brak logo

KPSW

Bydgoszcz

Opinie o KPSW

kenji 2016-09-10 13:07
@lonel
przecież rekrutacja dobrze nie idzie... i to jest załamujące
przedszkole to niezły pomysł, bo wyż demograficzny jest akurat w tej kategorii wiekowej, ale studentów brak, co jest uzasadnione niżem
i nie, nie jestem z konkurencji, wręcz przeciwnie; ale wiem, że do konkurencji wielu pracowników odeszło z kpsw, i chwalą to sobie chyba, niestety...
ja szukam pracy cały czas, ale lepszej, a o tą w Bydgoszczy trudno; wszędzie to nieuczciwi pracodawcy, jak tutaj
nie robię czarnegoPR, ale jeśl Ty robisz dobry tzn., że jesteś zadowolony, więc z innej kasty niż my, wyrobnicy kpsw, ech...
6
do konkurencji 2016-09-10 20:36
kenji:

Ta dobra ściema i jeszcze mowa o jakiś kastach - to chyba tam w Konkurencji są jakieś poziomy upokorzenia...

pozdrawiam i dalej żyj w sowim świecie.
13
Jabadabadu 2016-09-13 22:05
Widzę, że w KPSW nigdy się nic nie zmieni. Jest grupa przydupasów (czyt. rodzina) którzy dobrze zarabiają i dadzą się pociąć za tą firmę (oczywiście prywatnie wyrażają zupełnie odmienne zdanie) i jest grupa tych którzy mają zapier...ć na nich za najniższą krajową. Nie biorę tej opinii z powietrza tylko z wieloletniej pracy w tej firmie.
Co do awansów, gratyfikacji i innych pierdół ... tak zdarzają się i są to kwoty 50zł :D (żenada), awanse z młodszego referenta na referenta (oczywiście rzadko kiedy jest to związane z podwyżką, a jeśli już to wychodzoną miesiącami i żenująco niską, no ale uściskiem dłoni prezesa przecież zapłacisz za chleb).
Najgorszy dział informatyczny jest jak Macierewicz w rządzie PIS, teoretycznie zdrowy i funkcjonujący, ale wymagający pomocy psychiatry. Jedyną rozrywką jest rzucanie kłód pod nogi współpracowników, ale na dywaniku u Rektor zawsze "najlepszy". Cóż rodziny się nie karze hahahha
Ps. pozdrawiam i cieszę się że wypadłam z tej jednej wielkiej (w sumie to już bardzo małej) "szczęśliwej" rodziny ;)
6
do konkurencji 2016-09-15 12:29
Rekrutacja idzie w najlepsze więc tylko kilka słów do konkurencji:

Chyba nie od dziś wiadomo, że poziom dyskusji w internecie jest często zatrważająco niski i ma raczej wydźwięk negatywny.
Mówiąc ściślej gowork jest portalem co najmniej słabym merytorycznie. W tym momencie nieuczciwa konkurencja łatwo może to wykorzystać. Tak było u nas przez kilkanaście miesięcy też nasz szkalowali, pracowników, zarząd etc. Jest jednak jedno pocieszenie, dobry produkt, dobra firma obroni się sam/a. Nieuczciwość i pomawianie ma krótkie nogi, w dłuższej perspektywie nic nie daje. Jedyne co jest dziwne to to, że portale takie jak gowork i inne również nie wystarczająco dbają o jakość/prawdziwość wypowiedzi, ale sądzę, że to również kiedyś się zmieni."
12
dfr 2016-09-16 23:06
W sumie na tego pracownika biurowego bym się załapał, bo język czeski znam, ale jakie są zarobki? Pozdrawiam
1
Marlena K. 2016-12-11 14:03
Dzień dobry? W w tym roku ruszył 1. rok pedagogiki? Pytam, bo wybieram się w przyszłym roku, a słyszałam opinie, że w tym roku było bardzo słabo na rekrutacji i nie ruszył ten kierunek.
Proszę o wiadomość, jeśli toś jeszcze tu zagląda.
Pozdrawiam.
1
prac 2016-12-13 21:11
w tym roku był bardzo dobry nabór, limity miejsc wyczerpane,

być może są jeszcze jakieś wolne ale na studia podyplomwe
13
Oiu 2016-12-23 13:46
Co to za kryptoreklama.
3
Oiu 2016-12-23 13:49
W tym Roku ruszyly tylko Dwa kierunki. Nie ma co tam studio Wac u tych kretaczy I zlodzieji.
2
prac 2016-12-26 22:59
oiu

dwa kierunku ruszyły w twojej szkole.. współczuje:D bo w KPSW wszystkie ruszyły.
13
Marlena K. 2017-01-01 18:49
Dziękuję za informacje.
2
Zenek 2017-01-07 15:28
Ruszyły Dwa kierunki u tych złodzieji. Czytaj ze zrozumieniem pało jedna
1
prac 2017-01-08 21:15
W KPSW ruszyły wszystkie kierunki a jest ich sporo.

Zenek: W twojej szkole ruszyły dwa kierunki to wiem. Jeden z nich to "buractwo stosowane", drugi "czarny PR od kuchni jak tego nie robić dobrze" -> domniemywam, że jesteś prymusem na obydwóch:D

19
Karolina 2017-02-04 19:00
Jestem pracownikiem szkoły. Dzieje się bardzo źle: w wynagrodzeniach, we władzach etc. Rządzi para, gdzie jeden od drugiego jest mniej przytomny. Rodzinna firma, gdzie ręka, rękę, reką myje.
Krętactwo, wyzysk, brak poszanowania ludzkiej pracy.
Coś strasznego I do pracowania, i do uczenia się.
Obchodźcie szerokim łukiem, jeśli tylko możecie.
6
Karolina2 2017-02-04 19:53
Nie kojarzę Cię a gdzie konkretnie pracujesz, w jakim dziale? Bo w tym tłumie to wszystkich nie znam... Ja też tutaj pracuje i nic takiego negatywnego i osobistego nie zauważyłam. Chociaż zawsze zarabiać każdy chce więcej i takie tam stresy normalne jak w każdej robocie.
14
Karolina 2017-02-04 20:05
@karolina2
Wolę zostać anonimowa, więc wybacz, ale nie podam działu, bo będzie to od razu wiadome.
Wątpię, czy jesteś takim zwykłym szarym pracownikiem jak ja.
Nie da się nie zauważyć / nie wiedzieć o rzeczach oczywistych, opisanych przeze mnie powyżej, więc albo jesteś "z rodziny", albo kimś blisko z władzami.
Pozdrawiam.
5
karolina2 2017-02-04 23:30
Fajne masz pojęcie rodziny, ale chyba go nie spełniam wg. twoich norm bo póki co raczej jestem przytomna:D I się tylko normalnie pytam. No ale dobra po prostu tyle tu pierdoł jest napisane, że nie jest łatwo stwierdzić czy jesteś szara i pracujesz faktycznie w kpsw.

7
Jurek 2017-02-05 00:19
Studiowałem w KPSW dwa kierunki. Szkoła naprawdę spoko mam koleżanki i kolegów w bydgoskich prywatnych to dopiero jakie dziadostwo jest u nich, szkoda gadać. Wogole nie mowie o publicznych bo tam student jest traktowany jak zwykłe g za przeproszeniem.
15
Kapucyn 2017-02-10 21:47
Na lose też tak jest.. Karolina ma całkowitą rację.
1
Helmut 2017-02-11 00:07
A tu gadu, gadu Racja racją, i bez racji nie długo 100 postów będzie, niezły spam

ja jestem nr94:)
6
Aniula 2017-02-12 10:39
Zarabista szkoła. Pełen profesjonalizm, super miłe panie w dziekanacie, na które zawsze można liczyć. Nauczyciele naprawdę spoko. Jestem bardzo zadowolona. Gorąco polecam
15
Janina 2017-02-12 17:14
O kurtoza, ile spamu.
Podbijam na 96 - co jest za 100, może jakieś himalaje czy co?
6
Katarzynka24 2017-02-24 10:42 [użytkownik zarejestrowany]
Powiedzcie mi jak wygląda aktualnie sprawa studiów na KPSW? Polecacie, czy macie inną opinię na ten temat?
Marcel33 2017-02-24 10:51 [użytkownik zarejestrowany]
Z tego co słyszałem to mają całkiem niezłe kierunki studiów podyplomowych i znajomi sobie chwalą całą kadrę - więc myślę,że warto by tu spróbować. Opinii na temat kierunków studiów nie znam więc się nie wypowiadam..
15
Abc 2017-02-28 08:18
Ale marketing zadziałał. Ile pozytywnych komentarzy, dziwne co nie?!
3
Janek 2017-03-08 15:53
Dlaczego dziwne? Każda uczelnia ma coś za uszami.. Samo życie
3
Liki 2017-03-09 14:31
Tak KPSW to najlepsza uczelnia w Bydgoszczy, a może nawet i dalej, mam doświadczenie bo studiowałem też w innych i szkoda mówić.
11
Anna 2017-03-12 20:20
Corkage, ile Ci zapłacili za ten wpisać?! Zaliczenie z pedagogiki masz dosrać?!
1
Hania 2017-03-23 09:35
Nie rozumiem czego się czepiacie? Ten kto nie studiował to niech się nie wypowiada. Akurat odnośnie zaliczenia z pedagogiki to chyba przesadziłaś.. Studiuję pedagogikę na KPSW i cieszę się,że wybrałam właśnie te Uczelnie. Pełen profesjonalizm i pozytywne spojrzenie na studenta.
11
Beka 2017-03-25 21:16
Jak dajesz w łape, to zaliczasz! Proste!
1
Franek 2017-05-31 20:21
Posrana uczelnia i postani pracownicy. Są na tonącym statku . . . Kto może niech ucieka
4
Gość 2017-06-01 23:11
Do Franek: Chłopie, toć TY chyba podstawówki jeszcze nie skończył ... a za dyskusję na forum się bierze i mierne epitety z sufitu wzięte daje;) Nie obrażaj ludzi!
11
Ble ble 2017-06-03 13:31
Jak bierzesz w łapę to nie utoniesz!
1
Gość 2017-06-03 20:54
Ble Ble

Nie wiem co Ty bierzesz ale wolę nie podchodzić za blisko... :D
7
Groove 2017-06-08 19:50
:-) To racja. Jest tam wielu cudaków. Byle dalej.
1
Kasia 2017-06-12 09:15
Studiuję na KPSw i chyba podejmę i chętnie podejmę tam pracę, póki co jest super.
11
Groove 2017-06-13 20:13
Polecam zacząć w promocji...
2
Ble ble 2017-06-14 21:30
Hehe dobre. .pro mocha podobno cała się zwolniła i poszli do bankowej..
1
daniel 2017-06-14 22:15
a cała promocja się z bankowej zwolniła? Czy ich wywalili? nie wiedziałem...
10
Andriu 2017-06-16 15:29
Promocja na kpsw przyszła do bankowej, wszyscy uciekają z tego tonącego okrętu. Pracownik po 10 latach dostawał 1900 zł. Trochę to żałosne, bo na tych staniwiskach w innych instytucjach ma się dwa razy tyle!
1
Jacek 2017-06-16 15:31
Pani Aniu wiem, że to Pani napisała na polecenie pewnych osob. Proszę się już nie kompromitować.
1
Pan 2017-06-16 15:34
Tam nie tylko nadstawiają łapy...
1
kinga 2017-06-16 19:20
To z Bankowej wurzucil na pysk z dnia na dzien to chyba nie fair zachowali sie wobec tych osób...

ale się nie dziwię rektor im się w bankwoej znudził to też go usuneli i połowę administracji.

Bankowa porpostu lubi czystki, a niedługo będzię kolejna...
11
Aniula 2017-06-20 19:51
Graficy zmieniają się jak w kalejdoskopie...
1
jerry 2017-06-20 22:52
A ja bardzo lubię podyplomówkę w kpsw jestem już na 3ciej
10
kotka 2017-06-21 20:30
No ja jestem znajoma rektora i też robię sobie 3 podyplomowe.....za darmo dodam!
1
Kocur 2017-06-22 00:14
Bardzo fajne są podyplomowe na kpsw właśnie podnoszę kwalifikacje bo szef kazał...
2
bobo 2017-06-22 18:37
Ja skończyłem budownictwo na kpsw i w sumie to teraz jeden z lepszych kierunków, pracę znalazłem od ręki.
24
Aneta 2017-09-05 14:26
Czy wypowie się ktoś na temat pracy w firmie KPSW? Jakie są warunki pracy? Co najbardziej podoba wam się pracując w tej firmie? Czy jest szansa podwyżki? Każda pozostawiona informacja będzie ważna dla osób, które przymierzają się do aplikowania tutaj.
1
Kaja 2017-09-23 23:42
Ciekawy temat , jakie są warunki pracy w KPSW?
Zostaw swoją opinię o KPSW - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KPSW