ABC COLOREX

Kraków

Opinie o ABC COLOREX

007 2014-10-20 10:18
Jak firma rodzinna to powinno być dobrze ja robię w molohu i tam każdy to sztuka nie pasuje to idź bez względu na doświadczenie i umiejętności.
2
marcin 2015-06-22 13:52
Śmieszne propozycje zarobków, a wymagania z kosmosu. Grafikowi i osobie od reklamy i tworzenia stron www, chcieli by płacić tyle co osobie która kopie doły.
9
Titanic 2015-07-31 16:53
Uważam że mogę polecić pracę w colorexie ponieważ ona potrafi przygotować do każdego rodzaju pracy. Jeśli ktoś trafi na hale inną niż nr 3 to uważam że nie będzie żałował.Prawda jest taka że rządzą tam trzy osoby: Prezes,kierownik lakierni oraz dyrektor marketingu. Jeżeli ma ktoś za dużo do powiedzenia to wylatuje.Staż pracy czy starzy pracownic się nie liczą w choćby 1%.
3
max 2015-10-18 14:46
NIE POLECAM , WSZYSTKO CO WYŻEJ TO PRAWDA.
8
olek 2016-02-12 17:50
Trzeci świat.
7
kupa 2016-02-17 13:46
Ten ciemniak cukiernik to najwiekszy wazeliniasz ,uwaga oszukuje z pieniędzmi ,bieże nieraz w kieszeń
5
klaklakla 2016-03-20 13:49
Som miejsca na produkcji. Tylko alkocholu pić nie wolno. Pozatym nie najgorzej. Jak gożelnik to lepi się nie przyjmować. Tszeba uczciwym zafsze być. Piniondz to nie wszystko.
1
Sandokan 2016-03-25 21:34
Mojemu pieskowi smakowała kiełbaska ze świątecznej paczki. Zeżarł całość tzn. 1 kg.
7
rocky 2016-03-25 21:49
Nadajecie na zarobki , gdyby były małe , nie dałbyś psowi swojej świątecznej kiełbasy . Jak wam nie wstyd zakłamani ludzie ?
4
czy kasa to wszystko ? 2016-04-02 10:58
Ja zarabiam 4 tys. za ustawowe godz. plus nadliczbowe, co drugi m-c premia 15-20%. Ludzie czego wy jeszcze oczekujecie ? Warunki ? Zawsze jest coś za coś.Płacą wam i to dobrze , a wy ciągle narzekacie.Wiadomo każdy by chciał jeszcze więcej , ale na litość boską.
3
Janosz 2016-04-08 23:17
Szukam pracy . Kolega który tam pracuje na produkcji powiedział , iż wychodzi 4 kawałki na mies., na czysto + premia.Podobno szukają ludzi. Proszę o uczciwą i rzeczową odpowiedż.
sp 2016-06-10 16:30
Chciałbym zobaczyć tego kolegę, jak będziesz pracował tam po 8h to dostaniesz tylko przelew i ewentualnie parę dyszek za przerób.(usunięte przez administratora) jak będziesz robił na 1 lub 2 hali po 12 + soboty, ale na początku na pewno tyle nie dostaniesz bo na początku nie płacą premii przerobowej.
10
Pipi 2016-08-02 19:38
Jeżeli masz dowody to opisz lub zgłoś prezesowi anonimowo a nie oskarżaj
1
Pipi 2016-08-02 19:39
Jeżeli masz dowody to opisz lub zgłoś prezesowi anonimowo a nie oskarżaj
1
anonimowy 2016-08-05 00:15
Wczoraj colorex dał ogłoszenie na OLX:
Firma ABC Colorex sp. z o.o., lider w branży lakierowania proszkowego i obróbek blacharskich, w związku z rozwojem poszukuje zarówno kobiet jak i mężczyzn na stanowisko:
Pracownik produkcji

Miejsce pracy: Kraków / ul. Łuczanowicka 30 31-766 Kraków
Opis stanowiska:
• Przygotowanie elementów do lakierowania;
• Zawieszanie elementów polakierowanych;
• Pakowanie gotowych elementów;
• Prace pomocnicze przy produkcji.
Wymagania:
• Dokładność, solidność, obowiązkowość;
• Dyspozycyjność: Praca w systemie dwuzmianowym oraz trzyzmianowym.

Oferujemy:
• Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę;
• Wynagrodzenie stałe plus premie;
• Pracę w dynamicznie rozwijającej się i innowacyjnej firmie;

Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV z dopiskiem ,,praca na produkcji”
Jak przeczytałem te wszystkie opinie to odpuściłem z wysłaniem do nich CV ,najbardziej przekonała mnie opinia "Mały" niezłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robią jak macie na umowach 1850brutto a reszta jest w kopercie nieopodatkowana! Ale napewno do nich zadzwonię i zapytam się czy faktycznie tak robią.
3
Jacunio 2016-08-10 15:05
dla mnie firma w porządku. Pracuje się 8, 10 lub 12 godzin ale to jest rzecz wyboru każdego. Wiadomo u nas część brygady woli robić więcej godzin bo kaska jest wtedy lepsza i na czas.
grrrr.... 2016-08-11 15:02
( usunięte przez administratora )robiłem tam 5 lat i zmieniłem głównie z uwagi na dojazd. Z huty nie ma bezpośredniego autobusu, trzeba iść na podmiejski i dlatego szukałem czegoś bliżej domu. Jestem już na 3 lakierni i warunki zasadniczo są wszędzie takie same więc nie rozumie tych co narzekają. W colorexie było przynajmniej to na co się człowiek umówił, pieniądze na czas i te paczki co tu ktoś mówił, że psu dawał kiełbasę :)
Głupi robol 2016-08-11 22:25
No takie bzdurne komentarze w obronie to piszą osoby tylko z biura mające chyba niski poziom inteligencji nie sprawdzajac wcześniej nawet rozkładu autobusów ponieważ akurat jest połączenie z huty linie 110,117,242. Pozdrawiam
4
grrrr.... 2016-08-12 08:13
gratuluje detektywistycznego zacięcia. Nie pracowałem nigdy w biurze, a w okresie moich dojazdów na łuczanowicką nie było jeszcze takich połączeń - dziękuję dobranoc
2
adam 2016-08-12 08:32
robota jest OK
1
Głupi robol 2016-08-12 23:05
Dziękuję za odpowiedź. Pracowałem w tej firmie 7 lat i te połączenie są bardzo długo. Śmiało mogę się dowiedzieć od kiedy bo debilem nie jestem. Podważyć jeszcze to co mówisz oficjalna informacja od mpk?
2
Koksik 2016-08-12 23:24
GRRRRR.Jeżeli się nie krepujesz to podaj swoje nazwisko bo ja się nikogo nie boję w przeciwieństwie do Ciebie co może stracić swoje wymarzone stanowisko
2
grrrr.... 2016-08-15 20:12
prosze cie bardzo - tylko po co?
grrrr.... 2016-08-15 20:25
krepowac moze sie krempuje ale nie widze zeby kto kolwiek podawal tu swoje imie i nazwisko. Dla mnie praca w colorexie to juz akurat zamkniety rozdzial ale dziwi mnie dlaczego jezeli ktos osmieli sie powiedziec cos dobrego na te firme to od razu uwaza sie ze jest podstawiony albo z biura? Dla mnie firma jak kilka innych w ktorych pracowalem a pod kilkoma wzgledami nawet lepsza.
1
Jacunio 2016-08-16 10:50
niby są tam jakieś zasady narzucone ale zawsze można się dogadać. Teraz na wakacje jest trochę chłopaków, którzy dogadują się indywidualnie z kierownikami tak jak każdemu pasuje. Trzeba zagadywać do kierownika
Wojtek 2016-08-23 08:48
właśnie dobiega końca moja wakacyjna "kariera" w ABC Colorex. Kształce się w innym kierunku więc pewnie miejsca tu nie zagrzeje ale na przyszłe wakacje chętnie bym tam jeszcze przyszedł bo atmosfera jest spoko, zarobki 10-12 zł, godzin 8, 10 lub 12 jak komu odpowiada. Pracowałem z ludźmi którzy są tam od wielu lat i raczej byli zadowoleni. Jak ktoś szuka pracy fizycznej na hali to mogę polecić
Gosia 2016-08-24 13:51
pozytywne miejsce uczciwe podejście do pracowników - mogę polecić
Braveheart 2016-09-05 13:34
Niestety ale to forum jest najwidoczniej kontrolowane przez pracodawcę ponieważ sporo negatywnych opinii znikło. Autobusy można spr. na stronie kmk z krakowa. 110 jeździ od 1957r. 117-1975r. 242-2009r.
5
Pewnie to usuną 2016-09-05 13:37
Na stronie najgorsza praca znajdują się wszystkie wpisy jakie były robione na temat tego pracodawcy.
6
Marketing 2016-10-21 09:49
Pensje wypłacają w terminie. Za doświadczenie nawet 5 letnie możesz dostać co najwyżej upomnienie że jakiegoś nowego nie przypilnowałeś. Stabilne zatrudnienie tylko w sezonie. Na zime zmniejszają kadrę pracowniczą.
3
Były murzyn 2016-10-30 14:39
Cały COLOREX z LIFTEM na czele powinien nosic nazwę TYROLEX. Zwierze domowe ma lepsze warunki bo dostaje jesc, pić, mieszkać gdzie ma i sie niczym nie przejmuje.
7
Grzegorz 2016-11-02 09:25
Normalna firma, pracujący rzetelnie są zadowoleni
Mika 2016-12-09 15:25
Dla mnie jest ok !- Musisz sam spróbować - każdy ma inne wymagania i oczekiwania.
Kris 2017-01-17 10:14
bardzo dobre wrażenia. Nowoczesne hale, dobre warunki, możliwość dorobienia przez nadgodziny. Mogę polecić 
Pawelcio 2017-01-17 23:00
Pracuję tu od 4 lat. Miałem zamiar przepracować 1 rok i za zaoszczędzone pieniądze zrobić jakiś kurs, czy uprawnienia. Pracuję do dziś i nie mam zamiaru zmieniać. Wady są jak wszędzie. Hala 1 wyremontowana - fakt. Ale np. hala 2 to nieporozumienie - DO REMONTU! Jeśli chodzi o traktowanie, to ja po prostu wykonuję swoje obowiązki i traktuję kierownika tylko służbowo, nie drę z nim kotów i nie podlizuję mu się. I tak jest OK. Ale jak przyjdzie jakaś reklamacja i Ty zawiniłeś, to co prawda nie odbiją Ci od tego kasy, ale zmieszają z błotem. Miałem tak kilka razy. A jak nie byłeś w kabinie lakierniczej z pistoletem w ręku, a przez halę szedł kierownik, to odrazu było "czemu k**wa nie malujesz?!". No ale da się przeżyć i takie coś. Zarobki? Lakiernik po 2 latach pracy zarobi ok. 14zł na godzinę, pomocnik lakiernika około 12zł, brygadzista 17-18zł. Ale na początek żałosne 7.5zł na godzinę. Tego możecie być pewni. Lakiernikiem nie trudno zostać, wystarczy że popracujesz 2-3 miesiące i będziesz chętny, żeby się tego nauczyć, a na pewno jakieś miejsce się znajdzie. Jeśli chodzi o brygadzistę, tu już gorzej - odkąd tu jestem (4 lata) są ci sami, a to pokazuje, że jest im tu dobrze. W biurze mają na prawdę dobrze - pozazdrościć - pupilki prezesa. A paczki świąteczne? Ich wartość to około 100zł, ale nie rozumiem ludzi, którym coś się z nich nie podoba. W wielu firmach nie ma na Święta nawet życzeń. Dużo ludzi narzeka, ale ja polecam.
1
gawron 2017-01-18 15:54
Słyszałem różne opinie ale dla mnie jest ok Czy biuro to pupilki prezesa to cieżko powiedzieć trochę pracowałem w biurze w trakcie remontu i tu też się trafiają "czarne owce" jak na hali bez różnicy. Tak po za tym firma normalna, zarobki jak gdzie indziej takie same
Lesio 2017-01-20 20:02
Nie wiem gdzie ty pracujesz i nie wiesz o tym że w ciągu ostatnich dwóch lat odeszło sześciu brygadzistów i jeden zastępca kierownika. Ja pracuje tutaj od 5lat i najbardziej bolesne jest to że nieważne czy nowy czy stary pracownik i tak każdy zarabia tyle samo po krótkim czasie. Tragicznie może nie jest ale raczej emerytury nikt w takich warunkach nie dożyje.
3
Ahmed 2017-02-20 21:01
Tak praca jak Colorex to jest dno . Ludzie pracują po 230h/miesiac i zarobią poniżej 3 tys.
Inne hale muszą harować jak woły mają największe przychody z całej firmy ?
Nikt o tym nie wspomni ?
Cała hala nr. 15 robi jak głupiaby utrzymać wszystkich tylko i wyłącznie przez to że robi się 10 h a nie 12 h
Jak dla mnie porażka firma schodzi na psy .
Materiał przyjeżdża coraz gorszy prawie na złom ale kierownictwo sądzi że się nadzieje i wystarczy tylko wyheblować ( takie heblowanie materiału to mniej więcej 200 papierów dziennie ) tak nawet nie ma na trawialni
SYF SYF SYF
4
Zostaw swoją opinię o ABC COLOREX - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC COLOREX