brak logo

Homag Machinery

Środa Wielkopolska

Opinie o Homag Machinery

welur 2014-10-01 21:26
piją wode
2
Antonio 2014-10-26 22:13
Jeśli chodzi o kobiety to niech nie narzekają, robią 8 godzin 5x w tygodniu za 1500+ premie miesięczne, kwartalne, trzynasta pensja.
Maja o sobie zbyt wysokie mniemanie, a prawda jest taka że to BETONY które najprostszego zadanie nie potrafią dobrze wykonać.
1
xander 2014-11-18 04:52
Co do kobiet to sie zgadzam same betony na maksa...tobia z pamięci bo schematów czytać nie potrafią, maks 10% kobiet wie co robi a reszta jak te małpki naśladują i próbują działać na własną rękę. Ogólnie warunki pracy dobre ale cos za cos;) wiedza i praktyka sie liczą a nie tylko znajomości. Pozdrawiam znajomych z Homaga
1
pedro 2014-12-03 18:35
12 brutto praca po 12 godzin. Nawet w niedziele. To juz nie ten homag co kiedys. Te czasy minely.
anonim000 2015-01-18 18:36
W Homagu przynajmniej w biurze pracują panienki,które zamiast pracą zajmują się żonatymi panami z produkcji i nie siedzą przy biurku jak wymaga od nich pracodawca tylko biegają za facetami po hali i rozwalają małżeństwa zamiast zająć się pracą...i za co im płacą? Potrafią tylko przeszkadzać w pracy i życiu... A firma ogólnie ok. Powyższa opinia dotyczy oczywiście jednej konkretnej panienki. Reszta pań to porządna kadra.
3
ric 2015-02-08 10:51
Dokładnie tak jak ktos powiedział znajomosci znajomosci i za to sa podwyższki a nie za jakosc i sumiennosc.
6
ple 2015-02-14 16:59
hej chciałambym dostac sie do pracy jestem kobietą niewiecie gdzie mogłabym dac cv? a potrzebują do pracy kobiety?
NICK 2015-02-15 16:29
I zbyt zarozumiała :)
1
ja321 2015-02-22 22:12
CV do ochroniarza, trzeba wejsc przez hale, spytaj kogos to Ci ktos powie gdzie, badz idz i spytaj sie czy mozesz dac do kadr. Atmosfera ok, pracuje ponad pol roku stawka 15.20 brutto. Nie mozna narzekac, praca na miejsuc chodz duzo ludzi dojezdza nawet po 30-40 km w jedna strone. Praca najczesciej 8-10h.
dwr 2015-03-05 13:02
Tez słyszałem ze potrzebne są znajomości.
JOB 2015-04-14 18:18
Witam. Czy na okresie próbnym można spodziewać się jakiejś premii, jak to wygląda na dzień dzisiejszy?
Aga 2015-05-11 22:48
Witam wszystkich:) Mam pytanie do pracowników produkcyjnych na czym polega praca kobiet na produkcji w homagu?- tak mniej więcej i oczywiście jakby ktoś był tak miły i napisał na jakie zarobki można liczyć na początku swojej drogi. Czy sa dwie, trzy zmiany - jak to wygląda z sobotami czy są pracujące?. Ostatnio słyszałam, że zakład ma się rozbudowywać i będą przyjęcia ale nie wiem ile w tym prawdy.
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuje tym przyjaznym za odpowiedź :)
4
Pandora 2015-05-14 21:40
Kobiety to generalnie u elektryków na szafach i tam chyba pracują na dwie zmiany, chyba. Po szkoleniu (okres próbny 3 miesiące)dostaniesz raczej ok 2k do ręki. Ale trzeba przyznać że warunki pracy są ok.

@JOB, tak na okresie próbnym możliwe że dostaniesz premie miesięczną i część kwartalnej.
Aga 2015-05-18 20:46
A konkretnie co one tam robią "u elektryków na szafach" ciężka praca do ogarnięcia?
wytrwaly 2015-06-16 17:47
Ja staram się dostać do homagu już jakiś czas nie mam niestety znajomości i ostatnio byłem już 2 raz na rozmowie i niewiele mam czekać pewnie a oni się znowu nie odezwą
ziomek 2015-06-17 21:52
Kobitki 2000zl na miesiac po okresie probnym haha dobre. Jaja sobie robisz? Chyba 2000 brutto. Maks po probnym to 1500zl na reke. Na dziendobry maja po 11zl brutto na godzine. Faceci na elektrycznym zarabiaja z 1800zl z premia uznaniowa na reke po 2 latach pracy. Jak chcesz wiecej zarabiac to na mechaniczny radze bo tam na dziendobry dostaja po 17 zeta brutto a nie jak u elektrykow 12 zl. Dyskryminacja fachowcow a przykrecacze srubek po gimnazjum maja wyzsze pensje. Szok po prostu
1
Nicky 2015-06-26 15:47
ziomek , 17 brutto to chyba elektrycy "uruchamiacze" ale tam kobiet raczej nie widziałem.
Tak swoją drogą to myśle że będą musieli trochę podnieść stawki jak ludzie zaczną uciekać do VW
turbo 2015-09-05 00:30
Podwyżki były... (znaczne)...ale tylko dla "uruchamiaczy", czyli generalnie największych nygusów w firmie!!! Ot taka odpowiedź na ucieczki do VW. Zapowiedziane są podwyżki dla reszty załogi ale jak na razie jest tylko niesmak.
Czekamy, czekamy, bo takich różnic w płacach i pracach być nie może!!!
2
Elektyczny 2015-09-17 17:34
Tak, masz szansę na pracę na działkę elektrycznym bo ciągle elektryków poszukujemy, ale stawki na prawdę są niskie i ciągle nadgodziny
Witam 2015-12-15 13:25
A sa może przyjęcia na magazyn lub produkcję w najbliższym czasie czy raczej nie
Ciach 2015-12-16 13:52
Jak złożyć aplikacje
Wera 2016-01-05 17:29
Hej mam pytanie czy przyjmują jakieś kobiety na produkcję w homagu? Na czym polega ich praca i na jakie zarobki można liczyć na początek? Chociaż słyszałam( nie wiem czy to prawda), że tam bez znajomości to marne szanse żeby się dostać... Mam nadzieję, że może chociaż ktoś mi udzieli odpowiedzi. Z góry dziękuję pzdr Wera
nice 2016-01-17 17:33
A jak myślisz?
Mn 2016-01-19 21:54
Czy planują jakieś przyjęcia w najbliższym czasie
1
uruchamiacz 2016-02-23 23:04
No prezes to niezły tam jest ...wyrazy współczucia....bez komentarza... pozdrowienia dla leserów
natka 2016-07-25 10:17
przyjmują z grupą inwalidzką
Na 2016-07-25 13:14
A którą grupę należy mieć, pierwszą, drugą, inną??
Homag 2016-12-09 09:40
Pozdrowienia dla tych co chowają firmowe narzędzia :-)
1
Homag 2016-12-09 09:41
Pozdrowienia dla tych co chowają firmowe narzędzia :-)
1
Homager 2017-01-13 08:52
podobno idą zmiany, ktoś coś wie?
1
aaaa 2017-01-17 20:01
jakie zmiany?
niki 2017-01-22 01:40
Cześć jak tam zarobki kobiet? na ile może liczyć kobieta "na rękę" z premią i dodatkami? 2000 chociaż dają?
12fil 2017-01-22 16:49
Nie ma to jak .......rodzina na jednym dziale pracuje .......Vormontag Górą :-)
Matek 2017-01-23 15:18
Jestem automatykiem z kilkuletnim doświadczeniem i słyszałem, że Homag to dobra firma i dlatego mam pytanie o wysokość zarobków? Czy są jakieś premie? Może pakiet socjalny? Zależy mi na tych informacjach bo jak zmieniać pracę to na lepszą! Z góry dziekuję
obecny 2017-01-24 18:12
Daruj sobie
5
Zwykly Kowalski 2017-01-25 17:11
Taka rozwijająca sie firma a druga zmiana nie ma nawet gdzie zaparkowac aut. Barykady robione przez ochroniarzy ktorzy zamiast pilnowac wejść to pilnuja czy zwykly Kowalski nie zaparkuje na miejscu jakiejś szychy. Przeciez mozna na piechote.. zwlaszcza, ze większośc dojeżdża z innych miejscowości.
1
Antoni 2017-01-27 10:14
Masz problem człowieku! Pracujesz w świetnej firmie a zajmujesz się parkingiem , może wolisz tamtą pracę? Zawsze możesz zmienić! Homag posiada potencjał a to jest perspektywa bezpiecznej pracy dla nas. W sumie nie ma problemów, wszystko jest tak jak być powinno.
robot 2017-01-27 15:39
Firma kompletna żenada ! Prezes AŁA nie pomaga ludziom kiwa tak tak a w myślach (idź już w h..) Mobbing na skale globalna w szczególności dział trzysta trzydzieści dwieście brygadzista jest tam mistrzem w dyskryminacji pracowników . kasa nie jest zła ale jakim kosztem. nie polecam
7
I888 2017-01-28 02:05
Co jak co ale osoba wyżej ma rację. Jest coraz więcej nowych osób w firmie i problem parkingu jest dużym problemem. Uniemożliwia pracownikom swobodny dojazd do pracy. Chciałbyś przyjechać na druga zmianę i szukać miejsca jeżdżąc wokół firmy na marne? Denerwując się przy tym i psując reszte dnia ? Myśląc przez następne 8 godzin czy Twój samochód jest caly i czy masz wszystkie lusterka? Jest okres zimowy i tylko pojedyncze jednostki dojeżdżają do pracy rowerem lub przychodzą na piechotę, pewnie kiedy pogoda zacznie sie poprawiać to problem parkingow zniknie. Niestety w tym momencie jest to duże utrudnienie.
3
Tolek 2017-02-01 14:57
Super firma i cieszę się z pracy u nich, mam nadzieję że tak będą trzymać!
1
777 2017-03-05 13:13
jak wam sie nie podoba to sie zwolnijcie na wasze miejsce sa tysiace
2
Dominika 2017-03-14 10:28
@1888 Myślę,że mając poważne argumenty zawsze możecie napisać e-mail do władz firmy na ich adres: info@homag-machinery.com.cn może rozwiążą problem.
Eko 2017-05-10 15:37
777 nie cwaniakuj... te czasy że za bramą stoją tysiące już dawno minęły. Teraz jest rynek pracowników, a nie pracodawcy. Koniunktura się odwruciła wielu polaków potrafi się cenić, jadą za granicę, w internecie szukają jakie stawki mają w innych firmach, i uważam że należy walczyć o godziwe pensje a nie być tylko popychadłem zagranicznych inwestorów którzy wykorzystują Polaków jako tanią siłę roboczą.
4
Matek 2017-05-10 22:40
Homag Machinery to firma z licznymi sukcesami na koncie, może warto o tym cos powiedzieć?
zainteresowany 2017-05-17 14:17
Witam, czy może ktoś się wypowiedzieć na temat warunków na magazynie?
Chętny 2017-05-18 20:54
Mam pytanie na temat pracy na dziale gdzie układają kable w szafach, ile można dostać na początek na rękę, jaka atmosfera i warunki pracy
Mops 2017-05-18 22:14
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ludzie opowiadają, że w innych firmach to jest super kasa i jeszcze lepsza załoga ale są pewni tego co mówią? Jeśli nawet sa w firmie jakieś trudności to trzeba się z nimi rozprawić.
szuflandia 2017-06-02 07:00
Witam,
Czy ktoś może się wypowiedzieć odnośnie dość często pojawiającej się rekrutacji jako Strategic Buyer w Homagu, czego można się spodziewać na rozmowie i jak przebiega praca w tym dziale:)
z góry dziękuje za rzetelne opinie!!!
888 2017-06-05 20:12
Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz, są tysiące za bramą którzy tylko czekają.
Za granicę to sobie możesz jechać przez agencję gdzie będziesz dymany tyle że nie w swoim kraju ale za to przez swoich rodaków którzy będą Cie tylko doić z € zamiast PLN-ów.
Matek 2017-06-11 19:46
Czy firma podpisuje umowy o pracę czy tylko zlecenie? Jaka jest atmosfera? Wprawdzie słyszałem sporo dobrego o firmie ale dobrze jest dopytać
Zostaw swoją opinię o Homag Machinery - Środa Wielkopolska
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Homag Machinery