brak logo

Ster

Szamotuły

Opinie o Ster

Przechodzień 2013-02-13 18:21
Podobno niektórzy dostali po "portkach". Zresztą, mieli potem nietęgie miny i tak im zostało jeszcze do dzisiaj :)...
sss 2013-03-03 20:14
Wreszcie liderzy są tam gdzie ich nie było! Od razu inaczej się wszystko kręci,wiadomo do kogo udać się z problemem,na danym dziale itd.Wybór też trafiony ,bo dobrze się z nimi rozmawia i dogaduje. (usunięte przez administratora)
ssss 2013-05-13 20:45
Jak już liderzy odchodzą,a inni szukają innej pracy,to już jest niedobrze...z firmą,albo kierownikami ;( A zarząd robi śmieszne audyty w obecności kierownictwa,zamiast np. zawołać na osobistą rozmowę ,chociażby liderów,powiedzieliby co myślą.Kto powie coś złego w obecności swojego kierownika?Samobójca:)
vvvvv 2013-07-06 21:36
(usunięte przez administratora).O czym tu gadać połowa liderów nie spełnia wymagań,brak umiejętności chociażby obsługi sap i isys!!! zweryfikujcie ich!!!!
Gretka 2013-07-11 18:57
A czy mógłby ktoś coś powiedzieć o dziale księgowości (atmosfera, wynagrodzenie, warunki pracy)? Pojawiło się ogłoszenie o wolnym etacie.
2
-a 2013-07-19 20:27
Praca tylko na przetrwanie i nic wieciej.
kris 2013-11-04 11:52
witam szukam pracy na magazynie do kogo mozna udeżać o prace papiery na widlaka wszystko ok
oj tam 2013-11-15 20:41
oj tam ,gadanie jak ci żle to zmien praca.wszyscy grymaszą, a i tak pracuja.pamiętajcie! szanujcie to co macie.
3
bbb 2013-11-22 12:10
oj tam kolejny (usunięte przez administratora) , obcieli by pensje 50%
1
aaa 2013-11-26 18:45
Jakie wynagrodzenie, jaka umowa o prace, jakie warunki pracy? zalezy mi na szczerym opisie sytuacji w firmie ster w szamotułach,
życzliwy 2014-02-05 20:19
praca w ster [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie opłaca
Benek 2014-04-09 19:24
Operatorzy wtryskarki nie narzekają ;) Może jest co robić bo na 3 zmiany ale według mnie jest ok ;)
1
anonim 2014-05-22 20:32
Aby nie na magazyn,totalna porażka!(usuniete przez administratora)Ale kierownik poszukiwany w ramach castingu,zamiast którys z pracowników ,liderów...no tak przecież trzeba ta mieć wyższe i znać 200 języków obcych itd. :-) Są pracownicy z doświadczeniem w firmie,a kierownik poszukiwany ,najlepiej nie w temacie ,aby wykształcony;-) Nie pracuję na szczęście w tej firmie,ale się napatrzyłam.Porażka!
praca 2014-07-21 21:05
Ludzie jak czasami czytam że nie ważne ile płacą byle płacili na czas to mi się śmiać chce. Ja chodzę do pracy po to by zarabiać i te pieniądze dostawać na czas, a i oby pieniądze były na czas to się liczy
ASD 2014-09-25 21:45
Zeby z wami pogadac bym musiał sie do waszego pozomu ZNIZYĆ...........
doomlet 2014-10-21 17:28
Sam już odpowiedziałeś że potrzebują montażysty!
Anonim. 2014-12-24 00:55
Praca na wtryskowni to jakas porazka! Nie Polecam!!!
Typowy majster 2015-01-20 06:26
Witam jaką jest stawka w firmie ster spawacza? Mam metodę 135 i 141 Zawód ślusarz więc chyba robota się dla mnie znajdzie nie?
mała 2015-03-18 20:23
Jest tak jak napisałes.Popieram.Nie rozmawia o problemach itp.Jest najmądrzejszy ,chociaż jego np.liderzy mają rację ,chcą coś zmienić i tak nie przyzna racji,przecież nie powie Pani Prezes ,że to nie jego pomysł.A pomysł na zmianę i usprawnienie ,nie jego,nie może dotrzeć do zarządu.A Pani Prezes i reszta tego nie widzi i np. pytania zadaje w obecności kierowników.Szanowny Zarządzie ,jeśli chcecie "usprawnić" działanie firmy,porozmawiajcie anonimowo np. z liderami obszarów,dam głowę,że mają 1000 pomysłów ,tylko kierownicy ich blokują,a pomysły wiele wniosą,a pomysłodawcy są nie doceniani i zajmują stanowiska ,nie godne swojej wiedzy,umiejętności...Ale to już nie moja bajka,pracuję za niską stawkę,bo dzieci chcą jeść.
1
Nowy1 2015-07-05 11:48
Witam . Jaka są zarobki miesięczne stanowisku operatora lasera , wtryskarek lub operatora robota spawalniczego? Pozdrawiam
Ster 2015-08-07 22:09
1. Wynagrodzenie : Podstawa 2/3 + Wyrównanie 1/3 = Wasza wypłata.
1.1. Podstawa jest zawsze wypłacana w wysokości 100%.
1.2. Wyrównanie trzeba wypracować poprzez np. wydajność na poziomie 100%(wynika z normatywów czasowych).UWAGA wyrównanie może zostać obcięte zgodnie z regulaminem pracy.
1.3. Jeśli są jakieś premie to i tak finalnie Zarząd wyraża na nie zgodę.

2. Praca sama w sobie nie jest specjalnie ciężka czy trudna - jak człowiek jest nauczony pracy da sobie bez problemu radę. UWAGA praca na każdym wydziale przetwórstwa tworzyw sztucznych wygląda podobnie i podobne są też warunki w Sterze.

3. Atmosfera w pracy.
3.1. Między pracownikami - jest dobra lub bardzo dobra.
3.2. Między kierownictwem - jest dobra.
3.3. Między Zarządem - nie ma jej wcale (zarząd w 3 Osobach...)

4. Możliwości rozwoju są bardzo dobre. Można zaczynać od pracownika szeregowego a skonczyć jako Kierownik.
2
Anonim 2015-09-02 18:10
Ludzie narzekacie o Sterze a nie jest to taka zła firma pod względem finansowym i atmosfery.Gorzej jest w Samsungu lub w Amice we Wronkach
Szamotuły 2015-09-30 21:18
Jak wygląda rozmowa w sterze? Słyszałam ze są testy matematyczne do pracy fizycznej !
3
em 2015-11-04 13:15
Witam, co możecie powiedzieć o pracy budowlańca w Firmie Ster?
Pozytyw+ 2015-12-18 22:02
Cóż powiedzieć... w każdej wypowiedzi jest ziarno prawdy. może i ster nie jest firmą idealną, ale daje pracę, daje możliwości i doświadczenie. Pracownicy są bardzo fajni, atmosfera ok. kierownicy niestety boją się zarządu, a Ci co się nie boją mają plecy, są z rodziny lub z "przyjaciół" zarządu. Generalnie chcą dobrze, niestety często mają związane ręce lub boją się o własne tyłki jeśli chodzi o dodatkowe koszty na swoim podwórku... trochę żal... w firmie jest dyktatura zarządu, ale jakby na to nie patrzeć stale się rozwijają, inwestują w nowe technlogie, nowe rozwiązania, firma rośnie. generalnie można się tam dużo nauczyć, a w przyszłości wykorzystać tą wiedzę w firmie bardziej nastawionej na pracowników. nie ma co ukrywać, że faktycznie podejście do pracownika jest tam trochę przedmiotowe, ale jak to mówią w biznesie nie ma sentymentów. raz jesteś na wozie, a raz pod wozem. Dużo zależy od widzimisię "Czarnej", która zawsze wysłucha zdania na Twój temat od jakiejś "zaprzyjaźnionej" osoby. Trzeba uważać, trzymać poziom, dobrze pracować. Są gorsze firmy. Tutaj wypłata zawsze na czas, umową o pracę a nie śmieciówka, ksiądz z gitarą :-) mimo wszystko, dobrze wspominam z perspektywy czasu. pozdrowienia dla pracowników ze stażem ponad 5-letnim :-)
5
ona 2016-01-10 20:20
wynagrodzenie w terminie tak,to tyle ...PREMIA?co to takiego?ZAPOMNIJ!!!



2
!!!!, 2016-01-13 17:14
Firma szuka operatorów wtryskarki.Zastanawiam się czy warto aplikować ? Orientuje się ktoś jaka stawka godzinowa na tym stanowisku .I jaki system zmianowy obowiązuje ?
alex. 2016-01-13 20:52
Kim jest osoba ( usunięte przez administratora ) w sterze słyszałem rózne opinie.Może ktoś wie więcej na temat tej osoby ?
były pracownik 2016-01-20 14:39
ns. Szukaj dalej nie normowany czas pracy Potrzebują ludzi w sterze bo sporo ludzi się zwolniło i są braki kadrowe.
zxn... 2016-01-24 10:21
Dlaczego nie mogą w sterze znalezć chętnych na stanowiska
operatora wtryskarki lub spawacza ?
zxn.. 2016-01-24 13:01
Na gratka praca szamotuły pl
anonim 2016-01-24 13:20
Komir.Co ma wspólnego dojarz krów ze sterem.?
szamotuły 2016-02-07 22:26
Jak się zatrudnisz w sterze to na początek dostaniesz stawke ( usunięte przez administratora ) brutto otrzymasz do godziny jak wyrobisz norme w 100 % w osiem godzin.Realia pracy w sterze.
4
rumburak 2016-04-16 16:21
same negatywy widać,może coś pozytywnego?
..... 2016-06-12 17:53
Tak poszukują na produkcje na wtryskarki bo tam jest duza rotacja na trzy zmiany
ober 2016-06-14 18:31
Warto w tej firmie pracować ?
prow 2016-06-30 19:52
Potrzebują w tej firmie frezerów cnc ?
. 2016-07-01 22:23
Nie
1
.....r 2016-07-03 13:12
W Poznaniu potrzebują operatorów cnc. Pozdrawiam
Kiki 2016-10-16 12:07
Nie polecam nikomu,( usunięte przez administratora ), marne pieniądze a praca też sama w sobie nie ciekawa.
3
nick 2016-12-06 22:28
opinie są usuwane, zostają tylko bardziej delikatne, czarna ma długie ręce
14
cave 2017-01-19 19:34
każdy ma co lubi, ale jak masz więcej niż 3 szare komórki to rozejrzyj się i znajdź inną firmę, wybór jest duży a tak źle jak tu na pewno nie trafisz
9
Leon 2017-02-06 14:23
Zarząd powinien zainwestować w specjalistów do spraw wtrysku. Jedyny słuszny członek tego działu to K. Ł. . Najmniej dochodowy dział w całej firmie, a Oni dalej ślepo wierzą w zdolności i ściemy obecnego kierownika. Właśnie od tego działu zacznie się wielki upadek firmy Ster... Ostatni sprawiedliwy i dobry kierownik teraz odchodzi, Czarna akceptuję tylko działania, które są narzucane z automatu przez Nią. Pani Prezes, Pani pomysły i działania zepchnął tę firmę na dno. Moja rada; chociaż raz w życiu wyrzuccie solidne pieniądze i zainwestuje w specjalistów i ten dział póki jest co zbierać...
3
kogut 2017-03-08 23:55
9 lat tam pracowalem ,kto nie sprobuje nie bedzie wiedzial ,fakt ludzie sie wymieniaja wyplata na czas ale lepiej sprawdzac kartki szkoda mi tylko dobrych pracownikow :)
5
Robson55 2017-04-20 21:01
przeczytałem ostatnio w ogłoszeniu o prace że oferujecie social i ciekawe programy premiowe koś tam do góry ma poczucie humoru bo w firmie ster oddział w Szamotułach przynajmniej na produkcji niema czegoś takiego jak premia! czy socjalne !oszukujecie ludzi i to są fakty ! realia pracy tam to 13zł bez premii i socjalu a do tego chodzą słuchy że ludzie robią 1400 i nie dostają całego wynagrodzenia żenada! ciekawy program premiowy ubaw po pachy hehe :), może ciekawy po prostu przez to bo go nie ma na produkcji :)
2
sterowiec 2017-04-25 16:01
Pracuję tam 8 lat i prze te lata otrzymałem 0,50gr podwyżki.Nic dodać, nic ująć. TRAGEDIA
1
onet 2017-04-27 18:42
widzę że ktoś tam do góry opinie usuwa nie ładnie
3
ster pracownik 2017-05-01 14:45
w nowym ogłoszeniu o prace pisze że stawka godzinowa wynosi 13zł +6 za norme czy jak tylko gdzie jest haczyk?? kto pracował w tej firmie przez jakiś czas dobrze wie że to jakaś ściema nie wierzę osobiście że prezesostwo zapłaci pracownikowi w Szamotułach 19zł ! Jakaś ściema i tyle ciężko im dać 1zł jak człowiek robi pare lat a teraz nagle maja ludzie tam zarabiać tyle ściema i tyle coś mi tu śmierdzi ! Pare lat tam robiłem i a ni 1zł przez ten czas na święta nie dali a teraz taka stawka z kosmosu dostaniesz te 13+6 ale masz 200% więcej normy robić hehe innej opcji nie ma ściema jakaś i tyle! Jak by było tak kolorowo to co tydzień nikt by się nie zwalniać ! Tam niema czym robić a do lata nie będzie komu bo wszyscy odchodzą z tamtąd wcześniej czy puzniej !
2
fol 2017-05-04 20:40
Pracuję tam ładnych parę lat. Ta podwyżka to jest jedna wielka ściema ,mydlenie oczu przez zachłannych właścicieli. Te dodatkowe 6zł może być a nie musi. Nikt nie wie jak to będzie obliczane. Raz dostaniesz, drugi raz nie,bo twój dział nie przeszedł audytu, buły reklamacje itp. Ludzie omijajcie Ster , wszędzie dobrze ,ale w Sterze NAJGORZEJ, i dotyczy to wszystkich oddziałów Swadzim, Poznań, Szamotuły.
3
prawnick 2017-05-05 14:30
prawda jest taka że 13 zł ale minus 6 zł za niewyrobienie normy albo negatywny wynik audytu albo inne widzimisię, żenada żeby nie powiedzieć gorzej
5
Zostaw swoją opinię o Ster - Szamotuły
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ster