brak logo

mega1000

Opole

Opinie o mega1000

anonim 2011-07-19 19:42
MEGA1000 WE WROCLAWIU TO PORAZKA, NIECH NIKT TAM NIE ZAMAWIA, BRAK KOMPETENCJI SZCZEGOLNIE DZIAL PUSTAKI ODRADZAM
2
Henry 2013-09-06 12:45
Ja również nie polecam. towar co prawda otrzymałem terminowo ale nie kompletny, przez ponad miesiąc walczę o uzupełnienie brakujacej części, bez skutku. Na reklamacje nie reagują tak że zapomnij, że po zapłaceniu coś komuś uzupenią. Zbywają odwlekają i najlepiej klient jest winny, a nie to, że źle zabezpieczony towar i prawdopodobno ktoś po trasie uszkodził i wyrzucił lub ukradł.
Sailing 2014-04-20 23:09
Witam,
Firmę kategorycznie odradzam! Brak kompetencji pracownikow obsługi klienta. Pretensjonalni i bezczelni. Wysyłają nie kompletne zamowienie, a gdy się upominasz o swoje to zrzucają winę na klienta, żadnego poczucia winy z ich strony. Można zapomnieć o możliwości porozumienia się z kimkolwiek z tej firmy...
1
klijent 2014-11-04 10:20
ODRADZAM. Dziś usłyszałem od pana że mnie majom dosłownie W ( usunięte przez administratora ) czy zamówię za 10 zł czy za 100tyśięcy to ich nie obchodzi zamówienia nie przyjął bo czasu niema DO WŁAŚCICIELA Tel nie podał bo i tak nie odbierze.NIE WARTO KUP0WAĆ U TAKIEGO SPRZEDAWCY LEPIEJ DAĆ PARĘ GROSSY DROŻEJ NAWET nie chcę myśleć co by było w razie jakby trzeba było reklamować . Na pewno polecam
OBURZONY 2014-11-04 11:01
NIE POLECAM.DAM KOMUŚ INNEMU ZAROBIĆ.PREZESIE SZANUJ KLIENTA SWEGO JAK, SIEBIE SAMEGO.WIĘCEJ ZAINTERESOWANIA CO SIĘ DZIEJE W FIRMIE .Daleko nie pojedziecie przy takiej konkurenci jaka jest.
1
PORAŻKA!!! 2015-05-13 17:46
NIE POLECAM!!!! Totalne DNO!!! Towar dojechał tydzień później, brakowało jednego elementu (rury ceramicznej do komina bez której go nie mogę postawić) Polecam każdą inną konkurencję lecz nie MEGA 1000!!!! Tylko zwodzą i przełączają telefony do innych konsultantów. Szanowna pani z MEGA 1000 zapewniała mnie że towar został "dzisiaj" na auto i napewno dojedzie dzisiaj a on pojawił się tydzień później.
slazak 2015-05-13 18:19
firma z oławy i wszystko jasne!!! ukraincy nie nadaja sie do zadnego biznesu!!! amen!!!
jaaa 2015-06-29 19:47
Banda złodziei Nie płacą za wystawione faktury ciągle odkręcanie kota ogonem ,zawsze jest ktoś winny ale szanowny pan Wojciech Wiessbrot. Nie polecam prowadzenia interesów z tą firmą ani jak dostawca ani jako kontrahent.
2
baddo 2015-09-19 22:24
banda złodziei brak kompetencji nie kompletne przesyłki.Upominasz sie o swoje to traktują cię jak śmiecia .
zfs 2015-09-20 20:02
Kupiłem w mega 1000 "komin systemowy" Cudzysłów dlatego, że wełna mineralna jest do komina o innej średnicy. Oprócz tego, pomimo, że zapłaciłem całą kwotę, po miesiącu dostałem fakturę z informacją ile mam jeszcze zapłacić.
andrew 2015-11-03 11:27
" pan " (celowo z małej litery) weissbrot ( też celowo z małej litery ) nie ma pojęcia o sprzedaży. Bezczelny, opryskliwy. Nie potrafi podać ceny pustaków kominowych. Twierdzi, że musi to zrobić komputer.Nie potrafi odpowiedzieć na najprostsze pytania. Dajcie sobie spokój z tą śmieszna firmą.
2
potencjalny klient 2016-01-11 18:05
Otrzymałam mailowo informację, że nie dostanę wyceny na maila, muszę podać swój numer telefonu - to jest warunek firmy prowadzącej sprzedaż w formie elektronicznej. Pozostawiam do własnej oceny :)))
reaL 2016-05-13 13:26
Własnie pracownik tej firmy powiedział mi przez telefon że mam " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;, że nie wie gdzie sa moje kominy. Naciągnęli mnie na 2800 zł. Idę na policję.
reaL 2016-05-13 13:26
Własnie pracownik tej firmy powiedział mi przez telefon że mam " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;, że nie wie gdzie sa moje kominy. Naciągnęli mnie na 2800 zł. Idę na policję.
bramkarz 2016-05-13 16:27
lepiej podjedż do nich do biura i przemebluj im lokal i facjaty to pewnie dostaniesz te kominy gratis i w zębach je przyniosą, to jedyna skuteczna metoda na takie goowniane firemki z krzaków!
ks 2016-06-11 04:03
Tu byłem. Tony Halik.
1
Ania123456789 2016-07-04 09:55
Dla mnie ta firma jest OK. Konkretnie podchodzą do tematu. Fakt...zanim przystąpili do wyceny poprosili o nr telefonu. Bez zastanowienia podałam i w sumie lepiej dla mnie. Uzgodniłam telefonicznie szybciej niż mailowo. Dostałam dodatkowo rabaty i udało mi się wynegocjować przesyłkę w atrakcyjnej cenie. Kobietka, która mnie obsługiwała - znała się na temacie i bez mrugnięcia okiem doradziła mi w wątpliwych kwestiach.

Towar mam rok na ścianach i jak na razie nic się dzieje. Mam nadzieję, że tak zostanie i będę miała powód aby polecać tę firmę.
Sly 2016-07-31 11:11
Nie mam żadnych zastrzeżeń! Kupiłem u nich dwa systemy kominowe z wkładami ceramicznymi. Podczas dostawy uszkodzeniu został jeden z pustaczków więc zrobiłem zdjęcia na samochodzie dostawcy (na palecie w folii) i reklamowałem. Nowy otrzymałem wkrótce. Jedynym problemem były trudne do zrozumienia e-maile z listą zamówionych rzeczy ale wyjaśniłem sprawę telefonicznie.
Kuc 2016-08-09 14:30
Jestem w trakcie budowy i systematycznie zamawiam towar w tej firmie. Czasami przyjechał trochę później. Po za tym nie mogę narzekać. teraz czekam na dostawę styropianu.
Kuc 2016-08-10 13:10
Poleciłem znajomym firmę i nie narzekali. Wydaje mi się, że w każdej firmie jest jakaś wpadka albo sprawa trudna do rozwiązania.
Fuks 2016-08-10 13:19
Firma godna polecenia. Nie mam na co narzekać. Wszystko załatwione pozytywnie.
Kuc 2016-08-16 12:41
To racja. Są tacy, których nigdy nie zadowolisz - choćbyś stanął na rzęsach. W przypadku tej grupy ludzi nic nie jest ok. Wiecznie mają pretensje i roszczenia. Wiecznie im się coś nie podoba.

Co do mojej budowy:
Przyjechał do mnie styropian. Wszystko zabezpieczone, dobrze zapakowane. Taka ilość jaka była zamawiana. No nie mam na co narzekać bo zamówienie jest.
BobBudowniczy 2016-10-03 08:59
Kupiłem dachówkę od nich, przyjechała tydzień temu. Wszystkie elementy elegancko zapakowane i zabezpieczone. Obsługa Ok i konkretna.
Mogę tylko polecić.
150 2016-10-03 10:55
@BobBudowniczy super ze sa ososby które sa zadowolone z ich produktów i mogą polecić firme tutaj ;)
Ja2 2017-02-28 11:05
Ja jestem zadowolony , co prawda dostalem pęknięte 2 pustaki sle reklamacja zostala uznana i przyslali mi nowe pustaki, kupilem tez cala elewacje i tez bylo ok
Przyszły klient 2017-06-13 10:37
Podstawiona Pani Ania?
wirtualny swiat 2017-07-11 23:24
Pokaz jak latwo wystawia sie negatywa jak i pozytywa
Temat byl nie ruszany przez ponad 2 lata bo nie chcielismy schodzic do poziomu firmy ktora to robila i bedzie robic ale trzeba napisac jednak aby ludzie chodzacy po necie ktorzy czytaja opinie wiedzieli jak dziala ten caly system
Po pierwsze na poczatek napiszemy jak to jest w naszym przypadku i jak latwo sprawdzic bzdurne wpisy idac prawidlowym torem.
Pan z konkurencyjnej firmy pisze je z taka zloscia ze sprawne oko zauwazy je bo pisze co mu slina na jezyk przyniesie byle bylo jak najgorsze i do tego na kilku forach powtarza to samo teraz moze sie opamieta po tym wpisie i bedzie pisal nieco lzejsze na ale coz kazdy ma swoja inteligencje na tej ziemi nawet zlo
Plac jak plac mamy go okolo 1000 m2 wylozony kostka iz uzywamy paleciakow po nim jezdzac nie trzeba nawet brac wozka do tego mamy hale w polkami wysokiego skladowania opis placu totalnie bzdurny no ale przeciez napisac wszystko mozna (notabene firma ktora to pisze powierzchnia to okolo 10 razy mnijesza na trawie magazyny 4 razy mniejsze)
Niektore wpisy tak bzdurne ale i tak trzeba miec oko wyczulone aby je wylapac bo nie kazdy sie zna np pekla rurua gwaracje olali tylko zapomniano iz gwarantem rdzeni jes PD i oni sie wszystkim zajmuja jak sie cos stanie a nie my i poza tym najlepiej moze zadzwonic do PD i spytac czy mieslimy choc 1 reklamacje na pekniecie po zamontowaniu komina i sie wszystko wyjasni
Pan piszacy ma awersje na Ukraincow jak widac lepiej zeby pomyslal co pisze bo jeszcze podamy gdzie mieszka i bedzie mial klopoty bo teraz ich duzo :)
I mozemy tak odpisywac i odpisywac ale to nie ma sensu Na necie wszystko mozna napisac bo jest sie anonimowym a najlepiej zasiegnac opini lokalanych ludzi ze swojego rejonu ktorych sie zna i istniaja naprawde a nie w wirtualnym swiecie
Wpis negatywny ale prawdziwy to u nas sporadycznosc choc sie moze zdarzyc poza tym widac jak ktos dokladnie obejrzy iz od 2006 roku cala masa pozytywow tylko nagle jak wysyp grzybow po deszczu od 2014 co sie zbiega z rozpoczeciem likwidacji spolki opolskiej w ktorej nieslawny pan zarzadzal spolka i na lewo sprzedawal w konkurencji i radzimy mu sie zastanowic bo pewnie to przeczyta bo w ostanim roku gdzie juz kombinowal na duzo skale na koniec przywlaszczyl sobie sporo kasy firmowej i chyba nie pomyslal ze mozemy to zgloscic do prokuratury bo papiery zesmy zabespieczyli na wszelki wypadek z tym iz caly czas jestesmy zdania iz najlepiej z daleka od takich ludzi i ich swiata ale zawsze zdanie mozemy zmienic.
wirtualny swiat 1 2017-07-14 20:57
Oto dalszy ciag pokazu jak mozna wystawiac pozytywy i negatywy w wirtulanym swiecie.Poniewaz nie chcemy wypisywac sobie co kilka dni pozytywow podstawionych bedziemy wyrzucac co kilka dni taki post aby kazdy zrozumial ze szkoda czasu na szukanie opini pozytywnych jak i negatywncyh poniewaz te pierwsze mozna sobie samemu wystawiac a te drugie bez problemu mozna konkurencji wystawiac co kilka dni pod roznymi nikami. (Jak robila i pewnie znow zacznie robic konkurencja opis calosci wyzej)
specjalista od wirtulanego swiata 2017-07-15 04:36
Oto dalszy ciag pokazu jak mozna wystawiac pozytywy i negatywy w wirtulanym swiecie.Poniewaz nie chcemy wypisywac sobie co kilka dni pozytywow podstawionych bedziemy wyrzucac co kilka dni taki post aby kazdy zrozumial ze szkoda czasu na szukanie opini pozytywnych jak i negatywncyh poniewaz te pierwsze mozna sobie samemu wystawiac a te drugie bez problemu mozna konkurencji wystawiac co kilka dni pod roznymi nikami. (Jak robila i pewnie znow zacznie robic konkurencja opis calosci wyzej)
mega1000 2017-07-15 05:55
W tym wirtulanym swiecie co kazdy moze napisac co chce i ile razy chce na roznych forach ten post jest akurat prawdziwy.Ilosc przesylek ktore wysylamy a jest to okolo 200-500 palet miesiecznie zdarza sie i bedzie sie zdarzac.Problem tylko z tym iz dlaczego klient nie poszedl z tym do sadu skoro pisze ze ma racje. Nie odbiera towaru osobiscie a nastepnie probuje wymusic doslanie "jak mi nie doslecie to ja was obsmaruje na necie no i to zrobil" Tylko dlaczego mamy mu dosylac skoro zesmy mu to wyslali poniewaz u nas cala produkcja jest pod kamerami oraz nawat zaladunek co zreszta wyslismy mu do obejrzenia.Nastpenie jezeli po zabraniu od nas zaginie to na spedycji to nie problem poniewaz od tego jest prokol szkody (ale to przypadek prawie nie realny poniewaz wszystko jest streczowane i jakos nie mamy takich przypadkow natomiast co sie na budowie dziej po 2 tygodniach po braku zainteresowania to o tym juz sie nie pisze ze kurier zrzucil bez odbioru i pewnie montaz przez ekpie ktora mogla cos stluc tez pewnie bez zainteresowania.Najlepiej wymuszac to na firmie ktora wszysko wyslal na palecie a na dowod tego wysalimy mu zdjecia po spakowaniu i moment wysylki.
MEGA1000 2017-07-15 07:14
Na prawdziwe wpisy zapraszamy na nasza strone gdzie losowo sa wyrzucani ostanio oblsugiwani klienci z ktorymi mozna sie skontaktowac osobiscie i spytac o opinie na nasz temat .

Natomiast na opinie postow wypisywanych na necie odpowiemy w jednym poscie hurtem
1.Kategoria pierwsza to posty prawdziwe ale nalezace do rozzalonych pretensjonalnych klinetow iz "nie dostaja herbaty przy zalatwianiu spraw" ale taki mamy system i jezeli ktos nie chce wedlug tego schematu pracowac to przeciez nikt nie zmusza go do zakupu u nas.Duza czesc obliczen przejely systemy informatyczne i w pierwszym etapie one przyjmuja zgloszenia aby np takich klientow odsiac "prosze mi zrobic wycene i po wykonaniu wyceny klient stwierdza o to duzo zaoszczedzielem bo 2 lata temu kupilem styropian 15 zl taniej czasami nawet nie dziekuje i mowi do widzenia , jest to przypadek autentyczny sprzed lat ale czas zajal a klient ktory chce naprawde kupic czeka na swoja kolejke).Ceny ktore proponujemu sa tak niskie iz niestety czesc funkcji musza przejac systemy obliczeniowe ktore robia to szybciej i bez blednie a pozniej jezeli sie okaze iz to klient prawdziwy a nie typu powyzej lub czesto konkurencja to dokonczenie sprawy moze przejac konsultant obslugujacy dany rejon jezeli bedzie taka potrzeba.
lista postow od klinetow nr 1 na samym dole

Kliencie nr 2 wirtualni nie istniejacy ale stworzeni przez konkurencje
te posty opiszemy dokladniej bo bedzie widac po tresci swiat fantazy

PORAŻKA!!! 2015-05-13 17:46 NIE POLECAM!!!! Totalne DNO!!! Towar dojechał tydzień później, brakowało jednego elementu (rury ceramicznej do komina bez której go nie mogę postawić) Polecam każdą inną konkurencję lecz nie MEGA 1000!!!! Tylko zwodzą i przełączają telefony do innych konsultantów. Szanowna pani z MEGA 1000 zapewniała mnie że towar został "dzisiaj" na auto i napewno dojedzie dzisiaj a on pojawił się tydzień później.
KONKURENCJA widac po tym iz "szanowana pani z mega zapewniala iz auto dojedzie dzisiaj " opis widac ze podstawiony bo w naszych ofertach jest opisane iz towar dochodzi 24-48 godzin od nadania a nie w ten sam dzien.

slazak 2015-05-13 18:19 @PORAŻKA!!! - 2015-05-13 17:46 firma z oławy i wszystko jasne!!! ukraincy nie nadaja sie do zadnego biznesu!!! amen!!!
ODPOWIEDZ ta sama firma konkurencyjna i do tego tekstu to sie wogole ciezko odniesc .

jaaa 2015-06-29 19:47 Banda złodziei Nie płacą za wystawione faktury ciągle odkręcanie kota ogonem ,zawsze jest ktoś winny ale szanowny pan Wojciech Wiessbrot. Nie polecam prowadzenia interesów z tą firmą ani jak dostawca ani jako kontrahent.
ODPOWIEDZ ponownie ta sama konkurencja ,a komu to zesmy nie zaplacili moze prosimy podac nazwe firmy albo nr sprawy sadowej bo pewnie zostalo to zgloszone do sadu albo przynajmniej na policje.
Ale widac ze nerwy puscily bo juz nawet nazwiska poszly w ruch nie znizymy sie do tego poziomu ale prosimy uwazac bo mozna konkurencjI z reszta doskonale nam znanej udowodnic po IP adres i skierowac sprawe do sadu.

reaL 2016-05-13 13:26 Własnie pracownik tej firmy powiedział mi przez telefon że mam " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;, że nie wie gdzie sa moje kominy. Naciągnęli mnie na 2800 zł. Idę na policję.
ODPOWIEDZ ponownie konkurencja,Totalne bzdury wplaty jakie do nas wpadaja czasami dochodza to kilkudzisieciu tysiecy zlotych i to przed dostawami i to od juz dobrych 10 lat tak ze to odrazu widac ze do podpucha od konkurencji bo przy takich naciaganiach to juz by firma nie istniala po pol roku.A co ciekawsze firmy dewloperskie ktore kupuja od nas kominy calymi tirami wplacja juz te kwoty przed dostawa na nasze konto i jakos to caly czas robia a adresy ich inwestycji np na na szej stronie

I tak dalej mozna odpowiadac ale szkoda czasu natomiast jakby ktos chcial odpowiedzi na konkretnego posta to prosimy pisac bo kazdy bedzie mial wytlumacznie.


lista klientow nr 1 (czyli klientow ktorzy chca kupic towar w naszych cenach ale na swoich zasadach)
anonim 2011-07-19 19:42 MEGA1000 WE WROCLAWIU TO PORAZKA, NIECH NIKT TAM NIE ZAMAWIA, BRAK KOMPETENCJI SZCZEGOLNIE DZIAL PUSTAKI ODRADZAM
Sailing 2014-04-20 23:09 Witam,
Firmę kategorycznie odradzam! Brak kompetencji pracownikow obsługi klienta. Pretensjonalni i bezczelni. Wysyłają nie kompletne zamowienie, a gdy się upominasz o swoje to zrzucają winę na klienta, żadnego poczucia winy z ich strony. Można zapomnieć o możliwości porozumienia się z kimkolwiek z tej firmy...
klijent 2014-11-04 10:20 ODRADZAM. Dziś usłyszałem od pana że mnie majom dosłownie W ( usunięte przez administratora ) czy zamówię za 10 zł czy za 100tyśięcy to ich nie obchodzi zamówienia nie przyjął bo czasu niema DO WŁAŚCICIELA Tel nie podał bo i tak nie odbierze.NIE WARTO KUP0WAĆ U TAKIEGO SPRZEDAWCY LEPIEJ D
wirtulany swiat 2 2017-07-17 07:29
Oto dalszy ciag pokazu jak mozna wystawiac pozytywy i negatywy w wirtulanym swiecie.Poniewaz nie chcemy wypisywac sobie co kilka dni pozytywow podstawionych bedziemy wyrzucac co kilka dni taki post aby kazdy zrozumial ze szkoda czasu na szukanie opini pozytywnych jak i negatywncyh poniewaz te pierwsze mozna sobie samemu wystawiac a te drugie bez problemu mozna konkurencji wystawiac co kilka dni pod roznymi nikami. (Jak robila i pewnie znow zacznie robic konkurencja opis calosci wyzej).
wirtulany swiat 3 2017-07-17 07:35
Oto dalszy ciag pokazu jak mozna wystawiac pozytywy i negatywy w wirtulanym swiecie.Poniewaz nie chcemy wypisywac sobie co kilka dni pozytywow podstawionych bedziemy wyrzucac co kilka dni taki post aby kazdy zrozumial ze szkoda czasu na szukanie opini pozytywnych jak i negatywncyh poniewaz te pierwsze mozna sobie samemu wystawiac a te drugie bez problemu mozna konkurencji wystawiac co kilka dni pod roznymi nikami. (Jak robila i pewnie znow zacznie robic konkurencja opis calosci wyzej).Prosimy sie zastanowic gdybsymy te wszystkie wpisy zamienili na pozytywy jakbysmy dobrze wygladali albo odwrotnie gdybysmy zamienili na negatywy jakbysmy zle wygladali.To jest swiat wirtulany gdzie kazdy moze sie podszyc pod kazdego i pisac co chce.
WIRTULANY SWIAT 4 2017-07-24 23:07
Oto dalszy ciag pokazu jak mozna wystawiac pozytywy i negatywy w wirtulanym swiecie.Poniewaz nie chcemy wypisywac sobie co kilka dni pozytywow podstawionych bedziemy wyrzucac co kilka dni taki post aby kazdy zrozumial ze szkoda czasu na szukanie opini pozytywnych jak i negatywncyh poniewaz te pierwsze mozna sobie samemu wystawiac a te drugie bez problemu mozna konkurencji wystawiac co kilka dni pod roznymi nikami. (Jak robila i pewnie znow zacznie robic konkurencja opis calosci wyzej).Prosimy sie zastanowic gdybsymy te wszystkie wpisy zamienili na pozytywy jakbysmy dobrze wygladali albo odwrotnie gdybysmy zamienili na negatywy jakbysmy zle wygladali.To jest swiat wirtulany gdzie kazdy moze sie podszyc pod kazdego i pisac co chce.Do tego proponujemy zwrocic uwage iz konkurencji odechcialo sie przez jeden rok pisac negatywy bo zesmy nie reagowali (dziwne ze nagle stalismy sie tacy cudowni kiedys same negatywy a teraz nic sie nie dzieje, po prostu nie reagowalimsy to dali sobie spokoj ale niestety czesc ludzi jeszcze dzwoni i na podstawie starych zmyslonych wpisow zadaja dziwne pytania tak wiec odpowiadamy prosimy na nasz temat szukac opini np od znajomych albo na naszej stronie gdzie losowo sa wybierani kupujacy z ostatniego okresu i do nich dzwonic a nie na internecie gdzie jestsmy sola w oku bo zanizamy ceny i cala konkurencja az kipi ze zlosci i moze wypisywac co chce i ile razy chce,opis podstawionych opini opisane sa powyzej pod niekiem MEGA1000)
Viola 2017-09-21 12:14
FIRMA KRZAK NIE POLECAM zwłaszcza konsulatatnta od kominów. PORAŻKA
Agnieszka 2017-09-21 14:05
@Viola czy możesz powiedzieć coś więcej? Dlaczego nie polecasz? Z czego jesteś najbardziej niezadowolona? Jakie słabe strony ma praca w firmie mega1000?
Agnieszka 2017-09-29 15:01
Proszę o pozostawianie merytorycznych informacji o pracy w firmie mega1000. Na jakie warunki pracy można liczyć? Czy polecacie to miejsce pracy? Pamiętajcie, że każde stanowisko pracy jest inne, dlatego napiszcie jakie obejmujecie.
Zostaw swoją opinię o mega1000 - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mega1000