brak logo

Dax Cosmetics Sp. z o.o.

Duchnów

Opinie o Dax Cosmetics Sp. z o.o.

anonim 2011-07-07 18:01
Niskie zarobki i bardzo małe szanse na podwyżkę, koledzy połowa spoko a reszta [usunięte przez moderatora] i wazeliniarze z przerośniętym ego. Poza tym nieznasz dnia ani godziny, dziś pracujesz a jutro odbierasz papiery i powodzenia w nowej pracy.
8
G. 2016-01-15 09:07
Jest auto służbowe, telefon, oraz smartphone z aplikacjami odpowiednimi do pracy. Auto do dyspozycji bez jakiegoś mega kontrolowania, telefon służbowy z bardzo wysokim limitem, wystarczy na bieżące prywatne rozmowy. Jeśli chodzi o przedstawicieli handlowych to soboty i niedziele mają wolne, wszystkie święta też, łącznie z różnorakimi "długimi" weekendami (na ogół wszyscy biorą urlopy). Urlopy, zwolnienia lekarskie są respektowane, wynagrodzenia zawsze na czas. Bardzo korzystne warunki dla kobiet w ciąży, mam karmiących. Po macierzyńskim bez strachu o utratę pracy można wrócić na swoje stanowisko. Reszta jak wszędzie czyli wiadomo wyniki w pracy się liczą.
5
Anonim 2016-04-04 19:34
Atmosfera ciężka, słabe zarobki w stosunku do ilości pracy, oczekiwania pełnej dyspozycyjności 24h, duża rotacja pracowników w biurze i terenie. Nowym pracownikom, na kluczowe stanowiska potrafią zapłacić spore pieniądze. Liczy się umiejętność wchodzenia bez wazeliny. Brak procesów organizacyjnych, co dezorganizuje prace. Tempo pracy zabójcze, parcie na wynik po trupach, liczą się tylko cyfry, brakuje w tym czowieka, robota ma być zrobiona jak nie ten to następny, ale ma być wynik na 30. Nieludzka, zasada sztuka za sztukę jak w korporacji.
9
anonim 2016-06-15 13:35
jest parcie na wynik fakt, ale potrafia docenic ludzi starajacych sie. Przy transformacji z firmy rodzinnej na pseudokorporacje, wymagania tez sie zmieniaja, a nie wszysccy potrafia sie dostosowac, o zaangazowaniu nie wspomne
Agulla 2016-08-24 09:49
a co z biurem, np księgowość?
Andzia 2016-08-30 08:49
A jak w księgowości? jak zarobki się kształtują? A atmosfera w księgowości, w miarę normalnie czy wyścig szczurów?
marian 2016-09-07 12:01
wyplata na czas, klarowny system premiowania. Parcie na wynik jest wszędzie, po DAXie latwo znaleźć prace
Żubr 2016-09-27 19:05
Jak u PH ze wsparciem marketingowym i sytuacją rynkową? Przechodzę ze spożywki i szukam innej branży (chętnie inny kanał sprzedaży), najlepiej firmy gdzie handlowiec nie jest intruzem-wyzyskiwaczem który wysysa z klienta i nic nie daje w zamian... A tak ostatnio działają spore firmy spożywcze które usadowiły się na rynku. Szukają teraz PH od sieci na mazowieckie, ciekawe myślałem że prędzej w takiej sytuacji awansuje się kogoś z wewnątrz? Chyba że to stanowisko jest równoważne a nie wyższe od tradycji ;)
ASIA 2016-10-11 14:34
DRAMAT, TRAGICZNA ATMOSFERA, NISKIE ZAROBKI
4
Hen 2016-10-11 15:14
Niby jakieś konkretny, ale jednak trochę mało tych informacji, wydawałoby mi się, że raczej powinieneś się rozpisać, mój kumpel pracuje i dla niego zarobki nie są niskie, a jeszcze dzieciak mu się urodził
Ula 2016-10-25 15:13
Dramat! !!! Zdexydowanie nie polecam.... omijajcie szerokim łukiem!
4
Ula 2016-10-25 15:13
Dramat! !!! Zdexydowanie nie polecam.... omijajcie szerokim łukiem!
1
Janek 2016-10-25 15:16
Skąd się biorą takie opinie to chyba nie wiem? jakiś frustratów, którym się nie udało. Pracuje tutaj ponad 2 lata i są oczywiście wymagania, ale o jakim szerokim łuku Wy mówicie?
Jak ktoś nie chce pracować, lub jest zegnany, to nic dziwnego, ze takie opinie..
lisek 2016-11-20 16:07
firma dynamicznie sie rozwija, miejsce dla ludzi zaangazowanych i takich, ktorym sie chce. Mozna duzo zrobic, proaktycznie z niczego. Jest sie docenianym. Na razie nie ma korpo.
2
Kasia 2016-11-22 09:18
Dramat! !!!Pezestrzegam wszystkich przed ta firma. Niskie zarobki. Niemila atmosfera. Beznadzieja!!!!!!
1
Katarzynka 2016-12-06 03:25
O czym wy towarzysze dyskutujecie? Mnie nie interesuje biuro. Ja chcę wiedzieć jedno, gdzie tak naprawdę odbywa się produkcja tych waszych kosmetyków?
2
ona 2017-01-04 20:24
a jak zarobki na stanowisku ph ds sieci ?? nie oczekuje odpowiedzi konkretnie ile ale chociaż jakieś widełki na rękę ?? Będę wdzięczna za odpowiedź :)
syla 2017-01-17 21:05
Atmosfera tragiczna..wymagają od pracownika zeby sie zatyral zostawal po godzinach.zero szacunku do pracownika.wiecej rządzących jak pracujących.Tragedia kierownictwo malo ogarniete
zbyszek 2017-01-18 09:29
to napisz może w jakim dziale wymagają pracy w nadgodzinach? na produkcji zdarzają się nadgodziny, ale dla chętnych i platne
1
nick_2017 2017-01-18 10:24
Nie wiem o co chodzi z tymi negatywnymi komentarzami bo pracując na produkcji dostaje wynagrodzenia na czas, na święta była kasa w ramach bonów (kilka stów), dodatkowo paczki dla dzieci a poza tym ludzie mają umowę o pracę a nie jakieś śmieciowe dzieła czy zlecenia. A atmosfera.....no coż jeśli ktoś nie ma porównania z gorszymi warunkami pracy to nie doceni tych atutów.
1
ZUZA 2017-01-18 10:44
Firma mimo zmiany właściciela nadal podtrzymuje standardy, wszystko odbywa się zgodnie z prawem. Wynagrodzenia wypłacane w terminach, do tego socjal., ubezpieczenie na życie, itp. A pracować trzeba jak wszędzie. Zdarzają się okresy, że praca wymaga czasowo większego zaangażowania jednak nie jest to standardem jak w korporacjach.
1
Janek 2017-01-18 11:39
standard rynkowy, może trochę więcej w premii
4
Paulina 2017-03-01 13:40
@ZUZA, dobrze to słyszeć! Teraz poszukują Przedstawiciel Handlowy ds. Sieci w Bydgoszczy. Co sądzicie?
ZUZA 2017-03-01 15:31
jest wakat, poprzedni PH podobno nie dal rady. Tradycja jak tradycja, trzeba mieć relacje;)
ZUZA 2017-03-01 15:31
jest wakat, poprzedni PH podobno nie dal rady. Tradycja jak tradycja, trzeba mieć relacje;)
Paulina 2017-03-02 10:05
W takim razie może warto aplikować? :)
ZUZA 2017-03-02 11:48
Warto.
Paulina 2017-03-02 11:53
@ZUZA, dzięki za opinię! ;)
AnnG 2017-03-09 16:53
Koleżanka tam pracuje i z tego co mówi, firma jest w porządku. Um. o prace,co jakiś czas są premie. Nie ma problemów jeśli chodzi o dogadanie się z kierownictwem w kwestii urlopów. Jest zapewniony powrót do pracy po macierzyńskim, atmosferę też mają całkiem przyjazną, sama wypatruje czy nie maja wolnych miejsc na interesujace mnie stanowisko.
2
Paulina 2017-03-10 10:23
@AnnG, a jakie stanowisko Cię interesuje?
Anna 2017-03-15 13:32
jakimi autami jeżdzą przedstawiciele obsługujący tradycyjny rynek? Jakie są zarobki? Czy premie są realne do realizacji? Czy jest dofinansowanie do wczasów? Czy macie gps? ile godzin średnio spędza się w pracy? Ile wizyt robicie? Dziękuję z góry za odpowiedź
ZUZA 2017-03-15 15:28
średnio 13 wizyt, skody rapid, zarobki rynkowe. premie sa do osiagniecia, tylko trzeba być zmotywowanym. jak się nie jest to premii nie ma, ale to jak wszędzie. GPS nie ma, ale terminal mobilny jest. jest fundusz socjalny
Anna 2017-03-16 09:25
dzięki za odp
zainteresowany 2017-03-20 16:28
Witam Wszystkich
Pojawiło się ogłoszenie że DC szuka PH na detal Warszawa
Wie ktoś może:
-jaka jest podstawa netto
-jaka jest premia netto
-pod jakich dystrybutorów pisany jest towar
-czy plany są realne
-ile wizyt dziennie
-czy jest jakiś deputat/próbki
-jakie auto obrandowane/gps/można korzystać prywatnie
-jak kierownik w tym regionie


Z góry dziękuję i proszę tylko o info osoby które pracują lub pracowały i mogą udzielić kompetentnych odpowiedzi
dax 2017-03-23 07:56
zarobki rynkowe czyli podstawa 3000zł netto?
Zostaw swoją opinię o Dax Cosmetics Sp. z o.o. - Duchnów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dax Cosmetics Sp. z o.o.