brak logo

Ster

Szamotuły

Opinie o Ster

oj tam 2013-11-15 20:41
oj tam ,gadanie jak ci żle to zmien praca.wszyscy grymaszą, a i tak pracuja.pamiętajcie! szanujcie to co macie.
3
bbb 2013-11-22 12:10
oj tam kolejny (usunięte przez administratora) , obcieli by pensje 50%
1
aaa 2013-11-26 18:45
Jakie wynagrodzenie, jaka umowa o prace, jakie warunki pracy? zalezy mi na szczerym opisie sytuacji w firmie ster w szamotułach,
życzliwy 2014-02-05 20:19
praca w ster [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie opłaca
Benek 2014-04-09 19:24
Operatorzy wtryskarki nie narzekają ;) Może jest co robić bo na 3 zmiany ale według mnie jest ok ;)
1
anonim 2014-05-22 20:32
Aby nie na magazyn,totalna porażka!(usuniete przez administratora)Ale kierownik poszukiwany w ramach castingu,zamiast którys z pracowników ,liderów...no tak przecież trzeba ta mieć wyższe i znać 200 języków obcych itd. :-) Są pracownicy z doświadczeniem w firmie,a kierownik poszukiwany ,najlepiej nie w temacie ,aby wykształcony;-) Nie pracuję na szczęście w tej firmie,ale się napatrzyłam.Porażka!
praca 2014-07-21 21:05
Ludzie jak czasami czytam że nie ważne ile płacą byle płacili na czas to mi się śmiać chce. Ja chodzę do pracy po to by zarabiać i te pieniądze dostawać na czas, a i oby pieniądze były na czas to się liczy
ASD 2014-09-25 21:45
Zeby z wami pogadac bym musiał sie do waszego pozomu ZNIZYĆ...........
doomlet 2014-10-21 17:28
Sam już odpowiedziałeś że potrzebują montażysty!
Anonim. 2014-12-24 00:55
Praca na wtryskowni to jakas porazka! Nie Polecam!!!
Typowy majster 2015-01-20 06:26
Witam jaką jest stawka w firmie ster spawacza? Mam metodę 135 i 141 Zawód ślusarz więc chyba robota się dla mnie znajdzie nie?
mała 2015-03-18 20:23
Jest tak jak napisałes.Popieram.Nie rozmawia o problemach itp.Jest najmądrzejszy ,chociaż jego np.liderzy mają rację ,chcą coś zmienić i tak nie przyzna racji,przecież nie powie Pani Prezes ,że to nie jego pomysł.A pomysł na zmianę i usprawnienie ,nie jego,nie może dotrzeć do zarządu.A Pani Prezes i reszta tego nie widzi i np. pytania zadaje w obecności kierowników.Szanowny Zarządzie ,jeśli chcecie "usprawnić" działanie firmy,porozmawiajcie anonimowo np. z liderami obszarów,dam głowę,że mają 1000 pomysłów ,tylko kierownicy ich blokują,a pomysły wiele wniosą,a pomysłodawcy są nie doceniani i zajmują stanowiska ,nie godne swojej wiedzy,umiejętności...Ale to już nie moja bajka,pracuję za niską stawkę,bo dzieci chcą jeść.
1
Nowy1 2015-07-05 11:48
Witam . Jaka są zarobki miesięczne stanowisku operatora lasera , wtryskarek lub operatora robota spawalniczego? Pozdrawiam
Ster 2015-08-07 22:09
1. Wynagrodzenie : Podstawa 2/3 + Wyrównanie 1/3 = Wasza wypłata.
1.1. Podstawa jest zawsze wypłacana w wysokości 100%.
1.2. Wyrównanie trzeba wypracować poprzez np. wydajność na poziomie 100%(wynika z normatywów czasowych).UWAGA wyrównanie może zostać obcięte zgodnie z regulaminem pracy.
1.3. Jeśli są jakieś premie to i tak finalnie Zarząd wyraża na nie zgodę.

2. Praca sama w sobie nie jest specjalnie ciężka czy trudna - jak człowiek jest nauczony pracy da sobie bez problemu radę. UWAGA praca na każdym wydziale przetwórstwa tworzyw sztucznych wygląda podobnie i podobne są też warunki w Sterze.

3. Atmosfera w pracy.
3.1. Między pracownikami - jest dobra lub bardzo dobra.
3.2. Między kierownictwem - jest dobra.
3.3. Między Zarządem - nie ma jej wcale (zarząd w 3 Osobach...)

4. Możliwości rozwoju są bardzo dobre. Można zaczynać od pracownika szeregowego a skonczyć jako Kierownik.
2
Anonim 2015-09-02 18:10
Ludzie narzekacie o Sterze a nie jest to taka zła firma pod względem finansowym i atmosfery.Gorzej jest w Samsungu lub w Amice we Wronkach
Szamotuły 2015-09-30 21:18
Jak wygląda rozmowa w sterze? Słyszałam ze są testy matematyczne do pracy fizycznej !
3
em 2015-11-04 13:15
Witam, co możecie powiedzieć o pracy budowlańca w Firmie Ster?
Pozytyw+ 2015-12-18 22:02
Cóż powiedzieć... w każdej wypowiedzi jest ziarno prawdy. może i ster nie jest firmą idealną, ale daje pracę, daje możliwości i doświadczenie. Pracownicy są bardzo fajni, atmosfera ok. kierownicy niestety boją się zarządu, a Ci co się nie boją mają plecy, są z rodziny lub z "przyjaciół" zarządu. Generalnie chcą dobrze, niestety często mają związane ręce lub boją się o własne tyłki jeśli chodzi o dodatkowe koszty na swoim podwórku... trochę żal... w firmie jest dyktatura zarządu, ale jakby na to nie patrzeć stale się rozwijają, inwestują w nowe technlogie, nowe rozwiązania, firma rośnie. generalnie można się tam dużo nauczyć, a w przyszłości wykorzystać tą wiedzę w firmie bardziej nastawionej na pracowników. nie ma co ukrywać, że faktycznie podejście do pracownika jest tam trochę przedmiotowe, ale jak to mówią w biznesie nie ma sentymentów. raz jesteś na wozie, a raz pod wozem. Dużo zależy od widzimisię "Czarnej", która zawsze wysłucha zdania na Twój temat od jakiejś "zaprzyjaźnionej" osoby. Trzeba uważać, trzymać poziom, dobrze pracować. Są gorsze firmy. Tutaj wypłata zawsze na czas, umową o pracę a nie śmieciówka, ksiądz z gitarą :-) mimo wszystko, dobrze wspominam z perspektywy czasu. pozdrowienia dla pracowników ze stażem ponad 5-letnim :-)
5
ona 2016-01-10 20:20
wynagrodzenie w terminie tak,to tyle ...PREMIA?co to takiego?ZAPOMNIJ!!!



2
!!!!, 2016-01-13 17:14
Firma szuka operatorów wtryskarki.Zastanawiam się czy warto aplikować ? Orientuje się ktoś jaka stawka godzinowa na tym stanowisku .I jaki system zmianowy obowiązuje ?
alex. 2016-01-13 20:52
Kim jest osoba ( usunięte przez administratora ) w sterze słyszałem rózne opinie.Może ktoś wie więcej na temat tej osoby ?
były pracownik 2016-01-20 14:39
ns. Szukaj dalej nie normowany czas pracy Potrzebują ludzi w sterze bo sporo ludzi się zwolniło i są braki kadrowe.
zxn... 2016-01-24 10:21
Dlaczego nie mogą w sterze znalezć chętnych na stanowiska
operatora wtryskarki lub spawacza ?
zxn.. 2016-01-24 13:01
Na gratka praca szamotuły pl
anonim 2016-01-24 13:20
Komir.Co ma wspólnego dojarz krów ze sterem.?
szamotuły 2016-02-07 22:26
Jak się zatrudnisz w sterze to na początek dostaniesz stawke ( usunięte przez administratora ) brutto otrzymasz do godziny jak wyrobisz norme w 100 % w osiem godzin.Realia pracy w sterze.
5
rumburak 2016-04-16 16:21
same negatywy widać,może coś pozytywnego?
..... 2016-06-12 17:53
Tak poszukują na produkcje na wtryskarki bo tam jest duza rotacja na trzy zmiany
ober 2016-06-14 18:31
Warto w tej firmie pracować ?
prow 2016-06-30 19:52
Potrzebują w tej firmie frezerów cnc ?
. 2016-07-01 22:23
Nie
1
.....r 2016-07-03 13:12
W Poznaniu potrzebują operatorów cnc. Pozdrawiam
Kiki 2016-10-16 12:07
Nie polecam nikomu,( usunięte przez administratora ), marne pieniądze a praca też sama w sobie nie ciekawa.
4
nick 2016-12-06 22:28
opinie są usuwane, zostają tylko bardziej delikatne, czarna ma długie ręce
15
cave 2017-01-19 19:34
każdy ma co lubi, ale jak masz więcej niż 3 szare komórki to rozejrzyj się i znajdź inną firmę, wybór jest duży a tak źle jak tu na pewno nie trafisz
11
Leon 2017-02-06 14:23
Zarząd powinien zainwestować w specjalistów do spraw wtrysku. Jedyny słuszny członek tego działu to K. Ł. . Najmniej dochodowy dział w całej firmie, a Oni dalej ślepo wierzą w zdolności i ściemy obecnego kierownika. Właśnie od tego działu zacznie się wielki upadek firmy Ster... Ostatni sprawiedliwy i dobry kierownik teraz odchodzi, Czarna akceptuję tylko działania, które są narzucane z automatu przez Nią. Pani Prezes, Pani pomysły i działania zepchnął tę firmę na dno. Moja rada; chociaż raz w życiu wyrzuccie solidne pieniądze i zainwestuje w specjalistów i ten dział póki jest co zbierać...
7
kogut 2017-03-08 23:55
9 lat tam pracowalem ,kto nie sprobuje nie bedzie wiedzial ,fakt ludzie sie wymieniaja wyplata na czas ale lepiej sprawdzac kartki szkoda mi tylko dobrych pracownikow :)
8
sterowiec 2017-04-25 16:01
Pracuję tam 8 lat i prze te lata otrzymałem 0,50gr podwyżki.Nic dodać, nic ująć. TRAGEDIA
5
onet 2017-04-27 18:42
widzę że ktoś tam do góry opinie usuwa nie ładnie
6
AndrzejQ 2017-08-31 22:42
to chyba już prosta droga na dno
3
Rmk 2017-09-04 22:37
To ciekawe ile zarabiacie w Sterze?
gargamel 2017-09-08 16:51
około 4,5 tys zł
niki 2017-09-08 17:43
na trzech
2
Cyga 2017-09-14 22:15
A w okolicy podobnie płacą
Rolnik 2017-09-15 17:43
Ale w okolicy nie ma takich ekstremalnych atrakcji jak tam .... znów ONA była ..... biedni kierownicy ... a teraz są już dwie Czarne
mag 2017-09-15 18:37
Jakie dwie czarne kto oprócz szefowej?
Rolnik 2017-09-19 20:41
Czarna ospa wylała się znów
melo 2017-09-19 21:44
Acha hehe
A 2017-09-20 12:42
Wynagrodzenie to 13 zł brutto + minimum 6 zł brutto co przy zwykłych godzinach pracy (bez nadgodzin) w miesiącu daje około 2300,00 netto. Minimalne wynagrodzenie -2000,00 brutto otrzymują w okresie próbnym tylko osoby które nie mają doświadczenia.
rk 2017-09-20 15:20
19 zł brutto
1
Zostaw swoją opinię o Ster - Szamotuły
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ster