brak logo

MAnuli Hydraulics Polska S.A.

Mysłowice

Opinie o MAnuli Hydraulics Polska S.A.

bielawski_z_kanciapy 2015-11-10 19:56:20
Nie polecam nikomu tego zakładu,ludzie traktowani są jak śmiecie których można się w każdej chwili pozbyć i nie ważne czy pracujesz miesiąc czy może 10 lat zwolnią cię bez mrugnięcia okiem. Wiele znam przykładów zwolnień bez powodu Pan N. określił to w ten sposób że trzeba robić czystkę co jakiś czas gdyż ludzie podupadają na zdrowiu i są mnie efektywni. Także jeśli chcecie jakąś pewną prace to na pewno nie tutaj.Mnie ten zakład zrujnował zdrowie a na koniec zostałem zwolniony ,chociaż na swoim stanowisku wyrabiałem normę,nie chorowałem itd. okazałem się jednak niepotrzebnym ogniwem. Generalnie nie ważne ile lat będziecie tam pracować nie zyskacie nigdy szacunku kierownika gdyż jesteście tylko polską tanią siłą roboczą! Ktoś napisał że jak to zwalniają skoro ogłoszenia pracy wystawili. To bardzo proste ,po pierwsze pozbywają się starej krwi po drugie są stanowiska z których ludzie się cały czas zwalniają z powodu warunków pracy niskiej płacy i nieprzyjemnej atmosfery.Koordynatorzy z tego zakładu (wiem to bo rozmawiałem ze zwolnionym koordynatorem)na szkoleniu dowiadują się od włochów że np. pracownik powinien się bać wtedy lepiej pracuje,
że zastraszony pracownik jest posłuszniejszy i szybszy! Dosłownie nazistowskie praktyki które prawdopodobnie Panowie Włosi odziedziczyli po dziadkach sympatyzujących z Mussolinim (taki żarcik).
Ja po 10 latach w tym pięknym zakładzie zarabiałem 1600 na rękę więc nie liczcie na żadne profity i długą przyszłość w tym zakładzie,jak już nadmieniłem wcześniej nie macie żadnej gwarancji że was nie zwolnią nawet po 20 latach ,wiele osób tak już zwolnili,nawet takich których inni uważali za pupilków pracujących w każde nadgodziny ,potulnych wyrabiających 100% normy.
Nie wiem czy ktoś napisał o warunkach sanitarnych,operatorzy po pracy wychodzą do szatni w ubraniach mokrych od chłodziwa które powinno być zrobione z odpowiedniej mieszanki ale w rzeczywistości jest to zlewka oleju maszynowego parunasto letniego i sfermentowanych substancji które dawno powinny być usunięte z obiegu.Do tego stan niektórych maszyn jest taki że nie nazwał bym ich automatami prętowymi tylko pół automatami gdyż operator musi poświęcać ostatnie minuty które mu zostają między innymi obowiązkami takimi jak selekcja kontrola itd. na przywracanie tych rupieci do życia.
3
borek 2015-11-13 19:43:17
Witam Was. Słyszałem już o tym , że w firmie z kasą nie jest wcale tak tragicznie, ale interesuje mnie jak wygląda sytuacja z przyrządami, urządzeniami które firma proponuje. Jakiej są jakości? Co do stabilności to jak zwolnią to zwolnią, trochę doświadczenia jako koordynator laboratorium już mam, więc coś innego znajdę
wisła 2015-11-16 18:23:15
@borek no jednak do tego stanowiska byle kogo nie przyjmą kolego, jak w ofercie napisali trzeba znać normy ISO 9001 i ISO 14001
os 2015-11-18 21:58:22
No tak ale są też inne stanowiska gdzie nie trzeba być tak bardzo wykształconym, a jest to choćby pracownik produkcji.
mijklo 2015-11-21 01:01:51
Słyszałem, że możliwości negocjacyjne z nimi są praktycznie żadne - to oni dyktują warunki w mojej ocenie.
TAPL-2 2016-01-18 01:06:36
cos cie tak cicho? prenciorze coscie tak cicho? czyzby byla podwyzka i was udobruchali?
dawis 2016-01-18 20:57:33
Cisza bo chyba szukaja nowych pracowników :) Posada jest na Elektromechanika wymagania standardowe trzeba miec uprawnienia SEP,roczne doswiadczenie, na poczatek umowa na okres probny 3 miesiace potem umowa o pracę.
mały 2016-01-21 01:52:07
Witam. Ten zakład w Radomsku Manuli to wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracownicy nie mogą urlopów dostać bo całym urlopem to zakład rządzi.i tylko mowią weź na żadanie!!! i nawet premii było 300 a jest 150 za niechorowlność.i to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w Radomsku!!!!!!!!!
reksio 2016-01-21 12:46:11
siema, widzę że o pracy w Radomsku krążą dość dziwne opinie, jestem ciekaw jak jest w Mysłowicach, bo tam chcę aplikować. szukają elektromechanika, nie trzeba mieć studiów tylko wiedzę w głowie
automat 2016-01-24 00:47:58
Jest super. Niewolnik od "pana" różni się tym, że "pan" odpoczywa a niewolnik na niego pracuje. Dlatego włoscy "panowie" odpoczywają w weekend, a niewolnicy zasuwają. Niewolnik cieszy się z przywileju pracy w weekend.
woj 2016-01-24 10:12:43
@automat, wiesz praca w weekend zazwyczaj jest płatna dodatkowa stawke, więc jest to jakiś plus. Dlatego niektórzy się cieszą. Ja tu bede aplikował teraz jako Elektromechanik, wymagania nie sa duże, bo to głównie wykształcenie zawodowe lub średnie (elektromechaniczne, elektryczne), uprawnienia SEP, czy umiejętność czytania schematów elektrycznych.
obi 2016-01-24 13:58:02
Dobra już w 2 wątkach wysyłasz pseudo podprogowe ogłoszenia o tym że szukasz elektromechanika ......daj ogłoszenie lub zlecenie do firmy rekeuterskiej i tyle ps juz biegną stada elektromechaników , praca w tej firmie to najwieksze pragnienie każdego elektromechanika w Polsce
automat 2016-01-28 00:21:50
Chodzi o to, żeby godziwie zarabiać bez dobrowolnego przymusu pracy w dni wolne i nie wykorzystywać faktu niskich zarobków pracowników. A jakby tak pracować non stop bez przerwy(7 dni/tydzień, 30 dni/miesiąc, itd) to może przekroczymy nawet średnią krajową.
mick 2016-01-28 11:49:02
a gdzie ty pracujesz "7dni/tydzień"????????
zobacz sobie jak jest w innych firmach.....i jak jest lepiej to tam idź (pod warunkiem że się dostaniesz - ale pewnie jesteś ponadprzeciętnym fachowcem)i daj cynka gdzie ta kraina mlekiem i miodem płynąca.

Czekamy z niecierpliwością....
rtgy 2016-01-29 17:57:25
@woj no wlansie przeciez praca w weekend powinna byc dodatkowo platna, no ale widocznie nie w kazdych firmach tak jest, ciekawe jak na stanowisku elektromechanika
automat 2016-01-30 15:19:30
Po pierwsze nigdzie nie napisałem, że pracuję 7 dni/tydzień(czytaj uważnie), a po drugie to nie rozmawiamy tutaj o innych firmach tylko o manuli właśnie. I wreszcie po trzecie nie da się mówić o tym, że można zarobić bo są nadgodziny. Nadgodziny trudno zaliczyć do stałego zarobku, ponieważ dzisiaj są a jutro ich nie ma, albo z niewiadomych powodów ich poprostu nie dostaniesz.
mick 2016-01-31 11:44:20
premię też trudno zaliczyć do stałego zarobku a jednak jak jest to wszyscy są zadowoleni i z nadgodzinami jest tak samo (fajnie zarobić dodatkowe parę tys w parę miesięcy)to czy dzisiaj są czy ich nie ma to chyba jak w każdej firmie...
masz rację że to o manuli się tu pisze ale z tego co zauważyłem i słyszałem to byli pracownicy tu wracają.
Piszę o tum że jak masz taki duży problem z płacą, nadgodzinami i innymi sprawami które nie są po twojej myśli to droga wolna, zamiast pisać na forum i pokrzykiwać napisz CV i zarabiaj więcej.
Powodzenia
Fili 2016-02-01 21:03:50
No nadgodziny to bardzo fajna rzecz, ale to raczej w każdej firmie jest tak, że raz są a raz ich nie ma. Liczy się nie tylko to. Gdyby ktoś z was chciał się przekonać jak to tam jest z pracą to szukają elektromechaników i operatorów maszyn. Fajnie, że jest umowa o pracę i dobry socjal.
1
teodor 2016-02-06 06:37:55
Chyba dostałaś trudne zadanie poprawy wizerunku firmy a przy okazji taniej rekrutacji ,bede z tobą szczery zadanie trudne wrecz niemożliwe bo reputacje firmy tworza realia..napisz prosze jaką kwotę brutto proponujecie dla pracownika produkcji a jaką dla elekromechanika.ps. ciekawe czy pracujac w biurze miała byś ochotę na nadgodziny zamiast pobyć z dzieckiem czy rodziną a do tego praca na hali to nie relaks przy automacie z kawą tylko walka przy 3 automatach starszych od wiekszości pracowników .daj se spokuj z propagandą ps
szymon 2016-02-06 11:08:51
Chyba bardzo się opłaca zatrudnienie na elektromechanika, ale wiadomo jak wygląda rozmowa rekrutacyjna? Dobrze, że jest pakiet multisportu i na dodatek umowa o pracę.
milosz 2016-02-06 12:37:19
a ty teodor skąd wiesz jak wygląda praca w biurze?? (pracowałeś tam?)
nie zazdrość innym tylko wio do szkoły i potem pokaz na co cie stać (może tez postoisz sobie przy automacie z kawą w pracy a nie przy 3 starych automatach.
a jak chcesz pobyć z dzieckiem czy rodziną zamiast zarabiać to ok - twoja sprawa ale nie miej potem żalu że mało na koncie.
powodzenia w szkole.....
pytanie 2016-02-10 20:04:11
czy u was pracował jarosław siwerzy. Co mozecie powiedziec
1
ByłyPracownik 2016-02-25 10:01:15
Najbardziej podobały mi się te nowe 70 letnie(tak!) maszyny, które pewnie produkowały to i owo do messerschmitt'a.
1
Recycler 2016-03-06 08:55:19
A mi to się podoba na naszym dziale kierownik marek wie że ustawiacze to ch.. I nerwowo nie idzie z nimi wytrzymać dlatego nie trzeba specjalnie trzeźwiec po weekendzie a nawet piwko można wypić jak stresy są duże..kierownik razem z ryśkiem tylko puszczają mi oczko gdy butelki po piwie dzwonią mi w plecaku żebym uważał na tych ustawiaczy bo to patologia sama jest.. nie to co na presetingu
hans 2016-03-14 01:16:20
nie od dzis wiadomo ze na presetingu PIJĄ !
Łukasz 2016-03-14 11:05:04
hm, skoro w firmie ktoś popija, to chyba warto to gdzieś zgłosić, do kierownictwa na przykład. Nie chodzi o donoszenie, ale o bezpieczeństwo was samych w firmie :)
Radomsko 2016-03-15 12:52:56
Pytanie do pracowników z Radomska jakie pieniadze mozna dostac na start? czy to prawda ze 2000 tys brutto plus dodatek za nocki i premie za nie chorowanie coś 300 zł? I jak z socjalem typu wczasy pod gruszą i paczki na swieta napisze ktos jak to miej więcej wygląda?
Arkadiusz 2016-03-16 11:14:28
oj sporo pytań @Radomsko. Wydaje mi się, ze 2 tysiące brutto może być w zasięgu, choć jak dla mnie, to trochę mało. Podoba mi się, że firma oferuje umowy, a więc całe ubezpieczenie
arek 2016-03-20 14:32:05
@Radomsko, zalezy też od stanowiska i tego co umiesz. Mnie zaciekawiła ich oferta na Elektromechanika. Napisali, że umowa jest na 3 miesiące, następnie czas określony, może chodziło o nieokreślony.
pracownik manuli 2016-05-02 11:33:33
Nic dodac nic ująć dokładnie tak jest jak napisałes bielawski. Mamy rok 2016 i nic sie nie zmienilo, mogę powiedziec ze jest jeszcze gorzej. Ja tez stamtad uciekam. Tam gdzie powinni pracowac męzczyzni, pracuja kobiety bo faci sie zwalniaja.
były pracownik manuli 2016-05-02 11:45:12
reksio praca w Mysłowicach wyglada dokładnie tak samo jak w Radomiuu czy innych miejscowosciach. Poczytaj post od bielawski kanciapa, jest to najdluzszy post wiec szybko go znajdziesz on napisał tam całą prawdę, i nadal tak jest. Takze proponuję Ci poszukac innego zakładu pracy. Pozdrawiam
dawis 2016-05-02 11:54:26
Hej, widzę, że opinie są różne, niektóre niezbyt przychylne, ale oferty pracy są naprawdę obiecujące. Widzę, że poszukują operatora maszyn w Mysłowicach. Widzę, że jest i umowa o pracę i dużo benefitów pozapłacowych. Naprawdę jest tam aż tak kiepsko?
roberto 2016-05-02 21:47:11
Powodzenia.... ja straciłem w tym syfie 13 lat życia...nie polecam nawet na chwilę ...! ! !
Cela 2016-05-05 21:35:18
@roberto bądź tak uprzejmy i rozwiń swą myśl nie polecasz bo co słabe zarobki, umowa czy co? Określ sie
Banshe 2016-05-11 19:31:50
W Manuli pracuje od 7 lat na dziale CNC, i szczerze nie polecam tej firmy nikomu. Zarobki na poziomie 1600-1700 PLN Netto, premia produkcyjna na poziomie 80 PLN netto, brak nadgodzin dla nowych pracowników. Firma jest nastawiona na ilość nie na jakość także poszukuje "automatów" którzy za pare groszy beda dymac na trzech niedokonca sprawnych maszynach. Jesli chodzi o samo miejsce wykonywania pracy to na chali produkcyjnej jest duży hałas i mgła olejowa. Nie wspominając o zasyfialym chlodziwie od którego można dostać wysypki. Wypłata jest na czas tyle ze zawsze jest jej za mało by przeżyć do kolejnej. To tyle ode ;)
4
dyf 2016-05-12 11:35:26
chali.....zgroza, i ty chcesz zarabiać więcej?

do szkoły lepiej idź a nie marnuj czasu na forum
TACN 2016-05-25 01:28:04
Może wszyscy w miarę ogarniajacy się zwolnia i wkoncu zobaczymy co wtedy wymyśla, niech ustawiacze sobie porobia na maszynach a w międzyczasie zrobią jakiegoś PMa, ich stawki śmiało na to pozwalają.
4
ślusarz narzędziowy 2016-05-30 11:10:52
jak tam na presetingu? dalej walą? to była fajna komórka mieli na wszytko wyrąbane, byli zupełnie z boku tego co się działo na TAPLACH.życ nie umierać, no i majster gruba ryba - szef wszystkich szefów.
konkwistador 2016-06-08 11:45:44
Najwięcej to się opieprza ten Turas łazi po tym montażu i udaje że pracuje jak były zwolnienia to tylko pokazał kogoś wypieprzyć wg. swojego widzi mi się.Następny przyd...pas w Manuli,piesek Nikoli.
3
maczeta 2016-06-11 19:29:33
a w raZie czego to ktos się może orientuje czy firma może mi zapewnić dojazd pracowniczy? chciałabym się u was zatrudnić z Bytomiu na operatora maszyn.z tego co wiem to oferta nadal aktualna jest u was
3
kestaramestaman 2016-06-13 18:51:20
człowieku ta firma nie ma żadnych udogodnien dla polaków ,jakbyś był ukraińcem to by ci wynajeli domek i opłacili bilet miesięczny,nie wiem czy ci się opłaci z Bytomia jeździć taki kawał dla 1400 na rękę.Druga sprawa nie wiem jakbyś to pogodził z 3 zmianami i np. pracą w sobotę na noc.
karol 2016-06-15 16:07:47
kestaramestaman' a o jakim stanowisku mówisz? Czyli co ukraincy maja w tej firmie lepiej niż polacy? troche dziwne to...
pukasnajlepszypracownik 2016-06-15 19:56:27
gdy ja pracowałem to ukraincy dostawali na automatach 200 wiecej i mieli domek opłacony i bilet miesieczny.
dawis 2016-06-15 19:59:00
A może ktoś opowiedzieć, jakie warunki pracy są oferowane tak w praktyce nowym operatorom maszyn w Mysłowicach. Widzę, że od tygodnia poszukują osoby na to stanowisko. Trzeba mieć oczywiście wykształcenie zawodowe.
orfeusz 2016-06-21 14:14:45
chlopie z daleka od operatota maszyn TAPL, jesli nie chcesz gonic przy maszynach jak mały samochodzik. Do tego halas mgla olejowa itp
ola 2016-06-21 14:58:38
widziałam, ze jest u nich oferta pracy jako Operator maszyn z dojazdem pracowniczym, ale co ciekawe nie wymagają ani prawa jazdy ani doświadczenia i nie wiem troche co o tym myśleć, torche podejrzane wydają mi się takie warunki no ale nie wiem jednak..
pobijak 2016-07-20 11:23:15
juz niedlugo urlop ,wiec bedzie czas na poszukiwanie nowej pracy . i tyle w tym temacie.pozdro dla operatorow
2
marek 2016-07-20 11:34:34
Pracownik Narzędziowni teraz jest poszukiwany z tego co widze tak naprawde.
edwar 2016-07-21 14:58:49
reklama szeptana ....taki nowoczesny trend , może zamiast nowoczesności w sposobach rekrutacji wykazać się nowoczesnością w produkcji :-)
4
marek 2016-07-21 15:02:26
Operator maszyn z dojazdem pracowniczym jest teraz poszukiwany u nich.
Zostaw swoją opinię o MAnuli Hydraulics Polska S.A. - Mysłowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAnuli Hydraulics Polska S.A.