brak logo

amago

Kraków

Opinie o amago

prawdziwy 2016-04-16 22:48:22
Prezes zawsze starał się prowadzić firmę na europejskim poziomie i pracownicy to doceniają - szacun dla Prezesa.
Oczywiście jak w każdej firmie jest na co ponarzekać ale jest również wiele pozytywów i plusów dodatnich :) są chwile tryumfu i chwile zwykłej codziennej szarzyzny w wytężonej pracy po której znów prawdopodobnie nastaną tłuste lata. Pracujmy ciężko, uczciwie a satysfakcja oprócz wyników finansowych będzie najlepszą nagrodą. Dobrze było by aby wszyscy pozostali klawą w miarę zgraną paczką (bez nadmiernego wywyższania się co niektórych)- jak do tej pory.
Dobrze było by również aby trudniejszy czas nie wprowadzał destrukcji we wzajemnych relacjach bo z tego też już po fakcie będzie można mięć satysfakcję
3
prawdziwy 2 2016-04-17 22:39:55
Prezes zawsze starał się prowadzić firmę na europejskim poziomie i pracownicy to doceniają - szacun dla Prezesa.
Oczywiście jak w każdej firmie jest na co ponarzekać ale jest również wiele pozytywów i plusów dodatnich :) są chwile tryumfu i chwile zwykłej codziennej szarzyzny w wytężonej pracy po której znów prawdopodobnie nastaną tłuste lata. Pracujmy ciężko, uczciwie a satysfakcja oprócz wyników finansowych będzie najlepszą nagrodą. Dobrze było by aby wszyscy pozostali klawą w miarę zgraną paczką (bez nadmiernego wywyższania się co niektórych)- jak do tej pory.
Dobrze było by również aby trudniejszy czas nie wprowadzał destrukcji we wzajemnych relacjach bo z tego też już po fakcie będzie można mięć satysfakcję
2
Pytanie 2016-04-18 16:33:41
Witam,
proszę o odpowiedz ile osób pracuje aktualnie w Amago ? Oraz ile oddziałów oraz działów jest w strukturze firmy.

Pozdrawiam
żołądzini 2016-04-18 17:30:34
Zapytaj też o rotacje :)
22
Pytanie 2016-04-18 20:48:22
A więc pytam. Czy rzeczywiście rotacja jest tak duża ? Czy można prosić o odpowiedz osobę aktualnie zatrudniona ? Albo kogoś z działu HR ? Bo z tego co widze każdy może sobie napisać co chce, a zalezy mi na rzetelnej odpowiedzi.

Pozdrawiam
1
pr 2 2016-04-19 00:23:25
Rotacja jest ogromna jak wpadniemy w wir pracy to tak rotujemy że ciężko nas zatrzymać i jesteśmy jak tornado :) ale są tacy co w ogóle nie rotują bo wpatrzeni w ekran myślą że są na wysokich obrotach a to świat się kręci :)
3
OSZUSTWO 2016-04-19 13:14:32
Jeszcze szefowi sie chce ta trumne prowadzic ?
25
wyborowa 2016-04-19 22:00:55
jest takie powiedzenie: baba (cz.baby) z wozu koniowi lżej
8
Ania 2016-04-20 15:24:42
Masakra tam się dzieje, wszyscy odchodzą albo zostają zwolnieni po kilku miesiącach a u konkurencji pracują latami, jak to jest możliwe....
34
Hahaha 2016-04-20 19:47:14
Dlatego konkurencja ma sie dobrze a amago nie...
25
Smutno 2016-04-20 22:34:06
Robią wszystko aby ta firma zile funkcjonowała (zwijają żagle ale powoli) nie wiadomo tylko dlaczego nie chcą oficjalnie przyznać że chcą "zwinąć żagle" (prawdopodobnie niejednomyślność zarządu)
34
archiwum 2016-04-22 19:27:26
A co się stało z młodym napoleonem ? Co to na co drugą fakturę robił starszego napoleona ? Wydało się ?
Mirosław 2016-04-28 14:47:26
Ta strona staje się pośmiewiskiem – koncentruje przeważnie niezadowolonych pracowników, kiedy wchodzę i czytam to wylewanie żółci, obrażanie, oczernianie czasem wręcz z imienia i nazwiska pracowników miedzy sobą, "kolegów" z pracy to żal mi tych ludzi co to piszą… jakoś nikt nie ma odwagi podpisać się swoim imieniem pod opinią którą wyraża ponoć szczerze. Zastanawia mnie jak administrator może w ogóle pozwalać na umieszczanie takich wpisów, przecież portal ma informować o pracodawcy, warunkach jakie oferuje, a ja widzę tu jakieś kółko hejterskie kolesi, którzy niewiele wnoszą informacji a tylko plotkują między sobą.
3
asia 2016-04-28 19:44:54
"Mirku" a ty czemu się nie podpiszesz jak trzeba?
14
Anecia 2016-04-29 11:03:32
Mirku,to wszystko to nie są plotki to jest prawda.
29
Janek 2016-05-10 21:40:53
Mirek = Marek
Z pewnego źródła, wszyscy wiedzą kto pisze pozytywne opinie na GW :)
Śmiech na sali że na starość tak nisko upadł
33
zdziwiony 2016-05-11 17:06:05
po tym co czytam zastanawia mnie po co tam jeszcze jestescie jak jest tak zle , nie lepiej poszukac pracy gdzie indziej a ich zostawic w swoim kotle ?
Antek 2016-05-11 23:19:09
cóż za kiepskie źródło informacji, nie dość że ktoś Ci głupoty mówi to Ty jeszcze je przekazujesz dalej. oj wstydź się...
Załamany 2016-05-15 11:52:45
No tego już za wiele. Ewidentnie, bez wskazywania palcem, ktoś z zarządu piszę tu komentarze i broni Amago, piszę o tym, że jeśli się nie podoba to wypad... A nie do końca tak to powinno wyglądać. Czy szanowny zarząd słyszał kiedyś o związku przyczynowo-skutkowym ? Nie jest tak, że piszemy skargi w internecie bo nam się nudzi/chcemy działać na szkodę firmy. Ludzie bez podejścia do pracowników tak to mogą odbierać, ale to jest WYNIK ich działań ! Przyczyn takiego zachowania jest bardzo dużo. NIKT nie chce działać na szkodę firmy w której pracuje, bo może to oznaczać jej koniec !! Jak ktoś kto nie ma czasu ODEBRAĆ telefon, może pełnić obowiązki dyrektora ? Osoba która ma tyle wspólnego z liderem co ja z baletem. Z funkcja dyrektora, nie dostaję się od razu szacunku podwładnych. Na ten, trzeba zapracować. Kolejna sprawa, zamówienia... Jak biedni handlowcy mają coś sprzedać, skoro klienci których obsługują, nie mogą zamówić sprzętu do maszyn zakupionych w AMAGO ?! Przecież to jest groteska ! Kolejna sprawa- marketing: handlowcy nie mają co zostawić klientom... CAT, Volvo, Comatsu, JCB a nawet Kubota zostawiają katalogi w formie książki PO POLSKU !! Czy naprawdę zarząd jest tak ślepy, że nie widzi, że nie wszyscy znają angielski ? Ba ! Dyrektor zarządzający nie zna angielskiego ! Jak można wymagać sprzedaży, jak nie zapewnia się PODSTAWOWYCH NARZĘDZI ! P O D S T A W O W Y C H !! Kolejna rzecz, przez działania m.in. pani z permanentnym fochem (B.O), nie można zamówić nowych maszyn, które parę tygodni wstecz, były przekazywane jako objawienie Amago. Kolejna sprawa, zamknięcie oddziałów. Chociaż tu nie ma co się rozpisywać. Już widzę jak ochoczo klient ze Szczecina podpisuje umowę z Amago, gdzie najbliższy AUTORYZOWANY serwis znajduję się w Krakowie :)

Można wymieniać i wymieniać. Sprawy jak księgowość, kadry, serwisy, były poruszane parę postów w górę, i nie ma sensu przepisywać tego ponownie. Zgadzam się w 100 %.

Więc proszę i radzę, obudzcie się kochani zarzadzający, bo jak tak dalej pojdzie, będziecie zarządzać nieistniejącą firmą :)

Pozdrowienia dla wszystkich pracowników którzy podzielają moje marne popisy oratorskie !
43
Rewident 2016-05-20 12:07:01
Czy to prawda, ze Villa Irena zostala sfinansowana przez Amago i dlatego w amago zabraklo pieniedzy?
2
Znacie Bajke o Napoleonie Bonaparte? 2016-05-31 00:43:46
Napol Leon bo na parterze zimno
Była pracownica 2016-06-17 15:50:20
CO TUTAJ TAK CICHO? CZYŻBY AMAGO JUŻ CAŁKIEM UPADŁO...... JUŻ TAM CHWILĘ NIE PRACUJE,ALE OSTATNI JEDNA Z MOICH BYŁYCH KOLEŻANEK, KTÓRA SIĘ TAM JESZCZE OSTAŁA, TWIERDZI ,ŻE ZA CIEKAWIE NIE JEST....
24
... 2016-06-17 17:01:04
Coś ty z Amago zrobił, Napolionie?
13
Hoojday 2016-06-24 10:32:27
Tak, tęże samą
1
?? 2016-06-24 18:16:39
Bardziej kretyńskiego zarzutu nie słyszałem, guano to kogo powinno obchodzić kto kogo gdzie i po co zaprasza do własnego domu. I to właśnie takie bęcwały jak ty tworzą ta "atmosferę" w i poza firmą. Więc odpuść sobie takie hejter-owskie akcje.
5
Bodziena 2016-07-04 23:04:05
Liczba komentarzy i ich tresc swiadcza, ze amago wzbudza wiele negatywnych emocji. Przypadek? Nie sadze...
25
Maruś 2016-07-05 17:08:44
Jeszcze musisz wziąść pod uwagę że pozytywne wpisy robi szef z pomocą jego pieska oraz pani z permanentnym fochem.
Wstyd !!!
25
!! 2016-07-08 08:51:22
Ojbo Żena żenada....
17
? 2016-07-08 08:58:10
na tym forum wszyscy mają permanentnego focha :> Nie zauważyłeś???
6
Dobra Zmiana 2016-07-08 18:24:03
Wszyscy maja permanentnego focha, dlatego ze sytuacja sie nie zmienia. Było tyle zwolnień. I co ? Dało to cos ? Nowy dyrektor który zna sie na sprzedaży nie potrafi wpłynąć na handlowców. Myśli ze nowymi tabelkami wszystko załatwi. Nowi ludzie beda olewani przez niego tak jak byli poprzedni i za pare miesiecy beda nowi. I tak w kółko. Dalej nikt w tej firmie nie potrafi wyciągać wniosków.

Przykro mi ze tak to wyglada. Pracuje tyle fajnych ludzi w Amago, a najwięcej do powiedzenia maja niestety najgorsi z nich. Pani z permanentnym fochem psuje cały czas humory wszystkim w około i nie zapowiada sie zeby sie kiedys sytuacja zmieniła. Powiem tak: jeśli 1 osoba mowi Ci ze jestes osłem, nie musisz sie tym przejmować. Kiedy jednak na forum jak to, PRACOWNICY od lat to powtarzają - czas zakupić siodło.
27
ya ya ture 2016-07-10 14:41:30
wydaje mi się że nie wszyscy handlowcy olewali swoich dyr.. Mnie i nie tyko mnie z Przemem pracowało się bardzo dobrze - nie rozumiem dlaczego prezio zrezygnował z niego i wziął takiego głąba ... myślę, że 1,5 roku temu robiła się całkiem fajna ekipa - nawet słupki nie wyglądały tak źle - ale chyba obecny dyrektorek miał deptane po piętach i razem z panią Bo.. pozbyli się go - nie ładnie bo mogło być naprawdę dobrze na najbliższe lata.....Ale cóż jest wiele firm które podcinają sobie gałąź jak zaczyna iść dobrze ;-) polski styl zarządzania.....tam już lepiej nie będzie - są na równi pochyłej - cały czas w dół!
34
KtosZLemago 2016-07-11 13:25:09
kolego, jak nie chcesz mieć plamy na CVku, to aplikuj wszędzie ale nie tutaj :)
30
Paola 2016-07-13 22:19:29
W Łemadno, Pani z permanentnym fochem publikuje na fejsie.
Nie dość że pisze jak przedszkolanka ("no cóż... Byliśmy, pokazaliśmy i wróciliśmy..."), to dodatkowo "lubi" własne posty.
Troche skromności !
20
Młody 69 2016-09-15 11:15:24
Jakiś przedstawiciel powie jak wyglada praca ? jak zarobki jaki samochod itp ?
Młody 69 2016-09-15 11:15:39
Jakiś przedstawiciel powie jak wyglada praca ? jak zarobki jaki samochod itp ?
Młody 69 2016-09-15 17:19:40
????
Zdun 2016-09-16 14:39:58
Przeczytaj opinie powyżej. Jest tego naprawdę sporo.
24
Robs 2016-10-12 17:49:15
Obecnie szukają pracowników handlowców, kierownik ZT po a'la korpo rozmowie nie wzbudził u mnie zaufania. Ktoś zna? Ile tam zarabia handlowiec na dzień dobry?
1
była Asystentka 2016-10-12 22:55:02
Tam wiecznie poszukują przedstawicieli handlowców, szczególnie w dziale maszyn.

Na rozmowie usłyszysz o "możliwości kariery, wysokich zarobkach, planach firmy, itd..."
W rzeczywistości wymieniają handlowców jak skarpetki i bardzo prawdopodobnie skończysz jak większość u konkurencji.

Jak będziesz na rozmowie, zapytaj ile przedstawicieli było na twoim terenie przed tobą. Gwarantuje że liczba Cię przerazi :) Inaczej szybko się dowiedz od pierwszej lepszej osoby z branży.

Co do kierowników to nie kojarzę "ZT". Kolejny wielki po MPR ? :)
Tam zawsze byli sami szefowi, kierownicy i dyrektorzy ;)
19
Serwisant 2016-10-12 23:48:44
Pracowałem tam prze parę lat w serwisie i podam wam moją obiektywną opinie o firmie.

Tylko w administracji i w wiertnictwie, koledzy w miarę mało narzekali. Najbardziej ubolewali nad premią uznaniową która była częścią wynagrodzenia i która często nie była wypłacana przez długie miesiące, przez "kryzys".

Natomiast w serwisie nie było za ciekawie. Po pierwsze bo maszyny koreańskie często się psuły. Po drugie bo spędzałeś długie nadgodziny (oczywiście niepłatne) na wypełnieni raportów udowadniających że faktycznie pracowałeś i nie byłeś krętaczem. Po trzecie bo ciężko było się doprosić narzędzi gdyż dyrektor bał się narazić szefowi i nie rozumiał że z czasem narzędzia się zużywają.

Najgorzej mieli przedstawiciele maszyn budowlanych. Wśród nich był wieczny młyn i nie znali dnia ani godziny. Dodatkowo cały czas zmieniał się sam dyrektor. Z tego co słyszałem, to mieli nie realne targety a za sprzedaną maszynę dostawali grosze.

Podsumowując, zależy gdzie aplikujesz. Jak do administracji i małe zarobki są dla ciebie ok, to czemu nie. Jak na serwisanta czy przedstawiciela maszyn to zapomnij !

Pozdrawiam byłych kolegów !
20
Deus vult 2016-10-13 13:45:48
Zgadzam się z powyższa opinia. Ale trzeba tu przytoczyć sytuacje która miała niejaka p. Katarzyna która pracowała w Amago. Pracowała jako asystentka przedstawicieli. Z tego co wiem chłopaki bardzo chwalili sobie współprace z pania Kasia. Niestety, była ona zatrudniona na umowę 3 miesięczną. Nowy dyrektor działu handlowego, zapewniał o tym, że na 100 % podpiszą z nią ponownie umowę, było kilka zapewnień... Niestety, w dniu końca obowiązującej umowy, dyrektor wraz z kadrową poinformowali, że jednak nie przedłużą umowy. Dziewczyna została na lodzie, gdyż wobec zapewnień dyrektora że bedzie miała prace, nie szukała niczego nowego...
I ta sytuacja najlepiej oddaje "ducha" Amago, jak traktowani są ludzie. Firma mogła być w kryzysie, i potrzebowala redukcji- to zrozumiałe. Ale potraktowanie kogokolwiek w taki sposób, zwłaszacza osoby która rzetelnie wykonywała swoje obowiązki, niestety dyskwalifikuję firmę po całości.
Co do premii uznaniowych, to jest jakiś żart :) Po to są tak wysokie cele, żeby nikt nie mógł tego wykonać. A nawet jesli w danym miesiącu ktoś miał dużą sprzedaż, to zawsze znajdzie się powód dla którego nie wypłacą :) Także, jeśli chodzi o handlowców, to wypłata w miesiacach "sprzedażowych" to ma czysto w okolicach 1800 zl :) Nie warto wierzyć w ładne słowa p. kadrowej oraz dyrektora Piotra, o tym, że jak sprzedaż będzie to można zarobić nawet 10 tys :)
Jeśli się mylę, może ktoś przytoczy przynajmniej jedną osobę (oprócz oczywiście dyrektora) która w przeciągu ostatnich 4 lat zarobiła średnio rocznie wiecej niz 2000 tys zł :)
20
janosik 2016-10-16 15:55:43
Asiu oczywiście masz rację, że trzeba mieć predyspozycje i umiejętności...i tu koło się zamyka. Ci, którzy je mają w życiu nie przyjdą pracować do firmy o takiej słabej renomie i marnych warunkach zatrudnienia. I właśnie dlatego zatrudnia się niedoświadczonych handlowców, którzy jak poczują, że ten zawód jest dla nich idą do lepszej pracy, a jak okazują się słabi, szybko idą do odstrzału...
4
białowski 2016-10-16 22:16:17
W każdej normalne firmie, jest rotacja wśród pracowników i wszyscy to wiedzą i rozumieją.

Ale w przypadku łamago, to już nie jest rotacja tylko wirująca karuzela. Liczba, przekracza ludzkie wyobrażenie. Nie masz nawet czasu zapamiętać imię i nazwiska przedstawiciela jak odchodzi i nowy przychodzi. Widzę że na stronie już nawet nie wpisują nazwiska przedstawicieli ale podają same telefony. Masakra !
18
Tyrion 2016-10-17 14:05:47
A pan Prezes Marek jeszcze pracuję ? Kiedyś jak pracowałem, to miał swoje odpały (kto ich nie ma), ale był osobą od której można było czerpać garściami. Gość z poczuciem humoru, znający się na negocjacjach i dla którego nie ma słów: "niemożliwe", "nie da się". Zawsze go lubiłem. U klientów, jak coś z maszynami się działo, zawsze potrafił rozładować napięcie. Nowi pracownicy, powinni zaczynać od miesięcznej pracy z prezesem. Wtedy firma miała by szanse się dzwignąć. Bo jego filozofia handlu, była słuszna.
1
Zdun 2016-10-17 16:41:49
Jeżeli filozofia prezesa jest słuszna, to jak to możliwe, że firma tak cienko przędzie i ma tak marną opinię na rynku?
13
Andrzej 2016-10-17 17:40:01
Zapalikowałem na stanowiwsko RP do maszyn budowlanych. Mam kilka pytań bo po przeczytaniu opinii jest ich bardzo dużo rozbieżnych. Prosze o informację na jakąs pensje mozna realnie liczyc. Jakie są pomoce sprzedażowe dla handlowców (m.in auto, laptop, telefon)
odp. 2016-10-17 18:06:35
Dużo rozbieżnych opinii? Przeczytaj uważnie tylko posty na tej stronie (strona 7. wątku) i znajdziesz odpowiedź na swoje pytania.
13
Obecny ale może już niedługo :) 2016-10-19 19:42:53
Skoro wiesz że amago szuka na gwałt PH, to znaczy że tu pracujesz.
Skoro tu pracujesz, to razem wiemy, jak tu w rzeczywistości wygląda.

Napisz uczciwie że:
- Nikogo konkretnego nie możemy znałeś do pracy od dłuższego czasu, mimo że przerabialiśmy ogłoszenie
- Kliencie się z nas śmieją jak widza kolejnego PH amago (przypomnę że firma sprzedaje koparki a nie skarpetki)
- Firma ma fatalną renomę na rynku budowlanym
- Jest tragiczna atmosfera i sytuacja finansowa firmy
- itp…
17
Wojtuś 2016-10-19 23:00:16
"można dorobić przyzwoite pieniądze całkiem szybko"

ha ha ha..... nadal amago nabiera nowych na szybkie, łatwe i grube pieniądze :-D ?
metoda się nie zmieniła. to samo usłyszałem na rozmowie. może jeszcze byś dodał, abyśmy się bardziej pośmiali o "możliwości awansu, karierze, ambitnych planach firmy, dynamicznym młodym zespole, itp..." :)

na poważnie, odradzam tego pracodawcy, szczególnie na przedstawiciela. wszystko jest napisane powyżej, nie będę tego samo pisał. każda osoba z branży budowlanej (koparek) to potwierdzi, nie wspominając o wielu byłych pracownikach
14
Ciekawy 2016-11-28 09:42:16
A swoją drogą co tera robi Przemo?? Może szuka dobrego Przedstawiciela??? Ma ktoś jakiś kontakt? Dzięki
Zostaw swoją opinię o amago - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie amago