Apcoa Polska

• Zostań naszym partnerem biznesowym

Historia

Zostań naszym partnerem biznesowym

• Skierniewice

5. Opinie o Apcoa Polska Sp. z o.o.

Opinie o Apcoa Polska Warszawa

Nie przegap nowości o Apcoa Polska Sp. z o.o.!

29.01.2020 20:11

Mamy tutaj 418 komentarzy nie wznoszących nic o tym jaka jest sytuacja w firmie dla osób chcących podjąć tam zatrudnienie. Chcecie wystawiać opinię o firmie APCOA to zapraszam na stronę główną danej firmy w dziale (opinie). Opinie dla marketów ludzie potrafią zamieszczać na ich stronach głównych w internecie, a tutaj jakoś nie. Piszecie takie bzdury, jeden napisał, że firma jest dobra, ponieważ na parkingach zapanował porządek, a drudzy, że firma jest zła bo wystawia wezwania na blisko 100 złotych. Dla jednych jest to dobre rozwiązanie, a dla drugich nie. Ludzie sami chcieli mieć porządek na parkingu to teraz mają. Innego rozwiązania nie ma, aby utrzymywać porządek na parkingu i żeby klient miał gdzie zaparkować. Dostałeś wezwanie, a byłeś klientem sklepu to się odwołaj, zajmie Ci to 5 minut i nie zapłacisz nic. Kontroler ma podstawowe zadanie: Nie ma biletu za przednią szybą pojazdu - wystawia wezwanie do opłaty dodatkowej. Tak jest na wszystkich parkingach miejskich czy prywatnych. Na jednym wezwanie jest w wysokości 15 złotych, a na drugim 250 złotych. Zależnie wszystko od firmy, wielkości i lokalizacji parkingu. Na tym polegają płatne parkingi, wszędzie - nie tylko u nas w Polsce. Ludzie, szczególnie Ci z mniejszych miast zrobili tej firmie opinię "sekty", która "zdziera" z ludzi pieniądze (chociaż sami tego chcieli). W okolicach płatnego parkingu, każdy rozmawia tylko o tym, że "parking jest płatny, chodzi Pan i wystawi Ci stówę, jak nie masz biletu". Ciekawe, ponieważ jak na miejskim parkingu Kontroler wystawia wezwanie to nikt się nawet nie spojrzy, a tutaj wytykają Cię palcami, robią zdjęcia i obgadują. (Masz problem to przyjdź i powiedz, nie baw się w fotografa). Do miejskich Parkingowych nikt się nie przyczepi mimo tego, że nie są "oznakowani", nie mają identyfikatora ani nic. Chodzą ubrani jak cywile, albo w kamizelkach z firmy budowlanej jak ktoś już tutaj o tym wspomniał.
    Jinx

06.06.2019 21:36

To są (usunięte przez administratora)w biedrze zostawiam kilka stów tygodniowo a oni bezczelnie 95zł bo nie ma bileciku ... Niech biedro sie ogadnie i wprowadzi jakies normalene rozwiązanie - proponuje skanery a nie(usunięte przez administratora) po bilet

28.01.2020 19:01

Zostawiasz tygodniowo kilka stów w sklepie jak napisałeś, czyli jesteś tam nie pierwszy raz. Nie chce mi się wierzyć, że nie zauważyłeś znaków informujących o pobraniu biletu. Pewnie się nie chciało, albo nie było Kontrolera to pójdę 'bez', może się uda, co? :)

28.01.2020 19:02

Napisał, że zostawia tam kilka stów tygodniowo i nie widział znaków? Nie dziwił bym się jakby przyjechał tam pierwszy raz. Za słabe okulary nosi pewnie. ;)
    Klient

12.07.2019 13:14

Ja mam jeszcze ciekawsze doświadczenia. W luty robiłam zakupy w Rossmann Szczecin na zawadzkiego. Po godzinie 18 próbowałam wydrukować bilet, ale maszyna była zepsuta. Zrobiłam zdjęcia komunikatu i poszłam na zakupy. Po 10 min znalazłam bilecik. Oczywiście się odwołałam, przesładzając zdjęcia. Dostałam informacje że mogłam się udać do innego parkometru. Niestety na parkingu jest tylko jeden :). Po raz kolejny się odwołała przesyłając zdjęcia całego parkingu - może go nie znają :). Dostałam informacje że jest jest na parkingu obok i co mnie zaskoczyło wg Apoca jest to jeden parking pomimo tego że nie są one ze sobą połączone i maja inne wjazdy. Poprosiłam o status prawny działki, że jest to jeden adres - niestety milczą. Firma ma swoich klientów głęboko, a odpowiedzi na reklamacje pochodzą od ludzi z łapanki - żadnej rzeczowej rozmowy.
    Klient

24.07.2019 12:57

Tak jestem pewna, obok jest drugi parking - pod innym sklepem, zupełnie inny wjazd i brak możliwości przejechania między parkingami. Na tym drugim sa parkometry. Według Pana powyżej nick „xd”czy jakoś tak miałam udać sie tam i pobrać bilet. Dla mnie jest to oddzielny parking i dodatkowo brak informacji ze jeden bilet z ich parkometru obsługuje cała Polskę. Jawne naciąganie i zerowanie na klientach.
    @@@www

27.01.2020 22:55

A z główką wszystko w porządku?
    Piotr

27.01.2020 12:59

Witam. Dostałem 4 lata temu mandat i do tej pory nic nie przyszło. To wszystko pic na wode. Dziękuję.
    ANDRZEJ

08.01.2020 22:28

Parkingowi firmy z pełną premedytacją bawią się z klientami sklepów. Chętnie pracują wieczorami w ciemnych ubraniach, tak by nie rzucać się w oczy i nie przypominać swoją osobą o pobraniu biletu. Trudno czasem zdążyć wrócić do auta z biletem. Mojemu "sprinterowi" parkingowemu wystawienie wezwania zajęło 2 minuty. Kiedy wróciłem od parkometru do auta miałem już wydruk wsadzony (a jakże !! ) głęboko pod wycieraczkę, poniżej linii widoczności z fotela kierowcy. Skąd te 2 minuty ? O tyle wcześniejszy jest czas na moim wydruku z parkometru niż na wezwaniu. Co z tego, i tak mam mandacik :-) . Zakupy trwały 9 min. ale Parkingowi są odpowiednio wyszkoleni, ale widocznie wiedzą, że uskuteczniają złodziejskie praktyki, ponieważ mocno dbają o swoją "prywatność" w trakcie pracy. Podsumowując styl pracy firmy nosi znamiona krętactwa. Przykre.

22.01.2020 17:17

Skoro ma popołudniową zmianę to pracuje do nocy, a z racji tego, że mamy taką porę roku to szybko jest ciemno. O pobraniu biletu informują znaki, które są na wjeździe, na placu oraz przy wejściu do sklepu, także nie trudno ich nie zauważyć. Kontroler przyszedł do pracy, zrobił obchód i się trafiło.

26.01.2020 16:30

Jak będzie symboliczna kwota to każdy wtedy będzie klientem skleou z paragonem.
    marian

25.01.2020 22:09

Czy jak dostałem wezwanie ale wykupie bilet za ten czas co stalem na parkingu to cofną mi to?

26.01.2020 16:26

Wykup, wyślij i sprawdź.
    Klient sklepu

19.01.2020 22:15

Firma widmo. - Nie odbierają telefonów. Dzwoniłem przez 5 dni o różnych godzinach i nikt nie odpowiada. - Dostałem mandat za brak biletu, ale byłem klientem sklepu i mam paragon. Na miejscu parkingowy nic z tym nie zrobi, bo nie ma możliwości. Biuro jest w Warszawie to nie opłaca się jechać 300 kilometrów. Mam się odwoływać nie wiadomo gdzie i czekać do miesiąca na odpowiedź, czy w ogóle mi to uwzględnią. Nawet jakbym chciał mu to zapłacić to się nie da, bo nie mają kas fiskalnych. Nie ma też symbolicznej kwoty do zapłaty (takiej dla klientów). Ja rozumiem, że nie wziąłem biletu i dostałem wezwanie do opłaty dodatkowej. Nie mam tego za złe, lecz mam za złe to, że nie da się tego załatwić na miejscu z Panem Kontrolerem. Muszę teraz jechać specjalnie 25 kilometrów do znajomego co wyśle mi zdjęcia na tego całego maila, bo nie mam jego numeru (tak to bym mu te zdjęcia przesłał), bo ja się na tym nie znam. "Ciekawe skąd starsi ludzie mają wiedzieć jak się odwołać drogą mailową?". Przecież co niektórzy nie wiedzą co to jest internet, a co dopiero mail. Pojadę do niego, wyśle to i będę czekał miesiąc. Na koniec przyjdzie odpowiedź, że i tak mam zapłacić. Sąsiad dostał rok temu takie wezwanie, wysłał paragon na maila to i tak mu nie cofnęli. Procedur więcej niż to jest warte. Wiem, że parking wprowadzili po to, aby klienci mieli miejsce jak przyjadą do sklepu - ja się z tym zgadzam. Ale firmo APCOA, zrób coś takiego jak płatności na miejscu, albo chociaż jakieś symboliczne kwoty dla klientów sklepu, którzy nie pobrali biletu, dostali wezwanie ale mają paragon. Na przykład 20-30 złotych, a nie 95 złotych. Ja muszę cały dzień na to ciężko robić. Wiadomo, że jak nie zapłacisz to się nie nauczysz, ale nie prawie stówę za 10 minut bycia w sklepie.

22.01.2020 17:12

Nie jest powiedziane, że na odpowiedź trzeba czekać miesiąc. Czasami jest następnego dnia w zależności od ilości złożonych reklamacji, których są setki.

22.01.2020 17:14

Ważny numer jest na stronie internetowej firmy.
    Gocha

21.01.2020 12:25

Potwierdzam wpis. Firma widmo. Do zastraszania ludzi ?????????, klientów Lidla ???????????? czy kogo?????????. Wydruk ze straszeniem i kwotą 95 zł ???? Kto taka firmę wynajął ????????? W galeriach również są parkomaty i godziny wolne od opłat dla klientów i tak się mi nie zdarzyło nigdy jak w dniu dzisiejszym w Lidlu To może szlaban postawią i będzie każdy wiedział co robić. Jestem pod 70 lat i co mam biegać po parkingu . Niech stoi sobie człowieczek a nie straszy mnie zdjęciami (profil czy an face ) i karami. Może jakiś decydent parkingowy coś zmieni na bardziej normalnego lub normalniejszych parkingowych (zjaw)

22.01.2020 17:08

Podejście można mieć zawsze dobre, ale przyjdzie jakiś delikwent co człowieka wyzywa, to ma dać sobie od niego?

22.01.2020 17:10

Informują. Przełożony po plecach poklepie i powie żeby się nie przejmować.
    Mati

21.01.2020 20:43

To nie jest ta sama firma co kilka lat temu, gdzie każdy spokojnie pracował, a o pracownika się troszczono. Wyniki nie były za bardzo istotne, ile dałeś radę pracować i przynieść zysków to zawsze było dobrze. Nie było bzdurnych wymagań ani tylu obowiązków. Wolne było kiedy chciałeś, nadrobiłeś trochę godzin to śmiało miałeś 2-3 dni wolne. Dzisiaj to tylko, pracuj, pracuj i pracuj. Siedź na tym parkingu po 8 godzin i staraj się wystawić jak najwięcej mandatów. Zrobisz to, to i tak będzie zawsze mało. Firma ma to gdzieś, czy jesteś chory czy nie masz stać bez względu na warunki. Zimą stoisz cały dzień i marzniesz, a latem gotujesz się w słońcu. Żeby zarobić nieco ponad 2 tys. zł musisz przepracować od 200 godzin wzwyż (dawniej wystarczyło 120-130 godzin). Jak nie przerobisz tych 200 godzin to nie przeżyjesz przy dzisiejszych cenach. W zarządzie co chwilę są zmiany, wymyślają ciągle bzdurne przepisy dla pracowników i dokładają obowiązków. Kiedyś to było, nie to co teraz. Pozdrawiam. Były pracownik APCOA.

22.01.2020 16:47

Tylko, że przez te 120h kiedyś wyniki były lepsze niż dzisiaj przy przepracowanych 160-200h. Ludzi było mniej świadomych na początku po prostu. Dzisiaj Kontroler ma pracować jak najwięcej żeby zyski były mniej więcej takie jak po wprowadzeniu parkingu.
    Tadek85

11.01.2020 12:39

Dostałem wezwanie tyle że byłem klientem sklepu. Paragonu nie wziąłem bo kasjerka mowila że można sie na niego odwołać. Prawdopodobnie reklamacji mi nie uwzględnia bo nie mam na to zadnego dowodu.. jest jakiś sposob na to? Szkoda troche tej stowy zapłacić za 20 minut bycia w sklepie.. albo też czy istnieje jakas mniejsza kwota zeby zaplacic bo tak jak napisałem reklamacji mi nie uwzględnia zapewne

11.01.2020 17:39

Jedź do sklepu gdzie robiłeś zakupy pogrzeb w koszu i znajdź paragon dostosowany do godziny na wezwaniu.

16.01.2020 14:27

Napisze Pan odwolanie na e-maila, że był klientem sklepu, a paragon wyrzucił. Jak nie to zrobić tak jak powyżej Wojtek napisał.
    Driver77

10.01.2020 14:59

Na początku żeby nie było, nie jestem pracownikiem tej firmy. Odwiedziłem wiele parkingów firmy APCOA, ponieważ jestem kierowcą zawodowym i jeżdżę po całej Polsce. Zawsze wolę zostawić samochód na parkingu danej firmy, dlatego że zawsze znajdę tam miejsce i przy okazji Kontroler ma mój samochód "na oku". Niekiedy na parkingu stoję 2-3 godziny i przyglądałem się pracy Kontrolerów. Sam kiedyś dostałem wezwanie od firmy APCOA, ale to tylko przez moją nie uwagę z pośpiechu. Nie mam za złe tego ani firmie, ani Panu, który mi to wystawił. W końcu to prywatna firma i może mieć regulamin jaki jej się podoba, a Kontroler wykonuje należycie swoją pracę i nie jest tym bardziej niczemu winien. Wracając do tematu, przyglądałem się pracy Kontrolerów oraz ludzi, którzy dostali wezwanie. Czy niektórym ludziom nie jest wstyd, znieważać, wyzywać i grozić tym pracownikom? Oni wykonują swoją pracę, takie mają zadanie narzucone "z góry" to nie jest ich wymysł. Po za tym za nic wezwania nikt nie otrzymał. Jeżeli ktoś nie dostosował się do regulaminu to czego mógł się spodziewać. Nie uwaga, a co gorsze (usunięte przez administratora) kosztuje. Młody chłopak, który stał w zimnym na deszczu i wystawił komuś wezwanie to ten przyszedł do niego i zaczął mu grozić, że pożałuje i jak nie wycofa tego to przekona się później na własnej skórze. Takiemu cwaniakowi powinni dodatkowo wystawić kolejny "mandat" za swoje podejście i znieważenie publiczne. Czy nie lepiej jest podejść do Kontrolera i normalnie powiedzieć, zapytać o co chodzi? Wystarczy normalne podejście bez awantur na połowę miasta. Tak samo kieruje się do ich przełożonych. Zapytałem chłopaka, dlaczego w czasie deszczu nie schowie się do sklepu. Odpowiedział mi, że musi pomagać ludziom przy parkometrze, bo nie każdy sobie z tym radzi, a w sklepie nie będzie stał, bo niektórzy ludzie jak dostaną wezwanie to wyzywali by na cały sklep, co mogłoby odstraszać klientów. Taki pracownik co nie zwraca uwagi na to jakie panują warunki, a wykonuje swoje obowiązki to skarb. Ja sam bym siedział w samochodzie lub sklepie aż przestało by padać i nie wystawiał bym tych "mandatów". Kontrolerzy pracują za głodowe stawki bez normalnej umowy o pracę. Deszcz, mróz czy upał cały czas musi stać za marne grosze. Z tego co naliczyłem Kontroler wystawił ok. 10 wezwań co daje nam prawie tysiąc złotych zysku. Nie można dać im lepszej pensji? Ryzykują, starają się, wysłuchują tych wszystkich ludzi, wyzwisk itd., aby firma miała jak największy zysk, a w zamian można powiedzieć nic z tego nie mają. Pracownik powiedział, że jedynie co go tutaj trzyma to elastyczny grafik. Dobre chociaż to, ale jakim kosztem. Gdybym miał pracownika, który przynosi mi takie dochody jak Ci Kontrolerzy to bym go na rękach nosił. Podsumowując. Lepiej ludzie, abyście normalnie podchodzili do tego oraz pracowników, bo można lepiej na tym wyjść niż jeżeli od razu być agresywnym.
    Kaddafi

11.01.2020 23:15

Pewnie że nie. Typ siedzi i patrzy monitor ile wpłyneło na jego konto

16.01.2020 14:25

Myślę, że Szef raczej wie co się dzieje na parkingach, a w razie problemów z klientami to możesz go o tym powiadomić. Kasa nie idzie do twojego szefa tylko do firmy, on ma swoją wypłatę. Raz siedzi w biurze raz w terenie. Noe chciałbyś mieć tyle na głowie co sam Szef.
    Kaddafi

11.01.2020 23:13

Cześć 1 z 2. Stanowisko: Kontroler Biletów Parkingowych. Przed zatrudnieniem będą obiecać złote góry. Zapewnią Ci wszystko. Zwrot pieniędzy za dojazd do pracy (za paliwo czy bilet), odzież itd. Tak będzie na początku. Za odzież będą brali potem z wypłaty przez rok po 10-20 zł. Następnie dadzą premię BRUTTO, tylko po to, aby podpisać Cyrograf (umowę). Po podpisaniu Cyrografu, tzn. umowy, zaczynasz pracę od razu na drugi dzień. Szkolenie trwa 10 minut. Zostawią Cię ze wszystkim samego. - Wypisujesz pierwsze wezwania, ludzie przychodzą i nie wiedzą o co chodzi. Za co mają zapłacić prawie 100 złotych? Przecież wczoraj robiąc zakupy, nie mieli obowiązku brać żadnej karteczki (biletu). Przez pierwsze dni odstraszasz stałych klientów pod którym jest parking danej firmy. Market traci klientów, a dochody jego idą w dół. Kasjerki Cię znienawidzą, bo mogą stracić pracę. Dochód sklepu spadł o blisko 50-60%. Ludzie są wrogo nastawieni. Ludzie są nastawieni wrogo do Ciebie. Spoglądając i wypalając Cię wzrokiem, wytykając palcami obgadują Cię, że to ten co "łazi i wlepia mandaty". Nie jesteś mile widziany na stanowisku i w jego okolicach. Ludzie , którzy dostali wezwanie, będą Cię zaczepiać. Spróbuj tylko iść ulicą, gdy będzie ciemno. Bez gazu pieprzowego, lepiej nie wychodź. Zwróć uwagę na samochody i ludzi, którzy kręcą się w okół Twojego stanowiska. Będą sytuację, gdzie będą obserwowali i robili zdjęcia. Potem pójdzie jeden z drugim z Twoim zdjęciem na Policę lub Straż Miejską. Ale niestety podane służby nic nie poradzą, bo wszystko odbywa się zgodnie z prawem. Wrócą do Ciebie i zaczną się mścić. Porysują Ci samochód (jeżeli dojeżdżasz samochodem, parkuj go 2 km od miejsca pracy), a jak nie porysują to podłożą gwoździe, dlatego przed wyjazdem obejdź samochód. Zgłosisz to na Policję? Nic z tym nie zrobią - nie ma dowodów, nawet jeśli je masz, to odpowiedzią Policjanta jest, że sprawca działał pod wpływem emocji. Co jeżeli ja zadziałam pod wpływem emocji i dam mu kopa w jaja? Będę miał sprawę w sądzie i będą wiedzieli kto to zrobił, bo przecież Policja będzie na parkingu co drugi dzień i znać Cię będą od samego początku wprowadzenia parkingu. Oburzeni klienci, którzy dostali wezwanie będą dzwonili na Policję. Potem przyjadą i spiszą Twoje dane. Po jakimś czasie Policja przekaże zgłaszającemu, że parking jest prywatny i proszę załatwić to z przedstawicielem firmy - czyli z Tobą. Przyjedzie do Ciebie grupa ludzi i wszyscy na raz będą krzyczeć. - Oczywiście 75% ludzi na wystawienie wezwania reaguje normalnie, ale pozostałe 25% obrzydza człowiekowi życie. Przyjdzie, zacznie się wydzierać na całą okolicę i zacznie grozić, czego to on nie zrobi jak mu nie cofniesz wezwania. Nawet jakbyś chciał to zrobić to nie masz jak. Bo 2 lata temu, Kontrolerom wycofano taką opcję. Klikniesz "wystaw wezwanie" i już nie ma odwrotu. Musisz je wystawić, nawet jak kierowca danego pojazdu, był klientem sklepu, czy stał chwilę. Nie masz wyboru, trzeba wystawić wezwanie i się tłumaczyć dlaczego to robisz. Przyjdzie do Ciebie inwalida emeryt i wystaw mu wezwanie na prawie 100 złotych. (...)
    Robert

16.01.2020 11:39

Najlepiej jeśli tu piszą pracownucy niech podają chociaż województwo lub rejon a tak nie wiadomo co i jak.

16.01.2020 12:38

No w pomorskim na Szefostwo nie ma co narzekać. :)
    Patrycja

14.01.2020 19:52

Dostałam „mandat” we wrześniu mimo ze byłam klientem sklepu do którego parking należał, odwołałam się tego samego dnia i do dziś do stycznia nie mam odpowiedzi! Ktoś w podobnej sytuacji? Czy mam zapłacić czy czekac czy już anulowali? Zaraz nalicza dodatkowe koszty..
    Rafal

15.01.2020 10:14

To zalezy tych odsetek moze byc nie dużo gorzej jak ktoś komu zależy na czystm koncie znajdzie się w BIK,to pozniej moze byc problem z kredytem rata telefonem.
    Patrycja

15.01.2020 13:55

Napisałam wczoraj do nich przez ich formularz i dali znać ze anulowane, tylko nie wiem czemu nie dostałam tego od razu na maila. Ale dzieki za odpowiedz:)
    Os

12.01.2020 19:56

Dostałem wezwanie do zaplaty za brak biletu. Bilet przez pomylkę zabrałem ze soba gdy szedlem do sklepu. Oprocz biletu mam tez paragon ze sklepu. Problem z tym ze juz dawno minal termin odwolania sie od wezwania. Czy w zwiazku z tym jest szansa by mi anulowali?

13.01.2020 13:53

Wyśle Pan zdjęcie biletu, paragonu, tego wezwania (tam gdzie jest nr. rejestracyjny i godzina) na e-mail ([email protected]). Z dopiskiem, że był Pan klientem sklepu, a bilet miał Pan przy sobie w kieszeni.

13.01.2020 13:54

Tam zdarzało się, że reklamacje były wysyłane po 7 dniach to i tak anulowali.
    Szarik

20.12.2019 18:33

Lepiej zapłacić to wezwanie albo chociaż spróbować się odwołać. Żałuję że nie zrobiłem tego dwa lata temu.
    SENSENMANN

23.12.2019 20:11

To było pewne, że jeżeli ktoś nie zapłaci to zostaną mu naliczone dodatkowe koszta. O to fragment: Nie opłacone w terminie: Opłata Dodatkowa, lub odszkodowanie za nienależyte wykonanie Umowy Najmu, lub koszty odholowania Pojazdu w przypadku, o którym mowa w punkcie 9, będą dochodzone w drodze postępowania egzekucyjnego z wykorzystaniem danych właściciela Pojazdu uzyskanych z Centralnej Ewidencji Pojazdów i Kierowców (CEPiK). Korzystający z Parkingu zostanie dodatkowo obciążony kosztem pozyskania danych właściciela Pojazdu z CEPiK (...)

10.01.2020 13:50

Pewnie, że dojdzie. Wszytko dochodzi. Nawet mandat z autobusu miejskiego potrafi dojść po 6 latach. W regulaminie jest to wyraźnie napisane. Niektórzy jak dostaną wezwanie i je wyrzucą to myślą, że problem z głowy, a jest dokładnie odwrotnie.
    przemek

02.01.2020 20:48

Wrocław ul. Powstańców Sląskich 88 koło lidla, miejsca przy budynku 13 piętrowym nie należą do Aldi a tym bardziej APCOA ale bilet pojawił się za szybą, jutro od spółdzieli wyciągam mapkę oraz ze zdjęciami składam sprawę o próbę wyłudzenia pieniędzy w kwocie 90zł. (usunięte przez administratora)

10.01.2020 13:45

To składa Pan skargi nawet i do samego Prezydenta. Już akcje z tymi mapkami nie raz były i ludzie się na tym przejechali.
    Monika.

10.01.2020 13:27

Czy parkingowi, którzy pracują w tej firmie na tych parkingach nie mogą upomnieć człowieka, że ma wziąć bilet? Tylko czekać i potem wypisać mandat? Parkingowy widział jak wysiadalam z samochodu i nie wzięłam biletu ale nawet się nie odezwał. Dopiero po przyjściu miałam za wycieraczką mandat na kwotę 95 zlotych.

10.01.2020 13:42

Na parkingach jest nadmiar oznakowania, parkingowy nie musi nikogo upominać. Skoro widziała Pani parkingowego to tym bardziej wiadome było, że parking jest płatny i trzeba pobrać bilet. A jak się czegoś nie wie to wystarczy zapytać.
    Zibi

07.12.2019 04:13

Wczoraj teść (82lata) miał pseudo mandat za brak biletu do Lidla powiedział że nigdy tam nie pojedzie Jeżeli o to wam chodzi to moje gratulacje. Róbcie tak dalej
    Robert

08.12.2019 10:44

Bez urazy ale w tym wieku kierowca to już nie powinien jeździć autem nie widząc znaków stwarza zagrożenie na drodze.
    Mert

12.12.2019 18:05

Nie, nie pracuję, jestem zwykłym szarym klientem, który ma dosyć tego, że kilku (usunięte przez administratora) stawia sobie samochody na parkingu sklepu i idzie na miasto. Jak przyjeżdżałem na zakupy to musiałem niekiedy 10 minut czekać aż się miejsce zwolni. Rozmawiałem tylko z pracownikiem tej firmy i się obeznałem trochę. Po za tym cwaniaczku to jest strona dla osób co są obeznani w tej firmie i mają pisać jak wygląda tam sytuacja w przypadku, gdyby ktoś chciał zostać tam zatrudniony, a nie wypisujesz tu swoje wielkie żale, wypociny, że jakiś dziadek dostał mandat. I bardzo dobrze, że dostał! Jak nie widzi znaków, że bilet musi wziąć to trzeba mu odebrać prawo jazdy bo jeszcze kogoś zabije na drodze!
    [email protected]

06.12.2019 22:05

Jak zarządzacie parkingami przy dużych sklepach jak np. Lidl, to parkomaty powinny być ustawione gęsto po całym parkingu, a nie jeden przy wejściu do sklepu. Gdy się zaparkuje w dalszej części parkingu to trzeba biegać w jedną i drugą stronę po bilet. Ja już nie kupuję w takich Lidlach i tym podobnych sklepach z parkingami z parkomatami.
    Mert

07.12.2019 19:35

To niech Pani wyłoży chociaż te 15 tys. zł to się drugi dokupi. ;)

09.12.2019 20:16

Niech kupi i przy wyjściu z domu Sobie postawi choć i tak pewno nieraz by zapomniała wziąć bileru i znowu problem i wina parkingowego i firmy????
    karol

05.12.2019 17:36

polowanie na kierowców za brak biletu.Byłem w lidlu 50 minut. Jak się chce zarabiać do trzeba zamykać szlaban (usunięte przez administratora)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Apcoa Polska?

Kontakt - Apcoa Polska Sp. z o.o.

Rondo Onz 1 00-124 Warszawa

Branże: Sprzedaż detaliczna
    Simson

24.09.2019 15:37

Ja dostalem kwitek od nich 2 lata temu i nic nie przyszlo ani nie wzieli mi z konta :)

29.11.2019 16:43

Ma umowę z Cepik inco od pracownicy.
    Skeme

30.11.2019 21:55

Zawsze możesz to sprawdzić. Zostaw tylko samochód bez biletu.
    afaello

27.11.2019 09:11

Do wszystkich komentujących. Wszystkie pochlebne opinie pochodzą od pracowników firmy... W swoich komentarzach próbują tworzyć wrażenie, że "zwykli ludzie" popierają złodziejstwo. Prawda jest taka, że Ci którzy tam pracują nigdy już nie znajdą pracy w normalnej i uczciwej firmie, bo kto by zatrudnił nieuczciwych, albo przygłupich ludzi, którzy tej nieuczciwości nie widzą...

28.11.2019 20:40

Bzdury piszesz kolego....śmiać się czy płakać idąc Twoim tokiem myślenia większość pracodawców która niezatrudnila by przyglupich i nieuczciwych jak twierdzisz ludzi sama wyzyskuje Swoich pracowników więc nie wyjeżdżają z takimi tezami.

28.11.2019 20:47

Policja niedobra Straż miejska niedobra kanar be parkingowy be wszystko be dla ludzi nieprzestrzegajacych zasad regulaminow prawa ale niestety na szczęście żyjemy w cywilizowanym kraju .A Ci co narzekają do dżungli.
    Janusz

28.11.2019 00:02

(usunięte przez administratora) Jeśli chcieli by uczciwie prowadzić biznes wystarczyłoby zainstalować szlabany z pobraniem biletu oraz opłatą . Wieszanie małej tabliczki z informacją o prywatnym parkingu w środku miasta na wysokości 2,5 metra na słupie jest zwykłym usankcjonowaniem działalności wyłudzania $$$. Nie pozdrawiam szczególnie firmy Apcoa.
    Andrzej

28.11.2019 20:33

Z tymi małymi tabliczkami to nie przesadzaj tablice są wielkości tych co mają znaki drogowe i parking naprawdę jest dobrze oznakowany A przy wejściu stoi parkometru z tablicami informacyjnymi trzeba być ślepym żeby nie zwrócić uwagi i się nie zainteresować
    zawiedziony

21.11.2019 20:56

Dostałem wezwanie do wniesienia opłaty dodatkowej za brak ważnego biletu parkingowego. Za zwyczaj korzystam z aplikacji Mobilet i tak też postąpiłem tym razem. Wjeżdżając na parking nigdzie nie było informacji, że ten sposób płatności nie jest honorowany i że parkingiem zarządza firma Apcoa, w związku z tym nie byłem świadomy, że opłata parkingowa nie zostanie pobrana. Należność za parkowanie uiściłem ww aplikacją. Niestety odwołanie, które przesłałem (dołączyłem dokumentację zdjęciową i wyjaśnienia, że nie miałem zamiaru parkować za darmo) nie przekonały nijakiego p. Piotra. Piszę ku przestrodze, jeśli chcecie parkować przy pomocy aplikacji to na pewno nie w Opolu na Placu Teatralnym,
    Black

23.11.2019 15:14

APCOA ma swoje mobilne płatności, np. takie coś jak Mobi Parking. W APCOA nazywa się to APCOA FLOW, ale to jak na razie działa tylko w niektórych miastach na ich parkingach. Żeby cofnąć wezwanie od APCOA trzeba mieć jakieś podstawy do tego, ponieważ firmy nie interesuje to, że Pan "nie wiedział".
    Normalka

23.11.2019 09:53

Inne info w automacie jak na tablicy informacyjnej - Migdalowa Warszawa.
    Kogo to obchodzi

29.10.2019 12:59

(usunięte przez administratora) !!!!!!!!!!!!! Szczególnie przy dworcu Zachodnim. Podjechałem o 10:10. Poszedłem kupić bilet w automacie. Na bilecie 10:04. Wracam a dupek wypisał mandat o 10:02. Mówi pisz reklamację. Napisałem. Odpowiedź: Opłata naliczona zgodnie z regulaminem. Jeszcze raz (usunięte przez administratora) !!!!!!

15.11.2019 21:46

Dokładnie jak ten roszczeniowiec co wziął bilet ktory mial kilka godzin waznosci jak napisal i poszedł bo nie wiedział gdzie to włożyć....W....mógł go wlozyc

21.11.2019 15:03

Czas u Pana chyba idzie wstecz. Skoro opłata była naliczona z regulaminem to tak musiało być. Coś w odwołaniu było noe tak i nie było podstawy aby to anulować.
    ruf13

19.11.2019 20:50

Takie "januszostwo" biznesu to może tylko w naszej kochanej ojczyźnie funkcjonować. Dziwię się tylko tym wszystkim Lidlom, Biedrom i mojej lokalnej, rozpadajęcej się galerii Opolanin, że korzystają z usług takich firm.
    Waldek

20.11.2019 15:26

Dokladnie tak U mnie w mieście też jest parking tej firmy dobre 3 lata i mam gdzie zaparkować Wcześniej nie było wogóle miejsca bo ludzie zostawiali samochody i szli do galeri albo wsiedli w busa i do pracy. Parking byl pełen a ludzi w sklepie tylko kilku Mimo tego że jest płatny to i tak trafiają się tacy co nie zapłacą i idą na miasto Bardzo dobre rozwiązanie oby było jak najdłużej

21.11.2019 15:00

Ludzie zostawiają samochody i idą na miasto, a klienci danych sklepów nie mają gdzie zaparkować i niekiedy jadą do innego sklepu. Markety, galerie byli zmuszeni wprowadzić taki system parkingowy, aby klienci mieli miejsce zostawić samochód i iść na zakupy. Jeżeli jest się klientem sklepu to parking jest za darmo za pobraniem biletu na 45 - 90 minut zależnie jaka to placówka. Zdarza się, że klient otrzyma wezwanie, ale jeżeli potrafi normalnie rozmawiać to wcale nie musi za to płacić. U naszych sąsiadów także są takie rozwiązania, jak np. w Niemczech albo nawet w UK, ale tam (mandaty) są o wiele większe. Także nie tylko w Polsce takie coś jest.
    Szadok

14.09.2019 21:14

Otrzymałem wezwanie do zapłaty 95 zł. Była to moja pierwsza styczność z tego typu systemem biletowym i niestety nie doczytałem informacji o konieczności pozostawienia biletu za szybą. Po prostu zabrałem go ze sobą. Od momentu pobrania biletu do wystawienia wezwania minęło 9 minut, a obowiązywał on przez kilka godzin. Bilet zachowałem i umieszczę w odwołaniu jego skan jako dowód opłaty. Czy jest szansa na pozytywne rozpatrzenie odwołania?
    Marta89

20.11.2019 20:01

Ciekawe od czego zależy czas rozpatrywania. Jedni czekają na odpowiedź miesiąc a inni dostaną odpowiedź na drugi dzień

21.11.2019 14:54

Wszystko zależy od tego jak się ktoś odwoła i od tego ile jest reklamacji. W samej Polsce jest kilkaset takich parkingów, a reklamacji jest sporo. Zanim wszystko zostanie sprawdzone, czy reklamacje mogą być uwzględnione czy nie to trochę czasu to trwa.

01.11.2019 05:14

Gżyb

03.11.2019 13:23

Jaki pieniążek?
    Klientka Netto

18.10.2019 14:50

Jestem częstym klientem NETTO w Tucholi otrzymałam mandat za nie włożenie bileciku za szybę samochodu ale po wyjaśnieniu okoliczności Firma Apcoa Parking umorzyła mi mandat. Dziękuje
    Ewa

10.10.2019 07:53

Zawsze bilecik miałam, tym razem przy pustym parkingu wpadłam(dosłownie) po kawę i do domu(3-4 minuty) . Po dwóch dniach w samym dole wycieraczki zauważyłam "coś" w celofanowym opakowaniu .No i tu zdziwienie- druk za parking+95 zł. Zapłacę, niech maja, przeżyję, ale jedno wiem na pewno!Nigdy nie zajadę do sklepu NETTO, a tygodniowo traciłam tam sporo kasy. Teraz kupuję tam, gdzie nie poluje się na klientów.Pozdrawiam P.S A FIRMA ,która łapie taka kasę, niech u wjazdu zamontuje BRAMKI WJAZDOWE!!!! Jedno wielkie zło.......!
    Kasjerka

10.10.2019 15:54

- Skoro zawsze brała Pani bilet to zapewne wie jaki jest system na parkingu i co grozi za jego brak. Biletu nie ma to jest wezwanie, nie ma co teraz mieć pretensji. - Nawet jak idzie się tylko po kawę trzeba wziąć ten bilet, bo w każdej chwili mogą być sprawdzane opłaty za parking. Można powiedzieć też Parkingowemu, że idzie Pani tylko do sklepu na chwilę i nie ma żadnego problemu. - Jeżeli ma Pani paragon ze sklepu, można odwołać się na niego, wysyłając jego zdjęcie oraz podając nr. wezwania i nr. rejestracyjny pojazdu na e-mail znajdujący się na wezwaniu. - Na klientów nikt nie poluje. Skąd parkingowy ma wiedzieć, czy jest Pani w sklepie, czy nie. Nie ma biletu to musi wystawić wezwanie. - Szlaban spowodowałby tylko niepotrzebne korki na ulicy i jedno wielkie zamieszanie, bo nie każdy by sobie z tym poradził.
    Stein

17.10.2019 20:05

Kogo to obchodzi? Lataj po kawe do osiedlowego.
    tytan38

25.06.2019 22:27

Wiele ludzi są zgodni z regulaminem i konsekwentnie biorą bilecik z parkomatu,najbardziej mnie boli to,że tysiąc razy miałem bilecik ale tego dnia z roztargnienia i pośpiechu,nie pobrałem i pech zapłać 95 zł. to boli,mam paragon z zakupu w sklepie.Do zapłaty kary mam tylko 7-dni, a rozpatrzeni mojego odwołani 30-dni.A jaki wynik ,tego nie wie nikt,jeżeli negatywny czy będą naliczone odsetki ,a jeżeli zapłacę,czy otrzymam zwrot pieniędzy,jeżeli mój wniosek będzie rozpatrzony pozytywni na moją korzyść.Czy lekcja pobierania bileciku musi być tak droga...pozdrawiam.

24.09.2019 15:33

Odwołać się i opisać sytuację.

09.10.2019 18:07

CY parkingi przy Aldikach są pozamykane bo u nas nie wystawiają wezwań bo mówili coś ze wszędzie w Aldi nie ma już bilecików do odwolania

09.10.2019 15:54

Witam. Mam pytanie odnośnie parkingów APCOA. Miałem darmowy bilet (na 45 minut), ale moje spotkanie się przedłużyło i spóźniłem się 10-15 minut. Otrzymałem wezwanie do opłaty dodatkowej na kwotę 95 złotych za brak ważnego biletu. Po przyjściu zapłaciłem za spóźniony czas. Wypiłem bilet za 3 złote i chcę się na niego odwołać. Czyli zapłaciłem za parking według cennika ale dopiero po przyjściu i wezwanie raczej powinno zostać anulowane? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    mari

30.09.2019 21:09

Jedno wielkie (usunięte przez administratora) w tej firmie, złożyłem odwołanie i nawet nie potrafią przez trzy tygodnie odpisać,po prostu mają ludzi głęboko.

01.10.2019 12:32

Czas na rozpatrzenie odwołania to 30 dni. Zapewne otrzyma Pan odpowiedź po miesiącu od dnia odwołania się.
    KlientN

07.10.2019 14:12

Firma ma 30 dni na rozpatrzenie. Przerabiałem to i przysłali mi dopiero na sam koniec, że wezwanie zostało anulowane.
    Luki

02.10.2019 12:08

Stówa za 15 min postoju na ich parkingu. Ładny interes , ciekawe kto wymyślił taką kwote? Da się to jakoś cofnąć albo chociaż połowe zapłacić?

04.10.2019 12:54

Parking jest oznakowany, że jest płatny na samym placu i na wjeździe. Kontroler nie musi nikogo o to upominać żeby wziął bilet. Na parkingu jest tyle samochodów, że czasami nie widać kto kiedy przyjechał, czy wziął bilet, czy nie. Każdy musi sam o to zadbać. Jeden Kontroler nie upomni wszystkich przyjeżdżających, bo to jest niewykonalne przy dużym ruchu. Takie są stawki na prywatnych parkingach, wszędzie. W moim mieście pod sklepem jest nawet 200zł za postój dłuższy niż godzinę ale to akurat inna firma. Na miejscu nie można zapłacić niestety, bo każdy by wolał zapłacić np. połowę na miejscu niż normalnie 95 złotych. W odwołaniu może Pan napisać dlaczego nie zapłacił za parking.
    KlientN

07.10.2019 14:10

Jakby na każdego miał czekać to nikogo by nie spisał. Skąd ma wiedzieć czy przyjechałeś/odjeżdżasz czy wkładasz bilet akurat za szybę, jak na parkingu jest tysiąc samochodów i każdy co chwilę o coś pyta, a to o pomoc przy parkometrze itd. Znaki na parkingu na pewno są, że jest płatne, także nieuwaga kosztuje.

07.10.2019 11:31

Ile jest etapów w procesie rekrutacji w Apcoa Parking Polska Sp. z o.o.? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?

07.10.2019 14:02

Ile jest etapów to nie wiem. Najlepiej jak byś miał blisko do pracy i posiadał Prawo Jazdy kat. B.
    Przem

18.09.2019 14:43

Witam. Otrzymałem wezwanie do opłaty dodatkowej w wysokości 95 PLN za brak biletu. Problem polega na tym, że bilet wykupiłem na 3 godziny (za 9 PLN) i włożyłem za wycieraczkę. W regulaminie jest napisane, że bilet należy umieścić na zewnątrz pojazdu tak, aby Kontroler mógł go odczytać. Bilet ktoś mi zabrał albo po prostu zdmuchnął go wiatr. Kilka pojazdów obok miało bilet na zewnątrz, a kilka wewnątrz. Nie mam pretensji o to, że otrzymałem wezwanie od Kontrolera, bo to prawda, że jak wystawiał wezwanie to biletu już tam nie było. Problemem jest to, że muszę zapłacić tak wysoką kwotę teraz. Nie mam żadnego dowodu na to, że zapłaciłem. Jedynie co to mogę napisać odwołanie na e-maila do firmy APCOA i opisać zdarzenie. Tylko, że prawdopodobnie mi tego nie cofną. Może zna ktoś inny sposób jak to załatwić? Mogę iść nawet wykupić nowy bilet za 20 złotych, żeby nie płacić aż tyle.
    Przem

23.09.2019 09:52

Jest napisane w regulaminie, że bilet ma być z przodu na zewnątrz pojazdu.

24.09.2019 15:31

W regulaminie jest napisane, że bilet ma być pod przednią szybą pojazdu włożony tak, aby była możliwość jego odczytania z zewnątrz pojazdu. Jak będzie miał Pan bilet na zewnątrz, czyli za wycieraczką to wiadomo, że ktoś go może wziąć albo zdmuchnie go wiatr. Co innego na miejskim parkingu, gdzie parkingowy pobiera opłatę, wydaje bilet i sam go wkłada za wycieraczkę.
    ela

13.11.2017 20:57

Hmm, moim zdaniem ta FIRMA jest niepoważna. Jak można wzywać do zapłaty za parkowanie, skoro parkomat nieczynny. Gratuluję kompetentnych pracowników!

23.09.2019 11:51

Pomysl chlopie skąd widać ze parkingowy lepiej myśli od Ciebie.

24.09.2019 15:05

Co za parkingowy wystawia wezwania, skoro parkometr jest nieczynny? Jak Ci ludzie mieli zapłacić za parking w takim razie? Wezwania może wystawić tym, co wjechali i nie zapłacili na parking od momentu włączenia/naprawy parkometru.
    Lolo

12.09.2019 14:44

(usunięte przez administratora) stałem pod swoim blokiem i szmaty mi kwita za szybę dały. Szmaciaże
    Andrzej

12.09.2019 21:40

Jaka ulica
    X

13.09.2019 16:14

Pod blokiem płatny parking?
    Lolek

10.09.2019 12:50

Strasznie litewskie zachowanie pracowników firmy ale mam pytanko bo to już muj 3 kwit od nich jak będę im składał co miesiąc po 20 zł to mogą mi komornika dowalic ktoś się orientuję z tym
    X

11.09.2019 17:06

Jak nie zapłacisz to zabiorą Ci z konta z odsetkami.

Zostaw merytoryczną opinię o Apcoa Polska Sp. z o.o.