Inalfa Bialezyce

Września

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 224 ocen.

Inalfa Bialezyce
3 224 6 1

Opinie o Inalfa Bialezyce

10

Dyszka co z tobą? Gdzie jesteś

A8

Jak to jest ze operatorzy z ihe kończą pracę za 15 min przed końcem i mogą iść do szatni jak gdyby nigdy nic Time tell jest ich

Bol odbytu
@A8 21.11.2018 23:40

Jak za 15 ? Za 20 bo jeszcze fajkę trzeba spalić .. pozdrawiam cię serdecznie środkowym palcem :)

A8
@Bol odbytu 22.11.2018 14:23

Palec to sobie pokaż wszyscy wiedzą o której wychodzić ie, to trzeba na zebraniu poruszyć

Roletka
@A8 21.11.2018 23:40

Kolego z A8 zobacz najpierw na wlasne podworko potem wytykaj palcami... na zmianie chalupniczaka jest kilku delikwentow co wychodza sobie notorycznie o 13.40 spala fajke i wracaja na meeting jakby nigdy nic... brygadzisci to widza wiedza o tym ale ze to lizuski to uwagi im nie zwroca, kierownik taki niby spostrzegawczy a tego nie widzi... dla kierownictwa jedna rada polecam sprawdzic nagrania z kamer co sie dzieje popoludniu na ich zmianie z tej strony linki gdzie jest miling gd3 i zundy z rolo. Zachowuja sie jak malpy wydzieraja ryje na pol hali dosiadaja odkurzacz i ciagna sie po lince jak niedoroby z gimnazjum przy tym ciagle robia sobie jakies bzdurne fotki i kreca filmy tych swoich wyglupow... takich rzeczy sie nie zauwaza a to ze ktos wyjdzie wczesniej wygadujecie.

Omg
@Roletka 23.11.2018 02:51

Jezu... Jakie konfitury tu pracują to nie mam pytań. Jednak potwierdza się to, że baby na roletkach nie mają co robić tylko donosić. Jak widać za mało macie pracy. (usunięte przez administratora) we własne gniazdo...

Roletka
@Omg 23.11.2018 08:29

Przewin sobie do gory i zobacz kto pierwszy zaczal... wiekszosc z was to jeszcze szczeniaki macie po 20 kilka lat i nie potraficie sie jeszcze zachowywac rozumiem... czas juz odrzucic przyzwyczajenia z gimnazjum i zrozumiec ze to praca jakas odpowiedzialnosc chcecie sie wydurniac, sciemniac ok wasza decyzja ale nie placzcie potem ze za malo zarabiacie i ze was wykorzystuja... zostaly u was 2 zmiany wiec widzimy sie z obiema i widac kolosalna roznice miedzy praca i zachowaniem na zmianie chaty a karola. Rozumiem ze ta najwyzsza premie wypracowuja oni a wy macie czas na wydurnianie sie ok to uklad miedzy wami tylko jak dlugo oni beda jeszcze tolerowac taki garb w postaci znygusialych zmiennikow. Poki co produkcja jakos wam wychodzi ale co bedzie jak ktos sie zorientuje ze problemem nie jest awaryjna linia tylko operatorzy ktorzy przychodza do pracy po to by sie wydurniac krecic filmy i wrzucac je na grupe na fejsie... ogarnijcie sie poki Bartek jeszcze tego nie zauwazyl bo moze sie to dla was zle skonczyc i nie skonczy sie to przeniesieniem na znienawidzone roletki.

TIME
@A8 21.11.2018 23:40

A co się stało z ,,ONE INALFA,, .Jej po prostu nigdy nie było ,a że macie spoko brygadzistów to super .Przecież w tej firmie każdy dział jest traktowany inaczej ściśle według zasady ,,one inalfa,, A ten gość co drze się na całą firme ma ADHD ..

A8
@Roletka 23.11.2018 02:51

roletki roletki temat tabu na jednej zmianie kierownik obwieścił że są wredne i dlatego nikt im z innych działów niechce pomuc

A8
@Roletka 23.11.2018 11:07

Jak nie wiesz to się nie odzywaj . Akurat jeśli chodzi o produkcję i wyniki to obie zmiany prezentują ten sam poziom więc akurat na tą wspólna premie pracujemy wszyscy razem . Garba to Ty chyba masz ale na plecach a produkcja nam wychodzi nawet bez awaryjnej linii . Pozdrawiam ;)

Teraz A8
@A8 23.11.2018 18:43

No tutaj bym tak nie powiedział wiadomo że stara zmiana z A5 jest bardziej doświadczona o tych pempków

zamiecione
@Teraz A8 23.11.2018 20:38

Że niby bardziej co??? dziwna sprawa bo jak linka powstała koledzy i koleżanki z a5 mieli robić takie wyniki a konic końców zmiana młodych ludzi musi poprawiać błędy po nich a jak masz jakieś pytania zobacz na tablicy na lince do kogo nalezą rekordy i jak długo młodzi pokazują gdzie maja ich doświadczenie, na roletach niby same starsze osoby i takie doświadczenie a wyrobić się nie możecie, większość problemów pojęcia one inalfa pochodzi z waszego obszaru i zadrości ze gdzie możne się dobrze pracować i robić plan na dzień o czym Wy nie macie pojęcia :) pozdrawiam

Uważna
@Roletka 23.11.2018 02:51

Jeszcze o ok 6.30 sobie chodzą regularnie, bo z wychodzącymi roletkami się mieszają i myślą że ich nie widząc...

A8
@zamiecione 24.11.2018 08:23

Dziwne bo rekord należy do starej zmiany z A5 chyba pomyliłeś tablice, pozdrawiam świątecznie

Bede wam wszystko wytykal
@zamiecione 24.11.2018 08:23

Poprawiac po nas?! To ladnie poplynales kolezko... dachow do reworku po was nie mozna codziennie zliczyc, sekwencja nie zrobiona, TRI zostawione tyle co kot naplakal a Weiss tylko chodzi i jeden tekst powtarza "co mam zrobic nie mam ludzi..." co do rekordu to przypomniec jak to bylo z waszym rekordem? Jak wrzucaliscie w linke gotowe dachy z reklamacji i tym nabiliscie sobie ilosc... przychodzimy i dzien w dzien mamy zostawiona pusta linie musimy gnac zeby w pierwszej godzinie bylo co zapisac na tablicy, zrobilismy 141szt tez zaczynajac z pusta linia i wszystkie dachy budowalismy sami, nie przywozilismy zbudowanych z magazynu zeby tylko wrzucic je w end of line jak wy... teraz dopiero mozna napisac ze pozamiatane!

Jazda jazda jazdaaa
@Teraz A8 23.11.2018 20:38

Pozdrawiam tych "doświadczonych" ludzi którzy żeby założyć locator potrzebują do tego młotków, nie wspominając o innych rzeczach :)

Po co skakac sobie do gardel
@Jazda jazda jazdaaa 24.11.2018 12:21

I po co to przekrzykiwanie i skakanie sobie do gardel... robimy razem a dajecie sie podpuszczac komus z zewnatrz... cos czuje ze nie skonczy sie to dobrze dla calej linki... jak mamy jakies zastrzezenia do siebie to mozna to sobie wyjasnic na przekazaniu zmian jestesmy przeciez ludzmi nie dajmy sie zaszczuc byle komu. Robimy ile trzeba i jak trzeba efekty widac w postaci najwyzszej premii z calego zakladu, przez ta smieszna wojne moze zainteresowac sie nami gora i po co zeby sie tlumaczyc co 2 godziny jak sasiedzi z linii obok? W poniedzialek znowu zbijemy piatke i bedziemy ciagnac ten wozek zeby inni patrzyli z zazdroscia ze nasza premia wyjdzie 475 a ich 225. Dzieki nara !

A8
@Po co skakac sobie do gardel 24.11.2018 15:50

Alleluja :)

Volver
@Roletka 23.11.2018 02:51

Bo Chalupniczak nalykal się koksu i myślenie mu się wylaczylo ale smród pozostał

Volver
@A8 23.11.2018 13:40

Mówisz o zmianie tej spermopijacej sandrze i jej zmianie rasowych k.. rew

Anty rolo
@Omg 23.11.2018 08:29

Dobrze, ze te konfitury bedą niedługo przeniesione na nowa hale tam bedą mogły donosić na siebie same!!! A po czasie jedna na druga nie bedzie mogła patrzeć...

Uważna
@Anty rolo 26.11.2018 05:15

Gdybyś czytał frendzlu uważnie to byś zobaczył że zaczęło się od tego jak Twoi koledzy z a8 chcieli enkapsukacje (usunięte przez administratora)

Joga
@Anty rolo 26.11.2018 05:15

To dopiero będzie paszczet .;atmosfera sięga już zenitu zazdrość podkładanie kłód pod nogi i te nieogarnięte brygadzistki które niemają własnego zdania ....

Gorsza zmiana
@Teraz A8 23.11.2018 20:38

Doświadczona zmiano z A5... 145 hahahahahaha

Gorsza zmiana
@A8 24.11.2018 10:31

Należał hahaha

Nick
@Po co skakac sobie do gardel 24.11.2018 15:50

Zapomniałeś o ważnej rzeczy - brutto...

Operator
@Gorsza zmiana 28.11.2018 16:58

140 do reworku 5 dobrych ha ha ha ha

Nowy
@A8 21.11.2018 23:40

Fajna praca?

Tweety
@Anty rolo 26.11.2018 05:15

Ale wiecie, że ta ściana będzie rozebrana, prawda? :)

Natala
@Anty rolo 26.11.2018 05:15

Chyba przesadzacie.. Babeczki są na prawdę spoko! Znajdzie się parę donosicielek ale to jak wszędzie, je po prostu zlewajmy. Reszta interesuje się swoim działem i tyle, nie obchodzi nas co jest na enkapsulscji a8, a to że jest lepiej, fajnie! Nas interesuje żeby było lepiej na roletkach i tyle. Nie wszyscy kabluja i obserwują co tam się u Was wyrabia więc wyluzujcie my też mamy swoje małe grzeszki :D po co tak wszyscy na siebie najezdzaja to ja nie wiem.. o to im wszystkim chodzi. Trzymajmy sie razem w grupie będziemy silniejsi! Pozdrawiam :)

Hannah Montana
@Operator 29.11.2018 07:22

No po waszej zmianie tak. Ale zaraz zaraz wy nie zrobicie tyle przez 2 dni :D

Blondyna

Co to za młody brygadzista na enkapsulacji? :D

Hohoho
@Blondyna 05.12.2018 01:19

Ten niski ?

Zocha
@Hohoho 05.12.2018 21:20

Jakis wyczesany smieszny klaun :D

Nick
@Zocha 05.12.2018 23:04

A powiesz mu to prosto w twarz? Czy sie boisz?

anonim

(usunięte przez administratora)

Wtajemniczony

Już nie kręci z koleżanką teraz jest z kolegą z działu

Baby dream
@Wtajemniczony 29.11.2018 20:36

KTO pisze się na Best po wigilii?

Baby dream

Ale tego 14-stego to chyba będzie luz w firmie???

Jestem Legendą

Pracowałem w tej firmie trzy lata w sumie. Odszedłem przez ten cały bałagan, (usunięte przez administratora) decyzje z góry, i beznadziejne (aktualnie) jak na warunki wrzesińskie pieniądze. Dobrze aktualnie zarabiam, o kilka stówek więcej niż w Inalfie, ale pamiętam tą firmę za czasów Pana Moliny. Serce mi często pęka i wracają wspomnienia, bo w Inalfie wówczas czułem się jak w domu, sama firma zresztą prezentuje się pięknie, niczym hotel, znakomici ludzie, świetnie zgrana ekipa, nie było takich podziałów, bo większość ludzi masowo przyjęta od czerwca do sierpnia 2016 roku była nowa i każdy się uczył, fakt firma liczyła w tedy 200 ludzi, dziś chyba z 900 tam pracuje. Cieszę się, że mogłem być częścią tej fabryki w najlepszym jej czasie. Niestety nie mogłem się zgodzić na takie warunki współpracy, gdzie życie coraz droższe, a pieniążki za pracę stoją w miejscu. :) Pozdrawiam starą ekipę z A5.

:)

Witam mam pytanie czy ktoś wie pod jaki e-mail wysyłać CV?

Beata
@:) 26.11.2018 10:53

Niestety ciężko znaleźć takie informacje na forum, ale mam nadzieję, że odpowiedzą Ci osoby pracujące w Inalfa Bialezyce. Jakim stanowiskiem jesteś zainteresowany w tej firmie? Daj znać, czy udało Ci się w końcu aplikować do pracy w tym miejscu i czy zostałeś zaproszony na rozmowę.

:)

Witam na jaki e-mail mogę wysłać swoje CV?

Nie pracownik

Czy jestescie pewni, ze wasz pracodawca moze was zmusic do pracy w swieto? Z tego co wiem groza mu za to powazne konsekwencje prawne. Dlaczego z tym nic nie zrobicie? Naprawde chccecie isc do pracy poslusznie jak baranki, kiedy nawet markety w ten dzien beda zamkniete?

Furman
@Nie pracownik 07.11.2018 18:29

Każdy wie i każdy się buntuje, że 12 to pracodawca nie ma prawo zmusić pracownika do pracy w święto, ale każdy się boi teraz się postawić i wszyscy pokornie przyjdą pracować w poniedziałek bo nikt się nie chce narażać

Nie pracownik
@Furman 07.11.2018 19:31

Wspolczuję wam. Polecam jednak zastanowic sie, czy nie zglosic tego tam gdzie trzeba, chocby anonimowo. Nie mozna w ten sposob traktowac ludzi.

xyz
@Nie pracownik 07.11.2018 18:29

wspomnę jeszcze że ROLLO to nawet idzie w niedziele -ale tylko lizusy brygadzistki....

Nie pracownik
@xyz 07.11.2018 21:34

Inaczej jesli sie na to zgadzaja i maja wybor oraz placone jak za niedziele, ale jesli sprawa jest przedstawiona tak jak z 12.11, ze wszyscy musza isc jak w normalny dzien pracy, to sorry... No jak tak mozna....

Rozgoryczona
@xyz 07.11.2018 21:34

Nie jestem lizuska a mimo to idę. A do pracy chodzi się zarabiać pieniądze tak dla twojej informacji. A tobie widać nigdy kasy nie brakowało.

Pokrzywdzona
@Rozgoryczona 08.11.2018 19:52

Chętnie przyszła bym do pracy za 200% ale prawda jest taka ze brygadzistka chodziła tylko do swoich pupilków się pytać czy przyjdą do pracy a kase potrzebuje tak jak każdy ale niemam możliwości w przeciwieństwie do ciebie niebęde nikomu w tyłek wchodzić....pozdrawiam

mamba
@Pokrzywdzona 09.11.2018 21:49

masz rację 80% naszej zmiany nic nie wiedziało że w niedziele można przyjść do pracy wszystko jak zawsze odbyło się po cichu tylko dla wybranych i zawsze tych samych osób..co za zbieg okoliczności...

adekwatny

Tez nie rozumiem tego (usunięte przez administratora)a, jak dla mnie ok.

Mamba

Wigilia jest dniem wolnym za poniedziałek (usunięte przez administratora)

Nie pracownik
@adekwatny 11.11.2018 00:08

Naprawde nie rozumiesz? Wigilia to normalny dzien pracy, natomiast 12.11 to swieto. Zupelnie inaczej rozliczane. Jestescie na tym po prostu stratni, nie wspomnajac, ze zmuszaja was do przyjscia w to swieto.

Nick
@Pokrzywdzona 09.11.2018 21:49

Idz w oczy powiedz o swoich zalach brygadzistce. A nie ublizasz anonimowo. Madralo!!!

Paweł

Wigilię to enkapsulacja miała miec wolną z innego powodu a poza tym mamy wtedy na trzecią zmianę więc po co mi trzecie wolne do odebrania w ten sam dzień. Nie wiesz o co chodzi to sam jestes (usunięte przez administratora)

Paweł
@Nie pracownik 11.11.2018 14:25

12.11.to według kodeksu pracy nie jest żadne święto- to tylko wolny dzień od pracy ustanowiony przez rząd w ostatniej chwili a więc nie należy sie 200% jak w święto. Myślisz że tego nie sprawdziliśmy ?

Nie pracownik
@Paweł 13.11.2018 01:19

"12 LISTOPADA ŚWIĘTO PAŃSTWOWE Posłowie zdecydowali, że 12 listopada 2018 będzie świętem państwowym. Za przyjęciem ustawy głosowało 233 posłów. Przeciw było 105, a 77 wstrzymało się od głosu. Ustawę wraz z poprawkami zaakceptował Senat. W środę ustawa wróciła do Sejmu, a posłowie przyjęli wszystkie senackie poprawki. Dokument ustanawiający dzień wolny podpisał już też prezdent." Fragmet polskatimes.pl Ojjj, jak tak pilnujecie swoich praw i interesow, to nie dziwie sie, ze robia z wami co chca.

Swiezak
@Furman 07.11.2018 19:31

A co w niedzielę musisz tak dać w palnik że potrzebujesz wolnego poniedziałku? Mi akurat pasuje że w zamian za to jest wolne w wigilię

Agaa

Ile jest na start, np na produkcji?

Premia

Dobra teraz z innej beczki, chodzi o wypłaty z tymi wyższymi premiami, niby wyższe a wypłaty niższe co wy o tym sądzicie

Ksiegowa
@Premia 24.11.2018 13:30

Bylo dobrze a jest gorzej mozesz podziekowac tym co chcieli premie wyplacana co miesiac... gdyby nadgodziny i premia byly wyplacane co miesiac wtedy byloby ok ale za nadgodziny zostaly co 2 miesiace a premia co miesiac to teraz sie nie podoba.

Premia
@Ksiegowa 24.11.2018 15:34

Niby głosowało za 70% zakładu ankieta była w wakacje gdy wiele ludzi było na urlopach....

Ksiegowa
@Premia 24.11.2018 17:19

Nie... za glosowalo 70% wszystkich glosujacych a to cos innego niz 70% zakladu. Prawda ankieta byla przeprowadzona w taki sposob ze czesc zalogi musialo sie pofatygowac samemu do hr bo pudelko do glosowania bylo tylko na przelomie 2 zmian a nocka miala czas kiedy indziej 15 minut na zaglosowanie bo p Kasi bylo goraco na hali i zawinela sie w kwadrans.

Premia
@Ksiegowa 24.11.2018 18:49

Aha no to trzeba dziękować pani Kasi pozdrawiam

Operator
@Premia 24.11.2018 20:21

Operator a operator dwie różne wypłaty dużo ludzi tak ma tutaj, jak kadry to wyjaśnią....

Maciej

Jakie zarobki proponuje firma na początek.Sa jakieś dodatki premie.Jak to wszystko wyglada

Beata
@Maciej 24.11.2018 17:56

A jakim stanowiskiem byłbyś zainteresowany w firmie Inalfa Bialezyce? Ciekawi mnie, czy masz już jakieś doświadczenie w branży, w której działa ten pracodawca. Może zawsze warto wysłać swoje CV i spróbować swoich sił w pracy w danym miejscu - czemu nie? Trzymam jednak kciuki, aby osoby zatrudnione w Inalfa Bialezyce udzieliły Ci satysfakcjonujących wypowiedzi na forum.

Stary wyjadacz

Masakra co się dzieje z wami wszystkimi. Nie mogę pojąć jak można donosić na kogokolwiek. Czy to w pracy czy w życiu. Jak można wrócić spokojnie do domu, spojrzeć w lustro i powiedzieć sobie: "spełniłam swój obowiązek, jestem dumną konfidentką, idę spać". Co jest z wami? Czego zazdroście innym? Że ktoś ma lepiej, że potrafi się dobrze bawić w pracy? Kim wy jesteście w tej firmie? Każdy was nienawidzi, dlaczego? W większości przypadków (nie wszystkie) jesteście starszymi babami (tak babami, bo na słowo kobieta trzeba sobie zasłużyć), głównie sfrustrowanymi życiowo, które nic nie osiągnęły. Szczytem waszych marzeń jest chwalenie się, kto jaki rekord zrobił i na kogo donieść. Boli was to, że w większości pracują tu osoby w okolicach 20 lat? Że cieszą się życiem, starają się by te 8 godzin minęło jak najszybciej? Mamy być tacy zgorzkniali jak wy? To, że Wasze życie jest przegrane nie znaczy, że macie psuć i zatruwać je innym. Co was boli, że ktoś robi sobie żarty na linii. Krzywdę wam ktoś tym wyrządza? Dałyście sobie wejść na głowę, teraz macie za swoje. A wasze donosy na kogokolwiek na linii kiedyś się obrócą przeciwko wam. Zaganiając na innych pamiętajcie, że same pogarszacie sytuację i atmosferę w pracy. A my młodzi? Cieszymy się życiem a nie jak wy, że praca jest wszystkim i ma być jak w wojsku.

A8
@Stary wyjadacz 24.11.2018 13:21

Aha to ty przychodzisz bawić się do pracy no to muszą się tobą zająć brygadziści przez kadry i do domu!!!

Kowboj

Mam wrażenie,że pan Krzysztof to ostatni inteligentny gentelman jaki pracował na "górze". Może i był czasem "upierdliwy" ale jednego nie można było mu zarzucić szacunku do drugiego człowieka. Do pracownika. Przedecwszystkim z nimi rozmawiał. Potrafił argumentować dlaczego taka decyzja a nie inna itp. Nie został już nikt o kim można by powiedzieć, że ma inteligencję wrodzoną. Zostali tylko Ci co wiernymi slugami pana. A to nie jest dobre. Bo oprócz wyników, ważny jest stosunek do pracownika. Poszanowanie,docenienie a tego nie ma już wcale!

Ktoś
@Kowboj 13.11.2018 13:56

Pampers miał swoje za uszami, ale nigdy nie traktował Cię z góry. Przyszedł przywitał się, porozmawiał. Tak samo Molina przyszedł chodził po hali powiedział Ci dzień dobry, pamiętam jak kiedyś typek z CRS poprosił, aby mu pomógł przenieść daszek a ten mu pomógł... A teraz Jak Pan Bartosz chodzi na inspekcje po hali to wszyscy brygadziści posrani, bo Ziomek będzie latał... Nie czarujmy się atmosfera w firmie jest beznadziejna, płaca jest taka se... Awansowane są nieraz miernoty z przypadku, bo lepiej dać takiej osobie awans niż zatrudnić specjalistę bo taki zawoła wyższa pensje. Tak samo na produkcji bywa iż są zatrudnione osoby po studiach a nad nimi kierownictwo co ma zawodówkę... Mierny, ale wierny...

Kowboj
@Ktoś 14.11.2018 15:28

Bo tu nie o wykształcenie chodzi. A u uniżenie. Jak się niewiele umie,niewiele wie to pozostaje machać ogonkiem na widok pana. Swoje zdanie?? Tu nie można miec swojego zdania bo zobaczysz drzwi. Jedynie można się wyżyć i mieć za nic ludzi na lince. Tutaj sobie odbijają swoją służalczość wobec pana. Ludzie mają cyt. "siekać,siekać" nie myśleć.

Ktoś
@Kowboj 14.11.2018 16:14

Siekać siekać jakbym słyszał kogoś z VAG-a...

Kowboj
@Ktoś 14.11.2018 18:13

Raczej volvo! Volvo słynie z siekania...a raczej że ciągle słyszą te słynne słowa od pana B. Vel Micka????????

Afrodyta
@Kowboj 14.11.2018 19:01

Sklocil pół vaga, ciekawe jak na Volvo :)

12345
@Afrodyta 15.11.2018 10:44

Tutaj nikt go poważnie nie traktuje.

Ktoś
@Kowboj 14.11.2018 19:01

Pan Kostka pozbrukowa...

Zainteresowany
@Ktoś 14.11.2018 15:28

Ziomek nawet Dzień dobry nie umie powiedzieć dyrektor wielki masakra!!!

Pracownik
@Kowboj 13.11.2018 13:56

Pan Krzysztof Marciniak to najbardziej inteligentny człowiek jakiego znam.Wielki szacunek dla pana Krzysztofa.Z tej firmy odeszli najlepsi ludzie.Naprawdę szkoda.

Patrząc z boku
@Ktoś 15.11.2018 19:13

Każdy zaczynał od 0 w życiu, dziwne byłoby raczej jakby od razu był kierownikiem, przynajmniej nie jest teoretykiem a wie co to ciężka praca.

Zeus
@Patrząc z boku 21.11.2018 14:46

Ale znajomość ciężkiej pracy na niewiele się zda, jeśli się nie ma szacunku do pracowników i ich pracy. I nie mówię tutaj o wymaganiach bo te każdy rozumie i wykonuje. Ale zwyczajny szacunek w relacji kierownik-pracownik. Przykład? Proszę pierwszy z brzegu:gdy pan Marciniak widział nieporządek wokól stanowiska zwrócił uwagę w stylu: proszę tu posprzątac nie może tak być przecież i wam będzie łatwiej pracować jak będzie wszystko na miejscu po to są przeznaczone na to miejsca na dane rzeczy itp.. i aż się chciało utrzymywac ten porządek by więcej uwagi nie musiał zwracac szanował nas,my szanowaliśmy jego.. Natomiast pan B.M podchodzi i mówi: "weź pozamiotej ten chlyw"( cyt. słów dosłowny) . P. Marciniak rozmawial z ludźmi tlumaczył dlaczego taka decyzja a nie inna,dlaczego takie zmiany ale zawsze na końcu powiedzial dobre słowo w stylu: wiem,że dacie radę,wierzę w was itp. Pan B.M. nie rozmawia w ogóle jak ludzie proszą o wytlumaczenie jakieś kwestii to słyszą odpowiedz ale co mam powiedziec? Nie mam nic do powiedzenia albo "bo taka jest decyzja" i dlatego ludzi to drażni, bo czują,że nie traktuje ich poważnie po prostu. Sam widzisz,że znajomość ciężkiej pracy nic nie daje,jak nie potrafi okazać szacunku do podwładnych.

Stary
@Zeus 21.11.2018 21:26

Dokładnie " tyn chlyw" i cały jego "bogaty" zasob slow to jego znak rozpoznawczy... No i jeszcze zachowanie na sobotnich imprezach we wrzesinskim pseudo klubie mowia o nim wszystko ????

LE
@Zeus 21.11.2018 21:26

I ludzie przez to między innymi jego również nie traktują poważnie. Tacy ludzie nie powinni zarządzać ludźmi.

Spa
@Stary 22.11.2018 02:08

Tego wyrażenia to on chyba używa najczęściej. To jego ulubione :-D na każdej zmianie to samo....

A8

Proszę o odp czy A8 przed świętami nie pracuję to jeśli tak postojowe i koniec urlop jest dla pracownika

Ktoś

Liche coś te bony w tym roku. W zeszłym max było 1000 zł teraz 800 zł, i te progi zarobkowe mocno się pozmieniały na niekorzyść. Aż taka biedna jest firma ?

Senior operator
@Ktoś 19.11.2018 23:20

1000zl mozesz miec wakacyjnego na swieta w zeszlym roku bylo max 700zl wiec po co robisz zamieszanie...

Ktoś
@Senior operator 21.11.2018 11:59

Za Moliny było 1000

Barbara

Witam, czy to prawda, że na sprawdzaniu szyb z nagodzinami idzie wyciaganac 3600zł na ręke? Dziekuje za odpowiedź. Pozdrawiam

Mikołaj
@Barbara 19.11.2018 10:32

Prawda

Produkcja
@Mikołaj 19.11.2018 12:31

Nie tylko na sprawdzaniu idzie tyle wyciągnąć. Dwie soboty i na produkcji masz to samo.

Irs
@Produkcja 19.11.2018 13:01

Bez przesady. Po 1. Nadgodziny sa wyplacane co drugi miesiąc. Po 2. Na mlodszym operatorze musisz zrobic kilka weekendów.

Produkcja
@Irs 19.11.2018 14:42

No chyba pytanie dotyczyło Również nadgodzin o ktoś nie pyta czy na młodszym czy na starszym ... Bystrzaku! Więc odpowiadam że idzie!

Johny
@Produkcja 19.11.2018 13:01

Dwie soboty??? Cos Ci sie chyba pomyliło.

Grass
@Barbara 19.11.2018 10:32

A wierzysz w świętego Mikołaja? Jeśli tak to lubisz bajki

Produkcja
@Johny 20.11.2018 00:22

Nie. Nic mi się nie pomyliło. Tylko Dwie soboty i 3700 miałem ostatnio.

SPA
@Produkcja 20.11.2018 12:16

Na start 3200 brutto. Dwie soboty Ci nie pomoga zeby wyjsc na 3700 netto.

polo

witam, czy aktualnie pracodawca posiada wolne wakaty, są wogóle szanse podjęcia pracy w tej firmie ?

Encapsik

Co sadzicie o nowym kierowniku encapsulacji ????

Dionizy
@Encapsik 10.11.2018 20:37

Spoko, trzymam za niego kciuki.

Encapsik

Co sadzicie o nowym kierowniku encapsulacji ????

Pracownik
@Encapsik 10.11.2018 21:45

Jak dla mnie narazie ok zobaczymy co będzie dalej.Musi się wdrożyć na nowym stanowisku.Dużo jeszcze musi się nauczyc.Wiele jeszcze przed nim

Kowboj

Dlaczego posty,które są krytyczne do wyborów kierowników oraz samego dyrektora a chwalące p. Marciniaka są przesuwane na dół pomimo,że są najnowsze są dużo dalej niż te starsze, Tak by jak najmniejsze liczba osób mogła przeczytać? Kto nie lubi prawdy? Kto się boi prawdy?

Nostradamus
@Kowboj 14.11.2018 17:58

Tak, a światem rządzą iluminaci i reptilianie. Spiskowe teorie dziejów. Pozdrawiam ????

Beata
@Kowboj 14.11.2018 17:58

Na górę automatycznie "wybija się" post, który ktoś skomentuje. Zwróć więc uwagę na to, że choć sam post główny może nie być najnowszy, to ostatni komentarz pod nim już tak. Nie jest to żadną tajemnicą. Takie zarzuty, jakie piszesz, są co najmniej bezpodstawne. Pracowałeś lub pracujesz w Inalfa Bialezyce?

anonim

(usunięte przez administratora)

NicNieWiesz

Doprawdy? Zbuntował się i opuścił firmę? A może siedzi posrany ze skulonym ogonem na L4, lecząc kaca moralnego, bo dał (usunięte przez administratora) na pikniku co? (usunięte przez administratora) zatem wiesz (usunięte przez administratora)

Dycha pdff

Nie wytrzymał chłopaczek .taka jest prawda. Wiec musiał sobie jakoś radzić .dycha nie wracaj już bo nie jesteś potrzebny juz pampersowi chyba ze robić na lince a do tego to się nie nada..

Kaśka
@Dycha pdff 20.10.2018 09:38

Widać ,że nie macie udanego życia prywatnego, że intetesujecie się cudzym. Ta z tym- ten z tamta jakby to było najważniejsze w pracy. Dobrze,że nie byłam na tym pikniku bo jeszcze za dużo bym zjadla czy wypila i przez rok byscie o tym sensacje pisali na forum pracowniczym. Żenada....

Dyszka10
@Kaśka 22.10.2018 04:15

Dyszka nie wracaj ,nikt już CB nie potrzebuje

krzysio

Free Dycha !!! odpier.olcie sie od niego

Encapsik

Co myslicie o nowym kierowniku encapsulacji. Szybko odpowiadajcie bo zaraz admin usunie te wiadomosc. Chyba sie boja opini

Starszy
@Encapsik 11.11.2018 20:40

Nowy Krzyśkowi do pięt nie dorasta. Zresztą większość z "czarnych koszulek" łącznie z naszym Dyrektorem mogłaby od Krzysztofa uczyć się kultury. Dla niego powiedzenie "dzień dobry" i "dziękuję" nie było żadną ujmą.

Stare czasy
@Starszy 12.11.2018 12:00

Dokładnie. Klasy mu nie brakowało... Zresztą pokazał to w piątek. Wtajemniczenia wiedzą o czym mówię... Reszta pożal się boże kierowników może mu buty czyścić.... A w szczególności jeden... Tej z Volvo... Teraz to już coraz gorzej w tej firmie ...

skibidibi
@Encapsik 11.11.2018 20:40

Dajcie się nowemu wykazać. Pewnie z początku będzie nadgorliwy i będzie musiał pokazać, że od czegoś tu jest ale trzeba będzie to przeboleć.

Mis cumszotek
@Starszy 12.11.2018 12:00

Krzysiu ty o sobie tak skromnie ...

Pracownik

Ludzie idziecie jutro do pracy?

Ania

Gdzie można złożyć CV? Jest zapotrzebowanie na nowych pracowników? Pozdrawiam Ania

Beata
@Ania 08.11.2018 03:55

A masz już doświadczenie w pracy w podobnej branży? Może warto zadzwonić do firmy i dopytać o wszystkie interesujące Cię kwestie związane z rekrutacją. Myślę, że zawsze warto wysłać swoje CV - a nuż do pracy w Inalfa Bialezyce będą poszukiwane akurat osoby z doświadczeniem lub kompetencjami podobnymi do Twoich.

MIREK

Czy warto złożyc CV . Ile mozna wycignac na poczatek 3000 zł .na 8 godzin.Tak słyszałem . Właśnie nie wiem czy to prawda

Szałciał
@MIREK 24.09.2018 13:23

oj wartoooo wartooo. Tak, to prawda na operatorze dostaniesz 3000 brutto! na 8 godzin! tylko żeby dostać operatora musisz przepracować minimum 18 miesięcy na otto. Jak dobrze "wchodzisz" to możesz trochę wcześniej dostać operatora, a jeśli nie, to zależy kiedy będą przejścia po tych 18 miesiącach.

Adam
@Szałciał 24.09.2018 14:19

Jakie 3000 na operatorze jest więcej, przestań robić innym flaki z mózgu

Szałciał
@Adam 24.09.2018 23:51

To ile masz na operatorze? Ile wychodzisz na czysto bez premii?

Nick
@Szałciał 24.09.2018 14:19

Niektórzy w tej firmie robią ponad lata i nie mają operatora...

Jacek
@Adam 24.09.2018 23:51

To. W końcu ile można wyciągnąć na 8 ,godzin.

Bida
@Jacek 30.09.2018 15:13

Na start AŻ 2000

Nick
@Jacek 30.09.2018 15:13

17,45 zł brutto na godzinę

Helmut
@MIREK 24.09.2018 13:23

Ktoś kto ci to powiedział to ma ladna wyobraźnię haha 3 tys dostaniesz, ale po 2 latach pracy i to brutto xd

Zainteresowana

Hej. Witam was bardzo serdecznie! Szukam pracy i mam pytanie czy aktualnie Inalfa w Białężycach przyjmuje nowych pracowników? Gdzie aplikować? Pozdrawiam

Zdziwiony
@Zainteresowana 07.11.2018 20:26

Przeczytałaś poprzednie wpisy i nadal chcesz tu pracować? Musisz być masochistką

Wtryskarka

Pozdrawiam szefostwo firmy które robi ludzi w balona z 12 listopada zgodnie z artykułem kodeksu pracy który podaliście powinniście oddać nam ten dzień w czasie okresu rozliczeniowego lub powinniśmy pracować w ten dzień za podwójną stawkę ,a nie dawać nam w zamian wolną wigilię tak jak to sobie wymyśliliście. Wiem że uważacie nas za tępych wieśniaków niepotrafiących czytać ani myśleć ale zasmucę was potrafimy i liczę że tak jak ja inni pracownicy też nie stawią się w pracy zgodnie z prawem

Encaps
@Wtryskarka 05.11.2018 22:16

Zgadzam sie z Toba. Robia z nas idiotow ale my sie tak dajemy robic . Masakra

Kowboj
@Wtryskarka 05.11.2018 22:16

W VW też chcieli by za ten 12 dac wolne między świętami,gdzie wiadomo,że każdy trzyma urlop na te dni. Ale związki zawodowe wkroczyły i mają wolne. Nie po to oszczędza się urlop na te dni by później dawali za to wolne. Jeśli trzeba iść do pracy 12 to za świąteczną stawkę. Nie myślcie,że jesteśmy stdem baranów. Nie żądamy wiele. Po prostu więcej szacunku dla nas i dla naszej pracy. Nie myślcie o nas jak o niemyślących trybikach w Waszej machine. Tylko tyle i aż tyle

Radca prawny
@Wtryskarka 05.11.2018 22:16

Muszą dać JEDEN dzień wolny w zamian, ale w tym samym okresie rozliczeniowym, czyli do ostatniego dnia listopada. Nigdy w grudniu, nawet na życzenie pracownika. Prawo zakazuje takich praktyk.

Radca ANTYprawny
@Radca prawny 06.11.2018 23:06

jak ktoś z biura to czyta to dopiero ma z nas bekę - pracujecie w firmie i nie wiecie jaki jest okres rozliczeniowy? A myślicie że dlaczego płacą nadgodziny co 2 miesiące? Bo okres rozliczeniowy to 2 miesiące - listopad i grudzień. Premie płacą co miesiąc, bo sami tego chcieliśmy,a nadgodziny tak jak okres rozliczeniowy... proponuję najpierw trochę wiedzieć a dopiero później pisać, robicie z nas pośmiewisko takimi tekstami...

Radca prawny
@Radca ANTYprawny 07.11.2018 12:11

Głąbie antyprawny. Nie firma ustala sobie okres rozliczeniowy wg własnego widzimisię. To jasno ustala prawo. Od pierwszego do ostatniego dnia miesiąca. Koniec, kropka.

Alojzy
@Radca prawny 06.11.2018 23:06

W kodeksie pracy nigdzie nie jest napisane że w tym samym miesiącu. A jak nie jest napisane tzn że okres rozliczeniowy trwa do końca roku.

As

Inspekcja pracy powinna się zainteresować tym co się dzieje w tej firmie

Johnny z Arizony

Czy to prawda, ze w dzień ustawowo wolny od pracy tj. 12 listopada idziecie do pracy? Wydaje mi się ze takich absurdow nie ma nigdzie. A może trzeba to zgłosić do odpowiednich organów..?

Zostaw opinię o Inalfa Bialezyce - Września

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Inalfa Bialezyce