logo Fujitsu Services

Fujitsu Services

Łódź

Opinie o Fujitsu Services

Iza 2017-04-11 15:13
Fujitsu Services to spoko firma a jak pracuje sie dobrze to jest super.
Zaucha 2017-04-12 18:58
Wróciłaś z Atosa i ładną laurkę piszesz w ramach ``podziękowań`` co?
Zaucha 2017-04-12 19:00
Już Ci wystarczająco odpowiedział co i jak. Znowu zaczyna się ``namierzanie`` kogoś bo ktoś opinię o firmie Fujitsu napisał?
1
Rob 2017-04-12 20:37
hej, a na ile może liczyć inżynier lub architekt SCCM/SCOM ?
doggy_hauser 2017-04-13 21:29
A czy podpisali aneks do umowy, że wprowadzają takie praktyki? Bo jak nie to Was nikt nie może do tego zmuszać, frajerstwem jest się na to godzić. Postawcie się im w końcu jak faceci a nie cioty a nie uszy po sobie kulicie. Kredytu na 30 lat nabraliście, że tak s*acie o tą robotę? Z Orange'a sporo Was tu poprzechodziło i płaczecie teraz, że jest gorzej jak tam...
1
Juzio 2017-04-18 14:23
A piszesz/tworzysz customowe MPki do SCOMa? ;)

Pisalem wczesniej jakie propozycje były ze strony Fuji na stanowisko managera jak i senior db admina. Na podstawie tego mozesz ocenic jakie zarobki na Ciebie czekaja.
Rob 2017-04-18 22:39
Powiedzmy, że kilka MP popełniłem;)
Ale rzeczywiście, jeżeli Senior DB (domniemam jak wspomniałeś SCOMowy czy SCCMowy ma podobnie) nie dostanie 8k gross to szkoda zawracać sobie głowy. U mnie zmiana pracy wchodziłaby w grę od wspomnianych przez Ciebie 9-10 netto.
2
Terens 2017-04-19 23:18
Fujitsu Services jest największym europejskim dostawcą infrastruktur informatycznych, obecnym na wszystkich najważniejszych rynkach Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki oraz w Indiach. Myślę, że praca w takiej firmie to powód do dumy!
1
MagdaX 2017-04-20 15:28
Test z wybranego segmentu IT?
Jakimi programami należy sprawnie operować, by radzić sobie w RIM'ie?
Luidzi 2017-04-29 08:46
Fujitsu Services jest spoko firmą , z wielkimi perspektywami.
1
Erwin 2017-04-29 14:45
Spoko firmą z rotacją jak w McDonald's
5
pytający 2017-05-08 11:45
a skąd masz to info?
Srokacz 2017-05-09 16:46 [użytkownik zarejestrowany]
Witam. Będę wdzięczny za informację czy w dziale R&D pracują jakieś ładne i przystępne dziewczyny. W sumie poza kasą to nic innego mnie nie interesuje ;)
Czy to prawda, że jest tam taka fajna mała blondyneczka?
3
Koralgol 2017-05-09 18:34
Taka fajna firma jak Fujitsu Services powinna rzeczywiście lepiej dobierać pracowników. Poziom wypowiedzi na tym forum jest raczej poniżej poziomu oczekiwanego. Jak się chce kogoś przedstawić w złym świetle to zawsze się uda, tylko pytam w jakim celu?
1
Giaur 2017-05-13 00:22
Z obserwacji własnego desku pewnie. Co można powiedzieć o desku który cały się praktycznie w rok zmienił? Poza tym ciągle na pracuj są ogłoszenia miesiąc w miesiąc.
4
pytający 2017-05-15 11:02
Ale to chyba nie jest call center? Tylko Service Desk. Czym to się różni? Bo, że różni to wiem.
pytający 2017-05-15 11:02
Ale to chyba nie jest call center? Tylko Service Desk. Czym to się różni? Bo, że różni to wiem.
pytający 2017-05-15 11:08
A to nie jest tak, że to trochę taka specyfika tej pracy? Ze tutaj zawsze będzie rotacja, bo np ludzie tez przechodzą do innych działów, awansują, kończą studia np. Znam ludzi co tak własnie mieli- poszli do R&D, ale nie znam szczegółów. Poza tym firma ogłosiła w kwietniu, że zatrudni 500 osób, bo się rozwija, no to chyba nie dziwota, że są ogłoszenia na pracuju.
fuji 2017-05-15 18:55
Firma ma problem z niedoborem pracowników więc zatrudnia byleby jakieś kwalifikacje były. Panuje tutaj bardzo nieprzyjemna atmosfera zarówno na service deskach jak i w RIM, w R&D jest nieco lepiej. Komentarz jest zbędny czytając powyższe wypowiedzi... Jest dużo "miejscowych" zatrudnionych po znajomości i bez odpowiednich kwalifikacji. Może się wydawać, że to duża korporacja z dobrymi standardami ale niestety to miejsce to typowo polskie korpo. Management myli pojęcie zarządzania z rządzeniem, nie posiada odpowiedniej wiedzy i doświadczenia. To w większości ludzie z kilkuletnim doświadczeniem na service desku lub w call center. Można zauważyć, że firma stara się o dobry wizerunek ale chyba zapomniała, że reklama słabego produktu nic nie da.
5
Zainteresowany. 2017-05-19 18:09
Podoba mi się ta reklama real deal. "Call center? Na pewno nie w Fujitsu.
Mamy 5 linii biznesowych a różnorodność i elastyczność to nasza codzienność." - ahahaha. Inaczej tego nie opiszę, jeszcze trochę i zaczniemy przypominać call centre playa albo czegoś podobnego. Non stop się odbiera, przerąbane rzeczy, brak podwyżek od 7 lat, bo stos wymówek byle nie dać.

"Kariera bez
pustych obietnic " - Kariera...nie wiem nawet jak to opisać...bajka? ale jak idzie dobrze to przetyrasz się potwornie, dojdziesz do stanowiska...po papier i zmieniasz firmę, dziękuję.

Kolejne hasło - "Fujitsu jest tylko dla młodych? Nie patrzymy w metrykę, ale na kompetencje. Cenimy siebie niezależnie od doświadczenia i wieku." Wszystko było fajnie dopóki managerowie decydowali kto zacznie pracę, czyli oceniali osobę pod względem kompetencji. Teraz? szkoda słów, uczysz się w praktyce i albo zaadaptujesz albo giniesz i cię zastępują.

"Być może słyszałeś już coś o pracy w Fujitsu, być może nie. Skoro ośmiu na dziesięciu naszych pracowników poleciłoby tę pracę znajomym..." Poleciłoby bo to jedyna premia pieniężna jaką się tu dostaje.

"Wiemy, czego od nas oczekujesz:
atrakcyjnych zarobków i benefitów, tego, że docenimy Twoją pracę, przyjaznej atmosfery, możliwości rozwoju i uczestnictwa w szkoleniach, szansy na zdobywanie kolejnych umiejętności zawodowych, zmiany działu lub zadań, kiedy poczujesz taką potrzebę. A także stabilności zatrudnienia."

Atrakcyjne zarobki, benefity i docenianie pracy, polecam sprawdzić w infosysie/Nordei lub innej firmie która faktycznie takowe posiada. Atmosfera jest przyjazna, pod warunkiem że nie ma co robić, bo gdy jest, to jest tego od groma, work or die, no bo przecież zatrudnienie dodatkowej osoby, to koszta, więc jak obecne sobie jakoś radzą...to niech radzą po co im ludzkie warunki jak się zaoszczędza?...

Zmiana działu lub zadań...niektórym wyszło szybciej się zwolnić i zatrudnić od nowa w budynku obok. Stabilność zatrudnienia - fakt, skoro jest przemiał to łatwo pracować ciągle...wystarczy wytrzymać.

"Wszystko to mamy dla Ciebie na wyciągnięcie ręki.
A jak mówimy, że mamy, to mamy. " - Nie znam nikogo kto pracował/pracuje i miał tak długą rękę by tego dosięgnąć.

"nagrody przyznaliśmy naszym pracownikom w 2016 roku " Nie słyszałem o jakiejkolwiek innej nagrodzie niż dana przez klienta(czyli pieniądze nie Fujitsu a i tak bieda i ciężko o to.)

"Ponad 3000do tylu szkoleń rocznie mają dostęp nasi pracownicy " Google wyszkolą cię lepiej, trust me.

"8/10 pracowników poleciłoby pracę w Fujitsu swoim znajomym " bo pieniądze dostają za polecanie.

"Prawie 99% pracowników ma z nami podpisaną umowę o pracę" tani chwyt, nie ma innego typu umowy w fuji a jeśli jest to nikt nie wie jaka i kto ją ma.

"500kg owoców dostarczamy co tydzień dla naszego zespołu " ok owoce są.
"15 miesięcy średnio zajmuje pierwszy awans w Fujitsu" tu się zgodzę, bo jak nie idziesz w górę to idziesz w bok(inna firma)

"40% naszego zespołu to kobiety" - spoko, jak w większości firm?

"20 z tylu języków programowania korzystamy " - a płacą 2-3 tys mniej niż konkurencja.

"Ponad 40 narodowości reprezentują nasi pracownicy " - w tych czasach to już chyba standard

"32 lata lata to średnia wieku naszych pracowników " - to nie poprawia standardu pracy w żaden sposób

Dalej nawet nie chcę mi się ogarniać tej propagandy. To po prostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i call center. Firma wyciśnie ile może. Tak naprawdę jedyne plusy Fujitsu...nie pochodzą z Fujitsu. To ludzie, to jak firma w firmie. Ludzie to jedno, firma to drugie. Ludzie to to dobre co trzyma to razem, natomiast firma jest tym, co na tych ludzi napiera i naciska...nic więcej naprawdę.

Teraz ciekawsza rzecz, jeden z najbardziej niedocenionych i największych projektów będzie miał łączone 1szą linię z innymi 1szymi liniami od tego samego klienta. Czyli jeśli z trudem ogarnia się swoje...bo to nie jest łatwe, zarabia się mało i ciężko pracuje, to na domiar tego...dołożą do tego dwa inne deski. Dwa kompletnie inne światy. Ilość wiedzy wymaganej do pracy, samej pracy oraz wszystkiego wzrośnie 2 krotnie...a płaca taka sama. Jeśli Fuji o dziwo opustoszeje i nikt się nie nabierze na to czary mary to wierzcie mi, podniosą płacę o jakieś śmieszne grosze. Ale o firmie powiem wam jedno - nie ważne jakie stanowisko pełnisz, pachołek czy manager, zawsze zarabiasz mniej niż gdzieś indziej a pracujesz ciężej i firma ile tylko da radę, wyciśnie z ciebie.
5
Janusz 2017-05-19 22:19
Co do tego całego profesjonalizmu fujitsu do którego nawiązałeś...to śmieszne ale jak tak myślę, to nie fujitsu jest profesjonalne, nie fujitsu świadczy usługi, wsparcie IT wiedze i cokolwiek by sobie zareklamowało, tylko ludzie którzy są tym właśnie osobnym od firmy organizmem, bo firma sama w sobie nic nie wnosi, chyba że liczymy 4 ściany i środowisko do pracy(tez nie za dobre)
pytający 2017-05-22 09:45
Mnie nasuwa się pytanie, skąd Ty człowieku jesteś, bo fascynujące jest, że wiesz dokładnie gdzie jaka atmosfera panuje i w deskach i w RIMIE i w R&D. Skąd tak szeroka wiedza? Może skorzystam.
Juzio 2017-05-23 10:54
Czy ktoś z udzielających się, pracujących w korpo, może podzielić sie wiedzą w temacie finansowym? Tj:
- czy co roku jest przewidziana podwyżka tzw inflacyjna? (pare %)
- na jakie podwyżki można liczyć w rmaach awansu? (10, 20.. 30%?)
- czy sa jakieś premie roczne (odpowiedniki budżetowej 13tki)?

Za wszelkie informacje wielkie dzięki
Konik 2017-05-23 18:46
Fujitsu Services zatrudnia ponad 1200 osób i stale rozwija się. Każdy ma prawo do wypowiadania się na temat bolączek w firmie. Ale może da się powiedzieć coś dobrego o firmie. Czy praca tu zupełnie nie sprawia przyjemności? Może to nie ten zawód i czas na zmianę?
1
Juzio 2017-05-24 12:22
Nie ma pracy idealnej ;) Jak to w każdej korpo, są bolączki ale też pozytywne aspekty.
zarobki 2017-05-27 12:37

Juzio 2017-05-23 10:54
Czy ktoś z udzielających się, pracujących w korpo, może podzielić sie wiedzą w temacie finansowym? Tj:
- czy co roku jest przewidziana podwyżka tzw inflacyjna? (pare %) - zero podwyżki, jest jedynie dość śmieszny system podwyżek który wypada blado na tle innych firm. Dostajesz ocenę twojej osoby w różnych kategoriach, niestety niektóre są niemalże nieosiągalne, czyli zawsze dostaniesz słabszą ocenę. Myk jest taki, że dostajesz to tylko, jesli nie awansujesz nigdzie przez dłuższy czas. Czytaj, nie masz awansu, pracuj dłużej, dostaniesz śmieszne pieniążki jako podwyżkę, jeśli awansujesz, podwyżka jest zabierania, bo podwyżką jest awans...
- na jakie podwyżki można liczyć w rmaach awansu? (10, 20.. 30%?) nie mogą przekraczać 20%
- czy sa jakieś premie roczne (odpowiedniki budżetowej 13tki)? nie.
1
Wrigley 2017-05-28 00:46
A może to czas na zmiany w menedżmencie i zimny prysznic, że to nie odosobnione opinie o tym, że jest tragedia z ludźmi którzy zostali menadżerami? Nie widać, że przez złe zarządzanie jest duża rotacja?
2
illy 2017-05-30 18:25
Czy ktoś moze udzielic mi inforacji na temat zarobkow na stanowisku Credit Conoller? albo zblizonym typu, Specjalista ds Naleznosci

Dziekuje,xx
Dress code 2017-05-31 23:03
Czemu dziewczyny mogą przychodzić w krótkich spódnicach i bluzkach z odkrytymi ramionami a chłopaki nie mogą mieć stroju odpowiedniego do gorącej pogody? Zróbmy w końcu bojkot tego głupiego dress code! Dajcie +
5
pytający 2017-06-01 10:56
a co znaczy wg Ciebie dla facetów strój odpowiedni do gorącej pogody? I jaki masz pomysł na bojkot? :)
Łaaa... Szkoda strzępić ryja 2017-06-02 00:04
Człowieku, te miągwy kiedyś doniosły co tu pracują z desku obok, że Sharky miał koszulkę ŁKS-u... "Wstydzew power" się obruszył jakiś. Nie wskórasz nic, nie z tymi mamałygami. Konfitury jedynie co robią to na swoich kolegów donoszą. Nie marz o tym, że z nimi jakieś akcje zrobisz typu jutro wszyscy idziemy w krótkich spodenkach jak hitlerjugend. Pajace trzymają na biurkach wydrukowane wypowiedzenia, ale nie mają odwagi się zwolnić. Zresztą ja przychodzę na nocne zmiany w bermudach i na dzienne też. Reszta penia. Mam na to wyje*ane. Policz ile jutro zrobi bojkot i daj znać. Pozdrawiam
Klap 2017-06-04 13:17
A może czas przyzwyczaić się do takiego sytemu i będzie po sprawie?
1
Bvb 2017-06-04 13:49
Komu odpowiadasz? Swojej schizofrenii? Jak mi pluje ktoś w twarz to nie udaje, że deszcz pada. Tym się od siebie różnimy mamałygo. miłego zapier*alania tutaj żebyś mogła swój kredyt na 30 lat wzięty spłacać. Tacy ludzie jak ty właśnie są najlepszym zasobem dla takich firm. I tak nie rozumiesz o czym piszę zapewne i znowu odpowiesz czymś kompletnie z czapy.
2
anonymGuest 2017-06-07 14:44
Witam.

Poprosiłbym kogoś kto zna dobrze tę firmę, a najlepiej jest jej obecnym/byłym pracownikiem, aby szerzej opisał ofertę pracy: English Speaking IT Technician.
Niby piszą, że poszukują takiej jakby złotej rączki do napraw sprzętowych, oprogramowania i doradztwa IT, ale co konkretnie trzeba tam umieć, jakie znać programy, którymi Fujitsu się posługuje, jakie konkretnie Windowsy (7, 8.1, 10 itp.) i przede wszystkim jak z zarobkami.

Z góry dziękuję. ;)
Klap 2017-06-08 21:50
@Dress code Ciekawe jak długo byś wytrzymał bez odpowiedniego stroju? Ja lubię ten nasz rygor, człowiek wyglada fajnie a nawet atrakcyjnie! Może ktoś nie lubi elegancji?
MZ 2017-06-12 10:25
Hi Tanyo , if you want more information please contat me :)
michal.zaradzki@ts.fujitsu.com
nie pisz - to może być prowokacja 2017-06-12 20:32
Nie rób tego, nawet z prywatnej skrzynki - masz w umowie zapis, że nie możesz udzielać takich informacji. Źle skończysz w tej firmie jak będziesz takich info udzielał ze służbowego maila. Zobacz sam - post Tanyo już zniknął, bo HR pewnie skargę napisało. Daje to do myślenia chyba czemu prawda? Poczytaj wcześniejsze opinie.
Rob 2017-06-12 21:14
Tak, czarno na białym widać, że wpisy tu są moderowane. Definitywnie odpuszczam więc FS jako potencjalne następne miejsce pracy. C U
Paki basher 2017-06-13 10:39
Typowe polskie korpo - mój kolega został zwolniony stąd po tym jak złamał nogę i był na zwolnieniu lekarskim ponad miesiąc. Zrobili wtedy "przeszukanie" jego PC i znaleźli "nielegalną" muzykę - chyba miał tam sporo mp3 zespołu Fasolki, czy Majki Jeżewskiej. Za to menadżerka, która zachorowała na ciążę i ponad rok jak nie było to nie dość, że wróciła na swój dawny stołek, to w czasie tej choroby sobie salon fryzjerski otworzyła.
2
Kobieta 2017-06-13 13:25
Zachorowała na ciążę, Ty się dobrze czujesz? A za co został zwolniony? Bo chyba nie za złamanie nogi? I czemu to nielegalne masz w nawiasie- jak nielegalne to nielegalne. Są w końcu jakieś ISO nie ISO, a za jego Fasolki kilka innych osób może stracić pewnie pracę, więc się zastanów co piszesz. Pytanie co miała w umowie - bo jeśli nic nie stało na przeszkodzie to se mogła i salon psiej urody otworzyć. Kilka osób w firmie też ma dodatkowe działalności. W czym temat?
1
Oczy zielone (jak szpinak) 2017-06-13 17:30
Pełna zgoda co do menedżerów. Zarządzanie tu to totalna padaka. Najlepiej robota idzie wiecie kiedy? Jak service controllerzy i manager desku są na urlopie. Wtedy nikt nie truje nad uchem ciągle i bez ciśnień robisz swoje. Na koniec zmiany wychodzi mi zawsze więcej niż kiedy oni są. Przypadek - nie sądzę ;)
1
Tanyo 2017-06-14 16:42
No, it is not HR skarga. I asked to delete my opinion by myself. I just wanted to know more about the work in this company, because in rasmowa qwalifikacijna by phone i haven't received answers.
1
Ostrożny 2017-06-18 18:32
Fujitsu Services to spoko firma i nawet niektóre wpisy negatywne nie zmienią rzeczywistości. Wszyscy wiemy, że są osoby które nie pracują tak jak powinni a jak zostaną zwolnione to jest larum na forum
2
1123 2017-06-22 07:45
Zabawne, bo fujitsu jest tak zdesperowane do szukania ludzi(ciekawe czemu są braki) że nie zwalniają nikogo, to ludzie sami uciekają, czasem jeszcze podczas 1 tyg szkoleń.
2
pytającacy 2017-06-22 10:28
Czy wzrost biznesu coś Ci mówi? To, że coraz więcej rzeczy będzie robione z Łodzi i dlatego szukaja nowych pracowników? A tak w ogóle - Ty uciekłeś? wiesz dlaczego uciekli?
2
Klaps 2017-06-22 10:34
Jak to jest, że jak tylko pojawi się wpis pozytywny to jest atak ?
2
Kobieta1 2017-06-22 15:33
Jesli ciaza to choroba to chyba mamy problem....z podstawami edukacji
2
zaskoczony 2017-06-22 15:50
nie dziwie sie ze osoby ktore pisza ze ciaza jest choroba zostaly zwolnione.....
2
Zaskoczony 2017-06-22 16:00
Klaps, bo Polacy tylko narzekaja, nie potrafia docenic tego co maja
1
het meisje 2017-06-22 20:05
Googlałam "zachorować na ciążę" i chyba wiem o co chodzi: zachorowała na ciążę - hmm.... toć przecież chodzi o to, chyba że poszła na zwolnienie od razu jakby to było ostatnie stadium eboli!

wygooglajcie dokładnie tak jak tu "zachorować na ciążę" (razem z "")
Zostaw swoją opinię o Fujitsu Services - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fujitsu Services