Freedom Nieruchomości

Olsztyn

Opinie o Freedom Nieruchomości

Freedom Nieruchomości 2015-07-06 11:04:30
Wszyscy nasi specjaliści miło wspominają tygodniowe szkolenie, które przygotowuje ich do radzenia sobie jak ryby w wodzie na ciężkim rynku. Dzięki wiedzy, którą tam zdobywają, ich ściany są w pełni bezpieczne. Rozumiemy jednak, że nie każdy lubi pracować dynamicznie i szybko. Doceniamy Pańskie zdanie i zapraszamy ponownie, kiedy będzie Pan gotów dołączyć do naszego zespołu :)
Andrzej 2015-07-06 13:37:33
Bo w tym zawodzie sprawdzają się tylko handlowcy a nie etatowcy. Etatowiec w pośrednictwie nic nie zarobi. 40 % to db procent jeśli chodzi o pośrednictwo.
1
qaz 2015-07-19 13:03:16
a która agencja nieruchomości ma swoją bazę klientów (w tym wypadku kupujących??????)
xyz 2015-07-20 21:50:41
Proszę o informację jak wygląda praca w firmie Freedom Nieruchomości,
-podstawa , prowizja ? (jeśli tak jakie wysokości),
-jaka umowa?
-jak wyglądają szkolenia i gdzie się odbywają ?
-co dają na początek pracy ?
Andrzej 2015-07-21 07:36:36
Bo u nas w PL nie ma tak naprawdę rynku nieruchomości ani nie ma dobrych agencji.
Freedom Nieruchomości 2015-07-21 15:27:27 [pracodawca]
Zazwyczaj każde biuro, które ma bazę ofert, powinno mieć też bazę kupujących. freedom posiada takie bazy w każdym ze swoich oddziałów :)
Freedom Nieruchomości 2015-07-28 14:49:29 [pracodawca]
Praca we freedom to wyzwanie, które przeznaczone jest dla ambitnych. Fantastyczną atmosferę w Zespole zawdzięczamy ludziom, którzy trafiają do nas, ponieważ chcą czegoś więcej od życia. Obowiązki Doradcy ds. Nieruchomości to pozyskiwanie ofert, obsługa klientów, negocjacje oraz prowadzenie dokumentacji. Szukamy osób odpowiedzialnych, które lubią działać samodzielnie w sprawdzonym systemie.

Wynagrodzenie wypłacane jest w systemie prowizyjnym, co pozwala na osiąganie wysokich zarobków. Współpraca z firmą odbywa się w oparciu o działalność gospodarczą lub umowę zlecenie. O jej szczegółach chętnie porozmawiamy z wybranymi kandydatami w cztery oczy.

Firma zapewnia wszystkie niezbędne szkolenia. Zarówno te z umiejętności miękkich, takich jak sprzedaż i negocjacje, jak i twardych - np. z wiedzy prawnej z zakresu obrotu nieruchomościami. Czas ich trwania jest różny i zależny od tematyki szkolenia oraz potrzeb danego Doradcy lub Zespołu. Mogą trwać kilka godzin, ale też i kilka dni. Najdłuższy cykl szkoleniowy trwa u nas obecnie 6 dni. Odbywają się one w różnych lokalizacjach w całej Polsce.

Na początku, każdy Doradca oprócz narzędzi niezbędnych do pracy tj. telefon, tablet czy dalmierz, otrzymuje wsparcie osób doświadczonych, sprawdzone know-how oraz skuteczny system sprzedaży, który pozwoli osiągnąć swoje cele każdemu, kto ma dostatecznie silną motywację.
abc 2015-08-11 22:40:47
Umowa jak umowa o współpracę, napisany sposób wynagrodzenia i sprzęt do pracy, którym masz pracować, potem nie masz ani telefonu z netem, tabletu, dalmierz i aparat jeden na biuro, wsparcia brak, rozkazy i nakazy managera,motywacja do pracy topnie tak szybko jak poczucie twojej własnej wartości, zostajesz sam sobie bez pomocy i organizacji, totalna porażka :( Po takiej pracy terapia u kogoś kto tłumaczy do skutku, nie zrobiłeś nic złego to ten człowiek, który miał być wzorem i wsparciem nie podołał nie ty.
4
Freedom Nieruchomości 2015-08-13 16:49:25 [pracodawca]
Standardem we freedom jest, aby każdy doradca, oprócz obiecanego wyposażenia, otrzymywał także niezbędne wsparcie, nie tylko ze strony menedżera, ale również całego zespołu. Jest nam bardzo przykro, jeżeli faktycznie Pan/Pani spotkała się z opisanym powyżej traktowaniem i prosimy o przedstawienie tego problemu szerzej pod adresem marketing@freedom-nieruchomosci.pl. Obiecujemy dołożyć wszelkich starań, aby naprawić ten problem.
3
konkurencja 2015-08-18 23:01:34
Freedom nieruchomości miało dobry początek ale jak to mawiał pewien polityk nie ważne jak się zaczyna ważne jak się kończy. Freedom to takie drugie Homebroker tylko że bez tak dużego kapitału. Szkoda gadać
2
zdrowa konkurencja 2015-08-19 12:06:57
Ja z kolei uważam, że freedom to sieć, która ma realną szansę na zmianę tego rynku. Być może rozrastają się zbyt szybko, co szkodzi jakości usług w poszczególnych oddziałach, ale w ostatecznym rozrachunku i tak wydają mi się obecnie jak nie najlepszą to chociaż najciekawszą agencją.
2
Ten zły 2015-08-24 15:31:58
Jak widać dopalacze niszczą człowieka...
3000 2015-09-04 17:02:25
Nooo to jeszcze oprocz tych wspaniałosci napiszcie czego żądacie za szkolenia jesli ktos od was odejdzie, bo stwierdzi, ze funkcjonowanie oddziału to porażka i ze przez kolejne miesiace nic nie zarobi... Menadzer gada glupoty, twierdzi ze wiedze mozna brac z sufitu. Czlowiek dostaje telefon i ma dzwonic, a potem chodzic po domach z pustą głowa robic z siebie głupka...to są wasze szkolenia. Szkoda gadac o atmosferze, o kulturze firmy i o szkoleniach. ŻENADA
Freedom Nieruchomości 2015-09-07 14:41:10 [pracodawca]
Szkolenia wprowadzające, oferowane przez freedom nieruchomości, to przekazanie ponad 40 godzin wiedzy od naszych najlepszych specjalistów, profesjonalna sesja zdjęciowa oraz dedykowane materiały szkoleniowe. Przykro nam, że w Pani/Pana przypadku te szkolenia nie przyniosły dobrych rezultatów. Każdego miesiąca możemy mnożyć przykłady osób, które po tym wymagającym tygodniu wychodzą na rynek i od razu finalizują swoje pierwsze transakcje. Pragniemy jednak cały czas zwiększać ich wartość i nieustannie ulepszać, dlatego wprowadziliśmy system ankiet poszkoleniowych. Każdy ich uczestnik może w ten sposób wyrazić swoje zdanie i realnie wpływać na kształt szkoleń. Jeżeli uważa Pani/Pan, że czegoś brakuje naszym szkoleniom to prosimy o taką informację na adres marketing@freedom-nieruchomosci.pl. Obiecujemy uwzględnić te sugestie w przyszłych planach szkoleniowych.
3000 2015-09-08 22:01:41
Są jednak przypadki osób,które po kilku dniach pracy rezygnują z różnych powodów( nie czują się dobrze w roli doradcy, mają poważne kłopoty rodzinne, finansowe lub zdrowotne) i nie odbyły 40 h szkoleń na wyjeździe. Czy wtedy też powinny płacić za "wiedzę", ktorą u Was (niby )nabyły? Rozczarowanie i Rozpacz proszę Pana/Pani, a miało być Różowo i Radośnie. Przykre doświadczenie.
Freedom Nieruchomości 2015-09-09 11:28:30 [pracodawca]
W takich rzadkich przypadkach stosujemy zawsze wyjątkowe rozwiązania. Jak w każdej sytuacji życiowej, tak i tutaj, można wypracować rozwiązanie, które spełni wymagania obu stron. Jeżeli spotkała się Pani/Pan z innym traktowaniem to ponawiamy prośbę o kontakt pod adresem marketing@freedom-nieruchomosci.pl. Z chęcią zapoznamy się z tą sytuacją dokładnie i osobiście.
sdasdfq 2015-09-14 15:16:41
Nooo pewnie, że sprzedali sekret sprzedaży polega UWAGA: na przekonaniu sprzedającego żeby sprzedał poniżej ceny rynkowej :). Byłem gotowy zapłacić za profesjonalną usługę i sprzedaż, ale wysoka prowizja to wysoka sprzedaż. PS. polecam zrobić Tajemniczego Klienta pośród handlowców dopiero można się nasłuchać pozdrawiam Serdecznie
ja78 2015-09-15 11:43:14
a tą "cenę rynkową" określa oczywiście właściciel nieruchomości wg. jego oceny wartości?
damian 2015-10-06 13:13:30
a myslales ze bedziesz dostawal pieniadze za nic? przeciez to oczywiste ze trzeba cos sprzedac zeby dostac prowizje....
Mglisty 2015-10-27 09:25:03
Jestem we freedom prawie trzy miesiące (w łódzkim oddziale Centrum). Nie jest łatwo i łatwo nie będzie, szczególnie na samym początku. Poza tym nie pracowałem nigdy w tej branży, więc wszystko jest nowe i wszystko muszę poznać. Ale po trzech miesiącach pracy mam potencjał do zarobienia grubo ponad 20 tys., więc się nie przejmuję i działam dalej.
Ważne jest z kim się pracuje, bo firma to jedno, a ludzie w niej pracujący to zupełnie co innego. Na to drugie, a szczególnie na prowadzącego oddział nie mogę narzekać. Stwarza niesamowite warunki do pracy i rozwoju, a poza tym jest najlepszym "motywatorem" do działania, jakiego poznałem :)
Dzięki temu, mimo że jako agenci zdobywamy oferty na tym samym rynku, nie rywalizujemy ze sobą, a tworzymy zgrany zespół.
Wytrwałych i chętnych do ciężkiej, ale satysfakcjonującej pracy zapraszam do freedom - inni niech narzekają dalej :)
4
J23 2015-10-30 22:43:44
Bardzo śmieszne, że tacy ludzie po tygodniowym szkoleniu mają być doradcami w sprzedaży domów. Poznałem już te gadające głowy nakręcone po szkoleniu 1-tygodniowym i przyjeżdżajacymi kilkunastoletnim samochodem , aby poradzić jak szybko masz sprzedać swój dom lub mieszkanie w cenie odrobinie lepszej od komornika
3
kilhejters 2015-11-02 15:18:16
Bardzo śmieszne, że jedynym argumentem przeciwko doradcom freedom jest ich wiek, wiek samochodów albo małe doświadczenie. Najśmieszniejsze jest to, że te świeże na rynku głowy mają tak dobry system sprzedaży, że sprzedają kilkukrotnie szybciej od "pośredników", którzy uważają, że pozjadali wszystkie rozumy, a dalej reklamują nieruchomości w gazetach :]
2
Kapsel 2015-11-05 09:49:36
Wiele jest prawdy w tym co piszecie, ideą podstawową Firmy Freedom jest franczyza, no i hasło reklamowe "szybka sprzedaż" w tym nie ma żadnego modelu na wyjątkowy biznes, ale dobrze zaplanowane działania marketingowe. Firma Freedom nie ma jakiejś szczególnej umiejetności sprzedaży mieszkań, sprzedaje jak inne biura nieruchomości. Podstawą ich pracy są portale nieruchomościowe i ogłaszają się na nich jak inne biura i właśnie z tych miejsc pozyskują klientów. Postawili na profesjonalne fotki, wynajmują fotografów na prowizje, mydlą oczy homestagingiem, różowy kolor który dominuje w ich modelu marketingowym nie znalazł sie tam przez przypadek. Idea sprzedać produkt franczyzowy. Jest im blisko do firmy Homebroker postawa lekceważąca wobec klientów. Przekonać, podpisać umowę, poczekać może się sprzeda.
6
Kapsel 2015-11-05 09:56:16
To nie są ich oddziały to niezależne podmioty które podpisały umowy franczyzowe
prawiefanka 2015-11-06 17:22:50
To proszę mi pokazać inne biuro, które prowadzi chociaż w połowie tak szerokie działania marketingowe, prowadzące do sprzedaży nieruchomości. Które kręci filmy, ma tak fajnie prowadzone profile na facebooku, twitterze, instagramie, organizuje darmowe szkolenia dla studentów i rozwiaj się tak szybko. Byłam klientką i nie żałuję. Obsługa nieporównywalnie lepsze niż wspomniay obiekt, a od pozostałych biur dzielą ich lata świetlne. Pora pogodzić się z tym, że Freedom będzie niedługo najlepszym biurem w Polsce ;-)
kolorek 2015-12-03 16:49:54
Uważajcie na firmy zajmujące się nieruchomościami w tym również Freedom.
Umowy z agentami są po prostu bandyckie!
Podpisujesz umowę z zastrzeżeniem, że nie otrzymasz nic, jak się z firmą rozstajesz. Uważam, że to jest zwykła podłość.
Nie mam pojęcia jak jest w innych firmach, jeżeli jest tak samo, to to zwykłe oszustwo i naciąganie.
Czyli jednym słowem wchodzisz do firmy, starasz się jak możesz, znajdujesz chętnych do sprzedania mieszkania i podpisujesz umowy, a jak ci zabraknie kasy po trzech, czy nawet dwóch miesiącach pracy, a nic nie sprzedasz, to mówią ci: może to nie jest dla ciebie?
A ty się zastanawiasz i dochodzisz po następnych dwóch miesiącach do wniosku, że może faktycznie nie dla ciebie, a kilkanaście umów jest przez ciebie podpisanych w tym czasie i co się dzieje?
Odchodzisz i nic ci się za twoją pracę nie należy!!!
Świetne to jest tylko dla franczyzobiorców, bo zatrudnią kolejnych jeleni i dadzą im twoje oferty do sprzedaży, jako nagroda lub zachęta (komuś muszą dać:)). Jelenie pozyskają przy okazji kolejnych klientów itd...
Uważam, że powinno się zaskarżać takie umowy do sądu, ale to sprawa bardziej tych, którzy już dali się w ten wir wciągnąć i mają pętle na szyjach...
1
Prezes 2015-12-06 22:30:55
Po nowym roku wszyscy wypad, stary rząd wprowadził Zusy od zlecenia. Bye bye
klient 2016-02-04 21:15:30
freedom to złodzieje !!!
4
Freedom Nieruchomości 2016-02-05 07:05:51 [pracodawca]
@czoki: Duża ilość ofert pracy związana jest z dynamicznym rozwojem sieci i zapotrzebowaniem na kolejnych Agentów. Zapraszamy do kontaktu z wybranym przez siebie oddziałem i prosimy nie obawiać się zwolnień ;-)
Freedom Nieruchomości 2016-02-05 07:14:30 [pracodawca]
Drogi @klient, chcielibyśmy bliżej poznać sytuację, która spowodowała wyrażenie tak krzywdzącej opinii. Czy możemy prosić o przesłanie opisu tego zdarzenia na adres marketing@freedom-nieruchomosci.pl?
kędzior 2016-02-16 07:18:37
uważajcie na umowy współpracy jakie podsuwa Wam ta firma!! nie zgadzajcie się na zapis o płaceniu za szkolenie. te szkolenia to taki dramat a w przypadku chęci opuszczenia tej"fantastycznej i przyjaznej" dla doradcy firmy od razu wlepią wam fakturę na 3000zl. szukają jeleni i tak napychają sobie kieszenie. nie jest tak cudownie jak mówią na rozmowach kwalifikacyjnych. siedzisz w robocie od rana do nocy i nic z tego nie ma.
Freedom Nieruchomości 2016-02-17 13:02:30 [pracodawca]
Przekazana opinia wydaje się bardzo surowa i niesprawiedliwa. Każda osoba, z którą podpisujemy umowę o współpracę otrzymuje draft umowy, aby móc zapoznać się z warunkami współpracy. Umowa jest spisaniem woli i zasad współpracy dla obu stron. Szkolenia wstępne, które organizujemy dla doradców są poddane ocenie uczestników, oraz modyfikacjom programowym. Naszym celem jest przekazania wiedzy przydatnej i merytorycznej, a szkolenie wdrożeniowej jest I stopniem procesu edukacyjnego doradcy w naszej firmie.

Zapis o płaceniu za szkolenie jest formą zabezpieczenia przed wynoszeniem poza firmę wiedzy, którą z powodzeniem wykorzystuje już ponad 200 doradców w całej Polsce. Żywimy nadzieję, że z powodzeniem znajdzie Pan kolejnego pracodawcę. Prosimy również o przesłanie swojej szczegółowej opinii na temat szkoleń na adres marketing@freedom-nieruchomosci.pl. Z pewnością uwzględnimy Pana/Pani sugestie w przyszłości.
2
żal 2016-02-29 21:34:41
Witam, opiszę swoje doświadczenia dotyczące pracy we Freedom ( nie dotyczy ona oddziału Olsztyn tylko innego miasta )
Sam pomysł na prowadzenie firmy, marketing itp itd jak najbardziej uważam za trafny i mający szansę osiągnąć sukces na dużą skalę, ale tylko pod warunkiem że zostanie dobrze wykorzystany przez osoby prowadzące dane biuro...
Odział do którego trafiłam odkąd istnieje miał problem z pracownikami, agenci zmieniali się często i nie było stałego zespołu. Oficjalna wersja szefostwa brzmiała ,, nie nadawał się " Nie w tym jednak był problem jak się okazało...
Na rozmowie kwalifikacyjnej cud miód i orzeszki, wszystko pięknie i cudowna perspektywa zarobków i kariery. Przemiłe szefostwo.
Rzeczywistośc wyglądala tak: ogromne ciśnienie na pieniądze, nie traktowanie cię jak człowieka tylko jak narzędzia do robienia kasy. Wieczna krytyka i niezadowolenie z efektów pracy, maile pisane po nocach z pretensjami. Dodatkowo w celu uzyskania większego efektu rywalizacji między pracownikami wzajemne szczucie i napuszczanie jednych na drugich, wymyślanie i interpretowanie zdarzeń w taki sposób, aby skłócić ze sobą dane osoby. Powodowanie ogromnego stresu i napięcia w pracy. Przerost ambicji nad możliwościami, gnębienie psychiczne pracowników. Oto niektóre ze sposobów pracy w jednym z biur...
Jesli chodzi o zarobki też szału nie ma i nie było, czas i zaangażowanie w pracę nieadekwatne do wynagrodzenia. Spotkania odbywające się do późnych godzin wieczornych, zarwane weekendy. Gra nie warta świeczki.
Jestem kolejnym pracownikiem ktory odszedł z tego biura w niemiłej atmosferze, a wiem że szykują się kolejne odejścia, to tylko kwestia czasu... Odejść jest cięzko, bo zostawiasz efekty swojej ciężkiej pracy, z której po odejściu nie zobaczysz nawet grosza, a cała pula przypadnie szefowi - może to własnie jest sposób na biznes. Z takim podejściem osób prowadzących biuro nie ma ono szans na przetrwanie, a co więcej na sukces, ponieważ firmę buduje się na ludziach i szacunku, a pieniądze są kolejnym etapem. W moim przypadku te proporcje zostały mocno odwrócone...
Z całym szacunkiem jakim darzę firmę Freedom to jedno z waszych biur jest spisane na straty to tylko kwestia czasu...
Dla własnego zdrowia psychicznego nie polecam pracy w tym biurze!
Freedom Nieruchomości 2016-03-01 09:50:22 [pracodawca]
Nieustannie pracujemy nad zapewnieniem odpowiedniej jakości w zarządzaniu zespołami doradców w każdym z oddziałów. W tym celu prowadzimy kilka razy w roku szkolenia dla dyrektorów, mające na celu usprawnienie każdego z procesów. Niemniej jednak, martwią nas sygnały takie jak ten. Czy moglibyśmy prosić o więcej informacji na temat tej sytuacji na adres marketing@freedom-nieruchomosci.pl? Z pewnością pomoże nam to odpowiednio zainterweniować i zapobiec kolejnym takim przypadkom.
Fakt 2016-03-09 20:21:29
Pomysł na biznes super ale jedynie w siedzibie firmy w Olsztynie
Reszta punktów to franczyza
Jak to bywa w franczyzie masz kasę to wchodzisz w biznes nie koniecznie mając predyspozycje do wykonywania zawodu a co najważniejsze tworzenia zespołu sprzedawców
I tak przemiał pracowników jest ogromny a ludzie zarządzający zamiast naprawiać problem wmawiają sobie i innym ze branża jest dla wybranych
Szkolenia i pakiet narzędzi do pracy to jedna wielka iluzja
Homestaging? w większości przypadków dostajesz raport na podstawie zdjęć z tableta
Warto zwrócić uwagę ze dojazd nocleg i jedzenie pokrywamy na własny koszt
Praca od pozysku do potencjalnej sprzedaży jest w ramach wolontariatu koszty dojazdu do klientów także
Reasumując za szkolenie płacisz z własnej kieszeni do momentu sprzedaży mieszkania nie dostajesz nic a do biura trzeba dojechać coś zjeść i powrócić do domu o dojazdach na spotkania pozyskowe oraz dojazdy na dni otwarte nie wspomnę bo to głownie generuje koszty
Branża jest bardzo fajna ale gdy nie pracuje się z wizjonerami
Wszystkiego naj Freedomki
Jehowi są mniej sektyczni ;)
fakt 2016-03-09 20:31:05
Pomysł na biznes super ale jedynie w siedzibie firmy w Olsztynie
Reszta punktów to franczyza
Jak to bywa w franczyzie masz kasę to wchodzisz w biznes nie koniecznie mając predyspozycje do wykonywania zawodu a co najważniejsze tworzenia zespołu sprzedawców
I tak przemiał pracowników jest ogromny a ludzie zarządzający zamiast naprawiać problem wmawiają sobie i innym ze branża jest dla wybranych
Szkolenia i pakiet narzędzi do pracy to jedna wielka iluzja
Homestaging? w większości przypadków dostajesz raport na podstawie zdjęć z tableta
Warto zwrócić uwagę ze dojazd nocleg i jedzenie pokrywamy na własny koszt
Praca od pozysku do potencjalnej sprzedaży jest w ramach wolontariatu koszty dojazdu do klientów także
Reasumując za szkolenie płacisz z własnej kieszeni do momentu sprzedaży mieszkania nie dostajesz nic a do biura trzeba dojechać coś zjeść i powrócić do domu o dojazdach na spotkania pozyskowe oraz dojazdy na dni otwarte nie wspomnę bo to głownie generuje koszty
Branża jest bardzo fajna ale gdy nie pracuje się z wizjonerami
Wszystkiego naj Freedomki
Jehowi są mniej sektyczni ;)
1
Freedom Nieruchomości 2016-03-10 11:53:10 [pracodawca]
Dziękujemy za informację zwrotną. Mamy świadomość, że wizjonerzy są motorem zmian, a każda zmiana potrzebuje czasu by się udoskonalić. Takie sygnały jak ten są dla nas niezwykle cenne, dlatego też chcielibyśmy poznać bliżej tę sytuację. Czy moglibyśmy prosić o opisanie jej pod adresem marketing@freedom-nieruchomosci.pl? Z pewnością pomoże nam to spojrzeć na problem z szerszej perspektywy.
Niki 2016-03-11 20:23:59
Osoba która odpisuje w imieniu firmy ma za to płacone bo takie są jej obowiązki na stanowisku pracy
Tak poza tym trzeba być desperatem aby pracować bez pewności otrzymania jakiego kolwiek wynagrodzenia....
niezadowolona 2016-03-30 19:01:56
Fatalna jakosc obslugi. Przez pol roku nie zrobili z oferta doslownie nic. Brak kontaktu chroniczny. Fatalne biuro. Omijac szerokim lukiem.
Freedom Nieruchomości 2016-03-31 11:24:39 [pracodawca]
Sytuacje, takie jak ta opisana przez Panią, nie mają prawa zdarzać się w ofercie Freedom Nieruchomości. Codziennie pracujemy nad tym, aby odsetek niezadowolonych klientów wynosił równe 0%. W związku z tym bardzo prosimy o opisanie szczegółów tej oferty i przesłanie jej na adres marketing@freedom-nieruchomosci.pl. Pomoże nam to wyjaśnić zaistniałą sytuację i zapobiec podobnym w przyszłości.
Gabi 2016-07-13 13:17:15
Ja mam podobne zdanie na ten temat. Korzystam z usług biura i nie dość ze prowizja bandycka to jeszcze płatna w dniu podpisania umowy przedwstępnej a to stanowi naruszenie interesu konsumenta oraz jest sprzeczne z dobrymi obyczajami. Często korzystam z pośredników nieruchomości ale w tej firmie był to ostatni raz. Nie polecam
1
Freedom Nieruchomości 2016-07-14 11:21:14 [pracodawca]
Nasze działania skoncentrowane są na skuteczności i zadowoleniu klienta. Jeśli czuje się Pan pokrzywdzony faktem podpisania z nami umowy, która doprowadziła do sprzedaży nieruchomości to serdecznie zachęcamy do bezpośredniej rozmowy z agentem lub menażerem. Nasze zasady działania jasno komunikujemy na spotkaniu oraz są one literalnie wskazane w umowie. Wygląda na to, że zlecając nam pośrednictwo wyraził Pan na nie zgodę. Trudno wobec tego zrozumieć nam Pana komentarz.
Freedom Nieruchomości 2016-07-14 22:26:10 [pracodawca]
Bardzo szczerze - rekrutacja w nieruchomościach, tak jak w całej sprzedaży, jest procesem ciągłym. Nigdy nie kończącym się. Rotacja natomiast akurat u nas jest na dość niskim poziomie w porównaniu z rynkiem. Ale fakt, występuje. Przede wszystkim wynika stąd, że nie wszyscy osobowościowo odnajdują się w branży i po pewnym czasie podejmują decyzję, że to nie dla nich. Z drugiej strony ważnym aspektem rozwoju jest powiększanie zespołów sprzedażowych i oddziałów, a to wymaga rekrutacji:)

Jeśli jest coś, co moglibyśmy jeszcze wyjaśnić to proszę śmiało pisać:)
Heniek 2016-08-04 20:20:50
jaka jest podstawa wynagrodzenia netto przy umowie o pracę?
2
Monika 2016-09-27 00:15:17
Pracuję tam ponad 2 lata - jestem bardzo zadowolona. Co prawda nie w Olsztynie ale filozofia firmy jest taka sama - mamy tworzyć wspierajacy się zespół i tak jest. Przyjazna atmosfera, fajny zespół, szkolenia szkolenia i jeszcze raz szkolenia. Od dyr oddziału masa wsparcia i pomocy.
Ten kto chce dostawać kasę za nic nie robienie się nie nadaje. Trzeba się narobić ale nie ma limitów - jak działasz to masz kilkanaście tys w miesiąc, jak się obijasz to nie zarabiasz nic.
To praca dla zmotywowanych i wytrwałych. Ja bym nie zamieniła na nic innego :)
Jest cały system sprzedaży - nawet jak się nie znasz to masz co kiedy i jak robić, żeby sprzedać, wystarczy słuchać doświadczonych kolegów, którzy zawsze pomogą, burze mózgów co zrobić z daną ofertą też są bardzo pomocne - chyba pierwsza firma gdzie zespół pracuje razem na wynik oddziału czy firmy a nie zamyka się tylko na wynik indywidualny.
Kto chce może nie wierzyć - kto wierzy w siebie ten niech próbuje ;)
S 2016-09-27 00:26:35
Nie ma w nieruchomościach umowy o pracę.
Efek 2016-10-18 19:20:18
a ja mam pytanie odnośnie ogłoszeń o pracę typu " Pracownik Biurowy" czy "Pracownik Działu Wsparcia Doradców" czy dotyczą one pracy na stanowisku doradcy ds.nieruchomości czy tak jak określono to w ogłoszeniu pracownika administracyjnego
Efek 2016-10-18 19:27:48
a ja mam pytanie odnośnie ogłoszeń o pracę typu " Pracownik Biurowy" czy "Pracownik Działu Wsparcia Doradców" czy dotyczą one pracy na stanowisku doradcy ds.nieruchomości czy tak jak określono to w ogłoszeniu pracownika administracyjnego
Ji 2016-10-18 21:19:15
Doradca ds Nieruchomości zarabia całkiem przyzwoicie
2/55 2016-11-30 20:08:47
Freedom - Częstochowa, transakcja przebiegła bardzo sprawnie bez żadnych kruczków prawnych, proste jasne reguły jasno opisane i wyjaśnione, agent Tomasz i sprzedający poszli na rękę w wyborze własnego "tańszego" Notariusza duży plus.
Agent bardzo pomocny, miły jak zbierze więcej doświadczenia i będzie dalej na takim poziomie podchodził do swoich klientów wróże mu sukces.
Powodzenia p. TomkuS :)
Zostaw swoją opinię o Freedom Nieruchomości - Olsztyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Freedom Nieruchomości