logo TESCO

TESCO

Teresin

Opinie o TESCO

Alicja 2017-04-13 13:36
@Sałata, czy naprawdę spotkałeś się w pracy z mobbingiem? To bardzo poważna sprawa. Jaka spotkała Cię konkretnie sytuacja?
Pracownik 2017-04-13 22:09
Jeśli chodzi o ta Rzeczpospolita to klituś bajduś... najwięcej wiedzą,żart.
Pracownik 2017-04-13 22:12
Czytałem wyniki finansowe firmy za rok 2016/2017 i zarząd Tesco nawet w jednym słowie nie wspomina o tym co gazeta pisze bo o czymś pisać musi,sensacja musi być.
Pracownik 2017-04-13 22:13
Czytałem wyniki finansowe firmy za rok 2016/2017 i zarząd Tesco nawet w jednym słowie nie wspomina o tym co gazeta pisze bo o czymś pisać musi,sensacja musi być.
Gavroche 2017-04-14 12:19
To poczytaj te wyniki finansowe jeszcze raz a potem porównaj je z wynikami finansowymi z poprzedniego roku oraz z wynikami finansowymi Tesco w innych krajach europy środkowej to może zauważysz, że nasze polskie Tesco jako jedyne w tej części Europy notuje spadek sprzedaży. Między czytaniem a czytaniem ze zrozumieniem jest taka różnica kolego jak między świnką a świnką morską :-)
Aha: Alicjo jakoś już nie dopytujesz o warunki pracy... czyżby Ci ochota minęła dołączyć do naszego zespołu? Pozdrawiam.
4
Pracownik 2017-04-14 14:22
Ale gdzie jest napisane że będzie zamykać sklepy?się pytam?to jakieś insynuacje,spowoduje spadku sprzedaży?Jeśli będą je zamykać to przecież sprzedaż jeszcze spadnie.Widzę nie ktoś osoby mają większą wiedzę niż prezes Tesco,myślę że powinieneś go zastąpić
1
Wiesław 2017-04-14 20:18
A ja myślę, że jesteś kasztanem bez rozumu i lepiej zamknij się.
Pracownik 2017-04-14 22:41
Żeby myśleć kolego Wiesławie to musiał byś posiadać odrobinę mózgu....,sądząc wypowiedzi niestety ci go brak ..Amen
Pracownik 2017-04-14 22:44
Najgorzej jak ktoś pracuje i narzeka,trzeba się zwolnić jak nie pasuje...stokrotka za płotem A nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] we własne gniazdo
2
Gavroche 2017-04-15 11:01
Jest to napisane w czwartkowym wydaniu gazety "Rzeczpospolita". Według Ciebie podawanie ogólnodostępnych informacji z ogólnopolskiej gazety (bo nie jest to jakiś brukowiec) to robienie we własne gniazdo? To co, może cytujmy tylko te wygodne dla nas fakty jak za komuny... to by Ci pasowało? Jesteś jeszcze mentalnie w tamtym okresie? Nie wiem czy to jest prawda i nie wiem co wie zarząd albo prezes ale wiem jedno:
"Są prawdy, które mędrzec wszystkim ludziom mówi,
Są takie, które szepce swemu narodowi;
Są takie, które zwierza przyjaciołom domu;
Są takie, których odkryć nie może nikomu."
Jakbyś znowu czegoś nie zrozumiał: chce Ci prze to powiedzieć, że jeżeli ktoś coś wie to nie znaczy, że podzieli się tą wiedzą z szeregowym pracownikiem.
W Tesco nie jest źle a nawet jest coraz lepiej (np. jest to w tej chwili sklep tańszy nawet od Biedry, dostaliśmy podwyżki etc.) ale to nie zwalnia nas z wytykania tego co nie jest ok albo może nas niepokoić.
Pozdrawiam i najlepszego na Święta Wielkiej Nocy.
3
Pracownik 2017-04-15 12:57
Wszystko wyjdzie w praniu ,jakoś to będzie.Również pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
cewoxxx 2017-04-15 19:22
Najglupsi to są w tesco w Teresin ie zmianowi. Fałszywi, dwulicowi karierowicze, którzy nie potrafią się sprzeciwić menadzerowi. Kryjąc swój zadek podkładają człowiekowi świnie.
6
Alicja 2017-04-19 12:25
@Wiesław, @Pracownik przypominam o zamieszczaniu merytorycznych komentarzy na temat TESCO. Forum nie jest miejscem do obrażania się nawzajem.
ja 92 2017-04-21 10:50
To jest strona gdzie opisuje sie warunki pracy i płace a nie o kotletach i innych glupotach każdy z was taki fafarafa ale tylko w gębie i prosto w oczy to dupowlaz kazdy z was. Chciałem się dowiedzieć jakie są w Tesco warunki pracy.
Alicja 2017-04-21 10:55
@ja 92 czy możesz skonkretyzować swoje pytanie? Piszesz, że chciałbyś się dowiedzieć więcej o warunkach pracy w TESCO. Informacje na temat jakiego stanowiska chciałbyś poznać? Co dokładnie Cię interesuje?
1
zonk il 2017-04-22 12:27
A ty co matka Teresa z Kalkuty jesteś? Na magazynie świeże osoby mają często lepiej niż starzy pracownicy. Przez miesiąc nie daje im się uprawnień na wózki, przez co chodzą Przyuczac się na załadunki lub przyjęcia. Jak juz mają uprawnienia to zmienia im się priorytet na wyżej wymienione odcinki a starzy Magazynierzy chodzą ko masować palety lub w piking. Ponizajaca praca. Tak zachęcają nowych a wiedza ze ci ze stazem godzą się na to bo mają umowy na stałe. Poniżenie starych pracowników w tesco to norma.
4
Luka 2017-04-25 14:55
Czy TESCO otwiera jakiś nowy sklep? Tak duża oferta pracy to chyba jest coś na rzeczy, może ktoś słyszał?
tescowy ze stazem 2017-04-28 11:25
Prawda jest taka ze jest dokładanie więcej obowiązków. Człowiek musi pracować za trzech. Likwidowane są stanowiska pracy , co się wiąże z przejęciem obowiązków po tych ludziach. Kiedyś kierownik chodził po magazynie i kontrolował jakość pracy . Teraz nie ma czasu odejść od komputera. Powiększona norma w porównaniu jaka była na początku sprawiła niska jakość np.. układania towaru na palecie I jego foliowania. Akord narzucony agencji i stawki zrobiły tez swoje. Dużo rób , mało zarób żeby pracodawca miał wysokie zyski. Oferta pracy w tesco to bzdura, lecz chętnie przyjmą świeżych żeby pozbyć się starych, ponieważ żądają lepszych warunków pracy. Zapraszam na stronę internetową solidarność tesco pl.
3
Kierowniki od roweru bez pedałów 2017-04-28 17:00
"Kiedyś kierownik chodził po magazynie i kontrolował jakość pracy . Teraz nie ma czasu odejść od komputera" - lepszego żartu dzisiaj nie usłyszycie.
Chyba nie ma czasu odejść od stołu do ping-ponga. Nie bądź człowieku śmieszny.
3
norbert 2017-04-28 18:55
Chyba twoi kierownicy nie mogą odejść od pingponga bo ja nie widziałem żadnego żeby w to dziadostwo grał. Tych z którymi pracuje to kulturalnie po jedzeniu idą sobie na papieroska. Śmieszny to ty jesteś pisząc takie bzdury. Tych najgorszych kierowników juz nie ma, niesety tych kilku dobrych tez nie. Widzę że strasznie nie lubisz kierowników. Widać niczym specjalnym się nie wykazales i nie potrafisz być milszy. Nikt z takim bufor nie chciałby pracować. Śmiesznie się nazwałem , a nawet idiot,.....cznie. ....A cha dziękuję w imieniu wszystkich palących za bliżej postawiona palarnie. Nie jest to szczyt moich marzeń bo było by lepiej jakby była w budynku, ale zawsze to coś.
2
Lucyna 2017-05-01 14:39
@tescowy ze stazem Myślę, że złość przez Ciebie przemawia. Wszędzie trzeba pracować, nikt nie płaci za leżenie.
prawda prawdzie 2017-05-01 19:30
A czy ktoś leży? Żeby zrobić normę w stoku to trzeba prawie biegać, zamiast pracować średnim tempem ,to tu trzeba na pełnych obrotach. Człowiek to nie maszyna ,meczy się. Tu nie chodzi o złość tylko o fakty. Od tyłu lat co pracuje normy zostały kilkakrotnie podnoszone by człowiek nie mógł nawet złapać oddechu . Czyli jest prawdą ze człowiek pracuje za dwie lub trzy osoby. Pracować a harowac ponad siły to różnica. Nawet kierownicy odchodzą bo musieli dźwignać obowiązki po tych których zwolnili.
1
prawda prawdzie 2017-05-01 19:31
A czy ktoś leży? Żeby zrobić normę w stoku to trzeba prawie biegać, zamiast pracować średnim tempem ,to tu trzeba na pełnych obrotach. Człowiek to nie maszyna ,meczy się. Tu nie chodzi o złość tylko o fakty. Od tyłu lat co pracuje normy zostały kilkakrotnie podnoszone by człowiek nie mógł nawet złapać oddechu . Czyli jest prawdą ze człowiek pracuje za dwie lub trzy osoby. Pracować a harowac ponad siły to różnica. Nawet kierownicy odchodzą bo musieli dźwignać obowiązki po tych których zwolnili.
2
Alicja 2017-05-04 09:20
Wiedzieliście, że 25 kwietnia Tesco wspólnie z Link4 wprowadził ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków wraz z ubezpieczeniem na wypadek powikłań po ukąszeniu kleszcza czy owadów? Więcej informacji znajdziecie pod poniższym linkiem:
https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artykuly/tesco-ruszylo-z-ubezpieczeniem-od-boreliozy,39545
ukryty szpieg administracji 2017-05-04 09:47
a tobie alicjo kto placi za to udzielanie sie na naszym forum?moze ty jestes poprostu jakims u.s.a.
1
Alicja 2017-05-04 09:51
@ukryty szpieg administracji, jestem redaktorem Serwisu GoWork.pl W żaden sposób nie współpracuję z TESCO. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o moim zadaniu - najedź myszką na ikonkę mikrofonu przy moim nicku. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat pracy w tym miejscu.
mądry po szkodzie 2017-05-04 20:46
Alicjo zachwalasz za bardzo tą firmę. Tak samo tesco ma umowę z wartą na ubezpieczenie domu lub samochodu, niby to dla pracowników o 20 procent taniej. Prawda jest taka ze beztak zwanego certyfikatu umowy warty z tesco śmiało można ubezpieczyć taniej u innych ubezpieczycieli. Ja juz z warty uciekłem , bo nie mam zamiaru dalej w to oszustwo się angażować. To że tesco ma umowę z jakims ubezpieczycielem, nie znaczy ze jest ono dla nas korzystne. Przekonałem się na własnej skórze. Odradzam wszystkim te propozycje. Ktoś wymyślił sposób żeby na ludzkiej krzywdzie zarobić.
3
Gavroche 2017-05-06 12:10
Tesco zaproponowało związkom zawodowym walczącym o podwyżki dla pracowników sklepów uwaga... 49zł brutto. Umarłem. Alicja co Ty na to, cieszyłabyś się z tak hojnej podwyżki? Angielska firma.... całe 10 funtów. Ludzki Pan, nie ma co ludzki pan.
5
Solidarność 80 2017-05-07 11:07
42.97 złotych podwyżki i zamykanie sklepów i zwolnienie ponad 700 pracowników Tesco a zastąpią Ukrainą .
4
aaa 2017-05-07 22:06
Witam za chwile tylko ukraincy będą pracować w tesco........ ale pracowników mają gdzieś........
1
mata 2017-05-07 22:11
?
kiero rawicz 2017-05-09 21:11
a dlaczego? sama jestem kierowniczką jednego punktu, i widzę jak zachowuje sie zwykłe pospólstwo czyli tacy jak ty aaa, wynosicie co się w kieszeń zmieści. raz nawet miałam pracownika co zjadł batona i zrzucił winę na stróża, żenujące. ukraińcy to alternatywa dla głupich Polaków.
nick 2017-05-09 22:56
mata 2 to Ty sie nie znasz
Alicja 2017-05-10 08:27
Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat TESCO. @mata 2, @nick a Wy jakie macie doświadczenia z pracą w tym miejscu? Czekamy na Wasze opinie.
rambo 2017-05-10 10:59
Alicjo co sadzisz o wypowiedzi kierownika z rawicza?
krzysiek 2017-05-13 20:29
To jest forum magazynu tesco w teresinie ! Nie obchodzi nas co się dzieje w hipermarketach tesco. Osoby nie pracujący w magazynie tesco niech nie zamieszczaja tu swoich zbędnych opinii.
4
Fela 2017-05-16 20:28
Czy firma przymierza się do otarcia nowego sklepu? Tak duża lista ofert pracy daje dużo do myślenia. Myślę jednak o pracownikach magazynu w Teresinie jak oni sobie poradzą? Już bardzo narzekają a co będzie dalej.
doktor pajchiwo 2017-05-18 15:14
Nie. Firma planuje zwolnić 700 osób i przywiesc tania siłę roboczą z Ukrainy. Zamierza też rzucić głodowy ochłap, czym nazywają podwyżką w wysokości 40 zł brutto żeby się chwalić swoim zaangażowaniem w nasz dobrobyt. Firma bezczelnie oszukuje ze pomaga chorym pracownikom, a wiemy doskonale jak zwolnili chorych na nowotwór lub białaczkę. Liczy się zdrowy robol nie podnoszący głosu. Swoje oferty i fałszywe obietnice mogą sobie wsadzić.
3
ogotaj 2017-05-21 13:00
Magazyn tesco w teresinie obchodził trzynaste urodziny. Z tej okazji menadżer podniósł normy w górę. Ludziom juz wychodzą żyły na wierzch i maja problemy z kręgosłupem czy z nogami, nie przeszkadzało to jednak narzucić więcej pracy by ludzie nie mieli szans na premie. Przypomina to współczesne niewolnictwo. Namawiam wszystkich do szukania innej pracy gdzie mają świadomość że pracownicy to nie maszyny.
1
tanatloc 2017-05-22 18:25
Ludzie jednak nie mają honoru i pójdą na imprezę tescowa podlizac się przełożonym a także pójdą na dzień dziecka który ma być organizowany na magazynie. Zamiast unieść się honorem i zbojkotowac te farse to z podkulonym ogonem wezmą udział w tym dziadostwie. Wstyd się przyznać ze się tam pracuje. Nie przyznaje się nikomu lecz musze tam pracować bo mam duży kredyt i dzieci na utrzymaniu.
Alicja 2017-05-23 09:21
@ogotaj piszesz, że niedawno TESCO podniósł normy w górę, przez co trudniej osiągnąć pożądany przez firmę wynik. Czy taka sytuacja zdarzała się już wcześniej? Jak myślisz, co może być jej powodem?
ogotaj 2017-05-23 15:45
Oczywiście ze taka sytuacja się już zdarzala. Normy juz wielokrotnie były podnoszone. Powodem tego jest zachlannosc firmy, żeby jak najmniejszą liczbą pracowników zrobić jak najwięcej. Celem tego jest osiągnięcie jak najwyższych zysków. Pracownicy nie jedno krotnie muszą poruszać się biegiem lub zkracać sobie przerwę żeby zrobić normę, w przeciwnym razie otrzymają żółte lub czerwone światło. Dziwię się jednak ze behapowcy godzą się na tak wygórowane normy , skoro pośpiech może skutkować wypadkiem w pracy. Najgorsze jest jednak to ze zawsze winę próbują zwalić na magazyniera, że to najprawdopodobniej nie był ostrożny .
2
krystyna 2017-05-25 09:10
PACA W TESCO = KAMIENIOŁOMY -mój znajomy pracuje jako dostawca. Codziennie dźwiga ok. 1,5-2 TON| towaru i często jest tak, że trzeba zatargać 300 kg. na 3 albo 4 piętro BEZ WINDY-do jednego klienta. Nie wiem, kto przyjmuje te zamówienia, ale powinien sam to wnosić POD DRZWI i to za zwykły kosz dostawy, bez żadnej dopłaty za wagę i brak windy. Chłopaki się zwalniają, rehabilitują, po pół roku są na zwolnieniach bo im siadają kręgosłupy, ręce, barki i tak wszyscy skończą na ortopedii, albo na chirurgii.
Alicja 2017-05-25 09:40
@ogotaj dziękujemy za Twoją ocenę.
Wiecie, że Tesco i Booker mają się połączyć do końca 2017 r.? Więcej informacji możecie przeczytać pod poniższym linkiem:
https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artykuly/tesco-i-booker-maja-sie-polaczyc-do-konca-2017-r,40061
normatywny 2017-05-25 15:24
Jakie normy zostały podniesione??? Nic o tym nie wiem...
Robool 2017-05-25 19:39
Jestem zjednoczony zwami nie dajcie sie nie dajcie zniszczyć sobie zdrowie Nie bedziemy robić jak murzyny Ja straciłem zdrowie to jest dramat co sie dzieje wtych marketach Niech cała polska sie dowie prawdy
Alicja 2017-05-26 09:32
@Robool wnioskuję, że jesteś byłym pracownikiem TESCO. Co możesz napisać więcej o swoich doświadczeniach? Na jakim stanowisku byłeś zatrudniony? Co jest konkretnie powodem Twojej niechęci do firmy?
magistrantka 2017-05-27 14:44
Cześć wszystkim!
Jestem studentką 5-go roku psychologii na Uniwersytecie w Gdańsku i właśnie kończę psychologię w zakresie organizacji i zarządzania.
Na zakończenie, jak wiadomo, jest do napisania praca magisterska. Moja dotyczy badań zależności stażu pracy od własnego poczucia kompetencji. Prościej mówiąc; czy osoby, które pracują dwa miesiące mogą w niektórych przypadkach czuć, że potrafią tyle, co osoby pracujące rok na danym stanowisku. Sama też pracuję jako kasjerka, dlatego przyszedł mi pomysł na taki właśnie temat badania :P
Jest praca magisterska do napisania, są też badania, które niestety muszę zrobić, badając sporą ilość osób.
Bardzo proszę o pomoc w tym badaniu! Nie ma ŻADNYCH DANYCH PERSONALNYCH I INFORMACJI O ZAROBKACH. Pytania są proste, ale całość testu zajmuje ok 20 min., chociaż wydaje się być sporo tych pytań.
Bardzo proszę, dla Was to 20 min. A dla mnie dokończona magisterka! :))


Dodaję link do testu:

https://goo.gl/forms/k3kmxqaXmBbfWopU2


Z góry serdecznie dziękuję za pomoc osobom, które wypełnią test i życzę pomyślności wszystkim :)
nick 2017-05-27 21:58
cieszcie się macie uprawnienia na wózki,bo u nas rozładunki robią tylko z-c , a uprawnień to nikt nie ma,odzieży też nie ma para spodni i 1 bluzka z dł. rękawem butów brak .grafik się zmienia kilkanaście razy w miesiącu ,nic nie można zaplanować ,wekendów całych to nikt nie ma ( sobota i niedziela).Palety tak załadowane ,że nawet nie chcą wejść przez drzwi,co druga to sie rozwala,jak zostaniesz na popołudniu tylko z kasjerem to Ci się odechce.
pozdrawiam
pracownik
Gosc 2017-05-28 19:54
Niedziela rano, godz po dziesiatej, oczywiscie nikogo w zadnej kasie. Kolejka do kas samoobslugowych. Jakis pracownik obslugujacy wozek ze szczotkami do mycia odpowiada "nie ma kasjerki zadnej w zadnej kasie". Niedziela 28.05.2017 r. Tesco Krakow - Prokocim, trzeba bylo stac do kas samoobslugowych, nie dosc ze nie bylo kasjerek to jeszcze nieciekawi klienci, pijaki. Dopiero kolo wpoldojedenastej pojawila sie jedna kasjerka w kasie. SKANDAL.
Zostaw swoją opinię o TESCO - Teresin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO