brak logo

Pasternak Personal

Onna

Opinie o Pasternak Personal

xxxx 2012-12-18 14:32:14
czy ktos sie wybiera na produkcje lodów przez Silesia do Niemiec ,lub tam był i moze cos wiecej napisac ?

pozdrawiam
1
kaska 2013-04-10 09:08:37
chyba zarty sobie robisz napewno w pasternak personal tyle nie zarobiles chyba ze w 3 miesiace...ha ha kpina
do pyly pracownik 2013-04-17 13:51:41
ty a co ty myslisz ze do 5 gwiazdkowego hotelu jedziesz ze piszesz o internecie i o tv ty jedziesz do pracy a nie na necie siedziec i na tv a mieszkania to sa dobre. ty jedziesz do pracy a nie na urlop
do pracownika bremen 2013-04-17 13:54:11
masz racje jak ktos mysli ze przyjedzie i liczy na 5 gwiazkowy chotel z netem.niechodza do pracy bo sie napija i policja musi przyjezdzac to kto takim ludzia pieniadze za nic bedzie placil
Ja 2013-06-01 18:21:45
Witajcie. W związku z tym że poszukuję pracy chciałam się dowiedzieć, czy może są u was przyjęcia.
Niestety nie znam niemieckiego, ale w mojej miejscowości jest tak krucho z robotą, że szukam i u Niemców. Napisalam do biura w Raciborzu ale nie ma odzewu. Pisze więc do was może dacie jakieś namiary.
Ja 2013-06-27 16:14:33
słyszałam, że Pasternak w Niemczech się kończy i upada. Czy to prawda, czy ktoś puścił plotę ....
1
haha 2013-06-28 12:20:16
te plotki to chodza po swoiecie od 20 lat.
Ja 2013-06-28 15:20:44
To może do pracy przyjmują
Ja 2013-07-03 22:06:05
To może i mi zalatwisz tam pracę
2
Pan werner 2013-07-27 23:51:55
siema wszystkim!! pracujemy w kauflandzie ostrzegany wszystkim przyjezdzajacych do pracy na komiserung na wozki widlowe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak to zlapac nie ma pracy!! jest bardszo malo godzin pracy na tzw rolkach ze nie idzie na mieszkanie zarobic i trzeba [usunięte przez moderatora] na taczkach ze swiniom!
1
anonim 2013-07-27 23:54:33
jezeli chodzi o prace w kauflandzie na tzw verpackungu idzie fajnie zarobic praca jak praca trzeba [usunięte przez moderatora] jak u niemca , ale jak [usunięte przez moderatora] to nie masz.mozna zarobic do 900 euro i jak sie trafi to fajna i zgrana ekipa na mieszkaniu ,
annonimka 2013-08-08 14:29:35
I mógłby załatwić pracę dla pary
Jon 2013-10-06 20:00:02
Super firma !
1
były 2013-11-02 20:28:52
byliśmy w Lubeke w westfleischu prawie pół roku i było (usunięte przez administratora), pracowaliśmy po 10-12 godzin dziennie, a po takim maratonie to moja nawet szpileczek nie mogła nałożyć na nóżki. to jest skandal takie traktowanie, na szczęście pracuję teraz w innej firmie i świetnie zarabiam, szkoda mi tylko mojej siostry która tam została i się marnuje... (usunięte przez administratora), odezwij się, czekam, daj znać
1
anonimowy 2013-11-09 14:34:06
witam pracuje ponad 3 lat w tej firmie nie miałam zadnych kłopotów zaliczki dawaja co tydzien a wypłata co miesiąc na konto wszystko mi sie zgadza jestem zadowolona z tej firmy jest super kto chce robic ten robi i zarobi a kto sie (usunięte przez administratora) ten niestety nie zarobiprzykro mi ale taka prawda
1
marta 2013-11-26 15:53:33
witam czy ktoś może podać mi namiary na tą firmę bo szukam pracy serdecznie dziekuje
1
abba 2013-12-19 17:57:13
do niedawna bylo nas tu w Kauflandzie w Mockmuhl od Pasternaka ok.60 osob. Teraz na swieta jest nas ponad 100. Dlatego jest troche ciasno ale to znowu minie. Jezeli chodzi o relacje z pracodawca to jest ok.a miedzy pracownikami, to zalezy na jakich trafisz. Z tymi ktorzy sa juz tu dlugo, nie ma problemow. Wsrod tych nowych jest paru szurnietych ale z biegiem czasu albo sie uspokoja
albo ich wywala.
pracownik 2014-02-05 12:20:11
jedz a czeka cie moc wrazen. sparta, sajgon, burdello. bylem w tamtym roku. miszkalem w hamm. jedyne co dobre z pracy to dziewczyny z piekarni. daja wiecej niz pasternak na godzine. milo wsopominam ten czas dzieki nim. dzieki P. za sptkania bylo warto.
KAMIL 2014-02-11 10:19:21
Silesia Personal kieruje spawaczy do Niemiec-Pasternak Personal,a tam umowa na pomocnika spawacza i stawka 8,74 brutto. Od tego trzeba odliczyć koszty zakwaterowania i dojazdu do pracy.
prawda boli 2014-02-17 20:29:31
To opowiem wam jaka jest prawda o pracy na komisjoner a więc polak polaka sprzedaje o byle(usunięte przez administratora)tak Polacy są zgrani
(usunięte przez administratora) co do mieszkań to nie mam żadnych zastrzeżeń tylko trzeba trafić na normalnych współlokatorów którzy nie ćpają nagminnie i piją inaczej mówiąc głęboka patologia w zależności od składu osób na mieszkaniu .
szanowna pani(usunięte przez administratora) obiecuje góry a za wsze przy wypłacie wychodzi tak jak oni chcą mieszkanie 200e plus 600e ewentualnej wypłaty o ile nie brałeś zaliczek '
nadgodziny są kumulowane na zaid konto z którego nie opłaca się wybierać pieniędzy za nadgodziny ponieważ podatek wyniesie cię około 60procent z jednej godz
nie polecam tej firmy ponieważ nie mówią całej prawdy przed podpisaniem umowy i potem robią co chcą kto mądrzejszy ucieka stamtąd ktoś kto wybiera się tam niech zapyta się jaka jest stawka godzinowa ! do którego filaru podatkowego zaliczą kawalera lub żonatego bo możecie mieć niezłe zdziwienie z 9e możecie mieć nawet 5,30e a więc na opłte hotelu oraz waciki to jest cała prawda o personal pasterniak w adelsheimie w Kauflandzie(usunięte przez administratora)
1
spawacz 2014-02-20 19:00:50
jak nie masz uprawnien tiv-owskich (niemieckich) to nie mozesz miec umowy na spawacza. Mnie jest obojetne co mam w umowie. Wazne, ze placa tak jak obiecywali, 8,50 €/ h. na reke. W styczniu zrobilem 172 godz i zarobilem 1465,- € netto. Wiec wszystko gra.
abc 2014-02-20 19:27:33
ty chyba nie wiesz ile sie tu w Niemczech zarabia jako pomocnik. My zarabiamy tyle samo jak ludzie ktorzy tu zyja, musza placic za mieszkanie, prad, ogrzewanie, ubezpieczenia i samemu dojechac do pracy.
A twoja grupe podatkowa nie ustala firma tylko panstwo.
dlugas 2014-05-29 12:37:44
prawda ziom
ania 2014-06-04 17:55:53
godzin to sie robi roznie, zalezy w jakim miesiacu i w jakim zakladzie. Przedtem
pracowalam w kauflandzie to bylo malo godzin, ok. 150 na miesiac. Teraz jestem na produkcji bulek i to leci na 4 zmiany i robie ok. 180 godz.i jeszcze sa dodatki za nocki i swieta, tak ze zarabiamy bardzo dobrze.
adam 2014-07-14 15:01:53
Firma dobra tylko wspollokatorzy pijacy i brudasy !
maciej 2014-09-21 17:09:59
a gdzie ry jesteś w heiligenstadt?
ania 2014-10-20 15:53:33
do marcin.
w Pasternak personal pracujesz od pierwszego dnia z umowa o prace i pelnym ubezpieczeniem. doswiadczenia tez nie musisz miec. pracuje tu wielu mlodych,
prosto po szkole.ale jezyka warto sie nauczyc bo na niektorych stanowiskach trzeba przynajmniej rozumiec.
1
Ja 2014-12-23 08:51:25
Tak. Dostaniesz caly etat i mozesz normalnie na niemieczkich warunkach tutaj pracowac.
abc 2014-12-26 18:57:19
W czasie studiow pracowalem u nich na wakacjach przez 3 lata a teraz na stale. Firma solidna i ludzie w porzadku. Polecam !
marian 2015-03-19 20:03:29
Przestrzegam wszystkich przed ta firma!!! BYlismy u nich wczoraj(18 marca 2015)po ogladnieciu mieszkania i rozmowy z pracownikami odradzam wam tam prace!!! Z zeit konta 60 procent podatku zabieraja ,placa podstawowa wam czyli 151 godzin czyli ok 700 euro ,reszta trafia na tymczasowe konto,jezeli chceilibyscie zjechac do polski to z tego konta sa wam wyplacane urlopy,warunki mieszkaniowe TRAGEDIA,najgorszemu wrogowi nie zycze,pan romuald czy jak on tam ma klamie jak najety wiec nie liczcie na to ze powie wam prawde.Moge wam wyslac zdjecia w jakich warunkach bedziecie mieszkac.NIe polecam!!!!!szkoda waszego czasu i pieniedzy
4
agata 2015-03-31 12:30:12
Ojej, brzmi odstarszajaco! A wlasnie chcialam sie tam zglosic. Co nalezy rozumiec pod pojeciem konto tymczasowe? Znaczy, ze nigdy do konca nie dostaniesz tej kasy wyplaconej? Zdjecia by mnie insteresowaly. Nie jestem zbyt kaprysna, ale w syfie nie chce mieszkac. Moj adres to agian@web.de. Pozdrawiam
Ja 2015-04-01 09:41:40
No syf to powoduja wspollokatorszy a nie firma a tak to mieszkania sa w miare ok. Zalezy o tym gdzie trafisz
jurek 2015-04-22 13:47:59
do mariana
glupszej wypowiedzi od twojej jeszcze nie czytalem. Wypowiadasz sie na temat firmy ktorej nie znasz. Przyjezdzasz, rozmawiasz z jakimis ludzmi na zasyfionym przez nich mieszkaniu, oni opowiadaja ci same zle zaczy o firmie, ty wyjezdzasz
do domu a oni zosteja i pracuja dalej !
ania 2015-04-27 16:52:42
ania do agata
nie daj sie straszyc. Ludzie nie rozumieja systemu a sie wymadzaja.Konto czasowe zapobiega wlasnie placeniu wyzszych podatkow w miesiacu w ktorym zrobilas duzo nadgodzin (progresja podatkowa). Twoje nadgodziny zbierasz na tzw. koncie czasowym i wybierasz je gdy jest mniej pracy lub przedluzasz sobie urlop.Masz 24 dni robocze platnego urlopu + twoje platne nadgodziny. Przez to czy przepracowalas caly miesiac czy tez nie, zarabiasz mniej wiecej zawsze tylesamo. Firma jest dobra, pracowalam tam juz kilka razy i nigdy nie brakowalo pieniedzy i byly naczas. Znam ludzi ktorzy wzieli juz swoje mieszkania z cala rodzina a pracuja dalej u Pasternaka, juz kilka lat.
po co sie klocic 2015-07-15 20:44:48
mieszkania do wynajecia ,dla pracownikow Pasternak w heiligenstad.Umeblowane,internet,dwie stowki od osoby,max,dwie osoby na pokoju,mieszkania w blokach,dwa ,trzy pokoje.Zapraszam.
laguna 2015-07-27 16:29:21
Daj namiary mam 2 osoby
laguna 2015-08-01 16:44:48
Witam, pilnie potrzebuje pokoju w Heiligenstadt tel.(usunięte przez administratora) jedna osoba lub dwie
laguna 2015-08-14 18:52:18
Witam, pilnie poszukuje pokoju w Heilbad-Heiligenstadt dla jednej a morze być dla dwóch.
grzechu 2015-08-19 18:44:12
jest tam jakas praca szukam pracy slusarz spawacz uprawnienia na wozki widlowe dajcie znac pozdrawiam email grzechu907@interia.pl
laguna 2015-09-04 10:25:48
Dziwnie piszesz że nie rozumiem kto nam ma pomóc w znalezieniu mieszkania, pasternak ma swoje domy ich nie interesuje w jakich warunkach mieszkamy i ile jest w pokoju osób więc nie dziw się że szukam pokoju lub mieszkania ale tu nikt nie chce pomagać bo każdy dba o własną D.
Acdc 2015-09-07 00:43:23
Szczerze? Początek kijowy. Nie mam zakwaterowania, bo nikt nie raczy odebrać telefonu. Spie pod MC Donaldem, a na 7 do pracy. Fajnie? No chyba kur## nie. Ok 1000 km przejechane, po kij?! No? Powiedzcie mi?! Opisalbym to w konkretniejszych słowach, ale szczerze? Nie przepuszcze tego i wszyscy będą latać!! Na dzień dzisiejszy nie polecam, rano dowiem się co z pracą i chętnie opiszę...
Ja 2015-09-07 12:39:32
Sprawa z nocy się wyjaśniła. Praca ok. Z mieszkaniem zobaczymy.
jurek 2015-09-25 14:31:13
do jacka
oni teraz przyjmuja komisjonerow i widlakowcow do magazynow w Dortmundzie.
Najlepiej zapytaj w firmie D&D Personal. Oni rekrutuja dla nich pracownikow.
Pozatym firma uczciwa i wyplacalna, pracuje u nich juz 4 lata.
johny 2015-10-23 19:21:08
Prześlij namiary,pilne.
Npo 2016-07-11 15:42:38
sprawz D&D Personal to jest ich biuro w polsce
j 2016-07-12 15:22:16
dzwon do d&d personal. kontakt znajdziesz na ich stronie www.danddpersonal.pl
IWON 2016-08-18 16:49:22
SZCZERA PRAWDA !! JA TAM PRACOWAŁAM . MAM ZDJĘCIA MIESZKANIA , MOGĘ WYSŁAĆ.
MASAKRA!!!
ab 2016-08-24 16:32:45
Przyjmuja do miesa w Hailigenstadt i komisjonerów do chlodni w Dortmundzie. Musisz zadzwonić do
D&D personal 32-4151501. Firma dobra robie u nich juz ponad rok.
Mario 2016-09-06 17:47:25
Wypłaty są na czas.. Ale jeżeli chodzi o pracę w kauflandzie Dortmund odradzam!!! Koordynatorem. Jest tam pani Jola która nie uznaje słowa nie. A chodzi mi dokładnie o sytuację że pracowałem. Po 11h w środę do mnie przyszła i powiedziała że idę w sobotę na rano na dział akl. Od 6do 15 w niedzielę idę na nockę od 21 do 6 rano a w poniedziałek na 15 gdy powiedziałem. Ze nie można tak bo to bez prawne. Odpowiedziała że jej to nie obchodzi chłopaki nowi byli po czasie chcieli zaliczkę bo nie mają jedzenia nie dała im chociaż powiedziała że da im w poniedziałek a w piątek jechała do polski. Jest wiele takich sytuacji..... Nie szanują pracownika... Jeżeli chodzi o Kaufland. Odpowiesz zwalniają... Masz być jak robót. A jeżeli chodzi o zaliczki to Panią Jola trzeba nawet półtora tyg. Trzeba ją prosić... Nie znając się na swojej pracy potrafi ustawić zmiany tak że na pierwszą zmianę da 15 osób a na drugą 5 i przez takiego ustawienie zmian te pięć osób pracuje do 4 rano. Poprostu tragedia zaznaczam praca na Tico minus 25. To co ta pani tam wyprawia to wola o pomstę....... Dobre opinie to chyba nie z kauflandu. Albo wystawiają je pracownicy biura. Na mieszkaniu nie ma telewizji internetu salonu gdzie można wspólnie posiedzieć. W każdym. Pokoju łóżka piętrowe jak w wojsku.! Hmm wiele do życzenia naprawdę. Dużo by pisać. Ale chętnym pracę w kauflandu szczerze odradzam.!!!!!!!!!!!!!
1
maseł 2016-09-06 21:02:51
Hej, ale wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz dobrej podstawy jest szansa na jakieś premie do tego, co jest dobrymz ankiem na to co się teraz dzieje. W końcu wypłata jest bardzo ważna. Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
Zostaw swoją opinię o Pasternak Personal - Onna
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pasternak Personal