Kabanos

2.2 Dodaj merytoryczną opinię
   Historia
 
“Kabanos” to przedsięwzięcie, które nie powstałoby bez śmiałości, uporu i pełnej oddania pracy familii Kojsów. Historia naszej firmy zaczyna się w roku 1990, kiedy to nestor rodu, Władysław Kojs otworzył w Spytkowicach swój niewielki zakład mięsno-wędliniarski.
 
W 1996 roku firmę przejęły dzieci pana Władysława: Joanna i Mirosław Kojsowie. W niespełna 3 lata później, w roku 1999 wybudowali w Jabłonce nowoczesny zakład przetwórczy z własną ubojnią.
 
Zaczęło się od sukcesu, a później było już tylko lepiej. W 2005 roku firma zdobyła tytuł Wojewódzkiego Mistrza Agroligii pokonując wszystkie firmy z branży spożywczej w województwie małopolskim.
 
Lata 2007-2011 przyniosły kolejne powody do dumy, kiedy najwyższa dbałość o jakość, czystość i bezpieczeństwo produkcji zostały nagrodzone międzynarodowymi certyfikatami: International Food Standard at Higher Level (IFS nr 2012-33701) i Global Standard for Food Safety (nr BRC 2012-33700).
 
Firma “Kabanos “może poszczycić się również corocznymi wygranymi w konkursach wyrobów wędliniarskich, które organizuje Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego w Warszawie.