Cóż można napisać o firmie Hugan z Wrocławia?? Na pewno nic dobrego? Niech Was nie zwiedzie seksowny głos Pani Agaty!!! (Ona potrafi omamić każdego) Pracowałem u nich jako firma podwykonawcza. Wziąłem dofinansowanie z urzędu Pracy na własną działalność i teraz jestem w kropce bo firma zalega mi z płatnością a muszę zapłacić ZUS za siebie i pracownika i wypłacić jemu wypłatę?Dobrze że chłopak nie ma małych dzieci?Bo co by im dał jeść? Jemu placki kartoflane już się znudziły!!!Na początku było OK ale później się popsuło tzn.Zaczęło się od złych warunków mieszkaniowych które to załatwiała p. Agata. XXI wiek a brak internetu i mieszkanie ciasne ( 8 osób) jedna ubikacja(rano kolejka do kibla aż do samych drzwi wyjściowych).Totalny chaos i brak organizacji. Pracowałem do 16.09.16 a przelewu jeszcze nie miałem za sierpień(Przelew powinien być na koncie najpóźniej po 7 dniach od dostarczenia rachunku. Wysłany był 03.09.)Po tym jak poinformowałem p. Agatę że nie ma pieniędzy to nie ma pracy? Odpowiedziała ,,Pańska decyzja''To tak się traktuje pracowników???Wczoraj tj.28.09 powinienem dostać przelew za wrzesień, oczywiście kasy brak?To jest jakaś paranoja!!! Dlaczego nikt z odpowiednich służb nie weźmie się tym oprychom do skóry? Te firmy są ponad prawem, zmieniają nazwy co jakiś czas i w dalszym ciągu werbują niczego nie domyślających się ludzi?! Liczę na to że Pan Kaczyński weżnie się za nich? A tak na poważnie? Czy naprawdę jesteśmy narodem krętaczy? Dlaczego inne nacje pomagają sobie nawzajem a My Polacy jesteśmy tacy wredni dla drugiego Polaka??!! Pracuję za granicą od 17-u lat. To co się teraz wyprawia w tych firmach pośredniczących to jest jeden wielki skandal, który trzeba jak najszybciej rozwiązać????Przecież wiadomo że biuro pośrednictwa pracy to jeden z lepszych biznesów w dzisiejszych czasach? Czy aż tak bardzo muszą wyzyskiwać tych biednych ludzi???Jak na razie to koszty błędnych decyzji ponoszą zwykli obywatele. Do niedawna mocny filar Polskiej gospodarki (A teraz muszę zamknąć firmę i co dalej? Nie będzie wpłat do budżetu. A takich jak Ja jest coraz więcej???) Sądy zawaleni są sprawami i to wszystko trwa w nieskończoność! Wydaje mi się że problem tkwi gdzie indziej? W USTAWACH,KONSTYTUCJI I PRAWIE... POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!