brak logo

MAnuli Hydraulics Polska S.A.

Mysłowice

Opinie o MAnuli Hydraulics Polska S.A.

wito corleone andolini 2015-07-24 23:03:10
Racja ,do widzenia i tyle w temacie
albin 2015-07-25 20:12:38
Te berek , ja naprawde nie widze w czym problem , subiektywnie przyglądając się sytuacj w tej firmie odnoszę wrażenie że jest coraz lepiej a nawet lepiej niż lepiej
muniek 2015-07-25 21:23:03
Niczym w piosence T Love jest super jest super więc o co ci chodzi
1
pm 2015-07-25 23:45:23
Ludziska jeżeli wam o coś chodzi to napiszcie to , w czym jest proble ale piszcie prawde a nie bzdury za napisanie prawdy nic nie grozi ,a nie plujecie na kerownikow konkrety proszę.
beerek12 2015-07-26 16:22:45
lepiej niz lepiej? wmanuli? jestes idiotą albo przydupasem jak wielu innych pracuje w manuli ponad 10 lat i przez ten czas przewineło sie tylu pracownikow ze mozna by obsadzic jeszcze jeden taki zaklad jak myslisz dlaczego ludzie odchodzo skoro jest tak świetnie? pracujesz na tapl? obslugujesz 3 maszyny? a naprawde klamory zasowasz uwijasz sie a potem sie dowiadujesz ze jestes niewydajny! a na czym tu mozna miec wydajnosc? jesli pracujesz w manuli to wiesz to wszystko no chyba ze jestes przydupasem i kapusiem co widac po twoim wpisie pozdrawiam
edwin 2015-07-26 18:51:55
Oj tam oj tam , przerwa jest na bułe -jest, wypłata adekwatna do roboty jest ano jest ,socjal jest ano jest ......to robić i nie narzekać i tyle .......jak sie nie podoba szukać czegoś lepszego
3
lukasz 2015-08-19 17:19:09
Cześć wszystkim. Widzę tyle negatywnych opinii o firmie... . Może mi ktoś powiedzieć czy warto aplikować na stanowisko Młodszy Inżynier. Chętnie podjąłbym pracę w tym rejonie Polski. Może ktoś wie na jakie zarobki mogę liczyć.

Będę wdzięczny za każde wskazówki.
Pozdrawiam
Operator 2015-08-20 15:06:09
Witaj, opinie swiadcza o inteligencji tych wlasnie osob, watpie czy ktos na stanowisku o ktore sie ubiegasz tutaj zaglada a tym bardziej udziela, raczej tylko polmozgi zeby sie wyzalic anonimowo.
2
lukasz 2015-08-20 21:49:05
Tyle to się domyślać. Chciałbym, żeby ktoś więcej napisał na ten temat. Co najważniejsza mogę liczyć na zarobki 2500 netto ??
jan jaś 2015-08-21 21:45:59
Jak nie masz doświadczenia i jesteś absolwentem to 2500 netto na początek ok , jak masz co najmniej 3 letnie doświadczenie i jesteś prawdziwym inżynierem a nie chłopaczkiem po wyższej szkole czegoś tam czegoś ( a skończyłeś normalną uczelnie : politechnika gliwicka , UJ , politechnika warszawska , UW i inne sensowne ) to śmiało możesz krzyczeć 3500 netto i dostaniesz , no chyba że będziesz bod niewykształconym przełożonym to lepiej poszukaj czegoś innego .( Tak naprawdę jedyny sensownie wyedukowany i profesjonalny przełożonym to Pan J.
1
liko 2015-08-22 18:21:12
On chce pracowć w biurze ,więc nie gadaj głupot że nie dostanie 2500
Ania 2015-09-13 21:15:23
sa przyjecia do manuli?
bielawski_z_kanciapy 2015-11-10 19:56:20
Nie polecam nikomu tego zakładu,ludzie traktowani są jak śmiecie których można się w każdej chwili pozbyć i nie ważne czy pracujesz miesiąc czy może 10 lat zwolnią cię bez mrugnięcia okiem. Wiele znam przykładów zwolnień bez powodu Pan N. określił to w ten sposób że trzeba robić czystkę co jakiś czas gdyż ludzie podupadają na zdrowiu i są mnie efektywni. Także jeśli chcecie jakąś pewną prace to na pewno nie tutaj.Mnie ten zakład zrujnował zdrowie a na koniec zostałem zwolniony ,chociaż na swoim stanowisku wyrabiałem normę,nie chorowałem itd. okazałem się jednak niepotrzebnym ogniwem. Generalnie nie ważne ile lat będziecie tam pracować nie zyskacie nigdy szacunku kierownika gdyż jesteście tylko polską tanią siłą roboczą! Ktoś napisał że jak to zwalniają skoro ogłoszenia pracy wystawili. To bardzo proste ,po pierwsze pozbywają się starej krwi po drugie są stanowiska z których ludzie się cały czas zwalniają z powodu warunków pracy niskiej płacy i nieprzyjemnej atmosfery.Koordynatorzy z tego zakładu (wiem to bo rozmawiałem ze zwolnionym koordynatorem)na szkoleniu dowiadują się od włochów że np. pracownik powinien się bać wtedy lepiej pracuje,
że zastraszony pracownik jest posłuszniejszy i szybszy! Dosłownie nazistowskie praktyki które prawdopodobnie Panowie Włosi odziedziczyli po dziadkach sympatyzujących z Mussolinim (taki żarcik).
Ja po 10 latach w tym pięknym zakładzie zarabiałem 1600 na rękę więc nie liczcie na żadne profity i długą przyszłość w tym zakładzie,jak już nadmieniłem wcześniej nie macie żadnej gwarancji że was nie zwolnią nawet po 20 latach ,wiele osób tak już zwolnili,nawet takich których inni uważali za pupilków pracujących w każde nadgodziny ,potulnych wyrabiających 100% normy.
Nie wiem czy ktoś napisał o warunkach sanitarnych,operatorzy po pracy wychodzą do szatni w ubraniach mokrych od chłodziwa które powinno być zrobione z odpowiedniej mieszanki ale w rzeczywistości jest to zlewka oleju maszynowego parunasto letniego i sfermentowanych substancji które dawno powinny być usunięte z obiegu.Do tego stan niektórych maszyn jest taki że nie nazwał bym ich automatami prętowymi tylko pół automatami gdyż operator musi poświęcać ostatnie minuty które mu zostają między innymi obowiązkami takimi jak selekcja kontrola itd. na przywracanie tych rupieci do życia.
7
TAPL-2 2016-01-18 01:06:36
cos cie tak cicho? prenciorze coscie tak cicho? czyzby byla podwyzka i was udobruchali?
mały 2016-01-21 01:52:07
Witam. Ten zakład w Radomsku Manuli to wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracownicy nie mogą urlopów dostać bo całym urlopem to zakład rządzi.i tylko mowią weź na żadanie!!! i nawet premii było 300 a jest 150 za niechorowlność.i to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w Radomsku!!!!!!!!!
automat 2016-01-24 00:47:58
Jest super. Niewolnik od "pana" różni się tym, że "pan" odpoczywa a niewolnik na niego pracuje. Dlatego włoscy "panowie" odpoczywają w weekend, a niewolnicy zasuwają. Niewolnik cieszy się z przywileju pracy w weekend.
1
obi 2016-01-24 13:58:02
Dobra już w 2 wątkach wysyłasz pseudo podprogowe ogłoszenia o tym że szukasz elektromechanika ......daj ogłoszenie lub zlecenie do firmy rekeuterskiej i tyle ps juz biegną stada elektromechaników , praca w tej firmie to najwieksze pragnienie każdego elektromechanika w Polsce
automat 2016-01-28 00:21:50
Chodzi o to, żeby godziwie zarabiać bez dobrowolnego przymusu pracy w dni wolne i nie wykorzystywać faktu niskich zarobków pracowników. A jakby tak pracować non stop bez przerwy(7 dni/tydzień, 30 dni/miesiąc, itd) to może przekroczymy nawet średnią krajową.
mick 2016-01-28 11:49:02
a gdzie ty pracujesz "7dni/tydzień"????????
zobacz sobie jak jest w innych firmach.....i jak jest lepiej to tam idź (pod warunkiem że się dostaniesz - ale pewnie jesteś ponadprzeciętnym fachowcem)i daj cynka gdzie ta kraina mlekiem i miodem płynąca.

Czekamy z niecierpliwością....
automat 2016-01-30 15:19:30
Po pierwsze nigdzie nie napisałem, że pracuję 7 dni/tydzień(czytaj uważnie), a po drugie to nie rozmawiamy tutaj o innych firmach tylko o manuli właśnie. I wreszcie po trzecie nie da się mówić o tym, że można zarobić bo są nadgodziny. Nadgodziny trudno zaliczyć do stałego zarobku, ponieważ dzisiaj są a jutro ich nie ma, albo z niewiadomych powodów ich poprostu nie dostaniesz.
mick 2016-01-31 11:44:20
premię też trudno zaliczyć do stałego zarobku a jednak jak jest to wszyscy są zadowoleni i z nadgodzinami jest tak samo (fajnie zarobić dodatkowe parę tys w parę miesięcy)to czy dzisiaj są czy ich nie ma to chyba jak w każdej firmie...
masz rację że to o manuli się tu pisze ale z tego co zauważyłem i słyszałem to byli pracownicy tu wracają.
Piszę o tum że jak masz taki duży problem z płacą, nadgodzinami i innymi sprawami które nie są po twojej myśli to droga wolna, zamiast pisać na forum i pokrzykiwać napisz CV i zarabiaj więcej.
Powodzenia
1
teodor 2016-02-06 06:37:55
Chyba dostałaś trudne zadanie poprawy wizerunku firmy a przy okazji taniej rekrutacji ,bede z tobą szczery zadanie trudne wrecz niemożliwe bo reputacje firmy tworza realia..napisz prosze jaką kwotę brutto proponujecie dla pracownika produkcji a jaką dla elekromechanika.ps. ciekawe czy pracujac w biurze miała byś ochotę na nadgodziny zamiast pobyć z dzieckiem czy rodziną a do tego praca na hali to nie relaks przy automacie z kawą tylko walka przy 3 automatach starszych od wiekszości pracowników .daj se spokuj z propagandą ps
milosz 2016-02-06 12:37:19
a ty teodor skąd wiesz jak wygląda praca w biurze?? (pracowałeś tam?)
nie zazdrość innym tylko wio do szkoły i potem pokaz na co cie stać (może tez postoisz sobie przy automacie z kawą w pracy a nie przy 3 starych automatach.
a jak chcesz pobyć z dzieckiem czy rodziną zamiast zarabiać to ok - twoja sprawa ale nie miej potem żalu że mało na koncie.
powodzenia w szkole.....
pytanie 2016-02-10 20:04:11
czy u was pracował jarosław siwerzy. Co mozecie powiedziec
1
ByłyPracownik 2016-02-25 10:01:15
Najbardziej podobały mi się te nowe 70 letnie(tak!) maszyny, które pewnie produkowały to i owo do messerschmitt'a.
2
Recycler 2016-03-06 08:55:19
A mi to się podoba na naszym dziale kierownik marek wie że ustawiacze to ch.. I nerwowo nie idzie z nimi wytrzymać dlatego nie trzeba specjalnie trzeźwiec po weekendzie a nawet piwko można wypić jak stresy są duże..kierownik razem z ryśkiem tylko puszczają mi oczko gdy butelki po piwie dzwonią mi w plecaku żebym uważał na tych ustawiaczy bo to patologia sama jest.. nie to co na presetingu
hans 2016-03-14 01:16:20
nie od dzis wiadomo ze na presetingu PIJĄ !
Radomsko 2016-03-15 12:52:56
Pytanie do pracowników z Radomska jakie pieniadze mozna dostac na start? czy to prawda ze 2000 tys brutto plus dodatek za nocki i premie za nie chorowanie coś 300 zł? I jak z socjalem typu wczasy pod gruszą i paczki na swieta napisze ktos jak to miej więcej wygląda?
pracownik manuli 2016-05-02 11:33:33
Nic dodac nic ująć dokładnie tak jest jak napisałes bielawski. Mamy rok 2016 i nic sie nie zmienilo, mogę powiedziec ze jest jeszcze gorzej. Ja tez stamtad uciekam. Tam gdzie powinni pracowac męzczyzni, pracuja kobiety bo faci sie zwalniaja.
były pracownik manuli 2016-05-02 11:45:12
reksio praca w Mysłowicach wyglada dokładnie tak samo jak w Radomiuu czy innych miejscowosciach. Poczytaj post od bielawski kanciapa, jest to najdluzszy post wiec szybko go znajdziesz on napisał tam całą prawdę, i nadal tak jest. Takze proponuję Ci poszukac innego zakładu pracy. Pozdrawiam
roberto 2016-05-02 21:47:11
Powodzenia.... ja straciłem w tym syfie 13 lat życia...nie polecam nawet na chwilę ...! ! !
Banshe 2016-05-11 19:31:50
W Manuli pracuje od 7 lat na dziale CNC, i szczerze nie polecam tej firmy nikomu. Zarobki na poziomie 1600-1700 PLN Netto, premia produkcyjna na poziomie 80 PLN netto, brak nadgodzin dla nowych pracowników. Firma jest nastawiona na ilość nie na jakość także poszukuje "automatów" którzy za pare groszy beda dymac na trzech niedokonca sprawnych maszynach. Jesli chodzi o samo miejsce wykonywania pracy to na chali produkcyjnej jest duży hałas i mgła olejowa. Nie wspominając o zasyfialym chlodziwie od którego można dostać wysypki. Wypłata jest na czas tyle ze zawsze jest jej za mało by przeżyć do kolejnej. To tyle ode ;)
6
dyf 2016-05-12 11:35:26
chali.....zgroza, i ty chcesz zarabiać więcej?

do szkoły lepiej idź a nie marnuj czasu na forum
TACN 2016-05-25 01:28:04
Może wszyscy w miarę ogarniajacy się zwolnia i wkoncu zobaczymy co wtedy wymyśla, niech ustawiacze sobie porobia na maszynach a w międzyczasie zrobią jakiegoś PMa, ich stawki śmiało na to pozwalają.
5
ślusarz narzędziowy 2016-05-30 11:10:52
jak tam na presetingu? dalej walą? to była fajna komórka mieli na wszytko wyrąbane, byli zupełnie z boku tego co się działo na TAPLACH.życ nie umierać, no i majster gruba ryba - szef wszystkich szefów.
konkwistador 2016-06-08 11:45:44
Najwięcej to się opieprza ten Turas łazi po tym montażu i udaje że pracuje jak były zwolnienia to tylko pokazał kogoś wypieprzyć wg. swojego widzi mi się.Następny przyd...pas w Manuli,piesek Nikoli.
3
kestaramestaman 2016-06-13 18:51:20
człowieku ta firma nie ma żadnych udogodnien dla polaków ,jakbyś był ukraińcem to by ci wynajeli domek i opłacili bilet miesięczny,nie wiem czy ci się opłaci z Bytomia jeździć taki kawał dla 1400 na rękę.Druga sprawa nie wiem jakbyś to pogodził z 3 zmianami i np. pracą w sobotę na noc.
pukasnajlepszypracownik 2016-06-15 19:56:27
gdy ja pracowałem to ukraincy dostawali na automatach 200 wiecej i mieli domek opłacony i bilet miesieczny.
1
orfeusz 2016-06-21 14:14:45
chlopie z daleka od operatota maszyn TAPL, jesli nie chcesz gonic przy maszynach jak mały samochodzik. Do tego halas mgla olejowa itp
pobijak 2016-07-20 11:23:15
juz niedlugo urlop ,wiec bedzie czas na poszukiwanie nowej pracy . i tyle w tym temacie.pozdro dla operatorow
3
edwar 2016-07-21 14:58:49
reklama szeptana ....taki nowoczesny trend , może zamiast nowoczesności w sposobach rekrutacji wykazać się nowoczesnością w produkcji :-)
7
Manuli 2016-09-16 15:54:39
W tym bagnie nawet Ci Ukraińcy nie będą chcieli robić...
7
niki369 2016-10-06 20:14:50
Zatrudniaja kobiety bo mązczyzni juz nie chca pracować...
7
figo 2016-10-08 18:31:56
I jeszcze ukraińców....heh co tam sie dzieje...Masakra jakaś ....
5
auto-mat 2016-10-08 23:41:15
Jasne że są benefity. Np. oliwka do ciała osiem godzin dziennie.
11
pracownik _modelaska 2016-10-10 08:25:27
Bo to Polska jest! :-)
2
dawis 2016-10-15 16:39:58
Rzeczywiście trochę dziwne bo nie wymagają nie wiadomo jakich rzeczy np. wykształcenie zawodowe i dodatkowo znajomość rysunku technicznego więc to chyba nie są wygórowane wymagania jak na taką pracę?
1
AQUA 2016-11-03 09:36:44
Więcej kierownictwa i liderków ..będzie super...
7
blocked 2016-11-05 16:38:48
Racja a wszyscy po zawodóweczkach....
6
slawek_z_mysłowic 2016-12-08 20:22:20
spróbować każdy może, ja przez ten zaklad popadłem w depresje i nerwice no ale moze tobie sie uda
Zostaw swoją opinię o MAnuli Hydraulics Polska S.A. - Mysłowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAnuli Hydraulics Polska S.A.