Wilk Elektronik

Łaziska Górne

Opinie o Wilk Elektronik

Gobi 2013-06-20 07:44:41
Anonim: ale ja już obiektywnie subiektywnie powiedziałem! Nie mogę narzekać na moja prace w Wilku! I nie będe tu reprezentował typowo polskiego podejścia, bo narzekać i marudzić jest przeciez najłatwiej a widze ze na takie "smaczki" wiekszosc ludzi tylko czeka! Wiec moze powiem tak: super ludzie, fajna zgrana ekipa, wypasione wycieczki firmowe i wigilia firmowa, ciekawa praca i zarobić tez się da! A minusy? W takie dni jak te - przydałby sie basen;)
woren 2013-07-06 22:54:39
Podniecacie się tą firmą jakby robiła coś niezwykłego. Często bywam na Tajwanie i w Chinach. Tam ludzie płaczą i marzą o tym aby zmienić pracę i godziwie zarabiać. Nie mają jednak na to żadnych szans. Tam człowiek jest sztuką, która generuje wydajność. My polaczki wspieramy jednak (usunięte przez administratora) polski biznes i pchamy się dobrowolnie do tego samego bagna. Ludzie przejrzyjcie na oczy i poszukajcie godziwej pracy! Nie pozwólcie by na Waszych plecach szefostwo budowało pałace i śmiało się prosto w twarz.
2
bolo 2013-07-08 18:30:46
woren,Pracuje w Wilku od dłuzszego czasu;jasne, to jest zakład produkcyjny, trzeba wyrobić normy, trzeba zrobic swoje i nie ma czasu na pierdoly ale nie wmówisz mi ze 130 osob pracuje tu pod przymusem i wszystkim jest zle i niedobrze bo tak nie jest! A odpowiadając na inne pytania jakie tu się pojawiły: tak - jest klimatyzacja, tak jest dostęp do wody, tak jest wypłata a nie miska ryżu; są tez dodatki, premie , bony na świeta etc. Może nie jest tego bardzo dużo ale uwierz mi, naprawdę wiele osób sobie to bardzo docenia.
Markuss 2013-07-08 23:04:23
Moja koleżanka pracowała kiedyś w tej firmie, pamiętam nie nie narzekała na wypłatę, premię chyba też miała niezłą...chciałem się tam wkręcić jakiś czas temu ale jakoś nie pykło a szkoda bo wydaje się to stabilna firma. A tym wszystkim co się sugerują tymi opiniami z GoWork że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i miska ryżu to proponuje pomyśleć logicznie- przecież tu się tylko wylewa żale i obwinia cały świat. pracować trzeba wszedzie i tyle.
Kris 2013-07-09 00:22:05
Dziwne problemy macie. Pytacie o wodę, temperaturę, zaraz jeszcze ktoś zapyta, czy wyjście do toalety jest na kartki... Co jak co, ale wilk nie jest póki co azjatycką fabryką, gdzie pracuje się po 16 godzin na dobę i śpi pod taśmą montażową.
zonk 2013-07-09 20:54:15
@anonim: tak, warunki pracy są dobre.
Łuki 2013-09-11 19:52:19
Premie są, w zależności od stanowiska etc ale nie licz na to że ktoś Ci na forum powie ile zarabia! Ja tam do Wilka nic nie mam, pracowałem w firmie 2 lata.Konkretne zasady, konkretni ludzie chociaż wiadomo ze w każdej firmie różnie bywa.
yaco 2013-09-25 13:02:13
cześć, a co mi tam - powiem wam ile można zarobić, kierownik jak dobrze pociągnie to ma 7 - 8 tyś. na miesiąc, a pracownik około 3 - 4 tyś. miesięcznie, (usunięte przez administratora) ekipa i sporo uciech w pracy i po pracy, jeśli komuś nie przeszkadza, że tak naprawdę robi na kogoś to warto spróbować
jajco 2013-09-26 08:26:06
(usunięte przez administratora) Kim ty jestes, ze wiesz ile zarabiaja kierownicy? Moze jeszcze napiszesz ile zarabia szefostwo?
Łuki 2013-09-27 07:49:01
Znaleźliście sobie miejsce na rozmowy o wynagrodzeniu:/ Jesli jestes zainteresowany to zapytaj u źródła a nie na forum gdzie każdy chce postawic na swoim. Za spóźnienia nikt jeszcze mi 200% dniowki nie odjął! Z zdarzało się oj zdarzało ale od tego są nadgodziny etc.
Morena 2013-09-27 18:51:15
różni moi znajomi pracuja w różnych firmach i za l4 nikt jeszcze nie dostał pochwały, ale wypłatę i tak dostał! Premie też mają wypłacane za wyniki i 100% obecność, logiczne ze za nieprzychodzenie do pracy nie ma dodatkowej kasy.
Morena 2013-09-28 12:41:07
Istnieje coś takiego jak niejawność wielkości zarobków praktykowane w większości firm. Jak ktoś się wygada, jego sprawa, ale nie myśl ze ktokolwiek powie na forum prawdę o zarobkach, premiach itp. Podpisujesz umowę o pracę, a nie wolontariat. Jak pracujesz to zarobisz, a ile to już indywidualna sprawa.
DJ 2013-09-28 17:49:14
"może da sie robić na same nocki? " zombie!
Łuki 2013-09-30 18:53:44
- Tego nie wiem:/ Nigdy sie nie interesowalem czy jest taka mozliwosc a z drugiej strony zmiany zawsze zaleza od ilosci zlecen czy zamowien w firmie wiec pewnie w gre nie wchodziliby same nocki.
nimfa 2014-09-23 22:02:46
mam wrażenie,że wypisujecie tu same bzdury! od 2 m-cy ledwo co ciągniemy bo nie ma zamówień a szefowa nawet marnego postojowego na kilka dni nie da, ludzie bez urlopów a gdzie do końca roku,ale co tam....przecie to zarąbista firma
Wściekły Zenek 2014-10-08 18:05:40
Anonim----nieźle pojechałeś po zarobkach, dla pracowników takie kwoty to tylko marzenie.
Wiem, bo tam pracuję. No chyba że masz na myśli zarobek kwartalny z premią. To owszem.... :)
Wściekły Zenek 2014-10-08 18:16:35
Czy ty w ogóle wiesz co to jest postojowe?
Krew mnie zalewa jak widzę jakie brednie ludzie tu wypisują.
Ja jakoś nie widzę aby firma stała i nic nie robiła. Jak nie chce ci się pracować to się zwolnij i będziesz mieć postojowe.
Inni by się cieszyli, że kiedy firma ma mniej zamówień dalej daje pracownikom pracę i pełne wynagrodzenie.
:)
Gumi 2014-10-20 19:52:16
Jeśli taka tragedia to po co tam pracujecie? Jestem byłym pracownikiem Wilka, z własnego wyboru. Ale niestety prawda jest taka , że w innych firmach też nie jest różowo, też jadą po premiach, nie ma chodzenia na L4 i nie oszukujmy się, rotacja jest kilkukrotnie wyższa niż w Wilku a przeciez nikt na siłe nikogo tam nie trzyma! " U sasiada trawa zawsze jest bardziej zielona! taka prawda!
1
ExWolf 2014-11-15 21:31:04
Cieszcie się owieczki... ciocia ewa szykuje podwyżki od nowego roku (czytaj: wzrasta płaca minimalna) ;)
1
mp3 2014-12-07 11:46:08
Gumi a Ty to chyba w akwarium robisz ze tak bronisz tej pracy,to zaraz poznac kto pisze jako nizszy szczeblem a kto podszywa sie pod takiego,nie osmieszajcie sie!
1
ViceVersa 2014-12-08 19:18:14
No właśnie i BASTA. Tam jest co korygować, jak jednego tak drugiego a i trzeci by się znalazł....
Zapomniałeś "mimik" dodać, że powinniśmy być szczęśliwi, że wypłaty dostajemy na czas, a przecież mamy cały czas KRYZYS.... Pozostawię to bez komentarza, po prostu brak słów...... :(
Gumi 2014-12-10 07:46:07
Czytaj uwaznie - ja juz w wilku nie pracuje; ale patrząc z perspektywy czasu mowie jak jest a nigdzie nie jest rozowo;firma jak kazda inna;( zapraszam do zakladow przemyslowych w okolicy:/) robic trzeba i tyle a jak sie nie podoba to sie trzeba poprostu zwolnic i szukac firmy gdzie zawsze swieci slonce a trawa jest zielona. zycze powodzenia bo jak dla mnie to cale forum to tylko miejsce to marudzenia i obrazania.
ntc 2015-02-13 18:40:00
Jak wygląda w tej firmie praca na stanowisku handlowca? Jakiego rzędu zarobki? Co to za test w 1 etapie rekrutacji?
2
Alice 2015-02-18 16:54:19
Hej, ponawiam powyższe pytanie ???
Miki 2015-02-18 19:28:41
praca handlowca całkiem ok, stacjonarna sprzedaż, czasami delegacje, wyjazd na tragi, stała współpraca z klientami. różnie bywa ale zdecydowanie na plus. Super ekipa. Zarobki? każdy ma swoje stawki poza tym wszystko zalezy od twoich wyników.
Alice 2015-02-19 14:33:57
Dziękuję za odpowiedź, czyli rozumiem ze jest podstawa + premia od sprzedaży. A możesz napisać w jakich widelkach oscyluje podstawa?
1
xps 2015-03-26 15:19:24
Czy aplikowałeś może do działu handlowego?
nick 2015-03-27 15:34:46
Podbijam pytanie - do jakiego działu? Dostałem zaproszenie na drugi etap handlowca i nie wiem czy jest sens tracić czas, jeśli takie warunki oferują??
zenon 2015-04-07 19:56:16
i jak z tym 2 etapem bo też mam zapro;>
poszkodowany rozczarowany 2015-04-13 08:41:50
Nie na stanowisko handlowca, ale nie łudźcie się, że zaproponują Wam inne warunki...
corect 2015-04-14 23:26:07
to racja
ALF 2015-05-21 18:58:06
ta kurna wszyscy poszkodowani, w tej firmie można sie meeeega dużo nauczyć a pracownikom daje możliwości. A robic trzeba wszedzie i tyle. najlepiej biadolić
cc 2015-09-23 11:12:32
Również aplikowałam na to stanowisko. Pierwszy etap rekrutacji bardzo poważny, ale po tym co tu teraz przeczytałam zastanawiam się czy w ogóle brać udział w drugim etapie. Jak w dziale eksportu? Też takie niskie zarobki i nieciekawa atmosfera? Dajcie znać!
nowa 2015-10-28 15:45:27
Właśnie zostałam dzisiaj zaproszona na 2 etap rekrutacji na stanowisko pracownika biurowego, proszę o info czy warto w ogóle startować na to stanowisko?
robertw 2015-11-17 16:47:03
Mam pytanie jakie zarobki na stanowisku pracownik administracyjno - biurowy ?
1
Grzegorz 2016-01-07 13:06:32
"które po skończeniu studiów na kierunku "marketing i zarządzanie" uważają, że w pierwszej pracy powinni zarabiać min. 2000 "na rękę", dostać służbowy telefon, samochód i mieć nienormowany czas pracy."

Nie no - każdy po skończeniu studiów, żyje powietrzem, nie płaci rachunków i nie ma praw człowieka - więc 2000 to rozpusta. Takie osoby powinny dostawać zwrot kosztów dojazdu jedynie - a i to zbyt wiele.

Żałosny jesteś. Lemingi - za dużo seriali w TV oglądacie, a później się dziwić, że pracodawcy Wami pomiatają, jak nie potraficie się cenić.
3
adolf 2016-01-19 12:19:52
Nie wiem o co wam chodzi, WESA to firma dla ludzi twardych którzy potrafią się dostosować i zrozumieć pewną ideę. Tylko najtwardsze organizmy przetrwają, ale za to daje to mocną i zgraną ekipę. Trzeba coś od siebie dać, a nie tylko żądać.
O premii kwartalnej jakoś nikt tu nie wspomina, a jest, premia za punktualność i dyspozycyjność- jest. Zdarzają się imprezy integracyjne, wyjazdy.
Jest ok, ale trzeba umieć to docenić. Wiadomo, każdy chciałby wszystko i na zawsze, a tu trzeba na swoje zapracować, i trzeba na to pracować cały czas. Dlaczego starzy pracownicy się nie zwalniają? Bo jeśli ktoś przetrwa początkowy najtrudniejszy okres, nauczy sie robić normy, to nagle zaczyna doceniać się fajną ekipę, schludne pomieszczenia i specyficzny klimat 'patologicznej' rodziny :D
Wady są (głównie marna elastyczność jeśli chodzi o możliwość zmiany godzin pracy, chorobowe), ale znajdźcie mi firmę bez wad...

Aha, i nie zgodzę się z tym że nie można wyrażać swojego zdania- jak najbardziej można, ale trzeba to robić... inteligentnie :)
dziunia 2016-01-21 17:06:45
"daje to mocną i zgraną ekipę"
Chyba już to dzisiaj słyszałam... Czyżby kadra zarządzająca również się tu udzielała? ;)

Do tych, którzy aplikują tu na jakieś stanowisko - przyjdźcie na rozmowę, wypytajcie o warunki, rozpocznijcie pracę, a jak się wam nie spodoba, to przecież można umowę rozwiązać "z dnia na dzień".
2
ziomk 2016-02-10 09:22:29
Zbrojenie ? Pierwsza lepsza firma produkująca elektronikę robi bardziej zaawansowane produkty od wilka.
3
madmike 2016-02-16 12:14:53
Ja mam właśnie pytanie o stanowisko marketingowca. Ono ukazuje się regularnie od kilku lat - czy dział marketingu tak się rozwija czy jest tam taka rotacja pracowników??
Na jakie wynagrodzenie można tam liczyć? Ja mam duże doświadczenie w marketingu i PR, odpowiednie wykształcenie itd. Obecnie zarabiam 2300 zł netto i szukam lepiej płatnej pracy. Opłaca aplikować się do Wilk Elektronik? Tu jeszcze dojazd dochodzi droższy niż mam obecnie (teraz mam ok. 11 km, do Mikołowa miałabym 19 km, do Łazisk jeszcze więcej), a więc na samo paliwo muszę doliczyć sobie z min. 300 zł. Podsumowując musiałabym zażądać z 3000 netto, co przy ich wymaganiach nie jest wysokimi oczekiwaniami.
ziomk 2016-03-11 08:03:20
Stanowisko grafika - korzystaj z darmowych grafik w internecie a potem opierdziel " dlaczego inna firma ma te sama grafike ? " i i tak wina grafika :)
bet 2016-07-14 13:26:59
Witam :)
Mam pytanie o stanowisko pracownika produkcji? Może jakieś szczegóły/ opinie?
bet 2016-07-15 10:10:57
@Krzych owszem, poszukuja kogos na to wlasnie stanowisko poniewaz widzialam ogloszenie od nich w "Naszej Gazecie" z lipca. Zglosilam sie i do mnie zadzwonili
Ciekawy 2016-07-21 23:22:01
@bet Jak wygląda rekrutacja na pracownika produkcji? Wystarczy wysłać tylko CV? Jak ogólnie wygląda tam praca?
Pablo90 2016-08-01 21:28:48
Witam zamierzam zlozyc cv do tej firmy. Co mozecie powiedziec o tej firmie czy warto ram startowac jako facet. Jak z zarobkami. Czy da sie zarobic z dwa tys na poczatek?
Ciekawy 2016-08-08 18:44:43
Jak wyglądają zarobki na produkcji?
TicTac 2016-09-14 10:16:16
Bylem tam jakiś czas temu, fajna firma z kategorii ułożonych - to już widać przy sekretariacie z przodu, przy rekrutacji zrobiłem im tłumaczenia pol- ang, niem-pol od reki , wypełniałem jakieś Excele, kartki z pytaniami itp. , ogólnie dyrdymały ale ok. Musieli być pod wrażeniem bo po paru dniach zaprosili mnie już na rozmowę o prace.
Niestety nie dogadaliśmy się co do warunków( szukają specjalisty z niemieckim do dziś :-) ) , chociaż u nich to się nazywa handlowiec....
Ogólnie polecam, właściciel sympatyczny, jego zona tez,warunki placowe- no cóż- nie chcieli mi dać tego co miałem w ostatniej firmie - ich prawo. Aha i dyrektor handlowy młody koleś z broda był zestresowany- myślę ze jakiś wżeniony w biznes i nie lubiący mądrzejszych od siebie...
7
Grzes 2016-09-14 11:05:19
Hej, widzę ze teraz szukaja pracownika magazynu, chciałbym do nich zanieść Cv nie mam tam jednak nikogo znajomego,czytałem kilka opini ale są podzielone, chciałbym wiedzieć realnie na ile mogę liczyć ile mogę zarobić i jaka mogę dostać umowę na sam poczatek
abc 2016-11-10 21:42:34
widzę że szukają technologa. na jakie zarobki można liczyć?
Zostaw swoją opinię o Wilk Elektronik - Łaziska Górne
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wilk Elektronik