Osm Bieruń

Bieruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 15 ocen.

Osm Bieruń
3 15 6 1

Opinie o Osm Bieruń

Andrzej

Współczuję pracownikom w Raciborzu. Pamiętajcie!!! Zawsze jest jakaś opcja/alternatywa.

Dojarka

Człowieku Ty chyba nie wiesz co Ty godosz.

Wilchelm

Ja by ny tyn Prezes co tam teroz jest to byscie downo las bielili wsyscy

Rajmund
@Wilchelm 05.10.2018 14:52

Wili, a ty kaj se urwoł!

Zuzia
@Wilchelm 05.10.2018 14:52

Wili odpowiedz sobie na pytanie co robił by prezes jakby nie miał pracowników w zakładzie pewnie razem z Tobą malował by drzewa w tym lesie

Dojarka

Nagroda to chyba dla tych co punktują albo prezesowi (usunięte przez administratora) l.... Co drugi to w Bieruniu jakiś brygadzista Majster albo Kierownik a reszta ludzi traktowany chyba jak biali murzyni

Big
@Dojarka 01.04.2018 19:11

Jak chcesz zapunktować na mleczarni to musisz dobrze dziobać u jednej z 4 osób: Zofii, Zuzanny, Urszuli, Barbary. Jak będziesz dobrze donosić o wszystkim to będziesz pod ochroną

cypisek
@Big 04.05.2018 05:01

Paździoch?

Fasolka

Dramat! Cyrk na kółkach że aż strach mówić. Zero szacunku kompetencji przełożonych. Coś w stylu jazdy na rollercosterze tylko bez efektu wow. Za to mdłości pewne

Jaś
@Fasolka 03.09.2018 11:31

Gdzie w Raciborzu?

Fasolka
@Jaś 03.09.2018 18:38

A niby gdzie?

Jaś
@Fasolka 07.09.2018 01:34

Aha. A w Bieruniu i Kadłubie nie narzekają. Coś im tam sypią ;-)

BIEDRONKA
@Fasolka 03.09.2018 11:31

Fasolka jak Ci nie pasuje to się zwolnij .

Fasolka
@BIEDRONKA 21.09.2018 13:50

Mowisz i masz. Cieszę się że Tobie pasuje☺

Pracownik

Kolego Andrzej pracuje w racku a nie w bieruniu

Andrzej
@Pracownik 22.09.2018 21:59

Pracowniku: od kiedy? Ja tam pół (1/2 życia zostawiłem)

Andrzej

Oooo, chyba jakiś troll z Bierunia się odezwał. 13 min między opiniami Nowy i Pracownik.

Pracownik

Dokładnie praca jak praca wypłata na czas tak że nie ma zle a do reszty idzie się przyzwyczaić a do tego wczasy pod gruszą płacone gdzie w innych firmach tego niema już

Nowy

Po pierwsze nikt nikogo nie zmusza pracować w tej firmie jak komuś nie pasuje to proponuję przejsć do eko okien

Wredna

Prawda jest taka pracowałam tam bardzo długo i nie polecam zero praw....nie szanują ludzi pytanie gdzie jest kodeks pracy?pieniążki fajne ale za ta pracę co ludzie wykonują o wiele za mało ,człowiek oddał im pół życia i serca i nic ....za to stres nerwy praca i z uśmiechem bo za dobrze się mamy ?a z człowieka robią dziada emocjalnego i fizycznego kto chce jego sprawa życzę udanej pracy i powodzenia.

Gredzik
@Wredna 20.08.2018 21:06

Skoro jest tak źle to czemu nikt się nie postawi? Przecież PIP może zawiadomić każdy a tu wszyscy biadolą ,że męczą, że gnebią ,normalnie czysty dramat a jakoś tam robicie . Niepojęte to. Jak się dajeta dojeżdżać to nie płaczcie potem w internecie . Tutaj wszyscy mądrzy, a na żywo nic.

Rokita

Masakra tragedia brak słów czysty wyzysk człowieka chyba już zostało wszystko napisane wyżej zero szacunku do czlowieka

Tadeusz
@Rokita 08.08.2018 15:17

Ci w Bieruniu to chyba są zastraszeni.

Ja
@Rokita 08.08.2018 15:17

Dostałam propozycje pracy na linii z mozzarella i nie patrząc na opinie boje się ją przyjąć. Ktoś wie jak tam jest? Tylko szczerze proszę.

Klin
@Ja 15.08.2018 12:36

No jaka jest praca na mozzarelli ,świątek piątek i niedziela pracujesz bez dnia wolnego nawet kilka tygodni bez wolnego

Andrzej
@Ja 15.08.2018 12:36

S...rdalaj stamtąd!!!

Ja
@Andrzej 16.08.2018 09:10

Moment moment... powiedziano mi ze tam jest praca po 8 godzin i bez dzwigania czy coś mnie ominęło? Zaczynam się zastanawiać czy dobrze robię. Zarobie tam chociaż?

Andrzej
@Ja 16.08.2018 13:36

A kto Ci takich głupot naopowiadał!? Pani sekretarka? OKI ..... OKI.....OKI....

Ja
@Andrzej 17.08.2018 12:36

Mówię serio. Podobno na mozarelli jest taki system pracy dlatego się zgodziłam. Chyba już nie chce wiedzieć więcej. Dzięki za pomoc

Dojarka

W Raciborzu to jest taki (usunięte przez administratora) pracy ludzie się tu przewijają jak skarpety na nogach Rządzą ludzie z Bierunia a miejscowi to biali murzyni Pracujesz dziennie tyle godzin ile trzeba nikt Cię nie pyta czy możesz zostać dłużej Musisz i koniec Nawet 12 i więcej i śpisz 4lub 5 godz i dalej do pracy Potrzebny jest PIP

Zuzia

Kierownictwo to było kiedyś można było liczyć na pomoc o każdej porze dnia i nocy .jak coś się działo to byli z pracownikami nawet w weekend No cóż tak ich eksploatowali że odeszli , bo inni na ich plecach się lansowali .a teraz kierowniczka mówi jakby coś się działo proszę do mnie nie dzwonić tylko napisać SMS jak będę mogła to odpisze bo ja mam weekend wolny Ludzie w weekend pracują sami bo całe kierownictwo kończy pracę w piątek i koniec . Teraz można zadzwonić do makstrowej Jadzi to jedyna osoba na którą można liczyć tylko jak długo ona to wytrzyma .

Ewa

Powiedzcie jak wyglądają relacje z szefostwem, czy w razie problemów można liczyć na pomoc? Takie szczere opinie są niezwykle cenne, warto dzielić się swoimi przemyśleniami.

anonymous

A jak wyglada praca w Raciborzu?

Andrzej
@anonymous 01.07.2018 15:02

Powiem krótko: przeje..ne.

że co że co?
@Andrzej 06.07.2018 21:03

Przeje...ne tzn?

Andrzej
@że co że co? 08.07.2018 12:55

Tzn przeje..ne

Ewa

Szukałam ostatnio ofert pracy w osm bieruń, jednak na żadną nie udało mi się trafić. Wiecie coś o przyszłych rekrutacjach w tej firmie? A może są już jakieś otwarte? W jakich obszarach firmy, Waszym zdaniem najlepiej jest pracować? Podzielicie się swoimi opiniami i doświadczeniami w tej kwestii?

Krzyś
@Ewa 18.06.2018 17:34

Ewa , możesz się zgłosić. Na pewni Ci się spodoba. Mają bardzo szeroki obszar, na pewno coś ci wybiorą: https://www.olx.pl/oferta/mleczarnia-w-raciborzu-pracownik-produkcji-CID4-IDuxfhx.html#8be0a2188e

Ewa

@Andrzej, może, w takim razie, przedstawiłbyś dokładnie na czym polegają Twoje obowiązki w osm bieruń? Jak długo już współpracujesz z tym pracodawcą? Twoja uzupełniona wypowiedź zainteresuje innych użytkowników odwiedzających ten wątek.

Andrzej
@Ewa 20.05.2018 13:48

????????

Andrzej
@Ewa 20.05.2018 13:48

????????

Ewa

@Andrzej czy w poniższej sytuacji pracownicy mogą odebrać wolny dzień w tygodniu? Ktoś kto pracuje w niedziele może liczyć na większą stawką godzinową? Czy firma oferuje dodatkowe benefity pozapłacowe, takie jak ubezpieczenie medyczne albo karnet na basen?

Motyl
@Ewa 27.04.2018 14:54

Jak pracujesz w niedzielę to masz za to wolne w tygodniu. Godzinowo na koniec miesiąca wychodzi nominalny czas pracy, jest sprawiedliwie. Atmosfera mi się podoba, pracuję nie długo ale jak robisz swoje to możesz spokojnie pracować do emerytury. są wymagający ale wiem przy najmniej za co pracuję, bo mam porównanie jak pracowałam w innych zakładach. Jest też ubezpieczenie medyczne.

anonymous
@Ewa 27.04.2018 14:54

Na większą stawkę za niedzielę i święta nie licz nawet za te dni nie masz wolnego A karnet na basen to dostanie każdy tylko ze ten basen będzie pod łóżkiem trzymał

Andrzej
@Motyl 10.05.2018 11:41

Motyl skad ty sie urwalas? Ty widzialas te wolne za niedziele!? Andrzej kazal Ci to napisac czy jest to twoja oddolna inicjatywa?. Nie jest sprawiedliwie! Nadgodziny wyplacane sa jak normalne godziny. Tak sa wymagajacy bo robisz 1,5 m-ca w miesiac ;-). Do emerytury nie dociagniesz. Ale zaszalalas z tym ubezpieczeniem!!! @Ewa – karta MultiSport nie jest Ci potrzebna – po prostu nie bedziesz miala czasu na „glupoty”. Fitness jest w robocie jak masz do przerzucenia klika ton w wiaderkach ;-) . Taka prawda Motylku!!!

Andrzej

Piąta niedziela z rzędu w pracy. Idziemy na rekord. Szóstą też damy radę!!!. Jest moc.

Big

Witam,tak sobie czytam wasze opinie o mleczarni i zastanawiam się za co ten zakład dostał GAZELE BIZNESU chyba za zajeżdżanie ludzi i zarządzanie nimi na granicy mobbingu. Przecież te osiągnięcia to wszystko dzięki ciężkiej pracy ludzi a nagrody zarząd zgarnął. W pewien sposób nie doceniają pracy ludzkiej. Pozdrawiam Big

Grzegorz
@Big 31.03.2018 12:42

Gazele Biznesu się kupuje. A w OSM Bieruń jest dramat!

Zawiedziona

Jeden aparatowy to tak prezesowi wchodzi ze napewno prezesa boli i wszyscy to widzą Masakra

Zenek
@Zawiedziona 14.03.2018 10:32

Niech się nasmaruje tym olejem co leją do wszystkiego. Będzie gładko :-)

Romek

Bo się prezesowi nie podobali Lubi mieć ludzi jak jedna pani obecnie w R... która donosi prezesowi co się dzieje ale do swoich błędów się nie przyznaje

Zenek
@Romek 07.03.2018 05:41

Ale to oni sami się zwolnili a nie ich prezes zwolnił.

Zawiedziona

Na tym zakładzie jeden wielki (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) na kółkach. Każdy o każdym wszytko wie i tylko plotkuje jeden na drugiego. Nic nie możesz zaplanować,bo z wolnego ściągnącie do pracy. Dramat.... wykanczaja tam tych pracowników do tego stopnia,że sypią się im rodziny przez ich pracę. Szkoda słów na ten zakład

Zenek

Dlaczego wszyscy kierownicy z zakładu w Raciborzu się zwolnili?

Łukasz
@Zenek 06.03.2018 17:06

Bo są mądrzy!

Dojarka

Żadnych szkoleń żadnych kursów A robić musisz wszystko i na wszystkim Przepisów BHP to się wogule nie przestrzega Prezes to z ludzmi nie gada bo ludzie to chyba pionki są dla niego

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w osm bieruń o opisanie nowej sytuacji panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki pracy? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Big
@Administrator 23.02.2018 09:57

Szkolenia???? Tak były tylko w formie papierowej (podpisz tutaj), badania okresowe też podobnie załatwiane lekarz nas nawet nie widział.

Zenek

Rządzą tam same kobiety facetów traktują jak pionki chyba nawet prezes nie ma zbytnio do gadania, atmosfera między ludźmi niby fajna, ale cytuję kadrową „jeden drugiego to by w łyżce wody utopił gdyby umiał” tak tu jest.

Big

Witam,miałem przyjemność pracować w osm bieruń jako magazynier. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie i socjal jest ok. natomiast organizacja pracy na magazynie fatalna. Obóz pracy urlop dostaniesz tylko ten planowany. Jak już mocno cię wyeksploatują i będziesz pod opieką lekarza to po powrocie jest pewne wypowiedzenie. Republika babska. Powodzenia.

Rysiu
@Big 08.06.2017 06:59

Tak tam jest poj...... zakład

Big
@Rysiu 03.08.2017 23:26

Myślę że prowadzą tam podwójną ewidencję czasu pracy ,bo do listy wpisywaliśmy się codziennie,a na koniec miesiąca przynosili inne do podpisu gdzie nie było wykazanych nadgodzin ani sobót i według niej wypłacali,jeśli chodzi o czas pracy jedno wielkie ciu.... i o nic nie pytaj tylko masz robić.

Twardy
@Big 15.09.2017 06:25

Sprawa dla PIP

Zostaw opinię o Osm Bieruń - Bieruń

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Osm Bieruń