brak logo

Homag Machinery

Środa Wielkopolska

Opinie o Homag Machinery

anonim 2009-03-22 17:12:16
Słowa kojarzące się z Homag Machinery (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Homag Machinery:
Najbardziej nie podobało mi się w Homag Machinery:
1
Lu... 2010-02-16 15:33:03
Zakład fajny dla ludzi którzy umieją i lubią trzymać palec [usunięte przez administratora] kierownictwa. Nie można mieć własnego zdania. Atmosfera podlizywaczy. Zarobki od 1500-2500 w zależności od stażu pracy i stopnia pokrewieństwa z kierownictwem, a także godzin spędzonych na wspólnym grilowaniu i rąbaniu KOLEGOM z pracy d....
4
**** 2010-03-12 16:30:41
nie wiem kim jesteś, i czy pracowałeś w homagu, ale z opinią się zgodzę. tylko ja uwazam że palec w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to raczej szefowi trzeba trzymać, aby mieć układy i układziki. Ludzie bez wykształcenai a taka kasę zarabiają że się w głowie nie mieści. A ten co wykształcony i coś potrafi zrobić to najmniej zarabia.
5
anonim12 2010-03-27 13:32:15
Tak jak inne posty mówią to mogę to potwierdzić. Mało tego szef to typowy człowiek który nie znosi krytyki on wie najlepiej. A jeśli chodzi o inne sprawy to potrafi zgonić wszystko na pracownika choć sam wydal decyzje. Kontrola jakości działa tylko na papierku same procedury są do tak dziwne że normalny człowiek tego nie rozumie. Generują tylko koszty. Jak się coś komuś odpali to można być u nich kooperantem i nawet robić buble. Kierownikiem została mianowana osoba, posiadająca tylko wykształcenie zawodowe, później robił szkołę średnią w pół roku, bo normalny tryb kształcenie jak to stwierdził był zbyt trudny. Awans zdobył tylko dlatego, że wie w które części ciała należy wejść szefowi.
4
anonim 2010-05-19 17:08:02
firma dla dziobaków , kierownictwo oszukują swoich podwładnych na każdym kroku , jeden to wogóle jest mistrzem dziobania i [usunięte przez administratora] , wiem z opowiadań byłych pracowników
anonim 2010-05-19 21:09:15
Zgadzam się z trzema pierwszymi opiniami. Kadra kierownicza poniżej wszelkiej krytyki. Oszukują pracowników na czym tylko mogą po to aby móc pod koniec m-ca z tego tytułu zainkasować premię. Gosc124621 to zapewne ten o którym była wcześniej mowa sądząc po stylu wypowiedzi daleko odbiegającym od poprawnej polszczyzny. Nie wiem dlaczego czuje się urażony skoro napisano o Nim prawdę. Inny to przykład typowego „żyda”, który nie miał nawet odwagi zarejestrować swojej pseudo firmy na siebie, tylko zrobił to na żonę. Kupuje w Brico Marche i sprzedaje za 3x tyle. Każdy tak by mógł, tylko nie każdy potrafi aż tak „wejść w odpowiednie miejsce” szefowi. Kolejny potrafi robić tylko tabelki w Wordzie. Ich podstawowe zajęcie to surfowanie po necie. Dział Kontroli Jakości to czysta fikcja. Osoby „pracujące” w w/w dziale zajmują się przede wszystkim chodzeniem bez celu i spijaniem kaw. Zakupom zdarza się czasami zamówić towar na czas. Największą jednak porażką jest przypominający Buldoga (i nie chodzi mi tu tylko o wygląd zewnętrzny)kierownik magazynu (notabene mieszkający na tej samej wsi co v-ce prezes). Jeżeli ktoś pragnie zatrudnić się w tej firmie dodatkowym atutem będzie umiejętność naprawienia auta kierownikowi (oczywiście w godzinach pracy).
2
anonim 2010-05-21 16:26:28
mistrzostwo świata osiągnieto dzisiaj , kierownictwo oraz dział pseudo zakupów otrzymało premie kwartalne jakiś czas temu za swój "ogromny" wysiłek od 1000 wzwyż , tymczasem reszta załogi musiała zadowolić się ciastkami ,kawą oraz cukierkami , jak mi to kolega opowiedział odrazu zechciałem tam złożyć CV. ŻENADA
bleee 2010-05-22 08:17:12
jeśli cukierki były o smaku toffi to faktycznie jest czego pozazdrościć.... podejrzewam jednak że wyroby cukiernicze były wykonane na umowę zlecenie przez "majstra szmatę" bo tak wyszło drożej. firma schodzi na psy... kiedyś to takie imprezy dla kierownictwa robiono cicho-sza w "wodniku"... ech.
anonim 2010-05-22 19:24:01
Dodam, że szef to osoba chora psychicznie. Alpy, Egipt, rzekoma rekonwalescencja to tylko przykrywka do coraz to dłuższych wizyt w szpitalu psychiatrycznym, na oddziale zamkniętym. Nawet paczki nie można wysłać!!!
1
anonim 2010-06-12 14:21:30
Widze ze na forum ucichlo ostatnim czasy. Czyzby ktos zaczal namierzac adresy IP i wyciagac konsekwencje??? ;)
Nie rozumiem jednej rzeczy, skoro wszyscy moi przedmowcy pracuja w Homag Machinery i jak widac sa niezlymi kozakami to dlaczego sie nie odezwa w pracy tylko pisza na forum a na hali zachowuja sie jakby nigdy nic. Na palcach jednej reki jestem w stanie policzyc gosci, ktorzy potrafia sie postawic szefowi nie liczac sie z potraceniem tzw. premii. Tak naprawde nie liczy sie to co masz na papierze tylko to co wiesz, jak wykonujesz swoje obowiazki i tylko w taki sposob dojdziesz do czegos. Owszem, lizydupstwo jest powszechne, ale dlaczego nie pisze nikt o postawach przeciw systemowi. Niektorzy naprawde maja jaja i robia z nich uzytek, a ci co sie tu tak pienia tak naprawde w pracy sa przykladni, uprzejmi i wyrabiaja 120% normy. Jak sie komus nie podoba to niech sie zwolni. Wtedy bedzie widac kto nie jest obludny i nie trzyma palca w [usunięte przez administratora]. Powodzenia i NIECH MOC BEDZIE Z WAMI :P
1
anonim05022012 2012-02-05 08:55:50
Firma jakich mało. Prezes niezrównoważony psychicznie, nigdy nie wiadomo, kiedy wybuchnie. Choleryk, nie potrafi nad sobą zapanować. Kierownik montażu założył firmę na żonę, sprzedaje Homagowi części, a jakby tego było mało ma dostęp do systemu i samowolnie wprowadza zmiany odnośnie zamówień swoich części! Atmosfera fatalna, na każym kroku oszukują pracowników. Magazynierzy to śmierdzący lenie.
nick 2012-05-08 11:45:15
Zgadzam się z przedmówcami prezes nierzównoważony,nieomylny, promuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Praca stresująca za psie pieniądze. Tragiczna niewykształcona kadra na każdym szczeblu. Robimy w wała niemców i z tego żyjemy. Bałagan na każdym kroku.
anonim2 2014-02-18 19:02:45
Pensja na czas, nadgodziny płatne lub do odebrania, stawki 12-14zł brutto/godzinę, praca 8 godzin dzienie, z kadrą różnie to bywa..
2
anders 2014-02-18 20:41:28
goła stawka czy jakieś system premiowy również?
ghfdhg 2014-03-10 16:04:00
Ile wychodzi sie na miesiac po 2 latach pracy ?
9
greg 2014-04-21 11:27:32
jakie zarobki po okresie próbnym na produkcjii ? jakies premie?
13
Basia 2014-07-07 16:20:40
Witam orientuje się ktoś ile kobiety zarabiają na produkcji?? jak to wygląda tutaj z pracą? ciężka fizycznie? pozdrawiam
6
Wva 2014-07-14 16:21:39
Praca nie jest zła :) atmosfera do kitu. Firma nie traktuje kobiet na produkcji poważnie :-)są dyskryminowane, więcej potrafią niż niektóre chłopy a i tak o wiele mniej zarabiają:) wypłaty ok 1500 zł
welur 2014-10-01 21:26:08
piją wode
2
Antonio 2014-10-26 22:13:45
Jeśli chodzi o kobiety to niech nie narzekają, robią 8 godzin 5x w tygodniu za 1500+ premie miesięczne, kwartalne, trzynasta pensja.
Maja o sobie zbyt wysokie mniemanie, a prawda jest taka że to BETONY które najprostszego zadanie nie potrafią dobrze wykonać.
1
xander 2014-11-18 04:52:08
Co do kobiet to sie zgadzam same betony na maksa...tobia z pamięci bo schematów czytać nie potrafią, maks 10% kobiet wie co robi a reszta jak te małpki naśladują i próbują działać na własną rękę. Ogólnie warunki pracy dobre ale cos za cos;) wiedza i praktyka sie liczą a nie tylko znajomości. Pozdrawiam znajomych z Homaga
1
pedro 2014-12-03 18:35:57
12 brutto praca po 12 godzin. Nawet w niedziele. To juz nie ten homag co kiedys. Te czasy minely.
anonim000 2015-01-18 18:36:20
W Homagu przynajmniej w biurze pracują panienki,które zamiast pracą zajmują się żonatymi panami z produkcji i nie siedzą przy biurku jak wymaga od nich pracodawca tylko biegają za facetami po hali i rozwalają małżeństwa zamiast zająć się pracą...i za co im płacą? Potrafią tylko przeszkadzać w pracy i życiu... A firma ogólnie ok. Powyższa opinia dotyczy oczywiście jednej konkretnej panienki. Reszta pań to porządna kadra.
2
ric 2015-02-08 10:51:46
Dokładnie tak jak ktos powiedział znajomosci znajomosci i za to sa podwyższki a nie za jakosc i sumiennosc.
4
ple 2015-02-14 16:59:52
hej chciałambym dostac sie do pracy jestem kobietą niewiecie gdzie mogłabym dac cv? a potrzebują do pracy kobiety?
NICK 2015-02-15 16:29:34
I zbyt zarozumiała :)
1
ja321 2015-02-22 22:12:24
CV do ochroniarza, trzeba wejsc przez hale, spytaj kogos to Ci ktos powie gdzie, badz idz i spytaj sie czy mozesz dac do kadr. Atmosfera ok, pracuje ponad pol roku stawka 15.20 brutto. Nie mozna narzekac, praca na miejsuc chodz duzo ludzi dojezdza nawet po 30-40 km w jedna strone. Praca najczesciej 8-10h.
dwr 2015-03-05 13:02:46
Tez słyszałem ze potrzebne są znajomości.
JOB 2015-04-14 18:18:14
Witam. Czy na okresie próbnym można spodziewać się jakiejś premii, jak to wygląda na dzień dzisiejszy?
Aga 2015-05-11 22:48:57
Witam wszystkich:) Mam pytanie do pracowników produkcyjnych na czym polega praca kobiet na produkcji w homagu?- tak mniej więcej i oczywiście jakby ktoś był tak miły i napisał na jakie zarobki można liczyć na początku swojej drogi. Czy sa dwie, trzy zmiany - jak to wygląda z sobotami czy są pracujące?. Ostatnio słyszałam, że zakład ma się rozbudowywać i będą przyjęcia ale nie wiem ile w tym prawdy.
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuje tym przyjaznym za odpowiedź :)
2
Pandora 2015-05-14 21:40:44
Kobiety to generalnie u elektryków na szafach i tam chyba pracują na dwie zmiany, chyba. Po szkoleniu (okres próbny 3 miesiące)dostaniesz raczej ok 2k do ręki. Ale trzeba przyznać że warunki pracy są ok.

@JOB, tak na okresie próbnym możliwe że dostaniesz premie miesięczną i część kwartalnej.
Aga 2015-05-18 20:46:01
A konkretnie co one tam robią "u elektryków na szafach" ciężka praca do ogarnięcia?
wytrwaly 2015-06-16 17:47:50
Ja staram się dostać do homagu już jakiś czas nie mam niestety znajomości i ostatnio byłem już 2 raz na rozmowie i niewiele mam czekać pewnie a oni się znowu nie odezwą
ziomek 2015-06-17 21:52:10
Kobitki 2000zl na miesiac po okresie probnym haha dobre. Jaja sobie robisz? Chyba 2000 brutto. Maks po probnym to 1500zl na reke. Na dziendobry maja po 11zl brutto na godzine. Faceci na elektrycznym zarabiaja z 1800zl z premia uznaniowa na reke po 2 latach pracy. Jak chcesz wiecej zarabiac to na mechaniczny radze bo tam na dziendobry dostaja po 17 zeta brutto a nie jak u elektrykow 12 zl. Dyskryminacja fachowcow a przykrecacze srubek po gimnazjum maja wyzsze pensje. Szok po prostu
Nicky 2015-06-26 15:47:39
ziomek , 17 brutto to chyba elektrycy "uruchamiacze" ale tam kobiet raczej nie widziałem.
Tak swoją drogą to myśle że będą musieli trochę podnieść stawki jak ludzie zaczną uciekać do VW
turbo 2015-09-05 00:30:31
Podwyżki były... (znaczne)...ale tylko dla "uruchamiaczy", czyli generalnie największych nygusów w firmie!!! Ot taka odpowiedź na ucieczki do VW. Zapowiedziane są podwyżki dla reszty załogi ale jak na razie jest tylko niesmak.
Czekamy, czekamy, bo takich różnic w płacach i pracach być nie może!!!
Elektyczny 2015-09-17 17:34:57
Tak, masz szansę na pracę na działkę elektrycznym bo ciągle elektryków poszukujemy, ale stawki na prawdę są niskie i ciągle nadgodziny
Witam 2015-12-15 13:25:05
A sa może przyjęcia na magazyn lub produkcję w najbliższym czasie czy raczej nie
Ciach 2015-12-16 13:52:32
Jak złożyć aplikacje
Wera 2016-01-05 17:29:22
Hej mam pytanie czy przyjmują jakieś kobiety na produkcję w homagu? Na czym polega ich praca i na jakie zarobki można liczyć na początek? Chociaż słyszałam( nie wiem czy to prawda), że tam bez znajomości to marne szanse żeby się dostać... Mam nadzieję, że może chociaż ktoś mi udzieli odpowiedzi. Z góry dziękuję pzdr Wera
nice 2016-01-17 17:33:32
A jak myślisz?
Mn 2016-01-19 21:54:29
Czy planują jakieś przyjęcia w najbliższym czasie
1
uruchamiacz 2016-02-23 23:04:12
No prezes to niezły tam jest ...wyrazy współczucia....bez komentarza... pozdrowienia dla leserów
natka 2016-07-25 10:17:02
przyjmują z grupą inwalidzką
Na 2016-07-25 13:14:33
A którą grupę należy mieć, pierwszą, drugą, inną??
marcepanek 2016-10-28 16:27:29
Porządna firma się skończyła,niestety. Dyskryminacja kobiet na porządku dziennym jeśli chodzi o elektryczny,niekompetentne kierownictwo,które ludzi ma za g... leżące na ziemi. Dobrze powodzi się karierowiczom,d...włazom i donosicielom. Zarobki d... nie urywają,firma tak dobrze stojąca finansowo mogłaby płacić lepiej,zabrali kwartalną i dołożyli do godzinówki po niecałe 2 zł brutto. Chyba,że mieszkasz po sąsiedzku z vice prezesem to masz więcej. Praca pod dużą presją czasową,na dwie zmiany,często nadgodziny i niedziele. Zarobisz niewiele więcej bo oszukują na każdym kroku. Kierowniczek na elek. premie zabiera za byle bzdury,zarobisz nadgodzinami albo niedzielami i tak ci upier... że wyjdziesz na zero. Jednym słowem : robota nie jest zła ale atmosfera do d... i niestety zanosi się na gorsze. Pozdrawiam homagowiczów
12
Zostaw swoją opinię o Homag Machinery - Środa Wielkopolska
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Homag Machinery