EcoWipes EWS Sp. z o.o. Sp. J.

Warszawa

Opinie o EcoWipes EWS Sp. z o.o. Sp. J.

anonim 2011-01-24 20:11:11
Chciałbym się zatrudnić jako mechanik, ile można zarobić i czy warto się w ogóle starać o pracę w tej firmie?
M 2012-08-30 14:09:24
Mam pytanie - jaki jest poziom wynagrodzenia w tej firmie, czy są jakieś dodatki motywacyjne, ryczałty samochodowe etc.

Z góry dziękuję za info.
alicja 2012-09-03 19:08:06
1100 na rękę na zlecenie.
nowy 2013-01-11 10:42:39
Hej

Czy może ktoś napisać czy coś tam się zmieniło ???
Szukają kierownika zmiany i operatora wózka. Czy poprawiła się sytuacja w tej firmie ???
Dzięki za wszystkie prawdziwe informacje.
ola 2013-02-09 00:29:41
Jest nowy kierownik magazynu wygląda na gościa w porządku. Pani(usunięte przez administratora) ma iść na produkcję to chyba tez będzie w porządku. Ogólnie słychać, że firma ma się rozbudowywać to wynika z tego że całkiem nieźle sie wiedzie.
prywaciarz 2013-02-21 21:28:45
Ogólnie w firmie nie jest źle dużo hałasu o nic, ja pracuję tu już ponad pół roku i uważam iż da się przyzwyczaić do warunków panujących w firmie, oprócz(usunięte przez administratora) w systemie i na magazynie, oraz psującymi się nagminnie maszynami praca nie jest zła ale to też zależy od zamówienia jakie aktualnie przyjdzie, raz jest lepiej raz gorzej, jak w każdej pracy. A co do wcześniejszych wpisów to sporo się poprawiło, jest lepiej. Ogólnie polecam i zapraszam do firmy
pit 2013-02-23 18:32:41
potwierdzam
hłehłe 2013-03-12 21:14:53
Chcę wysłać cv na produkcję ale te maszyny to może być problem... nie można ich naprawić?
anonim 2013-07-21 16:47:54
Ja nie wiem jak jest w tej firmie skoro przy rozmowie nawet nie otrzymasz odpowiedzi czy jestes przyjety czy nie,a pozniej jak dzwonisz to otrzymujesz odmowe nawet nie daja szansy zeby sprawdzic czy dasz rade tam pracowac,
1
aaa 2013-07-27 21:18:29
Słychajcie. ja tam pracowałem niecały rok. na magazynie. jestem młody, ale nie dałem sobie w kiche dmuchać, odszedlem bo zostałem przyjęty gdzieś tam. a teraz znów chce tutaj wrócić. papier złoże, zobaczymy czy odpowiedzą a praca jak praca, było trzeba zostać na nadgodziny to sie zostawalo, płatne było ale na umowe zlecenie duzej kasy nie było. max ja wyciągałem 2500 do ręki ale duuzo nadgodzin.
pozdrawiam!
1
katt 2013-10-12 22:48:01
hej pracuje w tej firmie kilka dni dost. umowę zlecenie, czy mogę tu liczyć na um. o pracę i po jakim czasie??
Ambrozja 2013-11-12 19:27:23
Jeżeli ktoś nie jest zdesperowany - nie polecam. Ani na stanowiska produkcyjne, ani biurowe. Plus - w większości działów można znaleźć fajnych ludzi, w różnym przedziale wiekowym. Minus - stała rotacja, niezależnie od zajmowanego stanowiska. Wiele obietnic, mało konkretów. Obiektywnie - trudno cokolwiek załatwić, bo nie ma jasnych i funkcjonujących procedur. Brak bonusów, poza laptopem i telefonem dla wybranych. Kiepska integracja, brak szacunku dla wykonywanej przez pracowników roboty. Jeżeli nie musisz - nie idź.
3
today 2014-03-15 02:49:44
Nie polecam również tej firmy - ,, trzeba pracować !!! ” i pieniądze niewielkie, na dodatek jedna przerw na 8 godzin. Naturalnie pierwsze zdanie jest wyrażeniem ironicznym odnoszącym się do powyższych wypowiedzi. Domyślam się, że większość dzielących się swymi opiniami, ukończyła co najmniej Uniwersytet Warszawski lub Wojskową Akademię Techniczną, plus wieloletnie starze w renomowanych firmach, więc rozmowę zaczynają od 30tyś. A kiedy szli ulicą, Eco złapało ich na sidła i zmuszało do pracy ! To również zdanie ironiczne ! Wszystko jest szczegółowo przedstawiane na rozmowie. Praca wymaga zaangażowania, zaangażowanie jest zauważane – taki naturalny ciąg przyczynowo skutkowy. Nie utrzymają się tu osoby, przyzwyczajone do cyklu – Zasiłek dla bezrobotnych – byle do zasiłku. Pracował będzie ten, kto chce pracować, w dosłownym rozumieniu tego słowa. Bez urazy ….
1
Ambrozja 2014-04-02 15:57:36
(usunięte przez administratora) Nie oszukujmy się. Reguły biznesu są brutalne, ale szacunek się ludziom należy.(usunięte przez administratora) I nie znam nikogo, a poznałam dużo ludzi, kto miałby inne zdanie na ten temat.
3
marcin 2014-04-05 07:23:17
Orientuje się ktoś czy byłaby szansa zatrudnic się na umowę zlecenie? Jako praca dodatkowa oczywiście?
1
SzukajacyPracy 2014-08-21 16:03:29
Jeszcze nie wszedłem do firmy i nie wiem czy to zrobię, ale przedstawię moje doświadczenia co by innym przyoszczędzić czasu w rozważaniach, czy opłaca się w ogóle przyjść na rozmowę rekrutacyjną.
Ogólnie przyjmą każdego kto jest chętny do pracy. No chyba, że jest się jakoś poważnie karanym. Wówczas sami podziękują.
Wszystko jest robione na prędce, abyś tylko nie miał czasu porządnie się nad tym wszystkim zastanowić. Jednego dnia rekrutacja, drugiego szkolenie, trzeciego dnia już do pracy.

Z podłapanych w przelocie pracowników, dowiedziałem się następujących rzeczy.
Co tydzień zapraszają około 30-40 osób na spotkania rekrutacyjne, gdyż rotacja w firmie jest ogromna, codziennie ktoś rezygnuje i wciąż brakuje rąk do pracy. Zazwyczaj ludzie dają sobie siana już na samym początku, gdy tylko słyszą o płacach.
Odbija się to na pracownikach którzy już pracują i tutaj te obiecywane 8h pracy można sobie włożyć w buty. Wiadomo, ktoś te brakujące ręce musi zastąpić. Zastępują je Ci, którzy aktualnie mają już iść do domu, Ci którzy już są na swoim stanowisku i zaczynają ogarniać pracę na kilka stanowisk. No i Ci ostatni, którzy są już w domu, ale oczywiście zostają wydzwaniani z prośbą przyjścia do pracy o wiele wcześniej niż zakłada to grafik. Sprzeciw? Owszem można... ale w kolejce po premię już nie stój.
Nadgodziny nie są rozliczane. Kadry mówią, że nadgodzin nie ma i w ogóle nie ma takiego problemu czy komuś coś doliczyć czy nie. Natomiast pracownicy mówią swoje. Nie wiem jak to jest w przypadku wcześniejszego ściągnięcia z domu. Wydaje mi się, że wtedy musi być to jakoś płatne. Inaczej byłby to rozbój w biały dzień.
Zazwyczaj większość ludzi rezygnuje po 2 miesiącach. Jeśli w ciągu 2 pierwszych tygodni, odejdziemy z pracy, wówczas firma nie ma obowiązku się z nami rozliczyć za ten okres.

Premia jest uznaniowa, czyli dostajemy ją z góry i ewentualnie za każde przewinienie jest odcinana jej część.
Ja zostałem przydzielony na Operatora Maszyn w stawce 1250zł netto już z 300zł premią uznaniową. Czyli jakby nie patrzeć, za tą pracę należy mi się 950zł netto za cały miesiąc pracy + ta premia, jeśli jej nie stracę. Mam już sporo lat na karku, jednak nie posiadam doświadczenia produkcyjnego. Tak więc, w sumie nie ma co się dziwić, że taka stawka. Kolega który był ze mną w grupie, z siedmioletnim doświadczeniem na stanowisku Operatora Produkcji, dostał ofertę 2200zł netto (umowa o pracę) z wyłączeniem już 6-miesięcznego okresu próbnego. Osobiście wydaje mi się, że to ciut przymało.

Z formami zatrudnienia wygląda to tak, że świażaki-szaraki otrzymują umowę zlecenie od pośrednika zatrudniającego do pracy tymczasowej. Praca tymczasowa (okres próbny) trwa 5-6 miesięcy. Po tym okresie firma EcoWipes, przerzuca pracownika na swoje warunki. Pracownik ten dostaje od razu umowę o pracę i wyższe zarobki. Jednak jakie mamy zabezpieczenie, że tak się stanie po pół roku? Otóż nie mamy żadnej gwarancji.

Plusem dla mnie jest to, że fabryka jest bardzo czysta. Dostajemy odzież ochronną od butów, po czepki na głowę. Na niektórych działach, normy nakazują wręcz sterylne warunki. Taka w sumie specyfika bardzo wrażliwego produktu. Mamy dostęp do zamykanych szafek śniadaniowych, szatni. Jeśli widzimy potrzębę, możemy nosić maski ochronne i stopery do uszu. Podobno w niektórych strefach hałas jest uciążliwy. Tak samo bawełniany kurz.

Informacja dla palaczy. Obecnie zostały usunięte wszelkie palarnie i na terenie fabryki jest bezwzględny zakaz palenia. Palić można tylko przed i po pracy, za bramą zakładu. 15 minutowa przerwa śniadaniowa, nie umożliwia palenia.

Na koniec powiem tyle, że najlepiej płacowo mają wózkowi. Gdybym miał uprawnienia, to pewnie bym się nie zastanawiał i z chęcią spróbował.

Być może jest to dobra oferta dla ludzi zaraz po szkole. Tak żeby gdziekolwiek się zaczepić i łapać doświadczenie.
2
olek 2014-09-22 09:16:24
a jak jest w biurze? też tak słabo?
1
ttttt 2014-09-24 17:21:09
czy może ktoś znal poprzedniego kierownika p.mariusza w.? i moglby cos napisac na jego temat?
operator 2014-10-04 13:31:36
Wymagający, uczciwy i nigdy nie zostawił zespołu samemu sobie!!! Stworzył od podstaw całą produkcje i aż dziw ze wytrzymał tyle w takim otoczeniu! P. Mariusz to kierownik który zawsze będzie tu wspominany.
1
ttttt 2014-10-14 12:01:01
bardzo dziękuje za informacje...
1
kasia 2014-11-07 13:32:03
A może ktoś napisać jak wygląda praca w biurze? macie jakieś doświadczenia?
3
zainteresowana 2015-01-06 19:49:36
Czy cos sie zmieniło? Złożyłam cv do biura, macie jakies info - czy warto tam iść
były pracownik 2015-01-16 21:19:39
Czy kadry nadal nadzoruje pani BB? Czy coś się zmieniło w kadrze zarządzającej?
4
były pracownik 2015-03-02 20:27:51
Drodzy Państwo,

Jeżeli czytacie właśnie mój komentarz, to jesteście na dobrej drodze do podjęcia właściwej decyzji. Z całego serca odradzam prace w tej firmie ze względu na: pracę w godzinach nadliczbowych - brak dodatkowych pieniędzy z tego tytułu, bardzo małe możliwości awansu, bardzo niskie pensje na poziomie najniższej krajowej. Jedynym plusem jest możliwość zdobycia cennego doświadczenia, która niewątpliwie jest bardzo pomocne dla młodych ludzi po szkole.
2
cinek 2015-03-24 08:41:26
witam mam pytanie jak zarabiają na wózkach i jakie tam warunki mają wózkowi bo dzwonili do mnie z agencji pracy pozdr.
fm14 2015-04-09 15:09:55
Witam mam pytanie o pracę operatora wózka widłowego, czy ktoś może orientuje się jakiego typu wózki wysokiego składu są w ekowipes i jakiego typu regały magazynowe tam są?będę wdzięczny za informacje
2
jungeg 2015-05-15 13:24:47
czesc dostałem propozycję pracy na magazynie przez pośrednika.jak tam jest
1
maxim 2015-06-25 19:46:00
Słyszałem, że nie jest tak tragicznie jak piszecie. Podobno w biurze całkiem spoko, na produkcji tez lepiej. Kierownictwo zaangażowane. Powiedzcie co z tym magazynem - szukam pracy a dzwonili do mnie i mam umówiony termin rozmowy...warto iść?
laylunia 2015-07-28 12:28:44
Firma zupełnie nieprofesjonalna!
Brak recepcji... obsługa (ochrona) jeden wielki for. Nawet nie raczą oddzwonić po rozmowie kwalifikacyjnej. Do skreślenia.
abc 2015-10-09 09:43:29
czesc,
ja pracowalam u nich jakis czas. Kazdy sam powinien spróbowac pracy i zdecydować czy mu odpowiada czy nie. Z pewnoscia jest specyficznie, ale kazdy pracodawca ma swoje plusy i minusy.
RIKO 2015-10-12 20:20:59
Cześć,

Czy ktoś się orientuję jak jest w dziale zakupów? Nadgodziny/Atmosfera?
Tim 2015-12-23 19:17:27
Czy są przyjęcia również na magazynierów? I ile wychodzi do ręki?
inżynier 2016-01-09 23:16:57
Praca INŻYNIER OBSZARU PRODUKCYJNEGO, czy jest możliwość aby Państwo się określili jakiego inżyniera poszukujecie?
Na dzień dzisiejszy z Państwa ogłoszenia wywnioskowałem że potrzeba 3w1 (inżyniera produkcji, inżyniera MiBM oraz inżyniera po elektrotechnice), to daje jakieś 20 000 PLN/miesiąc.
5
Minion 2016-01-14 19:25:28
@Młody bóg - opowiesz coś więcej o firmie? Bo zakładam że jesteś jej pracownikiem :) od jak dawna tam pracujesz, czy na produkcji? może wiesz jak jest w kontroli jakosci?
jeszcze ale już niedługo 2016-03-10 22:03:32
jeszcze tu jestem :-) - niestety prawdę piszesz ;/
1
nie licz że się podpiszę 2016-05-02 17:49:42
Z miesiąca na miesiąc mniej kasy więcej Ukraińców potrzeba zatrudniać
szynka 2016-05-07 11:03:37
nie wyzywaj ludzi! artykuły higieniczne to fajna praca i doceniam ludzi którzy w niej pracuję, szanuj ich
1
Janka Wędrowniczka 2016-05-17 10:44:18
Hej, pojawiło się ogłoszenie na asystenta działu administracji. Wymogi nie są wygórowane, pytanie, czy warto. Ktoś może się wypowiedzieć w tym temacie? Będę wdzięczna za info. :)
2
gacek 2016-05-23 17:06:25
Z tego co wiem na temat asystenta działu administracji to co chwila jest rekrutacja, przedstawiają umowę zlecenie na 1 miesiąc a później 2 miesiące umowe o prace próbną za 2 tysie brutto więc żaden szał...więcej na ten temat mogliby wypowiedziec się Ci którzy pracuja w biurze bo ja miałem doczynienie tylko z produkcją
melon 2016-06-16 21:43:16
gacek' niestety wielka szkoda ponieważ ja nie natrafilem na ich zadne ogloszenie by poszukiwali kogos na jakies stanowisko a szkoda bo sumie mam podobne doswiadczenie i pracowalem w podobnej firmie,na poczatek dobra i taka kasa
jędrej 2016-09-15 19:47:28
rtf w takim razie polecam śledzić zakładkę kariera na ich stronie internetowej skoro tak uwazasz kolego
Zostaw swoją opinię o EcoWipes EWS Sp. z o.o. Sp. J. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EcoWipes EWS Sp. z o.o. Sp. J.