Wilk Elektronik

Łaziska Górne

Opinie o Wilk Elektronik

Łuki 2013-09-27 07:49
Znaleźliście sobie miejsce na rozmowy o wynagrodzeniu:/ Jesli jestes zainteresowany to zapytaj u źródła a nie na forum gdzie każdy chce postawic na swoim. Za spóźnienia nikt jeszcze mi 200% dniowki nie odjął! Z zdarzało się oj zdarzało ale od tego są nadgodziny etc.
Morena 2013-09-27 18:51
różni moi znajomi pracuja w różnych firmach i za l4 nikt jeszcze nie dostał pochwały, ale wypłatę i tak dostał! Premie też mają wypłacane za wyniki i 100% obecność, logiczne ze za nieprzychodzenie do pracy nie ma dodatkowej kasy.
Morena 2013-09-28 12:41
Istnieje coś takiego jak niejawność wielkości zarobków praktykowane w większości firm. Jak ktoś się wygada, jego sprawa, ale nie myśl ze ktokolwiek powie na forum prawdę o zarobkach, premiach itp. Podpisujesz umowę o pracę, a nie wolontariat. Jak pracujesz to zarobisz, a ile to już indywidualna sprawa.
DJ 2013-09-28 17:49
"może da sie robić na same nocki? " zombie!
Łuki 2013-09-30 18:53
- Tego nie wiem:/ Nigdy sie nie interesowalem czy jest taka mozliwosc a z drugiej strony zmiany zawsze zaleza od ilosci zlecen czy zamowien w firmie wiec pewnie w gre nie wchodziliby same nocki.
1
nimfa 2014-09-23 22:02
mam wrażenie,że wypisujecie tu same bzdury! od 2 m-cy ledwo co ciągniemy bo nie ma zamówień a szefowa nawet marnego postojowego na kilka dni nie da, ludzie bez urlopów a gdzie do końca roku,ale co tam....przecie to zarąbista firma
2
Wściekły Zenek 2014-10-08 18:05
Anonim----nieźle pojechałeś po zarobkach, dla pracowników takie kwoty to tylko marzenie.
Wiem, bo tam pracuję. No chyba że masz na myśli zarobek kwartalny z premią. To owszem.... :)
1
Wściekły Zenek 2014-10-08 18:16
Czy ty w ogóle wiesz co to jest postojowe?
Krew mnie zalewa jak widzę jakie brednie ludzie tu wypisują.
Ja jakoś nie widzę aby firma stała i nic nie robiła. Jak nie chce ci się pracować to się zwolnij i będziesz mieć postojowe.
Inni by się cieszyli, że kiedy firma ma mniej zamówień dalej daje pracownikom pracę i pełne wynagrodzenie.
:)
Gumi 2014-10-20 19:52
Jeśli taka tragedia to po co tam pracujecie? Jestem byłym pracownikiem Wilka, z własnego wyboru. Ale niestety prawda jest taka , że w innych firmach też nie jest różowo, też jadą po premiach, nie ma chodzenia na L4 i nie oszukujmy się, rotacja jest kilkukrotnie wyższa niż w Wilku a przeciez nikt na siłe nikogo tam nie trzyma! " U sasiada trawa zawsze jest bardziej zielona! taka prawda!
2
ExWolf 2014-11-15 21:31
Cieszcie się owieczki... ciocia ewa szykuje podwyżki od nowego roku (czytaj: wzrasta płaca minimalna) ;)
1
mp3 2014-12-07 11:46
Gumi a Ty to chyba w akwarium robisz ze tak bronisz tej pracy,to zaraz poznac kto pisze jako nizszy szczeblem a kto podszywa sie pod takiego,nie osmieszajcie sie!
1
ViceVersa 2014-12-08 19:18
No właśnie i BASTA. Tam jest co korygować, jak jednego tak drugiego a i trzeci by się znalazł....
Zapomniałeś "mimik" dodać, że powinniśmy być szczęśliwi, że wypłaty dostajemy na czas, a przecież mamy cały czas KRYZYS.... Pozostawię to bez komentarza, po prostu brak słów...... :(
Gumi 2014-12-10 07:46
Czytaj uwaznie - ja juz w wilku nie pracuje; ale patrząc z perspektywy czasu mowie jak jest a nigdzie nie jest rozowo;firma jak kazda inna;( zapraszam do zakladow przemyslowych w okolicy:/) robic trzeba i tyle a jak sie nie podoba to sie trzeba poprostu zwolnic i szukac firmy gdzie zawsze swieci slonce a trawa jest zielona. zycze powodzenia bo jak dla mnie to cale forum to tylko miejsce to marudzenia i obrazania.
ntc 2015-02-13 18:40
Jak wygląda w tej firmie praca na stanowisku handlowca? Jakiego rzędu zarobki? Co to za test w 1 etapie rekrutacji?
2
Alice 2015-02-18 16:54
Hej, ponawiam powyższe pytanie ???
Miki 2015-02-18 19:28
praca handlowca całkiem ok, stacjonarna sprzedaż, czasami delegacje, wyjazd na tragi, stała współpraca z klientami. różnie bywa ale zdecydowanie na plus. Super ekipa. Zarobki? każdy ma swoje stawki poza tym wszystko zalezy od twoich wyników.
Alice 2015-02-19 14:33
Dziękuję za odpowiedź, czyli rozumiem ze jest podstawa + premia od sprzedaży. A możesz napisać w jakich widelkach oscyluje podstawa?
2
xps 2015-03-26 15:19
Czy aplikowałeś może do działu handlowego?
nick 2015-03-27 15:34
Podbijam pytanie - do jakiego działu? Dostałem zaproszenie na drugi etap handlowca i nie wiem czy jest sens tracić czas, jeśli takie warunki oferują??
zenon 2015-04-07 19:56
i jak z tym 2 etapem bo też mam zapro;>
1
poszkodowany rozczarowany 2015-04-13 08:41
Nie na stanowisko handlowca, ale nie łudźcie się, że zaproponują Wam inne warunki...
corect 2015-04-14 23:26
to racja
ALF 2015-05-21 18:58
ta kurna wszyscy poszkodowani, w tej firmie można sie meeeega dużo nauczyć a pracownikom daje możliwości. A robic trzeba wszedzie i tyle. najlepiej biadolić
cc 2015-09-23 11:12
Również aplikowałam na to stanowisko. Pierwszy etap rekrutacji bardzo poważny, ale po tym co tu teraz przeczytałam zastanawiam się czy w ogóle brać udział w drugim etapie. Jak w dziale eksportu? Też takie niskie zarobki i nieciekawa atmosfera? Dajcie znać!
poszkodowany 2015-10-21 12:33
A jeśli komuś zaproponowali inne warunki chętnie poczytam ;)
nowa 2015-10-28 15:45
Właśnie zostałam dzisiaj zaproszona na 2 etap rekrutacji na stanowisko pracownika biurowego, proszę o info czy warto w ogóle startować na to stanowisko?
robertw 2015-11-17 16:47
Mam pytanie jakie zarobki na stanowisku pracownik administracyjno - biurowy ?
3
Grzegorz 2016-01-07 13:06
"które po skończeniu studiów na kierunku "marketing i zarządzanie" uważają, że w pierwszej pracy powinni zarabiać min. 2000 "na rękę", dostać służbowy telefon, samochód i mieć nienormowany czas pracy."

Nie no - każdy po skończeniu studiów, żyje powietrzem, nie płaci rachunków i nie ma praw człowieka - więc 2000 to rozpusta. Takie osoby powinny dostawać zwrot kosztów dojazdu jedynie - a i to zbyt wiele.

Żałosny jesteś. Lemingi - za dużo seriali w TV oglądacie, a później się dziwić, że pracodawcy Wami pomiatają, jak nie potraficie się cenić.
3
adolf 2016-01-19 12:19
Nie wiem o co wam chodzi, WESA to firma dla ludzi twardych którzy potrafią się dostosować i zrozumieć pewną ideę. Tylko najtwardsze organizmy przetrwają, ale za to daje to mocną i zgraną ekipę. Trzeba coś od siebie dać, a nie tylko żądać.
O premii kwartalnej jakoś nikt tu nie wspomina, a jest, premia za punktualność i dyspozycyjność- jest. Zdarzają się imprezy integracyjne, wyjazdy.
Jest ok, ale trzeba umieć to docenić. Wiadomo, każdy chciałby wszystko i na zawsze, a tu trzeba na swoje zapracować, i trzeba na to pracować cały czas. Dlaczego starzy pracownicy się nie zwalniają? Bo jeśli ktoś przetrwa początkowy najtrudniejszy okres, nauczy sie robić normy, to nagle zaczyna doceniać się fajną ekipę, schludne pomieszczenia i specyficzny klimat 'patologicznej' rodziny :D
Wady są (głównie marna elastyczność jeśli chodzi o możliwość zmiany godzin pracy, chorobowe), ale znajdźcie mi firmę bez wad...

Aha, i nie zgodzę się z tym że nie można wyrażać swojego zdania- jak najbardziej można, ale trzeba to robić... inteligentnie :)
1
dziunia 2016-01-21 17:06
"daje to mocną i zgraną ekipę"
Chyba już to dzisiaj słyszałam... Czyżby kadra zarządzająca również się tu udzielała? ;)

Do tych, którzy aplikują tu na jakieś stanowisko - przyjdźcie na rozmowę, wypytajcie o warunki, rozpocznijcie pracę, a jak się wam nie spodoba, to przecież można umowę rozwiązać "z dnia na dzień".
2
ziomk 2016-02-10 09:22
Zbrojenie ? Pierwsza lepsza firma produkująca elektronikę robi bardziej zaawansowane produkty od wilka.
4
madmike 2016-02-16 12:14
Ja mam właśnie pytanie o stanowisko marketingowca. Ono ukazuje się regularnie od kilku lat - czy dział marketingu tak się rozwija czy jest tam taka rotacja pracowników??
Na jakie wynagrodzenie można tam liczyć? Ja mam duże doświadczenie w marketingu i PR, odpowiednie wykształcenie itd. Obecnie zarabiam 2300 zł netto i szukam lepiej płatnej pracy. Opłaca aplikować się do Wilk Elektronik? Tu jeszcze dojazd dochodzi droższy niż mam obecnie (teraz mam ok. 11 km, do Mikołowa miałabym 19 km, do Łazisk jeszcze więcej), a więc na samo paliwo muszę doliczyć sobie z min. 300 zł. Podsumowując musiałabym zażądać z 3000 netto, co przy ich wymaganiach nie jest wysokimi oczekiwaniami.
ziomk 2016-03-11 08:03
Stanowisko grafika - korzystaj z darmowych grafik w internecie a potem opierdziel " dlaczego inna firma ma te sama grafike ? " i i tak wina grafika :)
TMO 2016-05-25 09:13
Nie polecam.
fv 2016-06-18 11:45
hej hej jesli ktos byłby zainteresowany to teraz szukaja handlowca do spraw eksportu w Mikołowiu oferowana jest miedzy innymi raca w dynamicznie rozwijającej się i wyjątkowej na skalę europejską firmie stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę..
bet 2016-07-14 13:26
Witam :)
Mam pytanie o stanowisko pracownika produkcji? Może jakieś szczegóły/ opinie?
bet 2016-07-15 10:10
@Krzych owszem, poszukuja kogos na to wlasnie stanowisko poniewaz widzialam ogloszenie od nich w "Naszej Gazecie" z lipca. Zglosilam sie i do mnie zadzwonili
Ciekawy 2016-07-21 23:22
@bet Jak wygląda rekrutacja na pracownika produkcji? Wystarczy wysłać tylko CV? Jak ogólnie wygląda tam praca?
Pablo90 2016-08-01 21:28
Witam zamierzam zlozyc cv do tej firmy. Co mozecie powiedziec o tej firmie czy warto ram startowac jako facet. Jak z zarobkami. Czy da sie zarobic z dwa tys na poczatek?
Ciekawy 2016-08-08 18:44
Jak wyglądają zarobki na produkcji?
1
TicTac 2016-09-14 10:16
Bylem tam jakiś czas temu, fajna firma z kategorii ułożonych - to już widać przy sekretariacie z przodu, przy rekrutacji zrobiłem im tłumaczenia pol- ang, niem-pol od reki , wypełniałem jakieś Excele, kartki z pytaniami itp. , ogólnie dyrdymały ale ok. Musieli być pod wrażeniem bo po paru dniach zaprosili mnie już na rozmowę o prace.
Niestety nie dogadaliśmy się co do warunków( szukają specjalisty z niemieckim do dziś :-) ) , chociaż u nich to się nazywa handlowiec....
Ogólnie polecam, właściciel sympatyczny, jego zona tez,warunki placowe- no cóż- nie chcieli mi dać tego co miałem w ostatniej firmie - ich prawo. Aha i dyrektor handlowy młody koleś z broda był zestresowany- myślę ze jakiś wżeniony w biznes i nie lubiący mądrzejszych od siebie...
9
Grzes 2016-09-14 11:05
Hej, widzę ze teraz szukaja pracownika magazynu, chciałbym do nich zanieść Cv nie mam tam jednak nikogo znajomego,czytałem kilka opini ale są podzielone, chciałbym wiedzieć realnie na ile mogę liczyć ile mogę zarobić i jaka mogę dostać umowę na sam poczatek
abc 2016-11-10 21:42
widzę że szukają technologa. na jakie zarobki można liczyć?
Aneta 2017-03-15 13:03
Pracujesz w firmie Wilk Elektronik? Chętnie usłyszymy jakie są Twoje doświadczenia z pracy. Co uważasz za największy jej plus?
Rumburak 2017-05-24 21:17
Za spóźnienie choćby o sekundę uwalają ci dochodzeniówke :)
Rumburak 2017-05-24 21:21
Czego nauczyć ? Chodzi może o kursy z zaskakującym cyrografem do podpisania ?
STEF 2017-05-24 21:28
Jest klimatyzacja ?;) niech się wypiwiedzą pracownicy jak działa klimatyzacja w upalne dni ;) no ale proszę wieżyć w wielu zakładach są gorsze warunki :/ Ludzie pracujący w Wilku to fajna ekipa. To dobre miejsce na pierwszą pracę, dostaniesz po tyłku ale nauczusz się zasad. Szefu to ko konkret gościu.
Aneta 2017-05-25 08:54
@STEF co według Ciebie sprawia, że Wilk Elektronik jest dobrym miejscem na rozpoczęcie kariery zawodowej? Rozumiem, że dobrze pracuje Ci się w firmie. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda praca w Twoim dziale oraz Twój typowy dzień pracy?
@Rumburak
mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat kursów, o których wspominasz?
Fillip 2017-05-25 09:00
Chcę pracować w Wilk Elektronik. Ale niestety jestem z innego kraju(((
Fillip 2017-05-25 09:06
Chcę pracować w Wilk Elektronik . Ale niestety jestem z innego kraju
Zostaw swoją opinię o Wilk Elektronik - Łaziska Górne
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wilk Elektronik