logo Jeronimo Martins Biedronka

Jeronimo Martins Biedronka

Wojnicz

Opinie o Jeronimo Martins Biedronka

Darek 2016-11-23 07:04
Słyszałem że na sklepach było jakieś badanie opini wśród pracowników po którym wyszło że najważniejszym czynnikiem dla pracownika sklepu nie jest kasa. Widocznie duża większość pracowników nie robi nadgodzin a w domu spędza czas z rodziną licząc pieniądze które zarobiono. Atmosfera na sklepie super nikt z batem nie stoi co chwila jakąś pochwała dobre słowo, obowiązków tyle co nic. Ogólnie ankiety są super jeszcze jak się je ma czas wypełnić
3
A. 2016-12-20 18:42
Mi jedna rzecz mi się nie podoba. Wtrynianie się w cudze obowiązki ,zamiast zająć się swoimi.
1
Alechandro 2016-12-23 21:51
Mały wybór?
To ty ............. księżniczka jesteś...
Ceny niższe niż gdzie indziej wybór większy niż w sklepach osiedlowych.
1
Emil 2017-01-01 17:18
1 grudnia 2016 roku podpisałem z kierownikiem umowę o pracę na 3/4 etatu
Umowa była podpisana do 31.12.2017.
Było wszystko pięknie ładnie,
A wczoraj kierownik przyszedł i powiedział mi jest pan zwolniony z pracy z powodu braku etatu na przyszły rok , a to był haczyk dlatego że przyjęli tylko na okres świąteczny żeby było więcej pracowników na sklepie a teraz każdego zwalniają tych nowych pracowników co zostali przyjęci do pracy 1 grudnia , a pozostają tylko Ci pracownicy co pare lat pracują już , także nie polecam tej firmy , to jest oszustwo.
5
taka prawda 2017-01-01 21:01
Slyszalam ze w biedronce coraz gorzej....
Kazdy mily a za plecami potrafia zrobic naprawde innym bardzo kolo tylka! Przykro ze sa tacy ludzie ktorzy kopoa dolki osoba ktore sa naprawde bardzo wporzadku... ale znam wiekszosc osob i wiem ze sa wytykane palcami... cfaniactwo do czego wam to do cholery potrzebne? Zejsc na ziemie i wspolpracowac ze soba!!!! A nie opoerdzielac du py sobie za plecami niczym mocherowe berety ! Mlode chlopaki a tak sie zachowuja wstyd !!!! Co do zarobkow bez szalu...kierownik podobno bardzo niesympatyczny... od tego roku maja wejsc nowe zmiany (godziny) jrsli sytuacka sie nie poprawi to wiekszosc ludzi odejdzie . A nie bedzie tyrac za te pieniadze bo beda woleli wyjechac. Przejzec na oczy !!!!
4
filipinka 2017-01-03 09:11
Niestety mnie to też spotkało....mnie to zdziwiło,że dali umowę na czas nieokreślony a nie na próbny (w innych miejscach pracy tak jest) i wszyscy tak łatwo zostali przyjęci co tez jest rzadkością.
4
filipinka 2017-01-04 08:07
To jesteś szczęściarą.
1
konwalia 2017-01-12 17:55
Biedronki to dno i wodorosty
4
Anna 2017-01-16 12:57
Dalam rade pracowac tam miesiac. Glowna przelozona ukrainka zlapala mnie za kark by pokazac gdzie mam wykladac towar. Zespol bardzo nie mily. Ochroniarz ciaglewysmiewa sie, do tego klienci kloca sie. Za duzy stres.
3
marr 2017-01-28 12:29
W firmie prawie 6 lat. Od 8 miesięcy firma zaczęła wprowadzać oszczędności w dużej mierze kosztem pracowników sklepów. Redukcja etatów oraz dołożenie obowiązków skutkuje permanentnym brakiem czasu. Kopanie leżącego ta firma od zawsze miała w DNA. Wyzysk,brak szacunku przeradzający się w mobbing to chleb powszedni. Nurtuje mnie pytanie:kiedy zaczną się pierwsze pozwy?
13
ola 2017-02-12 13:23
bywało gorzej
2
Kik 2017-02-17 14:23
Praca w Biedrze grubo przereklamowana,warunki pracy wcale nie takie super,owszem paczka na święta itd,ale to nie pokrywa tych wszystkich nerwów,stresu psychicznego,fizycznego bólu od Zapierdzielania!Panuje głównie zamęt i brak ważnych informacji,jesteś nowy?kasa nr 1 albo spychanie,spychanie,pytasz o coś-krzyczą,zrobisz sam-źle!i czemu nie pytasz?!Boli cię coś?a kogo to obchodzi!zmiany w grafiku co chwilę,pełno zakazów,pracownik ogólnie może [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siusiu najlepiej nosić w woreczku i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pensja nie warta tego tyrania,pracuję tam rok i to już ostatnie dni na szczęście!
13
Jarzynka 2017-02-21 20:44
Dziś byłam na rozmowie tam...socjal owszem zachęcająco, wynagrodzenie 2100 brutto podstawy + jakieś premie za wyrobienie progu sprzedaży, trzymania się grafiku. Ale proszę was ...3 tys. Klientów dziennie, a do obowiązków należy wszystko! Jak z tym zdążyć? !
4
ZACHODNIOPOMORSKI 2017-03-07 10:41
Dlaczego biedronka co chwile zmienia kierowników rejonu ,jak człowiek przywyknie do jednego CHAMA ,to zamieniają go na jeszcze gorszego SKÓRWYSNA co zapomniał już jak sam towar wykładał ,teraz wielki pan pracowników miesza z błotem i obrzydza pracę w PIERDOLONYM OBOZIE PRACY .czy oni tego nie rozumieją że ludzie chcą normalnie pracować ? REJONOWI ODPIERDOLCIE SIĘ OD LUDZI I DAJCIE IM ŻYĆ ,CHYBA ŻE MACIE SATYSFAKCJE JAK KTOŚ RZUCA ZWOLNIENIE OD PSYCHOLOGA .
9
1234xxx 2017-04-03 15:48
Praca ciężka ostatnio nie ma komu pracować na początku jak przyszłam do pracy było nas 25 pracowników teraz zostało całe 15 osób brakuje zawsze drobnych sklepy nie potrafią załatwić sobie rozumiany pieniędzy w banku. Obowiązków przybywa a pieniądze są te same trzeba pracować w prawie wszystkie weekendy i przeważnie na 2 zm jak ktoś pracuje w tej sieci sklepów to trzeba się liczyć że klienci będą traktowali cię jak śmiecia i człowieka o niższej wartości .
11
miska 2017-04-05 19:28
ha ha a co do podwyzek pisza wszedzie ile dostalismy podwyzki ale nie pensji zasadniczej tylko premi ktorej nie dostaniesz jak wezmiesz urlop na uż czyli jako takich podwyzwk nie bylo mydla wszystkim oczy trzeba szukac pracy
5
Niestety, jeszcze obecny pracownik 2017-04-06 12:17
Kpina! Grafik zmieniany co chwilę bez jakiegokolwiek powiadomienia. Ciagly brak ludzi do pracy. Kierownicy - szkoda gadac siedzi w biurze a jak juz wyjdzie to a to nie tak, a wez to zrob a to. Siedzisz na kasie,do tego masz wypiec pieczywo, rozlozyc palete i jeszcze kilkadziesiat osob obsluzyc oczywiscie z usmiechem na twarzy i szybkoscia tygrysa bo liczyc sie szybkosc skanowania. Najgorsze jest to ze wiekszosc poproatu sie obgaduje, jeden mowi na drugiego. A kierowniczce tak potrafia sie przylizywac ze az zal patrzec. Zwolniony mozesz byc w kazdym momencie a juz napewno jak nie daj boze zachorujesz przed okresem świątecznym. Urlop... Dobre, najpierw musisz sie natrudzic gadaniem zeby go dostac... A potem jeszcze kierownik zadzwoni i powie zebys przyszedl na weekend do pracy bo nie ma kto pracowac. Kazdy jeat spoko, dopoki nie zostanie zastepca kierownika badz kierownikiem. Nie polecam!!!!
9
zmeczonapsychicznie 2017-04-12 21:06
Praca na ul Matejki w grodzisku mazowieckim to istny koszmar. Pracuje tu spory czas. Kierowniczka sklepu jest strasznie chamska dla pracowników. Wynajduje sobie niektóre osoby dla których jest 'normalna'. Do każdego się czepia. Kaze robic 10 rzeczy na raz, ukladac towar byle jak a potem się dziwi ze syf jest. A grafik? Nie wspomnę. Uklada po swojemu, nie patrzy na potrzeby pracowników. Uważa ze pracownicy nie mają swojego zycia. Sama bierze najwięcej wolnego w miesiącu. A pracownicy? Maja ciągle byc w pracy i tyra. Za 3. Obgaduje innych pracownikow. Zauwazylam ze nowi pracownicy sie jej boja... Potem sie dziwi ze ludzi nie ma. Noe tak chyba powinna wygladac praca w biedronce... Jedyny plus tej firmy to wyplata zawsze na czas. Nie ma mowy o opóźnieniach. Każde nadgodziny rozliczane.
5
ottaktaktak 2017-04-12 21:09
Podobna ta kierowniczka to nowa. W kazdej biedronce chyba tak jest. Kpina z ludzi jak popadnie. Pracownik ufa a potem wychodzi na tym jak zablocki na mydle
4
buuuka 2017-04-12 21:16
Matejki nie mayejki. Wszędzie zapierdziel... Duzo odob odchodzi z pracy.
2
mat 2017-04-21 22:02
Biedronka Marnuje życie i związki długo trwałe! !! Moja kobieta poszła do pracy zmieniła się o 180° i zostawiła mnie zabrala dziecko i sie wprowadziła. Dla starego mężczyzny który jest dowódcą Ochrony ma na Imie MARIUSZ potrzebuje od Państwa jego Nazwisko. Mój nr ( usunięte przez administratora )
6
BEATA 2017-04-26 00:01
ZMUSZA CIĘ KTOŚ ŻEBY TAM PRACOWAĆ? JAK CI TAK ŹLE TO CZEMU NIE ODEJDZIESZ? KIEROWNIK OBGADUJE? A JAK NAZWIESZ TO CO TY ROBISZ NA FORUM?
2
BEATA 2017-04-26 00:06
TO CHYBA NIE WINA BIEDRONKI ŻE KOBIETA CIE ZOSTAWIŁA. NIE DZIWIĘ SIĘ JEJ. PUKNIJ SIĘ W GŁOWĘ CZŁOWIEKU.
2
Zmęczonapsychicznie 2017-05-11 22:34
Wiesz. Ja wyrazilam swoją opinię... To nie jest obgadywanie na forum. Ja nie robię tak hak niektórzy w sklepie "o zobacz, ta tak się ubrała" ta to zrobiła " ta tak powiedziała " ta ma taki samochód" sorry, napisałam ogólna opinie. Tyle w tym temacie.
2
Archimedes 2017-05-30 18:18
Łopatologia aż oczy bolą. Jeśli nie wie Pani co oznacza mobbing to wystarczy użyć wujka google zamiast udawać nieświadomą. Żenujący poziom samospełnienia w takich warunkach
3
alvaro 2017-05-31 20:19
Beata a Ty już po zmianie płci bo w dc aż wrze gdzie spędziłaś urlop,podobno w Tajlandii
1
Dorota 2017-06-12 18:13
Powiem wam wszystkim sracie ze strachu bojąc się kierownictwa tylko dużo gadacie a zero skuteczności w Białymstoku pewna pani przedstawiła obraz braku szacunku jaki jest na sklepie jak się szanuje ludzi jak bydło gdzie jest nie porządek brak szacunku gdzie zwalniają się ludzie a pan kierownik regionalny zamiatał brudy pani kierownik pod dywan udawając że jest ok że pracownicy sklepu to tłumany,ale ktoś był taki bystry że postanowił pokazać pani kierownik że tak nie będzie i co poszły dwie skargi do biura do Kostrzyna wizytacja z biura opinia na temat kierowniczki kierownika regionalnego i co nie pani kierowniczki a pan kierownik regionalny po rozmowie z dyrektorem stał sie innym człowiekiem jest inna kierowniczka otwarta na ludzi jest spokój i normalna atmosfera tak więc panie panowie dalej srajcie w gacie a będziecie mieli co macie pozdrawiam wszystkich ślimaków i bojących się ludzi....
6
Olcia 2017-06-27 16:20
Witam, w sobote zaczynam pierwszy dzień pracy i rozpoczynam szkoleniem. Czy ktoś jak wygląda taki pierwszy dzień w biedronce?
2
Pracownik JMP. 2017-07-08 09:38
Praca w Biedronce? NIE! Odpuście sobie na samym starcie bo to jest jakaś pomyłka. Pracownik pracuje za 1600 zł jako sprzątacz,kasjer,wykłada towar,obłsuguje klientów,kasa i wszystko jest jak na produkcji. Musisz robić szybko i jeszcze raz szybciej. Nie możesz robić wolno. Wszystko musi być x2. Momentami jak patrze na kolegów to jakbym widział ich w przyśpieszonym tempie. To nie jest normalne. Do tego potrafią rzucać po biedronkach z całego województwa jako "wsparcie". Brakuje ludzi do pracy i to conajmniej dodatkowych 3-4 par rąk na zmiane. Porównując pracę w Biedronce do innych np. Tesco to mimo ze Tesco jest kilka razy większe pracy jest mniej i normalne tempo.
Do tego wolne... 1x na 7 dni !!!! 1 niedziela,1 sobota wolne. W ciągu 2 tygodni 2 dni wolne a potem dają co 2 dni by nadrobić. Porażka na całego. Nie ma 2 dni z rzędu wolnego. Kierownictwo sklepu pracuje po 120h. Średnio 2x w miesiącu wolne po 4 dni + inne pojedyczne,podwójne wolne.

Jak ktoś chce iść do Biedronki to niech pomyśli 10x zanim się zdecyduje. Praca to jakaś porażka. Praca jak w chinach.
Ja niedługo też odchodzę bo to jest jakiś żart a nie praca.
13
Wyzysk 2017-07-11 11:40
Skoro jestem 6 dzień szkolenia to wypowiedzenie moge złożyć w trybie natychmiastowym? Umowe mam niby na okres probny. Obowiązuje 2 tygodnie? Wolałabym odrazu...
4
Berlinka 2017-07-13 18:36
Najgorsza praca jaką kiedykolwiek przyszło mi wykonywać. Do tego szykany ze strony kierowniczki i szefowej jakieś insynuacje,że sobie urządzam spacery podczas gdy tyrałam. Odradzam pracy w tym sklepie.
4
P. 2017-07-13 18:39
Jeśli już to narzekanie
Proponuję może najpierw poćwiczyć ortografię a potem dopiero brać się za pouczanie innych.
1
kokol 2017-07-21 13:54
Masakra,u nas w mieście na Warmii jest Biedronaka na ul.Dworcowej.....od powstania sklepu obsługa taka sama czyli bezszczelna.Zapytasz o cos;odburnie jakby łaskę robiła ,że klient o coś pyta.Jest 6 kas z czego 5 stoi pustych.....nawet jak kolejka, to nic sobie z tego nie robią.
1
ah 2017-07-25 20:30
Jeżeli jest tak super to dlaczego jest taka rotacja pracowników? Zastanówcie się
3
fu 2017-07-25 20:43
Zastanawiam się czy kierownicy wiedzą co to mobbing? Normalna firma to nie jest . Zapitalasz jak super man a i tak za wolno. Klienci to chyba wyładowują się na kasjerach za wszystko . Ogólnie nie ma takich pieniędzy dla których warto tam pracować .
4
Kaśka 2017-07-27 10:04
Pracuje 4 miesiace umowa na 3/4 etat za 1580 brutto to jakies 1320 na reke szalu niema ale odczegoś trzeba zaczać,fakt praca ciezka ale ten kto sie tam przyjmuje do pracy musi miec tego swiadomosc,tam gdzie ja pracuje jest fajna ekipa tylko jest nas za mało zeby wszystko ogarnać tak jak by sobie tego życzyli,narazie jest ok a co bedzie dalej to sie zobaczy pozdrawiam☺
3
Biedronkowa maszynka 2017-08-01 09:57
Przy rozmowie mowa jest o 160h na miesiąc, wiadomo- bywają nadgodziny od czasu do czasu, przerwa 15minutowa ... pomińmy to co mówią przy zatrudnianiu i o tym co piszą w książkach Bhp które trzeba przeczytać pierwszego dnia. Po przeliczeniu godzin wyszło mi nieco ponad 200godzin pracy na sierpień, w sumie kwestia przyzwyczajenia ale organizm po 6dniach roboty po 10godzin zaczyna wysiadać... dzień wolnego i znowu 5-6dni z nadgodzinami. Chyba padne ale postanowiłam że zacisne zęby. ,,Jedynka,, to kasa główna, nie schodzisz z niej chyba że koleżanki powiedzą że masz iść se na przerwe. Przerwa to w sumie 10minut, jeszcze w tym czasie siku i napić się dobrze bo na kasie można zapomnieć o tym. Ludzie chcą szybko, już, natychmiast, każdy płaci grubymi a ty kombinuj jak im wydać resztę. Jak nie masz to kierowniczka i tak obwini ciebie że źle prosperujesz pieniędzmi. Poza kasą jest ciągła gonitwa, palety palety palety ... Granice kilogramów dla kobiet ?? Zapomnij o tym :) wrzucasz całe skrzynki towaru na półki, kombinuj żeby sie zmieściło, żeby nie potrzaskać towaru w słoikach czy butelkach, co rusz klient o coś pyta więc stoisz i odpowiadasz bo musisz być miły i uprzejmy, za chwile wpada kierowniczka z ryjem że paleta jeszcze nie rozłożona ??? Trzeba podłoge wytrzeć bo się chodzi, tam coś ktoś rozleje... arbuzy i melony na bierząco pokroić, pieczywo na bierząco stale musi być , oczywiście pamiętamy o dobieganiu do kas bo kolejki są stale :) Kierowniczka mówiła mi, że w Biedronce nie zwalnia sie ludzi bo to pewna praca. To prawda, bo ludzie sami sie stale zwalniają ! Praca jak praca, ważne że jest, ale nie wiem czy wytrzymam. Wysiadam powoli. W pracy musisz być jak maszyna, po pracy nie masz sił na nic, a nie na tym polega życie. Odejście z pracy w biedronce to duży cios głównie dla innych pracownic, bo ludzi i tak brakuje a potem muszą jeszcze bardziej zasuwać bo ktoś odszedł. Bhp to fikcja. Godziny 40 w tygodniu to fikcja. Plan pracy to też fikcja bo co rusz kierowniczka grafik zmienia. Wolna niedziela a w sobote w nocy dzwoni że jutro masz przyjść. Nie interesuje jej to że dziecko ma urodziny, że pełen dom gości bo na obiad wszyscy sproszeni ... Wytrzymuję ale jestem już na granicy.
11
Marek 2017-08-08 21:52
Hej. Pracę w Biedronkę znalazłam tutaj https://www.eurabota.ua/jobs-in/poland/jobs-offered propobują wysokie zaróbki, jak myślicie czy tak ono jest czy nie? Czy wartę jechać, Dziękuję
2
Stanowisko:kierowca 2017-08-12 20:14
Kierowca C NIE POLECAM ! więcej czekasz na załadunek aż magazyn raczy zainteresować się autem. Czasami czas czekania 2-3h a jazda wojnicz-tarnów i spowrotem historia sie powtarza. Za czekanie nikt nie płaci.
1
emek 2017-08-15 19:56
Napiszcie cos o tym centrum logistycznym w SIERADZU BIEDRONKA jako komisjoner, bo chcialbym sie tam zaczepic ale opinie sa takie ze wychodzi na to ze jest wyzysk i nie wiem.
1-Jaka placa brutto i netto?
2-Ile godzin pracy w miesiacu?
3-Jakie normy?
4-Czy jest problem z wozkami?
5-Ile zmian na jakie godziny?
6-Sa jakies darmowe posilki
1
Opole 2017-08-19 18:52
Płaca Wam chociaż za te nadgodziny?
2
tadzik 2017-08-31 09:11
Chyba w kazdej Biedronce jest tak samo , do nas w maju Wawa - Ursus przyszla nowa pani kierownik i zaczal sie hard-cor , nie potrafi rozmawiac z ludzmi , nie szanuje ich . Grafik to tez tragedia , dostajesz ostatniego dnia miesiaca i to jeszcze probny grafik , nie liczy sie z potrzeba pracownika , zawsze przed wolnym druga zmiana , o weekendzie zapomnij , poza tym ciagle zmiany , nic nie mozesz zaplanowac.
Szkoda tracic zdrowia , czas cos zmienic.
berta 2017-08-31 21:42
NIE POLECAM PRACY W BIEDRONCE ,PRACOWNIK NIC NIE MA DOPOWIEDZENIA,PRZERW ŚNIADANIOWYCH NIE MA ,DO ŁAZIENKI NIE MA JAK WYJŚĆ ,NIE MA PRYWATNOŚCI BO ZARAZ CIĘ OPIERNICZAJĄ PRZY KLIENTACH ,ŻE CI WSTYD .....GRAFIKI PO UWAŻANIU .....NIE MA KOMU SIĘ POŻALIĆ BO KS I KR TO JEDNA RĘKA MAJĄ PRZYZWOLENIE ZEBY GNĘBIĆ SŁABSZYCH.....I ZOSTAJESZ SAM SOBIE ....TO JEST STANDARD FIRMY....
2
klient 2017-09-02 11:51
Moja Biedronka od wielu miesięcy jest nie sprzątana.Czystość to ostatnie miejsce. Mimo monitów i kierownika marketu i dyrekcji ,nic się nie poprawia. Wg mojej orientacji ,aby teraz posprzątać go do takiego jakiego stanu czystości ,trzeba by tygodnia ,tak jest zapuszczony. Dysponuję dużą ilością zdjęć to potwierdzających / dla ciekawych / Jest to jedyny tak zaniedbany i brudny, tak brudny ,wewnątrz i przed marketem ,sklep we Wrocławiu , który odwiedzałem na zakupach ,a mieści się on przy ul. Żernickiej 207. Widziałem w Lidlu, gdzie też zdarza mi się robić zakupy ,brygadę sprzątającą i to w ciągu dnia .Obsady sklepów są tak małe ,że rzeczywiście może to jest dobre wyjście. Nie czepiam się o zatowarowanie ,marną jakość warzyw ,ekspozycje towaru itp. Ale brud w dzisiejszych czasach, to w GS-ach było czyściej. I to nie jest brud z przed kilku dni ,ale od miesięcy .Jeżeli w ciągu dwóch tygodni nic sie nie zmieni ,jestem w stanie poinformować Wydział Handlu Wrocławia ,SANEPID Inspekcję Pracy oraz centralę ,którą już raz informowałem ,ale bez efektu.
ala 2017-09-02 12:56
prana na umowe zlecenie, najniższa krajowa na wypłatę czeka się miesiąć, omijać z daleka
Djansi 2017-09-04 12:41
Nieporozumienie, reklamacja nie uznana od 2miesięcy
MARTINA 2017-09-07 16:15
ja ZGŁUPIAŁAM ILE ZARABIA SIĘ W BIEDRONCE ROBIŁAM PO 12 GODZIN A DOSTAŁAM ZALEDWIE 1380 ZŁ
MARTINA 2017-09-07 16:18
pracować po 12 za 1380zł do pomyślenia
lolol 2017-09-08 21:32
Dzień dobry
w Biedronce na ul. Chwarznieńskiej 91 b jest bardzo nie miła pani na kasie zawsze robi laskę że obsługuje jest nie miła i chamska dla klientów.Jak coś jej nie pasuje w swojej pracy to powinna się zwolnić a nie pracować i wyzywać się na klientach. I udawać wielką Panią!!!
malutka 2017-09-08 21:44
Biedronka na ul .Chwarznieńskej 178 a pozostawia wiele do życzenia w ogóle jedna Pani kasjerka. Jest nie sympatyczna opryskliwa i robi łaskę że w ogóle obsługuje klientów straszna osoba !!!
Zostaw swoją opinię o Jeronimo Martins Biedronka - Wojnicz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jeronimo Martins Biedronka