brak logo

Ustronianka

Biała

Opinie o Ustronianka

miś 2010-10-19 21:22
"Prawdziwi twardziele nie jedzą miodu. Prawdziwi twardziele żują pszczoły."...a tylko tacy tam pracują :P
1
anonim 2011-02-16 12:40
prawdziwi twardziele leżą na powązkach wiec co ty misiu robisz w ustroniance???????? pewnie masz jakieś super tajne zadanie, patrzysz które pszczoły(pracownicy) nie zbierają miodu i je żujesz( donosisz)....
anonim 2011-02-16 12:44
do wszystkich co idą do ustro... UWAGA NA MISIE!!!
anonim 2011-02-24 16:31
Na misie jak na misie...ale na górali tam uważajcie oj uważajcie...
nowy pracownik 2011-02-24 19:37
Może ktoś mi powie na kogo mam uważać , bo jak na razie to nie wiem ?
do nowego 2011-02-26 16:58
Ustronianka, zakład w Białej - produkcja Warunki pracy - praca na produkcji więc lekko nie jest, system trzyzmianowy. W sezonie ( luty - wrzesień, z przerwami) dla produkcji i działów związanych (mechanicy, laboratorium) praca 7 dni w tygodniu. Poza sezonem - weekendy a nawet piątki wolne (z nadgodzin lub urlopów). Płace - Pierwszy rok - płaca minimalna...Sytuację nieco ratują nadgodziny (w sezonie) na nie do końca jasnych zasadach. Ogólnie - zarobki słabe, ale wypłaty zawsze terminowo. Szkolenia i Rozwój - we własnym zakresie. Atmosfera - Sentymentów nie ma. Bałagan organizacyjny, coraz większy...Między pracownikami nie jest źle. Świadczenia pozapłacowe - Paczka świąteczna: zgrzewka firmowej coli... O talonach zapomnij. Raz w roku legendarna impreza integracyjna pt \"Zakończenie sezonu\". Respektowanie praw pracownika - w sezonie można zapomnieć o \"prawie do wypoczynku\" - tzw. \"szczególne potrzeby pracodawcy\".. Ogólnie - Polecam jako Szkołę survivalu : miejsce dobre na zdobycie doświadczenia życiowego i zawodowego, dla młodzieży dobre miejsce na pracę sezonową...
1
nowy pracownik 2011-02-27 08:43
Dziękuje za odpowiedz .
prawda 2011-04-03 11:26
prawda jest taka, że paca jako praca nie jest zła, ale atmosfera jest do bani!!! w tej firmie nie ma ORGANIZACJI !!! wiec jest straszny bałagan, a jak jest bałagan to są afery a winny jest zawsze pracownik...tuta potrzebny jest generalny remont osób siedzących na stołkach, zebrania robią tylko wtedy jak trzeba kogoś zwolnić i powyzywać ludzi... a może tak zebranie żeby ustalić pewne sprawy organizacyjne, że od dziś jest tak i tak, robimy w taki sposób a nie w taki... ale po co? najwyżej zwolni się parę osób i będzie ok!!!. w prostych słowach opiszę to tak- te lumpy na stołkach coś tam sobie uzgodnią ale nie przekazują tego dalej, więc na drugi dzień jest afera! winny i zwolniony zostaje pracownik, bo jasnowidzem nie jest..... a prezes zadowolony bo lumpy na stołkach działają... PREZESIE OTWÓRZ OCZY BO NAJWIĘKSZE [usunięte przez moderatora] SIEDZĄ TUŻ OBOK CIEBIE!...\" RYBA ZAWSZE PSUJE SIĘ OD GŁOWY\"!!!
pracownik 2011-04-08 21:51
W naszej firmie jest odwrotnie , tutaj ryba psuje się od ogona a reszta jest czysta jak woda w rzece Białej .
new 2011-07-24 12:53
Czy ktoś może przybliżyć opis stanowiska \"Laborant\" w Ustroniance w Białej?
anonim 2011-08-11 13:41
laborant - chyba oczywiste - wykonujesz analizy wszystkich produkowanych napojów - fizyka, chemia i mikrobiologia. Standardowa praca w laboratorium - robisz w kółko to samo.
gość 2011-11-11 02:50
witam! mój kolega jest majstrem w ustroniance.... jak dla mnie to ok! tylko że ten człowiek to po prostu leń, nierób i do tego nie za mądry! więc mam pytanko czy naprawdę ustroniance tacy ludzie dostają stanowiska? bo mój drugi kumpel naprawdę chłop do roboty stworzony i 100 razy lepszy od pierwszego, robi w ustroniance już parę lat i jest zwykłym robolem.... więc o co chodzi bo nie kumam???
1
EX 2012-12-25 21:47
Święta Bożego Narodzenia oraz nadchodzący Nowy Rok niosą ze sobą wiele refleksji dotyczących minionego okresu i planów na nadchodzący czas.
W tych wyjątkowych dniach chcę życzyć moim byłym współpracownikom z Zakładu nr 3 w Białej zdrowia, szczęścia, pomyślności.
W kwestii pracy życzę Wam, moi Drodzy, żeby normalność zagościła w tym zakładzie oraz żeby szanowne Kierownictwo zdało sobie w końcu sprawę, że każdemu Pracownikowi należy się szacunek - niezależnie od tego, jaką pracę wykonuje i żeby ten szacunek wyrażany był nie tylko w słowach, lecz przede wszystkim w czynach...
Tak szczerze, to cieszę się, że nie ma mnie już wśród Was - ale mam nadzieję, że ktoś w końcu przejrzy na oczy i doceni ludzi, którzy poświęcają swój czas, siły a często i życie rodzinne dla budowania "marki" Ustronianka.
Pozdrawiam
3
HHHHHHHH 2013-07-25 17:48
SZUKAJ ROBOTY GDZIE INDZIEJ!!! Szkoda Twoich nerwów. sił i czasu! Ja zmarnowałem tak parę lat.... ta firma powinna nazywać się ;............POMYŁKA........
malutka 2013-09-30 20:28
jak jesteś zdrowy to ok. ale biada jak zachorujesz po l4 masz bezpłatny murowany dla dobra zakladu chociaz zaklad ma na ciebie dotacje ale to koordynator i sprzataczka rządzi i biada trmu kto sie narazi tej parce
2
2013-10-01 17:12
Koordynator to wiadomo - kierownik zamieszania [usunięte przez moderatora]...a sprzątaczka to kto???
malutka 2013-10-02 14:09
jak to nie wiesz to GUMOWE UCHO [usunięte przez moderatora] kto sprząta w zakładzie to PANI [usunięte przez moderatora] jak sie na kogos poskarży to chodzisz bez premi i ona sama malo robi a ciągle chce pomocy odkąd wrocła z gotowania dla budowlancow jest coraz gorzej już nikt nie chce jej pomagać i ciągle lata do [usunięte przez moderatora]
3
malutka 2013-10-02 14:13
ale kierownik jest za pracownikiem .jak uczciwie robisz często pomoże tylko mow mu prawde i nie sciemniaj
galantnonim 2013-10-03 18:46
A to ciekawe..Pani [usunięte przez moderatora] gotowała dla budowlancow a polowa szyszek tam się stołowała (darmowe obiadki - [usunięte przez moderatora] i spolka)...kolo poludnia to ich prozna na zakładzie szukać - bo ekipa na darmowej wyżerce. "socjal" dla wybranych..A ludziom na 12 parowek zalowali.Koorki to do domu dla dzieciaków zabiaral...zal.pl
3
malutka 2013-10-03 20:06
no to wiesz o co biega micha dla wybranych i masz przywileje co nie znasz [usunięte przez moderatora] kto mu slodzi ten ma raj a Pani [usunięte przez moderatora] to jego prawa ręka w udupianiu robolki ulubione [usunięte przez moderatora] o ta lub ten zrobil mi to czy tamto a ja się tak narobiłam rekami [usunięte przez moderatora] albo kogo innego
2
malutka 2013-10-04 15:57
[usunięte przez moderatora] to sprzataczka [usunięte przez moderatora] koordynator produkcji a [usunięte przez moderatora] szef widlakowych przeciezjak kierownik zabronilim tam latac i [usunięte przez moderatora] miała nosić to co zostalo do biura to zawsze w sloikach nosiła [usunięte przez moderatora] nawet o meza tak nie dbala sama miała darmoaa wyżere przez dwa lata
1
pracus 2013-10-04 16:09
dlaczego tam awansują tylko zdrowi a na grupowiczach zarabiaja jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 7 godzin to jestem gorszy przeciezoni biora kase za nas kase
marian 2013-10-13 21:09
W sumie kierownik [usunięte przez moderatora] co sie nawrzeszcy to sie nawrzeszczy...wtedy jak najdalej. Pracuje juz kilka lat i osobiscie nie mam nic do niego, choc slyszalem rozne opinie. Sa i kreciki ktore biegaja na pogaduszki - ale jak lubia to niech biegaja. Niech im na zdrowie wyjdzie.
oburzony 2013-10-27 18:18
Krótko i na temat:
Na plus:
+ wypłata zawsze punktualnie
+ firma stabilna na rynku - jak bez gadania robisz co ci każą - nie powinieneś się bać o pracę (no chyba ze bardzo Ci się noga podwinie)
+ "marka"
Na "minus" - wysokość wypłat - jedyny zakład w okolicy Białej, więc nie będą przepłacać,- praca w weekendy, -fatalna atmosfera i bałagan,
(usunięte przez administratora)
Gdzie indziej potrafią docenić, pochwalić, doszkolić, awansować, dać podwyżkę. Niestety -w firmie U tego się nie doczekacie...(no chyba, że rząd podnosi pensję minimalną ;).
2
HHHHHH 2013-11-05 21:51
1.weekendy w robo po 12 godz.
2.święta w robo
3.nocki w robo
4.wakacje urlop-zapomnij!!!
5.sztuczna i nieprzyjemna atmosfera
6.praca pod ciągłą presja
7.stres
8.wegetacja-zero rozwoju!
9.zarządzanie firmą przez niekompetentne osoby-WIELKI BAŁAGAN!!!
10.umowa o pracę na czas określony
11.nie wiesz kiedy i za co? i jesteś za bramą
12. wynagrodzenie -SŁABO- oj słabo
ODRADZAM WSZYSTKIM WYBIERAJĄCYM SIĘ TAM DO PRACY!!!
NAPRAWDĘ SZKODA WASZYCH SIŁ, CZASU I NERWÓW!!!
przepracowałem w u-ce kilka lat i mógłbym wiele opisać
za co się zwalnia, jak się ludzi traktuje i inne jeszcze gorsze rzeczy!
ale to już zatrzymam dla siebie?.......
..........................
..........................
..........................
3
xo 2014-03-02 19:14
Ta firma to parodia
HHHHH 2014-03-27 22:11
A no!!!
HHHHH 2014-03-27 22:26
A CO TAM SŁYCHAĆ W U-CE???
MAJSTROWIE DALEJ TO BUCE BEZ SZKOŁY?
ale w sumie to dobre rozwiązanie bo takiemu durniowi dadzą trochę władzy
a on tańczy jak mu grają... no bo gdzie on będzie taki ważny jak tam? no gdzie?...to chyba jedyna firma w okolicy co miała kadrę zarządzającą bez wykształcenia!!! OOOOJJJJJJJ!!!!!! CO TAM SIĘ DZIAŁO!!! a jak jest teraz dalej taka kicha czy co lepiej???
Gość 2014-06-25 10:55
Ludzie, dlaczego tak narzekacie!!!!!!...popracujcie u prywaciarza w małej firmie, nawet najniższej nie dostaniecie!!!!!...umowa zlecenie, zero urlopu, a jak się coś nie podoba "wypad" 10 bezrobotnych (albo i więcej) jest na to miejsce. Żaden pracodawca się nie przejmuje, mają zielone światło: darmowi pracownicy - stażyści, nie ważne czy masz 20 lat czy 50. Dziękujcie, że macie to co macie. Pensja na czas, staż pracy leci.
HHHHH 2014-10-14 00:03
pochwal się swoją umową?
HHHHH 2014-10-14 00:05
i ty też pochwal się swoją umową?
HHHHH 2014-10-14 00:14
zobaczymy jak tam u was ze stabilizacją!!!
olek 2015-01-15 16:03
a jak ogólnie oceniacie pracę w tej ustroniance? bo nie wiem czy w ogóle do nich aplikować, czy ma to jakiś sens w ogóle jeszcze tak naprawdę, bo od dłuższego czasu nie mogę niczego znaleźć i nie wiem czy można tutaj cokolwiek jeszcze zdziałać jednak... powiedzcie prosze jak to wszystko wygląda tak naprawde.
waris 2015-03-19 02:40
praca w ustroniance sama w sobie należała przynajmniej dla mnie do całkiem przyjemnych, a jeżeli to za duże słowo to przynajmniej do takich które w życiu nie przeszkadzały i nie psuły go wielce. Gorzej zaczeło być tutaj wraz z problemami które zaczęły napotykać firmę. Zwłaszcza z tymi ze słabszą sprzedażą
Znajomek 2015-04-26 20:34
Witam Serdecznie

Czy może ktoś jasno określić jak to jest pracować w Ustroniance w Białej na stanowisku robotyka/automatyka z relokacją ?
Aaaa 2015-06-19 19:43
Mam pytanie chciałabym aplikować na stanowisko laboranta-technologa.Czy ktos mógłby mi napisac cos więcej o charakterze tej pracy,czy jest sens w ogóle próbować?No i oczywiście co z kasą?Za wszelkie odp. z góry dzięki.
kasior 2016-04-22 15:58
lipa praca nie polecam.
1
ciekawski 2016-05-21 20:50
a dalej sa podrabiane podpisy pod urlopami zwłaszcza bezpłatnymi ja tak straciłam około 6 tysi i ci prezes na to dalej to ,,mistrzu;'' decyduje bo ja sie zastanawiam czy to nie zgosić do prokuratora
Kogut 2016-08-02 15:47
Ogólnie jest tak że donoszą jedni na drugich i tak na okrągło.Szczegolny prym w tym wiedzie tonów i kasior to jego przydupas zajeczy war uważajcie na nich!
Nick 2016-08-02 15:49
Ogólnie jest tak że donoszą jedni na drugich i tak na okrągło.Szczegolny prym w tym wiedzie tonów i kasior to jego przydupas zajeczy war uważajcie na nich!
5
KoPaczyskowa 2016-08-21 11:42
Pracowałem w tym ,,czymś'' ponad dwa lata . Obiecywali góry a wyszło jak zwykle . Prca dla Tych którzy nie maja co do gara włozyć wiec coś muszą zrobić . Podpisując umowe o prace juz zostajesz zaszeregowany do kręgu potencjalych złodzieji . To jakaś masakra . Nikomu nie polecam i nie zycze pracowac z takimi dyletantami . To jeszcze cud że to sie nie rozwaliło bowiem pracuje w terenie i widze że po za dyskontaki/ marketami produkty im dalej od Ustronia poprostu ich nie ma . Ekipa która zarządza ta firmą od kilu lat powinna zostac wysłana w himalaje bo tyle szkody co oni narobili juzn ikt tego nie odbuduje a najgorsze że ten mały smutny własciciel wierzy im we szystko...do czasu...
4
korki 2016-08-21 20:23
o, widze znajoma z AT - koledzy co to ze sobą i bez siebie żyć nie mogą:) kolega od ton co w tango lubi pojsc ... Wiadomo, ze niektórzy -,z założenia maja przechalapane (bo pan wi ce ma takie widzimisię)... albo po prostu dany dział ma pecha i juchowego kierownika na układzie ktory nigdy nie ma argomwntow do obrony - bo takowymi ogolnie nie jest zainteresowany, bo ogolnie TEN konkretny dział zawsze jest winny i do ukarania. ... naprawdę, firma z którą nie warto wiązać się uczuciowo - chyba że liczysz na układ z górą i lubisz chodzć na pogadanki ale kazdy ma swoje sposoby i zasady (lub ich brak) / cenna uwaga dla wszystkich nowych - uwazaj z kim i o czym gadasz - zresztą, jak wszedzie/
Ogolnie, jak masz zasady - to na dłuzej nie masz tam co szukac. (chyba ze jestes wybitnym specjalistą z wielkim dystensem) jak lubisz kolesiostwo i uklady a do tego jestes masochistą - to bedziesz w swoim zywiole
na PLUS mozna napisac ze placą i masz umowe - ale na szczczescie w dobie 500+ to zaden rarytas, bo powioli to praca zaczyna szukać ludzi wiec to minimum muszą oferować, jako firma z MARKA
6
xxx 2017-01-15 08:57
parodia do kwadratu
5
diabolo 2017-02-28 22:24
no teraz to pojechali po bandzie udupili ,,grupowiczów '' i to niby na ich prośbę, wysyłają ich do lekarza z wnioskiem że to niby oni chcą pracować po 8 godzin nocki i nadliczbówki a Pan doktor podpisuje jak leci nie ważne na co kto ma grupę i nius najlepszy podobno kiedyś podpisał zdolność do pracy babce z zerwanym ścięgnem stawu skokowego a jak by tego było mało w nagrodę dostała 3 mieszki bezpłatnego z podrobionym podpisem ,ludzie oddają wnioski ze strachu a prezesostwo jest kryte bo to na prośbę pracownika,nie wystarcza im że na każdego ,,grupowicza ''dostają dotacje ciekawe co zrobią jak ludziom pozabierają grupy bo skoro są zdolni do pracy jak zdrowi to po co im grupy,no ale mają kilkoro przy dupackich to produkcja poleci i znowu ktoś awansuje po miesiącu
Zygmunt 2017-03-10 12:03
Witam. Czy ktoś może napisać jak wygląda praca kierowcy na samochodzie 6 koszowym?
Czy codzienne powroty do bazy? Gdzie się jeździ? I najważniejsze - czy stawka godzinowa i jaka?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Zostaw swoją opinię o Ustronianka - Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ustronianka