Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MAnuli Hydraulics Polska S.A.

Pracowałeś w firmie MAnuli Hydraulics Polska S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nok66 - 2015-01-20 15:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mówiąc krótko i zwięźle
każda praca ma swoje złe i dobre strony
ja będąc w sytuacji podbramkowej przyjmę ją ....jeśli będę miał dojazd
jeszcze raz pytanie dojeżdża ktoś z Nowego Bierunia albo chociaż przejeżdża dajcie mi cynk najlepiej maila bądź jakiś kontakt może bym się dogadał z gościem
a nażekać będę może kiedy indziej
zdjecie uzytkownika
Jorg Tapl 2 - 2015-01-20 19:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jo wiem że jezdzom ymjeloki i chełmioki ale o ludziach z bierunio żech niesłyszoł;/
zdjecie uzytkownika
operator - 2015-01-22 20:51:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
orientuje sie ktos jak jest z PITami w Manuli? Kiedy przysylaja itp?
zdjecie uzytkownika
jghck - 2015-01-24 11:56:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam sobie odbierzesz, na pewno sie dowiesz, jak beda kadry rozdawac.
zdjecie uzytkownika
paczka - 2015-01-25 12:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja nie narzekam pracuje na presetingu kierownika mamy bardzo tolerancyjnego na naszym dziale jak masz 2promile alkoholu we krwi to nie ma żadnego problemu ważne że jesteś w pracy.Generalnie jest fajnie luz bluz na nockach i drugiej zmianie można w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] polecieć i śmiało piwko wypić tylko puszki trzeba zawsze zostawić dla sławka to jest nasz wydziałowy recycler:).Trzeba tylko uważać na zazdrośników z innych wydziałów bo kolega kiedyś po pracy najebany spokojnie do domu chciał wrócić to ktoś go chyba podje..bo teraz musi jeździć autobusem prawko mu zabrali choć cały czas gada że auto mu sie zepsuło:)
zdjecie uzytkownika
pasek - 2015-01-25 20:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
paczka uważaj bo ten k...s pająk lubi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ola ! !!
zdjecie uzytkownika
młody - 2015-01-25 23:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jedno oko na maroko drugie na zanzibar
zdjecie uzytkownika
fabio_panterka_moro - 2015-01-28 18:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie polecam nikomu tego zakładu,ludzie traktowani są jak śmiecie których można się w każdej chwili pozbyć i nie ważne czy pracujesz miesiąc czy może 10 lat zwolnią cię bez mrugnięcia okiem. Wiele znam przykładów zwolnień bez powodu Pan N. określił to w ten sposób że trzeba robić czystkę co jakiś czas gdyż ludzie podupadają na zdrowiu i są mnie efektywni. Także jeśli chcecie jakąś pewną prace to na pewno nie tutaj.Mnie ten zakład zrujnował zdrowie a na koniec zostałem zwolniony ,chociaż na swoim stanowisku wyrabiałem normę,nie chorowałem itd. okazałem się jednak niepotrzebnym ogniwem. Generalnie nie ważne ile lat będziecie tam pracować nie zyskacie nigdy szacunku kierownika gdyż jesteście tylko polską tanią siłą roboczą! Ktoś napisał że jak to zwalniają skoro ogłoszenia pracy wystawili. To bardzo proste ,po pierwsze pozbywają się starej krwi po drugie są stanowiska z których ludzie się cały czas zwalniają z powodu warunków pracy niskiej płacy i nieprzyjemnej atmosfery.Koordynatorzy z tego zakładu (wiem to bo rozmawiałem ze zwolnionym koordynatorem)na szkoleniu dowiadują się od włochów że np. pracownik powinien się bać wtedy lepiej pracuje,
że zastraszony pracownik jest posłuszniejszy i szybszy! Dosłownie nazistowskie praktyki które prawdopodobnie Panowie Włosi odziedziczyli po dziadkach sympatyzujących z Mussolinim (taki żarcik).
Ja po 10 latach w tym pięknym zakładzie zarabiałem 1600 na rękę więc nie liczcie na żadne profity i długą przyszłość w tym zakładzie,jak już nadmieniłem wcześniej nie macie żadnej gwarancji że was nie zwolnią nawet po 20 latach ,wiele osób tak już zwolnili,nawet takich których inni uważali za pupilków pracujących w każde nadgodziny ,potulnych wyrabiających 100% normy.
Nie wiem czy ktoś napisał o warunkach sanitarnych,operatorzy po pracy wychodzą do szatni w ubraniach mokrych od chłodziwa które powinno być zrobione z odpowiedniej mieszanki ale w rzeczywistości jest to zlewka oleju maszynowego wieloletniego i sfermentowanych substancji które dawno powinny być usunięte z obiegu.Do tego stan niektórych maszyn jest taki że nie nazwał bym ich automatami prętowymi tylko pół automatami gdyż operator musi poświęcać ostatnie minuty które mu zostają między innymi obowiązkami takimi jak selekcja kontrola itd. na przywracanie tych rupieci do życia.
zdjecie uzytkownika
operator - 2015-01-28 20:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@fabio_panterka_moro - ciekawe bajki, ja po roku mam 2k wypłaty... nie wiem gdzie Wy robicie, może zawód "meneli" się z "manuli" pomylił...
zdjecie uzytkownika
najlepszy ustawiacz AF/PM - 2015-01-28 20:46:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [operator - 2015-01-28 20:01:26]:
bo pewnie jesteś strasznie włazidupą i dobrze robisz lody pawełkowi...!
zdjecie uzytkownika
operator - 2015-01-28 20:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [najlepszy ustawiacz AF/PM - 2015-01-28 20:46:29]:
nie znam gościa (zapewne hale pomyliłeś), ale widać, że wiesz, że tak też można.
zdjecie uzytkownika
najlepszy ustawiacz AF/PM - 2015-01-29 22:00:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [operator - 2015-01-28 20:59:56]:
To Ty pisz czy cnc czy taple bo to wielkie różnice są i w jakości pracy i płacy ! ! ! !
zdjecie uzytkownika
operator - 2015-01-31 15:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [najlepszy ustawiacz AF/PM - 2015-01-29 22:00:04]:
Najwieksze roznice to sa ale chyba w inteligencji, co zreszta widac po niektorych komentarzach...
zdjecie uzytkownika
niedupowłazik - 2015-02-01 22:17:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Praca w tej firmie to bezsens ,tak jak już pisał ktoś robisz 10 lat ,a i tak cie wyciukają nie wiadomo czemu . Taka polityka kadrowa, myślisz sobie ze ta polityka jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y ,ale oni zwalniają tych co zarabiaja troche więcej i znów przyjmują kogoś innego za najniższą krajową i mają ok, a ty nigdy nie bedziesz pewny ze cie nie wywalą. Podwyżki to jakaś śmiechuwa chyba że robisz na taplach albo jesteś dupowłazem.Na innnych działach to 50, 75 i 100 zł brutto po dwóch latach bez podwyżek. Inflacja jest większa niż te marne grosze. pozdro
zdjecie uzytkownika
kolo - 2015-02-05 18:00:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam praca w manuli Radomsko to jakaś udręka,traktuja ludzi jak pachłków niewolników,wciąż co miesiąć więcej obowiązków,a podwyżki przez 4 lata zero,
,zero premi,tylko pracować i się nie odzywać bo inaczej cię zwolnią.A pani Makowska tyle obiecywała,to jest najgorszy zakład na strefie
zdjecie uzytkownika
pająk kątem widzę - 2015-02-05 20:56:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
lubie (usunięte przez administratora).i mam ubaw jak ktos jest zwolniony po tylu latach. hahahaha mucha pilnuj sie ,bo cie zlapie gdzies na spaniu w kącie .
zdjecie uzytkownika
magic - 2015-02-11 18:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [operator - 2015-01-28 20:01:26]:
panie Dlugiński .my wszyscy wiemy ze sie chwaliles na szkoleniu bhp . ze masz wysokie zarobki za operatora .w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tez wchodzisz .jak cie widza tak cie pisza kolego .pozdrawiam i zycze milej pracy
zdjecie uzytkownika
muody - 2015-02-13 00:05:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca w manuli to najgorsze skur...nie jakie może człowieka spotkać.. urządzenia i maszyny na których się pracuje - porażka.. warunki - tragedia.. wynagrodzenie - wstyd i hańba o atmosferze już nie wspomnę. Pracowałem tam jakiś czas i dzień, w którym odszedłem był najszczęśliwszym dniem w moim życiu!! Szczerze odradzam, jeśli ktoś ceni sobie zdrowie fizyczne i psychiczne zarazem. I ta pożal się Boże "święta trójca" z ćwierćinteligentem Panem N. na czele - koordynatorzy HAHA!! Pozdro wszystkim.. no, prawie wszystkim :D
zdjecie uzytkownika
matlach - 2015-02-14 23:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I co panie kierowniku P.B ,żal po prostu,potraktowaliscie Grzesia jak śmiecia ale on miał swój honor i sie zwolnił,ale to nie koniec zwolnien,przez ciebie odchodzi kolejnych kilku ludzi i to takich ustawiaczy jakich juz nigdy w tej firmie nie zobaczysz.Dziwie sie ze cie tu jeszcze trzymaja ale chyba po to bo niedługo bedziesz sam z tym swoim asystentem dymal na klamorach
zdjecie uzytkownika
bajor - 2015-02-15 09:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [matlach - 2015-02-14 23:37:37]:
to by była obsada osa operator a pawełek ustawiacz ciekawe jak by produkcja szła...:-)
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-02-20 07:55:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co powiecie na temat kierownika Pluty ? z radomska mam przejsc pod jego skrzydła
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-02-21 18:38:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, a co powiecie o pracy/ warunkach w Katowicach, na Modelarskiej ?
zdjecie uzytkownika
niszczyciel - 2015-02-25 23:07:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [operator - 2015-01-28 20:01:26]:
ja po 10 latach zostałem zwolniony ,a co najzabawniejsze miesiąc wcześniej dostałem najwyższą podwyżkę na swoim dziale :) no comment a raczej nie znasz dnia ani godziny jak cie wypieprzą bez podania powodu zasłaniając się ekonomiką spółki która w moim mniemaniu każe im wyrzucać tych co za dużo zarabiają lub tych którzy pracują 160 godzin miesięcznie a nie 260 jak to niektórzy osobnicy w tej firmie...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wyslanie aplikacji do pośrednika. Nastepnie szybko pośrednik się odezwał i proponował rozmowę od razu w Manuli.
Rozmowa wyglądała tak iż najpierw zostaliśmy wysłani do biura aby odpowiedzieć na pytanie:
- jak zdrowie? ( tu już człowiek zaczyna coś podejrzewać)
- czy znasz rysunek techniczny.
Następnie pracownica z biura oprowadziła po kilka osób po halach i tyle.

Nie mniej jednak NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE!!
Pytania: - jak zdrowie? ( tu już człowiek zaczyna coś podejrzewać)
- czy znasz rysunek techniczny.
zdjecie uzytkownika
jakiś tam pracownik - 2015-03-02 16:44:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma DNO. Opiszę sytuację z MOJEGO punktu widzenia w Maniuli Mysłowice ul. Brzezińska 50.
Pracowanie tutaj to strata czasu, zdrowia i nerw.

Zacznijmy od ludzi.
Zwykli pracownicy już we krwi mają donoszenie na innych do kordynatorów i kierownictwa gdyż nie wierzę jakoby kierownik o 2 w nocy siedział na kamerach i oglądał kto ma słuchawki w uszach czy stał chwilę i z kimś rozmawiał!
Pracowałem w różnych branżach - od sprzedawcy, budowlańca, do magazyniera i wszędzie trafiają się nadęte niczym balon osobniki- ale ludzie w Manuli w Mysłowicach przebijają jak do tej pory wszystko.
Niestety nie wiem czy za nagadywanie czy donoszenie są jakieś dodatkowe premie ale mniemam że tak.

Kordynatorzy- wszystkich człowiek nie zna- i chyba nie chce znać- nie mniej jednak mistrzem jest Zbyszek N. palący wagony fajek chodząc po hali. Tylko rozmawiając z kierownikiem jest w stanie chyba nie mieć przysłowiowej fajki w ustach. Nigdy nie zapomnę jak rozpakowywał paletę z jakimiś beczkami łatwopalnymi odkręcając ich kurek by sprawdzić ile tam płynu jest - oczywiście z petem w ustach. Nie zdziwię się gdy kiedyś ta firma wybuchnie( * o tym jeszcze poniżej).

Kierownik Włoch na literę "N" siedzący za maszynami wyginającymi (wyginarkami) w swoim śmiesznym biurze.
Zapewne każdy kto pracował w Manuli miał choć raz z nim "przyjemność" obcować.
Typowy Włoch zanatto gestykulujący i przeraźliwie drący swój otwór gębowy.
Ma zamiłowanie do krzyczenia na pracowników i wyżej wymienionego Zbyszka N. ( swojego tzw. pieska) oraz do bliskiego stawania za pracującymi kobietami.
Takiego chama i prostaka nigdy w życiu nie widziałem. Trzeba to powiedzieć wprost- od niego aż bije iż Polak jest dla niego w tej firmie tylko tanią siłą roboczą którą można zgnoić bo przyjdzie inny.

Umowy i wynagrodzenie:
-Najniższa krajowa nie tylko na początku ale i długo później. Wystarczy porozmawiać z GARSTKĄ normalnych pracowników i nikt nie ma więcej niż najniższa + premie. No chyba że mówimy o podwyżce rzędu 50 zł którą również nie wszyscy mogą dostać.
Na początku są umowy pod pośrednika które zawierane są co miesiąc- przez długi okres czasu. Są ludzie którzy pod pośrednikiem pracują i rok a o umowie pod zakład bądź nawet dłuższej niż miesiąc pod pośrednikiem nie mają co liczyć.
Osoby które szybko dostają się pod zakład są to osoby z tzw. głębokim gardłem- smutne ale prawdziwe.

Dodatkowo są przyznawane bony :
4 zł za dzien pracy gdy jesteśmy pod pośrednikiem
5 zł za dzień pracy gdy jesteśmy pod Manuli.

Ciekawostki:

- Nie ma miejsc do palenia- ludzie palą wszędzie wrzucając pety do olejów, maszyn czy gdziekolwiek poleci.
- Większość toalet jest wspólnych
- Często na halach są jakieś dziwne mgły nie wiadomo z czego i czy przypadkiem nie bać się oddychać
- JEST BARDZO GŁOŚNO - używanie stoperów do uszu jest konieczne i mimo to w niektórych miejscach nadal jest głośno
- 2 razy do roku firma ma przestoje- potrafią być nawet po ponad miesiąc jeden.
- Urlopu nie weźmiesz kiedy chcesz - chyba że lubisz się kłócić ( i nie dostawać premii) jedyne wyjście to " na żądanie" choć potem gdy wrócisz do pracy robią Ci typowe przesłuchanie" gdzie byłeś, dlaczego, po co " itd

Firma całkowicie nie godna polecenia i nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie siedzący tutaj nie szukają innej pracy. Mając kilkuletnie doświadczenie na produkcji raczej więcej niż jeden zakład będzie chętny nas przyjąć.

Manuli w Mysłowicach jest jednym wielkim bagnem gdzie nie opłaca się pracować.

Mam nadzieję iż po przeczytaniu tej opinie co poniektóre osoby przemyślą swoje zachowanie, Manuli ubędzie pracowników a z czasem zaczną lepiej płacić i szanować Polaków pracujących u nich.
zdjecie uzytkownika
roberto - 2015-03-02 21:40:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jakiś tam pracownik - 2015-03-02 16:44:43]:
Trafne uwagi...! ! !
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAnuli Hydraulics Polska S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy MAnuli Hydraulics Polska S.A.?
Zadaj pytanie