brak logo

SMT-Ship Management Transport ltd

Sopot

Opinie o SMT-Ship Management Transport ltd

Bosun 2009-11-26 18:49
Szykuj Mamo Trumnę - to opinia o tej firmie
10
Paolo 2015-06-10 12:00
Statki SMT to pływający złom... Jeśli dodać do tego niekompetentną dyrekcję z tym bufonowatym i chamowatym Naczelnym, to lepiej przejść na kuroniówkę niż pracować w tej gangsterskiej firmie.
11
WUKA54 2015-10-16 16:38
Nie polecam . Koterie , donosicielstwo , intrygi ; To na porządku dziennym.
Statki eksploatowane to pływające stocznie . Strach się bać...Oczywiście można trafić znacznie gorzej. Wiem , że zdarzały się w firmie wypadki i to śmiertelne .
Kierownictwo aroganckie , chociaż trzeba przyznać , że kompetencje ma niezłe.
Żeby zarządzać flotą starych truposzy i ( często ) zapijaczonych marynarzy nie można sobie pozwolić na dobre serce i maniery.
Był okres w historii firmy ( przed rokiem 2000 ) , kiedy przyjmowano do pracy
każdego kto trzymał pion i ...mocz. Jak jest teraz ? Nie wiem , ale chyba rotacja jest dosyć duża . W sprawie bezpieczeństwa pracy ... Najważniejsze , że
wszystko "gra" na papierze , w raportach . Statki opisane i oplakatowane "do bólu " . Wszędzie 'SAFETY FIRST". Koń by się uśmiał.
Jedyną zaletą firmy jest to , że jak będziecie mieli szczęście nie zginąć podczas kontraktu to zdołacie zarobić parę dolarów . Aha , jeszcze jedno ...
Im dłuższy kontrakt podpiszecie , tym wyższą stawkę otrzymacie .
Na statku zwykle panuje mobing . Pamiętajcie , że zawsze znajdzie się donosiciel ( najczęściej paru) który opowie po powrocie FLEET MANAGEROWI , KTO , Z KIM , KIEDY I ILE WYPIŁ , kto komu co powiedział na temat firmy i jej kierownictwa itd. Zdarzali się w przeszłości tacy , którzy rejestrowali wspólne imprezy na taśmach magnetowidowych , a później odtwarzali w obecności zaprzyjaźnionych osób z managementu.
Reasumując : Jeżeli Wam zdrowie i życie miłe to sobie odpuśćcie tego armatora.
6
hipik 2016-04-22 20:12
WUKA54, jak uczciwie pracujesz to nie mają powodu by donosic, taka jest prawda. Jak przestrzegasz BHP to jestes bezpieczny, ale ludzie są leniwi i czasem idą na skróty, nie ma co o to winić firmę. Pozdrawiam.
3
318 2016-10-28 19:44
Specyficzna firma . Donosicielstwo niszczy tych którzy czują statek i morze ! Zero uznania przez przełożonych dla osób kompetentnych . Byłem na Dove Arrow i Rhein . Z perspektywy czasu sądzę że smt nie umywa się do innych firm , to wyjątkowo zła firma ! Plywalem później na Ro Ro w norweskiej firmie to kontrast jak czarne do bialego ! Fausz i lizusostwo , debilizm , pozowanie na fachowców zyskuje w oczach przełożonych takich jak Bojko czy ciężki przypadek psychiatryczny bosman Piwko . Ten ostatni to ma szczęście że nie poddano go badaniom psychiatrycznym !!! Wspomnę o kolejnym bosmanie , nie pamiętam nazwiska ponieważ idiotów nie trzba pamiętać . Mieszkał gdzieś w rejonie Wrocławia a ciuchy z kraju na kontrakt przywozili mu inni również z niestabilnym stanie emocjonalnym !!!
6
AXE 2016-11-25 11:37
Jestem w SMT od Grudnia 2013 na statku operujacym w europie.Nie jest to duzy statek 5300 DWT.
Musze powiedziec,ze z zadna powyzszych opini nie moge sie zgodzic.Wymagania i przepisy sa wszedzie,obojetnie jaka firma.Statek nie jest mlody to i wiadomo,ze zawsze cos jest do roboty.
Wiekszosc prac tycg glownych robi stocznia.W razie jakiejs powaznej awari zjawia sie natychmiast serwis.
W wiekszosci przypadkow zawsze dosylali dodatkowo fitera maszynowego do pomocy przy jakis remontach.Co ciekawe,na naszym statku rowniez pijanstwa nie uswiadczysz.Jak na obecne czasy na rynku rowniez i pensja jest na poziomie.Jade kolejny raz .Co do duzych statkow w SMT nie bede sie wypowiadal,nie bylem i nie znam.Moja opinia jest na podstawie tylko jednego statku.Kontaktu z biurem.
Pozdrawiam wszystkich .
6
marian 2017-03-27 14:31
Pracuję w SMT od kilku lat. Nie wiem jak było wcześniej ale obecnie na statkach zero alkoholu. Pracy dużo, sporo awarii ale w końcu do pracy jedziemy.
Można zarobić, jest praca cały czas.
Donosiciele i lizusy są wszędzie - nie tylko wśród marynarzy.
Uważam, że nei jest źle choć nie mam porównania
5
marecki 2017-07-07 20:42
witam.jakie zarobki są w tej firmie o/s, ab
Piotr 2017-07-20 11:43
Pracuje w firmie od trzech lat plywalem na starych statkach jak i na nowych i zawsze trafialem na super zaloge i mam nadzieje ze bedzie tak caly czas podmiany terminowe zarobki bardzo dobre . Na statku zawsze jest co robic no ale jedzie sie do pracy ;) pozdrawiam i zachecam Piotr Motorzysta
2
radek 2017-09-05 11:40
Piotrek czy przyjmują tam teraz motorzystów z doświadczeniem ?
Zostaw swoją opinię o SMT-Ship Management Transport ltd - Sopot
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SMT-Ship Management Transport ltd