Lokacje mieszkaniowe sa rozne, jak we wszystkich biurach pracy... nie wiem jak jest teraz bo nie pracuje dla t&s od ponad pol roku ale wspolprace wspominam milo! Z tego co wiem to maja coraz wiecej nowych lokacji i niekoniecznie sa ta campingi wiec prawdopodobienstwo ze traficie na droomgaard jest mniejsze:) to miejsce wyrobilo sobie juz opinie i ciezko bedzie ja zmienic ale od momentu wymiany domkow nie jest tak zle-ale pamietajcie ze to wlasnie pracownicy nie dbaja o miesce w ktorym mieszkaja i potem to wyglada jak wyglada! A jesli chodzi o prace na fruitmasters to z calego serca polecam, mam bardzo mile wspomnienia zwiazne z ta firma! Kazdy powinien zdecydowac sam
Do Romanoff
02.12.2015 14:30
Niby wymienili domki to dlaczego ludzie potwierdzają ze warunki są podobne do filmików?? Ja rozumiem ze ludzie są różni jednym się podoba innym nie. Ze niektóre osoby z zemsty piszą złe komentarze. Ale akurat na ta firmę to są same źle opinie, nie tylko na tym forum. Coś jest nie tak...
Przychody i zysk Loyal Solutions
Przychód netto [PLN]
Zysk / strata brutto [PLN]
-499
2019
2020
2021
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
02.12.2015 12:48
mało tego dostawalismy na dojazdy od firmy zatrudniajacej nas i jak niemielismy 40 god tyg to niepłacilismy za domek i wypłata była co tydzien a nie raz w miesiacu ale ta praca bedzie zaczynac sie od lutego ja tez mam problemy finansowe i tez cos szukam
to dpbrze ze teraz sie dowiedzielismy a nie na miejscu ja dzis miałam podpisac umowe a w niemczech przy czym pracowałas .ja ostatnio byłam tez w holandi ale warunki mieszkaniowe były super i 80 eur a nie 95 za takie g........
02.12.2015 12:17
No co ty mówisz 500zł kary :o. To pięknie. A filmiki na YouTube mówią same za siebie... A na innym forum jeden chłopak pisał że był tam ostatnio,bo wpis jest z listopada tego roku, i że potwierdza to co jest tam pokazane na tym filmiku. A najlepiej ze ja miałam jechać do Niemiec (z innej agencji pracy) i wszystko było nagrane i niby ok, ja się tutaj z pracy zwolniłam a oni mi na 2 dni przed wyjazdem napisali smsa ze im przykro ale jednak pracy nie będzie... I co ja mam teraz zrobić... Myślałam że do tej Holandii pojadę ale po tych komentarzach to mi się odechciało wszystkiego :(
02.12.2015 09:30
A widziałaś te filmiki na YouTube??? Co do mieszkania to jakaś masakra jest :o teraz jest zima i jak na tym domku będzie tylko jeden kaloryfer to ja dziękuję :( i opinie są okropne..... Nie wiem... Decydujesz się na ta prace??? Bo też jechać tam i wydać ok 300 zł na busa w jedna stronę i wrócić znów za 300 zł w drugą to ja dziękuję :(
02.12.2015 11:11
300 na busa i 500 zł kary za zerwanie umowy wczoraj wyczytałam na umowie
01.12.2015 15:26
Bo po tych opiniach to mi ręce opadły. Nie wiem co robić..
02.12.2015 00:45
czy podpisałas umowe podam ci meila mojego to sie skontaktuj sie ze mna [email protected]
.....
01.12.2015 15:24
Tez bym chciała coś więcej wiedzieć?? A ty kiedy masz tam jechać na te owoce??? Razem zawsze raźniej :)
02.12.2015 00:04
na dwunastego grudnia ale niewiem tez co robic
natala
07.12.2015 16:23
witam był ktoś na kanapkach?trochę się naczytałam i wręcz się boje co tam może być.
01.12.2015 12:53
CZY JEDZIE KTOS Z TEJ FIRMY NA PAKOWANIE OWOCÓW JAK JEST Z MIESZKANIEM CZY NAPRAWDE MIESZKA SIE W KAMPINGACH
28.11.2015 12:28
Dla twojej informacji Romanoff oszuście i hejterze naganiaczu z Polski Polaków do firmy wyzyskującej ludzi traktującej jak bydło, niewolników wykorzystującej cieszą sytuacje biednych ludzi z Polski by ich okraść po raz kolejny. Tępaku Ja w odróżnieniu zapewne Ciebie mam prace i nie za donoszenie i lizusostwo jak Ty. Widać, że jesteś nieukiem dlatego musisz tyrać całymi dniami za parę euro, Ja nie muszę jak mam wolny czas i prace i zapewne większe dochody od Ciebie jeśli to prawda że pracujesz dla T&S group. Jedno jest pewne w T&S Group nie nauczyłeś się języka Holenderskiego bo oni nie oferują pracownikom podnoszenia kalifikacji a taka możliwość nie kosztuje nic firmę bo za to płaci unia ale oni wolą bezradnych biednych zdesperowanych ludzi do pracy bo ich łatwo oszukać i okraść.
Chcę poinformować internatów poszukujących pracy zagranicą w uczciwej firmie na uczciwych warunkach, że po raz kolejny firma T&S usunęła wpisy wielu osób w celu wprowadzania w błąd ludzi poszukujących pracy. I nie jest też prawdą ze firma T&s jest jak każda inna, inne firmy szanują pracowników nie odbierają im pracy bo ktoś zapracował na fazę B inne firmy nie okradają pracowników przez zawyżone koszty dowozu pracowników do pracy. itp. Nie faworyzują swoich znajomych. Poza tym w T&S są chyba najniższe stawki za godzinę pracy. Nie będę się rozpisywać o tym jak traktują ludzi jest już wiele opinii na forach. Żadna, firma nie dorobiła się również, takiej reklamy swojego ośrodka jak firma T&S nie podam strony ponieważ znów zostanie usunięty mój wpis:)
Pozdrawiam,
kasia
23.11.2015 18:12
pracuje ktos z was obecnie w nl przez ta firme? moze jakies opinie
v
15.11.2015 19:20
Czy to jest normalne, żeby w firmie T&S stworzono rubrykę w programie komputerowym dla pracowników sfrustrowanych - nieuków i nieudaczników by mogli "donosić" na innych pracowników?
Sami, uważają w kadrach T&S, że potrzeba testów psychologicznych by kogoś ocenić, a sugerują się opiniami innych pracowników z wykształceniem zaledwie średnim lub zawodowych, tacy ludzie chcą tylko usunąć konkurencje z firmy donoszą kłamstwa na lepszych od nich pracowników, zwykle też lepiej wykształconych od nich z doświadczeniem w pracy i licencjami. Możne ma to na celu dręczenie, prześladowanie dobrych ludzi i dobrych pracowników.
toxik
13.11.2015 07:21
Co za biuro niby chca bezrobotnych a po telefonie okazuje si to byc nie prawda, wyciagneli fundusze z UE , a teraz maja w (usunięte przez administratora) bezrobotnych, okreslam ich ogloszenia za falszywe, chca bezronotnych bo to dobry chwyt marktingowy. Zadzwonilem i wiem.
11.11.2015 19:31
Romanoff "doskonały obywatel z Polski" wstydzi się nas i was:).
Romanoff, uważasz się za lepszego - Romanoff zapewne jesteś konfidentem - to widać po twoim sposobie wypowiadania się. To człowiek, który potrafi w każdym znaleźć coś nie tak tylko nie u siebie to Romanoff "doskonały obywatel z Polski". Romanoff przepracował AŻ Całe 3 lata haha, tak długo on się zna na pracy zagranicą a nawet na ludziach brawo:)obraża ludzi z forum poszkodowanych przez T&S group.
A to moja odpowiedz na proste dziecinne pytanie Romanoffa:)"kto wam kazał"....A kto daje ogłoszenia do internetu?, że oferuje prace? Kto pisze że jest firmą uczciwą doświadczoną i daje możliwości rozwoju zawodowego itp.? Nasze opinie są by was przestrzec bo widać jak ich boli prawda i to że możemy się wypowiedzieć.
Romanoff
12.11.2015 07:25
Sadzac po czasie jaki na tym forum spędzasz wnioskuje ze siedzisz na zasiłku, albo w Polsce albo tu i nie masz zamiaru ruszyc 4 liter aby znalesc prace :-) To nie ja jestem hejterem tylko ludzie którzy bez uzasadnienia swoich wypowiedzi krytycznych próbują innych ludzi odwieść od przyjazdu do T&Su tak jak pisałem wcześniej, a czytanie z zrozumieniem widzę ciężko ci idzie T&S to biuro jak każde inne, nie ma biur perfektywnych. A tak dla twojej informacji to mieszkam w Holandii od 15 lat jak jeszcze chodziłeś do gimnazjum to ja już ciężko pracowałem kolego ;) Dus neem mijn nou niet kwalijk maar ga eens iets anders zoeken om jou tijd op juiste manier te gebruiken gast ;-)
Romanoff
11.11.2015 09:56
Jak tak czytam te wasze komentarze to potwierdza to fakt ze "polaczky" mnożą się na skale światową! Powiedzcie mi wy wszyscy tak mocno pokrzywdzeni, kto WAM kazał pracować w T&Sie? Sila was tam trzymali?! Zachowujecie się jak domowe przedszkole, banda niedorozwiniętych dzieci które nie potrafią dostosować się do warunków i miejsca w którym pracują. Pracuje przez T&S ponad 3 lata(z przerwami) i to co przyjeżdża do Holandii teraz to banda rozwydrzonych gnojkow którym mama podstawiała pod ryj a jak muszą się wziąć za normalna prace i obowiązki to ich to przerasta. Co drugie z was które tu zostawia komentarz wyleciało z minimum 3 firm za brak zaangażowania do pracy, dragi, syf w domku i wulgarne zachowanie w stosunku do innych ludzi i pracowników T&S. Ludzie którzy tu przeglądają opinie nie zobaczą pozytywnych komentarzy bo przecież to logiczne ze ludzie którzy są zadowoleni nie będą tu wchodzić i pisać w tej sprawie taki mamy naród. Nowe pokolenie Polaków to nieroby, niechluje, i rozwydrzone paszkwile które oczekują wszystko za nic! Znam ludzi którzy dzięki T&Sowi są na kontraktach w firmach i bardzo dobrze wspominają T&S, wiecie co ich rożni od was? Przyjechali tutaj do pracy a nie na "impreze" i żeby się legalnie pedalic. Wstyd mi za nas i was ze stanowimy te same społeczeństwo. Juz chyba wolałbym się do was nie przyznawać, ale honor mi nie pozwala. Jakos to przegryzę. Do ludzi którzy szukają pracy w T&S : Sami zdecydujcie, nie patrząc na opinie innych, agencja T&S działa jak każda inna, nie ma większej różnicy. Pozdrawiam Romanoff
10.11.2015 15:26
Drodzy Internauci, forum to znakomite miejsce służące wymianie informacji. Sami czytami je z zainteresowaniem, choć - jak to z forami bywa - przeważają negatywne komentarze. Szanujemy jednak każde zdanie i robimy wszystko, co w naszej mocy, by sprostać Waszym oczekiwaniom. Niestety ostatnio pojawiły się również wpisy, które mają niewiele wspólnego z sensowną wymianą zdań (administratorzy już je na szczęście usunęli). Ataki skierowane przeciw koleżankom czy kolegom z pracy nie powinny mieć miejsca, gdyż zawsze krzywdzą. Czasem widać trzeba przypomnieć, że nie ważne czy to tymczasowy pracownik, koordynator czy opiekun - wszyscy jesteśmy ludźmi.
09.11.2015 20:56
Mluniuuu pewnie nie ma dostępu nawet do internetu ani tv na tej lokalizacji to pierwsza niespodzianka t&S na miejscu :).- wiec nie opisze niczego.
marcin t
03.11.2015 19:23
Dzisiaj otrzymalem oferte pracy wraz z T&S Group, po przeczytaniu komentarzy zrezygnowalem, dziekuje za wasze komentarze.
wariaooo
03.11.2015 19:12
Mlyniuuu czekam na Twoja opinie.
30.10.2015 15:06
Usunięto jeden wpis na temat (usunięte przez administratora) który potwierdza brak kwalifikacji tej osoby i jej "nieodpowiednie" zachowanie jak na takie stanowisko.
Nie powinno być tak by taka osoba jak ona wyżywała się na kimkolwiek krzyczała bez powodu i faworyzowała kogokolwiek oraz odgrażała się komukolwiek zwolnieniem za uczciwą prace w T&S.
kaska
09.11.2015 11:32
Młyniuu i jak jestes zadowolony z pracy w zelando. Bardzo proszę o odpowiedź!! Także bym chiala wyjechac i się jeszcze zastanawiam.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Loyal Solutions?
21.10.2015 20:43
06.11.2015 11:34
Dziękujemy za ciepłe słowo. Staramy się w miarę możliwości podglądać fora, bo to miejsca gdzie głównie wypowiadają się niezadowoleni. Dzięki temu możemy się zorientować jakie bolączki towarzyszą naszym klientom za granicą. Najchętniej odpowiedzielibyśmy wszystkim, ale każda sprawa wymagała by wielu telefonów, zbierania informacji na linii Polska-Holandia, itp. Słowem pochłonęłoby to masę czasu, musielibyśmy chyba otworzyć całkiem nowy dział:) Najlepiej jest zadzwonić do którejś z naszych placówek.
Jeśli chodzi o oferty to na początku miesiąca sporo ich się zakończyło i czekamy na nowe. Jak tylko dostaniemy informacje o nowych, zamieszczamy je na stronie tnsgroup.pl. Najlepiej gdzieś w środku tygodnia wejść na stronę i jeśli znajdzie się coś odpowiedniego, aplikować:) Serdecznie pozdrowienia.
obywatel
06.10.2015 12:08
"Niestety podczas rekrutacji nie jesteśmy w stanie sprawdzić, jak dana osoba będzie zachowywała się w Holandii. Wybieramy pod kątem wymagań." - co to w ogóle są za bzdury? A jeśli nie jesteście w stanie sprawdzić danej osoby to świadczy tylko o braku kompetencji osób rekrutujących a idąc dalej tym tropem, o całej firmie T&S!! Całkowicie zgadzam się ze wszelkimi negatywnymi opiniami zamieszczonymi tutaj. Przede wszystkim udawanie, że nie dochodzą maile ani smsy z prośbami wyjaśnienia niezgodności z wynagrodzeniem tudzież godzinami pracy jest dalece posuniętą bezmyślnością osób prowadzących taką rozmowę z poszkodowanym pracownikiem! Jest to oczywiście kolejne świadectwo firmy. Osoby prowadzące tzw "rozmowę kwalifikacyjną" wyróżniają się kompletnym brakiem kompetencji w tym zakresie a pozostawianie pytania bez odpowiedzi (w przypadku braku wiedzy na dany temat) jest ich ulubioną formą wzbraniania się przed wchłanianiem nowych, jakże przydatnych w tym zawodzie pojęć oraz ich znaczenia. Pomyłki księgowości są niczym laksacja - uporczywe oraz o zwiększonej częstotliwości.
Reasumując, powyższe to jedynie kilka przykładów z puli zagadek i rozrywek oferowanych przez T&S (oczywiście oferowanych nieodpłatnie co należałoby umieścić po lewej stronie zestawienia pro/con). Czy firma jest godna polecenia? Chcesz odpocząć od starych problemów, poznawać nietypowych ludzi, lubisz częste zmiany i mieć płacę często nieosiągalną? Aplikuj już teraz!!!
Dla pierwszych 100 osób T&S gwarantuje kilka niespodzianek oraz sporą dawkę adrenaliny!!
Pozdrawiam serdecznie,
Obywatel
SEVENUM18
12.11.2015 11:35
W warunkach zakładu pracy jest to zazwyczaj przełożony lub współpracownik ofiary. Mobbing zazwyczaj nie ma charakteru otwartej, jawnej agresji, atak na ofiarę przeprowadzany jest środkami manipulacji psychicznej, przy zachowaniu pozorów poprawności relacji, często bez przekraczania formalnych zasad funkcjonowania społecznego w firmie.
Manipulacja uczuciami
Mobbing w każdej postaci polega na manipulacji uczuciami ofiary, w celu jej emocjonalnego wyniszczenia. Prześladowca dąży do tego, aby u człowieka mobbowanego wywołać i podtrzymywać lęk, poczucie winy lub uczucie poniżenia, upokorzenia. Te trzy emocje, jeśli są długotrwałe i silne, mogą doprowadzić do rozstroju nerwowego i do bardzo negatywnych skutków zdrowotnych. Każda forma mobbingu może oczywiście zawierać manipulacje wszystkimi w/w emocjami, a także wieloma innymi, jednak przeważnie jedna z w/w emocji jest główną osią danego procesu mobbingu lub jednej z jego faz.
Zastraszanie
Ofiara mobbingu może być zastraszana na wiele różnych sposobów, przez aluzyjne lub bezpośrednie komunikaty o zagrożeniu jej pozycji zawodowej i/lub społecznej w firmie, a nawet jej poczucia bezpieczeństwa fizycznego. Lęk mogą wywoływać u ofiary także inne, bardziej pośrednio zastraszające działania mobbera, takie jak: nadmierne kontrolowanie pracy osoby mobbowanej, fizyczne jej izolowanie lub utrudnianie jej komunikacji z otoczeniem, wydawanie niemożliwych do wykonania poleceń, zlecanie zadań znacznie przekraczających jej kompetencje, itp. Zastraszenie jest formą mobbingu stosunkowo łatwą do rozpoznania, często bardzo prostą i prymitywną. Czasem całkiem otwarcie używana jest tu agresja, szczególnie przy pogróżkach.
Obwinianie
Osoby, u których systematycznie wzbudzane jest nieadekwatne poczucie winy stanowią chyba największą grupę osób mobbowanych. Często jednak ta forma mobbingu pozostaje nie rozpoznawana, ponieważ łatwo pomylić niesłuszne obwinianie ze słusznym pociąganiem do odpowiedzialności, subordynowaniem lub uzasadnionym karaniem. Poza tym ten sposób prześladowania i uzależniania pracowników bywa łagodny w porównaniu z innymi. Pociąganie do odpowiedzialności jest uzasadnione i prawidłowe wówczas, gdy pracownik miał uprzednio postawione jasno określone i odpowiednie do jego możliwości zadanie. W przeciwnym wypadku pracownik jest wpędzany w poczucie winy za coś, do czego nie został zobowiązany, jest niesłusznie karany. Wywoływanie poczucia winy stanowi chyba najbardziej wyrafinowany sposób manipulacji osobą mobbowaną. Manipulacja uczuciami wiąże się ściśle z jasnością lub rozmyciem granic interpersonalnych oraz stylem komunikowania się. Obwinianie ofiary mobbingu, oprócz bezpośredniej formy słownej, może przybierać postać: niesprawiedliwego traktowania jej w sprawach premii, nagród, podwyżek, awansów itp., nadmiernego, nieuzasadnionego kontrolowania jej pracy, zmuszania jej do zostawania po godzinach, nadmiernego przypominania jej, jak wiele firma dla niej zrobiła, ostentacyjnego i niesprawiedliwego chwalenia innych, itd.
Poniżanie
Ofiary mobbingu są upokarzane na wiele sposobów, mniej lub bardziej bezpośrednio, w zależności od wyrafinowania prześladowcy. Wszelkiego rodzaju dyskredytowanie osiągnięć osoby mobbowanej to chyba najczęstsze sposoby podważenia jej poczucia wartości jako pracownika. Może to się odbywać słowami, poprzez nadmierne krytykowanie jej pracy wprost, ewentualnie z użyciem krzyku i poniżających wyrażeń lub przez powoływanie się na inne osoby, przytaczanie ich negatywnej opinii (prawdziwej lub nie). Poza tym prześladowca może poniżać ofiarę swoimi decyzjami i swoim działaniem, np. przez odebranie jej przyznanej nagrody, niesprawiedliwe nagradzanie innych, zlecanie zadań niemożliwych do wykonania lub odwrotnie, zdecydowanie zbyt łatwych do wykonania dla ofiary, nieuzasadnione nadmierne kontrolowanie jej pracy, itp. Poniżanie ofiary mobbingu często sięga jednak dalej i uderza w jej poczucie wartości jako człowieka, nie tylko jako pracownika. Prześladowca stosuje w tym celu: oczernianie i obmawianie, insynuacje dotyczące zdrowia i problemów osobistych, izolowanie od kolegów, utrudnianie kontaktowania się z nimi, upokarzające zachowanie się niewerbalne wobec ofiary (miny, uśmieszki, itp.), różnego rodzaju dowcipy i kawały ośmieszające ofiarę, itd.
Znaczenie mobbingu dla grupy
Przyczyny mobbingu mogą mieć swoje źródło w patologii procesów społecznych zakładu pracy jako całości i mogą być efektem niewłaściwego zarządzania zasobami ludzkimi firmy. Obecność kozła ofiarnego może być dla grupy bardzo wygodna i korzystna do pewnego czasu - na nim bowiem mogą się skupiać negatywne emocje większości ludzi, a prześladowcy rozładowują na nim swoje frustracje, będąc tym samym bardziej znośnymi dla reszty. Istniejący wówczas stan równowagi jest milcząco akceptowany przez większość, bo doraźnie dla niej korzystny. Kozioł ofia
toxik
13.11.2015 07:28
Czyli dyskryminujecie niekturych ludzi , jak ma wiekszy nos to odpada, albo jak mowi z gwara slaska badz kaszubska to tez moze odpasc, patologia
25.09.2015 20:35
Uważam, że wypisywanie na innych pracowników opinii o zachowaniu swoich kolegów i koleżanek jest niezgodne z prawem bo narusza prawa pomawianej osoby. Takie sprawy powinny być wyjaśniane w obecności osoby pomówionej z oskarżającymi ja pracownikami którzy w przypadku T&S zwykle sami postępują gorzej niż ich ofiara.
KK Art. 212.
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.
25.09.2015 20:11
A jakie kary grożą, za pomówienie pracownika przez innych pracowników T&S grup?
Czy informujecie pracownika o fałszywych donosach na jego osobę czy zwalniacie bez wyjaśnienia te osobę? Czy taka osoba ma prawo do obrony? Bo pracownicy T&s często zgłaszają fałszywe donosy z powodu zazdrości o prace na daną osobę.
SEVENUM18
12.11.2015 11:48
Czy spotkali się Państwo z nadużyciami w pośrednictwie pracy? Wiedzą Państwo o nielegalnych działaniach przy pracach sezonowych?
W Niderlandach nadal jest sporo biur które nie liczą się z przepisami. Powoduje to wiele nadużyć, w tym wykorzystywanie pracowników, zaniżanie wynagrodzenia, nieuczciwą konkurencję. Nie chodzi tu jedynie o biura pośrednictwa pracy. Chodzi także o firmy zlecające, pośredników, osoby rekrutujące, kierowników lub firmy podnajmujące pracowników innym przedsiębiorstwom.
Rząd chce się ostro wziąć za oszustwa i nadużycia.
Im więcej wiemy, tym więcej jesteśmy w stanie zrobić żeby zwalczyć oszustwa i nadużycia. Dlatego ważne jest, żeby zgłaszali nam Państwo wszelkie nadużycia związane z pośrednictwem pracy.
Można tego dokonać w punkcie zgłaszania nieuczciwych biur pośrednictwa pracy.
Telefon
070 – 333 61 61
Internet
źródło: www.inspectieszw.nl
23.09.2015 14:06
Oczywiście, że wszelkie zachowania przekraczające standardy dobrego wychowania powinny być zwalczane. Podpisujemy się pod tym w całej rozciągłości. Im lepiej Holendrzy będą widzieć Polaków, tym współpraca dla obu stron będzie z pewnością lepsza. Niestety podczas rekrutacji nie jesteśmy w stanie sprawdzić, jak dana osoba będzie zachowywała się w Holandii. Wybieramy pod kątem wymagań. Jeśli ktoś na miejscu będzie zakłócał porządek, zgłaszajcie to swojemu opiekunowi (niezbędne informacje znajdziecie w welcome book). Opiekun kilka razy w tygodniu bywa w ośrodku, a telefonicznie powinien być dostępny przez całą dobę. Warto wiedzieć, że za nieodpowiednie zachowanie grożą kary, łącznie z rozwiązaniem umowy. Co do pracy w stolarni -właśnie zakończyliśmy rekrutację. Jeśli jest Pan wśród pracowników, życzymy owocnego pobytu!
książe
22.09.2015 01:54
Ty Weź nie pierd...wyżaleń to jest agencja pracy a nie (usunięte przez administratora) w senatorium albo harcerski jak ci nie pasuje to po co jedziesz .Byłym w pracy w holandi na przekładaniu ziemniaków gdzieś pod granicą w lesie lepsze to niż siedzenie w pieredelu chociaż tam tez nie było źle hehe.Piszą że baraki odciete od cywilizacji i śmierdzące no i co z tego i tak jaram jointy wiec nic nie czułem .Nie trzeba daleko na zakupy chodzić pan Biedronka zawsze wszystko miał najważniejsze że polska tania wódka była zawsze dostepna a jak ci zimno to sobie rozpal ognisko w pokoju haha I dobrze że praca jest tylko kilka dni w tygodniu po co kur... wiecej haha ważne żeby na wódke i papierosy było a panie z agencji pracy to super Du... nomalnie tylko jeb... w Cy... :D
koostek
21.09.2015 13:32
Jeśli ktoś chce z tym coś zrobić to 1 osoba nie wystarczy, jeśli zebrała by się grupa takich to t7s leży i zostaje wykreślona z rejestru firm raz na zawsze , jeśli mową o mszczeniu to można to zrobić bez bicia chociaż to też by się przydało. jeden adwokat i grupa ludzi i t&s leży i kwiczy. Dziękuje i pozdrawiam.
Jeśli ktoś miał by na to ochotę można coś takiego załawić nie ma problemu a proces nie bd trwał długo przy wielu świadkach "poszkodowanych" z tego powodu że ta firma nie wyrabia nawe 1% norm unii europejskich nie wspominając o traktowaniu czy standardach.
koostek
21.09.2015 13:25
Byłem w Katshauvel w Droomgardzie.Poniżająca ocena jest zbyt pozytywna żeby ją wystawić. Próbowałem jakoś coś z nimi załatwić to robiono wszystko żebym nie dotarł do biura , Przy pierwszym razie wyjazdu za granice nieźle mnie potraktowano , olano mnie przy samym wejściu już nie wspominając ze brygadzista jest naćpany . Nie żyje od dziś i widziałem że na 100% pobiera coś do nosa "amfetaminę" . To nic , kiedy chciałem coś załatwić gnojek po prostu kazał mi cytuje" (usunięte przez administratora) do kolegów którzy mi pomogą" T&S to czysta bzdura i gorzej niż zakład dla przestępców kryminalnych ale jak że inaczej to zwykły syf. Nikt zapewne nie chce czytać co dalej ale dzięki nim spędziłem dobre pół roku na ulicy w Holandii z tego powodu że po prostu brygadzista pomylił mi grafik a ja poszedłem z inną grupą za co potem zostałem wyrzucony, Nie mówiąc o tym że nie tylko wyrzucony a pozostawiony na pastwe losu bez grosza przy duszy. Włamywałem się na teren droomgardu do opuszczonych "ruin" domków Po czym gdy przyjeżdżała policja nie mogli ze mna nic zrobić, każdy myślał że umre na ulicy , wszyscy mi pomagali ale wiadomo każdy się bał że sam straci prace więc jak zarządzono że nie można pomagać wyrzuconym i trzeba ich pozostawić na pastwe losu a niech umrą w cholerę.
To tyle , wiem że to nic ciekawego ale mogę wręcz zrobić antyreklamę, jeśli nie chcesz umrzeć nie jedź!!! Był ze mną tam nie jeden i wiem ze miał bardzo ciężko i moe powiedzieć tyle "nie wiem czy żyje".
m...k BOISZ się tych (usunięte przez administratora) br />
Radze się nie bać tylko się zebrać pojechać tam i zniszczyć 1 a dobrze cały ten droomgard. Najgorsze jest to że holenderskie firmy z nimi współpracują.
m.....k
20.09.2015 21:44
witam.
pracowałem kiedyś dla tej firmy, wszystkie negatywne wypowiedzi zgadzają się.
szkoda,że ta firma nie wyciągnęła wniosków z lat poprzednich.
pisze nie tylko ,że chciałbym się zemścić.nie podaje też normalnego nicku, aby ktoś mnie nie skojarzył z wpisem.
Koval
04.09.2015 00:22
T&S tanio i skromnie..
Obiecali zlote gory a dostalem dom z tektury...
Szczerze nie polecam
23.08.2015 11:15
@Michał jak żona potrafi kłamać to znajdzie prace w t&S jako pracownik HR, a do tego chce żyć z wyzysku biednych ludzi to powodzenia.
Firma T&S zaprzecza, że nie ma nic wspólnego z tą firmą która dowozi ludzi ale na wszystkich ośrodkach menedżerami są kierowcy tej firmy inter tur.
I mają interes finansowy by ludzie korzystali z ich usług a nie korzystali z swojego transportu lub rowerów. My mieliśmy 20 minut rowerem do pracy ale T&S nie udostępnił nam rowerów co jest kolejnym kłamstwem.
Nikt z pracowników nie wsiadł by też do busa z pijanym kierowcą. To, że kierowca tej firmy Inter Tur jest pijany lub pod wpływem narkotyków wyszło w trakcie jazdy. Skarga skończyła się tym że pracownicy zostali zwolnieni z czasem a kierowca dalej jeździ w tej firmie współpracującej z T&S grup. Kierowcy, którzy zostali menedzerami ośrodków T&s donoszą na ludzi do t&s bzdury za co ludzie są zwalniani, a sami handlują nielegalnym alkoholem i papierosami lub pracownikami T&S grup.
08.08.2015 20:22
Menedżer ośrodka kierowca busa pracownik inter turu reprezentuje T&S grup przed pracownikami na pracowników t&s donosi do firmy ale na swoich kolegów kierowców nie donosi że handlują nielegalnie papierosami, alkoholem itp. że jeżdżą z ludzmi busem na kacu lub pijani lub pod wpływem narkotyków.
08.08.2015 18:39
Co do "miejscówek w więzieniu lub obozie w Holandii należących do T&s" to przymus nie wybór pracowników. Również, kłamstwem jest to, że można jeździć własnym transportem jak dojeżdżasz własnym transportem lub rowerem to długo nie popracujesz bo nie utrzymujesz kierowców inter turu. T&S pozwala tej firmie Inter tour dorabiać się na ludzkim nieszczęściu czyli braku stałej pracy(sami robią wszystko by nikt nie mógł pracować w jednej fimie). Jak pracownik nie korzysta z ich "przepłaconych usług"to długo nie popracuje w t&s grup. Potrafią wymyślić byle co by zwolniono pracownika. W T&S grup na prawie wszystkich ośrodkach menedżerami są kierowcy inter turu. Nietrudno się domyślić jakie kalifikacje mają do bycia menedżerami (prawojazdy kategorii B) i jak przekupni są to ludzie. Kierowcy handlują nielegalnym alkoholem papierosami byle wyzyskać pieniądze od pracownika T&S itp a t&s robi z nich menedżerów ich ośrodków. Kolejne kłamstwo Domki Hotele ...nie wyglądają jak na zdjęciach na (usunięte przez administratora) jest film wystarczy wpisać droomgaard T&S Group. Ludzie muszą mieszkać w 4-3 osobowych pokojach w hotelach z narkomanami, dilerami, złodziejami, debilami...
Tyraj&Spierd@laj
04.08.2015 21:49
Popieram! Jedno wielkie (usunięte przez administratora) Planistka załatwiła sobie pracę przez znajomości po czym nawet nie potrafi zaplanować ludzi do pracy, manager trzyma z tymi co handluj. Stare baby siedzące na zasilkach wiecznie im coś przeszkadza.. A transport? Kierowcy to albo przyjdą albo nie przyjdą i to jeszcze z pretensjami. Ogólnie to nie polecam nawet wrogom!!
23rdf
02.08.2015 22:23
Dodam, że warunki w jakim mieszkają pracownicy T&s Group, przypominają warunki więzienia lub obozu koncentracyjnego w (usunięte przez administratora) . Wszystko dzięki wspaniałej opiec "koordynatorek" pań do towarzystwa i zarządu T&s, nastawionego na bezczelny wyzysk Polaków. Praca i warunki mieszkaniowe są poniżej jakich kolwiek standardów europejskich. W pracy nepotyzm dyskryminacja i kumoterstwo wyzysk i pozbawienie Polaków jakichkolwiek praw dzięki T&S grup.
23rdf
02.08.2015 22:01
To strona na której jest film, który pokazuje warunki w jakich mieszkają pracownicy T&S group: film jest z przed paru lat, ale nic się nie zmieniło większość domków jest w takim samym standardzie(usunięte przez administratora)
Mała Rita
31.07.2015 07:22
Witam! Pracowałam w tej firmie trzy miesiące i myślałam, że dostanę na łeb. Po pierwsze warunki mieszkalne fatalne!!! Grzyb, pleśń, dziury w ścianach, podłogach, smród w oknach szpary (nie wyobrażam sobie być tam w zimę). Po drugie praca (śmiech na sali) kiedy jesteś dobrym pracownikiem pyk młoda Planistka która nie dorasta mi do pięt musi Cie rzucić na inną prace. Niewiem czy tak się jej poprzewracało w główce od tych melanży czy co ale jak można jedna i ta samą osobę wpisać na plan do dwóch innych prac (na ta sama godzinę) trzeba się rozdwoic :). Po trzecie wypłaty :D haha salarisy masakra. Po pierwsze po Holendersku po drugie cyferki takie ze nawet Holender nie rozumiał tego co to za kwoty. A więc dochodzę do takiego wniosku. Jedno wielkie dno!. Pracujemy na nich a oni maja nas za idiotów! Siedzą w Waalwijk w biurze i gów.... robią! Złodzieje oszuści i tyle :)! Całe szczęście ze udało mi się z tamtąd uciec bo inaczej znalazła bym się gdzieś na leczeniu!!!
snake
30.07.2015 02:20
Jedno wielkie klamstwo!!!!!! Oszukujecie ludzi na czym swiat stoi!!!!!!!!! Dorabiacie sie na nich!!!!!!! Pracowalem tam 5miesiecy i z kazdym miesiacem mialem problem bo nigdy nie zdadzal mi sie solaris a gdy byly prosby o powtorne sprawdzenie do dzis nie otrzymalem zadnej odpowiedzi!!!!!!!! Powiem tak jak upominasz sie o swoje oni zabiora ci wiecej niz myslisz bo sie upominasz !!!!!!! Najlepiej siedziec cicho i milczec!!!!! Jedni wielcy zlodzieje !!!!!!!!!!!!! Ktorzy zamiast pomagac rodakom to jeszcze ich okradaja ale to tylko polak tak potrafi!!!!!!!!!!! ZLODZIEJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
06.08.2015 12:37
Mamy ponad 15 lat doświadczenia, posiadamy certyfikaty Ministerstwa Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej. Do samej tylko Holandii wysłaliśmy wiele tysięcy pracowników. Rozumiemy, że nie zawsze uda się dogodzić wszystkim, czasem pojawiają się czynniki niezależne od nas i z tego powodu jest nam przykro. Praca tymczasowa jest niestety dość specyficzna, zdarza się, że potrzeba trochę szczęścia. Do salarisów trzeba przywyknąć, nie oszukujmy na nich jak sądzą niektórzy, a cotygodniowy system rozliczeń sprawia, że na bieżąco można sprawdzać stan konta. Każdy pracownik, jeszcze w polskim biurze, otrzymuje tzw. książkę powitalną w której zawarte są najważniejsze informacje wraz z kontaktami do opiekunów. W razie wątpliwości można do takiej osoby zadzwonić, by je rozwiać. Można też (a nawet warto) zapoznać się ze szczegółowym regulaminem, gdzie wyjaśnione są różne ważne kwestie.
Jeśli chodzi o zakwaterowanie... Temat był już poruszany kilkukrotnie, ale przypomnimy: w przeciwieństwie do wielu agencji tylko PROPONUJEMY „miejscówki”. Jeśli ktokolwiek obawia się o ich jakość, można poszukać czegoś indywidualnie. Nasze kwatery wybieramy zwykle tak, by były położone najbliżej zakładu pracy - to oszczędza czas, a także często i pieniądze (udostępniamy rowery, odpada płacenie za dojazdy!). Zdjęcia domków można również pooglądać na naszej stronie.
amstel766
29.07.2015 22:00
dziękuję wam bardzo za te wszystkie opinie , omijam tą agencję wielkim łukiem
Mlyniuuu
28.10.2015 10:52
Witam,
Otrzymałem ofertę pracy w magaynie zalando z T&S przyznam, że przeraziły mnie te wpisy. Jednak w polsce od 8 lat sam rekrutowałem, szkoliłem, i zarządzałem ludźmi i wiem jak jest z hejtami. Sytuacja finansowa zmusza mnie do wyjazdu, a że jestem facetm nie do zniszczenia pojadę spraedzę jak tam jest i opiszę swoje wrażenia
kaska1427
09.11.2015 11:36
Młyniu jestes zadowolony czy na miejscu się okazalo, że masz inna pracę. Napisz wrażenia i opłacalnosc pracy w zelando! Też chcę wyjechac.
ariel
29.07.2015 14:23
witam jest to jedna z najgorszych firm jakich pracowalem warunki mieszkalne w katshevel sa makabryczne grzyb slimaki i dziury w podlogach nie dziala prad ani ciepla woda po 2 caly osrodek to jedna wielka patologia wliczajac w to camp menagerow oszukuja na pieniadzach godzinach i pracy mialem byc zatrudniony w branzy wyzucania odpadow pobudowlanych a trafilem na wysypisko smieci z jakims (usunięte przez administratora) holendrem i wyzucalem zwloki kotow zgnile rosliny i osrane pampersy moja dziewczyna wstawala o 3 rano a konczyla o 20
i tak przez miesiac
Zostaw merytoryczną opinię o Loyal Solutions Sp. z o.o.