brak logo

ZUT Wandalex

Zgierz

Opinie o ZUT Wandalex

anonim 2008-11-07 16:09:45
właśnie chcę tam prcować ale nie wiem czy wyśłać aplikacje mimo tego że nie ma aktualnie naboru jestem inżynierem ale myślałam o pracy w marketingu w zgierzu
anonim 2009-02-16 09:26:57
anonim - 2008-11-07 16:09:45

właśnie chcę tam prcować ale nie wiem czy wyśłać aplikacje mimo tego że nie ma aktualnie naboru jestem inżynierem ale myślałam o pracy w marketingu w zgierzu

Myślę że inżynier musi najpierw nauczyć się pisać bezbłędnie i poprawnie gramatycznie.
ania 2009-05-23 17:51:42
Wszedzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!!niestety ale w naszym miescie Zgierz nie ma zaduzego wyboru pracy z mozliwoscia awansu!!sama nazwa inzyniera nic nie da kiedy nie potrafimy nic robic i na niczym sie nie znamy!tam pracuje moj tata ktory nie jest inzynierem,pracuje juz 35 lat i mimo nie wysokich zarobkow jest zadowolony z tego co robi!pracuje 8 godzin,naleza mu sie wszystkie socjalne swiadczenia.Ale my mlodzi chcielibysmy nienarobic sie a zarobic1tak sie nie da!!jak chcesz miec 3 tys. to niestety ale trzeba tyrac jak (usunięte przez administratora) a nie pracowac 8 godzin!!!pamietajcie ze najwazniejsze to chciec pracowac i chciec nauczyc sie bo sama szkola nic pracodawcy nie mowi!!!
Wózki 2011-01-14 19:04:41
A ktoś kto poprawia ,,Inżyniera'' ,też winien mieć troszkę więcej pojęcia o polszczyźnie..... Tupeciarz! Wstyd!
opiniak 2013-07-20 22:46:10
Pieniądze tylko na kierowniczych stanowiskach i PH.
onufry9 2014-02-26 11:01:13
Gdy tam się znalazłem po raz pierwszy pomyślałem że czas tam się zatrzymał ,całkowite zacofanie,bhp?(usunięte przez administratora)
pracownik 2014-07-14 15:13:48
Witajcie.W WDX w Zgierzu płacą mało i bardzo oszczędzają na pracownikach.Siedzimy na mocnym słońcu, ogromnym upale i dyrekcji nie przyjdzie do głowy by zakupić chociaż przenośny klimatyzator.Brak szacunku ze strony dyrekcji to standard, brak jakiejkolwiek wiedzy również-jak tu rozmawiać o sprawach technicznych z politologiem(czy czyms w podobie).Jesteśmy tylko chamsko zbywani lub zsypywani bezsensownym słowotokiem-nie da się wyciągnąć wniosków , zrozumieć itp.Kiedyś nasz szanowano i dało się z dawnym dyrektorem porozmawiać o problemach technicznych -teraz mamy nowe.Jedno się przez ten czas nie zmieniło -marne pensje.Pracownicy produkcji są wykorzystywani do maksimum w nagrzanej i brudnej hali(oczywiście bez klimy, temperatury do 38stC).Pracuje się tu b.ciężko.Ludzie uciekają z tej firmy-z kolegami rozglądamy się indensywnie za lepszą praca
człowiek z nienacka 2014-10-21 13:37:07
Praca typowa dla zgierza klimat też typowy, cudów raczej się nie zwojuję z płacą 7,88 netto/h,ludzie są wobec siebie i kierownictwa podejrzliwi, wydaję się że w kwestii mentalności zakład zatrzymał się w latach 80.

Dobre na jakiś czas-żeby przeżyć.
beny 2014-11-24 22:01:32
Nie polecam nikomu pracy w firmie Wandalex. Pieniądze żadne. Zarobki na poziomie 11 zł/brutto to jest po prostu dowcip ze strony kierownictwa. Majster lata, goni ludzi do pracy, nawet na chwilę nie można stanąć, bo zaraz są głupie komentarze lub krzyki. Pomijam już to, że ludzie niepalący będą się dusić cały dzień, bo smog z papierosów unosi się na całej hali. No i w firmie jeżeli nie robisz nadgodzin i nie przychodzisz w soboty to nie nadajesz się na pracownika w tym zakładzie. Zamiast traktować to jako ukłon ze strony pracownika, że przychodzi w soboty i pracuje każdego dnia 2 godziny ponad normę, to jeszcze zj*by się dostaje jeżeli się tego nie spełnia. Ogólnie ludzie, którzy mają potencjał zawodowy i trochę inteligencji nie powinni zwracać uwagi na ten komunistyczny zakład i ogłoszenia Agencji Pracy Tymczasowej, bez której nie trafisz na produkcję do Wandalexu. I umowa podpisywana oczywiście co tydzień. Nie polecam!!!!!!!
1
beny 2014-12-14 22:01:30
Tak, jak przechodzisz na firmę po 3 miesiącach agencji to dostajesz 10.50 brutto. Tak więc różnica jak zaznaczasz spora :)
beny 2015-05-11 20:56:07
Eh, wandalex.
jann 2015-05-18 21:03:02
W Wandalexie w Zgierzu(główny i jedyny zakład produkcyjny WDX) na skutek braku jakiejkolwiek dbałości o bhp zginął człowiek.Przedtem w ciagu 2 tygodni były 2 inne poważne wypadki-podpalone ubranie na pracowniku i połamane kości na skutek upadku z rusztowania.Praca w zakładzie za bardzo kiepskie stawki na produkcji ok 10-11 zł brutto/h i jakie ryzyko utraty życia i zdrowia-taki Bangladesz w Polsce.Zakład rodem z PRL, warunki pracy fatalne,na hali nie ma klimy temp do 40st latem, wszedzie pełno dymu, który wszyscy wdychają.Męczymy się tu i dlatego odejdziemy do konkurencji np. AGEMAR też robia przenośniki , w Zgierzu i lepiej płacą
pracownik 2015-07-01 19:28:04
Witam , odnośnie tej firmy moge powiedzieć tyle że to jest fakt że czas zatrzymał się tam w latach 80-tych, co do płacy to 11 brutto to nie wiele ale wiem że sa ludzie którzy po przejściu z agencji dostają podwyżkę a nie zabierają pieniądze. Co do kierownika to jest stary ormowiec więc mózg ma zryty z samej zasady. Co do samej stawki to ludzie tego nauczyli bo 3/4 załogi pracuje tam 30-40 lat. Jak dla mnie nie jest najgorzej z całokształtu i mamy socjal co jest najważniejsze, ale zawsze mogło by być lepiej.Pozdrowienia dla Ani bo chyba wiem o kogo chodzi.
beny 2015-09-29 16:45:03
Socjal to masz jakąś opiekę medyczną, kawę, herbatę na śniadanie i jakieś dofinansowanie do wczasów. Więc socjal praktycznie żaden. Co do ludaka wypowiedzi to nie zgodzę się z Tobą, bo bhp powinien przede wszystkim pracodawca zapewnić. A nie słuchać na szkoleniu bhp o ciężkim życiu bhp-owca, który je prowadzi. Pracownicy, fakt, sami zasłużyli sobie na takie stawki, z resztą, kto ma umiejętności, wiedzę i trochę oleju w głowie to odchodzi albo w ogóle nie przyjmie tu oferty pracy. Przerobiłem w paru firmach, ale ten zakład zdecydowanie odradzam pod każdym względem.
beny 2015-09-30 20:55:12
Bo jak ma iść liście zamiatać to tam mu chociaż na głowę nie pada
rfge 2016-05-13 16:56:43
@wiao tych ogloszen to juz na prawde od dawna nie ma przeciez ;p a stronka faktycznie fajna jest ich
1
Zostaw swoją opinię o ZUT Wandalex - Zgierz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZUT Wandalex