4.9/5

EF Impact

Wydarzenia

5. Opinie o EF EDUCATION FIRST

Opinie o EF EDUCATION FIRST Warszawa

Nie przegap nowości o EF EDUCATION FIRST!

Majeczka

30.08.2024 23:10

Szczerze nie byłam jeszcze na żadnym kursie pierwszy mam za 270 dni do Honolulu, ale to nie zmienia faktu że o ef wiem stosunkowo wiele. Na samą myśl o moim wyjeździe trochę nie dowierzam a trochę się boję. Znam opinie innych ambasadorów i doskonale wiem jak cudownie jest na miejscu i jak fantastyczna to jest przygoda. Ludzie których już do tej pory poznałam przez ef to przemiłe i pomocne osoby co tym bardziej utwierdza mnie w przekonaniu że nie ma się zbytnio czym stresować
Amelia

30.08.2024 12:44

byłam w tym roku na kursie z EF w Cambridge Clare College i to było zdecydowanie niesamowite doświadczenie, które zapamiętam do końca życia! Poznałam cudownych ludzi z przeróżnych części Europy z którymi na pewno będę utrzymywać kontakt. Do tego sam campus i aktywności były świetne i mam nadzieję, że w następnych latach będę miała możliwość wyjazdu z EF do innych miejsc!
Kosa

30.08.2024 06:48

Wyjechałam na wyjazd z EF po raz pierwszy do San Diego. Na początku stresowałam się że będę daleko od domu lecz tu poczułam się jak w domu. Wszyscy przyjęli mnie bardzo rodzinnie. Zajęcia były również bardzo pomocne, ponieważ przełamałam barierę językową. W razie popełnienia błędów nauczycielka zachowała spokój i starała się na spokojnie wytłumaczyć. Bardzo polecam!
Wiktoria

29.08.2024 18:05

Razem z EF pojechałam na wyjazd do Bournemouth. Ten wyjazd napewno zostanie w mojej pamięci do końca mojego życia. Kontakt z biurem w Polsce jak i za granicą był bezproblemowy. Serdecznie polecam
Julia

28.08.2024 14:04

W te wakacje byłam na kursie z EF w Oxfordzie. Było świetnie! Poznałam masę świetnych ludzi z całego świata min. z Japonii, Brazylii czy Hiszpanii. Zajęcia były prowadzone na bardzo wysokim poziomie, nauczyciele byli super mili!
Juliaa

27.08.2024 10:30

Jakiś czas temu byłam na kursie językowym na Malcie wraz z EF była to niezapomniana przygoda poznałam wielu wspaniałych ludzi, lekcje były przeprowadzane w bardzo ciekawy i efektywny sposób. Jestem pewna że poprawiłam swoje umiejętności językowe. Serdecznie polecam każdemu kto chce poprawić swój poziom językowy lub zacząć swoją przygodę z nauką angielskiego!!
Julia

27.08.2024 00:03

Kilka dni temu wróciłam z 3 tygodniowego kursu z LA . To było już moje marzenie od dłuższego czasu i ciesze się ze je spełniłam . To była przygoda mojego życia którą zapamiętam na zawsze . Poznałam przyjaciół nie tylko z Polski ale i z całego świata ! Wycieczki które mieliśmy - ja wykupiłam wszystkie , to był Disneyland , universal studio i weekend w San Francisco natomiast ci którzy nie byli w SF zorganizowali sobie wycieczkę do six flags która jest w 4 tygodniowej ofercie . Byliśmy też w santa Monica i na Venice beach co mnie urzekło . Campus jest w stanie bardzo dobrym niestety minus ( dla mnie i dla większości Polaków ) to brak kołdry… dostajemy tam tylko koce . Jedzenie na campusie jest średnie natomiast czy ochrona czy obsługa są bardzo sympatyczni. Odwiedziliśmy też Hollywood walk of fame i Hollywood sign! Lekcje nie są nudne są niesamowite chociaż to też zależy od nauczyciela ( pozdrawiam serdecznie Shannon ) Na zakończenie chcę dodać że to najlepsze wydane pieniądze w moim życiu. Dziękuję ef !
viktoria.szafir

26.08.2024 12:42

Niedawno wróciłam z mojego dwutygodniowego wyjazdu do Oxfordu. Była to niezapomniana przygoda. Poznałam wielu nowych przyjaciół z całego świata, z którymi cały czas utrzymuje kontakt. Mój angielski i pewność siebie w posługiwaniu się tym językiem się polepszyła. Już zarezerwowałam mój następny wyjazd, tym razem do Miami :)
Wiktoria

24.08.2024 20:06

Właśnie wróciłam z miesięcznego kursu hiszpańskiego w Maladze i jestem zachwycona! Opcja zakwaterowania w kampusie była bardzo wygodna, wystarczyło zejść na dół, aby znaleźć się w szkole. Pokoje również bardzo czyste, przyjemne, podobało mi się to, że zostałam ulokowana z dziewczynami z innych krajów niż Polska bo przy okazji podszkoliłam też język angielski :) Lekcje były bardzo interesujące. Na początku było mi trudno zrozumieć co mówią nauczyciele i miejscowi, ale po 4 tygodniach zauważyłam olbrzymi progres. Nie mam problemu z porozumieniem się po hiszpansku w sklepie, restauracji itp. Zaczynałam kurs na poziomie A2.1 a skończyłam na B1.1. W dodatku poznałam wspaniałych ludzi z całego świata, nawet innych kontynentów. Kurs wzmocnił moją pewność siebie i polecam go każdemu.
Ala

24.08.2024 00:02

Spędziłam 3 tygodnie na ef’ie w Singapurze i to były moje najlepsze wakacje w życiu. Nigdy nie zapomnę wszystkich cudownych osób ,które tam pozanałam!
Anna

21.08.2024 15:55

Bylam na kursie w Eastbourne w 2024, spędziłam najlepsze dni tam. Na początku nie byłam chętna na zajęcia ale potem okazało się że mój Activity Leader Charlie sprawił że to były najlepsze dni moich wakacji. Mój nauczyciel James też sprawił że lekcje były bardzo ciekawe

12.06.2024 18:07

Córka była na kursie z EF w 2022 roku w Kanadzie i to była porażka. Na lotnisku okazało się ze nie będzie ulokowana u rodziny tak jak mieliśmy w umowie tylko w hotelu bardzo daleko od campusu . Nikt się nią nie interesował , nikt nie nadzorował - była pozostawiona całkowicie sama sobie . Nie dało się do nikogo w Kanadzie dodzwonic , w hotelu nie podnoszono słuchawki . Córka na początku byla przerażona a my jako rodzice tym bardziej . Zupełny brak organizacji j odpowiedzialności ze strony EF. Bardzo nie polecam tych wyjazdów

20.08.2024 22:29

Oczywiście , jak bez umowy mielibyśmy pozwolić córce wyjechać na inny kontynent . Nie rozumiem pytania kompletnie . Wydzwaniałam do Państwa non stop przez pierwsze dwa dni a Wy jedyne co zaproponowaliście to voucher na posiłki - skoro nie jest jednak u rodziny tylko w hotelu bez wyżywienia ! Kompletny brak profesjonalizmu , kompletny brak zainteresowania . Jak już wpłaciliśmy pieniądze to zainteresowanie firmy się skończyło .

20.08.2024 22:37

Szanowni Państwo , ja do Was dzwoniłam w trakcie wyjazdu a także później , nie zrobiliście nic . Natomiast z przyjemnością możemy o tym wciąż porozmawiać . Każdemu niezadowolenemu odpisujecie w ten sam sposób . Może przypomnę : córka wyjechała do Kanady , miała zostać odebrana z lotniska i ulokowana u rodziny goszczącej . Z lotniska została odwieziona do hotelu i pozostawiona sama sobie . Dostała adres gdzie ma jechać następnego dnia . Droga do campusu zajmowała jej ponad 1,5 godz. Nie miała pojęcia nawet jak się poruszać po tak wielkim mieście . Była Głodna , w hotelu nie było posiłków . Nie mogła ich również tam wykupić. W szkole w poniedziałek okazało się że nikt nic nie wie i nie wiedzą skąd taka zmiana z zakwaterowaniem . Ja próbowałam się dodzwonić do oddziału w Krakowie i jedyne co słyszałam to to , że tam już jest wieczór i i tak nic nie załatwią . Trwało to kilka dni ! Pod koniec tygodnia dostała jakieś grosze na posiłki . Ja musiałam za wszystko dodatkowo płacić a wyżywienie było w cenie . Mieliście zwrócić koszty umoczyliście tego nie zrobiliście a kontaktowałam się w tej sprawie kilkukrotnie . Jesteście po Prostu beznadziejną firmą . Jak można mieć takie podejście w stosunku do osób nieletnich ?? Macie mnóstwo opinii negatywnych - w większości powtarza się to samo - po wpłacie pieniędzy - totalne zlewanie ludzi . Czy jeszcze więcej szczegółow potrzeba żebyście się mogli wytłumaczyć ??
hanna

20.08.2024 20:22

Byłam na dwa tygodnie w Anglii w Cambridge i było super! Poznałam dużo ludzi z całego świata (dosłownie haha) bardzo przyjemna atmosfera w szkole, wszyscy otwarci na nowe. Bardzo polecam wyjazd!
Lena

20.08.2024 18:37

W tym roku byłam po raz pierwszy na kursie językowym z ef. Było naprawdę super! Uważam, że zobaczyłam wszystko co najważniejsze i wszystko co chciałam zobaczyć przed wyjazdem. Pomimo tego, że byłam bardzo daleko od domu, to przez dobrze wypełniony czas nie tęskniłam tak bardzo. Wręcz nie chciałam wracać z powrotem! A rozmowa z ludźmi z całego świata pomogła mi przełamać barierę językową. Dzięki czemu poznałam nowe zwyczaje i kultury oraz przeżyłam super wakacje.
Amelia kogut

20.08.2024 04:02

Bardzo polecam szkole ef można się wiele nauczyć. Nauczyciele tak podchodzą do programu że łączą przyjemny klimat z nauką dzięki czemu można się wiele nauczyć. :)
marta

18.08.2024 12:51

Byłam na 3tygodniowym kursie w Hiszpanii i polecam z całego serca!!! Wspaniałe przeżycie!! Szkoła i ludzie, mnóstwo możliwości polecam każdemu!!!

17.04.2024 14:16

Jeśli ktoś che się nauczyć języka i to jest jego podstawowym celem NIE polecam kursów EF. Nie jest to profesjonalna nauka a raczej zabawa. Ja byłam na Malcie w grupie wiekowej 18-25 i prowadzone zajęcia bardzo mnie zawiodły. Nie było też poważnego i profesjonalnego podejścia do uczniów. Trafiłam do grupy w której poziom był dla mnie za niski, nudziłam się na zajęciach, probowałam zmienić grupę rozmawiając z nauczycielami i lokalną administracją szkoły, dowiedziałam się że muszę napisać ponownie test językowy, który odbędzie się dopiero w kolejnym tygodniu, a póżniej będę czekała na ewentualną zmianę grupy w odniesieniu do testu. Grupa została mi zmieniona w 3 tygodniu pobytu a przyjechałam na miesiąc. Byłam tym bardziej zdegustowana całą sytuacją gdy kolega z mojej grupy, który też chciał zmienić poziom powiedział w administracji że nie pasuje mu plan zajęć i grupa została zmieniona od ręki. Czy to jest poważne podejście? Czym kieruje się szkoła? Jak może nie pasować plan zajęć osobie która przyjeżdża w konkretnym celu, do szkoły językowej, nie mając tam żadnych innych obowiązków poza plażowaniem czy pływaniem w basenie. Szkoła jednak uznała że chęć spędzania czasu na innych aktywnościach niż nauka języka jest istotniejsza od chęci rozwoju i zmiany poziomu na wyższy o jaki ja się ubiegałam. Kolejną kwestią są nierzetelne egzaminy na wejściu oraz pod koniec trwania kursu. Egzamin kwalifikacyjny jest trudny natomiast poziom na egzaminie końcowym jest zdecydowanie zaniżony, aby szkoła mogła pochwalić się dobrymi efektami nauki. Ja osobiście nie czuję żebym czegokolwiek nauczyła się w tej szkole, jedyną wartością dodaną były dla mnie rozmowy z "zagranicznymi" uczestnikami kursu. Pozwoliłam sobie napisać tą opinię ponieważ mam doświadczenie w tym zakresie. Byłam na 2 kursach językowych w USA organizowanych przez amerykańskie uczelnie. Poziom nauki, podejście do studenta oraz profesjonalizm nauczycieli są nie do porównania. W EF to niestety zabawa a nie profesjonalna nauka języka.

22.04.2024 15:45

Serdecznie dziękujemy za szczerą opinię - bardzo nam przykro, że wyjazd nie spełnił Pani oczekiwań. Trudno nam się odnieść do szczegółów ze względu na to, że według naszego systemu kurs, który Pani opisuje, odbył się w roku 2016, ale zrobimy co w naszej mocy, aby zaproponować rozwiązanie najlepiej dopasowane do Pani celów i potrzeb. Od 2016 roku wypracowaliśmy wiele nowych rozwiązań, które pozwalają nam dopasować programy językowe do oczekiwań naszych Klientów - mamy dedykowane grupy dla dorosłych, dla aktywnych zawodowo, dla pracujących zdalnie, dla osób w wieku 50+ i nie tylko. Z przyjemnością wspólnie przeanalizujemy, co nie spełniło Pani oczekiwań i zaproponujemy najbardziej odpowiedni kurs, lokalizację oraz termin, tak, aby wyjazd był jak najbardziej spersonalizowany. Przysługuje Pani również zniżka specjalna dla naszych stałych Klientów, serdecznie prosimy o sygnał, jeśli zechciałaby Pani poznać dostępne możliwości, a niezwłocznie się skontaktujemy. Pozdrawiamy i pozostajemy do dyspozycji.

17.08.2024 22:25

Czy możesz podzielić się informacją jakie to szkoły?
Tatiana

17.08.2024 18:54

Podróżowanie z EF daje niesamowite możliwości do rozwoju języka, poznania nowych ludzi z całego świata oraz spędzenia miło czasu poza domem. Doświadczenie, które napewno zapamiętam do końca życia!
Kinga

16.08.2024 22:53

Podróże z EF to czyta przyjemność! Dają niesamowite możliwości ,do prawdziwego odkrycia nowego wymarzonego miejsca i przede wszystkim do poszerzenia swoich możliwości językowych!! Nigdy nie czułam się tak zaopiekowana jak podczas rozmowy z konsultantem EF który rozwiał absolutnie wszytskie moje wątpliwości. Serdecznie polecam
Karolina

16.08.2024 20:20

Byłam na kursie 3 tyg w Eastbourne, najlepszy obóz na jakim kiedykolwiek byłam. Organizacja przed wylotem i na lotnisku w Polsce bardzo dobra, natomiast już w Londynie czekaliśmy 3h na transport do hotelu przez pomyłkę kierowcy. Hotel i obsługa bardzo dobrze minus, że w niektórych pokojach wygładzina śmierdziała wymiocinami, szkoła bardzo przyjemna i bardzo dobrze dostosowana do uczniów, lunche w szkole słabe bo były na zamiankę pizza i panini jednak była opcją wybrania sobie kanapki lub makaronu z lodówki, activity leaders przecudowni, wkładają całe serce w swoją pracę. Staff w szkole zrobi wszystko żeby Ci pomóc, wycieczki bardzo dobrze zoorganizowane. Podsumowując bardzo bardzo fajny wyjazd, z całego serca polecam.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w EF EDUCATION FIRST?

Kontakt - EF EDUCATION FIRST

POZNAŃSKA 37 00-689 Warszawa

gosia

15.08.2024 00:35

EF to nie tylko nudna nauka. EF to nowe doświadczenia, poznawanie ludzi z całego świata oraz nauka poprzez ciągłe rozmowy z innymi i śmiech. Pojechałam na kurs z ef i były to najlepiej spędzone dwa tygodnie w te wakacje. Organizacja na najwyższym poziomie, z każdym problemem pomagali jak tylko mogli. Nie zapomniane chwile zostaną ze mnie na zawsze.
majzzza

13.08.2024 18:29

Kurs ef to najlepsze co mi się w życiu przytrafiło. Nowe znajomości, używanie języka w praktyce, poznawanie miasta ze swoich dziecięcych snów. Po prostu dziękuję <3
majzzza

13.08.2024 18:28

Kurs ef to najlepsze co mi się w życiu przytrafiło. Nowe znajomości, używanie języka w praktyce, poznawanie miasta ze swoich dziecięcych snów. Po prostu dziękuję ????
Jula

13.08.2024 15:44

Uważam, że wyjazd z ef to najlepszy pomysł na wakacje. To jakie możliwości językowe daje ten wyjazd jest niesamowite. Naprawde z całego serca polecam????
Sylwia

13.08.2024 10:49

Absolutnie nie polecam. Moje nieletnie corki polecialy na Malte, chodza jak samopas po miescie do 23h . Szkola przepelniona bez klimatyzacji, w sierpniu jest to naprawde duzy problem na lekcjach wszyscy spia i sluchaja muzyki. Internat brudny lazienki zagrzybione na sniadanie splesniale gofry Katastrofa nigdy wiecej pieniadze wyrzucone w bloto.
Nikola

13.08.2024 10:28

Bardzo profesjonalne podejście do klienta. Zawsze można liczyć na szybki kontakt. Na infolinii czeka na ciebie miła obsługa, która szczegółowo opisze swoje doświadczenia z wyjazdami EF. Praktycznie o każdym miejscu można się wiele dowiedzieć, nawet o najdrobniejszych detalach.
Paula

12.08.2024 19:11

Byłam na wyjeździe z EF 2 razy i za każdym razem spotkałam się z profesjonalną oblusgą oraz indywidualnym podejściem do klienta. Bardzo polecam wyjazdy, ponieważ jest to nie tylko wspaniala mozliwosc do podszkolenia swojego języka ale również do poznania wielu osób z różnych stron świata. Szkoły oferują bardzo ciekawy program edukacyjny oraz wiele atrakcji poza szkolnych, część z nich jest całkowicie za darmo co również jest bardzo korzystne.

18.01.2023 07:47

07.08.2023 15:24

Serdecznie przepraszamy za wszelkie niedogodności i zapraszamy do kontaktu, aby wyjaśnić okoliczności sprawy. Od momentu rezerwacji wysyłamy serię informacji mailowo, a także przez aplikację (usunięte przez administratora) aplikację Campus Connect. Materiały wysyłamy również w wersji papierowej, a w sezonie letnim organizujemy spotkania przedwyjazdowe online 3 razy w tygodniu. Z uwagą przyjrzymy się sytuacji, aby ustalić źródło problemu. W przypadku jakichkolwiek uwag lub sugestii prosimy o kontakt z biurem EF pod adresem mailowym [email protected] lub numerem telefonu 22 825 01 31.

10.08.2024 18:23

W jakiej szkole było Twoje dziecko?
Ewelina

07.08.2024 18:51

Aktualnie jestem drugi tydzień na kursie EF w Bristolu. Mam cudownego nauczyciela, który sprawia, że nie spoglądam cały czas na zegarek pod czas lekcji i bardzo zaciekawia mnie tematem. Poznałam tu bardzo wielu ludzi z całego świata i baaardzo otworzyłam się na rozmowę po angielsku. Moja host rodzinka także jest świetna. Oceniam wyjazd bardzo pozytywnie i napewno wybiorę się z EF gdzieś jeszcze!
Maja

06.08.2024 20:44

Wyjazd był świetny! Poznałam masę nowych ludzi z całego świata. Lider aktywności okazał się super człowiekiem pełnym chęci do działania.
Oniko

04.08.2024 09:35

EF było naprawdę fajnym doświadczeniem. Bardzo mi się podobało. Mam dopiero 16 lat ale już pojechałam z EF do Tokyo uczyć się japońskiego! Myślę że to było dobre przeżycie które napewno mnie czegoś nauczyło. Nauczyciele w EF Tokyo byli bardzo mili i przyjaźni. EF staff też była bardzo miła i myślę że mogłabym pojechać z EF jeszcze raz!
Hania

03.08.2024 12:53

Było wspaniałe! Poznałam wielu przemiłych ludzi z którymi dalej mam kontakt, zwiedziłam maltę oraz gozo I przede wszystkim popełniłam postępy w angielskim.
han

03.08.2024 10:38

Z EF byłam tylko jeden raz w Bournemouth i polecam to każdemu . Uważam że mój angielski znacznie się poprawił po kursie i bez problemu potrafię się teraz komunikować i nawiązywać relacje z osobami z innych krajów . Poznałam wiele wspaniałych ludzi z którymi mam kontakt do dzisiaj. Ludzie są z przeróżny krzaków takich jak Francja, Włochy , Niemcy , Arabia Saudyjska Chiny czy wiele innych . Polecam każdemu kto jest otwarty na poznawanie nowych ludzi i kultur . Zachęcam każdego bez względu na poziom angielskiego
izunia

03.08.2024 01:15

Byłam w Anglii i było świetnie!! Poznałam super ludzi z całego świata, kadra była miła i kontaktowa, zwiedziłam Londyn a przy tym wszystkim podszkoliłam swój angielski! To na pewno nie mój ostatni wyjazd z EF ❤️
gosia

01.08.2024 12:08

Super aktywności i dużo wolnego czasu, świetnie prowadzone zajęcia i ekstra nauczyciele! Jadę w następnym roku!!!
Sonia

30.07.2024 21:23

Byłam na wyjazdach EF w Dublinie, Rzymie i w Maladze. Każde z tych miast ma swoje własne uroki, jednak kurs i kadra EF umila całe przeżycie. Serdecznie Polecam
Zuzia

30.07.2024 17:28

Razem z ef byłam w Los Angeles, Miami i Honolulu. Najbardziej podobało mi się Honolulu uważam, że jest to niesamowite miejsce na ziemi z przepięknymi widokami. Dzięki ef poznałam wiele osób z różnych krajów między innymi Włoch, Szwajcarii, Francji, Korei, Portugalii, Belgii oraz Holandii. Lekcje przebiegały w bardzo miłej atmosferze z widokiem na ocean. Mój angielski się poprawił dzięki lekcja ale też osoba, z którymi porozumiewałam się w tym języku. Jeśli ktoś zastanawia się gdzie chciał by spędzić następne wakacje napewno polecam Honolulu jest to niesamowite miejsce, którego napewno nie zapomnicie.

30.07.2024 00:58

Na Malcie niestety ale firma EF kompletnie sobie nie radzi , mam nadzieję że szybciutko sytuacja się zmieni bo inaczej będą podjęte adekwatne kroki zarówno w Polsce jak I na miejscu.

30.07.2024 13:09

Dziękujemy za opinię. Chcemy zapewnić, że zespół EF ciężko pracuje, aby każdy wyjazd kursanta był zgodny z jego oczekiwaniami i aby każdy czuł się komfortowo. Z uwagą przyglądamy się sprawie, aby jak najszybciej poprawić sytuację. Dziękujemy za cierpliwość i zrozumienie.
Tosia

28.07.2024 17:06

Na wyjeździe poznałam masę super osób . Lekcje nie wyglądały jak w polskiej szkole. Podszkoliłam swój język i poznałam nową kulturę. Naprawdę super spędzony czas. Polecam.
Alan

27.07.2024 15:52

Bardzo polecam firmę EF Education First. Widać, że pracownicy nie są przypadkowi i naprawdę wiedzą co robią. Pełen profesjonalizm, dzięki któremu można być pewnym, że wszystko zostanie dopięte na ostatni guzik. Zarówno zakwaterowanie, jak i transfer z lotniska są dobrze zorganizowane. Zajęcia za to bardzo ciekawe i rozwijające. Nauczyciele przyjaźni i pomocni, nie trzeba bać się poprosić o pomoc, bo zawsze ją otrzymamy.

Zostaw merytoryczną opinię o EF EDUCATION FIRST