German polish Job center Mastalerz

Łódź

Opinie o German polish Job center Mastalerz

aga86 2016-09-23 16:16
dla mnie źle nie jest.Ja już drugi raz z rzędu pracuję w Rhenusie. Wcześniej pracowałam na polskiej umowie przez inną agencję.Zarobki nie są wysokie, ale praca jest chociaż pewna.Na zakwaterowaniu jest różnie, zależy na jakich współlokatorów się trafi.Zawsze można się przenieść na inny pensjonat, ja tak własnie zrobiłam.
ziom21 2016-09-23 19:44
Jedziecie co niektórzy do Rhenusa do miejscowości Hórselgau, jeśli zgadłem... pracowałem tam parę miesięcy ale przez inną agencję i fajnie było, trochę ciężko, uważajcie na kręgosłup, karmy ciężkie na zoo fajnie na papierniczym nuda... też dojeżdżałem do pracy ale agencja zwracała kasę tym którzy nas dowozili więc było inaczej, mieszkaliśmy w miejscowości Gotha, dziura zabita dechami, jedynie co ładne to rynek, pozatym taka mała mieścina ale fajnie wspominam fajni ludzie ze mną byli, ale wszyscy pozatrudniali się gdzie indziej Rhenus często wygania ludzi z agencji po kilku godzinach pracy, jesteście zatrudniani żeby podgonić zamówienia, w okresie przedświątecznym bożonarodzeniowym roboty będziecie mieli dużo co za tym idzie godzin sporo, potem lekki zastój, możliwe ze będziecie pracować po parę dni w tyg, ale tym co jadą razem np parą dziewczyna z chłopakiem polecam kokosów nie zarobicie ale lepiej Wam się będzie zyło niż w PL... jeśli agencja ogarnięta będziecie mieli fajnie.... pozdrawiam.
asia123 2016-10-02 17:55
Witam czy ktoś jedzie może 10.10.2016 do pracy na magazyny akcesoria zoologiczne książki, płyty?
anka 2016-10-05 15:10
Witam chcialabym sie dowiedziec czy praca na magazynie Rhenus (erfurt) jest bardzo ciezka tzn. czy towar jest ciezki jak to wyglada wagowo tak mniej wiecej. Z gory dzieki za odpowiedz
1
anka 2016-10-06 10:23
Witam chcialabym sie dowiedziec jak ciezkie sa produkty na magazynie Rhenus z art. biurowymi i zoologicznymi (mniej wiecej wogowo) z gory dzieki za odpowiedz
Julka 2016-10-06 17:47
ja np dostałam od nich na mailu "skierowanie do pracy" jechałam do Niemiec i tam z Agencją "inna już" podpisywałam umowe ogólnie nie mam firmie nic do zarzucenia , zależy jaki koordynator się trafi:/ ja miałam ( usunięte przez administratora ) i zjechałam :/ ale troszkę żałuje
BIURO German polish jib center polecam , bardzo pomocni ludzie:)
gonzo 2016-10-14 08:47
do 25 kg.
Em 2016-10-20 13:47
Czy ktoś sie wybiera na magazyny wysyłkowe w listopadzie w okolicach Bayreuth?
3
Em 2016-10-20 13:49
Czy ktoś sie wybiera na magazyny wysyłkowe w okolicach Bayreuth w listopadzie ?
1
Ema 2016-10-20 13:52
Czy ktoś sie wybiera na magazyn wysyłkowy w okolicy Bayreuth w listopadzie?
4
kosmita 2016-10-20 19:01
Witam czy ktoś pracuje u nich jako kierowca C lub przy przeprowadzkach?
MH 2016-10-24 20:53
Hej. Ja się wybieram na początku listopada.
1
ewa64 2016-11-02 13:20
Tak.Wybieramy sie tam 8go listopada
ewa64 2016-11-02 13:25
Wybieram sie 8go listopada. Mamy wolne miejsca w samochodzie. Moj ( usunięte przez administratora )
Ema 2016-11-03 23:44
Ewa do jakiej miejscowości jedziecie ?
asia123 2016-11-06 17:00
Witam, wraz z chlopakiem bylismy w pracy w horselgau w rhenus, moge wam troszke przyblizyc jak tam wszystko wyglada, naszym koordynatorem byl Denis naprawde spoko gościu, mieszkanie mielismy 2 pokojowe ja z chlopakiem jeden pokoj, dwie babki drugi lazienka i kuchnia wspolna, warunki b. dobre (róznie mozna trafic) nocleg byl w Gotha bardzo ładna miescina jest co pozwiedzac, a co do pracy fakt karmy bywaja ciezkie zwlasza te dla koni, ale praca sama w sobei nie jest ciezka jezdzi sie wozkiem elektrycznym na ktory trzeba tam na miejscu zrobic kurs, lecz jedynym wielkim minusem sa zarobki :-/ dostalismy umowe na umowie 1200 e brutto ze nie jestesmy malzenstwem dali nas na 6 klase podatkowa netto wyszla nam kwota niecale 800euro i z tego za chalupke -250e i dojazd -50euro, po odliczeniu wyszlo niecale 500 e , i tak to wyglada na naszym przykladzie, pozdrawiam
9
Tsubasa111 2016-11-14 23:08
Siemka pracuje ktos na meblach w Coburg ?? Jakie warunki mieszkaniowe i w pracy ? I jak dojazd z miejsca zamieszkania do roboty ? No i jak z kasą ? Dzieki za jakakolwiek odp. Pozdrawiam
2
Kamil24 2017-01-02 21:50
Witam serdecznie.Moze ktos sie wypowiedziec na temat foteli? Jaka atmosfera czy warunki mieszkaniowe.Dzieki z góry.Pozdrawiam
Niunia 2017-01-12 12:09
Myślę, że przesadzasz. Przecież przed wyjazdem wszytko wiemy i albo sie zgadzasz albo nie. To firma solidna. Wygląda na to, to Ty coś nie tak zrobiłaś.
Helmut 2017-01-14 12:45
Jedzie ktoś na wózki widłowe albo może coś napisać na ten temat
asia123 2017-01-16 11:06
nie przesadzam, przedstawiłam fakty. nie wierzysz trudno, pojedz i sama sie przekonasz, pozdrawiam
6
Zibi 2017-01-22 20:18
Mam pytanie czy firma organizowała ostatnio wyjazd do Niemiec na malarzy? Jestem tym zainteresowany tylko chciałbym się czegoś dowiedzieć. Ile można zarobić i na jak długo są organizowane wyjazdy. Co z mieszkaniem na miejscu. Może jeszcze są inne sprawy?
Anonim 2017-01-23 15:35
Pod zadnym pozorem nie polecam wyjazdu przez ta firme . Pojechalem na produkcje foteli , po 3dniach pracy firma magna stwierdzila ze maja zbyt duzo ludzi i podziekowala wszystkim nowym pracownikom . Posrednik przez kilka dni zwodzil nas za nos i twierdzil ze maja dla nas inna prace , po kilku dniach stwierdzili ze nowy pracodawca wymaga znajomosci jezyka niemieckiego i zlozyli nam wypowiedzenie po czym skontaktowalem sie z gpjc , co uslyszalem ? "Szukajcie sobie czegos na wlasna reke albo wracajcie do Polski" istna kpina i zero szacunku dla czlowieka ! Co z zainwestowanymi pieniedzmi ?! Po powrocie do Polski mam zamiar isc do prawnika i mam nadzieje ze tak to sie nie skonczy .
3
GPJC 2017-01-27 08:16
Szanowni Panowie,

jest nam niezmiernie przykro w związku z zaistniałą sytuacją. Zapewniamy, że takie odmeldowanie pracowników miało miejsce po raz pierwszy w ciągu naszej długoletniej współpracy z firmą w której Panowie pracowaliście. Niestety nie mieliśmy wpływu na decyzję firmy. Z naszej strony próbowaliśmy znaleźć Panom inne oferty, o czym na bieżąco Panów informowaliśmy. Niestety, nie udało się nam dopasować odpowiedniej, ze względu na niewielką ilość ofert na początku roku, kiedy zakłady pracy dopiero wznawiają produkcję. Chcielibyśmy również zaznaczyć, że z naszej strony nie padły słowa: "Szukajcie sobie czegos na wlasna reke albo wracajcie do Polski", na bieżąco byliśmy z Panami w kontakcie i robiliśmy wszystko co w naszej mocy, żebyście Panowie podjęli pracę u innych naszych klientów.
Jeśli tylko pojawią się nowe oferty, które będziemy mogli Panom zaproponować, na pewno się skontaktujemy.

Z poważaniem

German Polish Job Center
lola 2017-01-27 16:53
Witam, mam przedstawioną ofertę na operatora wiózka widłowego do Ingolstadt. Czy był TAM KTOŚ? Jak wygląda sytuacja z mieszkaniem i zarobkami?
Nestor 2017-01-30 19:32
Czy oferta pracy dla operatora CNC w Austrii jest aktualna? Jakie tam są zarobki? Co z mieszkaniem ?
D 2017-02-02 12:44
Jedzie ktoś teraz do pracy do Ingolstadt wyjazd w poniedziałek?
Z 2017-02-02 18:45
Tak, my jedziemy z dziewczyną, ale jeszcze nie mamy informacji odnośnie zakwaterowania
D 2017-02-03 01:19
Podaj namiar, to się zgadamy, z kad jesteście?
Ada 2017-02-05 12:41
Mieszka ktos albo mieszkal na kwaterze w Neuburg na Adalbert-Stifter strasse? Jakies opinie? Dzieki z gory
Bumerang 2017-02-07 22:59
Przy wyjeździe do Niemiec trzeba mieć opanowany język w stopniu umożliwiającym rozmowę czy jeszcze bardziej? Czy organizują kurs jez. niemieckiego? Proszę
Zuzanna 2017-02-28 14:18
W jaki sposób firma dba o swoich pracowników?
Czym Państwa firma wyróżnia się na tle konkurencji?
Na te oraz więcej pytań odpowiedzi udzielił nam Właściciel firmy German polish Job center Mastalerz.
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,662180,wywiad-jakub-mastalerz
Zachęcam do zapoznania się z jego treścią! Jaka informacja była dla Was najbardziej przydatna?
Kristina 2017-03-22 18:41
Witam przestrzegam przed agencja Hoffman w Bayruth zwlaszcza gdzie wysylaja ludzi do Baura Weismain ! Poprostu porażka i wyzysk!
GPJC 2017-03-23 14:20
Szanowna Pani,

prosimy sprecyzować o jakiej sytuacji Pani pisze. Słowa " Poprostu porażka i wyzysk! " niewiele mówią nam, jaki problem wystąpił. Zawsze wyjaśniamy wszystkie zgłaszane przez pracowników sprawy, jesteśmy w codziennym kontakcie z firmą I.K.Hofmann z Bayreuth, przez którą pracuje obecnie ponad 50 osób skierowanych do pracy w firmie BAUR.
Jeśli ten komentarz pisała Pani Krystyna z Zaboru wraz z synami Jarosławem i Damianem prosimy o pilny kontakt z nami i zwrócenie kluczy od zakwaterowania oraz chipów z zakładu pracy.

Z poważaniem

GPJC
1
B 2017-03-28 18:52
Jedzię ktoś w poniedziałek do Berlina ,praca na produkcji,montaż wężyków ogrodowych itp. z firmą job ticket,ta sama firma,tylko inna nazwa.?
GPJC 2017-03-29 12:48
Witam,

do Berlina na pewno z firmy GPJC nikt nie jedzie, ponieważ takiego zlecenia nie mamy.
Firma JobTicket nie jest ta samą firmą. Proszę zatem nie wprowadzać niezgodnych informacji.

Pozdrawiam
Zespół GPJC


Nick 2017-04-07 20:13
Była oficjalna informacja na FB, ze Pani Krysia nie żyje. Została najprawdopodobniej zamordowana a zwłoki zostały znalezione w lesie.
GPJC 2017-04-10 11:09
Szanowny Panie,

niestety nie wiedzieliśmy o tej tragicznej sprawie.
Wyrazy współczucia dla rodziny i przyjaciół Pani Krystyny.

Z poważaniem

GPJC
Stefa 2017-04-15 18:46
Czy German polish Job center Mastalerz ma w swojej ofercie prace dla kobiet? Słyszałam , że zawsze mają dużo ofert pracy ale nie widzę nic dla kobiet. Znajomy korzystał z ich ofert i był bardzo zadowolony.
GPJC 2017-04-18 11:36
Tak, proszę o Kontakt z firmą będziemy mieli ofertę dla kobiet od końca maja.


Zespół GPJC
Nina 2017-04-19 12:13
German polish Job center Mastalerz to z pewnością fajna agencja a w dodatku podoba mi się jak udzielają informacji na forum.
Madzia 2017-04-30 20:13
Jak sie tam mieszka? Mogłabym jakiś kontakt do Ciebie ?:)
Jankes 2017-05-02 22:57
Tradycyjnie maja dużo pracy. I niech ktoś powie, że się nie starają. Korzystam z ich pośrednictwa i wiem, że mam dobra kasę.
My 2017-05-06 03:52
Wraz z mezem pojechalismy pod koniec kwietnie do pracy do Rewe na Bawarii. Na miejscu nie bylo zadnego koordynatora musielismy sie sami dogadac z wlascicielami pensjonatu. W pracy dowiedzielismy sie iz umowe od niemieckiego pracodawcy dostaniemy po 3 dniach. Na magazynie wzieto od nas dowody do skanowania po czym nie chcieli nam ich oddac jak z mezem stwierdzilismy ze nie godzimy sie pracowac bez umowy. Musielismy wyrywac wlasne dokumenty. Agencja nawet nie wie gdzie wysyla pracownikow. Nie polecam!!!!!
Natalia 2017-05-09 19:37
Dla mnie to fajna agencja z German polish Job center Mastalerz. U nich można wybrać dobrą robotę bo jest dużo ofert.
GPJC 2017-05-17 12:09
Szanowni Państwo,

uważam, iż Państwa post należałoby nieco sprostować. Po pierwsze agencja GPJC nie przekazywała informacji, że na zakwaterowaniu będzie czekał na nowych pracowników koordynator polski.Jedynie w miejscu pracy w magazynie REWE.Dysponentka polska była wówczas na urlopie, ale sprawami nowych pracowników pod jej nieobecność zajmował się koordynator z REWE.
Drugą kwestią sporną jest " rzekome podpisanie umów po 3 dniach". Tego samego dnia, po Państwa telefonie zgłosiliśmy problem do agencji niemieckiej.Umowy z pracownikami zostały podpisane następnego dnia, a nie 3-ego, tak jak Państwo piszecie.
Poza tym, agencja GPJC doskonale wie, gdzie wysyła ludzi, w przeciwnym razie nie pracowałoby w REWE ponad 30 pracowników skierowanych przez nas.

z poważaniem
agencja GPJC
Nadia 2017-05-18 21:59
Czy agencja nie ma nowych ofert pracy czy tylko nie mogę nic namierzyć?
Anna 2017-05-24 17:19
Witam, a czy mają Państwo oferty dla kobiet na krótki czas np. tylko 2 tygodnie, np. na zastępstwo? Może być praca w szklarniach, na produkcji, oby nie opieka nad starszymi.
GPJC 2017-05-25 11:30
Witam, niestety na tak krótki okres czasu nie mamy ofert.

Zespół GPJC
GPJC 2017-05-26 09:50
Cały czas dostatecznie dużo.

Zespół GPJC
Zostaw swoją opinię o German polish Job center Mastalerz - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie German polish Job center Mastalerz