brak logo

Homag Machinery

Środa Wielkopolska

Opinie o Homag Machinery

Mops 2017-05-18 22:14
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ludzie opowiadają, że w innych firmach to jest super kasa i jeszcze lepsza załoga ale są pewni tego co mówią? Jeśli nawet sa w firmie jakieś trudności to trzeba się z nimi rozprawić.
szuflandia 2017-06-02 07:00
Witam,
Czy ktoś może się wypowiedzieć odnośnie dość często pojawiającej się rekrutacji jako Strategic Buyer w Homagu, czego można się spodziewać na rozmowie i jak przebiega praca w tym dziale:)
z góry dziękuje za rzetelne opinie!!!
888 2017-06-05 20:12
Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz, są tysiące za bramą którzy tylko czekają.
Za granicę to sobie możesz jechać przez agencję gdzie będziesz dymany tyle że nie w swoim kraju ale za to przez swoich rodaków którzy będą Cie tylko doić z € zamiast PLN-ów.
Matek 2017-06-11 19:46
Czy firma podpisuje umowy o pracę czy tylko zlecenie? Jaka jest atmosfera? Wprawdzie słyszałem sporo dobrego o firmie ale dobrze jest dopytać
Frez 2017-07-20 15:17
Witam
Pracuje przy maszynach CNC
Zastanawiam sie jak jest w Homagu, pomoze ktos odpowiedziec na to pytanie ;]
Kuba 2017-07-24 22:53
Ostatnio taka cisza na forum, tylko pytania wszyscy zadają ale nikomu nie chce się pisać. Pewnie część osób wyjechała na urlop, może jednak ktoś się poświęci i pochwali się co dobrego w firmie słychać.
un 2017-07-25 08:46
cisza bo nic złego się nie dzieje, wiadomo zmiany były i starego nie ma, teraz wszyscy czekają co będzie dalej
2
były pracownik :) 2017-07-29 15:39
Jak to: "... zmiany były i starego nie ma" ?
1
un 2017-08-02 09:13
No AU już nie jest szefem.
1
Dominika 2017-08-02 13:33
@un czy już wiadomo coś więcej o zmianach jakie zaszły w firmie? Co powinny wiedzieć osoby, które biorą Homag Machinery pod uwagę jako potencjalne miejsce pracy?
un 2017-08-02 15:15
@Dominika na moje oko to zmiany idą na lepsze, robi się normalniej, nie ma już przydupasów / imbecylów a jak sa to nowy prezes nie jest głupi i szybko ich ustawi, pożyjemy zobaczymy, poza tym dobry socjal jest
OK 2017-08-03 21:15
Firma ciągle się rozwija, jest coraz więcej miejsc pracy, poszukują wielu pracowników, a co za tym idzie coraz więcej można zarobić. Nowi pracownicy na starcie mają chyba 2 dni szkoleń + 3 miesięczny okres próbny, po którym praktycznie wszyscy dostają dłuższą umowę. Jeśli ktoś ma mało, są i nadgodziny i dla chętnych praca w weekend. Możliwość rozwoju, zmian stanowisk. Do tego wyjazdy za granicę, kursy językowe i 13 pensja. Jeśli ktoś jest ogarnięty i chce pracować, to na pewno da sobie radę w Homag i nie będzie narzekać.
Jerzyk 2017-08-11 16:01
Czy możecie napisać coś więcej o zmianach w firmie? Czy teraz jest faktycznie dobrze?Pracowałem tu kiedyś i ciągnie mnie do firmy bo miło wspominam swoją pracę w Homag. Sądzę, że wprowadzane zmiany ożywiły firmę.
OK 2017-08-11 16:27
Jerzyk@ Może napisz co chciałbyś wiedzieć, to postaram się opisać
Tynek 2017-08-15 14:13
Jest naprawdę coraz lepiej, oby tylko ie zapeszyć. Jak tak dalej będzie to z pewnością będzie w firmie super.
aga 2017-08-20 20:23
witam czy starsza kobieta da sobie rade na szafach jako" elektromonter"?
2
Olaf 2017-08-20 20:26
Jak firma jest dobrze prowadzona to i na forum jest mało wpisów.
starszy 2017-08-21 13:07
Jest lepiej niż kiedyś, dużo nowych osób a będzie jeszcze dużo więcej. Zarobki idą w górę, możliwość awansu, zmiany stanowiska.. 1 lub 2 zmiany czego chcieć więcej?
Ona 2017-08-24 00:07
Cześć, zastanawiamy się nad pracą w Homag. Jak to wygląda jeśli chodzi o pracę dla kobiet. Czego mogę się spodziewać? Jak wygląda czas pracy czy to jest system zmianowy? No i jakie zarobki. Najważniejsze jak wygląda dojazd do pracy.
Mateusz 2017-08-24 09:43
Czy może ktoś podpowiedzieć czy Homag Machinery ma aktualnie jakieś potrzeby kadrowe? Jaka jest teraz atmosfera w firmie, jak czytam to znacznie sie poprawia?
ON 2017-08-24 20:10
Potrzeby kadrowe są praktycznie na każdym dziale, ponieważ firma ciągle się rozrasta. W niektórych miejscach są dwie zmiany, a w niektórych możliwość nadgodzin. Zarobki się zwiększają. Dojazd do firmy jest ok, ale gdy ktoś przyjeżdża na późniejszą godzinę do pracy to może mieć problem z parkingiem. Atmosfera też się poprawia. Homag się rozwija i jest coraz lepiej.
3
Dominika 2017-08-28 11:58
@ON to ważne informacje dla osób, które obecnie szukają nowego miejsca pracy. @starszy piszesz, że w Homag Machinery jest również możliwość awansu. Jakich działów to dotyczy?
1
starszy 2017-08-28 17:01
Oczywiście w 90% na dziale mechanicznym. Tam jest siła przebicia. Na szafach ektr. ciężko, zresztą kobiety raczej nie chcą wyjeżdżać.
... 2017-09-04 19:07
Witam pytanie praca na magazynie 2 zmiany na czyn polega czego można się spodziewać proszę o normalne odp a nie robię nie sb jaj ...
Mateusz 2017-09-05 10:34
Jak pracodawca dobry to i pracownicy pracują z zupełnie innym zaangażowaniem. Czy zarobki poprawiają się?
1
On 2017-09-06 16:05
Czy może ktoś podać e-maila na którego można wysyłać Cv ?
nb 2017-09-06 17:17
rekrutacja@homag.com
1
Justus 2017-09-08 22:04
Homag Machinery bardzo podoba mi się jako firma, zazdroszczę pracownikom.
2
Stary wyga 2017-09-20 15:02
Ale propaganda. Sa zmiany ale na gorsze. Dlaczego nikt nie napisze ze jest mobing jakiego jeszcze nie bylo. Dzial elekteyczny porazka. Nowi pracownicy maja wieksze pieniadze na start niz starzy. No ale wreszcie ludzie zaczynaja mowic o tej chorej sytuacji. Masz uczyc kogos kto ma wieksze pieniadze od samego uczacego wieloletniego pracownika. 6 kibli na caly zaklad dla pracownikow i 4 umywalki. Dowalanie sie ze w przerwe ktora trwa 15 minut mozna dopiero umyc rece, wstawic czajnik i herbate zrobic. Ostatni k kolejce do umywalki raczej rak nie umyje a gdzie tu jeszcze zjesc. Zakaz na zakazie sie robi az czlowiek nie wie czy wolno mu jeszcze oddychac. Obudzcie sie ludzie. Jak dlugo bedzie ta dyskryminacja pracownikow. Niema AU i sie robi masakra. Pozdro dla ludzi ktorzy pracowali cale lato nadgodziny soboty i niedziele a uslyszeli ze spadla produktywnosc a do roboty przychodzili sobie kawki spijac i naciagac na nadgodziny
13
ona 2017-09-20 23:25
Widać komu teskno za ukladami i lizusostwem jakie było za czasów au. Jak teraz trzeba pracować w sobote za dodatkowa kasę i jeszcze sie dostaje premie to zle bo wymagają - każdy by wymagal. Jasne ze lepiej bylo jak się w soboty albo na drugiej zmianie jedzilo do sklepu albo do maka. Leserzy zawsze narzekają a jak ktos chce normalnie pracować i zarabiać to na to jęczenie nie będzie zwracać uwagi. A z linkami to też bujda bo są na hali i na szatniach. Oj komuś sie pali pod tylkiem i pluje na wszystko. Ciekawe jaki to mobing na eletrycznym jest tera?
Niki 2017-09-21 10:15
Ona. Widac kto tu jest przydupasem . Jednak beton bedzie betonem. Stary wyga ma racje nie jest fajnie. A bedzie gorzej. Chyba ze ktos lubi prace w atmosferze obozowej a do tego to zmierza.
6
XXXXX 2017-09-21 12:14
600 osób nie jest wstanie się umyć w 4 umywalkach ,zrobić herbatę i zjeść śniadania w 15 min.
A kierownik z brodą tylko patrzy przez okno i patrzy do czego się doczepić.
6
Dominika 2017-09-22 11:16
@XXXXX nie ma w firmie jakiegoś podziału? Dziwne, jeśli tyle osób miałoby mieć przerwę w tym samym czasie. @Niki rozumiem, że zgadzasz się z opinią @stary wyga. Możesz powiedzieć coś więcej o zmianach jakie zaszły w firmie? Jak według Ciebie można teraz podsumować mocne i słabe strony pracy w Homag Machinery?
XXXXX 2017-09-22 17:34
Słaba strona:
Przerwa 15 minut na 10 godzin pracy,
Rygor na każdym kroku,
Brak części
Szatnie strasznie zawalone, nawet nie ma przejscia
Zmuszanie do nadgodzin jak ktoś nie chce pracować, albo jak komuś nie pasuje,
Na plus to ciężko napisać.
Może to że jak ktoś chce pracować w nadgodzinach i weekendy to można nawet nieźle zarobić no ale kosztem pracownika.
Wypłata na czas.

2
DSK 2017-09-25 21:33
Dzień dobry,
natrafiłem na ogłoszenie z Homag na stanowisko kierownika logistyki wew.
Czy ktoś się orientuje jakie warunki zatrudnienia oferuje firma?
xxx 2017-09-26 07:44
Poczytaj kodeks pracy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
???? 2017-09-26 08:59
do XXXX/xxxxx czy to oznacza ze te przerwy są zgodne z prawem czy nie? jak jest gdzie indziej?
???? 2017-09-28 15:20
Niektórzy dostali trochę więcej władzy i im sodówa strzeliła do głowy. Żeby więcej zarobic donieśliby na własne matki. Z chama na pana. Człowiek czuje presje z każdej strony bo nigdy nie wiadomo czy nie czai sie po kątach ktoś uprzejmy kto donosi. Z ludzi na produkcji robi sie bande kretynów.
3
zinnejbajki 2017-09-28 17:54
szukam pracy i sprawdzam firme ale widzę że tutaj jak w całym necie to tylko hejt i g*wnoburza; ja to bych chciał usłyszeć konkret, co kto robi. na moja poprzednią firmę tez trole wylewały pomyje w necie i wszyscy mnie pytali jak tam można pracować a to była nie prawa, może ktoś rzuci przykładem - wiadomix bez nazwisk :)
tedy 2017-09-30 13:07
roboty jest full jak wszędzie. Za soboty i niedziele płacą setki i bonus jak leci bez gadania, nadgodziny też. Zarobisz ale się narobisz. Plus jest taki że jak masz kredyt czy potrzbujesz kasy to nie musisz drugej roboty szukać. Zarobsz w fimie na miejscu.Dla mnie to ok.
4
Norbi 2017-10-01 19:19
Szukam pracy i słyszałem sporo dobrego o Homag Machinery. Trochę jestem zaskoczony niektórymi wypowiedziami na tym wątku?
zoo 2017-10-03 19:30
Kibel się zrobił i tyle. Jest chyba więcej biurowych niż roboli. Dziwne jakieś stanowiska powstały, nie wiem, mające na celu poprawić chyba produkcję a jest zupełnie na odwrót. Ktoś będzie musiał zarobić na tych wszystkich ludzi ale w jaki sposób? Ano obetnie się standardy i już się pojawią oszczędności :)
Dwie zmiany planują zrobić. Trzeba będzie się pożegnać...
1
EM... 2017-10-04 17:33
juz są dwie zmiany
1
Norbert 2017-10-04 20:59
Może nie macie racji pisząc o przeroście pracowników w biurze? Jak firma się rozwija to niestety biurokracja bardzo wzrasta. Kto nie pracuje przy papierkach to nawet nie zdaje sobie z tego sprawy w jakim tempie rośnie papierologia. Ważne, że Homag to dobra firma
Dominika 2017-10-06 13:16
@EM... czyli wcześniej ich nie było? Jakich działów dotyczą zmiany? Czy oprócz systemu pracy zmieniło się coś jeszcze?
Czesław 2017-10-07 17:33
Witam
Dostalem oferte pracy na stanowisku techika serwisu. Mam pytanko: jak wyglada praca takiego technika ? Czy czesto sa dalekie wyjazdy? Mile widziana opinia wlasnie takiego technika.
Pozdrawiam
Magda 2017-10-10 08:32
Beznadziejna firma! Brak szacunku dla pracownika!
1
Magda 2017-10-10 08:36
I co z tego ze ma osiągnięcia? Co ma piernik do wiatraka? Nie szanują ludzi i tyle.
1
xxx 2017-10-10 10:06
Ludzie dajcie jakiś przykład! Inaczej ludzie się nie poznają na firmie. Konkrety proszę kogo to dotyczy. Kogo unikać?
z 2017-10-11 22:37
Nie szanują czyli? Co masz na mysli jakis przykład prosze i opis sytuacji? Inaczej jak tu ufać takim opiniom
Zostaw swoją opinię o Homag Machinery - Środa Wielkopolska
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Homag Machinery