brak logo

Najlepszefoto.pl

Zaczernie

Opinie o Najlepszefoto.pl

pracownik 2014-06-07 02:25:10
Nie ma Cię czego czepiać:) Brak kawy, herbaty, cukru, zimno, ciepło...phi...NF to najlepsza firma na podkarpaciu...Dba o pracowników...Tym najbardziej zapracowanym i zmęczonym pozwala nawet spać w kibelku po kilka godzin dziennie:)
2
ogar 2014-06-08 15:30:47
W firmie jest pare jak nie parenascie osóbek ktore spadły nieco z piedestału.Ich merytoryczna i czysto ludzka wartosc spadła .Wiec piszą tymi polprawdami,insyniuacjami.Internet jest jedynym miejscem gdzie moga byc jeszce wielcy.Jeśli pracownik doprowadzi swoim zachowaniem do utraty zaufania przełożonego, może spodziewać się wypowiedzenia umowy o pracę(usunięte przez administratora)wiec jak jest tak zle ..a jestem dalej w takiej firmie to albo jestem kłamcą albo masochista
2
grom z jasnego nieba 2014-06-08 18:15:20
(usunięte przez administratora). Gdyby człowiek wiedział ze wyleci po kilku dniach to nawet by sobie głowy taka firma nie zawracał. Trudno wiec aby opinanie pracowników o tej firmie były pozytywne.
ogar 2014-06-08 19:50:58
Jestem idiota :) poniekad tak skoro daje sie wplatac w dyskusje z ludzmi chorymi z nienawisci ,
1
jastrząb 2014-06-08 20:52:56
Łukasz przestan juz płakac.Bądz mężczyzną !!
DoctorWho 2014-06-09 00:02:45
Śledząc ponownie wątek widzę, iż dyskusja rozgorzała na dobre. Minusem jest fakt, iż z głównego wątku jakim są opinie na temat NF przeszliśmy na prywatne porachunki. Nawiązując do wiodącej tendencji oraz mojego poprzedniego postu będę pisał w punktach.
1. Panie dyrektorze opisany przez Pana fakt o sumiennej pracy oraz dostatku (kawa, cukier itp, itd..) cieszyłoby gdyby taka sytuacja dotyczyła wszystkich pracowników
2. Ciężko jest opisywać sytuację ogólną nie znając realiów oraz nastrojów w firmie ( tak poza pokojem z kominkiem oraz sąsiadującym z nim są inne pomieszczenia gdzie się pracuje)
3. Bardzo łatwo również przedstawić w złym świetle pracowników którzy zakończyli współpracę z NF ( biorąc pod uwagę Pana konotacje) tylko na podstawie informacji od osób z zarządu
4. Co do "kłamiesz w żywe oczy" z przykrością muszę stwierdzić, że albo naprawdę nie ma Pan pojęcia drogi "pracownik'u" o realiach w firmie lub wykazałeś się najwyższym stopniem bezczelności ( nie mniej jednak kawa, cukier to błahostka, proszę zwrócić uwagę w jakich warunkach nieraz niektórzy muszą pracować /przenikliwe zimno,temperatury przekraczające 35 stopni Celsjusza/, nie wspominając już ani słowem na temat BHP oraz obsługi maszyn na hali)
5. Zgadzam się co do stwierdzenia, iż to nie czasy PRL ... zatem, gdzie przestrzeganie praw pracowniczych, BHP, troska o rozwój pracowników a nie wyzysk? Piękne slogany na temat wyższości i prymu firmy należy zweryfikować raz jeszcze biorąc pod uwagę tak silnie przez Pana akcentowaną drugą stronę medalu.
6. Zarzuca Pan pranie brudów na forum... właśnie na forum z OPINIAMI które służą innym potencjalnym pracownikom do przeanalizowania ewentualnego ryzyka podjęcia pracy w takiej a nie innej firmie. Przykro mi, iż nie ma samych pozytywnych komentarzy ( niestety nie da się tego forum moderować tak jak opinii samych zadowolonych klientów na stronie NF, choć zapewne propozycja ze strony gowork o odpłatnym usunięciu niektórych opinii już się pojawiła...)
7.Gratuluje rewelacyjnego pomysłu spotkania w kilka osób...Pan, Pan Piotr, Pan Paweł, Pan Marcin i ktoś kto ma uwagi i jest niezadowolony. Zaiste ciężko sobie wyobrazić finał takiego spotkania ( wysokie umiejętności negocjacji oraz argumentowania swoich racji zakończyłoby zapewne stwierdzenie /o zgrozo, ironii doda fakt , iż rodem z PRL/ jak nie pasuje to wypad.

Pozdrawiam serdecznie życząc szerszej perspektywy spojrzenia.
6
spioszek 2014-06-11 16:49:04
dla nf niewygodny był komentarz, że pracownik śpi w godzinach pracy? Zamiast zajmować się komentarzem, może warto by było nie dopuszczać do takiej sytuacji, że płaci się komuś za spanie w toalecie?
1
szararobol 2014-06-13 09:16:30
Jestem naiwnym, małym żuczkiem, który myśli, że w internecie jednemu psu burek na imię.
pracownik 2014-06-13 09:21:26
@szararobol z nf - masz rację, od dziś przed każdym wyjściem na fajkę pomyślę o Jezusie, Biblii i o Tobie.
szara robol z NF 2014-06-13 12:18:47
@pracownik wolalbym abyś wychodząc na fajkę pomyślał "okradam pana Piotra L". Poza tym cytowanie bilii, nie koniecznie musi mieć coś wspólnego z wiarą w Jezusa. Widzę, że nie potrafisz też czytać ze zrozumieniem...
p 2014-06-13 13:37:55
@szararobol - zastanów zanim się kogoś oskarżać o kradzież publicznie po raz kolejny... Jak powołujesz się tak na ten kodeks pracy i fajeczki, poczytaj sobie ów kodeks: pracując przy komputerze, przysługuje mi na każdą godzinę 5 minut czasu wolnego i jedna dodatkowa przerwa 15 min. Co na tej przerwie robię to moja sprawa: mogę palić, dłubać w nosie, drapać się po głowie, snuć opowieści dziwnej treści i Tobie akurat najmniej do tego kto, jak i gdzie tę przerwę spędza.
"Poza tym cytowanie bilii, nie koniecznie musi mieć coś wspólnego z wiarą w Jezusa."
Pisałem coś o wierze? Człowieku proszę zacznij sam czytać ze zrozumieniem i wyczuj "sarkazm".
noname 2014-06-15 00:35:21
Wiecie co jest tu dużo naprawdę złośliwych komentarzy. Ale próbowałem coś zmienić w firmie. Pytałem 3 byłych pracowników (dwóch informatyków i typa od noży) i każdy mi powiedział że chce zostawić to za sobą i nie ma sensu drążyć tematu. Powiedzcie mi jak to naprawdę jest? Ciężko i źle jest w tej firmie czy faktycznie te negatywne komentarze to tylko "źli byli pracownicy"?
szara robol z NF 2014-06-15 17:20:31
dokończenie dla @pracownik
Pisałeś: "Czasy komuny już minęły i pasowałoby w końcu zapoznać się z podstawami ekonomii i zwykłymi prawami rynku. Przydałoby Ci się spojrzenie z nieco szerszej perspektywy i pomyśleć jak wygląda druga strona medalu:"
Niestety ale twoja perspektywa zamknęła się w pokoiku z kominkiem (kilkanaście m2 powierzchnia), gdzie jest zawsze odpowiednia temperatura, gdzie też się nie kurzy i nie unoszą się toksyczne opary, gdzie nie ma hałasu. Twoje podstawy ekonomii pozwalają na przymykanie oczu na wyzysk innych, natomiast sobie pozwalasz na piędziesięciominutową przerwę podczas ośmiogodzinnego czasu pracy, każdego dnia, bo TY pracujesz przy komputerze (tak jak większość pracowników na innych działach). I nie myl zwykłych praw rynku, ze zwykłym kapitalistycznym wyzyskiem.
3
x 2014-06-16 13:14:06
Psy szczekają, a karawana jedzie dalej. Oberwało się już właścicielowi, managerowi, kierownikowi, palaczom, informatykom, handlowcom, marketingowcom. Internetowy bojownik o Prawdę z biblijnym słowem na ustach walczy z każdym, bo on wie wszystko najlepiej, kto, jak, gdzie, z kim i dlaczego. Kto następny? Ciąg dalszy telenoweli made by szararobol z nf już wkrótce. :)
1
DEMO 2014-06-16 13:48:09
Gratuluję złośliwości. Niestety kolejny wpis który nie ma nic wspólnego z głównym nurtem forum czyli OPINII o firmie. Zgrabny lekko żartobliwy sposób na odwrócenie uwagi od meritum sprawy... Polecam sprawdzić opinie o firmie KSERKOP... jedna opinia pozytywna "zdecydowana zaleta tej firmy to godny zaufania Prezes-opinia z pracy w firmie sprzed kilku lat. " i nic więcej. Gdyby nie była to prawda zapewne wątek ciągnąłby się post za postem jak w przypadku NF. Ludzie odrobina krytyki zamiast bulwersować powinna motywować do zmian a nie szykan wobec osób które ośmielają się zwrócić uwagę na pewne uchybienia i demotywujące aspekty. Dla czytających którzy nie śledzą forum na bieżąco... tak znikają komentarze, tak wypowiadają się osoby na zlecenie zarządu, tak swoimi wypowiedziami chcą odwrócić uwagę od meritum czyli opinii o NF i tak odnosi to skutek /opinie negatywne opisujące stan faktyczny pracowników zagłuszane są trzema kolejnymi wpisami często z polecenia o podobnej treści jak Twoja użytkowniku x /
4
wieszcz 2014-06-16 14:42:16
Dla wszystkich niezadowolonych, Polska to jeszcze wolny kraj więc wybór pracodawcy leży po stronie pracownika. To za komuny dostawało się przydział do pracy w fabryce, teraz jeśli nie odpowiada Ci pracodawca to szukasz innej pracy. Jak wiadomo są pracodawcy lepsi i gorsi, najwyraźniej wszyscy trafili z NF do tych lepszych czego gratuluje i życzę szczęścia.
2
omn 2014-06-16 15:20:57
miernoty zawsze płaczą,tworza bizantyjskie epopeje w ktorych przerost formy nad trescią jest tak gigantyczny że aż sami w to wierza.
1
Ferdynand 2014-06-16 17:13:03
Gratuluje nieocenionego wkładu w dyskusję!!! Wygrałeś internet i bilet do idź stąd i nie wracaj, radze zmienić stronę na YouTube skoro czytanie Cie męczy.... kolejny chłoptaś na posyłki znajomy znajomego znajomej gościa od orangutana...
6
Były pracownik 2014-06-26 21:21:19
hmm nie ma to jak być łebskim zatrudniając na czarno i ciągnąc na lewo. Chcecie usłyszeć parę przykładów?
- człowiek który spowodował straty w wysokości 20-30 tyś dostał podwyżkę,
- w tym samym czasie nastąpiła awaria systemu który nadzorował i tak tzw "jastrzębią" zamiast na wypłatę wyjść 3 - 4 tyś musieli jeszcze oddawać,
- zatrudnianie na lewo to był standard i z tego co wiem dalej jest,
- praca w nieodebranym przez nadzór budynku też standard,
- osoby na tzw "słuchawce" musiały tłumaczyć się za błędy bo "wielki informatyk" tak skonfigurował połączenie że zamówienia szły w kosmos,
- pracownicy infolinii byli rozliczani z tego że nie odebrali tel w trakcie rozmowy na drugim urządzeniu,
- kolejnym ciekawym pomysłem było stworzenie systemu kart liczących godziny pracy, przy czym jak się ludzie upomnieli za to ile wskazał system nagle przepadło wszystko,
- standardem była praca po 180h w miesiącu,
- ich oszczędzanie na programach było zabawne, zamiast zainwestować w coś porządnego to działamy na wersjach trial,
- pojawiła się promocja na serwisie udostępniającym zdjęcia stokowe, zabierzmy pracownikom telefony i po rejestrujmy konta na nich żeby mieć je za darmo.
- chcesz urlop to go nie dostaniesz, bo Ty nie masz prawa czuć się źle,
- czytanie logów i sprawdzanie kto co ma na komputerze to stnadard,
- elita mogła ( i ponoć dalej może ,pozdrawiam Radzia :) ) grać w "lol-a" w godzinach pracy podczas gdy Ty musisz za nich nadrabiać,
- hitem sezonu był skrypt "informatyka" który powodował iż po wpłacie na konto zamiast stan konta zerować powodowała podwoje wielkości kwoty na nim. Przecież wiedzieć że - i - daje + toż to wyższa matematyka,
- instalowanie "oka szefa" na wszystkich kompach też było ciekawym zagadnieniem,
- najlepsze były dobrowolne soboty. Nie przyszedłeś w jedną bo miałeś ważne sprawy -200 zł przy pensji,
To tylko kropla w morzu tego co było, i z tego co wiem jest nadal. Pomyślcie inaczej, CI co odeszli nagle pracują w dobrych firmach jak choćby jeden z byłych informatyków wykłada na Polibudzie, drugi w międzynarodowej korpo, trzeci rozwija swoje pasje i mimo potężnej wiedzy odszedł stamtąd. Ale to są Ci którzy nie pasowali szefowi. Bo chcieli mieć sieć działającą a nie puszczoną na Switch-ach 10mb... Ale przecież sieć projektował wielki znawca. Bo chcieli żeby projekty były zarządzane. Ktoś pytał o socjał i inne rzeczy w tej firmie. Nie ma czegoś takiego. Nie ma benefitów, a super prezentem(pozdrawiam Błażeja za jego pomysł) zamiast corocznego bonusa jest bon na kalendarz. Tak wygląda tam praca. Dlatego ją odradzam.
4
H 2014-06-26 23:51:50
o nastepny łukasz sie obudził :) cos te jastrzebie i jastrzebice (SZARE :) ) spac nie mogą
7
glock 17 2014-06-26 23:57:47
odwal sie od informatyków ! i od marketingu tez !
Błażej 2014-06-27 09:00:40
Dziękuję za pozdrowienia, ale proszę nie przypisywać mi rzeczy, których nie robiłem, nieśmiało i uczciwie stwierdzę, że możliwość darmowych kalendarzy i możliwość zarabiania na kalendarzach i zarobienia kilkuset dodatkowych złotych nie był moim pomysłem. :P Może ktoś w końcu nabierze odwagi i się podpisze?
K 2014-06-27 13:40:37
"jak choćby jeden z byłych informatyków wykłada na Polibudzie, drugi w międzynarodowej korpo, trzeci rozwija swoje pasje i mimo potężnej wiedzy odszedł stamtąd. "

1. niewiem, 2. M.T, 3. J.Z ?
jola 2014-06-27 18:13:25
Panie M i tak wszyscy wiedza że to twoj wpis :)
1
RoseTyler 2014-06-27 23:07:33
Wiele firmie można zarzucić. Niestety wszystkie negatywne wymienione poniżej zdarzenia i fakty można by zaobserwować na co dzień. Dobrze, że choć pomiędzy tymi najmniejszymi - szarymi pracownikami - można było znaleźć wartościowych ludzi. Większość z nich już nie pracuje bo "nie pasowali do wizerunku firmy". Ale każda firma dba o własny wizerunek jak może - efekty nie trudno dostrzec w komentarzach i opiniach. Pozdrowienia dla tych "nie pasujących".
3
kgb 2014-06-28 10:01:19
do @K
1. Marcin, który odszedł, bo miał opcję wielkiego luzu na polibudzie jako wykładowca i nie chciało mu się siedzieć na etacie, skoro może wykorzystać czas na konie. Pojawia się w firmie od czasu do czasu.
(usunięte przez administratora)
K 2014-06-28 10:28:56
do @kgb

1. I źle takiemu ?
2. Praca w Samsungu od 2 lat podajże, wyjazdy za granice służbowe, dostęp do najnowszych prototypów.
3. Praca przy banku, później przy systemach CRM itp - teraz siedzi i sobie kierownikuje pijąc sobie kawe.

I źle takim ?
K 2014-06-29 19:08:53
Rozmawiam z nimi
możebędępracować 2014-09-24 18:03:43
I jak tam zmieniło się coś w firmie?
Czy dalej takie cyrki jka były?
Ostatnio macie ogłoszenia na rzeszowiaku.
nie ma sensu 2014-10-03 14:15:47
Tak zmieniło się - na gorsze. Ogłoszenia są bo mało kto tam dłużnej wytrzymuje l(usunięte przez administratora)
4
Ehh... 2014-10-14 14:22:26
Jak się o tym czyta to łeb boli. Jedno mogę powiedzieć o tej firmie.
Górę stanowi banda oszołomów, która dorwała się do stanowisk i dowartościowuje się poprzez wykazywanie jednostce, że jest bogiem. W firmie jest burdel na kółkach, który trwa tam od początku na zasadzie - jakoś to będzie. I tak Kierownikiem jest malarz artysta, Menago człowiek sandał, ale ostatecznie właściciel zarabia, więc myśli, że ma świetnie dobrany zespół. :)


4
M. 2014-10-22 10:35:10
1. Michał, nie Marcin.

Pozdrowienia z Polibudy.

A co do całej dyskusji - różnie się działo i różnie się dziać będzie. Oceniać nie zamierzam, przy mnie wiele "zła" się nie działo, więcej znam z opowiadań, choć było kilka przykrych rozmów i sytuacji.
klient 2014-12-22 11:28:46
nie wiem co jest dokładnie grane, ale jedno co mnie najbardziej irytuje - TRUDNO SIĘ DODZWONIĆ żeby uzyskać jakąkolwiek informację - jeżeli firma nie będzie działała jako zespół i ludzie nie będą się szanować to wkrótce NF zamknie swoje podwoje, bo nie będzie komu pracować - opóźnienia i utrata klientów a konkurencja jest spora.
firma bube 2016-03-15 15:08:01
Poszukiwać to oni sobie mogą. Jednak dla dobrego pracownika praca tam to wyłącznie strata czasu.
4
firma buble 2016-03-20 14:36:20
no w tej firmie w szczególności. Tam można wylecieć z dnia na dzień bez słowa uzasadniania. Widziałem tą patologie na własne oczy. To nie jest normalne i raczej nie zachęca do współpracy.
3
niepasujący do koncepcji firmy 2016-03-20 19:26:26
A oglądałeś film "Krwawy diament"? Diamenty też są piękne a w Najlepszefoto.pl robią fajne fotoalbumy i w dodatku tanio ;-)
grzesz 2016-04-08 14:05:04
Dlaczego od razu durni? Produkty są dobrej jakości, w dobrej cenie? Firma obsługuje pewnie setki tysięcy (może nawet i ponad milion) klientów więc też i trudno wszystkich zadowolić w 100 %. Zasadne reklamacje są uznawane, powiem więcej - często są uznawane reklamacje nawet te mocno naciągane... Cechą narodową jest marudzenie. Ja też marudzę ale jak słyszę innych to mam wrażenie, że niewiele w życiu jeszcze doświadczyli i kuszą los. Pozdrawiam
1
nie zal mi 2016-04-09 18:19:26
Wiem jak ta firma funkcjonuje wiec nie wciskaj mi ciemnoty.
max 2016-05-02 16:49:16
U ich zatrudnienie na "czarno" to norma. Szczególnie pod koniec roku gdy maja najwięcej zamówień.
1
inspektor pracy 2016-05-06 23:58:57
Zrobimy kontrole w grudniu to zweryfikujemy wszystkie informacje.
Dostajemy też dużo skarg na temat nierespektowania przepisów BHP, nieewidencjonowania nadgodzin, mobbing i naruszania zasad przyznawania urlopu wypoczynkowego od byłych pracowników.
8
max 2016-05-12 11:52:40
No zobaczyłem. Mój znajomy pracował tam na sezonie wiec mi nie pleć bzdur. Było to co prawda jakiś czas temu ale wątpię aby się tam co zmieniło. (usunięte przez administratora)
1
hur_dur 2016-06-24 22:24:11
Dzieci kochane opowiem wam bajkę. Gdzieś bardzo daleko i nie wiadomo kiedy pracownicy starzy co zasług mają wiele w ramach wdzięczności oraz w uznaniu zasług usłyszeć motto nowe mieli:"Czas na zmiany przyszedł wreszcie, każdy stary nawet jary do lamusa odejść musi. Młodych innych trzeba nam tu wreszcie , bo kierunek i myślenie nowe, kasę , chwałę przynieść może". Myśliciele rządni zmian prężą zwoje swe mózgowe wszystkie trzy i to na raz aby ruszyć firmą , skończyć marazm. Wszystko pięknie wszystko ładnie tylko jedna tu uwaga. Stara chińska mądra rada "ryba psuje się od głowy".
5
BHP 2016-06-24 22:33:34
Usunęli Wam wreszcie zapis w umowie o prace o zakazie tworzenia związków zawodowych?? Można obejść ten NIELEGALNY zapis ... tworzycie związek po cichutku, rejestrujecie po cichutku, zbieracie członków po cichutku a później egzekwujecie podstawowe prawa pracownika i zasady BHP. PiPa ostatnio może kontrolować bez uprzedzenia zwłaszcza po "uprzejmie donoszę, iż..." :P
1
kolega z pracy 2016-07-08 20:45:45
A jak tam nastroje w naświetlarnii, jak tam nastroje na rynku niemieckim i jak tam nastroje na grillu?
@wilo 2016-09-06 11:26:16
w przypadku tej firmy, jej solidonść ma się niajk do traktowania pracowników, poczytaj komentarze powyżej
1
@tak 2016-09-06 17:25:09
Jeśli przeczytasz komentarze powyżej to zauważysz, że dużo jest frustratów, część z nich ma trochę racji, ale przez większość przemawia urażone ego i nadszarpnięte mniemanie o sobie. Jeśli robisz swoje, to jest dobrze, jeśli kombinujesz i próbujesz się migać od pracy, to nie jest tak dobrze. Ekipa fajna, właściciel uczciwy, nie ma co się spinać, warto spróbować. Jak Ci się nie spodoba, to "zawsze możesz się zwolnić", a tak na prawdę zmienić pracę, jeśli ta Ci nie będzie odpowiadać.
2
merry gold 2016-09-06 22:20:28
a ktoś wie czy u nich można otrzymać umowę o pracę?
tani robol 2016-09-20 11:40:07
mnóstwo.
Tak 2016-09-23 17:30:58
Tak
ihaaa 2016-10-02 14:16:49
Pewnie, że jest super @Am, bo w końcu pozytywne stosunki między pracownikami przyczyniają sie odpowiednio do sukcesu całej firmy. Ciekawe jest to, że atmosfera przyczynia się odpowiednio do sukcesu całej dirmy.
Zostaw swoją opinię o Najlepszefoto.pl - Zaczernie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Najlepszefoto.pl