brak logo

KPSW

Bydgoszcz

Opinie o KPSW

kenji 2016-08-09 17:21
Każdy teraz boi się o pracę, bo nowych studentów nie ma. Rekrutacja leży, więc kto będzie to utrzymywał. Najlepiej w Bydzi stoi WSB i te plotki pewnie nie są przesadzone. Budynek na Bełzy miał iść na sprzedaż, ale wymyślono, że przedszkolaki będą utrzymywać szkołę.
Zarobki na poziomie najniższej krajowej, nadgodziny nie do odebrania (oczywiście zależy czyje one są), pracownicy do siebie nastawieni wilkiem, bo każdy się boi o siebie. Uciekajcie stąd. Ja szukam nowej pracy, ale nie jest ławo, bo wszędzie taki wyzysk. Tylko nie wszędzie takie marne zarządzanie z góry...
5
do konkurencji 2016-08-09 23:22
Sciema na całego z beznadziejnego działu konkurencyjnej szkoły. Chyba ktoś pozazdroscil ze Rekrutacja w KPSW dobrze idzie a Na Be£zy 2 powstaje nowoczesne przedszkole a Budynek po renowacji jest teraz wizytówka Bydgoszczy w tym miejscu -rondo ... i głupoty wyssane z palca o zarobkach. Czarny PR nic dobrego nie daje w długiej perspektywie. Pozdrawiam i oby was tam tak nie meczyli i dali sobie spokój o pisaniu bredni na temat KPSW.
9
kenji 2016-09-10 13:07
@lonel
przecież rekrutacja dobrze nie idzie... i to jest załamujące
przedszkole to niezły pomysł, bo wyż demograficzny jest akurat w tej kategorii wiekowej, ale studentów brak, co jest uzasadnione niżem
i nie, nie jestem z konkurencji, wręcz przeciwnie; ale wiem, że do konkurencji wielu pracowników odeszło z kpsw, i chwalą to sobie chyba, niestety...
ja szukam pracy cały czas, ale lepszej, a o tą w Bydgoszczy trudno; wszędzie to nieuczciwi pracodawcy, jak tutaj
nie robię czarnegoPR, ale jeśl Ty robisz dobry tzn., że jesteś zadowolony, więc z innej kasty niż my, wyrobnicy kpsw, ech...
5
do konkurencji 2016-09-10 20:36
kenji:

Ta dobra ściema i jeszcze mowa o jakiś kastach - to chyba tam w Konkurencji są jakieś poziomy upokorzenia...

pozdrawiam i dalej żyj w sowim świecie.
8
Jabadabadu 2016-09-13 22:05
Widzę, że w KPSW nigdy się nic nie zmieni. Jest grupa przydupasów (czyt. rodzina) którzy dobrze zarabiają i dadzą się pociąć za tą firmę (oczywiście prywatnie wyrażają zupełnie odmienne zdanie) i jest grupa tych którzy mają zapier...ć na nich za najniższą krajową. Nie biorę tej opinii z powietrza tylko z wieloletniej pracy w tej firmie.
Co do awansów, gratyfikacji i innych pierdół ... tak zdarzają się i są to kwoty 50zł :D (żenada), awanse z młodszego referenta na referenta (oczywiście rzadko kiedy jest to związane z podwyżką, a jeśli już to wychodzoną miesiącami i żenująco niską, no ale uściskiem dłoni prezesa przecież zapłacisz za chleb).
Najgorszy dział informatyczny jest jak Macierewicz w rządzie PIS, teoretycznie zdrowy i funkcjonujący, ale wymagający pomocy psychiatry. Jedyną rozrywką jest rzucanie kłód pod nogi współpracowników, ale na dywaniku u Rektor zawsze "najlepszy". Cóż rodziny się nie karze hahahha
Ps. pozdrawiam i cieszę się że wypadłam z tej jednej wielkiej (w sumie to już bardzo małej) "szczęśliwej" rodziny ;)
6
do konkurencji 2016-09-15 12:29
Rekrutacja idzie w najlepsze więc tylko kilka słów do konkurencji:

Chyba nie od dziś wiadomo, że poziom dyskusji w internecie jest często zatrważająco niski i ma raczej wydźwięk negatywny.
Mówiąc ściślej gowork jest portalem co najmniej słabym merytorycznie. W tym momencie nieuczciwa konkurencja łatwo może to wykorzystać. Tak było u nas przez kilkanaście miesięcy też nasz szkalowali, pracowników, zarząd etc. Jest jednak jedno pocieszenie, dobry produkt, dobra firma obroni się sam/a. Nieuczciwość i pomawianie ma krótkie nogi, w dłuższej perspektywie nic nie daje. Jedyne co jest dziwne to to, że portale takie jak gowork i inne również nie wystarczająco dbają o jakość/prawdziwość wypowiedzi, ale sądzę, że to również kiedyś się zmieni."
8
dfr 2016-09-16 23:06
W sumie na tego pracownika biurowego bym się załapał, bo język czeski znam, ale jakie są zarobki? Pozdrawiam
1
Marlena K. 2016-12-11 14:03
Dzień dobry? W w tym roku ruszył 1. rok pedagogiki? Pytam, bo wybieram się w przyszłym roku, a słyszałam opinie, że w tym roku było bardzo słabo na rekrutacji i nie ruszył ten kierunek.
Proszę o wiadomość, jeśli toś jeszcze tu zagląda.
Pozdrawiam.
prac 2016-12-13 21:11
w tym roku był bardzo dobry nabór, limity miejsc wyczerpane,

być może są jeszcze jakieś wolne ale na studia podyplomwe
9
Oiu 2016-12-23 13:46
Co to za kryptoreklama.
1
Oiu 2016-12-23 13:49
W tym Roku ruszyly tylko Dwa kierunki. Nie ma co tam studio Wac u tych kretaczy I zlodzieji.
2
prac 2016-12-26 22:59
oiu

dwa kierunku ruszyły w twojej szkole.. współczuje:D bo w KPSW wszystkie ruszyły.
8
Marlena K. 2017-01-01 18:49
Dziękuję za informacje.
1
Zenek 2017-01-07 15:28
Ruszyły Dwa kierunki u tych złodzieji. Czytaj ze zrozumieniem pało jedna
1
prac 2017-01-08 21:15
W KPSW ruszyły wszystkie kierunki a jest ich sporo.

Zenek: W twojej szkole ruszyły dwa kierunki to wiem. Jeden z nich to "buractwo stosowane", drugi "czarny PR od kuchni jak tego nie robić dobrze" -> domniemywam, że jesteś prymusem na obydwóch:D

14
Karolina 2017-02-04 19:00
Jestem pracownikiem szkoły. Dzieje się bardzo źle: w wynagrodzeniach, we władzach etc. Rządzi para, gdzie jeden od drugiego jest mniej przytomny. Rodzinna firma, gdzie ręka, rękę, reką myje.
Krętactwo, wyzysk, brak poszanowania ludzkiej pracy.
Coś strasznego I do pracowania, i do uczenia się.
Obchodźcie szerokim łukiem, jeśli tylko możecie.
4
Karolina2 2017-02-04 19:53
Nie kojarzę Cię a gdzie konkretnie pracujesz, w jakim dziale? Bo w tym tłumie to wszystkich nie znam... Ja też tutaj pracuje i nic takiego negatywnego i osobistego nie zauważyłam. Chociaż zawsze zarabiać każdy chce więcej i takie tam stresy normalne jak w każdej robocie.
10
Karolina 2017-02-04 20:05
@karolina2
Wolę zostać anonimowa, więc wybacz, ale nie podam działu, bo będzie to od razu wiadome.
Wątpię, czy jesteś takim zwykłym szarym pracownikiem jak ja.
Nie da się nie zauważyć / nie wiedzieć o rzeczach oczywistych, opisanych przeze mnie powyżej, więc albo jesteś "z rodziny", albo kimś blisko z władzami.
Pozdrawiam.
4
karolina2 2017-02-04 23:30
Fajne masz pojęcie rodziny, ale chyba go nie spełniam wg. twoich norm bo póki co raczej jestem przytomna:D I się tylko normalnie pytam. No ale dobra po prostu tyle tu pierdoł jest napisane, że nie jest łatwo stwierdzić czy jesteś szara i pracujesz faktycznie w kpsw.

7
Jurek 2017-02-05 00:19
Studiowałem w KPSW dwa kierunki. Szkoła naprawdę spoko mam koleżanki i kolegów w bydgoskich prywatnych to dopiero jakie dziadostwo jest u nich, szkoda gadać. Wogole nie mowie o publicznych bo tam student jest traktowany jak zwykłe g za przeproszeniem.
11
Kapucyn 2017-02-10 21:47
Na lose też tak jest.. Karolina ma całkowitą rację.
1
Helmut 2017-02-11 00:07
A tu gadu, gadu Racja racją, i bez racji nie długo 100 postów będzie, niezły spam

ja jestem nr94:)
6
Aniula 2017-02-12 10:39
Zarabista szkoła. Pełen profesjonalizm, super miłe panie w dziekanacie, na które zawsze można liczyć. Nauczyciele naprawdę spoko. Jestem bardzo zadowolona. Gorąco polecam
10
Janina 2017-02-12 17:14
O kurtoza, ile spamu.
Podbijam na 96 - co jest za 100, może jakieś himalaje czy co?
6
Katarzynka24 2017-02-24 10:42 [użytkownik zarejestrowany]
Powiedzcie mi jak wygląda aktualnie sprawa studiów na KPSW? Polecacie, czy macie inną opinię na ten temat?
Marcel33 2017-02-24 10:51 [użytkownik zarejestrowany]
Z tego co słyszałem to mają całkiem niezłe kierunki studiów podyplomowych i znajomi sobie chwalą całą kadrę - więc myślę,że warto by tu spróbować. Opinii na temat kierunków studiów nie znam więc się nie wypowiadam..
10
Abc 2017-02-28 08:18
Ale marketing zadziałał. Ile pozytywnych komentarzy, dziwne co nie?!
2
Janek 2017-03-08 15:53
Dlaczego dziwne? Każda uczelnia ma coś za uszami.. Samo życie
2
Liki 2017-03-09 14:31
Tak KPSW to najlepsza uczelnia w Bydgoszczy, a może nawet i dalej, mam doświadczenie bo studiowałem też w innych i szkoda mówić.
8
Anna 2017-03-12 20:20
Corkage, ile Ci zapłacili za ten wpisać?! Zaliczenie z pedagogiki masz dosrać?!
1
Hania 2017-03-23 09:35
Nie rozumiem czego się czepiacie? Ten kto nie studiował to niech się nie wypowiada. Akurat odnośnie zaliczenia z pedagogiki to chyba przesadziłaś.. Studiuję pedagogikę na KPSW i cieszę się,że wybrałam właśnie te Uczelnie. Pełen profesjonalizm i pozytywne spojrzenie na studenta.
7
Beka 2017-03-25 21:16
Jak dajesz w łape, to zaliczasz! Proste!
1
Franek 2017-05-31 20:21
Posrana uczelnia i postani pracownicy. Są na tonącym statku . . . Kto może niech ucieka
4
Gość 2017-06-01 23:11
Do Franek: Chłopie, toć TY chyba podstawówki jeszcze nie skończył ... a za dyskusję na forum się bierze i mierne epitety z sufitu wzięte daje;) Nie obrażaj ludzi!
5
Ble ble 2017-06-03 13:31
Jak bierzesz w łapę to nie utoniesz!
1
Gość 2017-06-03 20:54
Ble Ble

Nie wiem co Ty bierzesz ale wolę nie podchodzić za blisko... :D
4
Groove 2017-06-08 19:50
:-) To racja. Jest tam wielu cudaków. Byle dalej.
1
Kasia 2017-06-12 09:15
Studiuję na KPSw i chyba podejmę i chętnie podejmę tam pracę, póki co jest super.
5
Groove 2017-06-13 20:13
Polecam zacząć w promocji...
2
Ble ble 2017-06-14 21:30
Hehe dobre. .pro mocha podobno cała się zwolniła i poszli do bankowej..
1
daniel 2017-06-14 22:15
a cała promocja się z bankowej zwolniła? Czy ich wywalili? nie wiedziałem...
5
Andriu 2017-06-16 15:29
Promocja na kpsw przyszła do bankowej, wszyscy uciekają z tego tonącego okrętu. Pracownik po 10 latach dostawał 1900 zł. Trochę to żałosne, bo na tych staniwiskach w innych instytucjach ma się dwa razy tyle!
1
Jacek 2017-06-16 15:31
Pani Aniu wiem, że to Pani napisała na polecenie pewnych osob. Proszę się już nie kompromitować.
1
Pan 2017-06-16 15:34
Tam nie tylko nadstawiają łapy...
1
kinga 2017-06-16 19:20
To z Bankowej wurzucil na pysk z dnia na dzien to chyba nie fair zachowali sie wobec tych osób...

ale się nie dziwię rektor im się w bankwoej znudził to też go usuneli i połowę administracji.

Bankowa porpostu lubi czystki, a niedługo będzię kolejna...
6
Aniula 2017-06-20 19:51
Graficy zmieniają się jak w kalejdoskopie...
1
jerry 2017-06-20 22:52
A ja bardzo lubię podyplomówkę w kpsw jestem już na 3ciej
4
kotka 2017-06-21 20:30
No ja jestem znajoma rektora i też robię sobie 3 podyplomowe.....za darmo dodam!
1
Kocur 2017-06-22 00:14
Bardzo fajne są podyplomowe na kpsw właśnie podnoszę kwalifikacje bo szef kazał...
2
bobo 2017-06-22 18:37
Ja skończyłem budownictwo na kpsw i w sumie to teraz jeden z lepszych kierunków, pracę znalazłem od ręki.
12
Zostaw swoją opinię o KPSW - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KPSW