logo Fujitsu Services

Fujitsu Services

Łódź

Opinie o Fujitsu Services

sftp 2015-02-26 16:56
TO była odpowiedź na wypowiedź oliwii m#%le .
sftp 2015-02-26 17:00
Jeł$&pie , ja nie pracuje już fuji . Poza tym widać wyraźnie , że krytykuję w nim "menadżerków" wypłodzonych na prędce po psycho-socjo-stosunkach przerywanych na Uczelni Zwycięstwa Armii Atlantydy.
1
Lovnic 2015-02-26 19:22
Pracujesz, pracujesz. Co do "niepracujących tutaj już" - Przez ciebie i twoje intrygi i wpisy które dodałeś świniopodłożycielu tu w odpowiednim czasie to nie pracują conajmniej dwie osoby już.
Nickelodeon 2015-03-04 09:39
Proszę o informację kto nie pracuje w wyniku moich "prowokacji". Sami jedziecie na Wasyla , swego czasu Dżemka i innych "wsiowych menadżerów" . Ja tylko oddałem się refleksji na temat paskudnego charakteru ludzi nietechnicznych pracujących w fuji , którzy są nieprzyjemni i złośliwi w stosunku do osób bardziej technicznych. Skończyli studia a la żart i fart i teraz wyładowują swoje frustracje .
Marc 2015-04-19 17:00
Widzę ze w tej firmie nie szanuje się magistrów, cokolwiek by ukończyli to jednak musieli włożyć w to sporo pracy. Ja nie kryje się z tym ze jestem po filozofii. Nie rozumiem jednak osób piszących takie komentarze. Sam przyjechałem do Łodzi co prawda nie z Bieszczad, ale osobiście znam Stanisława Fariona, który zna 3 języki obce a pracuje tam jako smolarz, bo tak się mu podoba a nie dlatego że np Fujitsu go nie chce przyjąć. Mam wrażenie po takich komentarzach, ze tutaj do roboty pchają się faktycznie przypadkowi ludzie max. po maturze lub licencjacie z prywatnej szkoły pana kleksa na kierunku turystyki i rekreacji bądź jakieś polglowki bez tego myslace ze i to im nawet niepotrzebne bo są "zaradni" a pracując na słuchawce robią karierę w IT.
Nickelodeon 2015-04-30 12:43
Czy Pan umie w ogóle napisać o co Panu chodzi ?
1
Civic 5 2015-05-30 07:31
Hondziarz - ty za to wiedziałeś. Wcześniej na weselach gary z bigosem nosiles z kolegami z gastronomika. Nie ma się czym tak chwalić wiec.
Jon 2015-06-14 17:43
Helpdeski nie pracują w stałych zmianach np. tylko od 8/9 rano i często się tam im godziny pracy przesuwają na inne, zależy jak chce klient. BPO i R&D tylko ma taką możliwość, że jest jakiś tam przedział czasowy w jakim możesz zacząć pracę.
Jon 2015-06-14 17:54
Niechże się rozśmieję. 3/4 mojego desku jest bardzo niezadowolona z powodu zachowania swoich TL i SOM. Nie wiem komu te kity wciskasz. Problemy z ocenami rocznymi ma bardzo duży procent agentów z różnych powodów.
4
Tomek 2015-09-21 12:18
Nie rozumiem jak ktoś, kto zna kilka języków obcych chce pracować jak robot za kiepską kasę w Polsce.
7
prawdopodobny kandydat 2016-01-11 13:39
jutro mam rozmowe na seniorskie stanowisko w fujitsu wczesniej pracowalem w duzej wroclawskiej korporacji, obecnie pracuje w równie dużej tylko w oddziale w centralnej polsce. Pytanie jak wygląda socjal bo słyszałem, ze bardzo kiepsko dużo gorzej niż w mojej obecnej firmie?
14
nowa 2016-01-19 22:16
Witam! Zastanawiam się nad podjęciem pracy na studiach, konkretnie na stanowisko English Speaking Talent. Czy ktoś zna jakieś szczegóły ?
bartolo 2016-01-20 23:28
generalnie potrzebują ludzi dostępnych do pracy na pełen etat, ale jest elastycznie, bo praca jest na rozne zmiany (na niektórych projektach są nocki i weekendy), więc jak masz 1 dzień zajęć to pewnie warto sprbować... kumpel tam pracowal i mowil, ze tam jest ciagle rekrutacja, bo oni się ciągle rozwijają, a w ogłoszeniu jest, że zatrudniaja juz teraz w Łodzi 1100 osób.
dominik 2016-02-02 19:21
@olgierd, a co ma do tego lapek ;) raczej fujitsu lodz go nie wyprodukowalo. Pojdziesz na rozmowe i powiesz ja kupilem waszego lapka to juz mam prace ?;)
alibaba 2016-02-10 10:23
czy może ktoś powiedzieć jakich konkretnie kilenotow obsluguje firma? wiem ze podobno nordyckich i z uk zna ktoś szczegoly :)?
Łukasz 2016-02-16 17:47
Niestety, rekrutacja w tej firmie to nieporozumienie. Przez cały czas przebiegu rekrutacji wzajemnie deklarujemy sobie, że będziemy się informować o zmianach - braku zainteresowania jednej lub drugiej strony współpracą. Mimo w/w uzgodnienia - nie doczekałem się żadnej informacji zwrotnej ze strony Fujitsu
bodo 2016-04-13 17:53
Polecam dział RIM - 3-cia linia wsparcia IT. Zarobki na stanowisku junior engineer zaczynają się od 5 tys. brutto i awans po roku z minimum 1 tys. brutto podwyżki. Laptop, możliwość pracy z domu jeśli trzeba, PS4, darmowa kawa z dobrego ekspresu. Ze szkoleniami już trochę ciężej ale jest platforma e-learningowa z mnóstwem szkoleń (niestety certyfikatu tędy nie zrobisz), budżet szkoleniowy jest ale nie każdego od razu wyślą na szkolenie za 5 tys. Są też minusy - słaba dostępność miejsc parkingowych. Aby zostać juniorem wystarczy angielski na poziomie B2 (rozmowa kwalifikacyjna po części po angielsku) i zdany test teoretyczny oraz praktyczny z wybranego segmentu IT na który aplikujesz (poziom podstawowy). Certyfikaty nie są niezbędne. Jeśli masz pojęcie o tym czym chwaliłeś się w CV to spokojnie dasz radę. Cały czas zwiększają zatrudnienie i nie było żadnych odejść w ostatnich miesiącach (poza awansami). RIM jest jeszcze młody a zdobycie doświadczenia na 3-ej linii trochę trwa i szkoda wypuścić takiego pracownika - na razie chuchają na nas i dmuchają. Nie znam pracy na service deskach w Fujitsu więc ciężko mi się odnieść do wypowiedzi hejterów, natomiast sporo ludzi przechodzi do RIM właśnie z service desków więc do boju Panie i Panowie.
2
dba 2016-04-23 14:48
Witam,

ostatnio pojawiło się ogłoszenia na Oracle Database Administrator (DBA).
Czy jako admin z ponad 10 letnim doświadczeniem mogę liczyć na min 12k brutto?

Z góry dzięki za odpowiedź.

dba 2016-05-06 14:19
@renata, zazwyczaj negocjacje wygladaja nastepujaca

Firma: Jakie sa Pana oczekiwania finansowe?
Kandydat: 12k brutto na umowie o pracę.
Firma: Aha, odezwiemy się do dwóch tygodni.

Po dwóch tygodniach cisza.

Czy sa jeszcze jakieś inne formy negocjacji?
Zwinzwin 2016-05-19 15:41
5 tys brutto to maximum czy minimum na start w przypadku RIM/R&D?
dolq 2016-06-13 17:00
@olla, Fujitsu Technology Solutions (wcześniej Fujitsu Services) od samego początku w 2009 roku znajdowało się w Łodzi, natomiast rekrutację na pewno prowadzili w całej Polsce u za granicą (jak ja tam pracowałam to chyba z 30% wszystkich pracowników łódzkiego oddziału to byli cudzoziemcy), przecież tam jest non stop rekrutacja, bo się ciągle rozwijają (podobno ostatnio część R&D wyniosła się do nowego biura na Wólczańską, bo już się nie mieścili w Textorial Parku). Generalnie spoko firma, można się szybko rozwinąć przychodząc jako "zielona" osoba, pracy nie brakuje.
sig_sauer 2016-06-13 22:59
po tym co piszesz to nic szczególnego kasowo ta wielka trzecia linia - takie zarobki w HCL są na start, ale na pierwszej linii (kraków, wrocław). gratuluję że w końcu pojawiła się kawa i herbata w kuchni bo kilka lat temu nie było w szafkach nic oprócz pajęczyn.
2
sig_sauer 2016-06-13 23:10
rekrutacja jest non stop bo nie może HR ciągle znaleźć ludzi do pracy w niby IT ale tak naprawdę to raczej call center i do tego w trybie 24/7, zresztą rok temu z j niemieckim nie mogli znaleźć nikogo wcale a mieli brak ponad 20 osób i błagali prawie na kolanach żeby ludzi nie odchodzili i ciągle dlatego ogłszali się że szukają. dlatego ciągle są ogłoszenia a nie dlatego że taki intensywny rozwój to GDC przeżywa. jak traktują ludzi tak mają.
7
tofik 2016-06-17 20:28
tylko Fujitsu jest w Łodzi, a jeśli ktoś nie ma mozliwości szukać pracy w Krakowie czy Wrocławiu (choćby ze wzgledu na sytuację osobistą) to porówuje zarobki z łódzkimi... 5k brzmi bardzo spoko na start w "poważniejszym" administrowaniu IT
guru_meditation 2016-06-18 11:19
oj dziewuczko z HR, znajdź sobie jakiegoś bawidamka - bo ta firma głównie takich wygadanych bawidamusiów rekrutuje żeby czarowali przed klientami ładne gadki i z nim lepiej już spędzaj czas na rozmowach o czymś co ma sens, na przykład o encyklikach papieskich, czy nawet o tym co było dobrze a co nie w "Kuchennych Rewolucjach" a nie na bajkopisarstwie na gowork.

P.S.

Dynamiczny = cechujący się dużą rotacją pracowników. Propsy za szczerość :)
9
guru_meditation 2016-06-18 11:44
systemów zmianowych to konkretnie raczej nie ma jako stałych dla całego GDC, wszystko zależne od projektu - np G4S 12h zmiany w trybie 24/7, Centrica pierwsza linia 24/7 (druga od 9, 10 i 11 bez weekendów), RBS od 9.00, 10.00 i 11.00 (bez weekendów), Hydro - 24/7, shared deski też zazwyczaj 24/7
na helpdeskach - przerwy nie dłużej jak 5 minuten bo inaczej masz wyciągane konsekwencje albo chamsko cię sc wyrzuci z mitela.
Net na helpdeskach blokowany blue coatem niczym przez totalitarne reżimy w Iranie, na Kubie czy Egipcie (surveillance.rsf.org/en/blue-coat-2) i śledzenie tego co robisz permanentne - czasami nawet przeglądarka wywala ostrzeżenia w ich sieci że certyfikat ssh jest nieprawidłowy. YT, radia internetowe blokowane więc nawet nie zapuścisz muzyki sobie jak coś robisz...
jak zostajesz PSE/SC to masz dyżury nocne i weekendowe czasem (laptop do domu zabierasz i przez VPN działasz) - za to masz często ponad 4500 brutto. Plusem jest że takiego dupościsku już nie ma wobec ciebie na przykład co do przerw czy spóźniania się


tydzień pracy 40h zawsze (no może poza księgowością i tymi z backupów w 3ej linii)
zarobki od 3300 brutto za pierwszą linię z samym ang, za drugą z samym anglikiem +500 brutto, za język inny niż pl i ang - to wszystko zależy jaki na przykład ostatnio z japońskim przyjmowali to wiem że dobra kasa naprawdę.

Socjalne dodatki - ubezpieczenie i multisport częsciowo dofinansowany czyli standard...
Zastanów się dobrze czy warto bo oni lubią prezentować się jako dobra firma "jak na Łódź", ale to bardziej taka śliwka-robaczywka. Wbrew temu co mówią są w Łodzi firmy gdzie używa się nowocześniejszych rozwiązań i metodyki. Na duży plus to dostęp do najnowszych rozwiązań serwerowych (sprzęt) na trzciej linii.
4
Michał 2016-10-19 23:59
Hej, ja dostalem prace na helpdesku z j. Angielskim. Uwazam ze firma super. Duzy nacisk nalozony na pracownikow. Zatrudniaja na 1/2, 3/4 i caly etat, ale to kwestie indywidualne. Pensja dobra, zwlaszcza ze bez doswiadczenia przyjmuja. Na pytanie jakie sa zmiany odpowiedz brzmi:zalezy jaki projekt. Jakies godziny Ci nie pasuja? Powiedz to podczas rozmowy rekrutacyjnej :). Niektore projekty 6-19, a niektóre 24/7. Nocki 20% wiecej platne, taksowka gratis jezeli konczysz lub zaczynasz miedzy 22-6. Co do pensji to zalezy jaki jezyk i ile ich znasz. O konkretnych wynagrodzeniaxh nie powinien mowic nikt kto tam pracuje bo w umowie jest klauzula. Ja polecam :) jakby ktos mial pytania to moze do mnie napisac. Ps co bardzo cieszy to ze rozwoj w firmie jest realna rzecza i kazdy to moze potwierdzic. A no i podwyzki sa regularnie.

michalkubisiak02@gmail.com
3
ciekawski 2016-11-04 10:41
Jakieś opinie o RIM?
3
Klap 2017-01-05 13:36
Praca w takiej firmie to już część sukcesu zawodowego.
2
obiektywny 2017-01-15 18:44
Ten caly jad ktory sie tutaj leje jest przerazajacy. Niestety, ale ludzie z service deskow to jednak najbardziej roszczeniowe persony z jakimi mialem kiedykolwiek cos wspolnego. Wiekszosc z nich owszem zna jezyki, ale przez to wydaje im sie ze wszyscy powinni przed nimi za to klekac i sypac kasa, a prawda jest taka ze procz jezyka to nie umiejac nic, tylko przeczytac ze skryptu instrukcje jak podlaczyc drukarke - takie rzeczy mozna malpke nauczyc. Pozniej produkuja sie na forum i psuja opinie ofirmie bo zaskoczyla ich specyfika pracy - no bo w call center trzeba odbierac telefony a nie lezec do gory brzuchem. Ludzie na tasmie tez narzekaja ze praca ciezka.

Co do RIM'u i R&D, to sa to w tej chwili dzialy z prawdziwego zdarzenia, tak jak przystalo na dobre standardy IT. Oczywiscie w kazdym z nich sa managerowie, ktorzy psuja prace innym - wiekszosc to managerowie ktorzy awansowali z service deskow i o IT nie maja pojecia, wiec blyszcza tylko w excelu (z wyjatkami). Wracajac, jesli chodzi o socjal to nie jest zle - multisport/ok system, kawa(ekspres)/herbata/mleka/owoce, pokoje rozrywki (ps3, rzutki itp.), wyjscia firmowe (piwo, kregle, co roczne imprezy wewnatrz dzialowe i ogolno firmowe). Mozliwosci rozwoju sa, nie tak jak ktos napisal wczesniej ze na szkolenie za 5k ciezko, szkolenia za 5k sa najtansze i najltawiejsze do dostania, a ludzie chodza na takie i za 20k, ale to juz zalezy od projektu, bo kazdy ma osobny budzet, ale tez od osoby - nikt nie pusci na takie szkolenie nowej osoby, ktora jeszcze nie zdobyla zaufania ani takiej ktora od siebie nic nie daje tylko ciagle oczekuje; dodatkowo na platformie e-learningowej sa szkolenia przygotowujace do certyfikatow oraz firma posiada partnerstwa z dostawcami, wiec jest mozliwosc otrzymania vouchera na zdanie egzaminu - tak wiec jak pisalem, jak sie nie chce to sie nie da. Atmosfera bardzo dobra, ze swoim przelozonym mozesz omowic problemy i zadac zmian, ktore sa wdrazane. Praca w R&D raczej w stalych godzinach, chociaz jak jest deadline to robisz zeby sie wyrobic. W RIMie maja rozne godziny w zaleznosci od klienta oraz niektorzy maja dyzury telefoniczne dodatkowo platne.

Porownojac zarobki w tych dzialach do innych firm w Lodzi, to jest naprawde dobrze, lepiej bedzie wylacznie w bankach. Gorne widelki dla osoby technicznej to do ok 30k brutto na umowe o prace - to jest zalezne od projektu i budzetu, ale realne.

Jesli interesuje cie IT to nie pojdziesz do service desku tylko do RIMu lub R&D, tak jak interesujac sie mechanika nie bedziesz skrecal srubek na lini produkcyjnej.

7
trzy słowa 2017-01-19 20:23
"ten cały jad" - idealnie podsumowuje tego kto to wyklepał: leming, wychowany na GW i TVN. Dziwne żeby kochać pracę w firmie która jedyne co oferuje to naliczanie sekundowe czasu w kiblu. I tak jak pisane wcześniej - są lepsze firmy, nie jesteście jedyną opcją w Łodzi i na świecie. Jak ktoś chce być traktowany i opłacany jak robol przy taśmie niech idzie. Zresztą mentalnie poziom ten sam co w montowni.
4
corky_bucek 2017-01-22 20:13
"a prawda jest taka ze procz jezyka to nie umiejac nic, tylko przeczytac ze skryptu instrukcje jak podlaczyc drukarke - takie rzeczy mozna malpke nauczyc" - żeby te tumany z managementu tyle umiały chociaż to już byłoby tu znośniej... Napisz lepiej jak wygląda angielski czy znajomośc podstaw IT wielu managerów typu Małgosia z CRH a potem się produkuj o tym kto jest roszczeniowy pajacu.
4
Obecny 2017-01-23 12:44
Super firma i wiem co mówię, ja tu pracuję. Wydaje mi się, że to Ty nie jesteś zbyt lotny i masz problem. Ludzie są zadowoleni z pracy z wynagrodzenia a tu stek wyssanych z palca kłamstw. Polecam firmę dla ludzi z umiejętnościami.
2
obiektywny 2017-01-24 15:35
@trzy slowa
Merytorycznie nic nie napisales, wiec stawianie cie w rzedzie razem z banda rozszczeniowcow uwazam za prawidlowe. A patrzac na twoja wypowiedz, to nie dziwie sie ze placa ci jak monterowi skoro masz mentalnosc jak jeden z nich.

@corky_bucek
Nie znam i nie mam obowiazku znac kazdego managera w tej firmie, zwlaszcza ze jestem szeregowym pracownikiem a nie managerem. Jesli bedziesz mial okazje pracowac w kilku firmach to dostrzezesz ze w kazdej jednej znajdziesz tumanow na wyzszych i na nizszych stanowiskach, wiec czepianie sie Fujitsu jest nieco smieszne - firma zatrudnia ~1500 pracownikow.

Nie zamierzam w ogole tutaj dyskutowac, bo opisalem jakie sa realia w dzialach ktore znam, w SCC rowniez jest normalnie. SD ma otwarte drzwi do innych dzialow, sa robione programy z planem treningowym, ale jak widac na nic to sie zdaje, a narzekania i tak slychac. Wiekszosc rozsadnych osob, ktore znam i pracowaly w Fujitsu na SD albo potraktowaly to jako tymczasowa prace (kazdy kto ma choc troche oleju w glowie nie bedzie siedzial na sluchawie dluzej niz pol roku, rok), albo korzystaly z mozliwosci i pracowaly na dwa etaty lub rozwijaly sie dalej i szly do RIM/R&D lub do innych firm.

Niestety, wyglada na to ze na roznego rodzaju socjologiach, anglistykach, germanistykach, geografiach itp. ktos nawkladal im do glowy jakie to beda mieli mozliwosci i latwe pieniadze, a tu niestety trzeba cos umiec i pracowac. Osobiscie glownie widze takie podejscie wsrod ludzi po germanistyce, wszystkich uwazaja za glupszych, dziwia sie ze ktos za pisanie kodu dostaje 2-3 razy takie pieniadze jak oni i to jeszcze bez studiow.

Swoja droga, jak bardzo musicie byc sfrustrowani ze chce wam sie odpisywac na kazda pozytywna opinie pluciem i pieniactwem, to swiadczy tylko o was.
3
b 2017-01-25 23:14
Święte słowa - zwłaszcza w odniesieniu do cytuję: "Niestety, wyglada na to ze na roznego rodzaju socjologiach, anglistykach, germanistykach, geografiach itp. ktos nawkladal im do glowy jakie to beda mieli mozliwosci i latwe pieniadze, a tu niestety trzeba cos umiec i pracowac. Osobiscie glownie widze takie podejscie wsrod ludzi po germanistyce, wszystkich uwazaja za glupszych, dziwia sie ze ktos za pisanie kodu dostaje 2-3 razy takie pieniadze jak oni i to jeszcze bez studiow." - napisała osoba co nigdy zapewne nie studiowała, albo płaciła i zaliczała semestry. Każdy kto pracował z ludźmi choćby z PŁ może od niejednej osoby usłyszeć historie, że często mieli problem z zaliczeniem tego typu właśnie wyśmiewanego przez ciebie przedmiotu który jest na studiach humanistycznych, na przykład z historią sztuki. Ale dalej stymuluj swoje małe ego i swego małego swoim twoim tytułem "inrzynjera". Każdy inżynier za to, (którym ty nie jesteś, albo kończysz polibudę już 10-ty rok bo tak mame/tate ci kazali, lub biuro promocji jakiejś tam politechniki Pierwszomajowej w Grójcu im. Fujitsu ci wbiło propagandę, że tylko po politechnice coś "umisz" i tylko z tytułem inż. jesteś "kimś") zupełnie inaczej to widzi. Szkoda, że menedżment tej firmy jest w większości nie po potrzebnych ku temu kierunkach, ale głównie po znajomościach. Przy okazji cenna wskazówka dla potencjalnych kandydatów za kogo was tu mają moi mili. To tylko przedsmak tego co was czeka w tym kołchozie z którego tego typu debile właśnie wszędzie powielają te swoje durnowate wywody i co gorsza rozłażą się do innych firm przenosząc tą debilowatą "filozofię" i "wartości" tego czegoś. Przywlekło się takie japońskie g#wno bo w tym menelstadtdzie płaci się jak w Bangladeszu i swoje japońskie metody traktowania ludzi stosuje, bo gdyby było inaczej to tyle osób by stąd nie odeszło same z siebie.
3
RIM 2017-01-26 16:24
Co do RIM - dział nie jest juz taki swietny jakim byl jeszcze miesiac temu. Wszyscy pracownicy zobowiazani sa pelnic dyzury przed badz po pracy, oczywiscie wszystko zgodnie z prawem i 11h odpowczynku dobowego (8h w pracy i jeszcze 5h dyzuru pod telefonen). Tylko gdzie czas na zycie i rodzine? Przelozony odpowie: przeciez jeden weekend w miesiacu wypada wolny bez 13h dyzuru.... Faktycznie, dobra zmiana.
6
konfitury - przestańcie zgłaszać opinie do moderac 2017-01-27 21:54
Nie lubicie prawdy ale lubicie być konfiturami - efekt wychowania przez wzorce ubeckie widać w tej firmie mocno. Przy okazji rada dla wszystkich pechowców co tu pracują jeszcze - wszystko co odwiedzacie ta firma bezprawnie loguje i przetwarza a potem wynajduje sobie wrogów - czytasz gowork - AHA! SC widziała za plecami co robisz - wedle nich znaczy to że nie lubisz ich bożka-firmy Fujitsu - taka jest mentalnośc tych konfitur - radzę naprawdę zachować szczególne środki ostrożności w starciu z tą postubecką progeniturą i nie wchodzić tu z ich sieci firmowej i uważać jak się cokolwiek pisze o nich na jakimkolwiek forum. To rada dla nowicjuszy. Współpracują też w konfiturzeniu i wynajdywaniu wymyślonych wrogów z kolegami z Gazeta.pl, EI oraz moderacją z paru forów internetowych. "Obraza" tej firmy to jakakolwiek krytyka jej działania czy patologii jakie tam odchodzą.
4
Klapstra 2017-02-12 17:55
Fujitsu jest silną firmą i z pewnością poradzi sobie z malkontentami.
1
Rob 2017-02-12 23:51
hej, a na ile tam może liczyć inżynier SCCM/SCOM ?
1
"Opinia pojawi się na stronie po zaakceptowaniu pr 2017-02-14 20:16
Chyba gowork zastraszyli, że mają ich moderować przed a nie po ;) czas więc w dobrym czanowym stylu na #cenzofuji na YouTube - dla najlepszego filmiku duży przelew BTC! Działamy!
1
Klapstra 2017-02-15 22:52
Nie ma żadnych nowych ofert, czyżby mieli komplet ludzi? A może ktoś wie o pracy dla pracownika w dziale HR?
Juzio 2017-02-21 16:00
Byłem na jednej rozmowie, paru znajomych pracuje w Fuji w Łodzi, paru próbowało sie dostać. Z mojej perpektywy Fuji oferuje zbyt niskie stawki w kontekście IT (może są wyjątki) - kilka przykładów:
- technical manager za 7 netto
- senior DB poniżej 8 brutto (kolega jak usłyszał to się zaśmiał)

Z czym do ludzi? Wielkie korpo, nastawione głównie na IT, ma duuużych klientów i taką słabą płace. Chyba, ze to kwestia Lodzi i średniej IT stawki w tym województwie i pozostaje szukac pracodawcy np w Wawie ;/
2
Kola 2017-02-24 10:25
Pracuje dla Fujitsu i nie narzekam, przeciwnie mam dobre warunki finansowe i cała pozostała reszta mi odpowiada. Pozytywne myślenie w pracy bardzo pomaga.
1
Wap 2017-02-26 11:08
Może ktoś się podzielić "wrażeniami" z pracy w ksiegowości(działy AR,AP,GL) w Łodzi. Jaka atmosfera, czy dużo lepiej niż w Infosysie:). Gdzie jest teraz siedziba (na Fabrycznej/Wólczańskiej). Jakie zarobki brutto na początek. Czyli innymi słowy czy da się żyć?
4
Marta 2017-02-28 09:25
Firma poszukuje obecnie Specjalisty ds. administracji w dziale HR. Był ktoś już na rozmowie? Jak ona przebiega?
Juzio 2017-03-08 22:33
Zdefiniuj "dobre warunki"? Dla niektorych 3k netto jest ok, dla innych poniżej 9k - 10k nie opłaca się w ogóle podchodzić do procesu rekrutacji, zwłaszcza jak mają wieloletnie doświadczenie w konkretnej technologii.
Nastawienie to drugorzędna kwestia.
1
WaniekXZ9R 2017-03-09 20:18
kolego nie dyskutuj z nimi - piszą to HRowcy szukający naiwaniaków oraz kółko wzajemnej adoracji z helpdesków, których mamić was będą hasłami typu "pracuje tu 1500 ludzi to musi być super!" co łatwo obalić choćby tezą, że w Auschwitz pracowało też sporo osób a nie było super. Fujitsu rzecz jasna obozem typu Auschwitz nie jest, mimo że na drugiej wojnie światowej, podobnie jak IBM, czy dostawca pieców krematoryjnych Siemens (Fujitsu - Siemens - szkoda, że w filmie wprowadzającym dla nowozatrudnionych o historii firmy nie ma o tym niechlubnym momencie wzmianki) się bardzo wzbogaciło. Oje*ali was mamiąc korpomową i to tyle z tego. Szacunek w tej firmie dla Twojego wykształcenia i doświadczenia nie istnieje. Tu jest ważne kogo znasz a nie co umiesz.
Marta 2017-03-10 09:03
WaniekXZ9R, myślę, że porównanie z Auschwitz nie jest tutaj na miejscu. Teraz każdy z nas sam decyduje o swoich obowiązkach i miejscu pracy.
12345 2017-03-16 18:52
Jeśli mam opisać Fujitsu najkrócej jak mogę, to dam dość konkretne podsumowanie: Fujitsu to akademia szkoleniowa dla innych firm. Ty tu przychodzisz, na każdym stanowisku zarabiasz mniej niż ci się należy i masz 2 opcje - pniesz się w górę by zarabiać więcej, bo mając do wyboru zarobek niższy niż ci się należy za to co robisz, wolisz chociaż zarabiać więcej - lub druga opcja i to najbardziej popularna - nabierasz doświadczenia i idziesz gdzie indziej. O Fuji można powiedzieć też, że nie było w nim podwyżki od 7 lat. Obecny system"podwyżek" to śmiechu warta propaganda. Jeśli się mnie ktoś spyta czym jest Fujitsu poza akademią treningową dla innych firm(to też jest plus, przychodzisz, łapiesz doświadczenie na rynek IT i idziesz do konkurencji) to są to ludzie. Tak naprawdę nie odczuwasz żadnego prestiżu czy czegokolwiek z pracy tam, byle klient się lepiej prezentuje niż firma i zadając sobie pytanie, czy jesteś dumny z pracy w Fuji, dochodzisz do wniosku że raczej się cieszysz z pracy z danym klientem. Fujitsu samo w sobie to martwy budynek który ma pozorować prestiż i profesjonalizm(profesjonalizm to nie oferowanie ludziom słabych pieniędzy żeby dobrzy, doświadczeni ludzie uciekali gdzie indziej, zaburzając strukturę zgranej i profesjonalnej załogi) Największy plus to ludzie i tyle, super atmosfera, pomoc od innych, to coś niespotykanego..gdy tam pracowałem(robiłem to długo...) tylko to mnie tam trzymało...do póki ludzie nie poszli np do Infosysu czy Nordei.

Oceniam pracodawce na Dobrego. Pomimo wielu wad...mogło być gorzej. Masz dobre towarzystwo, ludzi którzy sie rozumieją a nie podp*laja wzajemnie i "pucują" by przypodobać się innym, chamstwo jest plenione bo to mimo wszystko załoga a nie odosobnione grupy, no i łatwo nabrać doświadczenia do innych firm.
Rimek 2017-03-26 12:00
Od pewnego czasu pracuje w RIM wiec cos moge powiedziec. Ogolnie nie jest zle. Mozna sie sporo nauczyc jak ktos chce. Fuji ma partnerow jak Netapp wiec masz dostep do vlabow.
Przy projektach pracuje sporo ludzie wiec od nich tez mozna sie cos nauczyc. Ogolnie ludzie tutaj dosyc chetnie dziela sie wiedza wiec jak ktos chce to ma okazje na rozwoj.
Co do managerow. Ja akurat trafilem dobrze. O innych sie nie wypowiadam.
I jedna wazna rzecz. Home Office. Mozliwosc pracy z domu to spory konfort. To nie jest tak ze lezysz w domu i walisz w ch... Masz praktycznie normalnie pracowac.
O zarobkach moge powiedziec tyle ze mnie poki co zadowalaja. Im pozniej sie zatrudnisz to lepiej. Wiadomo ze ci dawno temu zatrudnieni nie maja takiej stawki jak nowi.
Ogolnie polecam RIM.
Aha...jest duzo angielskiego. W mowie, pismie. Rozmowy przez Lynca z klientami i współpracownikami bo sa osoby z poza Polski w biurze.
Zostaw swoją opinię o Fujitsu Services - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fujitsu Services