Asistnet Work Group
3 71 6 1

Opinie o Asistnet Work Group

NW

Pracowałam w oddziale jako rekruter, samą pracę bardzo lubiłam, ale zrezygnowałam. Tak jak wcześniej napisał/a @M atmosfera w pracy jest fatalna- brak komunikacji, brak wsparcia i szacunku ze strony koordynatorki. W ciągu miesiąca zwolniły się 2 osoby- to nie przypadek. Dopóki(usunięte przez administratora) będzie koordynatorem dobrze nie będzie. Robi swoje, ale do zarządzania ludźmi i budowania relacji zupełnie się nie nadaje.. A sama praca? Ciągle te same, małe projekty, dorzucanie NOWYM osobom- jak to określiła managerka "odpadków" czyli projektów, które miały być WOW, ale takie nie były. Doczekanie się umowy o pracę trochę trwa, stawka naprawdę niska :/ Premie? wielkie obietnice na rozmowie, ale agencja zarabia na pracownikach tymczasowych, więc szans na rekrutacje stałe i związane z tym premie prawie nie ma..). Ale za te warunki najlepiej być OD WSZYSTKIEGO :) Są lepsze miejsca pracy, nawet dla początkujących...

NW
@NW 19.10.2018 11:46

Droga (usunięte przez administratora) zupełnie przez przypadek wystawiłaś nam laurkę - jest dokładnie tak jak mówisz! Dobrze "robimy swoje" i rekrutujemy z pasją, a asystenci ds. rekrutacji uczą się na małych projektach i zdecydowanie nie obciążamy ich na początku wielką odpowiedzialnością, a za to dajemy możliwość nauki "na żywym organizmie". 2 osoby się zwolniły, a zatrudniliśmy 4 z którymi współpraca układa się super - raz pod wozem, raz na wozie ;) Pozdrawiamy serdecznie i życzymy większej cierpliwości na nowej, świetlanej drodze rekrutacji naszych wschodnich braci :)

NW
@NW 29.10.2018 15:36

Żadna (usunięte przez administratora) tego komentarza nie napisała. Widocznie było więcej osób, które mają takie doswiadczenia, a to mówi samo za siebie. Mimo wszystko szkoda, że to wszystko stek bzdur.

Piotr
@NW 19.10.2018 11:46

Premie, jak sama piszesz, w większości są uznaniowe i zależą od wypracowanych wyników, więc nie zawsze są wypłacane. A inne benefity pozapłacowe takie, jak szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe i dające nowe uprawnienia? Czy pracodawca je oferuje? Napisz więcej o projektach, nad którymi pracowałaś. Na pewno zainteresuje to innych użytkowników forum.

M
@Piotr 04.12.2018 16:55

A ja bardzo zgadzam się z @NW. Miałam również okazje pracować przez jakiś czas w tej firmie i była tragedia. Koordynatorka oddziału uważa się za Bóg wie kogo. Nie ma szacunku do współpracowników. Może widzi w nich konkurencje? Nie mam pojęcia. Do tego jest bardzo nieszczera i bardzo często mija się z prawda. Naprawdę, nie polecam pracy jako rekruter. Chyba, ze zmienia się zarządzający. Moja najlepsza decyzja było zakończenie współpracy z tymi ludźmi. Niestety tak to jest jak zbyt szybko niedojrzałe osoby starają się sprawować „władze”

oleole

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: jedna wielka MASAKRA.. ktoś, kto stawia pierwsze kroki w rekrutacji moze i się czegoś nauczy, ale jak wytrzyma w tej atmosferze to gratulacje... mozna przeczytac, ze firma sie rozwija, pakiet benefitow, bla bla... to ciekawe, ze nikt nie chce tam byc dluzej niz 2miesiace.. ale mozna sprawdzic na sobie, nie polecam. a juz z pewnością nie dla osób posiadających jakies doswiadczenie. zwyczajnie sie rozczaruja warunkami, atmosfera, brakiem organizacji i zrezygnuja jak ja..

Odpalona

To jest pomyłka, taką powinna nosić nazwę ta firma, jeżeli zatrudnia osoby które nic nie robią, nie wyjaśniają, nie załatwiają pracownikom już zatrudnionym, chodzi mi o koordynatorów to jest kpina. Ładnie i pięknie jest przed przyjęciem do pracy na tzw rozmowie kwalifikacyjnej, a później? jak masz nerwy i zdrowie ze stali to ok. Więcej swojego czasu poświęcają pracownikom z Ukrainy niż nam Polakom, oni mają wszystko zapięte na ostatni guzik o nic sie nie martwią, a my jak psy z jezorem biegamy za koordynatorem. Tak trudno nas zrozumieć my chcemy .....tylko pracować uczciwie pracować w swoim kraju.

Ja to ja

Nie wiem jak jest wewnątrz firmy AWG ale jeśli chcesz podjąć pracę w innej firmie która z nimi współpracuje to zdecydowanie nie polecam, w rzeczywistości wygląda wszystko inaczej niż na umówie(godziny pracy, stawka miesięczna mniejsza niż na ogłoszeniu) a koordynatorka nigdy nic nie wie i trzeba wydzwaniac kilka razy żeby się czegoś dowiedzieć. Ogólnie nie polecam nikomu zatrudniać się poprzez podfirme lecz niestety tak to wygląda w dzisiejszych czasach.

Zorientowany

Chciałoby się napisać coś miłego, ale się zwyczajnie nie da. Wystarczy kilka dni żeby się zorientować, że jest jeden bałagan, brak wzajemnego szacunku i wsparcia od tych „wyzej” benefity? Ciekawe jakie.. naprawdę bez sensu firma tu zachwala.. wystarczy popracować kilka dni żeby zobaczyć jak jest... Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Nic..

Paulina

@Jarek, aplikowałeś? Możesz podzielić się z nami jakie warunki zatrudnienia firma oferuje? Jak wygląda proces rekrutacji, na jakie pytania należy się przygotować? Opinie o Asistnet Work Group są raczej mieszane, zachęcam osoby, które są zatrudnione w tej firmie o opisanie aktualnej sytuacji panującej u tego pracodawcy? Jak przedstawia się kwestia umów, wynagrodzeń, premii? Jaka jest atmosfera i relacje z przełożonymi?

Monika
@Paulina 02.10.2018 10:47

Pracuję w AWG już bardzo długo i cały czas jestem zadowolona. Umowa o pracę, benefity, spore premie. Atmosfera jest bardzo fajna, wszyscy są traktowani na równi, firma jest otwarta na pomysły i opinie pracowników. Do tej pory pracowałam w dużych korporacjach i podejście do pracownika jest w AWG bez porównania lepsze. Firma szybko się rozwija i pracy jest bardzo dużo, ale zdecydowanie jest to praca, która daje satysfakcję.

Rockwool Małkinia

>>>>

anonim

(usunięte przez administratora)

Aga

Jerzy myślę, że masz rację. Jestem były pracownikiem AWG i nie wierzę w opinie poniżej. Atmosfera w pracy super. Zgrany zespół.

Jachu

Nie w złym świetle poprostu w (usunięte przez administratora) leci z wypłatami , robiłem na zleceniu 20-22 sierpnia przez tą agencje i pani mówiła , że Pieniążki będą 7-10 września a pieniądze widzę jak świnia niebo

T.
@Jachu 11.09.2018 12:48

ja pracuje na zleceniu w Poznaniu i wyplaty mam na 20-ego....

Gość

Wie ktoś z jakim centrum logistycznym na Bielanach Wrocławskich współpracuje AWG ? Pisać jak ktoś wie

M

Zdecydowanie nie polecam pracy w AWG. Atmosfera pracy fatalna, podejście do wpółpracowników tragiczne! Brak komunikacji i wsparcia. Niestety ale zdecydowanie nie polecam współpracy z ta agencja

michal
@M 06.09.2018 20:37

ale w sensie mówisz o pracy w oddziale, czy byłes zatrudniony przez nich gdzieś?

Jarek

Słyszałem sporo dobrego o firmie i mam zamiar aplikować. Jaką umowę dostaje się na początek? Jakieś dodatki do pensji?

zainteresowany

Czy AWG płaci tygodniówki, jak inne agencje czy trzeba czekać długo?

Gość
@zainteresowany 07.07.2018 10:55

Z tego co wiem, to raczej nie ma tygodniowek

zaintersowany1718

Jak z wyplatami? Do kiedy dochodza?

Kreska
@zaintersowany1718 20.06.2018 17:19

Zwykle sa ok 18ego, czyli wczesniej.

paancia
@Kreska 04.07.2018 20:06

na umowę zlecenie do 21-go, na umowę o prace do 10-go

Hanus

Staram się dowiedzieć czegoś o rekrutacjach organizowanych z Asistnetu. Ktoś wie może ile trwa takie ich postępowanie rekrutacyjne od czasu ukończenia ogłoszenia? Akurat nie chodzi o stanowiska operatów produkcji tylko o specjalistyczne, które umieszczają również. Czy potrafią zadzwonić tydzień po ogłoszeniu czy pół roku po? Dzwonię na numer z ogłoszenia, a nikt nie raczy odebrać od ponad dwóch tygodni... Z góry dziękuję za info!

Anonimek
@Hanus 18.06.2018 18:20

A o której dzwonisz? Moze po prostu ktoś juz nie pracuje

Paulina

Czy ktoś z użytkowników może odpowiedzieć użytkownikowi @zaintersowany1718? @zaintersowany1718, a może znalazłeś już odpowiedź, której szukasz i możesz się nią z nami podzielić? @Hanus, czy udało Ci się skontaktować z potencjalnym pracodawcą? Jesteś już pracownikiem Asistnet Work Group?

Paulina

@anonymous, czy aplikowałeś już do firmy Asistnet Work Group? A może jesteś już jej pracownikiem i podzielisz się z nami relacją z rozmowy kwalifikacyjnej? Jeśli nie, odwiedź fanpage strony na Facebooku. Jest tam oferta pracy w firmie i opis warunków finansowych. Koniecznie daj nam znać co postanowiłeś.

anonymous

Paulina, ogłoszenie na olx. A gdzie można się zarejestrować? Na jakiejś stronoe internetowej? Z góry dzięki

Paulina

@anonymous a gdzie znalazłeś ogłoszenie, o którym piszesz? Może zdecydowałeś się już na udział w rekrutacji do Asistnet Work Group? Czasami to jedno z najlepszych rozwiązań, wtedy poznaje się wszelkie szczegóły zatrudnienia. Jest to też czas decyzji zarówno po stronie pracodawcy, jak i pracownika. .

anonymous

Mam pytanie, znalazłam ogłoszenie pracy na magazynowego pakowacza, lokalizacja Psie pole, dojazd z Góry zapewniony. Czy może jeździ ktoś z okolic? Może ktoś napisać jak wyglądają warunki pracy, dojazd?

Administrator

Jak wyglądają aktualności firmy Asistnet Work Group? Może jakiś pracownik nam je przybliżyć.

GOŚĆ

Najgorsza agencja pracy z bardzo niekompetentnym działem rekrutacji! Zatrudniają na umowy śmieciowe ! Odradzam !

Poznaniak
@GOŚĆ 21.02.2018 08:20

A w którym mieście taki niekompetentny dział rekrutacji? Forma zatrudnienia to nie wina agencji a firmy, do której zatrudniają ;) Poznań ma super dział rekrutacji, wszystko można szybko załatwić i Panie są bardzo miłe!

GOŚĆ
@Poznaniak 27.02.2018 14:50

WROCŁAW BYŁO NAPISANE !!! PRZECZYTAJ UWAŻNIE KOMENTARZ DOTYCZĄCY DZIAŁU REKRUTACJI CHYBA, ŻE NIE POTRAFISZ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM ! SĄ I TACY !!!1

abc
@GOŚĆ 05.03.2018 08:38

GOŚĆ 21.02.2018 08:20 Najgorsza agencja pracy z bardzo niekompetentnym działem rekrutacji! Zatrudniają na umowy śmieciowe ! Odradzam ! W tej wypowiedzi nie jest napisane, że chodzi o Wrocław, a komentarze dotyczą tego wątku. Czy CAPS LOCK to forma wyrażenia emocji, bo chyba jesteś "GOŚĆ" w furii żeby tak do każdego skakać... Co takiego Ci zrobili, że nie możesz dać spokoju? Nie zatrudnili? No to się zdarza...

GOŚĆ
@abc 06.03.2018 10:31

NIE JESTEM W FURII I MOGĘ PISAĆ Z DUŻYCH LITER A TOBIE NIC DO TEGO !

rjgdrt

ktos w ogole dostal od nich pit? mi powiedzieli ze wyslali pod koniec zeszlego tygodnia a nic nie dostalem...

ona
@rjgdrt 03.03.2017 18:09

Ja tez nie dostałam mam dość użerania się z niekompetentną pracownicą która nie potrafi zmienić adresu w systemie !!! z Białegostoku do Wrocławia mam jechać po Pit?

wroclawiak
@rjgdrt 03.03.2017 18:09

Ja pracowalem we Wroclawiu i dostałem PIT w zeszlym tygodniu, ale kumpel co ze mna pracowal nie dostal a zadzwonili z kadr do niego, ze dostali zwrot tego Pita, bo nie odebral awizo i jeszcze raz wyslali. To jak sie zmienia adres to chyba tez trzeba do kadr wczesniej zglosic a tak to bedzie dopiero jak zwrot przyjdzie/

naaaannaa
@ona 07.03.2018 18:53

bo tam przygłupy pracują i tyle

GOŚĆ

Ta firma to jakaś kpina !!! Zapraszają na rozmowę na zwykłe stanowisko szeregowe, gdzie nie trzeba mieć żadnych umiejętności oprócz dokładności, spostrzegawczości i rozsądku a oni organizują jakieś dwuetapowe spotkania rekrutacyjne , nie licząc się z tym, że trzeba ponosić koszta za każdy przyjazd do nich a nie mieszkam przecież obok ich siedziby ! Jakby nie mogli od razu na pierwszym spotkaniu przeprowadzić rzekome testy o jakich nawet nie wspominają w zamieszczanych ogłoszeniach!!!! Dojazd do nich prawie godzinę a rozmowa trwała jakieś 3 minuty, mogliby mi oszczędzić czasu i przynajmniej pytania , które zadano mi na rozmowie - zadać przez telefon!!! NIE POLECAM !!!!

kandydat
@GOŚĆ 08.01.2018 15:30

niestety nie każda osoba nadaje się na konkretne stanowisko ;) więc rozumiem te dwa etapy.. A co do kosztów ponoszonych za transport, to niestety nie ma nic za darmo. Nikt nie przyjdzie ci z praca do domu. Sam szukając pracy jeździłem i nikt mi nie oddawał za paliwo. ŻYCIE

GOŚĆ
@kandydat 22.02.2018 15:25

OJEJ CZYŻBY SAM PAN PREZES ALBO JAKIŚ PRACOWNIK FIRMY SIĘ ODEZWAŁ ! RADZĘ WAŻYĆ SŁOWA, BO NIE ZNASZ MNIE GOŚCIU WIĘC NIE PISZ BZDUR! NA ZWYKŁE STANOWISKO SZEREGOWE TO KAŻDY MOŻE SIĘ NADAWAĆ, NIC TRUDNEGO W PRZERZUCANIU PAPIERKAMI CHYBA ,ŻE TY JESTEŚ TAK TĘPY I GŁUPI ,ŻE NAWET TEGO NIE POTRAFISZ ! ZA BILETY POWAŻNE FIRMY ZWRACAJĄ PIENIĄDZE WIĘC NIE PISZ KOLEJNYCH GŁUPOT !

GOŚĆ
@kandydat 22.02.2018 15:25

Ojej , naprawdę ?! Jeszcze się nie spotkałam ,by ktoś ci miał oddać za benzynę !!! BUhhaa, żałosny jesteś ! A i jeszcze jedno , nie jesteśmy na ty głąbie !!!!

adr
@kandydat 22.02.2018 15:25

A czy było napisane, ze ktoś przyjdzie do domu z praca! !!! choć znam takie przypadki i co łyso ci ?!!!!

kandydat
@GOŚĆ 05.03.2018 08:37

a co to za firmy które zwracaja za bilet? chce isc pracowac do takiej firmy a co do dwoch etapów na stanowisko szeregowe to są i takie głąby, które nie potrafia prostej rzeczy zrobic i jak tu pracować z takimi ludzmi? dobrze ze nie biorą każdej pierwszej lepszej osoby z ulicy.. @adr nie było napisane ale jedno wynika z drugiego.. czytanie ze zrozumieniem ;)

Alex

Witam,dziś przyszedł mi pit-11 z Asistnet i chyba mają jakis bałagan bo przyszedł mi tylko z umowy o prace a gdzie z umowy zlecenia?Dzwonie i pytam a a pani mówi że telefony sie urywają w tej sprawie i wyjaśniają to. Podobno doślą.Czy są tu osoby które mają taką sytuacje?

Gość
@Alex 05.03.2018 18:15

Czy na pewno chodzi o AWG Sp. zo.o. i czy o Asistnet? Są to dwie różne firmy.

Alex
@Gość 06.03.2018 10:26

Asistnet

Alex
@Gość 06.03.2018 10:26

AWG Wrocław rekrutuje ale pity i inne sprawy przychodzą z Asistnet Warszawa,ale te firmy są powiązane dlatego spytałem

Gość
@Alex 06.03.2018 17:25

Jeśli jesteś zatrudniony w AWG Sp. z o.o. to kadry są we Wrocławiu i stamtąd są wysyłane PIT-y, jeśli coś Ci się nie zgadza to zadzwoń, jest numer na ich stronie podany :)

Anna

Nie wiem skad te negatywne opinie. Korzystalam z pomocy Pan pracujacych w Warszawie. Kontakt super, przemile i usmiechniete. Widac, ze znaja sie na rzeczy i potrafia udzielic merytorycznej porady. Zawsze pomocne, potrafily odpowiedziec na kazde moje pytanie. Mlode i zgrane, widac, ze lubia swoja prace. Ciesze sie, ze moge z nimi wspolpracowac. A te negatywne opinie o firmie - rozumiem, ze latwiej jest hejtowac, niz pisac pozytywy, ale ludzie, to przede wszystkum od was zalezy jak bedzie sie wam pracowalo. Jestem bardzo na tak, jesli chodzi o warszawski oddzial, mam nadzieje, ze bedziecie tak dalej trzymac! Pozdrawiam

Gość
@Anna 25.02.2018 00:50

Mowa jest o Wrocławiu nie o Warszawie ! Czytać uważnie !!!

On_z_Warszawy

Będąc zatrudnionym przez tą agencję pracy nie otrzymałem wynagrodzenia, już 3 tygodnie minęło od terminu podanego na umowie a pieniędzy ani widu ani słychu. Jak próbowałem to wyjaśniać i dzwonić to wszystko na zasadzie spychologii, okazuje się że oni bezpośrednio nie wypłacają wynagrodzeń tylko mają jakiegoś pośrednika który się zajmuje wypłatami. Podobno zostało nadane przekazem pocztowym, niby jakieś zdjęcie niewyraźne potwierdzenia mi przesłano na maila ale co z tego jak nie dotarło. Na mojej poczcie czegoś takiego nie mieli w ogóle w bazie danych, z agencji zero zainteresowania. Ogólnie przestrzegam bo możecie zobaczyć kasę jak świnia niebo, jakieś większe lody tam chyba kręcą. Aha jak podacie nr konta dzień po podpisaniu umowy to już i tak po ptokach, za późno - nie da rady uzupełnić. Pani Wiesia wam wypłatę puści przekazem - nie na konto, a czy dojdzie to już wasz problem

On_z_Warszawy
@On_z_Warszawy 11.02.2018 16:36

Jednak zawiniła poczta, okazało się że firma wysłała pieniądze a na poczcie zaginęło. Czasem tak bywa więc nie jest to wina firmy, moja negatywna opinia była przedwczesna .Firma stara się pomóc wyjaśniać sprawę z pocztą i kontaktuje się na bieżąco.

Lary

CZY PO ZAKOŃCZENIU WSPÓŁPRACY Z ASISTNET,BYŁEM NA UMOWE O PRACE, JEST MOŻlIWOŚĆ ZŁOŻENIA WNIOSKU DO PIP O KONTROLE CZY PRAWIDŁOWO MIAŁEM CZAS PRACY,ODPOWIEDNIĄ PRZERWE MIĘDZY ZMIANAMI,PRAWIDŁOWO WYDANY URLOP?

dfs
@Lary 02.02.2018 16:21

możesz, ale kontrola bedzie przeprowadzona w firmie, w której pracowałes, a nie w agencji przez ktora byles zatrudniony

hahaha

Pamiętajcie , że te wszystkie pozytywne opinie pisze sam prezes i jego pracownicy !

B.W.

Sluchajcie, chciałem się dowiedzieć czy otrzymał ktoś już PIT za 2017 rok? Swoją drogą czytam opinie i muszę się podzielić swoją. Pracuję ponad pół roku zatrudniony przez AWG, jestem zadowolony i z pracy i kontaktu z firmą. Panie z wrocławskiego biura zawsze odpowiadają na pytania bez problemu, wypłata na czas, z zaświadczeniem o zarobkach też nie miałem kłopotu. Nie szukajcie problemu, tam gdzie go nie ma. Może niedługo mnie firma przejmie, trzeba robić swoje i tyle ;)

Alek
@B.W. 12.02.2018 21:26

Jeszcze Asistnet nie wysyłał za 2017 też czekam,mysle ze pod koniec lutego

Marek z Poznania
@Alek 16.02.2018 13:13

Ja dostałem PIT i taka informacje o składkach za cały rok, wiec pewnie dostaniecie na dniach.

Gość

Jestem na nie. Nie polecam!

Zostaw opinię o Asistnet Work Group - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Asistnet Work Group