Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o manuli

Pracowałeś w firmie manuli i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
maciek - 2009-09-22 22:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje w manuli w angli ten sam syf male zarobki i zwolnienia
zdjecie uzytkownika
.... - 2011-04-20 19:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo mnie ciekawi po co wszyscy tam pracujecie skoro jest Wam tak źle ? w koło jest tyle zakładów... idzcie do hal na kosztowach, będziecie mieli tygodniowe umowy i będzie Wam wszystkim dobrze :-)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-26 09:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na szczęcie nie jestem już pracownikiem tej firmy.Praca na trzech maszynach ciągle się psujących,a najlepsze jest to podpalających się.Jak się Tobie zfajczy to majster zrobi więlką awanture że ją spaliłeś,a ty przecież nabijałeś inną maszyne którą obsługiwałeś.Jestem ciekaw czy włosi pracujący w zakładzie w Milanie też pozwolili by sobie na takie traktowanie.Odpowiadam odrazu że napewno nie bo oni mają związki zawodowe,a tu też mają,ale są (usunięte przez administratora) i nic dla pracownika nie umią wywalczyć.Pozdrawiam nowych pracowników powodzenia i SZCZĘŚĆ BOŻE
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-28 18:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, czy może ktoś mnie poinformować jak obecnie wygląda sytuacja w Manuli? Czy oferują dobre kontrakty, czy fajna jest atmosfera pracy, czy w pracy jest bezpiecznie(!). Bardzo bym prosił o szybką opinię bo chciałbym szybko pracę znaleźć ;)
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-30
Żródło: infopraca.pl
Mysłowice
(śląskie)
Jeżeli jesteś absolwentem zasadniczej szkoły zawodowej lub technikum, szukasz ciekawej i rozwijającej pracy, chcesz się przebranżowić, to jest to praca dla Ciebie. Osoba pracująca na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za: Regenerację narzędzi z...
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
taplowiec - 2013-05-30 17:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jasne kontrakty daja za-ebiste cale 1800 brutto , atmosfera super szcegolnie koordynatorzy sa bardzo mili i kierownictwo a pawełek w szczególności. Bezpiecznie jest i to bardzo- firma daje ci poczucie spokoju i bezpieczenstwa stabilizacji, a w pracy poza wirujacymi maszynami , mgłą olejową hałasem wiórami cięzkimi prętami to nic Cie raczej nie zdziwi
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-06 16:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
okeeej, opinie jednego człowieka już mam, dzięki taplowiec, bardzo piękny i malowniczy komentarz :) Czy ktos jeszcze zechce się ze mna, małym biednym misiem podzielić zdaniem na temat firmy Manuli? :)
zdjecie uzytkownika
Mariola - 2014-07-21 18:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
realny nick: nie zgadzam sie do konca z Tobą, bo po pierwsze wcale tak nie powiedzial. Po drugie, za prace w Polsce to nasi sąsiedzi ze Wschodu daliby się pewnie pokroic. Po trzecie, wystarczy własnie tam spojrzec na Ukrainę że chyba lepiej mamy mimo wszystko od nich - zaraz pewnie jakas wojna u nich wybuchnie niestety, serce sie kraje jak sie patrzylo na Majdan i to co sie teraz dzieje z tym samolotem. a wracajac do Manuli to widzę ofertę na starszą ksiegowa, mam 20 lat doswiadczenia, wlasnie zostalam zwolniona i szukam w Mysłowicach miejsca dla siebie. Tylko dręczy mnie w tej ofercie pracy jedna sprawa: jest napisane ze dają umowę o pracę. Przeczytałam komentarze i nie piszecie o tym, czy mozna tak pracowac u nich. dlatego napiszcie czy ta praca jest od razu na takiej umowie, czy trzeba czekac. Pozdrawiam i życzę więcej optymizmu. Polecam krótki urlop albo przynajmniej parę dni wolnego na słoneczku. Mariola
zdjecie uzytkownika
nietakastara_ksiegowa - 2014-07-21 18:18:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry, Koleżanka, która mi pomaga szukać praca podesłała mi ogłoszenie do pracy w Manuli Hydraulics. Jestem zainteresowana pracą jako starsza księgowa. Mam już kilka lat pracy na karku ( na pewno więcej niż wymagane 5 lat) oprócz tego mieszkam w Mysłowicach i miałabym dobry dojazd do firmy. ale wracając do sedna, intersuje mnie atmosfera w biurze - bo pisaliście więcej o pracy nie gdzieś w biurze. Zróżnicowanie płacy pewnie jest spore, więc napiszcie ile według was zarabia taka księgowa.
zdjecie uzytkownika
weteranstary - 2014-07-29 17:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam nikomu tego zakładu,ludzie traktowani są jak śmiecie których można się w każdej chwili pozbyć i nie ważne czy pracujesz miesiąc czy może 10 lat zwolnią cię bez mrugnięcia okiem. Wiele znam przykładów zwolnień bez powodu ( usunięte przez administratora ) określił to w ten sposób że trzeba robić czystkę co jakiś czas gdyż ludzie podupadają na zdrowiu i są mnie efektywni. Także jeśli chcecie jakąś pewną prace to na pewno nie tutaj.Mnie ten zakład zrujnował zdrowie a na koniec zostałem zwolniony ,chociaż na swoim stanowisku wyrabiałem normę,nie chorowałem itd. okazałem się jednak niepotrzebnym ogniwem. Generalnie nie ważne ile lat będziecie tam pracować nie zyskacie nigdy szacunku kierownika gdyż jesteście tylko polską tanią siłą roboczą! Ktoś napisał że jak to zwalniają skoro ogłoszenia pracy wystawili. To bardzo proste ,po pierwsze pozbywają się starej krwi po drugie są stanowiska z których ludzie się cały czas zwalniają z powodu warunków pracy niskiej płacy i nieprzyjemnej atmosfery.Koordynatorzy z tego zakładu (wiem to bo rozmawiałem ze zwolnionym koordynatorem)na szkoleniu dowiadują się od włochów że np. pracownik powinien się bać wtedy lepiej pracuje,
że zastraszony pracownik jest posłuszniejszy i szybszy! Dosłownie nazistowskie praktyki które prawdopodobnie Panowie Włosi odziedziczyli po dziadkach sympatyzujących z Mussolinim (taki żarcik).
Ja po 10 latach w tym pięknym zakładzie zarabiałem 1600 na rękę więc nie liczcie na żadne profity i długą przyszłość w tym zakładzie,jak już nadmieniłem wcześniej nie macie żadnej gwarancji że was nie zwolnią nawet po 20 latach ,wiele osób tak już zwolnili,nawet takich których inni uważali za pupilków pracujących w każde nadgodziny ,potulnych wyrabiających 100% normy.
Nie wiem czy ktoś napisał o warunkach sanitarnych,operatorzy po pracy wychodzą do szatni w ubraniach mokrych od chłodziwa które powinno być zrobione z odpowiedniej mieszanki ale w rzeczywistości jest to zlewka oleju maszynowego parunasto letniego i sfermentowanych substancji które dawno powinny być usunięte z obiegu.Do tego stan niektórych maszyn jest taki że nie nazwał bym ich automatami prętowymi tylko pół automatami gdyż operator musi poświęcać ostatnie minuty które mu zostają między innymi obowiązkami takimi jak selekcja kontrola itd. na przywracanie tych rupieci do życia.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie manuli
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski