logo Fujitsu Services

Fujitsu Services

Łódź

Opinie o Fujitsu Services

Juzio 2017-05-23 10:54
Czy ktoś z udzielających się, pracujących w korpo, może podzielić sie wiedzą w temacie finansowym? Tj:
- czy co roku jest przewidziana podwyżka tzw inflacyjna? (pare %)
- na jakie podwyżki można liczyć w rmaach awansu? (10, 20.. 30%?)
- czy sa jakieś premie roczne (odpowiedniki budżetowej 13tki)?

Za wszelkie informacje wielkie dzięki
3
Konik 2017-05-23 18:46
Fujitsu Services zatrudnia ponad 1200 osób i stale rozwija się. Każdy ma prawo do wypowiadania się na temat bolączek w firmie. Ale może da się powiedzieć coś dobrego o firmie. Czy praca tu zupełnie nie sprawia przyjemności? Może to nie ten zawód i czas na zmianę?
5
Juzio 2017-05-24 12:22
Nie ma pracy idealnej ;) Jak to w każdej korpo, są bolączki ale też pozytywne aspekty.
3
zarobki 2017-05-27 12:37

Juzio 2017-05-23 10:54
Czy ktoś z udzielających się, pracujących w korpo, może podzielić sie wiedzą w temacie finansowym? Tj:
- czy co roku jest przewidziana podwyżka tzw inflacyjna? (pare %) - zero podwyżki, jest jedynie dość śmieszny system podwyżek który wypada blado na tle innych firm. Dostajesz ocenę twojej osoby w różnych kategoriach, niestety niektóre są niemalże nieosiągalne, czyli zawsze dostaniesz słabszą ocenę. Myk jest taki, że dostajesz to tylko, jesli nie awansujesz nigdzie przez dłuższy czas. Czytaj, nie masz awansu, pracuj dłużej, dostaniesz śmieszne pieniążki jako podwyżkę, jeśli awansujesz, podwyżka jest zabierania, bo podwyżką jest awans...
- na jakie podwyżki można liczyć w rmaach awansu? (10, 20.. 30%?) nie mogą przekraczać 20%
- czy sa jakieś premie roczne (odpowiedniki budżetowej 13tki)? nie.
5
Wrigley 2017-05-28 00:46
A może to czas na zmiany w menedżmencie i zimny prysznic, że to nie odosobnione opinie o tym, że jest tragedia z ludźmi którzy zostali menadżerami? Nie widać, że przez złe zarządzanie jest duża rotacja?
5
illy 2017-05-30 18:25
Czy ktoś moze udzielic mi inforacji na temat zarobkow na stanowisku Credit Conoller? albo zblizonym typu, Specjalista ds Naleznosci

Dziekuje,xx
4
Dress code 2017-05-31 23:03
Czemu dziewczyny mogą przychodzić w krótkich spódnicach i bluzkach z odkrytymi ramionami a chłopaki nie mogą mieć stroju odpowiedniego do gorącej pogody? Zróbmy w końcu bojkot tego głupiego dress code! Dajcie +
13
pytający 2017-06-01 10:56
a co znaczy wg Ciebie dla facetów strój odpowiedni do gorącej pogody? I jaki masz pomysł na bojkot? :)
3
Łaaa... Szkoda strzępić ryja 2017-06-02 00:04
Człowieku, te miągwy kiedyś doniosły co tu pracują z desku obok, że Sharky miał koszulkę ŁKS-u... "Wstydzew power" się obruszył jakiś. Nie wskórasz nic, nie z tymi mamałygami. Konfitury jedynie co robią to na swoich kolegów donoszą. Nie marz o tym, że z nimi jakieś akcje zrobisz typu jutro wszyscy idziemy w krótkich spodenkach jak hitlerjugend. Pajace trzymają na biurkach wydrukowane wypowiedzenia, ale nie mają odwagi się zwolnić. Zresztą ja przychodzę na nocne zmiany w bermudach i na dzienne też. Reszta penia. Mam na to wyje*ane. Policz ile jutro zrobi bojkot i daj znać. Pozdrawiam
4
Klap 2017-06-04 13:17
A może czas przyzwyczaić się do takiego sytemu i będzie po sprawie?
4
Bvb 2017-06-04 13:49
Komu odpowiadasz? Swojej schizofrenii? Jak mi pluje ktoś w twarz to nie udaje, że deszcz pada. Tym się od siebie różnimy mamałygo. miłego zapier*alania tutaj żebyś mogła swój kredyt na 30 lat wzięty spłacać. Tacy ludzie jak ty właśnie są najlepszym zasobem dla takich firm. I tak nie rozumiesz o czym piszę zapewne i znowu odpowiesz czymś kompletnie z czapy.
4
anonymGuest 2017-06-07 14:44
Witam.

Poprosiłbym kogoś kto zna dobrze tę firmę, a najlepiej jest jej obecnym/byłym pracownikiem, aby szerzej opisał ofertę pracy: English Speaking IT Technician.
Niby piszą, że poszukują takiej jakby złotej rączki do napraw sprzętowych, oprogramowania i doradztwa IT, ale co konkretnie trzeba tam umieć, jakie znać programy, którymi Fujitsu się posługuje, jakie konkretnie Windowsy (7, 8.1, 10 itp.) i przede wszystkim jak z zarobkami.

Z góry dziękuję. ;)
3
Klap 2017-06-08 21:50
@Dress code Ciekawe jak długo byś wytrzymał bez odpowiedniego stroju? Ja lubię ten nasz rygor, człowiek wyglada fajnie a nawet atrakcyjnie! Może ktoś nie lubi elegancji?
3
MZ 2017-06-12 10:25
Hi Tanyo , if you want more information please contat me :)
michal.zaradzki@ts.fujitsu.com
3
nie pisz - to może być prowokacja 2017-06-12 20:32
Nie rób tego, nawet z prywatnej skrzynki - masz w umowie zapis, że nie możesz udzielać takich informacji. Źle skończysz w tej firmie jak będziesz takich info udzielał ze służbowego maila. Zobacz sam - post Tanyo już zniknął, bo HR pewnie skargę napisało. Daje to do myślenia chyba czemu prawda? Poczytaj wcześniejsze opinie.
3
Rob 2017-06-12 21:14
Tak, czarno na białym widać, że wpisy tu są moderowane. Definitywnie odpuszczam więc FS jako potencjalne następne miejsce pracy. C U
3
Paki basher 2017-06-13 10:39
Typowe polskie korpo - mój kolega został zwolniony stąd po tym jak złamał nogę i był na zwolnieniu lekarskim ponad miesiąc. Zrobili wtedy "przeszukanie" jego PC i znaleźli "nielegalną" muzykę - chyba miał tam sporo mp3 zespołu Fasolki, czy Majki Jeżewskiej. Za to menadżerka, która zachorowała na ciążę i ponad rok jak nie było to nie dość, że wróciła na swój dawny stołek, to w czasie tej choroby sobie salon fryzjerski otworzyła.
6
Kobieta 2017-06-13 13:25
Zachorowała na ciążę, Ty się dobrze czujesz? A za co został zwolniony? Bo chyba nie za złamanie nogi? I czemu to nielegalne masz w nawiasie- jak nielegalne to nielegalne. Są w końcu jakieś ISO nie ISO, a za jego Fasolki kilka innych osób może stracić pewnie pracę, więc się zastanów co piszesz. Pytanie co miała w umowie - bo jeśli nic nie stało na przeszkodzie to se mogła i salon psiej urody otworzyć. Kilka osób w firmie też ma dodatkowe działalności. W czym temat?
5
Oczy zielone (jak szpinak) 2017-06-13 17:30
Pełna zgoda co do menedżerów. Zarządzanie tu to totalna padaka. Najlepiej robota idzie wiecie kiedy? Jak service controllerzy i manager desku są na urlopie. Wtedy nikt nie truje nad uchem ciągle i bez ciśnień robisz swoje. Na koniec zmiany wychodzi mi zawsze więcej niż kiedy oni są. Przypadek - nie sądzę ;)
4
Tanyo 2017-06-14 16:42
No, it is not HR skarga. I asked to delete my opinion by myself. I just wanted to know more about the work in this company, because in rasmowa qwalifikacijna by phone i haven't received answers.
5
Ostrożny 2017-06-18 18:32
Fujitsu Services to spoko firma i nawet niektóre wpisy negatywne nie zmienią rzeczywistości. Wszyscy wiemy, że są osoby które nie pracują tak jak powinni a jak zostaną zwolnione to jest larum na forum
6
1123 2017-06-22 07:45
Zabawne, bo fujitsu jest tak zdesperowane do szukania ludzi(ciekawe czemu są braki) że nie zwalniają nikogo, to ludzie sami uciekają, czasem jeszcze podczas 1 tyg szkoleń.
6
pytającacy 2017-06-22 10:28
Czy wzrost biznesu coś Ci mówi? To, że coraz więcej rzeczy będzie robione z Łodzi i dlatego szukaja nowych pracowników? A tak w ogóle - Ty uciekłeś? wiesz dlaczego uciekli?
5
Klaps 2017-06-22 10:34
Jak to jest, że jak tylko pojawi się wpis pozytywny to jest atak ?
6
Kobieta1 2017-06-22 15:33
Jesli ciaza to choroba to chyba mamy problem....z podstawami edukacji
6
zaskoczony 2017-06-22 15:50
nie dziwie sie ze osoby ktore pisza ze ciaza jest choroba zostaly zwolnione.....
7
Zaskoczony 2017-06-22 16:00
Klaps, bo Polacy tylko narzekaja, nie potrafia docenic tego co maja
6
het meisje 2017-06-22 20:05
Googlałam "zachorować na ciążę" i chyba wiem o co chodzi: zachorowała na ciążę - hmm.... toć przecież chodzi o to, chyba że poszła na zwolnienie od razu jakby to było ostatnie stadium eboli!

wygooglajcie dokładnie tak jak tu "zachorować na ciążę" (razem z "")
3
We Francji potrafią 2017-06-23 19:23
"Nietypową bitwę prawną wygrali kierowcy autobusów miejskich w Nantes we Francji. Zmusili dyrekcję, żeby podczas upałów zezwoliła im pracować w szortach. Zagrozili, że w przeciwnym razie będą jeździć autobusami w spódnicach."

Francuzi uważani powszechnie za tchórzy potrafili a wy nie umiecie się nigdy zorganizować - pomijam już kwestie krótkich gaci, ale choćby do tak elementarnych kwestii jak zarobki, czy warunki pracy nawet się nie potraficie zebrać i domagać się tego co obiecane.
3
Luidzi 2017-06-25 11:10
Jeśli komuś nie odpowiada praca w takiej firmie jak Fujitsu Services to powinien jeszcze dziś zmienić pracę. Nie musi pracować dla nikogo ewentualnie dla siebie na utrzymanie. To super firma i jak tu jest źle????
3
pacman 2017-06-25 18:25
hej
Jak wyglada praca na helpdesku? Ile dziennie polaczeń odebranych przez osobe? Czy czesto osoby dzwoniące wywołują awantury, są niemiłe i dzwonią z pretensjami? Jak to wszystko tam wyglada chcialem sprobowac swoich sil ale nigdy nie mialem stycznosci z taka praca ... Ktoś pomoże i naświetli mi sytuacje? Dzieki z gory pozdrawiam .
5
OP 2017-07-02 11:28
Odpuść sobie pracę w helpdesku jak nie masz wykształcenia technicznego - ślepy zaułek, chyba że chcesz całe życie robić za pachołka.
2
Klapisz 2017-07-02 22:18
Praca w Fujitsu Services nie jest praca dla każdego! Tonie jest złośliwa uwaga ale stwierdzenie faktycznego stanu. Nie wszyscy odnajdują się w tej pracy a na siłę niestety nie wychodzi tak jak firma oczekuje
1
pacman 2017-07-05 11:02
hej czemu ślepy zaułek przecież podobno są szkolenia, podwyżki a z czasem można awansować na jakiegoś specjalistę lub na drugą linię ? Nigdy nie pracowałem na helpdesku, to ja czasem dzwoniłem na helpdesk jak się coś stało w firmie której pracowałem. Głównie to były notorycznie powtarzające się sytuacje z oprogramowaniem firmowym. Pojęcie o komputerach ogólne mam, sam rozwiązuje problemy w swoim domowym laptopie. Nie znam się na językach programowania ale sieci internetowe bez problemu ogarnę. Kasa też chyba nie jest zła - bo gdzie indziej dostanie się powyżej 3500 brutto bez doświadczenia ciężko znaleźć takie prace na ogół wszędzie płacą tak samo 3000 brutto. Chyba że w sprzedaży ale tam to dopiero jest nerwówka i użeranie z klientami i planami. Nie wyrobisz planu zostaniesz z gołą pensją i zjebkami od przełożonego. Tu jedynie czego się obawiam to ta notoryczna paplanina na słuchawce, bardziej pasowałaby mi praca która częściowo wykonywana jest przez słuchawki , mailowo i z komputerem rozwiązując problem. A jeszcze nie dowiedziałem sie niestety żadnych konkretów tylko same ogólniki , typu praca nie dla każdego, nie idz tam bo bedziesz pachołkiem( a gdzie nie będę pachołkiem ?) chyba tylko w swojej własnej firmie, bo nawet kierownicy niższego szczebla są pachołkami tych wyższego szczebla a tamci pachołkami dyr. prezesów itd... chyba nie musze tłumaczyć zależności tego łańcucha.
4
easy 2017-07-08 16:37
idz - nie bedziesz pacholkiem jesli sie postarasz. Wszystko zalezy od teamu do jakiego trafisz, niektore maja same maile i tylko loguja jakies sprawy do systemu. Praca nie jet trudna w wiekszosci projektow. Mozesz trafic na projekt oczywiscie na ktorym ciagle beda polaczenia, sa tudne technicznie projkety, ale pownienes dostac szkolenie, nie mowie, ze to szkolenie bedzie dobre, zalezy.

Ogolnie idz, polecam, chociaz czasem jest chaos to calkiem dobrze sie ta pracuje i bardzo szybko mozna awansowac, mi zajelo to 4 miesiace zebym awansowal ze swojego stanowiska na wyzsze - ale to troche pracy i troche farta, nie ukryam.

Plusem sa ludzie, calkiem niezle pieniadze (chociz zalezy najakim stanowisku), szkolenia.

Minusem moze byc nieogarniecie przelozonych na niektorych projektach co odbija sie na calym teamie i ludzie sa obladowani praca i brakuje im wiedzy

Idz i sprobuj, warto.
4
Luidzi 2017-07-15 17:13
Jaki jest powód tak długiej listy ofert pracy? Czyżby firma miała jakieś nowe projekty? Może ktoś wie i mógłby podzielić się wiedzą ? Dopytuję ponieważ mam zamiar aplikować na stanowisko Infrastructure Engineer i chcę mieć jak najwięcej informacji.
1
bim bim 2017-07-17 21:18
http://wynagrodzenia-it.pl tutaj macie wiekszość pozycji w korpo z zarobkami ,serwis juz od 2 lat na rynku
1
Flint 2017-07-18 21:04
Witam,

czy ktoś naświetli co to za stanowisko Sales Coordinator with ... (język obcy)?
Obowiązki? Wynagrodzenie?

Z góry dzięki!
1
Lolek 2017-07-20 11:07
Fujitsu Services to bardzo prężna firma i nie dziwi mnie , że mają nowe kontrakty. Super, że potrzebują tak dużo osób do pracy. Może ktoś już wie co to ma być za kontrakt? Jest duża szansa, że będzie można zarobić dobre pieniądze. Podzielcie się informacjami!
2
Cyś 2017-07-22 11:06
Hej, mógłby ktoś podzielić się doświadczeniami w dziale AP? Dokładnie jak wygląda praca Junior AP Accountant, jakie zarobki, możliwości rozwoju itp, itd? Dzięki!
3
Zbior 2017-07-25 18:35
Jaki jest powód tak długiej listy ofert pracy? Jakiś nowy projekt? Może znajdzie ktoś chwilkę żeby napisać co się w firmie aktualnie dzieje? szukam fajnej pracy!
1
Maj 2017-07-27 11:47
Pracowałam w Fujitsu rok temu i oni mam wrażenie nigdy nie przestaną się rozwijać. Jako pracownicy nie byliśmy informowani nigdy o tym, że otwiera się taki a taki projekt i przez to zatrudniamy i tyle i tyle ludzi z takim językiem, ale patrząc z perspektywy to widać, że jak uda im się wygrać jakiegoś klienta, to z dnia na dzień okazuje się, że poszukują 30, 50, 100 nowych osób z danymi językami (mówię tu o Service Desku). Poza tym te stanowiska, które oni mają na pracuj.pl są zwykle takimi podstawowymi (Service Desk Agent itd.), bo pozycje typu Process Controller czy Team Manager obejmowane są przez doświadczonych agentów, zdarzają się też często przejścia z Service Desku do Księgowości lub RIM, generalnie ciągle i ciągle się rozwijają (ciekawa jestem jak długo będą się mieścić na Wólczańskiej)
2
krm 2017-07-28 16:53
Kolego, nie 3500 brutto, tylko do niedawna 3000 brutto. Teraz 3100 brutto.
1
Maleńka 2017-08-01 22:20
Miło jest poczytać, że firma ciągle się rozwija!! Super perspektywy dla pracowników, bezpieczeństwo i stabilność pracy.
3
Marta 2017-08-11 14:40
@Maj - a czy fakt, że Fujitsu Services ciągle się rozwija, skutkuje możliwością awansu? Czy pracodawca dba o rozwój pracowników? Czy są organizowane kursy/szkolenia? Te informacje będą cenne dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.
3
Agentka 2017-08-14 07:51
W Fujitsu kazdy ma szanse awansu, pytanie tylko jak sie starasz :) znam ludzi, ktorzy maja teraz naprawde dobre stanowiska, a pare lat wstecz zaczynali od agenta. Management woli awansowac pracownikow niz brac ludzi z zewnatrz na wyzsze stanowiska. Uwierz, ze w zyciu juz sie troche napracowalam, wiec porownanie mam i szczerze moge powiedziec, ze to firma, w ktorej mozna BARDZO szybko do czegos dojsc :) pozdrawiam.
2
Agentka 2017-08-14 07:51
W Fujitsu kazdy ma szanse awansu, pytanie tylko jak sie starasz :) znam ludzi, ktorzy maja teraz naprawde dobre stanowiska, a pare lat wstecz zaczynali od agenta. Management woli awansowac pracownikow niz brac ludzi z zewnatrz na wyzsze stanowiska. Uwierz, ze w zyciu juz sie troche napracowalam, wiec porownanie mam i szczerze moge powiedziec, ze to firma, w ktorej mozna BARDZO szybko do czegos dojsc :) pozdrawiam.
3
Matt 2017-08-14 12:54
@Marta - jeśli chodzi o szkolenia, to nie ma co narzekać. Poza wewnętrzną platforma ilearningowa (rożnej jakości materiały - od faktycznie konkretnych, po totalnie bezużyteczne) jest sporo warsztatów organizowanych przez innych pracowników z wyższych stanowisk oraz możliwość korzystania ze szkoleń zewnętrznych (tutaj zależy od działu itd). Natomiast awanse... jest duży nacisk na wysyłanie pracowników wyżej, więc prędzej czy później, jak nie olejesz tematu oczywiście, pójdziesz w górę, ale przygotuj się, że na początku będziesz musiała odsiedzieć co swoje (dla jednych to 3 miechy, inni siedzą 1.5 roku). Inna sprawa, od jakiego stanowiska zaczniesz ;)...
3
Janusz 2017-08-16 09:23
Chcę dorzucić swoje pochlebstwa dla firmy. Super firma i praca, można się dokształcać jak tylko ktoś ma na to ochotę. Można awansować tylko trzeba sie wykazać i tyle!
2
Zostaw swoją opinię o Fujitsu Services - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fujitsu Services