logo TESCO

TESCO

Teresin

Opinie o TESCO

? 2017-07-10 18:31
@jiuyt Hehe dobre masz zdanie o koledze bo chyba się znacie, ja poważnie pytam a ten o jakiś patelniach :)
2
WIem 2017-07-10 22:37
Co do tego kierownika to ja wiem czemu go nie ma ale to się nie nadaje na forum chyba, "parę" osób wie czemu ale teraz to już chyba cały sklep nawet :) Generalnie chodzi o jakąś dziewczynę tyle powiem.
7
VIC 2017-07-11 13:09
Pozdrawiam Tesco w Kluczborku a zwłaszcza pracownika Tesco pana Mariusza który bezinteresownie pomógł mi złożyć zakupionego tam grilla.Wcześniej byłem w "Majstrze" gdzie potraktowano mnie w sposób obcesowy i nieuprzejmy gdy zapytałem o możliwość złożenia mi grilla który tam chciałem zakupić. Dobrze że go tam nie kupiłem bo taki sam grill w Tesco był o 50 zł tańszy i jeszcze mi go złożyli za darmo.
2
flet 2017-07-13 20:27
tylko zalic sie potraficie
2
Maniutek 2017-07-14 22:53
Czyżby firma miała otwierać nową placówkę i w związku z tym mają tak długą listę? Może mi ktoś wyjaśnić co się dzieje?
1
wojtek 2017-07-16 07:03
ludzie uciekaja z tego syfu,dlatego
8
idioci 2017-07-20 22:19
Normy jakie sa takie byly, a komu sie nie chce robic to papa.
Zal niektorym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska. Magazyn to magazyn robic trzeba. Pojdzcie do innej firmy to dostaniecie 2000 brutto. Zapraszam na retraki to zarobicie, ale oczywiscie sie do tego nie nadajecie. Slyszalem ze tam bakoma potrzebuje pracownikow do pickingu przez agencje.
Im was mniej tym lepiej dla nas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nieroby.
1
d oceniający ciężka pracę 2017-07-21 09:21
Nas tak nazywasz? Sam nim jesteś. Skoro uważasz ze normy są odpowiednie to gratuluję umysłu. Ja zapraszam cię w piking i to nie na jeden dzień , tylko z miesiąc. Przekonasz się czy można wyrobić normę i będziesz inaczej śpiewał. Po takiej pracy oddasz pokłon pikerow i z wrócisz honor. Siedzisz na retraku? To siedź. Praca jest ciężka , jest jej dużo mniej od kiedy ruszył Poznań, misje mizerne. Jak wyrobić normy? Ten nieudacznik podniósł normy żeby firma miała wyższe dochody, kosztem zdrowia magazynierów. Niestety nie ma on pojęcia o pracy fizycznej o czym sam osobiście się przekonałem. Wiele osób to wie w tym nawet kierownicy ale nikt nie odważy się mu tego powiedzieć. Tu nikt nie narzeka tylko stwierdza fakty. Sam idź do bakomy i napis się jogurtu, życzę bolesnej obstrukcji.
4
dzik 2017-07-23 06:20
Skoro ladujesz w pikingu to znaczy ze sie nie nadajesz na danym odcinku i tyle. Kazdy ma priorytet, jestes dobry w zaladunkach to cie biora, jak widza ze sie do tego przykladowo nie nadajesz to lecisz na drugi priorytet czyli PBS.
1
d oceniający ciężka pracę 2017-07-23 10:01
O tej godzinie zamieszczasz swój wpis? Nie możesz spać? Czy jesteś maniakiem internetowym i nie możesz żyć bez komputerka? Ja staje w obronie pikerow gdyż jest tam najciężej a są najwyższe normy, często nie realne. Piszesz ze normy są adekwatne to idź w piking i się przekonaj. Tu nie ważny jest priorytet , tylko sprawiedliwe ocenianie według wykonywanej pracy. Tu jest na odwrót, im lżejsza praca tym lepiej premiowana. Uważam że powinno sie docenić ciężka pracę a nie tylko myslaca. Uczciwość to podstawa, bo Polacy uciekna i zaleje nas rynek wschodni.
8
Madzia 2017-07-25 22:08
Prawda zawsze jest gdzieś po środku. Gdyby pracownicy nie oszukiwali firm to byłoby zapewne łatwiej z wieloma sprawami. Niestety wiemy, że wiele osób udaje, że pracuje więc firmy dociskają narzuconymi planami. Szczególnie duże firmy gdzie trudno skontrolować ludzi.
1
alkomat 2017-07-26 19:27
Ochrona w Tesco łapie na alkomat to jest system naprawczy w Polsce ze niedługo sami będą pracować kierowniki dostali po 7% podwyżki ,za co za leżenie jak na T-2 a my dostaniemy po 50 złoty to śmiesznie .System naprawczy trzeba zrobić w kierownictwie co niektórzy dawno nie powinni już pracować co nie którzy zmianowi ale trzymają twardo posadki ,tak jak np. szkoła zawodowa operator wózka sekcyjny itd, a po za tym uwaga mruk ,pracował na T-1 a teraz T-2 tylko nocna zmiana .Jak zmiany to magazyn w Teresinie.
5
odkrywca 2017-07-30 16:08
I co ? Premie miały być dla każdego, a tu figa z makiem? W czerwcu obiecywali a pod koniec lipca postawili warunki. Za zwolnienienia, za urlop na rząd anie, za oddanie krwi sie.nie dostanie. Pa pa premio, ladnie oszukali ludzi.
6
Portofil 2017-08-02 11:34
Fajna praca mi się trafiła w Tesco i nie rozumiem tego biadolenia.
1
n 2017-08-03 21:17
sami tego tepaki chcieliscie
3
Sfhhfg 2017-08-05 19:35
Hehe to taką ma opinię, w sumie to znam temat a tej koleżanki co tam pracowała to szkoda bo dobrze pracowała.
2
ak 2017-08-06 09:59
Jak się trawiło to pracuj gamoniu .
2
zdradzony i oszukany 2017-08-06 10:50
Czego chcieliśmy? Obiecywano na 100 zł, wszystkim, już na początku czerwca. A pod koniec lipca powiedziano nam ze są ku temu warunki. Choroba nie wybiera, a urlop na żądanie to ustawowy przywilej. Każdemu może się przytrafić nie przewidziana sytuacja. Oddanie krwi to teź słuszny cel. Trzeba być kompletnym hipokjryta żeby tego brać pod uwagę. Postanowiono ukarać tych ,którzy mieli takie sytuacje zabierając im premię. Jest to oszustwo do potęgi. Będę rozpowiadal wszędzie ze firma tesco i jej zarząd to klamcy. Jak firma traktuje ludzi , tak ludzie maja zdanie o niej. Nie biadolimy, tylko piszemy prawdę, a jeśli ktoś pisze ze ma fajną pracę, to musi go nie dotyczyć praca fizyczna.
8
Gavroche 2017-08-07 20:49
Zdradzony i oszukany? Proponuję się następnym razem podpisać "zdradzony o świcie".
Teraz Cię zacytuję: "Trzeba być kompletnym hipokjryta żeby tego brać pod uwagę".
Stary, w jakim to jest języku? Co się potem dziwić, że mają magazynierów za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Co do zasadniczej treści twojej wypowiedzi: nikt nie zakazuje Ci brać UŻ albo iść na L4 czy oddać krew ale
to firma ustala kryteria przyznawania premii. Mogą dać komu chcą i nic na to nie poradzisz.
3
Roy 2017-08-08 12:32
Oczywiste było że najpierw będzie teatrzyk pod View Point. Opowieści co było zrobione itd. A jak już wszyscy napisali to bym! Zabierzemy premie.

Ps. Kobiety nie mogą dźwigać więcej niż 8 kg powyżej obręczy barkowej. Taki przepis jest od maja. A jak tam soki, alkohol, chemia na T1 i obowiązek budowania paley minimum 1,8 metra?
3
Pilny 2017-08-08 20:21
Najgorsza praca jaka mogła się trafić
Czy kierownictwo niewidzi czy jest ślepe po co 2"liderki z agencji. Do czego one tam potrzebne chyba do plotów. Stoją po alejkach i uprawiają romanse i płacą im takie pieniądze. Niewiem czy wiecie ale zarabiają po 3000 ja się pytam za co Tomek?
7
ula 2017-08-11 16:39
Liderki mają po trzy tysie, retrakarze którzy się nie muszą wysilać i załadunkowe , którym kierownicy dają lepsze załadunki niż tescowym, a my pikerzy musimy się dwoic i troic żeby mieć dwa tysiące. Nie normalne jest to ze mniej zarabiają ci co najciężej pracują.
5
Felek 2017-08-11 17:54
Dlaczego Tesco ma tak dużo ofert pracy? Może ktoś słyszał? Słyszałem sporo dobrego o pracy w firmie i mam zamiar aplikować. Po lekturze opinii jestem zniesmaczony.
1
patryk 2017-08-12 19:05
Dlatego ze dużo ludzi się pozwalnialo i jest wiele miejsc wolnych. Ktoś ci bajek na opowiadał ze to dobra firma. Jeśli myślisz o jakimś konkretnym stanowisku to nie możesz być pewien czy za jakiś czas te stanowisko nie zostanie zlikwidowane. Tak dzieje się w tesco, bardzo częste zmiany. Prawdą jest to ze znajdujące się negatywne opinie na tym forum to rzeczywistość a jeśli ktoś pisze dobre opinie to zwykle kłamstwo. Dostaliśmy aneksy z podwyżką i obiecano nam 100 zł jednorazowo, a tu okazuje się ze pensje są jeszcze niższe niż miesiąc temu.
7
Pracownik 2017-08-15 10:16
Kupione nowe retraki. Od ponad roku. A skanery do nich gdzie? Ponad rok czasu już kupują i efektów nie ma. Nie powiem bo jestem z agencji na zarobki nie narzekam. Ale te skanery przydało by się kupić. Zwłaszcza że retrakarze zostają dłużej ostatnio w pracy na nadgodziny i nie ma czym robić na rt. A i coś z tymi ukraińcami by się przydało w końcu zrobić. Bo ile to można. Czas wracać do domu i nie przyjeżdżać
5
Krystian 2017-08-15 20:12
Jak ktoś chce to zawsze znajdzie powód, żeby się skarżyć na firmę. Wystarczy poczytać opinie i można stwierdzić, że to sami pracownicy robią sobie na złość . Ustalone zasady przez Tesco byłyby ok dla wszystkich ale co sprytniejsi kombinują jak sobie poprawić.
1
myślący 2017-08-19 16:28
Szanowny Panie krystianie, a kto z zarządu firmy ustalił żeby oszukać ludzi na pensjach? Kto zarządził żeby nie dawać pasków? Ustalono ze dostaniemy podwyżkę i jednorazowo sto złotych a okazało się ze pensje były niższe niż przed miesiącem. Nawet pierwszoklasista polapal by się został oszukany. jak ludzie zaczęli dowiadywać się i informować o tym w personalnym mówiono ze wszystko jest dobrze, ale udano i zrzucono wszysko na błąd systemowy i zaczęto przelewać na konta brakujące pieniądze. Uważam jednak ze mimo to i tak wszyscy nie dostali tyle ile im się należy. Ustalać ie sobie procedury bez konsultacji z pracownikami a nie macie rzadnego pojęcia o pracy fizycznej. Co za głupi wymyślił ze magazynier operacyjny musi więcej robić od zwykłego magazyniera żeby zarobić na premię? Magazynier opr. ma tak samo dwie ręce i dwie nogi jak magazynier. Magazyniera oper. dawano za wiedzę a nie ilość a teraz go się każe. Czemu w biurach wyrownano pensje a Magazynierzy mają zróżnicowane?
5
Omnik 2017-08-19 21:03
Czy Tesco powiększa swoje placówki, że tak dużo osób potrzebują?
1
Ma-ryja i Youzef 2017-08-20 16:08
Mi też pensja wydaje się zbyt niska. Szkoda, że nikt nie potrafi nam wytłumaczyć dlaczego nie ma pasków, tylko trzeba iść się o nie prosić a potem czekać nie wiadomo jak długo jak komuś się zachce je przygotować. Jak się ma nocne zmiany to co mamy zrobić? Specjalnie przyjechać po pracy po pasek?
4
Janek 2017-08-20 20:28
Bo pracownik biurowy to jest ten lepszy sort według kierowników. Jak powiedział jeden kierownik zmiany: są ludzie za dobrzy na magazyn których trzeba wziąć do biura albo na opcje . To pokazuje podejście do ludzi którzy wykonują najcięższą pracę - ma się ich w tej firmie za nic. Jak ktoś Cię ukarze niesprawiedliwą decyzją (nagana, obniżenie głupiego światła) to absolutnie nie masz się do kogo odwołać chyba, że do sądu pracy.
6
Sebs 2017-08-23 12:10
Nie wie ktoś przypadkiem kiedy będą jakieś przyjęcia albo szkolenia na magazyn w teresinie? z góry dzięki za info.
2
patryk 2017-08-23 12:24
W tamtym tygodniu przyjęli paru Ukraińców i wyszkolono ich perfekcyjnie. O Polakach nic nam nie wiadomo , chyba przyjęcia wstrzymane.
2
Janek 2017-08-24 09:20
Widziałem ostatnia firmy TESCO i jest bardzo długa! Nie róbcie czarnego pijaru wokół firmy! Będą przyjmować ludzi z Ukrainy skoro tu nie ma chętnych. Wcale się nie dziwię to naturalny proces zupełnie jak w innych krajach w Europie, też przyjmują obcokrajowców do pracy
1
tescowy 2017-08-27 13:27
Jak mogą być chętni ludzie do pracy w tesco z polski skoro tesco oszukuje i zle traktuje swoich pracowników. Skoro lista ofert pracy jest długa, to nie trudno się domyśleć z jakiego powodu. Sami ludzi zwalniają, likwidują stanowiska, wprowadzając nowe przy okazji dokładając obowiązków. Ludzie nie meble i nie chcą być przestawiani z miejsca na miejsce. Ludzie nie są tacy ciemni jakby sobie tego życzył zarząd tesco. Czytając twój wpis uważam ze masz coś z głową.
5
Perezik 2017-08-27 20:58
Pracowałem w Tesco 14 lat i to najgorsze ścierwo na świecie pracowałem bo musiałem miałem rodzinę na utrzymaniu kredyty itd i bałem się odejść gdyż bałem się że nie znajdę pracy ale praca tam to porażka kierownictwo banda idiotów. Nie którzy menagerowie to zwykle chamy pracuje się za 2 ,3 osoby bo oszczędności [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o tym że klient najważniejszy a otwartych jest 5 kas z 30 kolejki przez pół sklepu nie ma obsługi na stoiskach a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z biura centralnego którzy nie byli nigdy na sklepie i nie wiedzą jakie są realia pracy na hali wymyślają kolejne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] procedury które nie mają nic wspólnego z poprawa pracy na sklepie kierownicy to nieroby przynajmniej na sklepie na którym ja byłem warszawie .
10
Rysiek 2017-08-29 18:16
Widziałem ostatnią listę ofert pracy i powiem, że jest tego sporo. Czyżby braki na rynku pracy zaczynały dokuczać dużym firmom? Poczytałem opinie na tym wątku i jestem zdegustowany. Czy jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego o firmie?
kola 2017-08-31 18:34
Nie to co on napisał to prawda .Mają dobrych pracowników i nie szanują i mała płaca jak na Tesco .
7
Jerzyk 2017-09-03 22:35
Nastroje jak widać nie są dobre. Czy faktycznie nie ma szansy na poprawę ? Może to jakieś okresowe kłopoty i jeszcze będzie wszystko dobrze? Nie ma idealnych firm i każda boryka sie z okresowymi problemami, mam tylko nadzieję , że sytuacja w miarę szybko się poprawi .
1
Gavroche 2017-09-03 22:56
"Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie" hehe.
4
aneta 2017-09-04 19:27
Nie sądzę że była jakaś poprawa . Nigdy się na to nie zapowiadało. Zawsze wprowadzane zmiany to kłopotliwe mieszanie w obowiązkach magazynierów. Tych obowiązków ciągle przybywa. Wymagania są zbyt wysokie. Jestem ciekawa czy w tym miesiącu też oszukają nas z wypłatami. Mogli by znów dawać paski to by się wiedziało co i za co ile. Proponuje ogarnąć się zmianowym żeby dbali o pracowników firmowych a nie patrzą tylko w agencję i piszą ich na załadunki a dziewczyny tescowe rąbią w pickingu. W innych firmach agencja jest uzupełnieniem.
7
Tomasz 2017-09-05 11:06
Witam serdecznie dzisiaj zrobiłem zakupy w Tesco w miejscowości Wola k.Pszczyny i zrobiłem je pp raz ostatni osoba obsługująca na kasie alkoholowej była tak nie uprzejma zwraca się bardzo wulgarnie do klientów, brak identyfikatora to jest hańba że taka firma jak Tesco zatrudnia takie osoby wroccie sobie na tą osobę trochę uwagi ma krótkie jasne włosy i jest szczupła osoby które nie mają podejścia do klientów powinny zmienić pracę
3
Dla handlu 2017-09-08 22:12
A na Wegrzech straj ze az sklepy w czesci musieli zamknac;)
2
Felicjanin 2017-09-10 22:43
W sumie to uważam, że jak na tyle placówek handlowych to taka ilość osób do pracy wcale nie jest duża.
caleb 2017-09-13 10:45
Bo jeden pracownik musi robić za trzech i dlatego obsada jest jaka jest. Wysokie normy ze człowiek zasuwa z językiem na wierzchu a w domu leży jak kłoda.
2
krytyk 2017-09-17 13:53
Uważam ze idąc teraz na opcje trzeba mieć nie pokolei w głowie. Nie wczyscy kierownicy dostali podwyżkę a swierzak ma pensję tych co ją dostali. Nie dziwie się poszkodowanym ze zaczynają olewac tą robotę, biorąc pod uwagę ich doświadczenie.
2
Alicja 2017-09-18 09:31
@krytyk czy dobrze rozumiem, że osoby obecnie dołączające do firmy mogą liczyć na lepsze warunki niż osoby, które w TESCO pracują już od jakiegoś czasu? Czy normy o jakich wspominał @caleb wynikają z braku osób do pracy?
krytyk 2017-09-18 18:18
Uważam ze juz nie mają szans na lepsze warunki niż starzy pracownicy. Po wielu skargach pracowników z długim stażem nowi pracownicy wykonują prace mniej skomplikowane i odpowiedzialne. Okazało się bowiem ze nowi pracownicy są trochę leniwi i nie są wstanie wykonać zetelnie i szybko swej pracy niż starzy pracownicy. Jeśli chodzi o wysokość norm to powód jest jeden, firma chce mieć jak najwyższe dochody , przy jak najmniejszej ilości pracowników. Skutkiem tego jest ogromne przepracowanie ludzi , którzy odczuwają juz skutki uboczne na swoim zdrowiu. Ludzie do pracy są, tescowi, agencja pracy z polski czy z Ukrainy. Zachlannosc zysków firmy jest nieograniczona.
4
Allan 2017-09-21 09:15
Słabo jesteś doinformowany. Premia jest zabierana za nie planowane nieobecności. Jeśli krew zaplanujesz przy ułożeniu grafiku, podobnie jak uz to premia Ci się należy.
Co do choroby jak dla mne dobry układ. Nie oszukujmy sie, połowa ludzi na l4 wcale nie choruje.
aneta 2017-09-24 20:04
Kto jest słabo poinformowany? Bzdury piszesz że się płakać chce. Urlopu na żądanie się nie planuje. Taka konieczność może zaistnieć z nie nacka. Krew też byś chciał planować przy ustawianiu grafiku? Chyba masz nie po kolei w głowie? To prawo ustawowe i nie można go naginać. To chyba pomysły obecnego menadżera, by ludzi kantować na pensjach. Ludzi podzielił sobie na lepszych i gorszych. Wyrównał pensje w biurach, natomiast magazynierzy mają zróżnicowane. Mało tego , multiskilerzy muszą pracować więcej żeby mieć premię , jakby mieli po trzy ręce i trzy nogi. Operacyjnego przyznawano za wiedzę i etap zaliczeniowy. nic nie mówiono ze taka osoba ma pracować więcej. Skrzywdził również kierowników , jednym dając podwyżkę a nie licznym lecz z doswiadczeniem wieloletnim i z dużą wiedzą nie dał. sadzę ze pokrzywdzeni kierownicy odejdą , gdyż to dla nich poniżenie i przykre. tak im sie dziekuje za tyle lat pracy, a trzeba przyznać ze znają się na swojej pracy i mają szacunek dla pracowników. Szkoda ich.
3
Tesco 2017-09-25 12:00
Opinia o komornikach !!! ogólnie odradzam wszystkim co są kuszeniu ogłoszeniem które wisi ponad pół roku w niezmienionej formie .Firma tragedia wysysa wszystko aż do szpiku z pracownika normy,światełka,jakieś żałosne premie,syf i mogiła.Połowa obsady to Ukraińcy którzy są faworyzowania bo najchętniej by sobie wyrwali ręce za 2 zł wiecej podwyżki.Jak ktoś chce być wydymany to polecam :D posiedzi w pbs kilka dni na nockach to odechce mu się za 3450 brutto na 3 zmiany po przedłużeniu oczywiście hah.Ps jak ktoś lubi być robolem i się pluje ze super itp to jego problem życiowy (na poczatku tutaj było spoko nie pozawyżane normy praca super przyjemna no ale tak to jest jak dać polaczkowi premie żeby poszarpał i pokazał na ile go stac :D).
2
Zostaw swoją opinię o TESCO - Teresin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO