i profesjonalna obsługa w ramach upominków biznesowych - oraz wyłączny dystrybutor akcesoriów sygnowanych markami światowych marek. Także niby błahy , ale jednak jak się okazuje opłacalny interes
1
ypoao 2016-04-06 12:45:42
mnie się wcale nie podoba wynagrodzenie (usunięte przez administratora)no chyba, ze to oferta była dla niedoświadczonych osób tak naparwde no i cięzko mi tu cokolwiek mówić naparwde.
3er 2016-05-08 17:45:58
@ypoao no to ptrzeciez nie musisz sie zatrudniac skoro Ci nie odpoiwada wynagrodzneie :) pamietaj ze zawsze jest szansa na pdowyzki
Zostaw swoją opinię o Lava Group S.C. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lava Group S.C.