EF EDUCATION FIRST

EF Impact

Wydarzenia

5. Opinie o EF EDUCATION FIRST

Opinie o EF EDUCATION FIRST Warszawa

Nie przegap nowości o EF EDUCATION FIRST!

Daria Pawelska

05.07.2026 14:17

Jak EF dodało mi wiatru w żagle… Kiedy decydowałam się na wyjazd z EF do Nowego Jorku, moim głównym celem była nauka języka angielskiego. Chciałam poprawić swoje umiejętności komunikacyjne, przełamać barierę mówienia i sprawdzić, jak wygląda codzienne używanie języka poza szkolną klasą. Nie spodziewałam się jednak, że ten wyjazd okaże się czymś znacznie większym niż kurs językowy i że pozostawi we mnie wspomnienia oraz doświadczenia, które będą miały wpływ na moje życie jeszcze przez wiele lat. Już pierwszego dnia zrozumiałam, że znalazłam się w wyjątkowym miejscu. Na kampusie spotkałam ludzi z różnych części świata. Każdy przyjechał z inną historią, kulturą i doświadczeniami, ale wszystkich łączył jeden cel – chęć nauki, rozwoju i poznawania nowych ludzi. To właśnie ta międzynarodowa atmosfera od początku zrobiła na mnie największe wrażenie. Nagle angielski przestał być szkolnym przedmiotem, a stał się narzędziem do budowania relacji, prowadzenia rozmów i poznawania świata. Przed wyjazdem często obawiałam się popełniania błędów podczas mówienia. Zdarzało mi się zastanawiać nad każdym zdaniem i szukać idealnych słów. Podczas pobytu w EF szybko zauważyłam, że nikt nie oczekuje perfekcji. Najważniejsza była komunikacja i otwartość. Dzięki codziennym rozmowom z uczestnikami z różnych krajów zaczęłam mówić coraz swobodniej. Każdy dzień był okazją do praktyki – podczas zajęć, wspólnych posiłków, spacerów czy wycieczek. Z czasem zaczęłam zauważać, że myślę po angielsku znacznie częściej, a rozmowy przychodzą mi coraz bardziej naturalnie. Zajęcia prowadzone przez nauczycieli były zupełnie inne niż te, które znałam ze szkoły. Duży nacisk kładziono na współpracę, dyskusje i praktyczne wykorzystanie języka. Dzięki temu nauka była ciekawa i angażująca. Szczególnie podobały mi się projekty grupowe, podczas których mogliśmy wymieniać się pomysłami i doświadczeniami. Każda osoba wnosiła coś wyjątkowego, a różnorodność kultur sprawiała, że nawet zwykłe rozmowy stawały się niezwykle interesujące. Jednym z najcenniejszych aspektów wyjazdu były międzynarodowe przyjaźnie. Poznałam osoby, z którymi prawdopodobnie nigdy nie spotkałabym się w innych okolicznościach. Rozmowy o naszych krajach, zwyczajach, planach na przyszłość czy codziennym życiu pozwoliły mi spojrzeć na wiele spraw z zupełnie innej perspektywy. Mimo że pochodziliśmy z różnych części świata, szybko okazało się, że mamy wiele wspólnych zainteresowań i podobne marzenia. To niesamowite uczucie wiedzieć, że po zakończeniu kursu ma się znajomych i przyjaciół rozsianych po całym świecie. Ogromnym przeżyciem było również samo odkrywanie Nowego Jorku. Wcześniej znałam to miasto głównie z filmów, seriali i zdjęć. Możliwość zobaczenia go na własne oczy była spełnieniem marzeń. Spacer po Times Square, widok panoramy Manhattanu, Central Park czy codzienne obserwowanie życia jednego z najbardziej znanych miast świata sprawiły, że każdy dzień przynosił nowe emocje. Szczególnie wyjątkowe było zwiedzanie miasta w towarzystwie nowych znajomych. Dzięki temu mogłam nie tylko poznawać Nowy Jork, ale także tworzyć wspomnienia z ludźmi z różnych krajów. EF pomogło mi rozwinąć nie tylko umiejętności językowe, ale także cechy, które będą ważne przez całe życie. Nauczyłam się większej samodzielności i odpowiedzialności. Pobyt za granicą wymagał podejmowania własnych decyzji, organizowania czasu i radzenia sobie w nowych sytuacjach. Dzięki temu wróciłam do domu bardziej pewna siebie i gotowa na kolejne wyzwania. Wyjazd nauczył mnie również otwartości. Spotkanie osób wychowanych w różnych kulturach pokazało mi, jak ważny jest szacunek, ciekawość świata i gotowość do poznawania innych punktów widzenia. Dzięki EF zrozumiałam, że różnice między ludźmi nie są przeszkodą, lecz ogromną wartością, która pozwala nam się rozwijać i lepiej rozumieć otaczający świat. Patrząc z perspektywy czasu, mogę powiedzieć, że EF dało mi znacznie więcej niż możliwość nauki języka. Dało mi pewność siebie, nowe przyjaźnie, niezapomniane wspomnienia i odwagę do wychodzenia poza swoją strefę komfortu. Pokazało mi, że rozwój zaczyna się wtedy, gdy jesteśmy gotowi spróbować czegoś nowego i otworzyć się na świat. Jestem bardzo wdzięczna za tę przygodę. Wspomnienia z Nowego Jorku, ludzie, których poznałam, oraz doświadczenia zdobyte podczas kursu pozostaną ze mną na zawsze. To był jeden z najważniejszych i najbardziej inspirujących momentów mojego życia. Z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że udział w programie EF był jedną z najlepszych decyzji, jakie kiedykolwiek podjęłam.
Maja Rogulska

04.07.2026 15:14

Jestem teraz na 4-tygodniowym wyjeździe językowym EF w Barcelonie i jak na razie naprawdę bardzo mi się podoba. Atmosfera jest super, wszyscy są mili i pomocni, więc od początku łatwo było się odnaleźć i poznać ludzi z różnych krajów. Na lekcjach cały czas rozmawiamy po hiszpańsku, często zmieniamy pary i grupy, dzięki czemu można przełamać barierę językową i po prostu zacząć swobodniej mówić. Po zajęciach jest dużo różnych aktywności i wycieczek, więc cały czas coś się dzieje. Byłam już dwa razy na Costa Bravie i było przepięknie. Dużym plusem jest też komunikacja – metro jest bardzo łatwe do ogarnięcia, więc bez problemu można samemu zwiedzać Barcelonę. Jak na razie jestem bardzo zadowolona i zdecydowanie polecam taki wyjazd każdemu, kto chce podszlifować hiszpański i przy okazji przeżyć fajną przygodę.
Maja N

01.07.2026 19:41

Jak na razie mam bardzo pozytywne doświadczenia z EF Polska. Kontakt z konsultantami przebiega sprawnie, a wszystkie moje pytania spotkały się z szybką i wyczerpującą odpowiedzią. Organizacja wyjazdu jest bardzo dobrze przygotowana – cały proces został jasno wyjaśniony, dzięki czemu czuję się spokojnie i dobrze poinformowany. Do tej pory wszystko przebiega profesjonalnie i bezproblemowo, dlatego z niecierpliwością czekam na wyjazd. Mam nadzieję, że sam pobyt będzie równie udany, jak dotychczasowa współpraca z EF Polska. Na ten moment zdecydowanie mogę polecić ich za świetną organizację i podejście do klienta.
Ola P

29.06.2026 19:36

Jestem bardzo zadowolony z mojego doświadczenia z EF. Kurs był dobrze zorganizowany, a nauczyciele byli pomocni i potrafili stworzyć przyjazną atmosferę do nauki. Największą zaletą była możliwość codziennego używania języka w praktyce oraz poznania ludzi z różnych krajów i kultur. Dzięki temu znacznie poprawiłem swoje umiejętności komunikacyjne i nabrałem pewności siebie podczas rozmów. Cały wyjazd był świetnym połączeniem nauki i poznawania nowych miejsc. To doświadczenie zmotywowało mnie do dalszej nauki języka i z pewnością poleciłbym EF osobom, które chcą rozwijać swoje umiejętności w praktyczny i ciekawy sposób.
#Lingwista
amelia

29.06.2026 10:45

Wyjazd z EF to świetna decyzja. Organizacja na wysokim poziomie, wszystko dopięte na ostatni guzik. Lekcje są prowadzone w ciekawy sposób, a kadra bardzo pomocna. Czułam się bezpiecznie i naprawdę podszkoliłam język. Polecam!
Paula

26.06.2026 17:44

Wyjazd na kurs językowy z EF to było spełnienie moich marzeń i nie zawiodłam się pod żadnym względem. Nauczyciele w szkole są bardzo pomocni i mili, można się poczuć zaopiekowaniem od pierwszych dni. Kurs jest dostosowany do umiejętności językowych personalnie, więc nie trzeba się martwić czy da się radę (jest również opcja przeniesienia na niższy albo wyższy poziom). Cały wyjazd to jednak nie tylko nauka, a aktywności są zawsze ciekawe. Serdecznie polecam każdemu, kto myśli o wyjeździe!
Luna

24.06.2026 21:25

Moje doświadczenie z firmą Education First było bardzo pozytywne. Miałam okazję wyjechać z nimi do Oksfordu i był to jeden z najbardziej wartościowych wyjazdów w moim życiu. Na miejscu mogłam nie tylko rozwijać swoje umiejętności językowe, ale również poznać kulturę i codzienne życie w Wielkiej Brytanii. Największą zaletą tego wyjazdu byli jednak ludzie, których poznałam. Przeżyliśmy razem mnóstwo przygód, które zapamiętam na całe życie. Miałam okazję nawiązać znajomości z ludźmi z wielu krajów świata, szczególnie z Meksyku, Argentyny, Finlandii i Brazylii. Mogłam dowiedzieć się od nich wiele o ich kulturach, zwyczajach i sposobie życia. To pokazało mi, że warto wychodzić ze swojej strefy komfortu i dowiadywać się jak najwięcej o świecie. Wyjazd rozwinął mnie również pod względem językowym. Codzienny kontakt z osobami z różnych krajów sprawiał, że praktycznie cały czas komunikowaliśmy się po angielsku. Dzięki temu nabrałam większej pewności siebie w mówieniu i znacznie poprawiłam płynność mówienia po angielsku. Pobyt w Oksfordzie nauczył mnie samodzielności, otwartości na nowe doświadczenia oraz łatwiejszego nawiązywania kontaktów z ludźmi. Wróciłam z tego wyjazdu nie tylko z lepszym angielskim, ale także z wieloma pięknymi wspomnieniami i przyjaźniami, które utrzymuję do dziś. Jestem bardzo wdzięczna za takie doświadczenie i chętnie wybrałabym się gdzieś z EF jeszcze raz. To był super sposób nie tylko na naukę języka, ale również na rozwój osobisty i poznanie świata z zupełnie innej perspektywy.
Juliusz

23.06.2026 06:44

Bardzo pozytywnie zaskoczyłam kursem z EF. Wszystko zostało naprawdę dobrze zorganizowane, zwłaszcza przed wyjazdem było bardzo dużo spotkań, które pomogły się przygotować. Była bardzo duża oferta wyjazdów dodatkowych poza kursem. Naprawdę polecam!
lena

21.06.2026 15:06

Widząc wszystkie zdjęcia i filmiki w social mediach EF zapragnęłam przeżyć podobną przygodę. I to marzenie o takim wyjeździe udało się spełnić! W sierpniu zeszłego roku poleciałam z EF na dwa tygodnie na Maltę. Całość przerosła moje oczekiwania. Zajęcia, aktywności, ludzie. To energia, której nigdy nie zapomnę! Pojechałam sama, nie znając nikogo, a wróciłam z głową pełną wspomnień, międzynarodowych znajomości i płynnym językiem angielskim. Polecam każdemu zaryzykować i wybrać się na taką przygodę!
aniafigiel

14.06.2026 17:02

Miałam okazję spędzić 2 tygodnie w Nowym Jorku z EF i był to jeden z najlepszych wyjazdów w moim życiu. Organizacja była na bardzo wysokim poziomie, a nauczyciele i opiekunowie byli zawsze pomocni i życzliwi. Dzięki zajęciom językowym mogłam poprawić swój angielski, a jednocześnie poznać wiele osób z różnych krajów. Najbardziej podobało mi się zwiedzanie Nowego Jorku, zobaczyłam m.in. Times Square, Central Park i Statuę Wolności. Atmosfera miasta była niesamowita. Wyjazd pozwolił mi stać się bardziej samodzielną, pewniejszą siebie i otwartą na nowe kultury. Zdecydowanie polecam EF każdemu, kto chce połączyć naukę języka z niezapomnianą przygodą. Chętnie pojechałabym z nimi ponownie!
Iza

13.06.2026 19:58

Wybieram się na kurs za parę miesięcy za poleceniem mojej przyjaciółki, która była na 2-tygodniowych kursach na Malcie oraz w Singapurze. Historie które od niej słyszałam były cudowne więc sama zdecydowałam się jechać i przekonać się na własnej skórze. Ona spędziła w obu krajach niezapomniany czas, poznała świetnych ludzi z całego świata z którymi do teraz jest w kontakcie a także miała okazję praktykować swój angielski dzięki czemu matura super jej poszła.
Maja

11.06.2026 22:00

Mimo. że nie byłam jeszcze na kursie EF, wybieram się w sierpniu. Mimo, że nie jestem jeszcze w stanie powiedzieć jak było na samym kursie, z wielką chęcią powiem jakie są moje odczucia przed samym kursem. Przyjeżdżając pierwszy raz do biura czułam się bardzo zaopiekowana, zostały mi przedstawione wszystkie szczegóły, m.in jak wygląda sam kurs, jakie są opcje kursów, jak wygląda plan tygodniowy itp. Bardzo dużym plusem jest to, że wpłatę na kurs można podzielić sobie na "raty". Po samej rezerwacji otrzymywałam duże wsparcie i w razie jakichkolwiek pytań z mojej strony zawsze dostawałam na nie odpowiedź. Oczywiście mam pewne obawy jak każdy, kto wyjeżdża pierwszy raz na taki kurs, ale myślę i mam nadzieję, że w Nowym Jorku poznam znajomych z całego świata.
Zuziaaa

24.05.2026 15:35

Wyjazd do Miami z EF był niesamowitym doświadczeniem! Wszystko było świetnie zorganizowane – zajęcia i atrakcje dodatkowe. Miałam okazję poznać ludzi z różnych krajów, podszlifować angielski i jednocześnie spędzić czas w jednym z najpiękniejszych miast na świecie. Atmosfera była fantastyczna, a opiekunowie bardzo pomocni i zaangażowani. Miami zachwyciło mnie plażami, klimatem i energią miasta. To był nie tylko świetny wyjazd językowy, ale też niezapomniana przygoda, do której chętnie wrócę wspomnieniami. Zdecydowanie polecam EF każdemu, kto chce połączyć naukę z podróżowaniem i dobrą zabawą!
Grzybek

10.06.2026 15:34

Proszę o więcej info o tym pobycie (noclegi, wyżywienie, opieka, bezpieczeństwo itd).
Ola

09.06.2026 14:59

Ostatnio miałam okazję pojechać z EF do Nowego Jorku na 3 tygodnie było to dla mnie świetnym doświadczeniem. Mogłam podszkolić angielski, poznać ludzi z różnych krajów i zobaczyć miejsca, które wcześniej znałam tylko ze zdjęć. Zajęcia były ciekawe i pomagały przełamać barierę językową. Bardzo podobała mi się atmosfera podczas całego wyjazdu. Poznałam wiele nowych osób i zdobyłam wspomnienia, które zostaną ze mną na długo. Organizacja była dobra, a w razie problemów zawsze można było liczyć na pomoc. To był naprawdę udany wyjazd i cieszę się, że miałam okazję w nim uczestniczyć. Polecam każdemu, kto chce połączyć naukę języka z podróżowaniem i poznawaniem nowych ludzi.
Zuzia

03.06.2026 16:58

Dwa lata temu byłam na swoim pierwszym kursie z firmą ef w Cambridge. W zeszłym roku byłam w Los Angeles, a w te wakacje wyjeżdżam do Singapuru. Pamiętam mój dzień wylotu do Anglii i cały ten stres, ale szybko poszedł w niepamięć, ponieważ poznałam dwie przyjaciółki. Na miejscu poznałam też dużo cudownych osób i pomocną obsługę. Po powrocie zdecydowałam się na kolejny kurs do Los Angeles. Tam też poznałam dużo przekochanych osób z którymi mam kontakt do dziś. Za 24 dni lecę do Singapuru z moją przyjaciółką poznaną w USA. Nie mogę się doczekać poznania nowych osób i nowych wspomnień. Z całego serca polecam firmę education first i mam nadzieję, że w przyszłości będę miała możliwość, żeby uczestniczyć jeszcze w kilku kursach.
Wiktoria

03.06.2026 01:23

Cześć! Przyznam szczerze, że jeszcze nie miałam okazji uczestniczyć w kursie językowym EF, ale od dłuższego czasu interesuję się tą organizacją i znam wiele osób, które wróciły z takich wyjazdów bardzo zadowolone. Każdy z nich podkreślał nie tylko wysoki poziom nauki języka, ale również niesamowitą atmosferę, możliwość poznania ludzi z całego świata oraz zdobycia cennych doświadczeń i wspomnień na całe życie. Słuchając ich historii, coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że kursy EF to coś więcej niż zwykła nauka języka. To szansa na rozwój, większą samodzielność, przełamanie własnych barier i wyjście ze strefy komfortu. Właśnie dlatego zdecydowałam się na wyjazd z EF. Już w lipcu wybieram się do Bournemouth i nie mogę się doczekać tej przygody. Wierzę, że będzie to wyjątkowy czas pełen nowych znajomości, ciekawych doświadczeń i niezapomnianych wspomnień. Mam nadzieję poznać wielu wspaniałych ludzi z różnych krajów, poprawić swój angielski i stać się jeszcze bardziej otwartą oraz pewną siebie osobą. Jestem przekonana, że ten wyjazd będzie dla mnie świetnym przygotowaniem do przyszłych wyzwań. To także krok, który wymaga odwagi, dlatego jestem dumna, że zdecydowałam się na tę przygodę. Wszystko wskazuje na to, że będzie to niesamowite doświadczenie! ✈️🌍😊
Anna Wer

02.06.2026 02:43

Jestem po wyjeździe z firmą EF do Nowego Jorku. Od samego początku wyjazdu czułam się zaopiekowana i bezpieczna. Obsługa w campusie bardzo miła i pomocna. Wszystkie problemy są do rozwiązania. Pokoje są często sprzątane a łazienki są myte kilka razy dziennie. Jedzenie naprawdę w porządku do tego duży wybór napoi. Lekcje angielskiego są naprawdę użyteczne oraz nauczyciele się bardzo przykładają do prowadzenia lekcji. Na campusie jest siłownia, basen, boiska, sala do tańców i yogi oraz wiele więcej. Nie ma opcji się tam nudzić! Polecam z całego serca wyjazd z EF ponieważ wspomnienia i poznani ludzi zostaną z Tobą do końca życia.
Ola

01.06.2026 17:56

Zimą tego roku byłam na EF w Toronto. Zdecydowanie był to jeden z najpiękniejszych momentów w moim życiu. Nauczyłam się samodzielności i poznałam ludzi z całego świata od Japonii aż do Ameryki Południowej. Najcenniejsze co oferuje EF jest kontakt z ludźmi, bo chociaż z Polski wylatywałam sama, całkowicie nie czułam się samotna, bo byłam otoczona ludźmi przez całą moją podróż. Z moimi rówieśnikami pomimo różnych wyznań i kultur umieliśmy znaleść wspólny język, bo łączyły nas dwie rzeczy: ciekawość świata oraz chęć rozwoju intelektualnego. Brawa dla EF, że umieli połączyć te dwie rzeczy i stworzyć coś wspaniałego i spełnić marzenia tysięcy nastolatków. Niezwykle jestem wdzięczna za to, że EF tak starannie dobiera rodziny goszczące, dzięki temu mogłam poczuć, że jestem częścią Toronto i rodziny do której zostałam przydzielona, a nie tylko turystką.
Nadia

01.06.2026 12:34

Moje doświadczenia z EF są niezwykle pozytywne i z pełnym przekonaniem mogę polecić tę organizację każdemu, kto chce rozwijać swoje umiejętności językowe, a jednocześnie przeżyć niezapomnianą przygodę. Moją pierwszą podróż z EF odbyłam w 2024 roku do Oxfordu. Był to wyjazd, który przerósł moje oczekiwania. Zajęcia były prowadzone w ciekawy i angażujący sposób, dzięki czemu nauka języka angielskiego była przyjemnością, a nie obowiązkiem. Miałam okazję poznać ludzi z różnych zakątków świata, co pozwoliło mi przełamać barierę językową i nabrać większej pewności siebie w komunikacji po angielsku. W 2025 roku wyjechałam z EF do Miami i bez wahania mogę powiedzieć, że był to wyjazd życia. Kampus był absolutnie przepiękny-nowoczesny, doskonale wyposażony i położony tuż nad oceanem. Oprócz nauki języka miałam możliwość odkrywania amerykańskiej kultury, zwiedzania miasta i przepięknych Bahamów oraz nawiązywania przyjaźni, które trwają do dziś. Już za miesiąc wyruszam na kolejny kurs z EF, tym razem do San Diego, i nie mogę się doczekać tej przygody. Po dwóch fantastycznych doświadczeniach wiem, że czekają mnie kolejne niezapomniane wspomnienia, nowi znajomi oraz możliwość dalszego doskonalenia języka angielskiego. Jestem bardzo wdzięczna za wszystkie doświadczenia, które dało mi EF, i z ogromną ekscytacją czekam na następny rozdział tej podróży. Z całego serca polecam EF każdemu, kto marzy o połączeniu nauki języka z podróżowaniem, poznawaniem świata i przeżywaniem wyjątkowych chwil, które zostają w pamięci na całe życie.
V

20.05.2026 00:03

Zaczynam swoją przygodę z EF, jestem bardzo pozytywnie zaskoczona i chcę pomóc innym dowiedzieć się również o EF!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w EF EDUCATION FIRST?

Kontakt - EF EDUCATION FIRST

POZNAŃSKA 37 00-689 Warszawa

oliwa

18.05.2026 09:38

Hej! Ja odbylam dwutygodniowy kurs na Malcie we wrzesniu! Bylo cudownie i poznalam wspanialych ludzi, z czego jedna przyjaciolka wciaz podrozuje po Europie i nawet wróciliśmy razem na Malte!
Hanna

18.05.2026 00:32

Świetne zorganizowanie, dodatkowo ludzie organizujący to wszystko bardzo zaangażowani i pomocni. Świetna atmosfera i ludzie💞
kassik

16.05.2026 14:41

Najlepsza możliwa firma oferująca niesamowite wyjazdy językowe. Niedość że są to najlepsze experiences w życiu to jeszcze nauka języka jest i przyjemna i naprawdę dobrze przedstawiona. Nie ma się do czego przyczepić! Polecam
#Influencer
Adrianna

15.05.2026 14:07

Bardzo chciałam wybrać się na kurs hiszpańskiego, ponieważ zaczęłam się go uczyć. Gdy odnalazłam stronę EF z kursami językowymi był to idealny strzał. Słyszałam o nich już kiedyś i widuję w internecie jak ludzie wstawiają swoje wrażenia z wyjazdów. Gdy umówiłam się na konsultację byłam bardzo zadowolona jak dobra organizacja panuje w rezerwacji kursu. Z wszystkimi paniami z którymi rozmawiałam były bardzo pomocne. Dostawałam na bieżąco informację na temat miejsc na kursie, wielka pomoc szczególnie odpowiadania na wszelkie pytania jakie są. Nie mogę doczekać się mojego kursu i napewno planuje następny bo oferują one naprawdę wiele rzeczy.
Damian

13.05.2026 10:45

Szkoła EF i osoby które pracują np w obsłudze klienta jest bardzo profesjonalna. Bardzo dobra komunikacja przez telefon i bardzo pomocni ludzie. Bardzo polecam przeżyć tą przygodę z EF , polecam , napewno nie zostaniecie z sami.
#DoradcaKlienta
mruki

11.05.2026 14:59

EF organizuje świetne kursy językowe do podszkolenia języka, oraz także dla początkujących. Osobiście był to mój najlepszy obóz, nie jest to tylko sama nauka ale też ciekawe aktywności i okazja do poznania wielu osób z rożnych krajów.
Ala

10.05.2026 21:44

EF Education First to świetna organizacja oferująca profesjonalnie przygotowane kursy językowe za granicą. Doskonała organizacja, kompetentni nauczyciele i międzynarodowa atmosfera sprawiają, że nauka jest skuteczna i przyjemna. To niezapomniane doświadczenie, które pozwala szybko rozwinąć umiejętności językowe i poznać ludzi z całego świata. Zdecydowanie polecam!
Lunemii

09.05.2026 21:07

Obóz językowy z EF bardzo mi się podobał. Największym plusem była możliwość codziennego używania języka w praktyce, dzięki czemu można szybko przełamać barierę w mówieniu. Zajęcia były ciekawe, a atmosfera międzynarodowa pozwalała poznawać osoby z różnych krajów. Program był dobrze zorganizowany i oprócz nauki było też dużo fajnych atrakcji. Momentami grupy miały różny poziom językowy, ale mimo tego cały wyjazd oceniam bardzo pozytywnie.
Gabi

09.05.2026 09:38

Jestem bardzo zadowolona ze sposobu pracy EF, kontakt z nimi jest bardzo prosty, rozmawiasz i piszesz z pracownikami, w razie wszelkich pytań można od razu uzyskać odpowiedź. Nie ma żadnych problemów z rezerwacją i uzyskaniem wszystkich niezbędnych informacji. Pracownicy są bardzo mili i pomocni. Nie mam zastrzeżeń polecam serdecznie każdemu.
Nigaboi64

07.05.2026 08:18

Moim zdaniem kurs z EF był bardzo ciekawym doświadczeniem. Najbardziej podobała mi się możliwość poznania ludzi z różnych krajów i codziennego używania języka angielskiego w praktyce. Dzięki temu zacząłem mówić pewniej i mniej bać się popełniania błędów. Zajęcia były interesujące, a atmosfera przyjazna, więc nauka była przyjemniejsza niż w zwykłej szkole. Taki wyjazd daje nie tylko lepszy język, ale też dużo fajnych wspomnień i nowych znajomości.
Marysia

28.04.2026 02:12

Kontakt z EF oceniam bardzo dobrze — wszystko da się bez problemu ogarnąć, a w razie pytań zawsze ktoś odpisuje i pomaga. Cały proces jest prosty i dobrze zorganizowany, więc nie miałam żadnych stresów. Jestem naprawdę zadowolona
Mania

27.04.2026 23:23

Moje doświadczenie z EF Education First było naprawdę świetne. Kurs językowy okazał się zupełnie inny niż typowa nauka, przede wszystkim uczyłam się w praktyce, rozmawiając na co dzień i przełamując barierę językową. Poznałam mnóstwo ludzi z różnych krajów, dzięki czemu to było coś więcej niż tylko kurs, prawdziwe międzynarodowe experience, którego nigdy nie zapomnę. Dużym plusem były też podróże ,odwiedziłam miejsca, do których sama raczej bym nie dotarła. Wszystko było dobrze zorganizowane i po prostu mega fajne.Na tyle mi się spodobało, że jadę na kolejny wyjazd 😊
Lena Lenart

24.04.2026 13:19

Mój kurs razem z ef po pierwsze pomógł mi przełamać barierę językową którą nigdy nie potrafiłam przełamać, mam tyle wspaniałych wspomnień i momentów które na spokojnie mogę uznać za najlepsze w moim życiu, poznałam masę niesamowitych ludzi z całego świata dzięki którym mam jeszcze więcej okazji żeby zwiedzić świat, uważam że każdy w swoim życiu powinien przeżyć taki wyjazd chociaż raz, na zawsze będe polecała ef.
#SpecjalistaDsReklamacji
Malwina

23.04.2026 10:07

Wyjazd z EF to dla mnie coś znacznie więcej niż zwykła podróż – to szansa na realne doświadczenie świata, poznanie nowych ludzi i przełamanie własnych barier. Uważam, że EF daje młodym osobom wyjątkową możliwość nauki języka w praktyce, w naturalnym środowisku, gdzie każdy dzień staje się lekcją – nie tylko językową, ale też życiową. To właśnie takie doświadczenia najbardziej rozwijają, uczą samodzielności, otwartości i odwagi w komunikacji. Moim ogromnym marzeniem jest wyjazd do Nowego Jorku z EF. To miasto od zawsze kojarzy mi się z nieograniczonymi możliwościami, różnorodnością kultur i inspirującą energią. Chciałabym zobaczyć miejsca, które dotąd znałam tylko z filmów – przejść się Times Square, zobaczyć Statuę Wolności czy poczuć klimat Central Parku. Jednak jeszcze ważniejsze od samych atrakcji byłoby dla mnie doświadczenie życia w tak dynamicznym środowisku i poznanie ludzi z całego świata. Taki wyjazd byłby dla mnie również ogromnym krokiem w rozwoju osobistym. Wierzę, że dzięki niemu mogłabym przełamać swoje ograniczenia, nabrać pewności siebie i jeszcze lepiej rozwinąć swoje umiejętności językowe. To także szansa na zainspirowanie się do dalszych działań – zarówno naukowych, jak i społecznych, które są dla mnie bardzo ważne. Podsumowując, EF to nie tylko organizator wyjazdów, ale przede wszystkim platforma do spełniania marzeń i odkrywania własnego potencjału. Wyjazd do Nowego Jorku byłby dla mnie spełnieniem jednego z największych marzeń i doświadczeniem, które na zawsze wpłynęłoby na moje życie.
Nikola

22.04.2026 19:24

Education First to nie tylko nauka języka, to doświadczenie i przygoda. EF to jedyna organizacja której zdecydowałam się zaufać i powierzyć moje pierwsze doświadczenie z Miami. Sam kurs to międzynarodowe środowisko w którym żyjemy podczas wyjazdu. Doskonalimy język, bądź uczymy się od podstaw. Na miejscu mamy do wyboru mnóstwo wycieczek i aktywności, które jeszcze bardziej pozwalają nam zanurzyć się w języku. Jednym słowem to nauka&wakacyjna przygodq, rozwój samodzielności, efektywna nauka i inwestycja - w swój rozwój. Polecam każdemu, nic nie jest warte tyle co zdobyte doświadczenie i wspomnienia na całe życie.
Weronika

20.04.2026 17:32

Hej nazywam sie weronika, mam 17 lat i od kiedy pamiętam moją fascynacją jest rozszerzanie nowych dla siebie horyzontów, które mogę łączyć z moją pasją- językiem angielskim. W każdej możliwej sytuacji staram się wykorzystać tą możliwość szukając jakichkolwiek rozwiązań w praktyce- oprócz zwykłej nauki słówek stawiam głownie na komunikację aby móc czuc sie like a duck to water Moim głównym marzeniem jest wylecieć do Australii, nie sa straszne mi rekiny🦈 . W moich oczach jest to ten jedyny dla mnie rejon. Planuje tam swoja przyszłość i dalsza przygodę- jednym z początkowych dla mnie etapów w który mogę zainicjować aby być bliżej ku tej stronie jest idealny dla mnie kurs EF. Dowiedziałam się o nim przypadkowo, od razu mnie zainteresował bo tworzą dla go dwa ważne elementy- poszerzanie nauki oraz podróże otwierające nowe drzwi na przyszłość . Więc zapoznawszy się z szansą wyjazdu za punkty, ponieważ sytuacja finansowa mi na to nie pozwala stwierdziłam że nie mogę tej szansy oraz zrobić wszystko co potrafię aby zdobyć tą szanse. Mam nadzieje, że ten etap tak jak każdy który sobie postawiłam, zdołam zrealizować☀️☀️
laurka

10.04.2026 22:43

Jestem bardzo zadowolona z całego procesu organizacji kursu, szczególnie z etapu planowania oraz elastyczności, jaką oferuje szkoła. Już na początku doceniłam możliwość swobodnego dopasowania terminów do mojej sytuacji, co było dla mnie bardzo ważne. W moim przypadku kilka razy zmieniałam termin kursu (łącznie dwukrotnie), a każda z tych zmian została przeprowadzona sprawnie i bez żadnych problemów. Nie było żadnych trudności w kontakcie ani w organizacji, co sprawiło, że cały proces był dla mnie komfortowy i bezstresowy. Dodatkowym dużym plusem była możliwość modyfikacji różnych parametrów kursu, takich jak termin czy miejsce wyjazdu, co daje dużą elastyczność i pozwala lepiej dopasować wszystko do indywidualnych potrzeb. Dzięki temu mogłam w końcu ustalić właściwą datę wyjazdu na Maltę, na którą czekam już od dłuższego czasu. Wcześniej planowałam ten wyjazd już rok temu, jednak wtedy nie udało się go zrealizować, dlatego tym bardziej cieszę się, że teraz wszystko jest już potwierdzone. Na tym etapie jestem bardzo zadowolona z komunikacji oraz całego procesu organizacyjnego. Wszystko było jasne, przejrzyste i dobrze zorganizowane, co daje poczucie bezpieczeństwa i pewności. Dodatkowo udało mi się również przedłużyć kurs, co zostało zaakceptowane i uwzględnione bez żadnych trudności. Cały proces zmian przebiegł bardzo sprawnie, co zdecydowanie jest dużym atutem. Mam nadzieję, że sama nauka na Malcie spełni moje oczekiwania. Słyszałam wiele pozytywnych opinii o tej lokalizacji i wierzę, że będzie to dla mnie bardzo dobre doświadczenie oraz szansa na realne poprawienie znajomości języka angielskiego.
Lena

10.04.2026 19:11

W sierpniu tego roku wybieram się na dwutygodniowy wyjazd do Bournemouth w Anglii z EF i już na etapie przygotowań mam bardzo pozytywne doświadczenia. Od momentu otrzymania oferty mogłam liczyć na ogromne wsparcie - przemiła pani Maria cierpliwie odpowiadała na wszystkie moje pytania i pomogła mi dobrać kurs idealnie dopasowany do moich potrzeb. Dzięki jej zaangażowaniu cały proces wyboru był prosty i przyjemny. Z pełnym przekonaniem polecam proces rekrutacji. Wszystko przebiega sprawnie i w bardzo miłej atmosferze. 🇬🇧🇬🇧 Nie mogę się już doczekać wyjazdu i nowych doświadczeń!🇬🇧🇬🇧
Nicole

09.04.2026 13:17

Już niedługo jadę na Maltę z EF i jestem mega podekscytowana! Od samego początku wszystko wydaje się świetnie zorganizowane, a kontakt z biurem przebiega bardzo sprawnie. Program wyjazdu wygląda naprawdę ciekawie – połączenie nauki języka z podróżowaniem i poznawaniem nowych ludzi to coś, na co bardzo czekam. Malta wydaje się przepięknym miejscem, pełnym słońca i niesamowitej atmosfery, więc mam nadzieję na mnóstwo niezapomnianych wrażeń. Liczę też na ciekawe zajęcia i super ludzi z różnych krajów. Już teraz mogę powiedzieć, że to zapowiada się na świetną przygodę!
Amelia

09.04.2026 12:37

Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z organizatorami kursów i osobami odpowiedzialnymi na za katalog. Na prawdę pomogły mi one wybrać idealny kurs. Uważam, że każdy może tu znaleźć coś dla siebie, bo oferty są bardzo zróżnicowane i ciekawe. Niezależnie od wyboru kursu, każdy pomoże przełamać bariery językowe, ponieważ są dopasowane do różnych poziomów, więc każdy może znaleźć coś dla siebie. Nie mogę się doczekać na mój wyjazd z EF!

Zostaw merytoryczną opinię o EF EDUCATION FIRST