logo Mueller S.A. Fabryka Świec

Mueller S.A. Fabryka Świec

Grudziądz

Opinie o Mueller S.A. Fabryka Świec

Cito 2011-08-11 22:07
Bradzo sknerowata firma
9
pityy 2012-08-10 21:16
Bród,smród i słabe zarobki,szkoda czasu.
15
atoś 2014-07-16 23:03
Pracowałem jako praktykant w laboratorium fizykochemicznym. Chociaż mogli zatrudnić mnie na darmową praktykę, o czym nawet była mowa, finalnie bardzo fajnie zapłacili. Kierownictwo w porządku, praca ambitna i nienudna. Sprzęt pierwszej klasy, a firma non-stop się rozwija. Nigdzie indziej nie mógłbym się zbliżyć na kilometr do spektrofotometru, a tutaj go obsługiwałem!
1
alfons 2015-07-09 17:38
Schmutz und Gestank Lager arbeiten Scheiße bis Deutsch Arbeit gefickt Führung gefickt
2
zenon 2015-07-09 17:49
pracowalem tam na stażu jakies 4 miesiace temu nie radze nikomu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] non sto cos najgorszy zaklad jaki moze byc kierownictwo do bani prosic sie o sprzet do pracy najlepiej miec swój masakra nie polecam
5
zawiedziony 2016-01-24 14:14
A teraz to pozwalniali w grudniu 350 osób i ponoć chcą zwolnić kolejnych 150 osób, ogólnie to jak zatrudniają to od marca do grudnia potem sam sobie radź, teraz to pracownika traktują jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przechodząc na inny sektor jako intruz i pracownicy uważają się za Bóg kogo, radzę Wam omijać tą firme, chyba,że szukać pracy na chwilę bez stabilizacji i brak rękawiczek itp. do pracy, firma nadaje się do żal.pl
4
samOn 2016-03-04 11:07
Jak w pierwszym komentarzu - to bardzo sknerowata firma. Najlepszą inwestycją jest człowiek drodzy rządzący ze świeczek. Zarobki w tej firmie są kiepskie i nie ma się co dziwić, że jest taka rotacja wśród pracowników. Masa ludzi się zwalnia i masa ludzi zaczyna tam pracę, tylko po to, żeby się za jakiś czas zwolnić. Powstają nowe zakłady w Grudziądzu które na start oferują więcej, a firma nic nie robi aby zatrzymać pracowników. Jesteś wieloletnim pracownikiem, idziesz po podwyżkę to nawet 100 zł brutto do podstawy nie dostaniesz, bo zawsze jest jakaś wymówka. Najgorsze i zarazem najśmieszniejsze jest jak ta firma udaje profesjonalną. Szkolenia na każdym kroku, zasady i rozwiązania czerpane z Japonii, tony biurokracji na każdym kroku - to wszystko do niczego nie prowadzi. Ludzie czują się jak idioci oklejając taśmami wszystko co popadnie i podpisując wszystko co się da. A narzędzia do pracy najlepiej trzeba by było mieć własne bo się nie doprosisz. Premie zabierane za byle co, natomiast więcej nie dołożą, zapomnij... Panuje tam dziwna zasada wyboru Liderek, Organizacyjnych, Kierowników. Obecnie panuje taka opinia, że pomimo inwestycji ta firma zmierza ku końcowi przez swoją niezmienną politykę. I wszędzie tylko układy układy i jeszcze raz układy.
15
Kolo 2016-09-14 08:53
Nie polecam wyzysk ludzi, pracowałem w magazynie i nie ma czasu zjeść śniadania. Do tego nie mili przełożeni
7
pauletta 2016-10-05 08:04
Muller fabryka swiec najgorsza firma jaka moze byc.... Brak słow takie wykorzystywanie ludzi poprostu auszwitz a bedzie jeszcze gorzej bedzie kierownictwo samo pracowalo traktuja ludzi jak smieci i co moge wiecej dodac nikomu nie radze szukac takiej pracu pracowalam tam miesiac temu i nie radze !!!!!!!!!!
11
Nick 2016-10-12 21:10
Na temat zarobków kolego to mogę powiedzieć, że na jedzenie zarobisz a właściwie na miskę ryżu ale łyżki już ci nie kupią. Problem jest żeby dostać chociaż te 1500 zł na rękę. Praca na wyniszczenie..... jak ktoś nie widział prawdziwego hardcoru jak można jedni drugich wykorzystywać i poniżać.
Odnośnie warunków przyjacielu to system trzyzmianowy cztero-brygadowy. Nastawiony na to że musisz przyjść nawet w niedziele i święto np. na 14.00 i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 12 godz. Z nadgodzinami i tak Cię orżną jak dziką świnię. Robota wygląda jak w niemieckim lager coś na podobe kambodży i dojcz lager.
Możesz zobaczyć jak Cię będą traktować jak tylko podpiszesz cyrograf :) i przekroczysz bramę tego syfu....
8
biały_murzyn 2016-10-12 21:10
Na temat zarobków kolego to mogę powiedzieć, że na jedzenie zarobisz a właściwie na miskę ryżu ale łyżki już ci nie kupią. Problem jest żeby dostać chociaż te 1500 zł na rękę. Praca na wyniszczenie..... jak ktoś nie widział prawdziwego hardcoru jak można jedni drugich wykorzystywać i poniżać.
Odnośnie warunków przyjacielu to system trzyzmianowy cztero-brygadowy. Nastawiony na to że musisz przyjść nawet w niedziele i święto np. na 14.00 i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 12 godz. Z nadgodzinami i tak Cię orżną jak dziką świnię. Robota wygląda jak w niemieckim lager coś na podobe kambodży i dojcz lager.
Możesz zobaczyć jak Cię będą traktować jak tylko podpiszesz cyrograf :) i przekroczysz bramę tego syfu....
2
alek 2016-10-17 14:10
W obecnej chwili są zatrudniani Ukraińcy którzy pracują po 12 h,firma jak na razie nie udostępniła tym ludziom szatni czy też jakiś szafek na osobiste rzeczy , przebierają się i zostawiają wszystko w STOŁÓWCE gdzie jemy swoje śniadania,zapachy które tam się mieszają pozostawiają wiele niezapomnianych wrażeń oczywiście tych negatywnych(chodzi mi zwłaszcza o buty)Jakie to musi być upokarzające dla nich...
4
stiik 2016-10-20 09:30
Najpierw daja ci na okres probny potem moga przedluzyc jak dobrze pracujesz ,ale tylko do listopada a potem na bruk ,chyba ,ze w jakis sposob uwiedziesz jakiegos lidera lub kierownika no obojetnie no to masz nawet na rok,Tam jest tak samo jak w kazdym zakladzie ,spodobasz sie i wchodzisz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to jestes w zespole zauwazylem ,ze na tym to polega .No niestety ale nie kazdy tak potrafi
2
grzelakowy 2017-01-15 17:26
Najgorsza Firma w Grudziądzu, praca jak praca-pracować trzeba wszędzie, ale ludzie tam pracujący -masakra, dość, że wredni to jeszcze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dużo się czyta o tej firmie na forum...NIE POLECAM !!!
5
Michal 2017-03-10 22:25
Ja na probnej umowie 3 miesiecznej po pierwszych 2 tygodniach pracy mialem wypadek i polamana noge, do konca umowy bylem na zwolnieniu. Gdy skonczyla mi sie umowa, bylem pewny ze moge sie pożegnać z praca, a ku mojemu zaskoczeniu dostalem umowe na rok i spowrotem bylem przyjęty do pracy. Zarobki nie powalają, mogloby być lepiej, ale praca jest przyjemna, u mnie na zmianie super atmosfera, a gdy sie robi swoja robote to nikt sie nie czepia :) system 3 zmianowy. Pracuje na magazynie, takze opisuje prace przez pryzmat mojego faktycznego miejsca pracy. Nie wiem jak ludzie na produkcji, ale jezdze po wszystkich salach produkcyjnych i jakos nie widze zeby ludzie byli wielce terroryzowani jak to opisują inni. Wedlug mnie praca malo wymagająca i przyjemna, fajna atmosfera. Nie mam pojecia czemu inni tak hejtują ten zakład, mi sie wydaje ze po prostu niektórzy chcieliby siedziec na dupie i dostawac kase za darmo..
3
mpc5 2017-03-13 18:27
wyniszczajca psychicznie a gdzieniegdzie fizycznie praca zazwyczaj w systemnie 4-brygady........gdzie premia i nadgodziny na kwitku widnieja pod jedna pozycja co daje jawna mozliwosc oszukiwania pracownikow na nadgodzinach tj.50/100:(((i nietylko....co druga osoba z tej firmy chce sie zwolinc a co 3 trzecia juz sie zwolnila...straszna rotacja.i juz powoli niema kto tam pracowac:)sorki mlodzi przychodza ale bez jakichkolwiek umiejetnosci:)i maja wyjeb...ostatnio byly tak dlugo oczekiwane podwyzki zabrali 10 procent premi uznaniowej i dodali ja do podstawy zeby lepiej wygladalo.po 10 latach pracy zarabiasz tyle samo co mlodzi ktorzy dopiero co sie zatrudnili:)))))))))))))))smiech smiech.spotkamy sie w gardenie:)))))))))))))
2
piorun 2017-03-17 14:43
Ogolnie rzecz biorac zawsze w tej fabryce byl syf i nie bylo poszanowania pracownika. Obiecalem sobie ze nigdy nie bede tam pracował ale coz stalo sie inaczej. Pracowalem 1,5 roku na magazynie robota byla wporzadku nie da sie ukryć.przynajmniej na początku jak zaczynalem. Mam duzy staz pracy na magazynie ale nigdy na zadnym magazynie nie widzialem zeby magazynier ukladal jakies wozeczki ale ktos wpadl na taki pomysl wzial za to pieniadze a ktos to zatwierdził. Ogolnie z czasem jak nie byles pupilkiem koerownika czy brygadzisty miales prze...... No i ostatnio nawet nie radze nikomu lajkowac zdjec kumpli z pracy na facebooku bo przez to sa problemy i to duze ze zwolnieniem dyscyplinarnym wlacznie. Pozdrawiam
x 2017-03-17 15:17
Nie wierze, za aktywność na fejsie, prywatne zdjęcie macie problemy w pracy? No chyba, że zamiast pracować robiliście sobie fotki na zmianie i pokazaliście coś co jest objęte tajemnicą pracodawcy. A robota na magazynie jak robota, może teraz po wprowadzeniu leanu, kaizenów management więcej wymaga i wtrąca się w to co i jak się robi. Wszędzie w przemyśle takie zasady wprowadzają, chcieliśmy drugą Japonię, Amerykę, to mamy.
Agnieszka 2017-03-28 15:01
Zobaczcie kogo aktualnie poszukuje Mueller S.A. Fabryka Świec! Oferty możecie znaleźć na stronie internetowej firmy http://www.mueller-swiece.pl/
Antoni 1 2017-05-10 20:42
Kierownictwo cie zlewa jak dupy nie lizesz to się nie liczysz
3
Agnieszka 2017-05-11 10:15
@Antoni 1 według Ciebie w firmie Mueller S.A. Fabryka Świec nie ma szacunku do innych. W jaki sposób się to objawia? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja?
Piszesz, że firma 'okrada' z pensji. Co masz tutaj na myśli? Co to według Ciebie oznacza?
Kozik 2017-07-09 10:39
Nie wiwm skąd ludzie biorą aż tak zlą opinie o tej firmie pracuje tam juz od ponad roku i nie narzekam ludzie super atmosfera bardzo fajna , przełożeni jak wszędzie maja swoje kaprysy ale ogólnie fajni. Płaca jak wszędzie najniższa krajowa a jeśli ktoś chcę robić to nie będzie narzekał i wybrzydzał.
Zostaw swoją opinię o Mueller S.A. Fabryka Świec - Grudziądz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mueller S.A. Fabryka Świec