brak logo

Ustronianka

Biała

Opinie o Ustronianka

miś 2010-10-19 21:22:17
"Prawdziwi twardziele nie jedzą miodu. Prawdziwi twardziele żują pszczoły."...a tylko tacy tam pracują :P
1
anonim 2011-02-16 12:40:32
prawdziwi twardziele leżą na powązkach wiec co ty misiu robisz w ustroniance???????? pewnie masz jakieś super tajne zadanie, patrzysz które pszczoły(pracownicy) nie zbierają miodu i je żujesz( donosisz)....
anonim 2011-02-16 12:44:13
do wszystkich co idą do ustro... UWAGA NA MISIE!!!
anonim 2011-02-24 16:31:59
Na misie jak na misie...ale na górali tam uważajcie oj uważajcie...
nowy pracownik 2011-02-24 19:37:23
Może ktoś mi powie na kogo mam uważać , bo jak na razie to nie wiem ?
do nowego 2011-02-26 16:58:20
Ustronianka, zakład w Białej - produkcja Warunki pracy - praca na produkcji więc lekko nie jest, system trzyzmianowy. W sezonie ( luty - wrzesień, z przerwami) dla produkcji i działów związanych (mechanicy, laboratorium) praca 7 dni w tygodniu. Poza sezonem - weekendy a nawet piątki wolne (z nadgodzin lub urlopów). Płace - Pierwszy rok - płaca minimalna...Sytuację nieco ratują nadgodziny (w sezonie) na nie do końca jasnych zasadach. Ogólnie - zarobki słabe, ale wypłaty zawsze terminowo. Szkolenia i Rozwój - we własnym zakresie. Atmosfera - Sentymentów nie ma. Bałagan organizacyjny, coraz większy...Między pracownikami nie jest źle. Świadczenia pozapłacowe - Paczka świąteczna: zgrzewka firmowej coli... O talonach zapomnij. Raz w roku legendarna impreza integracyjna pt "Zakończenie sezonu". Respektowanie praw pracownika - w sezonie można zapomnieć o "prawie do wypoczynku" - tzw. "szczególne potrzeby pracodawcy".. Ogólnie - Polecam jako Szkołę survivalu : miejsce dobre na zdobycie doświadczenia życiowego i zawodowego, dla młodzieży dobre miejsce na pracę sezonową...
nowy pracownik 2011-02-27 08:43:36
Dziękuje za odpowiedz .
prawda 2011-04-03 11:26:24
prawda jest taka, że paca jako praca nie jest zła, ale atmosfera jest do bani!!! w tej firmie nie ma ORGANIZACJI !!! wiec jest straszny bałagan, a jak jest bałagan to są afery a winny jest zawsze pracownik...tuta potrzebny jest generalny remont osób siedzących na stołkach, zebrania robią tylko wtedy jak trzeba kogoś zwolnić i powyzywać ludzi... a może tak zebranie żeby ustalić pewne sprawy organizacyjne, że od dziś jest tak i tak, robimy w taki sposób a nie w taki... ale po co? najwyżej zwolni się parę osób i będzie ok!!!. w prostych słowach opiszę to tak- te lumpy na stołkach coś tam sobie uzgodnią ale nie przekazują tego dalej, więc na drugi dzień jest afera! winny i zwolniony zostaje pracownik, bo jasnowidzem nie jest..... a prezes zadowolony bo lumpy na stołkach działają... PREZESIE OTWÓRZ OCZY BO NAJWIĘKSZE [usunięte przez moderatora] SIEDZĄ TUŻ OBOK CIEBIE!..." RYBA ZAWSZE PSUJE SIĘ OD GŁOWY"!!!
pracownik 2011-04-08 21:51:39
W naszej firmie jest odwrotnie , tutaj ryba psuje się od ogona a reszta jest czysta jak woda w rzece Białej .
new 2011-07-24 12:53:42
Czy ktoś może przybliżyć opis stanowiska "Laborant" w Ustroniance w Białej?
anonim 2011-08-11 13:41:11
laborant - chyba oczywiste - wykonujesz analizy wszystkich produkowanych napojów - fizyka, chemia i mikrobiologia. Standardowa praca w laboratorium - robisz w kółko to samo.
gość 2011-11-11 02:50:01
witam! mój kolega jest majstrem w ustroniance.... jak dla mnie to ok! tylko że ten człowiek to po prostu leń, nierób i do tego nie za mądry! więc mam pytanko czy naprawdę ustroniance tacy ludzie dostają stanowiska? bo mój drugi kumpel naprawdę chłop do roboty stworzony i 100 razy lepszy od pierwszego, robi w ustroniance już parę lat i jest zwykłym robolem.... więc o co chodzi bo nie kumam???
1
EX 2012-12-25 21:47:26
Święta Bożego Narodzenia oraz nadchodzący Nowy Rok niosą ze sobą wiele refleksji dotyczących minionego okresu i planów na nadchodzący czas.
W tych wyjątkowych dniach chcę życzyć moim byłym współpracownikom z Zakładu nr 3 w Białej zdrowia, szczęścia, pomyślności.
W kwestii pracy życzę Wam, moi Drodzy, żeby normalność zagościła w tym zakładzie oraz żeby szanowne Kierownictwo zdało sobie w końcu sprawę, że każdemu Pracownikowi należy się szacunek - niezależnie od tego, jaką pracę wykonuje i żeby ten szacunek wyrażany był nie tylko w słowach, lecz przede wszystkim w czynach...
Tak szczerze, to cieszę się, że nie ma mnie już wśród Was - ale mam nadzieję, że ktoś w końcu przejrzy na oczy i doceni ludzi, którzy poświęcają swój czas, siły a często i życie rodzinne dla budowania "marki" Ustronianka.
Pozdrawiam
3
HHHHHHHH 2013-07-25 17:48:30
SZUKAJ ROBOTY GDZIE INDZIEJ!!! Szkoda Twoich nerwów. sił i czasu! Ja zmarnowałem tak parę lat.... ta firma powinna nazywać się ;............POMYŁKA........
malutka 2013-09-30 20:28:50
jak jesteś zdrowy to ok. ale biada jak zachorujesz po l4 masz bezpłatny murowany dla dobra zakladu chociaz zaklad ma na ciebie dotacje ale to koordynator i sprzataczka rządzi i biada trmu kto sie narazi tej parce
2
2013-10-01 17:12:21
Koordynator to wiadomo - kierownik zamieszania [usunięte przez moderatora]...a sprzątaczka to kto???
malutka 2013-10-02 14:09:28
jak to nie wiesz to GUMOWE UCHO [usunięte przez moderatora] kto sprząta w zakładzie to PANI [usunięte przez moderatora] jak sie na kogos poskarży to chodzisz bez premi i ona sama malo robi a ciągle chce pomocy odkąd wrocła z gotowania dla budowlancow jest coraz gorzej już nikt nie chce jej pomagać i ciągle lata do [usunięte przez moderatora]
3
malutka 2013-10-02 14:13:35
ale kierownik jest za pracownikiem .jak uczciwie robisz często pomoże tylko mow mu prawde i nie sciemniaj
galantnonim 2013-10-03 18:46:46
A to ciekawe..Pani [usunięte przez moderatora] gotowała dla budowlancow a polowa szyszek tam się stołowała (darmowe obiadki - [usunięte przez moderatora] i spolka)...kolo poludnia to ich prozna na zakładzie szukać - bo ekipa na darmowej wyżerce. "socjal" dla wybranych..A ludziom na 12 parowek zalowali.Koorki to do domu dla dzieciaków zabiaral...zal.pl
3
malutka 2013-10-03 20:06:34
no to wiesz o co biega micha dla wybranych i masz przywileje co nie znasz [usunięte przez moderatora] kto mu slodzi ten ma raj a Pani [usunięte przez moderatora] to jego prawa ręka w udupianiu robolki ulubione [usunięte przez moderatora] o ta lub ten zrobil mi to czy tamto a ja się tak narobiłam rekami [usunięte przez moderatora] albo kogo innego
2
malutka 2013-10-04 15:57:11
[usunięte przez moderatora] to sprzataczka [usunięte przez moderatora] koordynator produkcji a [usunięte przez moderatora] szef widlakowych przeciezjak kierownik zabronilim tam latac i [usunięte przez moderatora] miała nosić to co zostalo do biura to zawsze w sloikach nosiła [usunięte przez moderatora] nawet o meza tak nie dbala sama miała darmoaa wyżere przez dwa lata
1
pracus 2013-10-04 16:09:02
dlaczego tam awansują tylko zdrowi a na grupowiczach zarabiaja jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 7 godzin to jestem gorszy przeciezoni biora kase za nas kase
marian 2013-10-13 21:09:11
W sumie kierownik [usunięte przez moderatora] co sie nawrzeszcy to sie nawrzeszczy...wtedy jak najdalej. Pracuje juz kilka lat i osobiscie nie mam nic do niego, choc slyszalem rozne opinie. Sa i kreciki ktore biegaja na pogaduszki - ale jak lubia to niech biegaja. Niech im na zdrowie wyjdzie.
oburzony 2013-10-27 18:18:47
Krótko i na temat:
Na plus:
+ wypłata zawsze punktualnie
+ firma stabilna na rynku - jak bez gadania robisz co ci każą - nie powinieneś się bać o pracę (no chyba ze bardzo Ci się noga podwinie)
+ "marka"
Na "minus" - wysokość wypłat - jedyny zakład w okolicy Białej, więc nie będą przepłacać,- praca w weekendy, -fatalna atmosfera i bałagan,
(usunięte przez administratora)
Gdzie indziej potrafią docenić, pochwalić, doszkolić, awansować, dać podwyżkę. Niestety -w firmie U tego się nie doczekacie...(no chyba, że rząd podnosi pensję minimalną ;).
2
HHHHHH 2013-11-05 21:51:35
1.weekendy w robo po 12 godz.
2.święta w robo
3.nocki w robo
4.wakacje urlop-zapomnij!!!
5.sztuczna i nieprzyjemna atmosfera
6.praca pod ciągłą presja
7.stres
8.wegetacja-zero rozwoju!
9.zarządzanie firmą przez niekompetentne osoby-WIELKI BAŁAGAN!!!
10.umowa o pracę na czas określony
11.nie wiesz kiedy i za co? i jesteś za bramą
12. wynagrodzenie -SŁABO- oj słabo
ODRADZAM WSZYSTKIM WYBIERAJĄCYM SIĘ TAM DO PRACY!!!
NAPRAWDĘ SZKODA WASZYCH SIŁ, CZASU I NERWÓW!!!
przepracowałem w u-ce kilka lat i mógłbym wiele opisać
za co się zwalnia, jak się ludzi traktuje i inne jeszcze gorsze rzeczy!
ale to już zatrzymam dla siebie?.......
..........................
..........................
..........................
3
xo 2014-03-02 19:14:09
Ta firma to parodia
HHHHH 2014-03-27 22:11:35
A no!!!
HHHHH 2014-03-27 22:26:09
A CO TAM SŁYCHAĆ W U-CE???
MAJSTROWIE DALEJ TO BUCE BEZ SZKOŁY?
ale w sumie to dobre rozwiązanie bo takiemu durniowi dadzą trochę władzy
a on tańczy jak mu grają... no bo gdzie on będzie taki ważny jak tam? no gdzie?...to chyba jedyna firma w okolicy co miała kadrę zarządzającą bez wykształcenia!!! OOOOJJJJJJJ!!!!!! CO TAM SIĘ DZIAŁO!!! a jak jest teraz dalej taka kicha czy co lepiej???
Gość 2014-06-25 10:55:40
Ludzie, dlaczego tak narzekacie!!!!!!...popracujcie u prywaciarza w małej firmie, nawet najniższej nie dostaniecie!!!!!...umowa zlecenie, zero urlopu, a jak się coś nie podoba "wypad" 10 bezrobotnych (albo i więcej) jest na to miejsce. Żaden pracodawca się nie przejmuje, mają zielone światło: darmowi pracownicy - stażyści, nie ważne czy masz 20 lat czy 50. Dziękujcie, że macie to co macie. Pensja na czas, staż pracy leci.
HHHHH 2014-10-14 00:03:03
pochwal się swoją umową?
HHHHH 2014-10-14 00:05:33
i ty też pochwal się swoją umową?
HHHHH 2014-10-14 00:14:48
zobaczymy jak tam u was ze stabilizacją!!!
olek 2015-01-15 16:03:11
a jak ogólnie oceniacie pracę w tej ustroniance? bo nie wiem czy w ogóle do nich aplikować, czy ma to jakiś sens w ogóle jeszcze tak naprawdę, bo od dłuższego czasu nie mogę niczego znaleźć i nie wiem czy można tutaj cokolwiek jeszcze zdziałać jednak... powiedzcie prosze jak to wszystko wygląda tak naprawde.
waris 2015-03-19 02:40:30
praca w ustroniance sama w sobie należała przynajmniej dla mnie do całkiem przyjemnych, a jeżeli to za duże słowo to przynajmniej do takich które w życiu nie przeszkadzały i nie psuły go wielce. Gorzej zaczeło być tutaj wraz z problemami które zaczęły napotykać firmę. Zwłaszcza z tymi ze słabszą sprzedażą
Znajomek 2015-04-26 20:34:02
Witam Serdecznie

Czy może ktoś jasno określić jak to jest pracować w Ustroniance w Białej na stanowisku robotyka/automatyka z relokacją ?
Aaaa 2015-06-19 19:43:27
Mam pytanie chciałabym aplikować na stanowisko laboranta-technologa.Czy ktos mógłby mi napisac cos więcej o charakterze tej pracy,czy jest sens w ogóle próbować?No i oczywiście co z kasą?Za wszelkie odp. z góry dzięki.
kasior 2016-04-22 15:58:04
lipa praca nie polecam.
1
ciekawski 2016-05-21 20:50:11
a dalej sa podrabiane podpisy pod urlopami zwłaszcza bezpłatnymi ja tak straciłam około 6 tysi i ci prezes na to dalej to ,,mistrzu;'' decyduje bo ja sie zastanawiam czy to nie zgosić do prokuratora
Kogut 2016-08-02 15:47:59
Ogólnie jest tak że donoszą jedni na drugich i tak na okrągło.Szczegolny prym w tym wiedzie tonów i kasior to jego przydupas zajeczy war uważajcie na nich!
Nick 2016-08-02 15:49:00
Ogólnie jest tak że donoszą jedni na drugich i tak na okrągło.Szczegolny prym w tym wiedzie tonów i kasior to jego przydupas zajeczy war uważajcie na nich!
5
KoPaczyskowa 2016-08-21 11:42:19
Pracowałem w tym ,,czymś'' ponad dwa lata . Obiecywali góry a wyszło jak zwykle . Prca dla Tych którzy nie maja co do gara włozyć wiec coś muszą zrobić . Podpisując umowe o prace juz zostajesz zaszeregowany do kręgu potencjalych złodzieji . To jakaś masakra . Nikomu nie polecam i nie zycze pracowac z takimi dyletantami . To jeszcze cud że to sie nie rozwaliło bowiem pracuje w terenie i widze że po za dyskontaki/ marketami produkty im dalej od Ustronia poprostu ich nie ma . Ekipa która zarządza ta firmą od kilu lat powinna zostac wysłana w himalaje bo tyle szkody co oni narobili juzn ikt tego nie odbuduje a najgorsze że ten mały smutny własciciel wierzy im we szystko...do czasu...
3
korki 2016-08-21 20:23:08
o, widze znajoma z AT - koledzy co to ze sobą i bez siebie żyć nie mogą:) kolega od ton co w tango lubi pojsc ... Wiadomo, ze niektórzy -,z założenia maja przechalapane (bo pan wi ce ma takie widzimisię)... albo po prostu dany dział ma pecha i juchowego kierownika na układzie ktory nigdy nie ma argomwntow do obrony - bo takowymi ogolnie nie jest zainteresowany, bo ogolnie TEN konkretny dział zawsze jest winny i do ukarania. ... naprawdę, firma z którą nie warto wiązać się uczuciowo - chyba że liczysz na układ z górą i lubisz chodzć na pogadanki ale kazdy ma swoje sposoby i zasady (lub ich brak) / cenna uwaga dla wszystkich nowych - uwazaj z kim i o czym gadasz - zresztą, jak wszedzie/
Ogolnie, jak masz zasady - to na dłuzej nie masz tam co szukac. (chyba ze jestes wybitnym specjalistą z wielkim dystensem) jak lubisz kolesiostwo i uklady a do tego jestes masochistą - to bedziesz w swoim zywiole
na PLUS mozna napisac ze placą i masz umowe - ale na szczczescie w dobie 500+ to zaden rarytas, bo powioli to praca zaczyna szukać ludzi wiec to minimum muszą oferować, jako firma z MARKA
4
Zostaw swoją opinię o Ustronianka - Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ustronianka