brak logo

KPSW

Bydgoszcz

Opinie o KPSW

Santa Klaus 2015-12-09 12:58
...i KPSW to dobra szkoła bo jak mówiłem, nie zgadzam się z Ramoneska. Jestem przeciwnikiem hejtu.
8
Santa Klaus 2015-12-09 13:14
Ej, ktoś się podszywa pod mój nick@!
Pozdrawiam Beatkę W.
1
Do Mikołaja 2015-12-30 10:57
Stażystą płaci Urząd pracy.... nie KPSW.
4
jany 2015-12-31 12:45
Fortun, jak u Ciebie nie płacą, a
jesteś dobrym pracownikiem i masz kwalfikacje to chodź do KPSW tutaj wypłata zawsze jest na czas, a jak jesteś zdolny to awansujesz i zarobisz więcej.
9
Mimi 2016-01-12 02:55
Wyglada to tak: jest totalny wyzysk. Ludzie pracują za 1500 zl i nadgodzin maja blisko czasami setki. Rektor zjawia sie na wlosciach o 15.oo i wszyscy mamy byc na bacznosc, gotowi siedziec do 21.00. Ona ma to gdzies. Ma w nosie meza-Prezydenta, dziekanow, dyrektorów. Jedynie Stobrawa ma ja gdzies, bo ma silną pozycję i moze. Reszta to sluzalczy pomiot. Smuta i beznadzieja. Trzeba uciekac.
7
były 2016-01-12 12:55
Mimi napisał/a prawdę! Dokładnie tak jest.
5
heniek 2016-01-12 13:57
gowork sciema masz racje, kazdy tu moze BYLE jsaka opine wpisac.

Czarny pr konkurencji tez bym sie nie zdziwil bo ludzie TU w KPSW naprawde sa porzadni, pracuja, rozmawiaja i sie dziwia. Wiec jak widze takie brednie to szkoda gadac
7
były 2016-01-12 17:18
Prawda w oczy kole!
2
Kierownik innej firmy 2016-01-12 20:42
No niestety to heniek ma racje. Nie jestem związany z KppSW bo pracuje w innej firmie, ale spotykały nas te same kłamliwe zagrywki konkurencji szkalujące pracowników i dobre imię firmy. Chyba nie od dziś wiadomo, że poziom dyskusji w internecie jest często zatrważająco niski i ma raczej wydźwięk negatywny.
Mówiąc ściślej gowork jest portalem co najmniej słabym merytorycznie. W tym momencie nieuczciwa konkurencja łatwo może to wykorzystać. Tak było u nas przez kilkanaście miesięcy też nasz szkalowali, pracowników, zarząd etc. Jest jednak jedno pocieszenie, dobry produkt, dobra firma obroni się sam/a. Nieuczciwość i pomawianie ma krótkie nogi, w dłuższej perspektywie nic nie daje. Jedyne co jest dziwne to to, że portale takie jak gowork i inne również nie wystarczająco dbają o jakość/prawdziwość wypowiedzi, ale sądzę, że to również kiedyś się zmieni.
9
bunol 2016-01-30 17:17
Hm, no kryzys jest wszędzie. Nie płacą, bo to prywatna firma i nie trzeba się nikomu z niczego tłumaczyć. Niektóre działy przestały istnieć, bo wszyscy pracownicy złożyli wypowiedzenia (bądź im je dano etc.). kryzys tu był zawsze - szczególnie wśród inteligencji. Są fajne osoby: dr M. P. np. z pedagogiki... Ale to przecież nie szczyt ich marzeń, ale przykra rzeczywistość. Jest wyzysk, jest nieliczenie się z ludźmi, jest robienie z ludzi idiotów, jest doktorat pewnej Pani "w kasku czarnym", której ksiądz rozprawę doktorską napisał...I co? I nic im nie zrobicie. Jedyna pociecha to ta, że cienko przędziemy :) I na ringu pozostaną najsilniejsi. A nie myQ
5
bunol 2016-01-30 17:20
Ekhem, sprostowanie: oczywiście nikt za rękę księdza i kasku nie złapał... Tak się tylko plotkuje w kuluarach.
2
do konkurencji 2016-01-31 15:46
Hejt jedyna słuszna odpowiedź to ta poniższa:


"No niestety to heniek ma racje. Nie jestem związany z KppSW bo pracuje w innej firmie, ale spotykały nas te same kłamliwe zagrywki konkurencji szkalujące pracowników i dobre imię firmy. Chyba nie od dziś wiadomo, że poziom dyskusji w internecie jest często zatrważająco niski i ma raczej wydźwięk negatywny.
Mówiąc ściślej gowork jest portalem co najmniej słabym merytorycznie. W tym momencie nieuczciwa konkurencja łatwo może to wykorzystać. Tak było u nas przez kilkanaście miesięcy też nasz szkalowali, pracowników, zarząd etc. Jest jednak jedno pocieszenie, dobry produkt, dobra firma obroni się sam/a. Nieuczciwość i pomawianie ma krótkie nogi, w dłuższej perspektywie nic nie daje. Jedyne co jest dziwne to to, że portale takie jak gowork i inne również nie wystarczająco dbają o jakość/prawdziwość wypowiedzi, ale sądzę, że to również kiedyś się zmieni."
8
Mimi 2016-03-01 21:38

Wyglada to tak: jest totalny wyzysk. Ludzie pracują za 1500 zl i nadgodzin maja blisko czasami setki. Rektor zjawia sie na wlosciach o 15.oo i wszyscy mamy byc na bacznosc, gotowi siedziec do 21.00. Ona ma to gdzies. Ma w nosie meza-Prezydenta, dziekanow, dyrektorów. Jedynie Stobrawa ma ja gdzies, bo ma silną pozycję i moze. Reszta to sluzalczy pomiot. Smuta i beznadzieja. Trzeba uciekac.
4
do konkurencji 2016-03-02 16:03
Hejt jedyna słuszna odpowiedź to ta poniższa:


"No niestety to heniek ma racje. Nie jestem związany z KppSW bo pracuje w innej firmie, ale spotykały nas te same kłamliwe zagrywki konkurencji szkalujące pracowników i dobre imię firmy. Chyba nie od dziś wiadomo, że poziom dyskusji w internecie jest często zatrważająco niski i ma raczej wydźwięk negatywny.
Mówiąc ściślej gowork jest portalem co najmniej słabym merytorycznie. W tym momencie nieuczciwa konkurencja łatwo może to wykorzystać. Tak było u nas przez kilkanaście miesięcy też nasz szkalowali, pracowników, zarząd etc. Jest jednak jedno pocieszenie, dobry produkt, dobra firma obroni się sam/a. Nieuczciwość i pomawianie ma krótkie nogi, w dłuższej perspektywie nic nie daje. Jedyne co jest dziwne to to, że portale takie jak gowork i inne również nie wystarczająco dbają o jakość/prawdziwość wypowiedzi, ale sądzę, że to również kiedyś się zmieni."
8
nIkt 2016-05-11 16:43
Kiedyś mi się zdarzyło pracować przez semestr na kpsw - dłużej nie, bo na rękę za 45 dostawałem 15-17 zł; a potem plan nie pasował i możliwości pójścia na rękę mnie czyli "wyrobnikowi' nie było. A prośby o podniesienie stawki do "godnej" to groch o ścianę. Nie wspomnę o samym akcie zatrudniania, czyli godzinach klęczenia na wycieraczce, aż p.dyrektor łaskawie przyjmie - a i tak nie przyjęła.
1
Jui 2016-05-12 00:43
...Pracowałem i dostawałem w KPSW 60zł za 1h, ale wyjechałem i teraz pracuje w Tesco Brimgham na kasie/magazynie i dostaje 30 Funtów za 1h.
Agnieszka 2016-05-17 23:22
Po 1. Birmingham, po 2. stawki za h wynoszą ok. 6,5 - 8 funtów!
Agnieszka 2016-06-23 15:43
@ikj Ty naprawdę uwierzyłeś, że ktoś może zarabiać w Tesco prawie 5000 £ miesięcznie! Proszę Cię... A informacje o wysokości stawek godzinowych w innych krajach można znaleźć u Wujka Google.
kenji 2016-08-09 17:21
Każdy teraz boi się o pracę, bo nowych studentów nie ma. Rekrutacja leży, więc kto będzie to utrzymywał. Najlepiej w Bydzi stoi WSB i te plotki pewnie nie są przesadzone. Budynek na Bełzy miał iść na sprzedaż, ale wymyślono, że przedszkolaki będą utrzymywać szkołę.
Zarobki na poziomie najniższej krajowej, nadgodziny nie do odebrania (oczywiście zależy czyje one są), pracownicy do siebie nastawieni wilkiem, bo każdy się boi o siebie. Uciekajcie stąd. Ja szukam nowej pracy, ale nie jest ławo, bo wszędzie taki wyzysk. Tylko nie wszędzie takie marne zarządzanie z góry...
4
do konkurencji 2016-08-09 23:22
Sciema na całego z beznadziejnego działu konkurencyjnej szkoły. Chyba ktoś pozazdroscil ze Rekrutacja w KPSW dobrze idzie a Na Be£zy 2 powstaje nowoczesne przedszkole a Budynek po renowacji jest teraz wizytówka Bydgoszczy w tym miejscu -rondo ... i głupoty wyssane z palca o zarobkach. Czarny PR nic dobrego nie daje w długiej perspektywie. Pozdrawiam i oby was tam tak nie meczyli i dali sobie spokój o pisaniu bredni na temat KPSW.
7
kenji 2016-09-10 13:07
@lonel
przecież rekrutacja dobrze nie idzie... i to jest załamujące
przedszkole to niezły pomysł, bo wyż demograficzny jest akurat w tej kategorii wiekowej, ale studentów brak, co jest uzasadnione niżem
i nie, nie jestem z konkurencji, wręcz przeciwnie; ale wiem, że do konkurencji wielu pracowników odeszło z kpsw, i chwalą to sobie chyba, niestety...
ja szukam pracy cały czas, ale lepszej, a o tą w Bydgoszczy trudno; wszędzie to nieuczciwi pracodawcy, jak tutaj
nie robię czarnegoPR, ale jeśl Ty robisz dobry tzn., że jesteś zadowolony, więc z innej kasty niż my, wyrobnicy kpsw, ech...
4
do konkurencji 2016-09-10 20:36
kenji:

Ta dobra ściema i jeszcze mowa o jakiś kastach - to chyba tam w Konkurencji są jakieś poziomy upokorzenia...

pozdrawiam i dalej żyj w sowim świecie.
6
Jabadabadu 2016-09-13 22:05
Widzę, że w KPSW nigdy się nic nie zmieni. Jest grupa przydupasów (czyt. rodzina) którzy dobrze zarabiają i dadzą się pociąć za tą firmę (oczywiście prywatnie wyrażają zupełnie odmienne zdanie) i jest grupa tych którzy mają zapier...ć na nich za najniższą krajową. Nie biorę tej opinii z powietrza tylko z wieloletniej pracy w tej firmie.
Co do awansów, gratyfikacji i innych pierdół ... tak zdarzają się i są to kwoty 50zł :D (żenada), awanse z młodszego referenta na referenta (oczywiście rzadko kiedy jest to związane z podwyżką, a jeśli już to wychodzoną miesiącami i żenująco niską, no ale uściskiem dłoni prezesa przecież zapłacisz za chleb).
Najgorszy dział informatyczny jest jak Macierewicz w rządzie PIS, teoretycznie zdrowy i funkcjonujący, ale wymagający pomocy psychiatry. Jedyną rozrywką jest rzucanie kłód pod nogi współpracowników, ale na dywaniku u Rektor zawsze "najlepszy". Cóż rodziny się nie karze hahahha
Ps. pozdrawiam i cieszę się że wypadłam z tej jednej wielkiej (w sumie to już bardzo małej) "szczęśliwej" rodziny ;)
5
do konkurencji 2016-09-15 12:29
Rekrutacja idzie w najlepsze więc tylko kilka słów do konkurencji:

Chyba nie od dziś wiadomo, że poziom dyskusji w internecie jest często zatrważająco niski i ma raczej wydźwięk negatywny.
Mówiąc ściślej gowork jest portalem co najmniej słabym merytorycznie. W tym momencie nieuczciwa konkurencja łatwo może to wykorzystać. Tak było u nas przez kilkanaście miesięcy też nasz szkalowali, pracowników, zarząd etc. Jest jednak jedno pocieszenie, dobry produkt, dobra firma obroni się sam/a. Nieuczciwość i pomawianie ma krótkie nogi, w dłuższej perspektywie nic nie daje. Jedyne co jest dziwne to to, że portale takie jak gowork i inne również nie wystarczająco dbają o jakość/prawdziwość wypowiedzi, ale sądzę, że to również kiedyś się zmieni."
6
dfr 2016-09-16 23:06
W sumie na tego pracownika biurowego bym się załapał, bo język czeski znam, ale jakie są zarobki? Pozdrawiam
1
Marlena K. 2016-12-11 14:03
Dzień dobry? W w tym roku ruszył 1. rok pedagogiki? Pytam, bo wybieram się w przyszłym roku, a słyszałam opinie, że w tym roku było bardzo słabo na rekrutacji i nie ruszył ten kierunek.
Proszę o wiadomość, jeśli toś jeszcze tu zagląda.
Pozdrawiam.
prac 2016-12-13 21:11
w tym roku był bardzo dobry nabór, limity miejsc wyczerpane,

być może są jeszcze jakieś wolne ale na studia podyplomwe
7
Oiu 2016-12-23 13:46
Co to za kryptoreklama.
1
Oiu 2016-12-23 13:49
W tym Roku ruszyly tylko Dwa kierunki. Nie ma co tam studio Wac u tych kretaczy I zlodzieji.
2
prac 2016-12-26 22:59
oiu

dwa kierunku ruszyły w twojej szkole.. współczuje:D bo w KPSW wszystkie ruszyły.
6
Marlena K. 2017-01-01 18:49
Dziękuję za informacje.
1
Zenek 2017-01-07 15:28
Ruszyły Dwa kierunki u tych złodzieji. Czytaj ze zrozumieniem pało jedna
1
prac 2017-01-08 21:15
W KPSW ruszyły wszystkie kierunki a jest ich sporo.

Zenek: W twojej szkole ruszyły dwa kierunki to wiem. Jeden z nich to "buractwo stosowane", drugi "czarny PR od kuchni jak tego nie robić dobrze" -> domniemywam, że jesteś prymusem na obydwóch:D

12
Karolina 2017-02-04 19:00
Jestem pracownikiem szkoły. Dzieje się bardzo źle: w wynagrodzeniach, we władzach etc. Rządzi para, gdzie jeden od drugiego jest mniej przytomny. Rodzinna firma, gdzie ręka, rękę, reką myje.
Krętactwo, wyzysk, brak poszanowania ludzkiej pracy.
Coś strasznego I do pracowania, i do uczenia się.
Obchodźcie szerokim łukiem, jeśli tylko możecie.
3
Karolina2 2017-02-04 19:53
Nie kojarzę Cię a gdzie konkretnie pracujesz, w jakim dziale? Bo w tym tłumie to wszystkich nie znam... Ja też tutaj pracuje i nic takiego negatywnego i osobistego nie zauważyłam. Chociaż zawsze zarabiać każdy chce więcej i takie tam stresy normalne jak w każdej robocie.
8
Karolina 2017-02-04 20:05
@karolina2
Wolę zostać anonimowa, więc wybacz, ale nie podam działu, bo będzie to od razu wiadome.
Wątpię, czy jesteś takim zwykłym szarym pracownikiem jak ja.
Nie da się nie zauważyć / nie wiedzieć o rzeczach oczywistych, opisanych przeze mnie powyżej, więc albo jesteś "z rodziny", albo kimś blisko z władzami.
Pozdrawiam.
3
karolina2 2017-02-04 23:30
Fajne masz pojęcie rodziny, ale chyba go nie spełniam wg. twoich norm bo póki co raczej jestem przytomna:D I się tylko normalnie pytam. No ale dobra po prostu tyle tu pierdoł jest napisane, że nie jest łatwo stwierdzić czy jesteś szara i pracujesz faktycznie w kpsw.

7
Jurek 2017-02-05 00:19
Studiowałem w KPSW dwa kierunki. Szkoła naprawdę spoko mam koleżanki i kolegów w bydgoskich prywatnych to dopiero jakie dziadostwo jest u nich, szkoda gadać. Wogole nie mowie o publicznych bo tam student jest traktowany jak zwykłe g za przeproszeniem.
8
Kapucyn 2017-02-10 21:47
Na lose też tak jest.. Karolina ma całkowitą rację.
1
Helmut 2017-02-11 00:07
A tu gadu, gadu Racja racją, i bez racji nie długo 100 postów będzie, niezły spam

ja jestem nr94:)
5
Aniula 2017-02-12 10:39
Zarabista szkoła. Pełen profesjonalizm, super miłe panie w dziekanacie, na które zawsze można liczyć. Nauczyciele naprawdę spoko. Jestem bardzo zadowolona. Gorąco polecam
7
Janina 2017-02-12 17:14
O kurtoza, ile spamu.
Podbijam na 96 - co jest za 100, może jakieś himalaje czy co?
5
Katarzynka24 2017-02-24 10:42 [użytkownik zarejestrowany]
Powiedzcie mi jak wygląda aktualnie sprawa studiów na KPSW? Polecacie, czy macie inną opinię na ten temat?
Marcel33 2017-02-24 10:51 [użytkownik zarejestrowany]
Z tego co słyszałem to mają całkiem niezłe kierunki studiów podyplomowych i znajomi sobie chwalą całą kadrę - więc myślę,że warto by tu spróbować. Opinii na temat kierunków studiów nie znam więc się nie wypowiadam..
7
Abc 2017-02-28 08:18
Ale marketing zadziałał. Ile pozytywnych komentarzy, dziwne co nie?!
2
Janek 2017-03-08 15:53
Dlaczego dziwne? Każda uczelnia ma coś za uszami.. Samo życie
2
Liki 2017-03-09 14:31
Tak KPSW to najlepsza uczelnia w Bydgoszczy, a może nawet i dalej, mam doświadczenie bo studiowałem też w innych i szkoda mówić.
5
Anna 2017-03-12 20:20
Corkage, ile Ci zapłacili za ten wpisać?! Zaliczenie z pedagogiki masz dosrać?!
1
Hania 2017-03-23 09:35
Nie rozumiem czego się czepiacie? Ten kto nie studiował to niech się nie wypowiada. Akurat odnośnie zaliczenia z pedagogiki to chyba przesadziłaś.. Studiuję pedagogikę na KPSW i cieszę się,że wybrałam właśnie te Uczelnie. Pełen profesjonalizm i pozytywne spojrzenie na studenta.
2
Beka 2017-03-25 21:16
Jak dajesz w łape, to zaliczasz! Proste!
1
Zostaw swoją opinię o KPSW - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KPSW