brak logo

P.W. DEFRO

Ruda Strawczyńska

Opinie o P.W. DEFRO

spawacz_defro 2012-03-01 09:30:26
jestem spawaczem w DEFRO i z tego co wiem nie ma żadnych dopłat do noclegów.
Leo 2012-03-01 12:46:40
a czy mógłbyś spawaczu z defro napisać coś więcej o firmie defro?
tylko łagam rzetelnie!!!
lolek 2012-03-01 18:42:24
ja w Defro pracuje od 3 lat, i za noclegi to może i zwracali ale ze 2 lata temu.
mnui 2012-04-05 16:24:32
i odpowie ktoś na moje pytania?
Automatyk 2012-07-19 22:58:13
Witam serdecznie

Właśnie znalazłem ogłoszenie o pracy dla automatyka. I zadaje sobie pytanie czym tam u Was zajmuje sie automatyk i dlaczego szukaja nowego automatyka. Oczywiście oficjalnie "dynamiczny rowój firmy":) ..ale ja prosze o jakies dodatkowe informacje.

Pozdrawiam!
[usunięte przez moderatora]
Michał 2012-11-21 11:39:27
Best to pewnie [usunięte przez moderatora] hehehehe
Firma kiepska atmosfera ochydna i [usunięte przez moderatora] nie adekwatny do zarobków. Nowobogaccy sie dorobili, uważajcie na tę firmę,.....
Michał 2012-11-21 11:42:49
DEFRO = PORAŻKA
Słyszałem ze nad bramą ma wisieć [usunięte przez moderatora]
nie płacą nadgodzin, będzie kilka spraw w sądzie. Polecam wszystkim zrobionym przez firmę defro w [usunięte przez moderatora] mają żle skonstruowane umowy, pracowałeś to pogoń ich do sądu napewno wygrasz
spawacz 2012-12-20 14:47:49
Witam. Czy mógłby ktoś w przybliżeniu powiedzieć ile można zarobić w tej firmie ? W jakich granicach, oczywiście realna płaca.
best 2013-07-10 07:48:02
Koniec języka za przewodnika... co ty myślisz, że ktoś ci powie na forum ile spawacz zarabia...(powie za dużo lub za mało...). Pytanie na forum ile kto zarabia jest delikatnie mówiąc nie profesjonalne.

zadzwoń do firmy, pogadaj i będziesz mądrzejszy...
romek p 2013-12-07 22:47:02
1800zł brutto
gość 2013-12-17 16:21:40
A kto kontroluje jakosc wykonania spawu? Sami pracownicy? Z tego co slyszałem jako takiej kontroli jakosci w toku produkcji jak i ostatecznej to w Defro nie ma.
andzej 2013-12-17 17:00:23
A co jeszcze słyszałeś?
x 2014-02-25 09:00:06
To się zgadza Pani wielka się stroi i dokazuje i jeszcze nie szanuje ludzi
2
PH 2014-03-05 21:17:46
Przedstawiciel handlowy jakie warunki ktoś wie czy warto wysylać cv
6
konstruktor 2014-04-18 19:18:54
Witam
Jakiś czas temu pojawiła się oferta pracy w DEFRO na stanowisko konstruktora. Czy możecie opisać pokrótce jakie warunki są na ww stanowisku? Co wchodzi w zakres obowiązków, na jakim programie się pracuje, jaka odpowiedzialność, czy projektuje się kotły od podstaw? Ile osób pracuje w dziale konstrukcyjnym, jaka atmosfera w dziale konstrukcyjnym, czy można liczyć na wsparcie i pomoc? Jaka atmosfera pomiędzy działem konstrukcyjnym a pozostałymi jednostkami?
Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
4
koństruktor 2014-04-22 21:42:17
...
przeczytaj jeszcze raz ogłoszenie i poprzednie opinie, a znjdziesz odpowiedzi na kilka z Twoich pytań
...
2
konstruktor 2014-04-24 09:05:55
Tak ale niektóre wypowiedzi mogą być nieaktualne (np. sprzed 2-3 lat) więc proszę o opnie w ww sprawie jak wygląda praca konstruktora w firmie DEFRO
Pozdrawiam
neo 2014-05-19 21:47:46
A słyszałem, że ma przyjść nowy dyrektor produkcji - może będzie lepiej?
pracownik defro 2014-06-01 15:37:11
Nie chciałbym dyskutować na forum, ale nie mogę pozwolić na to, aby padające tu oszczerstwa i pomówienia w stosunku do Pracodawcy, który ciężko pracuje aby inni też mogli wciąż tam pracować. Bo gdyby nie obecny Pracodawca i jego firma pewnie nie mielibyśmy miejsc pracy. Jestem pracownikiem DEFRO, jestem z tego dumny,że tu pracuję -pracownik biurowy (można mnie znaleźć w biurze na I poziomie bezpośrednio przy schodach i jestem do dyspozycji: celem wyjaśnienia regulaminów pracy i płacy oraz zasad obowiązujących w firmie - bo myślę, że jest Pan pracownikiem firmy, który nie do końca rozumie obowiązujące przepisy), chętnie porozmawiam z pracownikiem "chudy ksiądz" - skoro nie rozumie pewnych aspektów pracy:
- po pierwsze, słuchanie radia w hałasie - to jakaś sprzeczność albo jest hałas albo słuchamy radia - informuję, że zgodnie z prawem za każde radio/tv w miejscu pracy trzeba uiszczać oddzielny abonament RTV, a odtwarzanie publiczne związane jest z dodatkową opłatą;
- po drugie, wydaje mi się że jest to jedyne dotychczasowe miejsce Pana pracy skoro uważa Pan że podwyżki i nagrody to część obligatoryjna w każdej firmie;
- po trzecie, każdy podpisując umowę decyduje się na określone warunki pracy i płacy, każdy przychodzi do pracy, a nie na "papierosa";
- po czwarte jeśli jest coś co dzieje się niezgodnie z przyjętymi warunkami BHP to trzeba to zgłosić natychmiast do Pracodawcy - to jest obowiązek (podkreślam obowiązek, a nie uprawnienie!)każdego pracownika.
Reasumując łatwo jest anonimowo obrzucić kogoś błotem, posługując się niesprawdzonymi informacjami, przykro mi że ktoś pluje na rękę, która karmi jego i pewnie jego najbliższych.
Podkreślam jestem do dyspozycji i chętnie udzielę wszelkich prawdziwych informacji.
6
Rok 1984 2014-06-03 11:26:44
@pracownik defro, narażasz się na śmieszność zapraszając @księdza na rozmowę do siebie. Napisz po prostu gdzie skłamał i tyle po( usunięte przez administratora )owijać w bawełnę. No chyba ze nie skłamał, a to wtedy niż wie po co go zapraszasz :/
sprawny 2014-06-28 21:14:23
Nie przesadzajcie z krytyką pracuje od niedawna i uważam że jest w porzo. Zawsze coś się znajdzie żeby narzekać, tylko po co. Najważniejsze że jest praca no i płaca;
anonimus 2014-06-29 21:15:28
Zgadzam się. Ważne ze jest praca ludzie do zakładu z całej okolicy i z Kielc zjeżdżaja. Gdyby było źle już by ich tu ni było.
roztropny 2014-06-30 22:47:15
Trumpet - zgadzam się z Tobą, że w okolicy brakuje dobrych zakladow pracy, ale to jeszcze nie jest powod, żeby narzekać na ten tutaj. To nie znaczy jednakowoż ze nie chce poprawić tego czy tamtego. wiadomo
Gril 2014-07-02 20:35:42
Masz bardzo dużo racji. Ale nie wiem co by moja powiedziala na takie szukanie po Europie. a tak naprawdę to wcale nie chce wiedzieć. Jak jesteś sam to wszedzie dasz sobie radę to wiadomo. Jak masz żonę, dzieciaki, matke i teściową na karkku to sprawa jest bardziej złożona. Wtedy docenia się to co jest i jest dobrze.
Robotnik 2014-07-03 19:25:22
Wszystko się zgadza. Poza tym takiego lata i odpoczynku na działce jak u mnie daleko szukać.
Nowy 2014-07-05 15:30:36
Sie ma.Nie dawno zacząłem tu prace ale nie narzekam. Wiadomo co robić i jak kto za co odpowiada. Poza tym na ludzi nie powiem złego słowa. Jak zaczynałem podpowiadali nawet pomagali mi czasem. Nie ma co marudzić.
Kontroler 2014-08-05 10:50:35
Jak w każdej firmie, wzloty i upadki. Tak, też jest w Defro.
Firma to ludzie. Defro też jest taka, jak jej pracownicy i zarząd.
O ludziach i ludziskach z Defro nie będę się wypisywał.
Robol 2014-12-09 20:43:15
Pracowałem w Defro parę miesięcy temu ale znalazłem inna lepszą ofertę. Z perspektywy czasu to jedyne co mi przychodzi to obóz pracy. Stawka początkowa to 9 zł na rękę na umowę zlecenie(jak odchodziłem niektórzy mieli nawet mniejszą). Dostaje się takie 3-4 umowy zlecenie po 3 miesiące i dopiero jest umowa o pracę (po około roku). Ciuchy dostaje się dopiero jak ma się umowę o pracę. Tak samo szkolenie BHP i badania robi się dopiero jak ma się umowę o pracę. Pensja ok. 1500 zł. w zależności od tego ile się ma godzin. Z tego co kojarzę za 23 dni robocze dostałem coś koło 1650 zł( w tym 2 albo 3 soboty). Szanse na podwyżkę małe. Urlopu w sezonie nie idzie dostać. Urlop jest wykorzystywany wtedy jak w firmie nie ma roboty. Naliczany jest od minimalnej krajowej a nie od sumy przepracowanych trzech ostatnich miesięcy. To samo z chorobowym wychodzi coś koło 40 zł za dzień. Jak ktoś ma rodzinę to nie może sobie pozwolić żeby zachorować. Nadgodziny jak są to za to samą stawkę. Żadnego dodatku nie ma. To samo z sobotami. Chodzi się jak się nie ma co w domu robić. Dodatek za nocki jest ok. 60 zł za tydzień do pensji. Najlepiej zarabiają tam spawacze. Słyszałem kiedyś że na spawaniu podajników w sezonie idzie wyciągnąć coś koło 8 tyś. zł. Ale to jest zależne od tego ile się zrobi. Spawacze zazwyczaj mają płacone z akordu. Ale nie schodzą poniżej 3-4 tyś. zł. Rekordzista zarobił 15 tyś. miesięcznie. A stawka na rożnego rodzaju maszynach: wykrawarki, wypalarki laserowe, prasy krawędziowe, montaż piecy to ok. 9 zł. za godzinę. Jedyne czego mi było szkoda jak odchodziłem to ludzi z którymi pracowałem. Zawsze pomocni, z każdym idzie pogadać. Jeszcze do tego te kamery. Nie wiem czy w Big Brotherze mieli tyle kamer. Przy każdym stanowisku kamera. Kto pracował w defro ten wie jak tam jest. Dorobić się tam nie da. A co do słuchania radia w pracy i hałasu co ma jedno do drugiego. Jak się podgłosi radio to dobrze wszystko słychać. I wtedy całkiem inaczej się pracuje. A z tego co wiem jak kazali płacić abonament to ponoć znalazła się osoba która chciała go opłacić z własnej pensji to kierownictwo wtedy powiedziało że radia mają zniknąć z zakładu i nic ich to nie obchodzi. W defro na wejściu jak wchodzimy musimy się odbić na bramce odciskiem palca albo jak kto ma kodem. Alkomat obowiązkowy. Przeszukanie plecaka czy czegoś się nie wnosi. To samo na wyjściu. Jak się człowiek spóźni 5 min. to już ma nie zapłacone za całą godzinę. Pracowałem tam parę miesięcy temu. Może się coś zmieniło ale nie wiem bo nie byłem tam od tamtej pory. Praca na hali nie jest też zła w zimę jest ciepło że można pracować w koszulce ale za to altem jest gorąco jak nie wiem. Ktoś mi mówił że zrobił zdjęcie termometru i było ponad 40 stopni.
Jakbyś mieli jakieś pytania to piszcie. Chętnie odpowiem.
I jeszcze jedno jak chcecie się dostać to nie wysyłajcie CV tylko podjedźcie i zapytajcie albo zadzwońcie do kierownika. Wtedy człowiek może od ręki pracę dostać jak będą potrzebowali ludzi. A sporo ludzi się tam przewija. Młodzi pracują po parę miesięcy od odchodzą.
6
Damian 2014-12-18 16:50:12
na jakim stanowisku byłes, gdzie teraz pracujesz w podobnej firmie
drako 2015-02-19 21:17:31
Robol pisze prawdę. Z tego co ostatnio słyszałem to na prasach krawędziowych jak się zagnie źle element to go ważą i każą za niego płacić. Ponoć jakiś chłopak zarobił 1500 zł za miesiąc z czego musiał oddać 500 zł za zepsuty element. I to wszystko za 8.50 zł za godzinę na umowę zlecenie. Coraz niższe stawki dają. Słyszałem że spawacze co spawają podajniki mieli 16 zł za sztukę a teraz mają 9 zł a mieli mieć 7 tylko się nie zgodzili. Coraz gorzej w tej firmie się robi. Ceny piecy nie spadają natomiast pracownikom się stawki ucina. słoń ogórek każdy wie że idziesz do pracy pracować a nie leżeć. Ale można pracować w dobrej atmosferze a nie jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A stawka jest netto. Pracowałem w wielu firmach ale w defro było najgorzej. O umowę o pracę się człowiek doprosić nie może. A o podwyżce nie wspomnę. Nie wiem kto to wymyślił że na okres próbny dawać umowę zlecenie, przecież można dać umowę o pracę na okres 3 miesięcy a jak ktoś się nie sprawdzi to po prostu mu nie przedłużyć.
2
kabareton 2015-03-22 14:26:33
Co tam słychać w DEFRO obecnie.
2
Salesmanager 2015-03-27 10:48:36
Miałem przyjemność pracować w dziale handlowym, defro traci rynek i to mocno, niedługo i tak pójdziecie na bruk bo spadki sprzedaży są kilkudziesięcio procentowe - co prawda to nie wina nasza ale rynku, który stoi.I żadne reklamy bzedtne, że co 5 kocioł jest z defro nie pomogą ( co niestety jest nieprawdą). Nie wiem czy brak sprzedaży już się odbija na produkcji bo jak nie to i tak zacznie się wkrótce odbijać tj zwolnienia. Ja szczęśliwie już jestem w innej branży
1
ciekawski 2015-04-14 14:30:15
Czyli co przewidywany upadek firmy .........
roberto 2015-04-16 15:57:51
Witam, prosiłbym o kontakt jakiegoś spawacza z tej firmy. Chciałbym porozmawiać i dowiedzieć się czy warto starać się o prace. Kontakt robertoxxxx@wp.pl
Dawno temu i nie prawda :) 2015-04-28 00:56:15
Miałem przyjemnosc pracowac tam trzy lata :)I nie powiem bo na poczatku kariery to nawet sie dalo zarobic bo byly nadgodziny płacone 50% wiecej i soboty tez ale potem sie spitoliło lawinowo. A zacny kierownik produkcji biegał jak makler na giełdzie :) Radio bylo a nawet radio wezeł na nowej hali no teraz to juz jest stara :) hehe :) Pozdrowienia Dla starej brygady Duo :) A za sentyment dam 3 :)
1
kubeł 2015-05-13 20:50:20
firma ma się coraz gorzej na rynku - konkurencja nie śpi, a koszty są jakie są, tak też tnie się te koszty wszystkimi sposobami - czytaj uderza się w najsłabszych, poza tym produkt flagowy jest co najwyżej dość przeciętny, więc są z nim problemy, co również kosztuje, generalnie rotacja na produkcji jest bardzo duża
klepsydra 2015-06-19 10:31:13
co tam w słychać w defro już mają zadyszkę finansową czy jeszcze nie?.
Bodek 2015-07-07 14:39:43
Pewnie jak cała branża mają, rozdają towar tylko żeby sprzedaż. W odlewni żeliwa słyszałem,że z powodu nieterminowej kasy wstrzymują im dostawy - i to słuchać coraz bardziej na rynku ale to nie wina defro tylko rynku który się spaskudził na maksa - do tego zimy ciepłe ..... Wystarczy popatrzeć na konkursy itp - już tam defro nie ma - bo nie ma czym się chwalić niestety. Lepiej nie będzie
1
kupiec 2015-07-27 17:00:19
Kurcze będzie można wyciągnąć maszyny jak ta lala, już się nie mogę doczekać Jak u Cichewicza.
spawacz 2015-08-09 01:23:30
pracowalem u was jakis czas temu i przygladalem sie czasami dostawom blachy ,fakttycznie jesli blachy pszychodzily z tej huty to wszystkie byly obklejone swoim logo.ale wiecej dostaw bylo bez opisu-dziwne?-pewnie chucie zabraklo wtedy naklejek
123456 2015-09-09 21:03:49
Pracowałem tam kilka lat i przez ten czas ani razu nie dostalem podwyżki a o premi nie wspomne i jak odszedłem to co ja robilem sam to potem 3 osoby musiały to samo robic i sie nie mogą wyrobic ,a chcialem po tych kilku latach przepracowanych podwyżkę nie dalo rady to teraz zatrudnili takie osoby którzy jednego wkreta odkrecają 5 minut i dostali wiekszą stawke na godzine niz ja przez te lata przepracowane w tej firmie i gdzie tu jest sprawiedliwość,zamiast szanowac pracownika ktory sie zna na pracy i moze na kilku stanowiskach pracowac to sie przyjmuje nowych ktorzy dostaja wiecej na godzine od osob ktorzy sie znaja na pracy PARODIA JAK DLA MNIE
pracownik 2015-09-19 08:04:06
Proszę przesłać CV na adres rekrutacja@defro.pl - jeśli firma będzie zainteresowana Pana kandydaturą wówczas skontaktuje się z Panem
zainteresowany 2015-11-12 17:34:21
Siemka, ma pytanie odnośnie pracy w defro. Lepiej pracować na hali czy w serwisie ? Albo który dział jest ok pod wzgledem czasu pracy i kasy za nią ?
brak słów 2015-12-16 14:02:46
Byłem na rozmowie do pracy w biurze, przy rozliczeniach. Z opisu praca atrakcyjna, odpowiedzialna, rozwojowa, wymagania spore i dobrze bo o to chodzi. W pracy się pracuje a nie leży. Niestety w parze z tym nie szło wynagrodzenie. Najniższa a później 300 zł więcej... Ludzie, nie po to ktoś studiował pięć lat na Polibudzie i się zarzynał żeby później pracować za takie grosze. Po trzech miesiącach pracy to dwa z przodu powinno być na takim stanowisku...
brak słów 2015-12-31 15:24:31
Biorąc pod uwagę, że musiałbym robić łącznie 60 km dziennie i pracować przy rozliczaniu produkcji, gdzie jak się walniesz to leci cała piramida to wynagrodzenie jest bezczelne. Powiedz mi @Młody ile by mi zostało po zapłaceniu mieszkania i paliwa? Chyba za coś trzeba żyć. Właśnie dlatego, że ludzie godzą się na takie warunki, pracodawcy mają nas za niewolników. Szefowie rozbijają się furami za miliony a ludzie pracują poniżej swojej godności.
2
kruchy 2016-06-01 18:59:17
jako że trochę to poznałem to ci podpowiem jak w kazdej firmie do biurka bez znajomości cię nie dopuszczą, spawacze mają z akordu stawka niska a jak popełniasz błędy przy spawaniu to masz potrącane nie wiem dokładnie ile, inne stanowiska pracownik produkcyjny na start oczywiscie 8,5zł na zlecenie potem jest umowa 9zł i tyle nic więcej, trzeba tyrać powyżej standardowego etatu żeby wyszła jakaś pensja czyli robić po 10 godzin dziennie, chłopaki robią po kilka miesięcy i uciekają nie dziwię się bo jeszcze jak ktoś jest z okolicy to może być ale weź zarób 1400 a na paliwo wydasz 400 + jedzenie 100 chleb z masłem, np operator cnc tam zaczynał od 9zł czyli ok1400 a w stolbudzie zaczynasz od 1850netto. a co do tych kamer to jest obłęd bo jeżeli w innych zakładach są montowane dla bezpieczeństwa to w tym są aby nikt czasem nie złapał oddechu tylko cały czas zapier..
alibaba 2016-06-11 16:37:22
Hejka co tam w firmie, jak nastroje?,
zainteresowany 2016-08-16 22:43:01
hej

Ostatnio pojawiła sie oferta pracy dla PH na Śląska czy może cie pomoc i podać jakie są zarobki na tym stanowisku i jak wyglada praca,
spawak 2016-08-21 13:42:47
Jezeli to prawda z ta kwota 1850 brutto. To jedyne co pozostaje to zlac goscia smiechem.
W Niemczech 12 € netto + 40 € diety dziennie.

hehe 2016-09-08 23:13:44
Sam posiadam odpowiednie doświadczenie, żeby znaleźć zatrudnienie u nich jako przedstawiciel handlowy, ale szkoda, że nie zostało określone jakich stawek można się spodziewać. W końcu benefity socjalne na pewno się normalnie trafiają
Zostaw swoją opinię o P.W. DEFRO - Ruda Strawczyńska
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.W. DEFRO