brak logo

Onninen Sp. z o.o.

Teolin

Opinie o Onninen Sp. z o.o.

ex 2010-01-14 10:09:53
Witam,
pracowałem w Onninen w Teolinie niecały rok, odszedłem do innej firmy bo jak mi sie wydawało dostałem oferte życia. Teraz jednak tego bardzo żałuję.

Onninen na tle innych Łódzkich pseudofirm prowadzonych przez pseudobiznesmenów jest firmą w pełni profesjonalną.
Jeżeli chodzi o pracę biurową w Onninen to polecam.
..... 2010-08-12 23:56:08
Moja przygoda na magazynie w Teolinie trwała prawie 5 lat i jedyne co mogę powiedzieć o pracy tam to ( usunięte przez administratora ). Jedyne co mnie dobrego spotkało w tym czasie to wręczenie pracodawcy wypowiedzenia.
baku 2012-08-06 22:19:15
Zmarnowałem tam 4 lata mojego życia,ekipa była fajna ale nad kierownikami zmian już było gorzej...
alan 2013-12-09 18:09:26
Praca i warunku dobre ale kierownicy zmianowi nie powinni pracowac z ludzmi
olo 2014-01-01 22:53:58
Uważają ze zawsze maja racje a jeśli nie maja racji to i tak maja racje
alan 2014-02-07 00:14:36
Pracowalem w tejfirmie troche lat warunki pracy moga byc ale tak jak traktowani sa pracownicy to wola o pomste do nieba Ludzie pracuja udczciwie a zarzadzajacy tylko szukaja pretekstu. aby zabrac wypracowane ciezko pieniadze Jestem ciekaw co sie dzieje z tymi srodkami Polski pracodawca. to zly pracodawca ktory nie przestrzega zadnych zasad
alan 2014-02-08 15:32:01
Jak to jest w tej firmie pracownikom ktorzy ciezko pracuja zabiera sie premie a pracownicy biurowi dostaja podwyzke niezla zamiana
alan 2014-02-22 22:45:01
O jakie pieniądze chodzi A o zabieranie pracownikom części premi aby zapchać dziury A pracownicy biurowy dostają podwyżki To jest sprawiedliwe
ilonka 2015-01-16 16:00:49
dokładnie, moim zdanie ludzie, którzy piszą, ze firma do bani itd, że nie ma żadnych plusów grubo przesadzają i prędzej w ten sposób chcą się zemścić za firmie na przykład za to, że już tam nie pracują, a nie pomóc faktycznie nowym kandydatom i rzetelnie opisać warunki.. dlatego ja wszystko czytam z przymróźeniem oka.
alan 2015-01-31 15:19:37
To najlepiej sprawdzic na wlasnej skorze tylko pracujac w magazynie a nie za biurkiem Zapraszam
arbuz 2015-02-03 09:23:50
warunki socjal itp faktycznie w porównaniu do innych łódzkich firm są na poziomie zadowalającym, jeśli chodzi o kierowników to o każdym z nich można mieć różne opinie, niestety w większości te złe, jak dobrze trafisz to będziesz zadowolony, jak źle to każdego dnia z pracy wychodzisz w okropnych nerwach.Często nierealne pomysły tych zza biurka dają o sobie znać w pracy i odbijają się na atmosferze. Praca jest w miarę stała, nie ma mowy o krótkoterminowych umowach i przemiale ludzi.
3
jelonek 2016-06-02 17:44:59
Czyli orientuje sie ktos jakie sa warunki dla PH?
M... 2016-07-23 19:59:25
Pracuję w Onninenie w Teolinie pod Łodzią ponad 8 lat. Praca ok. Nie ciężka. Co do kierowników- jeśli ktoś wykonuje swoją pracę to kierownicy są ok, a jeśli ktoś olewa pracę to się 'czepiają' ale to jest chyba normalne. Warunki socjalne super. Opieka medyczna w LUXMED. Premie do 50% podstawy. Praca w soboty dla chętnych płatna 200%. Atmosfera pracy 9/10. Nagrody roczne, premie, bonusy. Imprezy dla pracowników.

M...
2
ori 2016-09-07 15:59:08
Ale się rozpędziłeś...
Sin Nombre 2016-10-15 00:21:48
Chyba o innej firmie piszesz. Istnieje poważny problem z nadgodzinami, przez to niektóre osoby mają przesuwane urlopy nawet 3 razy pod rząd. Do odbioru mają też ogromną liczbę nadgodzin (ponad 70), tyle że nie mogą się doczekać kiedy to będzie możliwe. Jest zbyt mało pracowników do nawału pracy jaką jest. Gdyby nie mój słaby język obcy to na pewno by mnie już tu nie było. Atmosfera też hmm specyficzna... na pewno nie 9/10, socjal przeciętny - brak dofinansowania multisportu.
Rick 2016-10-15 11:17:22
Co do atmosfery to nie zgodzę się, że jest dobrze. Kiepsko wygląda wiele rzeczy, tyle że są ukrywane i niełatwo się wielu rzeczy dowiedzieć.

Plusy:

➡ godziny pracy;
➡ możliwość pracy zdalnej;
➡ wynagrodzenie;
➡ brak open space;
➡ open WiFi;


Minusy:

➡ dziwne zagrywki managementu z zagranicy;
➡ brak chęci do wsparcia dla nowo przyjętych pracowników, często trzeba czekać na sprzęt, czy miejsce do pracy, lub robić to z innego miejsca przez co nie można się wdrożyć na czas;
➡ słaby przepływ informacji i przez to duży chaos i pretensje;
➡ zła współpraca z 3rd parties;
➡ niechęć do spotkań w cztery oczy podsumowujących co dobrze jest a co do poprawy;
➡ kiepsko przeprowadzane szkolenia (teoria ok, ale czemu brak planu do zadań praktycznych, czy niechęć do monitorowania lub komunikacji co do postępów), zostawienie nowoprzyjętych samym sobie i delegowanie doświadczonych współpracowników do czego innego;
➡ donosicielstwo przez udawanych pracusiów;
➡ kliki obgadywaczy;
➡ wtrącanie nosa w nie swoje sprawy właśnie przez udawanych pracusiów i interesowanie się zbytnio tym co robi kto inny niż ja sam, oraz powierzchowne ocenianie;
➡ dziwaczne rytuały;
➡ nieformalne naciski na zabieranie roboty do domu
1
anka 2016-10-15 13:38:04
Jedna osoba piszę, że mega dużo nadgodzin jest a druga, że plus to godziny pracy nie wiem, już komu wierzyć do tego z ogłoszeń wynika, że z benefitów jest ubezpieczenie medyczne, multisport, szkolenia a wy o tym nie wypominacie naprawdę dziwna sytuacja
krzakus 2016-10-27 22:32:31
Jest sporo nadgodzin lecz nie wszyscy chcą dorobić , nie którzy by chcieli wyjść normalnie po swoich 8 godzinach a muszą zostawać.Co do multisport to jest możliwość korzystania ale pracodawca nic z socjalu nie dokłada do tego 100% placisz jeśli chcesz korzystać.
6
ende 2016-10-28 19:01:10
a możesz rozwinąć czy chodzi o magazynowe stanowiska pracy czy biurowe ?
krzakus 2016-10-30 23:15:41
Magazyn.
200%? 2016-11-14 13:19:37
masz na myśli magazyn z tą możliwością 200% w soboty?
krzakus 2016-11-20 21:28:49
Nigdy nikt mi nie zaplacil 200% za sobote, tylko 100%.
1
Ryga 2016-11-21 23:05:40
a czy poleciłby Pan mi tu pracę biurową? Jak wygladają tam warunki pracy i pensje?
raj dla konfitur 2016-12-03 00:22:23
praca w stylu nie doniesiesz ty na kogoś to ktoś doniesie na ciebie, powód jakiś się zawsze znajdzie - sama odpowiedz sobie czy warto...
1
zim 2016-12-04 21:16:11
Należałoby jeszcze dodać - pracodawca nie dotrzymujący obietnic, stosujący bardzo represyjne metody wobec swoich klientów jak i swoich pracowników, samemu zaś na lewo zatrudniający obcokrajowców bez wymaganych wiz pracowniczych.
Zostaw swoją opinię o Onninen Sp. z o.o. - Teolin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Onninen Sp. z o.o.