brak logo

MAnuli Hydraulics Polska S.A.

Mysłowice

Opinie o MAnuli Hydraulics Polska S.A.

pracownik manuli 2016-05-02 11:33
Nic dodac nic ująć dokładnie tak jest jak napisałes bielawski. Mamy rok 2016 i nic sie nie zmienilo, mogę powiedziec ze jest jeszcze gorzej. Ja tez stamtad uciekam. Tam gdzie powinni pracowac męzczyzni, pracuja kobiety bo faci sie zwalniaja.
były pracownik manuli 2016-05-02 11:45
reksio praca w Mysłowicach wyglada dokładnie tak samo jak w Radomiuu czy innych miejscowosciach. Poczytaj post od bielawski kanciapa, jest to najdluzszy post wiec szybko go znajdziesz on napisał tam całą prawdę, i nadal tak jest. Takze proponuję Ci poszukac innego zakładu pracy. Pozdrawiam
roberto 2016-05-02 21:47
Powodzenia.... ja straciłem w tym syfie 13 lat życia...nie polecam nawet na chwilę ...! ! !
Banshe 2016-05-11 19:31
W Manuli pracuje od 7 lat na dziale CNC, i szczerze nie polecam tej firmy nikomu. Zarobki na poziomie 1600-1700 PLN Netto, premia produkcyjna na poziomie 80 PLN netto, brak nadgodzin dla nowych pracowników. Firma jest nastawiona na ilość nie na jakość także poszukuje "automatów" którzy za pare groszy beda dymac na trzech niedokonca sprawnych maszynach. Jesli chodzi o samo miejsce wykonywania pracy to na chali produkcyjnej jest duży hałas i mgła olejowa. Nie wspominając o zasyfialym chlodziwie od którego można dostać wysypki. Wypłata jest na czas tyle ze zawsze jest jej za mało by przeżyć do kolejnej. To tyle ode ;)
7
dyf 2016-05-12 11:35
chali.....zgroza, i ty chcesz zarabiać więcej?

do szkoły lepiej idź a nie marnuj czasu na forum
1
TACN 2016-05-25 01:28
Może wszyscy w miarę ogarniajacy się zwolnia i wkoncu zobaczymy co wtedy wymyśla, niech ustawiacze sobie porobia na maszynach a w międzyczasie zrobią jakiegoś PMa, ich stawki śmiało na to pozwalają.
7
ślusarz narzędziowy 2016-05-30 11:10
jak tam na presetingu? dalej walą? to była fajna komórka mieli na wszytko wyrąbane, byli zupełnie z boku tego co się działo na TAPLACH.życ nie umierać, no i majster gruba ryba - szef wszystkich szefów.
konkwistador 2016-06-08 11:45
Najwięcej to się opieprza ten Turas łazi po tym montażu i udaje że pracuje jak były zwolnienia to tylko pokazał kogoś wypieprzyć wg. swojego widzi mi się.Następny przyd...pas w Manuli,piesek Nikoli.
5
kestaramestaman 2016-06-13 18:51
człowieku ta firma nie ma żadnych udogodnien dla polaków ,jakbyś był ukraińcem to by ci wynajeli domek i opłacili bilet miesięczny,nie wiem czy ci się opłaci z Bytomia jeździć taki kawał dla 1400 na rękę.Druga sprawa nie wiem jakbyś to pogodził z 3 zmianami i np. pracą w sobotę na noc.
pukasnajlepszypracownik 2016-06-15 19:56
gdy ja pracowałem to ukraincy dostawali na automatach 200 wiecej i mieli domek opłacony i bilet miesieczny.
1
orfeusz 2016-06-21 14:14
chlopie z daleka od operatota maszyn TAPL, jesli nie chcesz gonic przy maszynach jak mały samochodzik. Do tego halas mgla olejowa itp
pobijak 2016-07-20 11:23
juz niedlugo urlop ,wiec bedzie czas na poszukiwanie nowej pracy . i tyle w tym temacie.pozdro dla operatorow
3
edwar 2016-07-21 14:58
reklama szeptana ....taki nowoczesny trend , może zamiast nowoczesności w sposobach rekrutacji wykazać się nowoczesnością w produkcji :-)
9
Manuli 2016-09-16 15:54
W tym bagnie nawet Ci Ukraińcy nie będą chcieli robić...
11
niki369 2016-10-06 20:14
Zatrudniaja kobiety bo mązczyzni juz nie chca pracować...
9
figo 2016-10-08 18:31
I jeszcze ukraińców....heh co tam sie dzieje...Masakra jakaś ....
7
auto-mat 2016-10-08 23:41
Jasne że są benefity. Np. oliwka do ciała osiem godzin dziennie.
13
pracownik _modelaska 2016-10-10 08:25
Bo to Polska jest! :-)
2
dawis 2016-10-15 16:39
Rzeczywiście trochę dziwne bo nie wymagają nie wiadomo jakich rzeczy np. wykształcenie zawodowe i dodatkowo znajomość rysunku technicznego więc to chyba nie są wygórowane wymagania jak na taką pracę?
1
AQUA 2016-11-03 09:36
Więcej kierownictwa i liderków ..będzie super...
8
blocked 2016-11-05 16:38
Racja a wszyscy po zawodóweczkach....
9
slawek_z_mysłowic 2016-12-08 20:22
spróbować każdy może, ja przez ten zaklad popadłem w depresje i nerwice no ale moze tobie sie uda
1
Michał 2016-12-11 13:07
Witam zastanawiałem się nad pracą w tym zakładze bo miał bym blisko
i podobno firma wypłacalna na czas i jak nadgodziny są to można zarobić troche wiecej
znajomi stanowczo odradzali prace w tym zakładzie jeden z nich pracował na automatach tokarskich 1,5 roku
a zwolnił się z powodów zdrowotnych
uwarza że w tym zakładzie truje sie ludzi za przyzwoleniem osób odpowiedzialnych za bhp
chodziło mu mianowicie o to że do oleju dolewany jest jakiś rozpuszczalnik z myjni jakis czterochloroetylen czy cos takiego
i że pracownicy na produkcji podobno mają podbisane z zakładem jakies ugody że podejmują ryzyko zachorowania na nowotworyi i nie będą domagać się z tego tytułu odszkodowań
chciałem zapytac czy ktoś to potwierdza bo on to usłyszał od jakiegoś pracownika biurowego lub laboratorium a sam mówił że nic takiego nie podpisywał?
więć o co chodzi ?
7
Kiecka 2016-12-11 21:48
dolewają czegoś do obiegu oleju żeby ludziom nie wdawały sie zakażenia był problem z tym w roku 2012 olej śmierdzi jakąś chemią , czasem było ludziom słabo z tego powodu ale ten zaklad jest wyjety spod przepisów BHp i PIP też maja ustawiony ...
5
ziomal 2016-12-12 13:19
Hodzi o pana Zbigniewa N
4
Paweł lubiany w całym zakładzie 2016-12-12 19:55
Tak dolewaja środek który nazywa się GROTAN można poczytać na necie jest dostępna ulotka
To powinno być robione pod ścisłym nadzorem jesteście państwo TRUCI bóle głowy mdłości plamy na skórze
Popatrzcie sobie jakie macie czerwone plamy na skórze po kąpieli lub jak lekko się podrapiecie
Co się wtedy dzieje?
Przemyslcie to bo kiedyś może być za późno
3
JamTamBył 2016-12-15 18:28
Byłem tam kilka dni jako "przejściówka" czekając na decyzję w sprawie innej pracy. Powiem tak: to było kilka najgorszych dni lecz wspominam je jako ciekawe doświadczenie. Kierownik zmiany to starszy zarozumiały cwaniak który z racji tego, że jest Twoim szefem to wprowadza zament bo ma długi staż pracy. Problemem jest to, że tacy jak ten Pan mają zero wiedzy oraz szkoleń jak powinno się rozwijać firmę =D Przykład - miałem mały pomysł żeby usprawnić jedną rzecz to usłyszałem "tyle lat robimy w ten sposób więc Ty nie będziesz nam tego zmieniał" - trąci profesjonalizmem na kilometr, przecież nie pochwali Cię ani nie zaniesie pomysłu gdzieś wyżej bo nie może go wygryźć szczyl :) z takimi ludźmi na wysokich stanowiskach firma się zapewne rozwinie =D Rozmawiając z paroma osobami usłyszałem, że "to nie ma sensu bo tutaj nigdzie wyżej nie zajdziesz - każdy próbował się wyróżnić." Więc jak można mieć chęci do pracy skoro z góry jesteś skazany na porażkę? Duży procent pracowników to ludzie młodzi i na prawdę bardzo wartościowi, inteligentni i znający języki obce. Powiem Wam jedno - jako żywy przykład - nie bójcie się szukać. Możecie mieć pracę za biurkiem z genialnym kierownikiem działu oraz za godziwe pieniądze z możliwością rozwoju, gdzie każdy nawet najmniejszy pomysł jest na wagę złota!! POWODZENIA ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM!!! szukajcie cierpliwie innej pracy bo na prawdę warto. Pozdrawiam.
11
Pp 2016-12-27 10:46
Uwaga kierownik produkcji Paweł B rozdaje nagany za braki pilnować się ludziska to chyba taki chwyt na zatrzymanie pracowników
firma chyba się zorientowala że wszyscy będą uciekać na Tychy do pracy na lepszych warunkach płacowych
2
sds 2016-12-31 19:48
pozdrowienia dla brakorobów z tacn i tapl i oczywiście Pp (Produkcja pomocnicza) - oni braków nie robią :)
2
idzie lepsze 2017-01-04 18:08
Uwaga! Zbieramy zgłoszenia chętnych do pracy w niedzielę. Lista dostępna w Boxie nr 1.
3
automat 2017-01-04 19:28
Jak tam "mick" praca w święta to też zwyczajne nadgodziny?
Czyli pozostały jeszcze tylko niedziele i mój komentarz z przed roku nabiera sensu.
A może jeszcze urlopy będziemy odpracowywać?
Pozdrowienia dla normalnych.
Ktos 2017-01-05 22:03
Boze dobrze ze juz tam nie robie
1
Raf 2017-01-08 22:55
Witam i pozdrawiam Wszystkich z Tapla . Pracowałem tam 6,5 roku jako operator na 3 maszynach . Bywały dniowki że kończyło się na 12 do rozpisanie na koniec . praca czy ja wiem czy ciężka , zależy jaki zestaw dostaniesz bo ja to co dzień otrzymywalem w prezencie inny na 2 halach także bywało lepiej i gorzej . Praca jak praca , ale co do warunków to się zgodzę że lekko nie było . Kasa nie była zła pod koniec miałem ok 2700 bez nd . Jeżeli o atmosferę chodzi to ludzie super , nad Toba są kierownicy i majstrzy z tym że głównie 90 % kontaktu ma się z majstrami których pozdrawiam . Słyszałem i gratuluję nowemu majstrowi super gość . No to chyba tyle , a ps jeszcze raz pozdrawiam Wszystkich z Tapla trzymajcie się Ludzie
6
Cg 2017-01-10 12:53
A jak w brembo Rafałem?
ron 2017-01-11 17:49
najlepsza jest oszczalnia .przyjsc i wyspac sie na nockach
R..... 2017-01-12 20:08
R...
zna kto laske z mhpo2 fajna pracuje podobno na szczelnosci
Jorg Tapl 2 2017-01-16 01:12
to juz pewnie szczelności dawno nie ma jak tam pracuje!
4
Nikt 2017-01-20 18:09
Żałosny jesteś panie Długinski."fajna atmosfera"jak tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci się pracowało i tyle zarabiało to po cholerę się zwolniles.a może chcesz wrócić ,to nie musisz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlazic bo teraz przyjmą każdego kto będzie nabijal pręty.
... 2017-01-21 09:10
No to wypad do lidla zamiast się tu żalić skoro widocznie jesteś nieudacznikiem i nikt Ci nie chce dać podwyżki!
1
aaaaaaaaa 2017-01-22 01:14
idź i usiądź w boxie nr 1.....cwaniaku bez szkoły.....a nie wylewaj swoje żale na forum...albo sp......aj do lidla..........aha....ale tam trzeba mieć min....maturę...hehehe
5
Aaaa 2017-01-22 07:50
Taa...maturę,wielki mi wyczyn,ale ty pewnie ja masz i dlatego tam siedzisz.Ale skoro juz tam siedzisz to przynajmniej zrob cos pożytecznego,rozejrzyj sie w kolo i zobacz jak to wygląda bo zaraz sam bedziesz kije nabijal...
2
Klop 2017-01-22 08:11
Wy chyba nie macie ciekawego zycia.......jeden pisze w nocy drugi nad ranem.?...i to samo na okrąglo....mierne tematy miernych ludzi.....dramat
5
mimi 2017-01-22 20:46
jaka firma tacy ludzie .... jedna wielka tragedia...
1
Jurgen 2017-01-22 21:06
Klop zamknij ryj
3
Mechanior 2017-01-23 19:25
Mam opinie o Manuli że to dobra firma i nawet złożyłem CV na elektromechanika. Czy rozmowa jest trudna? Jakie moga być zarobki?
4
Ja 2017-02-01 19:30
Pracowałam w Manuli kilka lat. Ostatni rok to była tragedia. Poniżanie i gnebienie pracowników. Mam dzieje ze w końcu kierownik się w końcu za to wszystko weźmie.
Ja 2017-02-01 19:31
Pracowałam w Manuli kilka lat. Ostatni rok to była tragedia. Poniżanie i gnebienie pracowników. Mam dzieje ze w końcu kierownik się w końcu za to wszystko weźmie.
nadzieja 2017-02-01 22:54
Kierownik się za to weźnie ? Chyba sobie żartujesz. Jeżeli pracowałaś u góry to raczej zapomnij. On poklepuje po ramieniu swoją ulubienice.
3
Ja 2017-02-02 11:02
Nie długo to sama będzie zakasac rękawy i pakować detal bo nikt z nią nie wytrzyma
Mentor 2017-02-19 13:23
Praca w Manuli jest fajna. Zapraszam do nas a przekonacie się .
1
Zostaw swoją opinię o MAnuli Hydraulics Polska S.A. - Mysłowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAnuli Hydraulics Polska S.A.