brak logo

Exide Technologies

Poznań

Opinie o Exide Technologies

adek 2010-09-05 16:34:29
Nie polecam tej firmy .Totalny wyścig szczurów.Płaca nie adekwatna do wykonywanej pracy i warunków w jakich się pracuje.
2
wodzio 2012-09-29 16:21:18
Zdecydowanie polecam!
Kporporacja ale z ludzkim obliczem ,doskonale zarządzana ,przyjazna zwłaszcza dla robotników.Płace na poziomie.Warunki socjalne przyzwoite,Wymagania wobec pracownika barzdo wysokie.
2
mariuszw30 2013-03-12 18:06:05
A jak sie dostac do pracy w exide bo wysyłam cv przez internet i nikt sie nie odzywa
Muray 2013-04-20 02:12:40
W zupełności podpisuję się pod powyższą opinią, doceniam odwagę powyższej wypowiedzi, nawet jeśli nie jest popularna.
jager 2013-06-12 20:04:48
praca w ołowiu i kwasie według opinii substancje nie szkodliwe dla zdrowia zarobki super małe o podwyżkach można tylko pomarzyć to tyle nie polecam.




1
stefan 2013-09-23 21:35:12
No więc DNO DNO DNO,
kadry to totalna beznadzieja, chcieli mnie jakiś czas temu zatrudnić ale za marne grosze a wymagania oczywiście super wygórowane. I tyle gadania o dyscyplinie, że aż mi się słabo zrobiło.[usunięte przez admina] zrezygnowałem i nie polecam!!!
niewolnik 2013-10-12 16:14:14
Exide w Polsce to firma rodzinna. Exide w USA ma problemy finansowe, pozycja korporacji jest spekulacją. Nie polecam aplikować.
oki 2014-03-13 00:41:43
na jaki zakres płacowy może liczyć u Was kierownik?
9
okej 2014-06-23 16:22:04
więcej niż w Varcie :)
żurek 2014-06-30 19:51:13
na miesiac 1300 zł plus soboty sto procent . (usunięte przez administratora)
2
yoooo 2014-07-12 16:43:48
jaie są zarobki na odlewni???
5
kiełbas 2014-07-27 08:50:11
inżynier może miec coś koło 4 tyś. minimalna ma robol na magazynie przez posrednictwo.
2
ddhdtthsfzgh 2014-07-31 14:40:25
jaka agencja pracy tam działa bo chciałbym tam pracować
terefere 2014-08-11 23:49:24
W każdej firmie zajdą się tacy co narzekają, a jak stracą robotę po potem mówią, że nie doceniali tego co mieli.
Praca to już nie przywilej.
1
malok12 2014-10-17 14:23:40
Od kolegi wiem, że atmosfera w pracy fajna, żadnego zamordyzmu, płacą nieźle, mają socjal, przy okazji kultura pracy (przynajmniej w działach administracyjnych) naprawdę okej, szefostwo na wysokim poziomie. Nie wiem, jakie szanse zdobycia pracy, na pewno płynny angielski.
1
karol 2014-10-17 18:00:04
Jakie zarobki na formacji? Realne.
Były 2014-10-21 22:55:47
PRACA NA MAGAZYNIE W SWARZĘDZU"Praca w magazynie logistyki sprzedaży,przygotowanie wyrobów do wysyłki,etykietowanie,składanie,pakowanie,3 zmiany,praca w dobrych warunkach".Praca dla wyrobników i desperatów 10.50 brutto za pracę za którą powinni płacić 10-12 netto,praca jak na produkcji stoisz na stanowisku,brygadzista podwozi ci palety z akumultorami które zrzucasz na tasme rolkową pani która nakleja sobie naklejki ty zrzucasz aku od "5 kg np matiz do aku które waża ok 30-35 kg,odpoczynku zero bo jak sie rolki zapchają to nawalasz naklejki i tak w kółko,konczy się paleta to już stoi koleś z wózkiem pełnym aku.Tragedia,panie mają o wiele lepiej a dostają tyle samo co faceci.Ogólnie nie polecam
xena 2014-12-08 12:33:12
no właśnie piszecie że panie mają o wiele lepiej. akurat tak się składa że szukam pracy i zastanawiam się poważnie nad robotą w Exdie technologies. tylko jestem kobietą drobną i boję się strasznie że będę musiała dźwigać jakieś super ciężkie rzeczy, jak to wygląda w praktyce i kobiety jakie stanowiska pracy mają tam?
1
oleksy 2015-02-06 12:39:25
jeśli chodzi o prace na produkcji w Exide Technologies to raczej nie trzeba przenosić jakiś nie wiadomo jak dużych paczek, ale z tego co wiem, to większy jest dział zajmujący się samymi technologiami i tak na pewno dużo więcej płaca, więc może warto tam jeszcze próbować? dajcie znać jak ktoś u nich po rozmowie bedzie.
xxx 2015-02-11 06:58:42
ale przez pośrednika !!!!!!
operator 2015-03-08 14:52:01
No dobra, pracowałem tam kiedyś więc napiszę o rzeczy najważniejszej bez ogródek. Ciekawe ile mój post powisi tutaj na gowork. Wiem, że posty są kasowane, sam jestem ciekaw ;]
Podstawowa sprawa, o której nikt nie pisze to ZDROWIE, które podupada w pracy w tej firmie.
Na rozmowie kwalifikacyjnej usłyszałem jaki to mają wspaniały system wyciągów pyłów ołowiowych i że generalnie powietrze jest tam super czyste i oczywiście spełnia normy.
Badanie przed podjęciem pracy: 31 mikrogramów ołowiu na litr krwi
Badanie po 2 tygodniach pracy: 86 mikrogramów ołowiu na litr krwi

Gratuluję wszystkim, którzy pracują na produkcji bo płacą 300zł więcej niż konkurencja.
Współczuję wszystkim w wieku przedemerytalnym, którym nic innego nie pozostało.

Ludzie, którzy tam pracują długo mają po 300...400 czasem więcej.
Osoby, które są za bardzo skażone są odsyłane do domu bo przecież pracują przez agencję więc nie mają żadnych praw ;]
Poczytajcie trochę o ołowicy to przejrzycie na oczy i da to Wam do myślenia.
Od 600-700 ug/l już są konkretne dolegliwości.
O migracji zgromadzonego w kościach ołowiu z powrotem do krwi z byle głupiego powodu (choroby) już nie wspomnę.
Pomyślcie o swoich dzieciach.
A jak ich jeszcze nie macie to wiejcie jak najdalej od tego syfu.
To, że powietrze tam jest takie brudne to zasługa również wspaniałych oszczędności "Rodzinnej Firmy" - np. wyłączanie wyciągów pyłów na przerwę śniadaniową :) Poznańska gospodarność, nie ma co ;)
To jest koncern i to jeden z bardziej krwiożerczych jakie widziałem. Tyle. Żadna "rodzina" ;] No chyba, żę zarząd, ale jak rozumiem osoby tutaj wchodzące raczej do zarządu nie aplikują ;]
Długo by pisać...

Życzę wszystkim powodzenia.
14
Janusz 2015-04-30 10:22:45
Logistyka - kierownik to człowiek bez wiedzy, kompetencji i odrobiny kultury osobistej, dział kadr jeszcze w epoce PRLu. Po kilku miesiącach przestałem mieć złudzenia i odszedłem.
1
operator 2015-05-06 14:30:17
Mam taką nadzieję, że mimo wszystko spełniają normy... Co prawda słyszałem też, że pomiary mają z góry ustalony termin kiedy jest mała produkcja, a do tego nie jest to jakieś stałe monitorowanie. Ale nie wiem ile w tym prawdy. Do myślenia jednak daje fakt, że system odciągów był projektowany na potrzeby produkcji lat 80' czy jakoś tak. Wtedy były 2 czy 3 linie, a teraz jest chyba 7(?).
kolo 2015-07-31 11:37:35
W swarzędu, praca całkiem spoko 14 pln brutto za godzinę. Oczywiście jak ktoś jest delikatny i wątły to nie polecam. Wielkim minusem są dojazdy ponieważ komunikacja swarzędzka przyjeżdza 30 minut zawcześnie i odjeżdza 20 minut za późno. Nocki 20% płatne weekendy 100%
ja 2016-01-13 14:05:22
Proponuje zadzwonic tam, osobiscie zadzwoniłem i jutro juz ide na rozmowe i powiedział zeby nie tracic czasu to na 22 nawet do pracy bym mogł isc takze dostac sie tam to nie problem
pracownik 2016-01-20 11:47:01
dostac sie to nie problem bo warunki pracy ciezkie, ciagle narazenie na kwas, olow, ciezko oddychac oraz do noszenia akumlatory o wadze 20kg+, pieniadze ok ale bez rewelacji
to taka luzna opinia, proponuje samemu sprawdzic :)
anonim 2016-01-26 17:49:53
Witam chciałabym się dowiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w exide technology zwłąszcza w języku angielskim jakich pytań mogę się spodziewać ?
omggg 2016-01-29 19:54:23
czy na rozmowie w exide zadają dużo pytań w języku angielskim? jeśli tak to np jakie? W ofercie był wymagany komunikatywny na staż.
2
ja 2016-02-04 23:52:11
ogolnie polecam ta firme lecz zakład tylko który znajduje sie w swarzedzu na rabowickiej bo jest jeszcze na gdynskiej lecz słyszałem ze tam jest duzo gorzej niż w swarzędzu
zainteresowana0387 2016-03-22 20:56:07
witam czy ktoś może wie jak wyglądał test z excela na drugim etapie rekrutacji do firmy exide w swarzędzu? bardzo prosze o pomoc!!
5
piotr 2016-05-12 15:55:27
Nie mam pjecia jak wygląda drugi etap rekrutacji, może to jakiś praktyczny sposób sprawdzenia kandydatów na dane stanoiwska a wogole to się dziwie, że jest jeszcze jakiś drug etap rekrutacji. Pierwszy raz sie z czyms takim spotykam powiem szczerze. Dajcie znać.
Stefan 2016-11-23 14:28:04
Pracowałem dla nich, kompletne dno jeśli chodzi o inne działy niż produkcja, biuro. Totalny wyzysk, zero profesjonalizmu, kompetencji zero, z takimi ludźmi naprawdę schodzi się na dno i wykończą każemu biznes jak wejdzie się z nimi we współpracę. Odradzam.
Zostaw swoją opinię o Exide Technologies - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Exide Technologies