brak logo

Gates Polska Sp. z o.o

Jarocin

Opinie o Gates Polska Sp. z o.o

Akwarium 2014-04-26 17:42
Sa mlode i starsze!!!Skladac moze cv!
gregor 2014-05-10 14:07
duzo mlodych laseczek przerwija sie pracy?
felic455 2014-05-13 20:16
ogolnie praca nie dla dziewczyn
ze szczerego serca dla kobiet polecam prace w faurenci lub winkelmanie( lżej i prościej)
2
felicita 2014-05-16 16:21
Nie taki diabel straszny!!Lasaeczki tez daja rade!
GOOOL 2014-08-03 10:31
Jak po pikniku,zdala od zakładu trafił ktoś szaraka,bo miała być taka konkurecja -KTO TRAFI SZARAKA?
Al Zarkawi 2014-08-27 21:46
Skladaj podanie i wszystko mozliwe!!!kobiet pracuje tutaj wiele!!!Nie jest zle!!Napewno ci sie spodoba bo kto chce pracowac to pracowac bedzie!!Zycze powodzenia!!
Al Zarkawi 2014-09-22 07:57
Chmm???to zalezy!najpierw pracujesz przez firme posredniczaca okolo 5 miesiecy potem jesli sie sprawdzisz i bedziesz chciala pracowac przechodzisz do Gatess!na poczatek okolo 1800zl,,,,,jakos tak,ale to tez zalezy jaka jest premia!to by bylo na tyle!
gates 2014-10-01 23:56
To znajdz sobie cos lepszego i nie zawracaj dupy!!!!
Danusia 2014-12-21 21:58
Dla wszystkich pracowników Wesołych spokojnych świąt by były napełnione miłością i życzliwością dla wszystkich
ISMIL 2014-12-31 20:40
Dzieki i wzajemnie!!!ale swieta dla mnie moglyby byc caly rok dlatego ze niechce mi sie isc spowrotem do pracy i znow patrzec w te falszywe wredne mordy!!
klakier 2015-01-09 14:23
dzieki Danusiu ty jedyna masz serduszko tam
Pamietliwy 2015-01-31 22:52
Wszyscy mistrzowie gatesa są kozakami tylko na terenie firmy po za nią to tchórze nie potrafiące spojrzeć nikomu prosto w oczy tylko spuszczają głowy jak strachliwe pieski i co to o nich świadczy
4
Casanowa 2015-02-04 11:32
Pewnie!!zawsze pod czytnikiem na koniec zmiany czuje same nowe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ha ha ha ha!
zubr 2015-03-08 23:27
Firma Gates spadła na psy z miesiąca na miesiąc zarabia się mniej !!! To już nie ten sam Gates co kiedyś --- *WOJTEK *zamiata wszystkie nie wygodne trudne śmieci i sprawny pod dywan udając że jest wszystko ok !!! Ale rzeczywistości sprawa jest inna robisz jak koń nagrody za to żadnej a jak ci się noga lekko powinie to zaraz jakieś dziwne kary itp ewentualnie kopa w tyłek za bramę!!! Zrobił się totalny syf w zakładzie!!!
2
Przyjaciel 2015-03-28 20:39
Zubrze nie nazekaj bo nie masz tak zle na tym BCM-1,ha ha ha ha
chora firma 2015-04-13 18:36
ale są gorsze. Zarobki niemal przyzwoite. Minus, że próbują robić z ludzi odmóżdżone roboty, ale to oczywiście dla wyższej idei, prężnego rozwoju firmy.
gosciu 2015-06-04 22:15
tak wszyscy na krolika narzekali, krolika nie ma, a tu cisza, gdzie impreza, szampany i ogolna radosc???
fred 2015-06-09 20:46
Witam przyjeli mnie na kitsy od poniedziału czy ciezko jest ? jezdzi ktos z jawora ?
1
onn 2015-07-07 21:59
czy Dana nie wygladala dzis fajnie w spodenkach?
gościu 2015-07-10 15:41
onn.a dlaczego pytasz ? co nie podoba ci sie jak kobiety chodzą ubrane w gates
onn 2015-07-10 20:01
tylko pytam nic wiecej i podoba mi sie
onn 2015-07-10 21:13
a co znasz ja dobrze gosciu?
PRL 2015-08-16 21:49
Kolejny darmozjad sie szykuje do Gatesa!!!!A na produkcje dziadu!!!!
1
xyz 2015-08-20 15:34
Witam, chciałabym rozpocząć pracę w Gates, ale moją główną obawę jest praca początkowo przez podfirmę, czy to bardzo rożni się od pracy już w głównej firmie? Chodzi mi o różnice głównie zarobkowe, bo w automotive pracuję już kilka lat. i pytam o pracę na produkcji
Pozdrawiam
mefisto 2015-10-05 15:18
a co tam na dziale kitsss jaka atmosferka wsrórd pań?
mefisto 2015-10-05 15:19
a co tam na dziale kitsss jaka atmosferka wsrórd pań?
mefisto 2015-10-06 22:23
henio jak bys byl powaznym facetem nie zajmowal bys sie pierdolami mezczyzna nie moze zarabiac 2 tys
1
Tadeusz 2015-12-04 14:27
Na jakie zarobki może liczyć inżynier - dział jakości, R&D, logistyka?
1
onn 2015-12-15 20:59
kto zna Danusie z kitss?
chemik 2016-03-11 01:24
Zgadza się. I tak zmieniają się ludzie non stop.
pracownik 2016-07-12 07:27
Brak poszanowania drugiego człowieka ,rządząca klika półgłówków dbających tylko o własne dupy kiedyś bym polecił prace w tej firmie teraz tylko komuś kto mi za skórę zalazł.Co do przyjęć to już przyjmują jak leci brakuje im ludzi .wynagrodzenie na produkcji 13,30 brutto na godzinę na start przez pośrednika ,przejście na firmę to zależy od tego czy jesteś zdolny i głupi .Premia hmm nie masz na nią żadnego wpływu dadzą albo nie .Bogaty pakiet socjalny hmm dofinansowanie do wypoczynku jest ale (nie dla pracujących u pośrednika),talony na święta brak, zastąpiono nagroda za absencje czyli jak zachorujesz w grudniu goła pensja.Piknik rodzinny fakt fajna sprawa dla dzieci raz jest raz go nie ma. System pracy haha to jest coś ,pracując na dwie lub trzy zmiany dodatek 10 procent wekendy wolne ale 4 brygadówka jak to zwą dodaja do tych 10 jeszcze 5 procent i zostaje ci jeden wekend w miesiacu wolny pracujesz 7 dni pod rząd a reszte czyli półtora dnia wolnego (bo zawsze konczysz nocka) wypada ci w tygodniu .Tak ze za 5 procent pensji robisz 3 soboty i 3 niedziele łatwo przeliczyc jak dymaja ludzi a prawo im na to pozwala .Wiec kto to czyta z obecnych i byłych pracowników ten wie ze pisze jak jest a jak chcecie tam pracowac to juz wasza decyzja pozdrawiam .
12
onn 2016-07-17 00:01
a co u Danusi?
onn 2016-07-22 01:05
co u DANUSI?
gość 2016-07-22 14:05
Skoro można liczyć u nich na benefity socjalne, to się wcale nie dziwię, że zatrudnienie u nich może być tak opłacalne. Ale wiadomo jaka jest wypłata terazów dla inżynier? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
Niezadowolony 2016-12-17 15:36
Byłem na rozmowie zero konkretów o kasie osoba która przeprowadza rozmowę ma Cię za nic odradzam szkoda marnować czas na taka firmę jak na start maja Cię za nic .
5
lipa 2016-12-22 11:07
Gates-Legnica.

Pracowałem już w kilku firmach produkcyjnych i w porównaniu z nimi to jest jeden wielki bajzel. Dziwię się, że ta firma jakimś cudem funkcjonuje. Przełożeni w większości nie kompetentni, jedyne co potrafią to na dzień dobry zrąbać. Tak dla poprawy nastroju (raczej swojego). Czepianie się o bezwartościowe szczegóły. Stare maszyny pamiętające jeszcze czasy Gierka, notorycznie psujące się. bezmyślne inwestycje w maszyny i różnego rodzaju "ulepszenia", które zamiast polepszać pracę to nierzadko ją utrudniają. Nikt nie pyta o motywację i atmosferę wśród pracowników a sięga ona dna. Sporo osób już odeszło i odejdą kolejne. Mają ciągły problem z naborem nowych pracowników bo nikt nie chce tam pracować, a "świeżaki" po tygodniu rezygnują kiedy orientują się co się tu dzieje. Nie długo zaczną chyba ściągać bezdomnych. Brak podwyżek dla starych pracowników (wieloletnia praca a stawka podobna do tych co dopiero przychodzą), więc na podwyżkę wraz z upływem lat można zapomnieć. Powodzi się tylko tym co bez wazeliny włażą przełożonym i kablują. W ogłoszeniu o pracę piszą o możliwości rozwoju co jest kompletną bzdurą, chyba że chodzi o rozwój garba albo raka od wdychania oparów z gumy. Premie dawane w zależności od widzimisię, a absurdem jest już obcinanie za BHP premii całej produkcji w powodu wypadku, nawet jeżeli wypadek był kiedy ty smacznie spałeś po nocce w domu, nie świadomy jeszcze tego, że dostaniesz po premii.

I pomyśleć, że kiedyś (o czym z łezką w oku wspominają "najstarsi górale") był to zakład, w którym nie jeden chciał pracować.
Jeżeli ktoś uważa, że wypisuję bzdury sugeruję zasięgnąć opinii u tych co pracują lub pracowali tam.
14
Gumiś 2017-01-05 17:38
Pracuje tam 15 lat i to jest PRAWDA nie polecam.
1
Stefan 2017-03-02 21:37
Jak tam tak źle to po co tam dalej siedzisz??? Zwolnij się!!!
Maja 2017-03-13 14:36
@Gumiś co możesz więcej opowiedzieć o swoim doświadczeniu z pracy w firmie? Czemu masz taką opinię? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego jakie są plusy pracy w Gates Polska, a co należałoby poprawić.
Brawo WY 2017-03-18 09:32
"Idzie wiosna. ..." jak to zauważyła kadra rządząca firmy. Większość młodych ludzi na wiosnę. ..wyjeżdża za granicę na duży zarobek. przez dwa miesiące zarobią więcej niż tu w ciągu roku.
Podpisuje się pod jednym z wyznań forumowiczów "brak poszanowania własnego pracownika ". Mam nadzieję, że ktoś z kadry to czyta i przejrzy na oczy póki mają jeszcze czas. Premia obcinana z byle powodu, podwyżka? jaka podwyżka? kto ja chce, to musi plaszczyc się zdając "egzamin" za śmieszne 50 groszy.
Socjal? jaki socjal? na Wielkanoc nie dają nic. Boże Narodzenie? tu można podyskutować. ogólnie nie dają nic ale. ...jeśli ktoś nie chorował cały rok to dostanie jakieś 800 brutto, jeśli chorował to sami sobie odpowiedzcie. Chorujesz? nie dostaniesz nic,ponadto zabiorą ci z premii 40 punktów a baza wyjściowa to 100 punktów. Na koniec okresu rozliczeniowego zawsze się coś znajdzie by obciąć premię. nie wykonany plan, wypadki czy reklamacje. za każde 20 pkt mniej. SociAl jest rozdawany dla tych co już mają dużo na opłacanie hal sportowych by sobie piłkę pokopali albo sponsorowanie jakichś grup. dla tych co nie korzystają z tych dobroci, bo mają obowiązki i czas im nie pozwala nie dostaną złamanego gorsza. Kiedyś były chociaż bilety do kina, mały gest a jednak cieszył jak na tak skąpą firmę.
Teraz pojawiła się Nowa IDEA. "Program poleć zbajomego ". Za każdą polecona głowę, zakład daje 1000 zł dla polegającego, he he warunek by osoba polecona wytrzymała pół roku. Tak się buduje gospodarkę. polecić 100 znajomych, niech połowa wytrzyma i można żyć. :) Konkurs otwarty jednak mało sprecyzowane warunki: trzeba przepracować 6 miesięcy w firmie? ale będąc zatrudnionym bezpośrednio? a co z podfirma? U nich można być zatrudnionym nawet 18 miesięcy max I według rozumowania wciąż nie pracuje się w firmie bezpośrednio. zatem wnioskujac mała dziura w warunkach. 18 miesięcy przez podfirme, chyba ze zakład przejmie wcześniej. plus 6 miesięcy w firmie to razem 24 miesiące. 2 lata I może dostanie się nowe 1000 zł brutto. .. ciekawe czy osoba polecajaca dostanie to na piśmie. :) . żyjemy w takich czasach, ze jeśli nie masz nic na papierze, to słowo jest warte tyle samo "nic" .
Program sam mówi o sobie. Szukają nowych bo starych, doświadczonych pracowników nie doceniają. Po 15 latach wciąż zarabiają 15 zł, za jubileusz marne 400 brutto (10 lat) Gdzie inne zakłady doceniają taki wkład i dają średnią trzykrotnosc miesięcznego wynagrodzenia. Co tu ukrywać, ludzie się stąd zwalniają, bo nie doceniają. współczesny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ponizaja się prosząc inne zakłady by nie zatrudniali i nie przyjmowali osób tu pracujących...
5
xxx 2017-03-18 19:20
clotrimazolum krem
Gicia 2017-04-02 23:11
Ja zaczelam prace na kitsach i powiem szczerze ze poczatek jest ciezki. Najgorzej wpasc w rytm pracy. Skladanie kartonow i takie tam nie jest takie proste jakby sie wydawalo bo trzeba to robic w okreslonym tempie... Mlode sie zwalniaja bo nie daja rady a starsze robia juz jak roboty :)
1
Maja 2017-04-03 10:04
@Gicia rozumiem, ze niedawno zaczęłaś pracę. Jakie są Twoje pierwsze wrażenia z pracy w Gates Polska?
Arczi 2017-04-05 08:52
Jakie jest wynagrodzenie dal inżynierów?? ma ktoś może jakieś informacje?
duży łysy 2017-04-05 09:03
ty pytasz poważnie czy sobie jaja robisz?
Maja 2017-04-05 09:12
@duży łysy bardzo chętnie poznam Waszą opinię.
heh 2017-04-12 20:49
Witam wszystkich szukających pracy Gates Legnica dział kits napiszę tylko o tym dziale ponieważ tylko tam pracowałem. starsze pracownice marudzą ale robią twierdzą że nie mają wyjścia i wieże im jak na nie patrzę jak zapieprzają a wszystkie nowe masakra wiele z nich płacze czyli lecą im łzy rzeczywiście , i jeszcze więcej odchodzi, dziewczyny naprawdę odradzam ale najlepiej sama sprawdź może będziesz jedyna której się to spodoba. Jeśli chodzi mężczyzn to rzadko który wytrzyma i nie chodzi mi o ciężką robotę bo taka jest, ale traktowanie przez przełożonych i innych starszych bardziej doświadczonych pracowników traktują cię jak idiotę na pytanie w którą stronę układać paski pracownica zaczęła na mnie drzeć mordę że powinienem wiedzieć i to był mój 2 dzień pracy. Gdy okazuję się że ty miałeś rację to nagle sory ale najpierw cie zrąbią nakrzyczą na ciebie żebyś wiedział kto jest górą heh jeśli pasuje taka robota to wal jak w dym o zorganizowaniu pracy nie będę pisał i maszynach które ciągle się psują ja się zwolniłem więc proszę nie pisać po co dalej tam siedzę. Pozdrawiam
Maja 2017-04-13 09:21
@heh co było głównym powodem Twojej decyzji o odejściu z firmy? Zgłaszałeś sytuacje, o których wspomniałeś do działu HR lub do przełożonych?
heh 2017-04-13 15:55
Witam Maju niestety nie zgłaszałem nie mam doświadczenia w takich zakładach. Natomiast powodów zbierało się przez dwa dni pracownik który w 5 -6 dni radzi sobie w miarę jest zostawiany sam sobie i zamiast tłumaczyć krzyczą do ciebie no chyba nie jest to normalne. Dodam jeszcze ludzie chcą pracować na pewno jakaś część a zakład ma ciągła rotacje to raczej nie jest normalne. Wiem że i tak moja osoba nie zmieni nic komu uwierzy przełożony jakiemuś gościowi co robi 5 dni na pewno nie zresztą byłem malutkim trybikiem na tak dużym zakładzie. Więc uważam że lepiej odejść niż walczyć z wiatrakami. Pozdrawiam
Maja 2017-04-14 10:56
@heh wspominasz o ciągłej rotacji. Czy dotyczy ona bardziej niektórych stanowisk w firmie? Czy z firmy odchodziło wiele osób?
Zostaw swoją opinię o Gates Polska Sp. z o.o - Jarocin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gates Polska Sp. z o.o