brak logo

Z.M. Wiromet S.A.

Mikołów

Opinie o Z.M. Wiromet S.A.

anonim 2011-04-24 13:11
Dobrze wyposażone biuro konstrukcyjne i technologiczne, dużo fachowców chętnie przekazujących wiedzę, niestety zarobki na tak niskim poziomie, że po roku trzeba szukać lepiej płatnej pracy.
3
anonim 2011-07-03 01:28
beznadzieja zarzadzanie( usunięte przez administratora ) pomysly zaarobki marne brak mozliwosci rozwoju
2
anonim 2011-07-05 00:11
w tej firmie można sobie tylko popsuć dobry nastój i stracić ochotę do pracy firma kiepsko zarządzana i przy współpracy z niektórymi osobami można stracić wiele nerwów.
2
Anonim 2012-02-03 14:40
Nigdy więcej Wirometu!!! [usunięte przez moderatora]
2
Anonim 2012-07-01 13:00
I znowu zwolnienia. W tym zakładzie nie da się nic zaplanować. A niby taki uczciwy i chrześcijański a zwalniają tych co są w potrzebie!
2
wiromeciok 2012-08-05 17:27
Fajnie się robi bo ludzie są wspaniali.Zarobki? Nie dajcie się zwieść mamonie! Nie wyobrażam sobie pracy gdzie indziej.Na serio.Ja wójt Wam to mówię to wierzcie!
6
gosc 2012-08-09 14:50
beznadziejna firma z ludzi robia szmaty, kierownictwo do niczego mysla tylko o wlasnich tylkach, [usunięte przez moderatora]
3
Korner 2012-08-16 12:09
Pracuje tu już trochę i wydaje mi się, że opinie są nieobiektywne. W firmie panuje miła atmosfera, a z każdym da się dogadać. Płaca jest naprawdę niezła, a i perspektywy wydają się być obiecujące.
ToYa 2013-11-17 10:45
Zarządzający firmą nie dbają o relacje pracodawca-pracownik. Polecam tylko tym którzy nie dbają o własną reputację...
4
tepich 2015-01-10 20:07
W wiromecie można sie dorobić tylko garba a nie jakiś dobrych pieniędzy bo płaca jest naprawde kiepska... zarobki na poziomie 1600zł netto to naprawde żenada. Sama atmosfera hmmm zależy od wydziału i stanowiska...W niektórych działach i komórkach jest ok ale tylko dzięki ludziom, którzy tam pracują. Szefostwo, niektórzy dyrektorzy i kierownictwo tragiczne. Brak szacunku dla pracownika, kombinatorstwo i naciąganie przepisów to norma...Duzo by tu pisać....trzeba zobaczyc na własne oczy i trochę tu popracować aby docenić każdą inną prace. Generalnie firma na minus
6
Pucek 2015-01-20 19:10
Witam i podziwiam za spostrzegawczość!
Niedługo będziecie pracować za "BÓG zapłać".
Dlaczego Matka Boska toleruje to ...
2
pepe 2015-02-13 19:23
Wymagania stawiane kandydatowi na stanowisko handlowca... wykształcenie wyższe, doświadczenie handlowe, znajomość języka. Propozycja pracy za 2k netto, auto służbowe dostępne z firmy - do firmy trzeba dojechać swoim środkiem transportu. Po odmowie przyjęcia pracy telefony z kadr i pytanie o powody :) ŻENADA!
1
nadszyszkownik cicho 2015-08-18 20:39
Prezes ma wizje prowadzenia firmy niestety otacza się gamoniami których jedynym celem jest nie podpaść prezesowi. Do tego burackie i aroganckie zachowanie tych kretynów to zdecydowany minus firmy.
10
wołodia 2015-08-27 20:13
Dwa minusy dają plus :D :D :D
Na nie 2015-11-25 06:24
To ja dziękuję za opinie i tej firmie, szkoda papieru na nich i zbędnej jazdy. Buraki i cwaniaki w opini nie jednej mi wystarczą. Niech sobie szukają.
1
anonim 2016-01-11 13:00
Nie słuchajcie opinie pozytywnych o tej firmie to same prawe rączki piszą. Prawda jest taka że ta firma to masakra a ludzie w niej pracujący na podobnym poziomie. Nie radzę tam startować.
5
prawa rączka 2016-01-14 10:32
Pozdro Mariusz :)
6
Współpracownik Mariusza 2016-01-14 16:36
Chłopie wyleciałeś bo na to zasłużyłeś, dwa lata nie miałeś zamówień. I tak byli cierpliwi.
7
Anonim2 2016-01-16 12:36
Przez cztery lata 10 opini. Wwiromecie pracuje ponad dwieście osób, jest bardzo mała rotacja, zakłady dookoła płacą gorzej. To chyba najlepszy dowód, że zakład jest ok.
1
ciekawy 2016-01-17 18:59
W akcie desperacji łatwo jest oczerniać anonimowo na forum. Tak jest we wszystkich firmach i Wiromet nie jest jedyny.
Może ktoś obiektywnie napisać czy warto starać sie o zatrudnienie w tej firmie?
1
kura_z_pazurem 2016-01-18 08:39
Nie rozumiem tych komentarzy, nigdy w tej firmie nie było kwasow, zawsze wszystko wyjasniane i z szacunkiem. chyba do prawdziwej roboty musicie isc, zeby zobaczyc co i jak.
1
mistrz 2016-01-19 11:56
Atmosfera w firmie jest przyjazna, pracuje wielu miłych, a co najważniejsze, doświadczonych ludzi, od których można sie wiele nauczyć. Zarobki są wyższe niż w okolicznych zakładach. Ja polecam.
1
mądry 2016-01-20 00:23
dokładnie, firma dobrze funkcjonuje i liczy się z pracownikami
1
ciekawy 2016-01-21 07:21
Czym sie zajmujesz @mistrz?
1
inż_z_wiro 2016-01-23 15:29
W pracy jest dobra atmosfera, poza tym firma jest dobrze zarządzana co przekłada się na zamówienia i ciekawe realizacje i można się uczyć od lepszych.
mistrz 2016-01-25 21:39
Obrabiarki CNC. Tak jak mówie, w porównaniu z poprzednią firmą - klasa
2
śmiech 2016-01-30 16:46
hahahahahahaha inż_z_wiro pojechał po bandzie
3
samo Prowda 2016-04-25 09:44
Śmieje się czytając te wpisy.

postaram się obiektywnie :
1. Zarządzanie : tragedia ( musisz być elastyczny na każdy telefon ), praca jest za chwile jej nie ma - cały czas pod telefonem.
2. Nadgodziny - niepłatne, sobotę chętnie zabiorą - oddadzą np: wtorek
3. Atmosfera - spychologia poziom ekspert. A po za tym, jak wszędzie.
4. Premie ( są jak Yeti ) - ale Yeti ponoć ktoś widział.
5. Urlop dostaniesz - na telefon 4razy/ rok i planowane 2 tyg. Reszta do dyspozycji pracodawcy, jak nie będzie roboty to dostaniesz.
6. Do tego jeszcze, jeżeli pracujesz na produkcji - licz się z karami finansowymi za wykonane wybraki
7. Zarobki - słabo
8. Okres rozliczeniowy ( 4 miesiące ) - oni nazywają to "kwartalny"

11
energetyk 2016-07-24 15:01
Hej:) jak aktualnie wygląda praca w Wiromet? Interesuje mnie oferta konstruktora tylko nie wiem jak wygląda aktualnie atmosfera? czy płacone jest w terminie? :)
misza 2016-08-22 21:07
Wypłata zawsze jest w czasie, to trzeba przyznać. Umowa o pracę też od 1 dnia (ktoś pytał wcześniej). Prawdą jest jednak żę:
-zarządzanie to tragedia,
-wypłaty średnie/marne,
-premie są dla działu handlowego za sprzedaż, dla mistrzów, kierowników i tych co umieją lizać,
-kary finansowe za wybraki to też fakt
- wybieranie nadgodzin i wyrzucanie na wolne to norma

Generalnie zbieramy doświadczenie i uciekamy :)
7
tg 2016-08-30 15:50
Branża energetyczna czy elektromechaniczna i telekomunikacyjna rzeczywiście może być skomplikowana, ale zarobki dają radę.
1
Tokarz 2017-01-17 13:26
Nie szanują ludzi, nie dotrzymują slow danych, krętactwo i świństwo
8
Edwart 2017-03-07 14:08
Jeszcze troche i na skrzypka z płótnem nie bedzie miał kto robić. Jak najdalej od tej firmy bo długo nie pociągnie
5
Ciekawy 2017-03-09 18:42
A to dlaczego? Zwalniają ludzi?
Edwart 2017-03-16 13:26
Nic im tak nie wyszło jak doświadczeni i wykwalifikowani praciwnicy z firmy. Ludzie sami odchodzą. Ciekawe jak dlugo dżej dżej bedzie ich trzymał.
8
ew1223 2017-03-26 17:43
na jakie zarobki można liczyć na tokarkach konwencjonalnych? ewentualnie cnc?
Jarz 2017-04-14 10:15
Skrzypomet
3
Mastalesz 2017-05-05 14:23
Konkurs na hasło reklamowe Wirometu!
Moja propozycja: Wiromet? Nie, dziekuje.
4
Oli 2017-05-05 20:15
Today, tomorrow, Toyota
Today, yesterday, Wiromet
1
J.J. 2017-05-19 21:26
Jak nie masz innej możliwości to możesz tam iść do pracy, w przeciwnym razie nie polecam. Chyba że będziesz mierny i wierny i będziesz dzieci od prezesa woził do katolickiego przedszkola, to zrobisz karierę...
3
Zostaw swoją opinię o Z.M. Wiromet S.A. - Mikołów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Z.M. Wiromet S.A.