Osm Bieruń
3 16 6 1

Opinie o Osm Bieruń

Dojarka

Dobrze jest przyjąć się w Bieruniu a np.do Raciborza dojeżdżać Inna stawka samochód służbowy i tylko 7 godz pracujesz. I jeszcze sobie możesz zmiany wybrać 1 czy 2 .Brawo Bieruń

B I G

Wydaje mi się że w OSM Bieruń rządzą same krowy.

Konrad

Jeśli ktoś nie potrafi docenić faktu, że pracuje w dobrej firmie to niech ją zmieni. Tylko czy znajdzie równie dobrą?

Dojarka

Jakoś komentarze ucichly Za kasę Was prezes kupił .Po Świętach znów będziecie narzekać.

Zuzia

Kierownictwo to było kiedyś można było liczyć na pomoc o każdej porze dnia i nocy .jak coś się działo to byli z pracownikami nawet w weekend No cóż tak ich eksploatowali że odeszli , bo inni na ich plecach się lansowali .a teraz kierowniczka mówi jakby coś się działo proszę do mnie nie dzwonić tylko napisać SMS jak będę mogła to odpisze bo ja mam weekend wolny Ludzie w weekend pracują sami bo całe kierownictwo kończy pracę w piątek i koniec . Teraz można zadzwonić do makstrowej Jadzi to jedyna osoba na którą można liczyć tylko jak długo ona to wytrzyma .

Bidula
@Zuzia 26.07.2018 17:14

Z tego co mówią moi znajomi, to kierowniczka w przypadku problemów siedzi długo w zakładzie i pomaga rozwiązać problem. W niektóre soboty, czy niedziele przychodzi do pracy a telefony odbiera o rożnych porach dnia. Ewentualnie oddzwania. Na weekendach w pracy są majstrowie, którzy też się z nią kontaktują.

Zuzia
@Bidula 20.10.2018 16:42

Bidula masz złe informacje i piszesz głupoty .Jest jeszcze gorzej jak było a kierowniczki w sobotę czy niedzielę to nikt nie widzi .Pomaga rozwiązywać problemy ha,ha,ha to chyba Twoi znajomi nie pracują w mleczarni a napewno nie w Raciborzu

xxx
@Zuzia 26.10.2018 04:37

Witam. Jestem pracownikiem OSM w Raciborzu. Niejednokrotnie kontaktuje się z kierowniczką. Nawet po godzinach jej pracy. Telefon odbiera w weekendy a nawet w nocy. Nigdy nie odmówiła pomocy. Nigdzie nie ma idealnego zakładu. A ja osobiście uważam, że w tym zakładzie jest lepiej niż było. Nie wiem Zuzia jakiej pracy Ty jesteś nauczona, ale pracować trzeba w każdym zakładzie. A w tym nikt nikogo nie trzyma na siłę. Kto chce pracować to się dostosuje do wymogów i będzie pracował.

Klin
@xxx 31.10.2018 16:48

Ja również pracuje w mleczarni w Raciborzu i potwierdzam wypowiedź Zuzi

skrzydlaty
@Klin 01.11.2018 06:33

A czym dla Ciebie jest pomoc w rozwiązywaniu problemów? Może przyjść i zrobić za innych? :)

Aldona
@xxx 31.10.2018 16:48

Łamanie przepisów kodeksu pracy nazywasz "wymogami"?????Proszę przeczytać Kodeks,szczególnie pojecie"nadgodziny"i jaki czas pracy obowiązuje w Pl!!!!!

Aldona

Kodeks pracy tam nie istnieje!Żyjemy w państwie prawa!Prędzej czy później tam wkroczy PIP!!!

Nowy

Po pierwsze nikt nikogo nie zmusza pracować w tej firmie jak komuś nie pasuje to proponuję przejsć do eko okien

skrzydlaty
@Nowy 21.09.2018 21:41

Nowy dokładnie masz rację. Po co na forach oczerniać innych ludzi. Należy zacząć od siebie. A jak praca się nie podoba proponuję tak jak piszesz poszukać idealnej pracy gdzie będzie idealne kierownictwo i idealna atmosfera. Ludzie opisujący tutaj zakład z pogardą chyba nie są nauczeni pracy. Śmiać mi się chcę z takiego podejścia. Tak im źle w zakładzie a nie odejdą tam gdzie lepiej. Jaka tego jest przyczyna? Czy naprawdę, aż tak źle?

Zenek

Dlaczego wszyscy kierownicy z zakładu w Raciborzu się zwolnili?

Łukasz
@Zenek 06.03.2018 17:06

Bo są mądrzy!

skrzydlaty
@Zenek 06.03.2018 17:06

Bo nie chciało im się pracować?

Romek

Bo się prezesowi nie podobali Lubi mieć ludzi jak jedna pani obecnie w R... która donosi prezesowi co się dzieje ale do swoich błędów się nie przyznaje

Zenek
@Romek 07.03.2018 05:41

Ale to oni sami się zwolnili a nie ich prezes zwolnił.

Bidula
@Zenek 07.03.2018 22:21

Dokładnie.

Andrzej

Współczuję pracownikom w Raciborzu. Pamiętajcie!!! Zawsze jest jakaś opcja/alternatywa.

Wilchelm

Ja by ny tyn Prezes co tam teroz jest to byscie downo las bielili wsyscy

Rajmund
@Wilchelm 05.10.2018 14:52

Wili, a ty kaj se urwoł!

Zuzia
@Wilchelm 05.10.2018 14:52

Wili odpowiedz sobie na pytanie co robił by prezes jakby nie miał pracowników w zakładzie pewnie razem z Tobą malował by drzewa w tym lesie

Dojarka

Człowieku Ty chyba nie wiesz co Ty godosz.

Dojarka

Nagroda to chyba dla tych co punktują albo prezesowi (usunięte przez administratora) l.... Co drugi to w Bieruniu jakiś brygadzista Majster albo Kierownik a reszta ludzi traktowany chyba jak biali murzyni

Big
@Dojarka 01.04.2018 19:11

Jak chcesz zapunktować na mleczarni to musisz dobrze dziobać u jednej z 4 osób: Zofii, Zuzanny, Urszuli, Barbary. Jak będziesz dobrze donosić o wszystkim to będziesz pod ochroną

cypisek
@Big 04.05.2018 05:01

Paździoch?

Fasolka

Dramat! Cyrk na kółkach że aż strach mówić. Zero szacunku kompetencji przełożonych. Coś w stylu jazdy na rollercosterze tylko bez efektu wow. Za to mdłości pewne

Jaś
@Fasolka 03.09.2018 11:31

Gdzie w Raciborzu?

Fasolka
@Jaś 03.09.2018 18:38

A niby gdzie?

Jaś
@Fasolka 07.09.2018 01:34

Aha. A w Bieruniu i Kadłubie nie narzekają. Coś im tam sypią ;-)

BIEDRONKA
@Fasolka 03.09.2018 11:31

Fasolka jak Ci nie pasuje to się zwolnij .

Fasolka
@BIEDRONKA 21.09.2018 13:50

Mowisz i masz. Cieszę się że Tobie pasuje☺

Pracownik

Kolego Andrzej pracuje w racku a nie w bieruniu

Andrzej
@Pracownik 22.09.2018 21:59

Pracowniku: od kiedy? Ja tam pół (1/2 życia zostawiłem)

Andrzej

Oooo, chyba jakiś troll z Bierunia się odezwał. 13 min między opiniami Nowy i Pracownik.

Pracownik

Dokładnie praca jak praca wypłata na czas tak że nie ma zle a do reszty idzie się przyzwyczaić a do tego wczasy pod gruszą płacone gdzie w innych firmach tego niema już

Wredna

Prawda jest taka pracowałam tam bardzo długo i nie polecam zero praw....nie szanują ludzi pytanie gdzie jest kodeks pracy?pieniążki fajne ale za ta pracę co ludzie wykonują o wiele za mało ,człowiek oddał im pół życia i serca i nic ....za to stres nerwy praca i z uśmiechem bo za dobrze się mamy ?a z człowieka robią dziada emocjalnego i fizycznego kto chce jego sprawa życzę udanej pracy i powodzenia.

Gredzik
@Wredna 20.08.2018 21:06

Skoro jest tak źle to czemu nikt się nie postawi? Przecież PIP może zawiadomić każdy a tu wszyscy biadolą ,że męczą, że gnebią ,normalnie czysty dramat a jakoś tam robicie . Niepojęte to. Jak się dajeta dojeżdżać to nie płaczcie potem w internecie . Tutaj wszyscy mądrzy, a na żywo nic.

Rokita

Masakra tragedia brak słów czysty wyzysk człowieka chyba już zostało wszystko napisane wyżej zero szacunku do czlowieka

Tadeusz
@Rokita 08.08.2018 15:17

Ci w Bieruniu to chyba są zastraszeni.

Ja
@Rokita 08.08.2018 15:17

Dostałam propozycje pracy na linii z mozzarella i nie patrząc na opinie boje się ją przyjąć. Ktoś wie jak tam jest? Tylko szczerze proszę.

Klin
@Ja 15.08.2018 12:36

No jaka jest praca na mozzarelli ,świątek piątek i niedziela pracujesz bez dnia wolnego nawet kilka tygodni bez wolnego

Andrzej
@Ja 15.08.2018 12:36

S...rdalaj stamtąd!!!

Ja
@Andrzej 16.08.2018 09:10

Moment moment... powiedziano mi ze tam jest praca po 8 godzin i bez dzwigania czy coś mnie ominęło? Zaczynam się zastanawiać czy dobrze robię. Zarobie tam chociaż?

Andrzej
@Ja 16.08.2018 13:36

A kto Ci takich głupot naopowiadał!? Pani sekretarka? OKI ..... OKI.....OKI....

Ja
@Andrzej 17.08.2018 12:36

Mówię serio. Podobno na mozarelli jest taki system pracy dlatego się zgodziłam. Chyba już nie chce wiedzieć więcej. Dzięki za pomoc

Dojarka

W Raciborzu to jest taki (usunięte przez administratora) pracy ludzie się tu przewijają jak skarpety na nogach Rządzą ludzie z Bierunia a miejscowi to biali murzyni Pracujesz dziennie tyle godzin ile trzeba nikt Cię nie pyta czy możesz zostać dłużej Musisz i koniec Nawet 12 i więcej i śpisz 4lub 5 godz i dalej do pracy Potrzebny jest PIP

Ewa

Powiedzcie jak wyglądają relacje z szefostwem, czy w razie problemów można liczyć na pomoc? Takie szczere opinie są niezwykle cenne, warto dzielić się swoimi przemyśleniami.

anonymous

A jak wyglada praca w Raciborzu?

Andrzej
@anonymous 01.07.2018 15:02

Powiem krótko: przeje..ne.

że co że co?
@Andrzej 06.07.2018 21:03

Przeje...ne tzn?

Andrzej
@że co że co? 08.07.2018 12:55

Tzn przeje..ne

Ewa

Szukałam ostatnio ofert pracy w osm bieruń, jednak na żadną nie udało mi się trafić. Wiecie coś o przyszłych rekrutacjach w tej firmie? A może są już jakieś otwarte? W jakich obszarach firmy, Waszym zdaniem najlepiej jest pracować? Podzielicie się swoimi opiniami i doświadczeniami w tej kwestii?

Krzyś
@Ewa 18.06.2018 17:34

Ewa , możesz się zgłosić. Na pewni Ci się spodoba. Mają bardzo szeroki obszar, na pewno coś ci wybiorą: https://www.olx.pl/oferta/mleczarnia-w-raciborzu-pracownik-produkcji-CID4-IDuxfhx.html#8be0a2188e

Ewa

@Andrzej, może, w takim razie, przedstawiłbyś dokładnie na czym polegają Twoje obowiązki w osm bieruń? Jak długo już współpracujesz z tym pracodawcą? Twoja uzupełniona wypowiedź zainteresuje innych użytkowników odwiedzających ten wątek.

Andrzej
@Ewa 20.05.2018 13:48

????????

Andrzej
@Ewa 20.05.2018 13:48

????????

Ewa

@Andrzej czy w poniższej sytuacji pracownicy mogą odebrać wolny dzień w tygodniu? Ktoś kto pracuje w niedziele może liczyć na większą stawką godzinową? Czy firma oferuje dodatkowe benefity pozapłacowe, takie jak ubezpieczenie medyczne albo karnet na basen?

Motyl
@Ewa 27.04.2018 14:54

Jak pracujesz w niedzielę to masz za to wolne w tygodniu. Godzinowo na koniec miesiąca wychodzi nominalny czas pracy, jest sprawiedliwie. Atmosfera mi się podoba, pracuję nie długo ale jak robisz swoje to możesz spokojnie pracować do emerytury. są wymagający ale wiem przy najmniej za co pracuję, bo mam porównanie jak pracowałam w innych zakładach. Jest też ubezpieczenie medyczne.

anonymous
@Ewa 27.04.2018 14:54

Na większą stawkę za niedzielę i święta nie licz nawet za te dni nie masz wolnego A karnet na basen to dostanie każdy tylko ze ten basen będzie pod łóżkiem trzymał

Andrzej
@Motyl 10.05.2018 11:41

Motyl skad ty sie urwalas? Ty widzialas te wolne za niedziele!? Andrzej kazal Ci to napisac czy jest to twoja oddolna inicjatywa?. Nie jest sprawiedliwie! Nadgodziny wyplacane sa jak normalne godziny. Tak sa wymagajacy bo robisz 1,5 m-ca w miesiac ;-). Do emerytury nie dociagniesz. Ale zaszalalas z tym ubezpieczeniem!!! @Ewa – karta MultiSport nie jest Ci potrzebna – po prostu nie bedziesz miala czasu na „glupoty”. Fitness jest w robocie jak masz do przerzucenia klika ton w wiaderkach ;-) . Taka prawda Motylku!!!

Andrzej

Piąta niedziela z rzędu w pracy. Idziemy na rekord. Szóstą też damy radę!!!. Jest moc.

Big

Witam,tak sobie czytam wasze opinie o mleczarni i zastanawiam się za co ten zakład dostał GAZELE BIZNESU chyba za zajeżdżanie ludzi i zarządzanie nimi na granicy mobbingu. Przecież te osiągnięcia to wszystko dzięki ciężkiej pracy ludzi a nagrody zarząd zgarnął. W pewien sposób nie doceniają pracy ludzkiej. Pozdrawiam Big

Grzegorz
@Big 31.03.2018 12:42

Gazele Biznesu się kupuje. A w OSM Bieruń jest dramat!

Zawiedziona

Jeden aparatowy to tak prezesowi wchodzi ze napewno prezesa boli i wszyscy to widzą Masakra

Zenek
@Zawiedziona 14.03.2018 10:32

Niech się nasmaruje tym olejem co leją do wszystkiego. Będzie gładko :-)

Zawiedziona

Na tym zakładzie jeden wielki (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) na kółkach. Każdy o każdym wszytko wie i tylko plotkuje jeden na drugiego. Nic nie możesz zaplanować,bo z wolnego ściągnącie do pracy. Dramat.... wykanczaja tam tych pracowników do tego stopnia,że sypią się im rodziny przez ich pracę. Szkoda słów na ten zakład

Dojarka

Żadnych szkoleń żadnych kursów A robić musisz wszystko i na wszystkim Przepisów BHP to się wogule nie przestrzega Prezes to z ludzmi nie gada bo ludzie to chyba pionki są dla niego

Zostaw opinię o Osm Bieruń - Bieruń

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Osm Bieruń