Apcoa Polska

• Zostań naszym partnerem biznesowym

Historia

Zostań naszym partnerem biznesowym

• Skierniewice

5. Opinie o Apcoa Polska Sp. z o.o.

Opinie o Apcoa Polska Warszawa

Nie przegap nowości o Apcoa Polska Sp. z o.o.!

Justyna

20.07.2019 18:24

Otrzymal ktos list z Apcoa za nie oplacenie mandatu? Dostalam trzy miesiace temu ale nic nie doszlo jeszcze .
    Ewa

25.08.2019 14:21

Ogólnie to to wiem, pytam, ponieważ czytałam, że nie anulowano klientowi sklepu np Lidl, opłaty mimo paragonu i zmieszczeniu się w ramach czasowych... ????
    Kaaris

25.08.2019 14:59

Najwyraźniej coś musiało się nie zgadzać.
    Grzegorz

23.08.2019 16:50

Dostałem mandat będąc klientem sklepu. Kupiłem tylko śniadanie i nie było mnie nie całe 10 minut. Paragonów nigdy nie biorę i mam teraz zapłacić prawie 100 złotych? Bez jakiejkolwiek podstawy nie uwzględnią mi reklamacji. Dlaczego nie dadzą parkingowym kas fiskalnych, gdzie można było by zapłacić symboliczną kwotę, tam nawet 20 złotych i było by po sprawie? Mój błąd, że nie wziałem biletu przyznaję, ale nie 100 złotych za chwilę bycia w sklepie. Rozmawiałem z kimś to czekał na odpowiedź miesiąc i w dodatku nie przyjeli jego reklamacji, chociaż też był klientem. Ma ktoś jakąś radę co zrobić, żeby zapłacić jakąś mniejszą kwotę? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Leszek Szczecin

23.08.2019 17:02

Trzeba bylo isc cos kupić jeszcze raz,a tak lipa.
    Grzegorz

25.08.2019 14:10

Wezwanie za wycieraczką zauważyłem dopiero w domu i po dwóch godzinach wróciłem z powrotem. Nawet jakbym coś kupił to nikt nie uwierzy, że byłem w sklepie tyle czasu. Paragonu kasjerki też nie mieli żadnego, a parkingowy powiedział, że trzeba zapłacić albo się odwołać, ale tak jak pisałem, że bez podstaw mi tego pewnie nie cofną. Napisałem wczoraj wieczorem odwołanie i zobaczę. Jak na razie otrzymałem odpowiedź o danych osobowych i o rozpatrywaniu reklamacji przez miesiąc. Popytałem ludzi to wielu z nich otrzymało odpowiedź równo po 30 dniach.
    RadekT

29.07.2019 18:14

Warto pracować w tej firmie jako kontroler biletów parkingowych? Bo w opiniach mało co się dowiedziałem. Pozdrawiam.

03.08.2019 11:13

Fizycznie się nie narobisz, bo nie ma jak. Za tą pensję co tutaj, siedzą kasjerki w markecie, które muszą latać po sklepie przez 8 godzin. Czy wystawisz 5 mandatów, czy 25 to bez różnicy chyba, jedynie będzie trzeba wysłuchać więcej ludzi, którzy będą przychodzić. Czym większy ruch to też czas szybciej leci... :)

23.08.2019 15:01

Jak nie przeszkadza ci obgadywanie, wytykanie palcami, wyzywanie i grożenie przez ludzi to spróbuj.
    Gebels

15.08.2019 21:39

Pytanie do pracowników. Jesteście cały czas na parkingu na którym pracujecie, czy może przychodzicie co jakiś czas na kontrolę? Odpowiedzi są anonimowe, także nie bać się, że pracodawca dowie się kto to pisał. Pytam dlatego, że nie da się być godziny na miejscu pracy bez zaczepek, grożenia, czy popychania mnie, czyli pracownika firmy danej firmy.

23.08.2019 14:59

Cały czas na parkingu. Jak ktoś grozi czy popycha to nagraj to i pokaż Policji, a przynajmniej Szefowi, (może) coś wymyśli.
    Bagin1980

19.08.2019 21:11

Dziś zaparkowałem o godz.14:05 wrzuciłem 8zl i dostałem bilecik do 16:20 poszliśmy z rodzinką na obiad i zeszło nam troszkę dłużej wróciliśmy o 17:05 i za wycieraczka czekał na nas mandacik (wezwanie do zapłaty) 95 zł i tu moje pytanie czy mogę się odwołać od zapłaty wiadomo każdemu może się zdarzyć taka sytuacja nikogo nie chciałem oszukać i chciałem dopłacić różnicę ale nikogo (parkingowego)o tej godzinie nie mogłem już zastać

22.08.2019 16:32

Mogłeś wtedy wykupić bilet jeszcze na godzinę i odwołać się na te dwa bilety na mail podany na wezwaniu z dopiskiem, że zapłaciłeś za spóźnienie. Bo teraz jak pojedziesz dokupić to raczej nie przejdzie. Jedynie w odwołaniu opisać sytuacje i zapytać czy można dopłacić za to spóźnienie jakoś wpłacając chociaż średnią opłate.
    Janusz

13.08.2019 14:54

Stówa mandat za nie cale 10 minut parkowania w dodatku bylem tylko po chleb, a mandat zauwazylem dopiero po przyjezdzie do domu. Wrocilem sie ale nie zastalem goscia ktory to wystawia, jedna kobieta powiedziala ze mam gdzies paragon wyslac ktorego nie wzialem..... Jak ja mam sie odwolac??
    Schwarz

13.08.2019 21:41

Dokładnie to 95 złotych i nie mandat tylko "wezwanie do opłaty dodatkowej", a to różnica. 10 minut czy godzina to nie ważne. Dostał Pan wezwanie za brak biletu pobranego z parkometru. Skoro poszedł Pan na 10 minut to można było pobrać bilet darmowy, który obowiązuje na 45 lub 60 minut, zależnie na jakim to parkingu.
    Schwarz

13.08.2019 21:42

Dokładnie to 95 złotych i nie mandat tylko 'wezwanie do opłaty dodatkowej', a to różnica. Wezwanie zostało wystawione z powodu braku ważnego biletu parkingowego za przednią szybą pojazdu. Skoro było to 10 minut, można było wziąć darmowy bilet, który jest ważny na 45 lub 60 minut, zależnie jaki to parking. Nie trudno zauważyć parkometr, tablice z informacją o płatnym parkingu, oznakowania czy dodatkowych wywieszonych informacji w sklepie. Pretensje o to, że zauważono wezwanie dopiero w domu, można mieć tylko do siebie. Za wycieraczką było? - Było. Trzeba zapłacić.
    Sebastian

13.08.2019 11:51

Wie ktoś dlaczego Apcoa zlikwidowała parking w Aleksandrowie Kujawskim?

13.08.2019 14:32

Możliwe, że market nie przedłużył umowy na dzierżawę parkingu, albo po prostu parking nie przynosił dochodów.
    Wiki

31.07.2019 13:11

Firma Apcoa Parking (usunięte przez administratora) klientów. Parkomaty chowają tak żeby klient ich nie widział. Kontakt z nimi graniczy z cudem. Najwyższy czas żeby ich zgłosić i żeby ktoś zainteresował się ich poczynaniami, ponieważ oszukują klientów, a wysokości opłaty parkingowej biorą chyba z kapelusza.!
    Stefan

01.08.2019 13:31

Nikt nie (usunięte przez administratora) klientów. Nie masz biletu na parkingu płatnym to dostaniesz mandat/wezwanie jak wszędzie. Parkometry nie są pochowane, są przy wejściach do sklepu, żeby specjalnie nie biegać i ich nie szukać. Co innego na miejskich parkingach, gdzie często oznaczenia o tym, że parking jest płatny są słabo widoczne, pochowane za drzewami albo jakimiś reklamami, a parkometry stoją niekiedy na drugiej ulicy. Może sobie Pani zgłaszać gdzie tylko chce ale tylko można się ośmieszyć nic więcej. Opłaty nie są z kapelusza, gdyż 3-4 złote za godzinę to nie wiele w porównaniu do innych parkingów, gdzie często jest 6-10 złotych. Po za tym jest czas darmowy 45-60 minut za pobraniem darmowego biletu (zależnie jaki to parking). Tak samo w przypadku opłaty za brak biletu. U mnie w mieście jest 95 złotych. Dla jednych dużo dla drugich nie. Prywatna firma to może sobie ustalić kwotę jaką sobie chce. Skoro była Pani klientem sklepu to proszę się odwołać do danej firmy i może kara będzie anulowana.

02.08.2019 12:21

Parkometry i informacje są przy wejściu do sklepu, także nie są pochowane i nie trudno ich nie zauważyć.

30.08.2018 08:47

+ Dobry System z parkingami. Jest gdzie zaparkować i jest porządek. + Dużo wolnego czasu. + Grafik ustalony wg Twoich potrzeb. + Przełożony w porządku. - Mała pensja. - Ludzie, którzy potrafią zajść za skórę.

29.07.2019 17:16

System na parkingach jest bardzo dobry, ponieważ spełnia swoją rolę przez co klienci sklepu mają gdzie swobodnie zaparkować. Przesadą jest kwota wezwania, czyli 75-95 złotych.
    Stefan

01.08.2019 13:37

Gdyby zrobiono tak, że można załatwić to na miejscu to firma odnotowywała by straty. W takim przypadku każdy chciałby zapłacić 20 złotych na miejscu. Opłacenie pracowników, serwis parkingu kosztuje. Po za tym były by oskarżenia dot. łapówek.
    Ania

26.07.2019 19:45

Witam. Otrzymałam wezwanie od APCOA w wysokości 95 złotych. Byłam klientem sklepu Netto, widziałam, że stoi parkometr i nie doczytałam, że trzeba pobrać darmowy bilet i włożyć za przednią szybę pojazdu. Na wezwaniu podany jest e-mail, gdzie można złożyć odwołanie ale mam paragon tylko z cukierni, ten z Netto wyrzuciłam. Cukiernia znajduje się w Netto. Czy mogę się na ten paragon odwołać?

27.07.2019 15:50

Może Pani wysłać w odwołaniu paragon z cukierni o ile znajduje się w NETTO.

29.07.2019 17:17

Proszę wysłać w odwołaniu zdjęcie paragonu i dopisać, że dana cukiernia znajduje się w sklepie oraz to, że była Pani klientem Netto, ale paragon wyrzuciła lub nie wzięła ze sobą.
    Tom92

28.07.2019 15:36

Witam. Dwa dni temu dostałem mandat za spóźnienie nie całych dwóch godzin, bo przedłużyło mi się spotkanie. Według cennika jest 3 złote na godzine. Miałem darmowy bilet za szybą i dopłaciłem 6 złotych za ten czas spóźniony. Pokryłem koszt parkowania. Godzina i wszystko jest na bilecie. Czy w takim przypadku cofną mi mandat? Wysłałem odwołanie ale na odpowiedź mam czekać do miesiąca. Spotkał się ktoś z czymś takim?

29.07.2019 17:14

Jeżeli zapłacił Pan za spóźniony czas i wysłał w odwołaniu wykupiony bilet to wezwanie powinno zostać anulowane lub otrzyma Pan odpowiedź o tym, że trzeba zapłacić średnią kwotę, czyli 10-30 złotych.
    as

29.07.2019 15:26

Ja też dostałem ten niby mandat to tej firmy. Zaparkowałem na parkingu pod Aldi i w zwyczaju zapomniałem pobrać bilet. No mój błąd. Ale do k.... zdziwiła mnie wysokość opłaty 95 zł? To już prawie lichwa. Skąd ta kwota? Dlaczego 95 a nie np 15? 20? czy np 30 zł? kwota realna a nie oderwana od rzeczywistości. Jest to zwykłe żerowanie na ludziach. Skasują w ten sposób dziennie 10 samochodów x ileś parkingów w Polsce policzcie jakie to są pieniądze. Od dzisiaj nie jeżdżę do sklepów gdzie trzeba pobierać te głupie bilecicik. Do widzenia .

29.07.2019 17:12

Takie kwoty jak Pan podał są na miejskich parkingach, a na prywatnych zazwyczaj jest 75-95 złotych, a nawet więcej ale to rzadkość. Niech odwoła się Pan na e-mail podany na wezwaniu, wysyłając paragon ze sklepu Aldi, powinni to anulować.
    Klient76

24.07.2019 14:17

Ja nie wiem co wy macie za parkingowych, że jeden dostał mandat po minucie, drugi się chowie w krzakach, trzeciego nie można znaleźć itd. Jeden dostał mandat za brak biletu i też źle się wyżywa ... Osobiście znam trzech parkingowych z czego jeden jest z tej firmy i jakoś nikt do niego nic nie ma. Pomaga ludziom przy parkometrze, potrafi wytłumaczyć nawet największym hamom, a jak jest gorąco to wiele razy ludzie się za nim wstawią. Oni wykonują swoją pracę, to jest takie typowe polactwo żeby wyzwać, obrazić i nie wiadomo co jeszcze. Tak jak ktoś tutaj pisał, róbcie tak dalej, miejcie takie podejście i nie dziwcie się że odpowiedż w odwołaniu jest negatywna. Macie problem to nie parkujcie na tych parkingach i przynajmniej będzie więcej miejsca dla nas klientów.
    Kamil_Klient

26.07.2019 15:40

Wlasnie. Tez dostalem nie dawno wezwanie i to przez głupote bo przeczytałem że 45 minut jest za darmo a dalej było że trzeba wziąć bilet :) zapytałem parkingowego czy jest mozliwosć odwołania się bo byłem klientem sklepu i miałem paragon to wszystko normalnie wytłumaczył i mi anulowali 95 zlotych. Drugi facet mial tą sama sytuacje tyle że zaczał gościa wyzywac i grozic to dwoch kolesi sie wstawilo za parkingowym i o malo nie doszlo do rekoczynów Dlatego lepiej normalnie i milo podchodzic a nie z agresja..
    Klient NETTO

13.06.2019 17:50

Jestem ciekawy, czy "Zarząd" tej firmy wie co się dzieje na ich parkingach? Jestem częstym klientem Netto i popieram rozwiązania tej firmy, bo od czasu ich wprowadzenia jest porządek na parkingu, a parkingowy robi świetną robotę. Jestem jak najbardziej za. Niestety, wiele razy byłem świadkiem jak chłopaka ktoś wyzywał od najgorszych, popchnął go czy kiedyś uszkodził mu samochód. Rozmawiałem z tym chłopakiem i powiedział mi, że to są częste sytuacje. Tak więc nie rozumiem, że ktoś przyjdzie z mandatem wyzwie człowieka i jeszcze domaga się jego anulowania?! Wstydem jest też to, że Ci ludzie zarabiają 13zł brutto/godzinę bez umowy o pracę. Przecież to śmiech na sali. Rozwiązania tej firmy są bardzo dobre, ale zacznijcie traktować swoich pracowników normalnie. Zainteresujcie się tym tematem, bo to jest po prostu jakieś piekło to co się niekiedy tam dzieje. Dziwie się czasem chłopakowi, że to wytrzymuje.

20.07.2019 14:43

Nie do końca o w tej pracy nie można stwierdzić na co się pisze może być spokojnie a może przyjść taki dzień że skończysz w szpitalu albo kostnicy zależy na jakiego psychola trafisz kanary po dwóch i agencja ichrony z nimi jezdzi.
    S

23.07.2019 10:21

Z "psycholami" się w ogóle nie rozmawia.
    Klient

16.11.2018 18:22

Wszyscy jesteście siebie warci. Na każdym z ich parkingów jest nadmiar znaków informujących o tym, że jest płatny i też o tym, że trzeba pobrać darmowy bilet na 45-60 minut, zależnie jaki to parking i gdzie. Trzeba tylko wszystko doczytać, a jak nie to zapytać Pana/Panią, która obsługuje parking, albo po prostu kogoś (obok) jeżeli nie jest się pewnym. Całkowicie jako klient jestem zadowolony, ponieważ wcześniej z zaparkowaniem był spory kłopot. Ludzie zostawiali samochody i szli na miasto. Po za tym, głupotą jest obrażanie "parkingowego" o to, że wystawił wezwanie do opłaty dodatkowej, ponieważ to jego praca, jak nie on to następny przyjdzie na jego miejsce i będzie robił to samo, albo nawet gorzej. Byłem świadkiem, jak parkingowego wyzywano i mu grożono, osoba która to robi powinna dostać dodatkowo grzywnę za znieważanie publiczne. Każdy ma swój regulamin i robi to co do niego należy. Także żal mi typowych Januszy, którzy grożą tym ludziom, jesteście po prostu żałośni.

18.07.2019 16:19

Otóż to. Myślą, że przez agresje coś wymuszą, a jest dokładnie odwrotnie.

20.07.2019 14:36

Zdarzaja sie czesto bilety w bocznych i tylnych szybach na siedzeniach a później Panie mógł pan lepiej patrzeć...
    rambo

31.03.2018 08:16

Bandycka firma, pracownik chowa się za drzewem i czeka jak odejdziesz od samochodu i z zapomnienia lub niewiedzy nie pobierzesz biletu parkingowego. Jak już odejdziesz natychmiast się pojawia i wsuwa mandat za szybę. Gdy po kilku minutach się pojawisz, gość znowu się ukrywa, nie znajdziesz go. Następnym razem pojedziemy we dwóch jeden z nas też się schowa i będzie obserwował gdzie łajza się schowała, należy mu się niezły wycisk.
    Rocky

16.07.2019 21:13

No i słusznie, z takimi nieudacznikami trzeba krótko!
    Tad

24.06.2019 14:55

Osobiści odradzam. Co z tego, że może i Szef w porządku, bo niby jaki ma być? Cały czas słuchasz wyzwisk, agresji, szantaży ze strony klientów a szef i tak ma to (usunięte przez administratora)Groźby, zaczepki to na porządku dziennym nie ma co ukrywać. Jeszcze troche i ktoś mnie zabije. A zarobki jak na ten (usunięte przez administratora) to też śmiech na sali, lepiej na rente iść, przynajmniej łeb spokojny.

12.07.2019 19:26

Bo wielu ludzi jest nie normalnych. Nie mogą przyjąć do świadomości, że "parkingowy" wystawił "mandat" i dlatego się bulwersują. Noe rozmawiaj z takimi klientami dopóki się sami noe uspokoją. Zawsze możesz też nagrać takich ludzi w razie czego.
    Andrzej

10.07.2019 22:23

Nokt nie zobowiazuke łudzi aby stali sie za wlasne pieniadze bezmyslnymi niewolnilami sieci w Polsce a tym bardziej placili za parking nawet nie robiac zakupow a ogladac towar w sklepie albo odwiedzili sklep z powodu wielu powodow. Dlatego zacznijcie myslec i robcie zakupy tak gdzie nie jestescie traktowani jak suweren wolni i niezalezni a nie poddani lub oddani w niewolę korporacjonizmu.
    Wojtek

12.07.2019 13:24

O ile bedzie miejsce pod sklepem suwerenie.

12.07.2019 19:17

Zawsze można robić zakupy w osiedlowym u Pani Grażyny ale tam tylko parking na dwa samochody także nie wiem czy się suweren załapie. Gdyby nie System parkingu Apcoa to klienci mogliby sobie pieszo przychodzić do marketu.

10.07.2019 21:10

12.07.2019 19:12

Przy wejściach do Netto jest informacja w dwóch zdaniach jak korzystać z parkingu. Może Pan/Pani mieć tylko pretensje do siebie.
    Amir

26.06.2019 18:58

Dostał ktoś może list z windykacji do zapłaty albo inny list za nie zapłacenie mandatu od firmy Apcoa?
    Andrzej

28.06.2019 19:22

Tak dostałem ale po drugim mandacie pierwszego zapomniałem złożyć reklamację.
    Halina

29.06.2019 20:44

Mi z konta potracili.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Apcoa Polska?

Kontakt - Apcoa Polska Sp. z o.o.

Rondo Onz 1 00-124 Warszawa

Branże: Sprzedaż detaliczna
    Lll

07.06.2019 18:32

Stówa mandat to jakaś porażka
    PARKINGOWY

17.06.2019 21:10

Jak jesteś klientem sklepu i pobierasz bilecik to nie dostajesz wezwania. Proste Polacy chcieli by wszystko za darmo a ktoś też opłaca plac PARKINGOWY...

17.11.2018 12:21

17.11.2018 15:26

Mnie zawsze dają pieniądze na czas. Jak mogli chcieć pieniędzy za to? Przecież kończysz pracę, zabierają telefon i przekazują komuś innemu...
    Wiktor PARKINGOWY

04.06.2019 14:21

NIE DOSTAŁEŚ WYNAGRODZENIA BO PEWNIE TAK ROBIŁEŚ... ŻEBY OTRZYMAĆ WYNAGRODZENIE TRZEBA SIĘ WYKAZAĆ A NIE TYLKO ZALICZAĆ GODZINY... FIRMA WYPŁACA WYNAGRODZENIE NA CZAS ROBIĘ JUŻ 5 MIESIĄC I MAM WYPŁACANE ZAWSZE NA CZAS DO 10 KAŻDEGO MIESIĄCA..

10.04.2018 18:18

wiktor

08.02.2019 11:24

w jakim sensie oszukane ?
    Wiktor PARKINGOWY

04.06.2019 14:18

PMFIRMA APCOA NIE OSZUKUJE PRACOWNIKÓW I NIE WPROWADZAJĄ W BŁĄD SA WYPLACALNI ZAWSZE MAM WYPŁATĘ NA CZAS. PRZEMEK GARCZYK JEST WPORZADKU CHYBA ŻE KTOŚ OSZUKUJE ŻE PRACUJE I CHCE ZA TO KASĘ ZA NIC NIE ROBIENIE... FIRMA GODNA POLECENIA
    Piotr

06.05.2019 22:56

Firma dramat, zarabiajaca tylko i wylacznie na ludzkiej nieuwadze i kruczkach prawnych. Mimo dopelnienia wszelkich procedur zwiazanych z darmowym postojem (bilecik itd.) dostalem wezwanie do uiszczenia oplaty dodatkowej o ktorej wysokosci nie ma mowy w zadnym regulaminie za postoj w miejscu niewyznaczonym. Szkoda ze 1000zl nie wlepiaja w takim razie...

26.02.2019 14:37

"Praca w Apcoa Parking jako: Kontroler biletów parkingowych". Ogólnie praca nie jest zła. Zarobki zależne od tego ile godzin się przepracuje. Podstawowo wychodzi 120 godzin miesięcznie. Szef i zarząd w porządku. - Minusem tej pracy są oczywiście ludzie, którzy niekiedy wyzywają, obrażają, grożą i będą Ci robić zdjęcia nie wiadomo do czego. Zdarza się też, że osoby które dostały wezwanie obserwują Cię jak pracujesz gdzieś z drugiej strony ulicy. Po prostu próbują zastraszyć człowieka jak się tylko da. Jeżeli będziesz przyjeżdżał do pracy samochodem/motocyklem to parkuj tam gdzie są kamery bo jak wiadomo są ludzie i ludziska i zdarza się, że będą coś kombinować. Ludzie sami mają winę, że nie pobrali biletu czy nie zapłacili ale pretensje zawsze będą do wystawiającego "bo to, a bo tamto". "To się zapomniało, a to miałem bilet ale wyrzuciłem". Tłumaczenia i kręcenie bez sensu. Minusem jest też brak normalnej umowy, jedynie jest umowa zlecenie. - Pracę na tym stanowisku osobiście "polecam", tylko jak ktoś jest słaby psychicznie to odradzam, ponieważ wiele osób po zatrudnieniu, zwolniło się po 2-3 miesiącach. Ocena: 3/5.

02.02.2019 18:47

Miałem okazję tam zaparkować, w Gdańsku przed stadionem. Wypakowałem dzieciaki i wtedy podszedł pan, porobił zdjęcia i wystawił mandat. Powinniście się wstydzić za takie ceny - 95zł... Odwołanie oczywiście poszło na email, ale odpowiedź dostałem, że "rozpatrywanie jest w kolejności zgłoszeń i jest na to 30 dni" - a w ciagu 7 trzeba zapłacić. WSTYD - wpłaciłem ten haracz i dodatkowo drugie tyle na siepomaga.pl dla chłopca, który umiera na raka... Chwalicie tymi milionami na koncie - przekażcie choć trochę na szczytny cel, może być te moje 95zł - będę spokojny, że nie będzie zmarnowane! Moje sugestie dla Apcoa Parking Polska Sp. z o.o.: Więcej empatii i obniżcie kary o połowę.

22.12.2018 18:12

Iwona

25.12.2018 19:08

Miałaś płacone od mandatów?
    KAmil

17.12.2018 22:19

Wysłałem maila w październiku z wyjaśnieniem i paragonem zakupów dokonanych w Biedronce w Warszawie, Do dziś nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Niebawem będzie 2 miesiące. Chciałbym uzyskać informacje w mojej sprawie

07.12.2018 14:49

Wojtek1973

08.12.2018 15:46

Dramat bo nie wziąłem biletu i mam pretensje do Firmy.
    Raf

20.09.2018 11:50

Przykara niespodzianka mnie dziś spotkała wezwanie do zapłaty 95 zł za porking przed Netto a mianowicie z pośpiechu nie wziołem darmowego bileciku który uprawnia do parkowania 45 min przed sklepem nie było mnie 20 min i już dostałem wezwanie do zapłaty nawet nie wiedziałem że tam trzeba jakieś bileciki za szybę wkładać facet zrobił zdjęcie i tyle zero informacji o tym by skorzystać z darmowego biletu. Ostrzegam wszystkich nie parkujcie przed Netto w Legionowie ul. Krasińskiego 72 bo wasze zakupy będą droższe o 95 zł
    Wojciech B

06.11.2018 16:02

Poza tym jeśli 3 godziny są gratis, to powinna być informacja o konieczności pobrania biletu i wsadzenia za szybę co jest oczywistym debilizmem (najpierw do parkomaty, potem do samochodu, a potem znowu do sklepu? takie rozwiązania stosuje się przy szlabanach i czytnikach kart. Ten sposób ma znamiona wyłudzenia i takim wyłudzeniem jest.

17.11.2018 15:30

Skoro chce mieć Pan wolne miejsce parkingowe to taki system parkingowy musi być, nie ma innej opcji.
    Ana

09.09.2018 14:01

Czestochowa LIDL ul J.Pawla nie parkuj bo za zakupy w Lidlu zaplacisz plus 95zl.....czlowieczek czeka az wejdziesz do sklepu (parking lidla idziesz do nich na zakupy nie do salonu polaczka czy do jadlodajni ktora jest obok)i nie wezmiesz darmowego bileciku i juz cyka zdjecie i szybciutko drukuje mandat...TAK TO DZIALA...
    jarek

11.09.2018 10:56

U nas taki starszy facet byl przez miesiac-dwa to tez wystawial jak leci nie patrzac na nic. Pozniej przyszedl nowy to przynajmniej robi to z glową, mozna powiedziec mu ze sie przyjezdza tylko do sklepu i nie musze brac biletu.. :) A Pani niech wysle zdjecie paragonu z Lidla na ich e-maila i anulują to.

17.11.2018 15:29

Lidia zależy jak jest w Twoim przypadku. Masz paragon to wyślij i zobacz co odpowiedzą. :P
    Klient

16.11.2018 18:20

KAROL

05.10.2018 13:04

zwykłe (usunięte przez administratora). mniejsca na parkingu pełno , za darmo godzina ale za brak karteczki 50 zl. (usunięte przez administratora) Z TEGO KRAJU
    magda

12.09.2018 13:02

Wiedzialam, że parking jest płatny, zapłaciłam, włożyłam bilet za przednią szybę. Czasem nie jesteśmy w stanie wszystkiego przewidzieć (właściwie zwykle), sprawy w mieście nieco się przedłuzyły. Nie chciałam nikogo oszukać, zaparkować "za darmo", przecież kupiłam ten bilet. Spoźniłam się 4 minuty, za szybą mandat na 65 zł. Czy się karmy nie boją?!
    Elżbieta

13.09.2018 11:44

Ja kupiłam bilet ale w ciągu 5 minut nie zdążyłam dotrzeć do samochodu by go tam umieścić ,widziałam młodego czlowieka który mnie obserwował a pózniej szybko oddalał się od samochodów .Do głowy mi nie przyszło że czychał na okazję .Jak robił zdjęcie nie wiem bo stałam odwrócona tyłem .bilet kupiłam 5 min wcześniej od godziny na mandacie ,moja wina że nie doiuegłam do samochodu ,ale mam 70 lat i już nie te siły/ Pozdrawiam.
    Damian

19.04.2018 21:37

Witam Zostawiłem samochód "Traficar" na pod znakiem "postój do 15 min" o 12:54. Wyszedłem z samochodu na 5 minut, wracam i mam mandat wypisany firmą APCOA o 12:56 za brak biletu pod szybą. Czy mam płacić za to?
    Były pracownik APCOA Parking.

27.05.2018 16:17

Lepiej na początek spróbować się odwołać i zobaczyć jaką dadzą odpowiedź.
    Gość

27.08.2018 13:42

Odpowiedź surowa. Trzeba zapłacić i już. Szok

15.12.2017 09:32

06.07.2018 20:28

Święta racja!!! Ja po chwili otrzymania mandatu za 95 zł bo nie wzięłam darmowego bileciku wiedziałam że to nie jest uczciwe, kombinatorstwo jak okraść ludzi z ostatnich pieniędzy !!!!

31.03.2018 08:19

ALINA

03.04.2018 12:47

nikt sie nie chowa - nalezy wziąć tylko darmowy bilet -pobrałam i nie miałam problemu

06.07.2018 20:24

Najpierw trzeba o tym wiedzieć!

02.06.2018 19:13

Pracowałem jakiś czas.Zarobki słabe,to fakt.Jedyny problem to lenistwo i roztrzepanie ludzi.Parkingi na których pracowałem jeden miał 2 lata,drugi 4.Parkingi bardzo dobrze oznaczone.Na moich nigdy nie brakowało papieru w parkometrach.Nie mam tutaj żalu do właścicielki firmy a dokładnie samej Warszawy,która zarządza nimi w Polsce,lecz do samych ludzi.Bardzo dużo jest po prostu mało kulturalnych a zdarzają się i tacy,którym słoma wystaje z butów.Ja nie urządzałem żadnego polowania w "krzakach".Wychodziłem o wygodnej dla mnie godzinie i robiłem co do mnie należało (duży plus).Po wystawieniu kilku wezwań do zapłaty jechałem na inny parking oddalony o kilkanaście kilometrów.Tam tak samo działałem.Wracałem i powtórka z rozrywki.Żadnego polowania.Standardowe tłumaczenie kierowców to:zapomniałem bileciku,nie wiedziałem,że trzeba go pobrać,miałem go w kieszeni,a od kiedy tutaj jest płatny i wiele,wiele innych.Ludzie są po prostu roztrzepani i krótkowzroczni.Parking naprawdę dobrze oznaczony a gość staje pod tablicą samochodem idzie do sklepu,a po wyjściu z niego "obecny nieprzytomny".Bardzo wielu kierowców po prostu wyładowuje swoją złość na kontrolerach bo wiedzą,że mogą,a on nie ma prawa się odezwać i "postawić".Dlatego ta praca jest po prostu niewdzięczna.Najśmieszniejsze jest to,że parkometry stoją przed samym wejściem oznaczone bardzo wyraźnymi tablicami.Tylko po co zadać sobie trud i zastanowić się w jakim celu od stoi ?.Walę z buta do sklepu jak "ociemniały".A po wyjściu problem bo kwit za szybą.Inni znowu parkują z "brzegu" i idą sobie do zupełnie innego sklepu,znajomych kilka ulic dalej itp.Jestem ciekawy czy tak ludzie pyskują policjantom za prędkość,parkowanie w niedozwolonym itp.NIE !.A parkingowemu można nawtykać.TO JEST WŁAŚNIE NATURA WIĘKSZOŚCI KIEROWCÓW.Co ja się nasłuchałem to moje.I jeszcze jedno.W wielu miastach są płatne strefy parkowania (nawet 10-15minut).Tutaj podstawą jest pobranie bileciku z parkometru na 3 kwadranse bezpłatnego parkowania.Tylko po co go brać...

06.07.2018 20:21

Parkingi są słabo oznaczone i nie każdy jest roztrzepany !!! Ja dziś również tego nie zauwazylam bo gdybym widziała wzięłabym ten bilecik! Moją uwagę skupiała trójką dzieci a nie rozglądanie się czy gdzieś stoi parkomat którego wcześniej nie było to raz a dwa na wjeździe nie ma dużej informacji że parking jest płatny! Dla mnie jest to wykorzystywanie nieuwagi zabieganych kierowców !!!!
    Były pracownik APCOA Parking.

13.05.2018 18:10

Praca w tej firmie jako "kontroler biletów parkingowych" to jakaś parodia. Kręcisz się po parkingu jak osioł, ludzie cię obgadują, obserwują i wytykają palcami, że to ten "co niewinnych ludzi kara". Zimą zamarzniesz, latem się ugotujesz, nie ma nawet gdzie się schować przed deszczem, stoisz i mokniesz za marne grosze. Chociaż będziesz się starać, wystawiać jak najwięcej wezwań dla firmy to i tak Szef ma to gdzieś. Nie dostaniesz żadnej podwyżki, awansu czy nawet głupiej premii. Narażasz się, dorabiasz z ludźmi, którzy wyzywają, grożą i będą cię szantażować, a na koniec za to zostaniesz orżnięty na wypłacie. Mimo tego, że dziennie firmie przynosisz tysiące złotych zysku to i tak dadzą ci grosze, które zarobią dzięki tobie przez 2-3 godziny. Praca ogólnie dla emerytów, rencistów i osób niepełnosprawnych. Tutaj pracuje dużo młodych ludzi, przeważnie studentów, osób, którzy sobie dorabiają, ponieważ normalnie nie da się wyżyć z takiej pensji.
    Nnn

09.04.2018 11:56

Potrzebuje kontaktu do firmy Apcoa Parking ma ktos numer na ktory się dodzwonie
    Black

14.04.2018 10:11

Numer jest na ich stronie internetowej.

Zostaw merytoryczną opinię o Apcoa Polska Sp. z o.o.