logo TESCO

TESCO

Teresin

Opinie o TESCO

Robool 2017-05-25 19:39
Jestem zjednoczony zwami nie dajcie sie nie dajcie zniszczyć sobie zdrowie Nie bedziemy robić jak murzyny Ja straciłem zdrowie to jest dramat co sie dzieje wtych marketach Niech cała polska sie dowie prawdy
2
Alicja 2017-05-26 09:32
@Robool wnioskuję, że jesteś byłym pracownikiem TESCO. Co możesz napisać więcej o swoich doświadczeniach? Na jakim stanowisku byłeś zatrudniony? Co jest konkretnie powodem Twojej niechęci do firmy?
magistrantka 2017-05-27 14:44
Cześć wszystkim!
Jestem studentką 5-go roku psychologii na Uniwersytecie w Gdańsku i właśnie kończę psychologię w zakresie organizacji i zarządzania.
Na zakończenie, jak wiadomo, jest do napisania praca magisterska. Moja dotyczy badań zależności stażu pracy od własnego poczucia kompetencji. Prościej mówiąc; czy osoby, które pracują dwa miesiące mogą w niektórych przypadkach czuć, że potrafią tyle, co osoby pracujące rok na danym stanowisku. Sama też pracuję jako kasjerka, dlatego przyszedł mi pomysł na taki właśnie temat badania :P
Jest praca magisterska do napisania, są też badania, które niestety muszę zrobić, badając sporą ilość osób.
Bardzo proszę o pomoc w tym badaniu! Nie ma ŻADNYCH DANYCH PERSONALNYCH I INFORMACJI O ZAROBKACH. Pytania są proste, ale całość testu zajmuje ok 20 min., chociaż wydaje się być sporo tych pytań.
Bardzo proszę, dla Was to 20 min. A dla mnie dokończona magisterka! :))


Dodaję link do testu:

https://goo.gl/forms/k3kmxqaXmBbfWopU2


Z góry serdecznie dziękuję za pomoc osobom, które wypełnią test i życzę pomyślności wszystkim :)
nick 2017-05-27 21:58
cieszcie się macie uprawnienia na wózki,bo u nas rozładunki robią tylko z-c , a uprawnień to nikt nie ma,odzieży też nie ma para spodni i 1 bluzka z dł. rękawem butów brak .grafik się zmienia kilkanaście razy w miesiącu ,nic nie można zaplanować ,wekendów całych to nikt nie ma ( sobota i niedziela).Palety tak załadowane ,że nawet nie chcą wejść przez drzwi,co druga to sie rozwala,jak zostaniesz na popołudniu tylko z kasjerem to Ci się odechce.
pozdrawiam
pracownik
3
Gosc 2017-05-28 19:54
Niedziela rano, godz po dziesiatej, oczywiscie nikogo w zadnej kasie. Kolejka do kas samoobslugowych. Jakis pracownik obslugujacy wozek ze szczotkami do mycia odpowiada "nie ma kasjerki zadnej w zadnej kasie". Niedziela 28.05.2017 r. Tesco Krakow - Prokocim, trzeba bylo stac do kas samoobslugowych, nie dosc ze nie bylo kasjerek to jeszcze nieciekawi klienci, pijaki. Dopiero kolo wpoldojedenastej pojawila sie jedna kasjerka w kasie. SKANDAL.
2
wysokion95 2017-05-29 13:13
witam szukam koleżanki która 29.05 o godzinie 11 siedziała na kasie w Chełmży koło Torunia jesteś tak piękna że mógłbym wykupić cały towar ze sklepu byle byś jeszcze raz się uśmiechneła
2
nietakt 2017-05-30 20:54
Te kasy potrzebne są jak dziura w moście. Bez pomocy kasjerki zapomnij ze wszystko się uda. Jak jest więcej ludzi do tych kas samoobslugowych to kasjerka biega od jednej do drugiej by pomóc jak wariatka. Nie ma to jak kasy tradycyjne.
6
Cichy 2017-05-31 01:06
To jest temat o tesco magazyn w teresinie, a nie sklepach.
Normy poszly o 10% do gory. Ja juz chyba nigdy premii nie uswiadcze :D
2
nietakt 2017-05-31 10:48
Wy powiedziałem się jako klient. Jestem pracownikiem magazynu w teresinie. Normy? Ja nie maglem w pikingu wyrobić dotychczasowej normy a o nowej to nawet nie marzę. Idiotą podniósł normy według widzimisię, nie mając pojęcia o robocie fizycznej. Jak mnie zwolnią za normy to pójdę do sądu, niech menadżer spróbuje wyrobić normy przez miesiąc dzień w dzień to oddam mu pokłon. Te normy spowodują więcej wypadków bo ludzie nie patrząc na innych będą szaleć.
2
Alicja 2017-05-31 11:00
@Cichy, @nietakt piszecie, że normy w TESCO poszły w górę. Czy naprawdę uważacie, że niemożliwe jest ich osiągnięcie, czy jednak komuś się to udaje? Jak to wygląda w praktyce?
1
czas na zmiane 2017-06-03 20:30
HELLOŁ! Może czas najwyższy wyłączyć ten świąteczny podkład muzyczny z reklamy w tv, dzwoneczki?
Wytatuowany 2017-06-04 18:35
Dzień dziecka w teresinie.
"Przyszłem", zobaczyłem, wystraszylem dzieci. I "poszłem"
czysta jak natura 2017-06-04 18:53
To dobrze ze ja nie poszłam i cie nie widziałam razem z dziećmi. Nie chciały by zjeść obiadu i przez całą niedziele trzeslyby się ze strachu pod kołdrą.
1
coktajl 2017-06-05 20:55
Alicjo zadajesz takie głupie pytania jakbyś rzeczywiście była kimś z górnej półki administracji czy zarządu. Odpowiadam ze normy powinny być ustalone ze średniego pułapu , a nie z tego górnego , który komuś udało się osiągnąć z powodu dobrych misji czy zaladunkow. Warunki tej pracy są bardzo zróżnicowane i często są to tak zwane przez magazynierów śmieci , z których wyrobienie normy graniczy z cudem. Trzeba pracować w śmiertelnym tempie, nie jedno krotnie biegnac i wymuszanie pierszenstwa lub skracanie przerwy tylko po to by dostać zielone światło czy też w przypadku agencji więcej zarobić. Praca w takim tempie sprawia wiele niebezpieczeństw i niskiej jakości pracy. Proszę tych co podnoszą normy niech zastanowić się nad swymi głupimi pomysłami bo o pracy fizycznej nie mają zielonego pojęcia.
10
Alicja 2017-06-06 11:33
@coktajl dziękujemy za Twoją opinię. Nie współpracuję z TESCO. Jestem pracownikiem Serwisu GoWork.pl Więcej o moim zadaniu możesz dowiedzieć się klikając w ikonkę mikrofonu zamieszczoną obok mojego nicka. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat pracy w tym miejscu.
ja 2017-06-09 11:13
ALICJA mam prace i chce odejść ale jest problem 3 miesięcznie wypowiedzenie mam już dość tej firmy Tesco zmianowi i sekcji kierownicy to mafia ,nieroby w nocy leżą w biurze grają na komputerach itd.A zmianowemu to się głowa kiwa i nawet na oczach pracownika śpi .około godziny 4,00 wychodzą wszystkie wyspanie jak koty.
5
Alicja 2017-06-09 11:30
@ja, czy każdy pracownik posiadający umowę o pracę ma okres wypowiedzenia równy 3 miesiącom? Napisz nam więcej na ten temat.
1
Stary pracownik T1 2017-06-09 16:18
Nie polecam tam pracy nikomu. Podnieśli nam normy jakbyśmy byli jakimiś robotami. Nowo poprzyjmowani mają lżejsza pracę i większe względy niż pracownik z kilkuletnim stażem. "Kierownictwo" jeśli tak można ich nazwać robi co im się żywnie podoba. Mają swoich przydupasow i daj im najlepsze odcinki. Wróciła księżniczka wielmoznego kierownika zaladunkow Kamila K to już się rządzi panienka na zaladunkach. Nikt nie wypasany ale pani Milenka musi być i oczywiście zeeóweczka za zeróweczką, do kompletu wzięła braciszka. Doszło do tego że sam kochaś podwozi księżniczce palety do zaladunkow żeby przypadkiem nie musiała się przemęczyć. Same najlepsze zaladunki już obstwione przez Mikenke a Ty dostajesz śmieci których musisz szukać lub pozostałości po jaśnie pani. Starzy pracownicy w pikingu a ta się wozi jakby nie wiadomo kim była. Pracowała przez agencję to przeszła do Tesco bo na innej zmianie nie miała by takich układów. Ktoś załaduje 3 fury max a księżniczka z 5 jadąc na zerówach. Poznan-Gliwice? To już też obstwione, Pani A.B. też musi mieć to co najlepsze lub koledzy z którymi w ping ponga sie gra. To nic że pracujesz kilka pięknych lat ale jak nie potrafisz lizać dupy to nie będziesz miał dobrze. Tyle lat człowiek się męczy ale chyba najwyższa pora coś zmienić. Nie masz dobrych pleców to sobie nie poradzisz. Agencja już chyba ma lepiej bo robią co mają robić a przynajmniej mniej nerw.
16
Szeregowiec 2017-06-11 17:49
Co prawda to prawda. Stać firmę na to aby zorganizować dzień dziecka z prawdziwego zdarzenia w jakimś fajnym miejscu a nie w obskurnym zakurzonym magazynie. Raczej wiele od siebie nie dali a już o napojach nie chce nawet wspominać. No ale za to jaka cudowna galeria teraz wisi na stołówce, zachwycają się co niektórzy jakby nie wiem jak wielkie wydarzenie to było. Co Kamilka to racja, wiedział gdzie ścieżki deptać żeby żółtą kamizelkę nosić, jeszcze Mikenke niech wciagnie, po co ma się wysilać. Księżniczka na włościach. Wiedziała jak się zakręcić żeby mieć lżej, a teraz pokazuje że jest kimś lepszy niz my. Wywyższa się jakby już kierownikiem była. Coraz gorzej, stary doświadczony pracownik znaczy mniej niż taka lalunia ktora jest pierwszy miesiąc i pracą w pikingu jeszcze się nie schanbila.
5
adam 2017-06-12 20:28
przejzyjcie na oczy i uciekajcie
2
Marek T1 2017-06-14 16:47
Najgorsza to Olga zmianowa jest. Niby się do ciebie uśmiecha zagaduje, a tak naprawdę to tylko świnie potrafi podłożyć i nic więcej. Mam nadzieję że w końcu porządek zrobią z tym kierownictwem , bo tu nie da się robić. Jeszcze miesiąc takiej jazdy i zwalniam się z tego kołchozu!
6
Dorota 2017-06-14 20:16
Coraz więcej rolka ge a normy nie poszły w dół. Na tych beznadziejnych nośnikach tragicznie trzyma się towar. Paski nie zastąpią dobrego foliowania. Kierownicy olewa li jakość ułożenia i ofoliowania towaru , to teraz czepiają się poprawnego zapięcia pasków. A co z normą na załadunkach? Trzeba dużo wolniej jechać z takim rolkagem żeby coś z niego nie spadło i oczywiście taki załadunek jest dłuższy bo dużo więcej tych wózków wchodzi na naczepe. Będzie się schodzić jak z platformami drodzy kierownicy. To nie ważne ze zerowka , czy nie. Trochę oleju w głowie! Kierownicy nie mają swojego zdania i nie potrafią powiedzieć ze wprowadzane jakie kolwiek zmiany są złe. Posłuszne baranki wykonujące polecenia góry jak im się widzi. Nigdy nie chciała bym być kierownikiem w tym magazynie bo nie zgadzam się z większością zmian.
3
Kiero 2017-06-14 20:35
Nie masz bladego pojęcia a się wypowiadasz. My jako kierownicy nie mamy NIC do gadania. Co więcej nikt z tego magazynu nie ma nic do gadania w kwestii rollcage,folii. Sklepy likwidują magazyny, towar bedzie rozwozony po półkach prosto z naczepy właśnie na RC. To zmiany wymyślone przez jakies tam mądre głowy wysoko w chmurach. Zresztą szkoda gadac
2
kiero 2017-06-14 23:38
kocham A.B.
Dorota 2017-06-15 10:24
I dlatego nigdy bym nie chciała być kierownikiem w tym magazynie. Po co być kierownikiem skoro nie ma się nic do gadania w sprawie wykonywanej pracy! Mnie bardzo irytuje jak na przykład zmianowy zwraca mi uwagę nie mając nigdy do czynienia z tym zajęciem. Chyba ma rozum w głowie i powinien zrozumieć ze wprowadzane zmiany spowalniają pracę . To po jakiego grzyba podniosiono normy? Gratuluję kierownikom , którzy się sami zwolnili, dziwne jednak ze tak późno. Największe koszty to właśnie te ciągle zmiany, nie dziwne ze zamykają sklepy. Do tych mądrych to nie dociera.
5
Tescowiec 2017-06-15 15:02
Nie musisz tam pracować nikt Cię do tego nie zmusza. Ciekawe dlaczego nie zmieniasz pracy skoro tak źle??? Może jednak dobrze płacą a pracować trzeba. A tam gdzie płacą słabą to i pracować nie trzeba dobrze.
1
tanatloc 2017-06-17 14:55
( usunięte przez administratora ) Na zarobki nie narzekam ,ale nie podoba mi się ze musze pracować za dwóch, lub trzech. Masz jeszcze mleko pod nosem i nie wiesz na czym polega godna praca z szacunkiem. Takich lizusow jak ty co mają jedynie klapki na oczach i są głusi właśnie potrzebują. Dobrze trafiłeś, zrobisz karierę . Gratuluję ci obciachowcu.
5
tanatloc 2017-06-18 10:42
Poprawka do wypowiedzi po wyżej. Miało byc lizusie a nie liże się, błąd pismienny komputera.
Fela 2017-06-19 12:52
Czy ktoś wie jaki jest powód, że Tesco ma tak długą listę ofert pracy? Czyżby nowy obiekt otwierali? Jesli ktoś wie proszę niech podzieli się z innymi?
2
Gtre 2017-06-19 22:14
9 sklepów zamykają. Podobno ogólnie tesco w Polsce tylko do września. Ofert pracy dużo bo nikt nie chce tu pracować.
6
Fela 2017-06-22 20:46
Chyba niemożliwe żeby Tesco wyszło z Polski, może tylko niektóre sklepy zamykają? Skąd taka informacja, to nie szukaliby nowych ludzi i później ich zwalniać?.
kto kolwiek wie. 2017-06-24 21:09
Sklepy po woli zamykają. Tesco nie jest zbyt atrakcyjne pod wieloma względami. Staje się mało atrakcyjne dla starych pracowników, którzy co raz częściej sami odchodzą. Widzą ze tania siła robocza jest lepiej traktowana niż oni. Nowi pracownicy są zachęcani lepszymi pracami niż starzy pracownicy, żeby im żyłka pierdzaca nie pękła. Często wprowadzane nowe procedury zaprowadzą tą firmę na dno. Rolki , nie foliowany towar, niby oszczędności a ile strat w uszkodzeniach i więcej pracy w czasie pikowania , załadunku i rozładunku na sklepie. Pomysły ze kon by się uśmiał. Porażka. Weszły rolki a normy w górę. Gdzie tu sens skoro z rolka mi schodzi się o wiele dłużej.
5
Fela 2017-06-25 21:33
Gdyby mieli zamykać sklepy to nie szukaliby nowych pracowników. Może są rejony w których nie opłaca się trzymać sklepu?
? 2017-06-27 07:36
Ktoś wie dlaczego nie ma kierownika z kas na pojezierskiej w łodzi?
3
jiuyt 2017-06-30 20:20
Jak będziesz siedzieć na kasie to zobacz czy nie siedzi ci między nogami. To jest mistrz patelni złota Wara.
Fela 2017-07-02 22:04
Taka długa lista ofert pracy to ciekawa sytuacja? Jaka jest tego przyczyna, czy ktoś wie i mógłby podzielić się tą wiedzą? Może jakieś nowe obiekty otwierają albo szykują się otwierać! Pewnie firma się rozrasta
1
upadły anioł 2017-07-04 20:19
Idź i nie zamieszczaj takich bzdur. Długa lista ofert? Nie ma żadnych przyjęć. A jak przyjmą to jakichś nieudaczników, bo nikt normalny nie chce tu pracować. Praca niewolnicza w szalonym tempie i z wysokimi normami, weź nie pitol. Firma się rozrasta? Chyba u ciebie grube jelito szwankuje.
3
Fela 2017-07-06 22:00
Teraz mam przykład jak ludzie mijają się z prawdą. Widziałam te oferty i to dużo a niektórzy piszą, że nic nie ma. Nie wmówi mi nikt że mam omamy i piszę bajki.
2
atakitam 2017-07-07 04:28
Na poczatku roku paru swiezych doszlo, a teraz cicho wiec raczej przyjec nie ma.
Praca jak praca, nikt sie chyba nie spodziewal odpoczynku na magazynie chociaz i tak denerwuja mnie priorytety swiezakow, a starzy musza w pbs walic. No ale co zrobic.
1
joachim 2017-07-08 19:39
Praca tak, ale ciągle zmiany. Normy za wysokie i często nie realne. Światełka i różnice premi wobec ciężkiej a lżejszej pracy. Nie spotkałem się jeszcze z takim i częstymi i kosztownymi zmianami. Praca taka sama , ale ciągle w inny sposób. Częsta rotacja ludźmi. Jakby praca była spokojniejsza i godna nikt by się nie zwalnial .
1
? 2017-07-10 18:31
@jiuyt Hehe dobre masz zdanie o koledze bo chyba się znacie, ja poważnie pytam a ten o jakiś patelniach :)
1
WIem 2017-07-10 22:37
Co do tego kierownika to ja wiem czemu go nie ma ale to się nie nadaje na forum chyba, "parę" osób wie czemu ale teraz to już chyba cały sklep nawet :) Generalnie chodzi o jakąś dziewczynę tyle powiem.
3
VIC 2017-07-11 13:09
Pozdrawiam Tesco w Kluczborku a zwłaszcza pracownika Tesco pana Mariusza który bezinteresownie pomógł mi złożyć zakupionego tam grilla.Wcześniej byłem w "Majstrze" gdzie potraktowano mnie w sposób obcesowy i nieuprzejmy gdy zapytałem o możliwość złożenia mi grilla który tam chciałem zakupić. Dobrze że go tam nie kupiłem bo taki sam grill w Tesco był o 50 zł tańszy i jeszcze mi go złożyli za darmo.
1
flet 2017-07-13 20:27
tylko zalic sie potraficie
Maniutek 2017-07-14 22:53
Czyżby firma miała otwierać nową placówkę i w związku z tym mają tak długą listę? Może mi ktoś wyjaśnić co się dzieje?
wojtek 2017-07-16 07:03
ludzie uciekaja z tego syfu,dlatego
3
idioci 2017-07-20 22:19
Normy jakie sa takie byly, a komu sie nie chce robic to papa.
Zal niektorym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska. Magazyn to magazyn robic trzeba. Pojdzcie do innej firmy to dostaniecie 2000 brutto. Zapraszam na retraki to zarobicie, ale oczywiscie sie do tego nie nadajecie. Slyszalem ze tam bakoma potrzebuje pracownikow do pickingu przez agencje.
Im was mniej tym lepiej dla nas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nieroby.
d oceniający ciężka pracę 2017-07-21 09:21
Nas tak nazywasz? Sam nim jesteś. Skoro uważasz ze normy są odpowiednie to gratuluję umysłu. Ja zapraszam cię w piking i to nie na jeden dzień , tylko z miesiąc. Przekonasz się czy można wyrobić normę i będziesz inaczej śpiewał. Po takiej pracy oddasz pokłon pikerow i z wrócisz honor. Siedzisz na retraku? To siedź. Praca jest ciężka , jest jej dużo mniej od kiedy ruszył Poznań, misje mizerne. Jak wyrobić normy? Ten nieudacznik podniósł normy żeby firma miała wyższe dochody, kosztem zdrowia magazynierów. Niestety nie ma on pojęcia o pracy fizycznej o czym sam osobiście się przekonałem. Wiele osób to wie w tym nawet kierownicy ale nikt nie odważy się mu tego powiedzieć. Tu nikt nie narzeka tylko stwierdza fakty. Sam idź do bakomy i napis się jogurtu, życzę bolesnej obstrukcji.
1
dzik 2017-07-23 06:20
Skoro ladujesz w pikingu to znaczy ze sie nie nadajesz na danym odcinku i tyle. Kazdy ma priorytet, jestes dobry w zaladunkach to cie biora, jak widza ze sie do tego przykladowo nie nadajesz to lecisz na drugi priorytet czyli PBS.
d oceniający ciężka pracę 2017-07-23 10:01
O tej godzinie zamieszczasz swój wpis? Nie możesz spać? Czy jesteś maniakiem internetowym i nie możesz żyć bez komputerka? Ja staje w obronie pikerow gdyż jest tam najciężej a są najwyższe normy, często nie realne. Piszesz ze normy są adekwatne to idź w piking i się przekonaj. Tu nie ważny jest priorytet , tylko sprawiedliwe ocenianie według wykonywanej pracy. Tu jest na odwrót, im lżejsza praca tym lepiej premiowana. Uważam że powinno sie docenić ciężka pracę a nie tylko myslaca. Uczciwość to podstawa, bo Polacy uciekna i zaleje nas rynek wschodni.
2
Zostaw swoją opinię o TESCO - Teresin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO